Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Facebook... για σκύλους!!!



Το DoggySpace είναι ένα ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο, όπως το Facebook, που απευθύνεται όμως μόνο σε σκύλους.
Ήδη πολλοί χρήστες είχαν δημιουργήσει προφίλ στο Facebook για τα αγαπημένα τους τετράποδα και βλέποντας αυτό οι δημιουργοί του DoggySpace σκέφτηκαν ότι θα ήταν χρήσιμο ένα site που θα φιλοξενεί σκύλους από όλο τον κόσμο και θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν γνωριμίες και να ανταλλάσσουν απόψεις.
Τα σκυλιά έχουν ξεχωριστά προφίλ ενώ μπορούν να προσθέσουν φωτογραφίες και βίντεο.
Προς το παρόν το DoggySpace έχει λιγότερους από 1.000 χρήστες όμως αναμένεται ότι πολλοί ακόμα θα προστεθούν σε μια προσπάθεια να κοινωνικοποιήσουν το σκύλο τους.
Τώρα μένει να δημιουργηθεί ένα «Facebook» και για τις γάτες, τα χάμστερ και φυσικά τα χρυσόψαρα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Σύζυγος... κατά λάθος!...



Οι Uma Thurman, Colin Firth, Jeffrey Dean Morgan, Sam Shepard και Isabella Rossellini πρωταγωνιστούν στην ταινία "Σύζυγος... κατά λάθος (The Accidental Husband)".
Η σταρ του ραδιοφώνου Δρ Εμα Λόιντ (Uma Thurman) και ο εκδότης/ αρραβωνιαστικός της Μάικλ (Colin Firth) θεωρούσαν ότι το να βγάλουν άδεια γάμου στη Νέα Υόρκη θα ήταν ευκολότερο ακόμα και από το να πάρουν άδεια οδήγησης. Στο κάτω – κάτω δεν πρόκειται να περνούσαν κανένα τεστ, γραπτές εξετάσεις ή ανάλυση αίματος, είναι και οι δύο πάνω από 18 χρόνων, και δεν έχουν καμία συγγένεια μεταξύ τους.
Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να πάνε στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου και να τελειώνουν με αυτήν την ιστορία. Σωστά; Λάθος! Καθώς η Έμα είναι ήδη παντρεμένη!




Διαβάστε Περισσότερα...

Η βάπτιση της κόρης του Γιάννη Πλούταρχου...



Ο Γιάννης Πλούταρχος και η σύζυγός του Μαρία βάπτισαν πριν από λίγες ημέρες το τέταρτο παιδί τους.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής και η σύζυγός του βάπτισαν την κόρη τους, η οποία πήρε το όνομα Παναγιώτα, στο πανέμορφο χωριό Μαυρόγεια Φθιώτιδας την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου.
Στη βάπτιση της Παναγιώτας έδωσαν το παρών συγγενείς και φίλοι του δημοφιλούς ζευγαριού. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Μάρα Δαρμουσλή και ο Χάρης Ακριτίδης. Μετά τη βάπτιση ακολούθησε γιορτή στην κατοικία του Γιάννη Πλούταρχου.
Οσον αφορά τα επαγγελματικά του σχέδια, ο Γιάννης Πλούταρχος από τις 16 Οκτωβρίου ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, "REX".





Διαβάστε Περισσότερα...

Η νέα ταινία της Jessica Alba!



Η Jessica Alba σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα πρωταγωνιστήσει σε μια νέα ταινία η οποία τιτλοφορείται "An Invisible Sign of My Own".
Η διάσημη ηθοποιός όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα θα ενσαρκώσει στην ταινία μία νεαρή γυναίκα, η οποία είναι καθηγήτρια μαθηματικών. Τα γυρίσματα του φιλμ αναμένεται να ξεκινήσουν αυτό το μήνα.
Για την Alba το "An Invisible Sign of My Own" θα είναι η πρώτη ταινία που γυρίζει μετά τη γέννηση της κόρης της Honor Marie.
Η εντυπωσιακή σταρ έφερε στον κόσμο την κόρη της τον περασμένο Ιούνιο. Για την Alba και τον σύζυγό της Cash Warren η μικρή Honor Marie είναι το πρώτο τους παιδί.





Διαβάστε Περισσότερα...

