Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

"ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ Α.Ο.Κ. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!...




ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ,
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!!

Με αισιοδοξία για μια καλή και πετυχημένη πορεία στην αγωνιστική περίοδο που έρχεται, εμπιστοσύνη στην ομάδα και τους νεαρούς σε ηλικία παίκτες που προωθούνται και στόχους για πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα, έγινε η επίσημη ¨πρώτη¨ του Α.ΟΚ., το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο της Κυπαρισσίας κατά την οποία τελέστηκε και Αγιασμός.


***με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ!...



Σε μια ¨λαμπρή¨ εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Χώρας υπεγράφη το βράδυ της Κυριακής το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των αδελφοποιημένων Δήμων Νέστορος και Ιθάκης, εφαρμόζοντας τις αντίστοιχες αποφάσεις 88/14-05-07 και
231/29-08-07 των Δημοτικών Συμβουλίων των δύο Δήμων.

Αυτή είναι και η πρώτη, μετά από αιώνες, προσπάθεια θύμησης και ανταπόδοσης του Ταξιδιού του Τηλέμαχου στο σοφό ΝΕΣΤΟΡΑ, προκειμένου να μάθει για την τύχη του πατέρα του ¨ΟΔΥΣΣΕΑ¨!

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν οι δύο Δήμαρχοι, Νέστορος Αναστάσιος Τσορώνης και Ιθάκης Γεώργιος Βασιλόπουλος, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στην αξία και τη σημασία της συνεργασίας των Δήμων τους, τους ιστορικούς δεσμούς τους καθώς και την αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται από την αδελφοποίησή τους…
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι Βουλευτές Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Κουσελάς, ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος και ο Καπεταν-Βασίλης Κωνσταντακόπουλος

Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος Νέστορος διάβασε το Πρωτόκολλο συνεργασίας και μετά οι δύο Δήμαρχοι υπέγραψαν τα δύο ¨αντίγραφα¨, ένα για κάθε Δήμο, ενώ ύψωσαν ένα ποτήρι κρασί προς τον κόσμο που παρακολουθούσε και ήπιαν εις υγείαν!!!
Ο κ. Τσορώνης προσέφερε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Βασιλόπουλο και αντήλλαξαν δώρα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από Σύλλογο της Ιθάκης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας και ακολούθως τη σκυτάλη πήρε ο Παναγιώτης Λάλεζας με το συγκρότημά του ενώ προς όλους προσφερόταν άφθονο κρασί, αφού ήταν και η Γιορτή του Κρασιού!...



Διαβάστε Περισσότερα...

Αυτό το καλοκαίρι!...













.


Διαβάστε Περισσότερα...

Περίπου 2 εκατ. παιδιά στο όριο της φτώχειας...



Περίπου 2.100.000 παιδιά στη Βρετανία βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας News of the World, το οποίο επικαλείται επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε 200.000 παιδιά περισσότερα από τότε που ανέλαβε της εξουσίας της χώρας από το κόμμα των Εργατικών. Το γεγονός αυτό αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για τον βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, δεδομένου ότι η κυβέρνησή του είχε υποσχεθεί ότι μέχρι το 2010 θα μείωνε κατά 50% τον αριθμό των παιδιών που ζουν στο όριο της φτώχειας και μέχρι το 2020 δεν θα υπήρχε παιδί που να ζει στην φτώχεια. Το ανησυχητικό εύρημα αυτής της δημοσκόπησης, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, είναι ότι τα περισσότερα από τα παιδιά που ζουν στο όριο της φτώχειας είναι παιδιά με εργαζόμενους γονείς.






Διαβάστε Περισσότερα...

Αργοπεθαίνει η Αρκτική!



Οι παγετώνες της Αρκτικής θα εξαφανιστούν στα επόμενα πέντε χρόνια και όχι σε 60 όπως είχε υπολογιστεί αρχικά, υποστηρίζουν κορυφαίοι επιστήμονες.

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι ήδη από το λιώσιμο των παγετώνων έχουν προκληθεί σημαντικές μετεωρολογικές, περιβαλλοντικές και οικολογικές επιπτώσεις.





