Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Εβδομάδα περισυλλογής και λήψης αποφάσεων για τους πολιτικούς αρχηγούς!...



Η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, που μόλις άρχισε, δίνει στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς χρόνο για περισυλλογή και λήψη αποφάσεων.
Ο Κ.Καραμανλής έχει στο μυαλό του τους «αντάρτες» της ΝΔ, αλλά και την υπόθεση του Αριστοτέλη Παυλίδη.
Οι επιτελείς του πρωθυπουργού μελετούν όλα τα πιθανά σενάρια, ωστόσο, οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά το πέρας των ολιγοήμερων διακοπών του κ. Καραμανλή, στις 18 Αυγούστου.
Στο ΠΑΣΟΚ το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει επίσης μετά τις 18 Αυγούστου, οπότε θα συνεδριάσουν τα Όργανα του Κινήματος με στόχο τις επόμενες κινήσεις εν όψει και της ΔΕΘ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται ήδη στην Πάρο, όπου αναμένεται να έχει επαφές με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων και τον βουλευτή Π.Ρήγα.
Στις 15 Αυγούστου ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην Τήνο, ενώ έγινε γνωστό ότι δεν θα βρεθεί στις ΗΠΑ για το συνέδριο των Δημοκρατικών (μεταξύ 20-30 Αυγούστου).
Σε κάθε περίπτωση, όπως γράφουν Τα Νέα της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη, ίσως εντός του Σεπτεμβρίου, όποτε θα συνεδριάσει η Σοσιαλιστική Διεθνής.