Γάτα επέστρεψε... μετά από 9 χρόνια!!!



Η Ντίξι, μια 15χρονη σήμερα γάτα, επέστρεψε στο σπίτι της στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας ύστερα από απουσία εννέα χρόνων, δίνοντας απίστευτη χαρά στους ιδιοκτήτες της που τη θεωρούσαν οριστικά χαμένη.

Η Ντίξι βρέθηκε σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το σπίτι της, όταν ένας κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε την Εταιρεία Προστασίας Ζώων (RSPCA) και είπε ότι μία γάτα, αδύνατη και ταλαιπωρημένη, τριγυρίζει εκεί πολλές ημέρες.

Ένας υπάλληλος της εταιρείας έσπευσε στη γειτονιά και αφού ήλεγξε το μικροτσίπ που έφερε η γάτα, εξακρίβωσε ότι πρόκειται για τη χαμένη Ντίξι, την οποία σε λιγότερο από μισή ώρα την επέστρεψε στους ιδιοκτήτες της, Αλαν και Γκίλι Ντιλέινι.

"Δεν έχει σταματήσει να γουργουρίζει από τη στιγμή που πέρασε το κατώφλι του σπιτιού", είπε καταχαρούμενη η κυρία Ντιλέινι.




Διαβάστε Περισσότερα...

Βουρτσίστε την.. καρδιά σας!



Ξέρατε ότι η κακή κατάσταση της οδοντοστοιχίας μας, η ανεπαρκής υγιεινή των δοντιών μας και η αιμορραγία των ούλων μπορούν να μας οδηγήσουν απευθείας σε ένα καρδιολογικό νόσημα;

Αυτό δείχνουν έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων δόθηκαν αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα στο Δουβλίνο κατά τη σύνοδο της Εταιρείας Γενικής Μικροβιολογίας.

Τα καρδιολογικά νοσήματα συνδέονται εν γένει με το κάπνισμα, την παχυσαρκία και τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης.

Ωστόσο ο καθηγητής Χάουαρντ Τζένκινσον του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ αντικρούει τη γενικά αποδεκτή αυτή άποψη: "Όσο κι αν η κατάσταση της υγείας σας είναι καλή και είσαστε αδύνατοι, αν τα δόντια σας είναι σε κακή κατάσταση πολλαπλασιάζετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε ένα καρδιολογικό νόσημα".
"Το στόμα είναι μάλλον το πιο βρόμικο σημείο του ανθρώπινου σώματος", επισημαίνει ο Δρ. Στιβ Κέριγκαν, του Κολεγίου Χειρουργών, και περιγράφει τη διαδικασία ως εξής: τα ούλα που αιμορραγούν επιτρέπουν την πρόσβαση των βακτηριδίων στα αιμοφόρα αγγεία, όπου προσκολλώνται στα αιμοπετάλια και προκαλούν θρόμβωση στο εσωτερικό των αγγείων", εμποδίζοντας εν μέρει το αίμα να φτάσει στην καρδιά και δημιουργώντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.





Διαβάστε Περισσότερα...

Ο "Παπαθεμελής" πάει.. Ίμπιζα!...



Μικρότερες δια νόμου έγιναν από το 2008 οι νύχτες στο πιο διάσημο νησί της Ισπανίας, την Ίμπιζα, καθώς η τοπική κυβέρνηση έδωσε κατευθύνσεις στα τοπικά συμβούλια να περιορίσουν αισθητά τις ώρες έναρξης λειτουργίας των κλαμπς και να απαγορεύσουν τα πάρτι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα στην Ίμπιθα, που είχε γίνει γνωστή ως η ευρωπαϊκή μητρόπολη των πάρτι, έγινε παράνομο για τα κλαμπς να ανοίγουν όταν άλλα κλείνουν. Τα συγκεκριμένα είναι κέντρα διασκέδασης που είχαν δημιουργηθεί για «μετά τα κλαμπς» και τα οποία επέτρεπαν στους τουρίστες να συμμετέχουν σε πάρτι μέρα - νύχτα με ειδικά προγράμματα και ιδιαίτερα γνωστούς DJs για την επιλογή της μουσικής με αποτέλεσμα συχνά νέοι άνδρες και γυναίκες να παίρνουν διεγερτικά για να μπορέσουν να συμμετέχουν σε όλα.