Διαβάστε Περισσότερα...

Νεκροί τούρκοι στρατιώτες...



Οχτώ τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν από την έκρηξη νάρκης στην επαρχία Ερζιντσάν της ανατολικής Τουρκίας.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας, Αλί Γκιουνγκόρ δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διέλευση του οχήματος, στο οποίο επέβαιναν οι στρατιώτες.







Διαβάστε Περισσότερα...

Η Κούβα υποστηρίζει τη Ρωσία...



Στο πλευρό του πάλαι ποτέ συμμάχου της, της Ρωσίας, στάθηκε η Κούβα, υπερασπίζοντας τη στρατιωτική της δράση εναντίον της Γεωργίας για την υπεράσπιση της αυτονομημένης δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε ο Ραούλ Κάστρο, σημειώνεται ότι "είναι ψευδές ότι η Γεωργία υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία.

Το ρωσικό αίτημα για την υποχώρηση των εισβολέων στα προηγούμενα εδάφη τους είναι δίκαιο κι η κυβέρνησή μας το υποστηρίζει".

Ο ίδιος σημείωσε πως η Νότια Οσετία δεν έχει κοινή εθνική ταυτότητα, ούτε κοινό πολιτισμό με τη Γεωργία κι έχει διατηρήσει το καθεστώς της "αυτόνομης δημοκρατίας", ενώ τόνισε ότι η Νότια Οσετία ιστορικά αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τέλος, ο κουβανός ηγέτης κατηγόρησε τη Γεωργία πως εξαπέλυσε τη δράση της κατά της Νοτίου Οσετίας "σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ".






Διαβάστε Περισσότερα...

10.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ!!! ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!...


Διαβάστε Περισσότερα...

Κοινό μέτωπο έξι Δημάρχων της Ηλείας για τη σωτηρία του Καϊάφα!!!



Με κοινό παρονομαστή τη σωτηρία και ανάδειξη του δάσους του Καϊάφα, έξι δήμοι της Ηλείας ενώνουν τις δυνάμεις και τη φωνή τους κόντρα σε όσους επιμένουν ότι ακολουθείται λανθασμένος δρόμος για την προστασία του.

Το μεσημέρι του Σαββάτου δόθηκε, για το συγκεκριμένο θέμα ,κοινή συνέντευξη Τύπου από τους δημάρχους Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, Φιγαλείας Γιάννη Πιπιλή, Βώλακος Βασίλη Αδαμόπουλο, Ανδρίτσαινας Τρύφωνα Αθανασόπουλο και Αλιφείρας Δήμο Γεωργακόπουλο.

Την στάση τους στηρίζει έμπρακτα και ο δήμαρχος Σκιλλούντος Σάκης Μπαλιούκος ο οποίος όμως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε από την σύσκεψη.

Οι δήμαρχοι θέλησαν να ενημερώσουν το κοινό για το «έγκλημα της παραπληροφόρησης στον Καϊάφα»-όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν -«που γίνεται από μια ομάδα ανθρώπων που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή, δίνοντας ανύπαρκτα στοιχεία στα Μ.Μ.Ε. και το ίντερνετ».

Με μια φωνή και οι έξι δήμαρχοι αντιτίθενται στις οικολογικές οργανώσεις που βρίσκονται πίσω απ' όλες αυτές τις ενέργειες και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις μελέτες των ειδικών για την αναμόρφωση του δάσους της Στροφιλιάς.

Τι ζητάνε οι έξι δήμοι

Την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε ενέργεια που έχει να κάνει με την καθυστέρηση στην αποκατάσταση του δάσους εξέφρασαν οι δήμαρχοι. Στο πλευρό τους βρίσκεται και ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, ο οποίος δήλωσε ότι το δάσος του Καϊάφα πρέπει να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση καθώς «δάσος Στροφιλιάς» σημαίνει «δάσος κουκουναριάς». Παρούσα στην σύσκεψη ήταν και η δασονόμος Ζαχάρως Ρούλα Φραγκούδη που διευκρίνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν ανεξέλεγκτα πράγματα στην περιοχή.