Αυτό είχε οδηγήσει την περιοχή στο να αποκτήσει μία φήμη ως παράδεισος των ναρκωτικών και πολύ συχνά, τα βρετανικά ταμπλόιντ, αναφερόμενα στο ισπανικό νησί, έκαναν λόγο για «Σόδομα και Γόμορα».

Η απαγόρευση ουσιαστικά μίκρυνε τις μακριές νύχτες της Ίμπιζα και έχει ως στόχο να περιορίσει τα πάρτι, να καταπολεμήσει την κατανάλωση ναρκωτικών και να επαναφέρει το καλό όνομα στο νησί.

Ο γνωστός Ισπανός DJ, Θέσαρ Μελέρο, χαρακτήρισε παράλογο το να λειτουργούν κλαμπς για «μετά» σε όλη την Ισπανία εκτός από την Ίμπιζα ενώ ο ιδιοκτήτης ενός νάιτ κλαμπ χαρακτήρισε λάθος να στηρίζεται το νησί μόνο στον οικογενειακό τουρισμό και εξέφρασε την άποψη ότι ήταν η ποιότητα των κλαμπ που έκανε το νησί ξεχωριστό.





Διαβάστε Περισσότερα...

Οι πρώτες κινήσεις πρωτονίων!



Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται το μεγάλο πείραμα της Φυσικής στο Κέντρο Ερευνών CERN της Ελβετίας.

Μέσα στον μεγάλο επιταχυντή γίνονται οι πρώτες κινήσεις των πρωτονίων με απώτερο στόχο να αναδημιουργηθούν οι συνθήκες έκλυσης ενέργειας κατά τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του σύμπαντος πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

Μέσα από το πείραμα οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν από τι αποτελείται το 96% του σύμπαντος που μέχρι σήμερα δεν έχει μελετηθεί, ενώ εκτιμάται ότι θα προκύψουν πολύτιμες πληροφορίες για την ιατρική, τη βιολογία και τη βιοτεχνολογία.
Το πείραμα θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 χρόνια και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τα Χριστούγεννα.

Σημαντική συμβολή στο πείραμα έχει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καιώς ομάδα του πανεπιστημίου, με υπεύθυνη την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Φυσικής Χαρά Πετρίδου, έχει κατασκευάσει ένα σημαντικό μέρος (περίπου το 10% του φασματογράφου), ο οποίος σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελεί την καρδιά στην αναζήτηση του σωματιδίου Χιγκς (higgs) που έδωσε μάζα στην ύλη.




Διαβάστε Περισσότερα...

Στη Χάγη για τον τάφο του Αχιλλέα, Ρουμανία και Ουκρανία...



Ρουμανία και Ουκρανία διεκδικούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την περιοχή, όπου σύμφωνα με το μύθο, είναι θαμμένος ο ήρωας του τρωικού πολέμου Αχιλλέας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ντόιτσε Βέλε, πρόκειται για μια μικροσκοπική βραχονησίδα στο Δέλτα του Δούναβη, στον Εύξεινο Πόντο.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι κατοικείται μόνιμα, ενώ η Ρουμανία ισχυρίζεται ότι σε αυτήν υπάρχουν μόνο φίδια.

Η διαμάχη των δύο όμορων χωρών εστιάζεται στο ποια θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, καθώς στην περιοχή θεωρείται ότι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.





Διαβάστε Περισσότερα...

«Οδηγούμαστε στην καταστροφή», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας



Την 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τους προέδρους της Helexpo ΑΕ, Αριστοτέλη Θωμόπουλο, της ΔΕΘ ΑΕ Δημήτρη Μπακατσέλο, καθώς και με αντιπροσωπείες των σωματείων των εργαζομένων.
Ο κ.Τσίπρας ενημερώθηκε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση και τα προβλήματα των εργαζομένων και στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε περίπτερα.
Δήλωσε ότι άκουσε με ικανοποίηση την εξαγγελία να γίνει μητροπολιτικό πάρκο ο σημερινός χώρος της ΔΕΘ, ύστερα από τη μετεγκατάστασή της, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Παρατήρησε, ωστόσο, ότι θα περιμένει να δει να υλοποιείται στην πράξη αυτή η δέσμευση και να μην ακολουθηθούν αρνητικά, όπως είπε, παραδείγματα της Αθήνας.


Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας επισήμανε:


«Έχουμε μια κοινωνία η οποία βράζει, έχουμε μια κυβέρνηση η οποία οδηγεί το καράβι σε ξέρα κι έναν πρωθυπουργό κι ένα υπουργικό συμβούλιο που θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι η επικοινωνιακή τους πολιτική και κάθε τρεις μέρες την αλλάζουν. Το πρόβλημα δεν είναι η επικοινωνιακή πολιτική. Το πρόβλημα είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Η πολιτική της απέναντι στην οικονομία και την κοινωνία. Κι αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει. Αν δεν αλλάξει, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Κι αν ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να σύρει πρώτος τον χορό του Ζαλόγγου, για την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν είναι ανάγκη να τον ακολουθήσει η κοινωνία».Σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, απάντησε: «Είναι μια υπόθεση που χρονολογείται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Είναι μπλεγμένοι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης και της προηγούμενης και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο τα δύο κόμματα εξουσίας διαχειρίζονται τον δημόσιο πλούτο. Είναι μια υπόθεση που πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».



Διαβάστε Περισσότερα...

Βαρύ το κλίμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, αυτοκριτική και έργο ζήτησε ο Κ.Καραμανλής



Απαντώντας εμμέσως στην κριτική που του έγινε από την αντιπολίτευση, ότι στη ΔΕΘ έδειξε να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, με την κάλυψη που παρείχε στους βαλλόμενους υπουργούς του, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι δεν αρνείται την πραγματικότητα, σημείωσε ότι «ο κίνδυνος που φαινομενικά αναδεικνύεται για υποθέσεις, τη σοβαρότητα των οποίων ουδέποτε υποτίμησα, είναι υπαρκτός», ζήτησε όμως από τους υπουργούς του «συνεχή αυτοκριτική» και επικέντρωση στην «πραγματική πολιτική».
«Οι πολίτες μας επέλεξαν να οδηγήσουμε τη χώρα στους δρόμους της μεταρρύθμισης και της ανάπτυξης. Δύσκολους δρόμους με πολλά εμπόδια», είπε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως «τα εμπόδια, από όπου και αν προέρχονται, δεν μας κάμπτουν. Η πραγματική πολιτική γίνεται στο πεδίο της δράσης».
«Ο κίνδυνος που φαινομενικά αναδεικνύεται για υποθέσεις, τη σοβαρότητα των οποίων ουδέποτε υποτίμησα, είναι υπαρκτός. Δεν εθελοτυφλούμε, αλλά και δεν θα γίνουν τροχοπέδη για τη συνέχιση του έργου μας. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας, ο καθένας στον τομέα του αλλά και συνολικά ως συμπαγής ομάδα, να ακολουθούμε αυτό το δύσκολο δρόμο', τόνισε ο κ. Καραμανλής. «Δεν δέχομαι παρεκκλίσεις από το στόχο. Δεν αρνούμαι την πραγματικότητα. Ζητώ από όλους αυστηρή προσήλωση στους στόχους, στην ουσία της πολιτικής, στην απόδοση χειροπιαστού έργου. Ζητώ συνεχή αυτοκριτική από τον καθένα. Ζητώ να είναι η έγνοια όλων σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω να προσφέρουμε στον τόπο. Δεν ξεχνώ ότι η σχέση που κερδίσαμε πάνω από όλες τις άλλες είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Καραμανλής έκανε εκτενή αναφορά στην πορεία του κυβερνητικού έργου και στις σημαντικές, όπως είπε, μεταρρυθμίσεις που έγιναν, καταλήγοντας στην ομιλία του ενώπιον των κυβερνητικών στελεχών: «Μιλώ επί ώρα για αυτό το πραγματικό πεδίο πολιτικής, διότι αυτή είναι και η πραγματική πρόκληση. Η πρόκληση στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να απαντούμε, να ανταποκρινόμαστε με συνέπεια».
Μετά τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή εντάθηκαν οι φήμες περί παραίτησης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ.Βουλγαράκη, ο οποίος το τελευταί διάστημα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Εντούτοις, τέτοιες φήμες διαψεύονταν κατηγορηματικά από κύκλους του υπουργού.
Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε δήλωση υπουργού, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, σε ερώτηση εάν έχει απολέσει η κυβέρνηση το μανδύα της αδιάφθορης.
«Στην προηγούμενη τετραετία ξηλωνόταν το πουλόβερ, ξηλωνόταν όποιος είχε ανάμειξη σε σκάνδαλο. Αυτήν την τετραετία ο Κώστας Καραμανλής ξέρει ότι έχει φτάσει στον πάτο. Ποιον να διώξει. Αυτούς έχει με αυτούς θα προχωρήσει, εκτός αν γίνει κάτι χοντρό» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega.
«Ο πρωθυπουργός κρύβει βαθιά το κεφάλι μέσα στην άμμο, δεν βλέπει τα προβλήματα του πολίτη, δεν βλέπει ότι η κοινωνία βοά με τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του και, επιμένει να θεωρεί ότι, όλα αυτά δεν τον αφορούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. « Αφορούν, όμως», συνέχισε, «τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κάθε μέρα βλέπουν πως η θέση αυτής της κυβέρνησης επιβαρύνεται και, κάθε μέρα, ζητούν πιο επιτακτικά μια νέα λύση για τη χώρα».