Οι δήμοι λοιπόν ζητούν:

*Άμεση απομάκρυνση όλου του καμένου ξύλου από το δάσος της Στροφυλλιάς με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να υποστεί το δυνατό μικρότερο ζημιά η φυσική αναγέννηση.
*Άμεση έναρξη των εργασιών που προβλέπονται από την μελέτη και αφορούν στην προστασία ορεινής λεκάνης απορροής και την συγκράτηση των αμμοθινών με κλαδοπλέγματα, παραλλήλως προς την ακτή.
*Ανασύσταση και ενίσχυση του οικοτόπου της κουκουναριάς στην παραλιακή ζώνη και εμπλουτισμός με πλατύφυλλα είδη που προβλέπονται στη σχετική μελέτη αναδάσωσης.
*Τεχνική αναδάσωση με κυρίαρχο είδος την κουκουναριά τόσο για λόγους ιστορικούς για την περιοχή όσο και για λόγους προστασίας και αισθητικούς.
*Ολοκλήρωση των μελετών αντιπυρικής προστασίας και χρηματοδότηση των σχετικών εργασιών που θα βοηθήσουν στην αντιπυρική πυροπροστασία, και
*Να ολοκληρωθούν τα έργα το δυνατό γρηγορότερο.
Επίσης οι δήμαρχοι ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα για την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έγινε από κάποιους για τον Καϊάφα.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ¨Πρώτη¨ της Ηλείας


Διαβάστε Περισσότερα...

Μήνυμα ειρήνης!




Με το μήνυμα να σταματήσει ο πόλεμος στη Γεωργία και να επικρατήσει η Ολυμπιακή Εκεχειρία, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες βρέθηκαν την Κυριακή στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ο Ολυμπιονίκης Κάχι Καχιασβίλι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νότια Οσετία, με την συμπαράσταση του Πέτρου Γαλακτόπουλου, Γιώργου Τζελίλη και Μπάμπη Χολίδη, βρέθηκαν στο χώρο που γεννήθηκε το Ολυμπιακό Ιδεώδες και έκαναν έκκληση τόσο στη Ρωσία όσο και τη Γεωργία για να εφαρμοστεί η Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Αποφάσισαν δε να στείλουν δύο κλαδιά ελιάς στους προέδρους των δύο κρατών ως συμβολικό μήνυμα ειρήνης και να ζητήσουν την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας.







Διαβάστε Περισσότερα...

Στο 1,5 ευρώ το κιλό τα ξερά σύκα...






Στους Μολάους Λακωνίας συνεδρίασε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Συκικής. Θέμα της συνεδρίασης ήταν ο καθορισμός τιμών για τα ξερά σύκα.


Όπως ανακοινώθηκε μετά της συνεδρίαση οι τιμές που θα πουλήσουν φέτος τα σύκα τους οι παραγωγοί θα είναι:


Για την Α΄ ποιότητα 1,5 ευρώ το κιλό


για τη Β1 1,30 ευρώ, για τη Β2 1,10 ευρώ και


για τη Γ1 0,95 ευρώ το κιλό.



http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=412124


Διαβάστε Περισσότερα...

Στη Μόσχα οι οδοιπόροι των "Δρόμων της Ελιάς"!



Στη Μόσχα φθάνουν σήμερα οι μοτοσικλετιστές των “Δρόμων της Ελιάς”, μετά την άρνηση των Κινεζικών αρχών να τους χορηγήσουν βίζες και άδειες εισόδου στη χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη ρωσική πρωτεύουσα οι εκπρόσωποι των “Δρόμων της Ελιάς” θα παραμείνουν τρεις ημέρες για να προετοιμάσουν τις εκδηλώσεις για τη “Γιορτή της Ελλάδας και της Ελιάς”, που θα πραγματοποιηθούν από 23 μέχρι 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων.







Διαβάστε Περισσότερα...

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στα τέσσερα από τα πέντε επιστημονικά πεδία...