Διαβάστε Περισσότερα...

Κριτική Παπαρήγα από τη Θεσσαλονίκη



Επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε η γγ του Κομμουνιστικού κόμματος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ, στη Θεσσαλονίκη.

"Ο πρωθυπουργός ήταν προβλέψιμος στην 73η ΔΕΘ", είπε η Αλέκα Παπαρήγα και σημείωσε πως ο Σεπτέμβριος δεν φέρνει τίποτε νέο, όπως δεν έφερνε και επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αφού -όπως είπε- 365 μέρες τον χρόνο εφαρμόζονται οι αντεργατικές πολιτικές τους. Υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος, τονίζοντας ότι προς όφελος των εργατοϋπαλληλικών στρωμάτων είναι να "ξεμπερδεύουμε με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο σαν κομματικούς σχηματισμούς, αλλά να φέρουμε σε θέση ήττας την αστική τάξη, τα μονοπώλια". Η γγ του ΚΚΕ τόνισε πως η ρήξη και η ανατροπή δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος προς τους εργαζόμενους και προσέδωσε στις επερχόμενες ευρωεκλογές βαρύνουσα πολιτική σημασία, αναφέροντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα τους δώσει γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Αναφερόμενη στη δυνατότητα συνεργασιών τόνισε πως υπό τις παρούσες συνθήκες και με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, αυτές θεωρούνται αδύνατες, ενώ προέβλεψε πως είναι θέμα χρόνου η ανάδειξη νέων ριζοσπαστικών πολιτικών δυνάμεων. Κάλεσε τους πολίτες να αποβάλουν, όπως είπε τον φόβο ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, ενώ επιτέθηκε εκ νέου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ, κόμματα τα οποία, όπως είπε, αν και δεν ταυτίζονται ιδεολογικά, παρ’ όλα αυτά εξυπηρετούν το δικομματικό σύστημα. Με αφορμή τέλος το θέμα της Μονής Βατοπεδίου, επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός της ότι δεν αναγνωρίζει στην Εκκλησία το δικαίωμα ιδιοκτησίας δασών, βουνών ή ακτών, είτε υπάρχουν τίτλοι, είτε όχι. Σκάνδαλα, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, υπάρχουν, επισήμανε ωστόσο ότι αποκαλύψεις τους γίνονται πια σε διατεταγμένη υπηρεσία, αναλόγως με το πότε συμφέρει τα δυο μεγάλα κόμματα.



Διαβάστε Περισσότερα...

Στην 73η ΔΕΘ ο Γιώργος Παπανδρέου




Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 73η Διεθνή Έκθεση. Το Σάββατο το βράδυ θα μιλήσει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και το μεσημέρι της Κυριακής θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία του Εργατικού Κέντρου και του Επαγγελματικού - Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. "Ο Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ θα δώσει προοπτική στους πολίτες, χωρίς παράθεση προεκλογικών εξαγγελιών, αλλά αποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια πειστική εναλλακτική πρόταση", υποστήριξε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στο σημερινό πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου περιλαμβάνονται η επίσκεψη στη 1.30 μ.μ. την Έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, για την Ιστορία της Πόλης της Θεσσαλονίκης στο Λευκό Πύργο ενώ στις 7 το απόγευμα θα επισκεφθεί την Τεχνόπολη στην Πυλαία.