Από 8.500 μέχρι και 19.300 μόρια θα χρειαστεί να έχουν συγκεντρώσει φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προκειμένου να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας. Από 22 ως 25 Αυγούστου, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να έχει ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας
«Τα Νέα», τα τέσσερα από τα πέντε επιστημονικά πεδία θα μειώσουν ελαφρώς τις χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής τους τόσο στα ΤΕΙ όσο και στα ΑΕΙ, τη στιγμή που 44 πανεπιστημιακά τμήματα θα απαιτήσουν 18.000-19.000 μόρια.
Η πιο απαιτητική σε μόρια δεκάδα αναμένεται να αποτελείται από πέντε Ιατρικά τμήματα, δύο Πολυτεχνικά του ΕΜΠ (Μηχανικών Η/Υ και Πολιτικών Μηχανικών), από τη Νομική Αθήνας και τα Παιδαγωγικά Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τα οποία για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα κινηθούν γύρω στα 19.000 μόρια.
Ανοδος αναμένεται στα τμήματα με ειδικό μάθημα, όπως για παράδειγμα τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και τα τρία τμήματα των ΜΜΕ (Αθήνας, Παντείου και Θεσσαλονίκης).
Ανοδική αναμένεται να είναι η πορεία των βάσεων και για τα περιζήτητα τμήματα των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ιδίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Στην Αθήνα για παράδειγμα η βάση εισαγωγής αναμένεται να κινηθεί γύρω και πάνω από τα 22.000 μόρια και στη Θεσσαλονίκη πάνω από τα 21.650 μόρια.
Στα τμήματα της Πάτρας, της Ξάνθης και του Βόλου αναμένονται μικρές αυξομειώσεις, καθώς παρά τις ανοδικές τάσεις από τις καλύτερες βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα, οι χειρότερες βαθμολογίες στα γενικά μαθήματα και η αύξηση των εισακτέων εμποδίζουν μια καθαρή άνοδο των βάσεων.






Διαβάστε Περισσότερα...

Εβδομάδα περισυλλογής και λήψης αποφάσεων για τους πολιτικούς αρχηγούς!...



Η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, που μόλις άρχισε, δίνει στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς χρόνο για περισυλλογή και λήψη αποφάσεων.
Ο Κ.Καραμανλής έχει στο μυαλό του τους «αντάρτες» της ΝΔ, αλλά και την υπόθεση του Αριστοτέλη Παυλίδη.
Οι επιτελείς του πρωθυπουργού μελετούν όλα τα πιθανά σενάρια, ωστόσο, οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά το πέρας των ολιγοήμερων διακοπών του κ. Καραμανλή, στις 18 Αυγούστου.
Στο ΠΑΣΟΚ το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει επίσης μετά τις 18 Αυγούστου, οπότε θα συνεδριάσουν τα Όργανα του Κινήματος με στόχο τις επόμενες κινήσεις εν όψει και της ΔΕΘ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται ήδη στην Πάρο, όπου αναμένεται να έχει επαφές με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων και τον βουλευτή Π.Ρήγα.
Στις 15 Αυγούστου ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην Τήνο, ενώ έγινε γνωστό ότι δεν θα βρεθεί στις ΗΠΑ για το συνέδριο των Δημοκρατικών (μεταξύ 20-30 Αυγούστου).
Σε κάθε περίπτωση, όπως γράφουν Τα Νέα της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη, ίσως εντός του Σεπτεμβρίου, όποτε θα συνεδριάσει η Σοσιαλιστική Διεθνής.






Διαβάστε Περισσότερα...

Νέες προκλήσεις για την ασφάλεια της Κίνας από τις εκρήξεις στην επαρχία Σιτζιάνγκ



Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί και τέσσερις οι τραυματίες από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής εναντίον αστυνομικού τμήματος και εμπορικών κέντρων στην πόλη Κούκα στην κινεζική μουσουλμανική επαρχία Σιτζιάνγκ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά τις εκρήξεις ακολούθησαν πυροβολισμοί στην περιοχή, η οποία βρίσκεται 3.000 χλμ μακριά από την καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.
Πιο συγκεκριμένα, πέντε βομβιστές σκοτώθηκαν, ενώ δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βομβιστές πέταξαν εκρηκτική ύλη σε τοπικό αστυνομικό τμήμα, βιομηχανικά και εμπορικά κέντρα μέσα από ένα ταξί που οδηγούσαν. Από τις εκρήξεις καταστράφηκαν και δύο περιπολικά.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός των βομβιστών που συμμετείχαν στις επιθέσεις, ανέφερε η αστυνομία.
Τη Δευτέρα, μάλιστα στην ίδια επαρχία, σημειώθηκε βομβιστική επίθεση κοντά σε αστυνομικό σταθμό, η οποία προκάλεσε το θάνατο 17 αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων 16.
Οι επιθέσεις αυτές αποδεικνύουν την δραματική αύξηση της βίας στην επαρχία Σιτζιάνγκ, όπου μουσουλμάνοι εξεγείρονται ενάντια στο κινεζικό καθεστώς.

Ολυμπιακές απειλές

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Οργάνωσης του Πεκίνου, Ουάνγκ Ουέι, χαρακτήρισε τις επιθέσεις δουλειά των «τρομοκρατών του Δυτικού Τουρκιστάν» και δήλωσε ότι καμία κυβέρνηση δεν θα ανεχόταν τέτοια βία.
«Η αιτία αυτών των επιθέσεων γίνονται για τον χωρισμό της περιοχής από την Κίνα, ανέφερε ο Ουάνγκ, τονίζοντας ότι οι βομβιστές «θέλουν να χρησιμοποιήσουν το γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων για να διευρύνουν την επίδραση των πράξεών τους».
Την Πέμπτη, δημοσιοποιήθηκε ένα βίντεο από το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν, το οποίο απειλεί με επιθέσεις σε λεωφορεία, τρένα και αεροπλάνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η ομάδα αυτή ζητά ανεξαρτησία για την Σιτζιάνγκ. Η περιοχή αυτή κατοικείται από τους Ουιγούρους Τούρκους, μια μουσουλμανική μειονότητα με μακρά ιστορία για τις τεταμένες της σχέσεις με τους Κινέζους. Οι Ουιγούροι με πληθυσμό περίπου οκτώ εκατομμυρίων διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η Κομμουνιστή κυβέρνηση έχει περιορίσει την θρησκεία τους και την κουλτούρα τους.
Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ουιγούρων, Ντίλξατ Ράξιτ μιλώντας στο BBC τόνισε ότι η Κινεζική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις πρόσφατες επιθέσεις εξαιτίας «των κατασταλτικών πολιτικών της».
«Προκειμένου να σταματήσει η κατάσταση να γίνεται χειρότερη, πιέζω τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση από την πλευρά της στην Κίνα για να σταματήσει άμεσα τις συστηματικές κατασταλτικές κυβερνητικές πολιτικές της», δήλωσε.

Επίθεση κατά Αμερικανών

Εν τω μεταξύ, πολλαπλές είναι οι προκλήσεις για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς ένας Αμερικανός τουρίστας σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, από επίθεση 47χρονου Κινέζου στο Πεκίνο την πρώτη μέρα των Αγώνων.
Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα) στο Drum Tower, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Πεκίνου.
Κινέζοι αξιωματούχοι από την πλευρά τους διαβεβαιώνουν τους ξένους επισκέπτες ότι είναι ασφαλείς στο Πεκίνο, τονίζοντας πως η θανατηφόρα αυτή επίθεση με μαχαίρι εναντίον του Αμερικανού τουρίστα αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.
Όπως ανέφερε ο Ουάνγκ Ουέι, ανώτεροι αξιωματούχοι των υπουργείων Υγείας και Εξωτερικών επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι δύο τραυματισμένες γυναίκες και διαβεβαίωσαν ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή βοήθειας».
Σε ανακοίνωσή της η BOCOG, εκφράζει την «βαθιά λύπη της για το τραγικό περιστατικό και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τα θύματα και τις οικογένειές τους».
«Το Πεκίνο είναι μια ασφαλής πόλη και η αστυνομία κάνει το καλύτερο για να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους τουρίστες κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στο Πεκίνο», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Τη λύπη του για την επίθεση εναντίον της αμερικανικής οικογένειας και της κινέζας ξεναγού εξέφρασε και ο πρόεδρος Μπους.





Διαβάστε Περισσότερα...

Ειρηνευτικό σχέδιο κομίζει ο Κουσνέρ



Σχέδιο τερματισμού των συγκρούσεων ανάμεσα στη Γεωργία και τη Ρωσία για την περιοχή της νότιας Οσετίας κομίζει ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συναντήθηκε στο Τμπλίσι με το γεωργιανό πρόεδρο και αναχωρεί για τη Μόσχα προκειμένου να συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με το ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Εξάλλου, η υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας θα συναντηθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Μιχαήλ Σακασβίλι ότι είναι αποφασισμένος να αποκαταστήσει την ειρήνη."Η ειρήνη πρέπει να αποκατασταθεί και οι πολίτες πρέπει να προστατευτούν, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία και σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος Σακασβίλι δέχτηκε σχεδόν όλες τις προτάσεις που του κάναμε" τόνισε ο Κουσνέρ.

Το σχέδιο της Γαλλίας προβλέπει την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των δυνάμεων στις θέσεις που βρίσκονταν πριν τις 6 Αυγούστου, κάποια διεθνή παρουσία στην περιοχή και το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σακασβίλι, προειδοποίησε τις δυτικές χώρες να μην εγκαταλείψουν τη χώρα του, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποδυναμώσει την δημοκρατία σε όλο το πρώην σοβιετικό μπλοκ."Αν πέσει η Γεωργία αυτό θα σημάνει και την πτώση της Δύσης στο σύνολο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και παραπέρα", τόνισε ο πρόεδρος της Γεωργίας σε συνέντευξή του στην ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal."Είναι δυνατόν η Ρωσία αυτή που επιτίθεται στις γειτονικές της χώρες να θεωρείται εταίρος της Ευρώπης;", κατέληξε.

Στο πεδίο των μαχών, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στη διάρκεια της νύχτας ραντάρ στο διεθνές αεροδρόμιο του Τμπιλίσι, προκαλώντας μικρές ζημιές, όπως και την πόλη Γκόρι στην κεντρική Γεωργία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Ιντερφάξ ο ρωσικός στρατός απηύθυνε "τελεσίγραφο" στις γεωργιανές δυνάμεις στην Αμπχαζία να παραδώσουν τα όπλα τους γιατί διαφορετικά θα δεχθούν επίθεση, κάτι που απέρριψε η Γεωργία.





Διαβάστε Περισσότερα...

Βροχή, χαλάζι και κεραυνοί




Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε το απόγευμα της Κυριακής πολλές περιοχές της χώρας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας, αλλά και στη Θεσσαλία σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για αντλήσεις υδάτων στους Σοφάδες, στον Παλαμά Καρδίτσας, στα Φάρσαλα, στη Λαμία και στην Αταλάντη.

Επίσης, λόγω της βροχόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας ,στο ύψος του Πλαταμώνα Πιερίας, και στην Ασπροβάλτα, στην Εγνατία Οδο.

Τέλος, φωτιές από πτώση κεραυνών εκδηλώθηκαν στη Φυλή, στο Καραούλι Ελευσίνας και στη Βοιωτία, στο χωριό Στεφάνι των Δερβενοχωρίων και στους πρόποδες του Κιθαιρώνα.

Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν στο Γύθειο Λακωνίας, στη Ζαχάρω Ηλείας και άλλες περιοχές της χώρας.






Διαβάστε Περισσότερα...

Monday!...



Δευτέρα, 11 Αυγούστου...
Νιαρ, νιαρ, νιαρ...


Διαβάστε Περισσότερα...