"Κραυγή απόγνωσης"


"Το συμπέρασμα είναι ένα: απόγνωση. Κραυγή αγωνίας από όλους, βαθιά κρίση στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, κρίση σε όλη την Ελλάδα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τις συναντήσεις, που είχε με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τα προεδρεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του νομού. Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε από σήμερα τις επαφές του με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενώ η επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη θα κορυφωθεί το Σάββατο με την ομιλία του στη ΔΕΘ και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, οπότε θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη δήλωσή του, έκανε λόγο για ακρίβεια και ανεργία που συνοδεύονται από αδιαφάνεια και διαφθορά, ενώ πάνω από όλα βρίσκονται "η άδικη, άνιση φορολογία και η έλλειψη οποιασδήποτε αρωγής από την πολιτεία". Υπογράμμισε δε ότι "από αυτή την κατάσταση κάποιοι λίγοι κερδίζουν, αλλά οι πολλοί υποφέρουν". "Δέσμευσή μας είναι το δικαίωμα στην ανθρώπινη κοινωνία που διασφαλίζει αξιοπρέπεια και σεβασμό στον πολίτη, συμβάλλει στην ανάπτυξη, δημιουργεί θέσεις εργασίας και σέβεται το δικαίωμά του, την υγεία, την παιδεία και το σωστό ασφαλιστικό", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως μόνο έτσι μπορεί ο καθένας "να αισθάνεται πολίτης αυτής της χώρας και όχι παραπεταμένος. Απαιτείται σεβασμός και αξιοπρέπεια στους πολίτες και αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε", κατέληξε. Στις συσκέψεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Χ. Αράπογλου, Μ. Καρακλιούμη, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Μ. Δαμανάκη, Μ. Μπόλαρης, Μ. Χρυσοχοϊδης, Α. Κατσιφάρας και Χ. Τσιόκας.




Διαβάστε Περισσότερα...

Βουλή - Ψηφίστηκε επί της αρχής το φορολογικό ν/σ



Ψηφίστηκε επί της αρχής, από το β’ τμήμα διακοπών της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Ενίσχυση της διαφάνειας του Κρατικού Προϋπολογισμού, έλεγχος των δημοσίων δαπανών, μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις».
Μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, 51 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου και 49 βουλευτές της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.




Διαβάστε Περισσότερα...

Στη Βουλή το σκάνδαλο Βατοπεδίου



Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, επιμένοντας η διερεύνηση της υπόθεσης να φτάσει έως και τα μέσα του 1990, καθώς όπως είπε, "υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος κάλεσε τον πρωθυπουργό "αντί να καλύπτει τους υπουργούς του γι΄ αυτά που έχουν κάνει, να τοποθετηθεί δημόσια ότι άμεσα η κυβέρνηση της χώρας θα κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι πρέπει για την ανάκτηση της δημόσιας περιουσίας", καθώς επίσης και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει την αυτοκριτική του.

"Θα κάνουμε και εξεταστική επιτροπή, αλλά ο κατάλογος των εξεταστικών επιτροπών είναι μακρύς" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαλλαγεί από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι την "ώρα που πολλοί Έλληνες βγάζουν 300.000 ευρώ σε 30 χρόνια εργασίας, η συμβολαιογράφος, κ. Πελέκη, (σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη) εισέπραξε το ίδιο ποσό με ένα συμβόλαιο της Μονής Βατοπεδίου".

Ακόμα ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε φραστικά, τόσο στον υπουργό Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλο για το "επίπεδο ζωής του", όσο και σε "αργυρώνητους δημοσιογράφους που παραποιούν την ενημέρωση".

"Είναι άνανδρο να επιτίθεται κάποιος σε απόντες από την αίθουσα, με δήθεν στοιχεία", σχολίασε ο κ. Αλογοσκούφης. "Η κυβέρνηση έχει το πρόγραμμά της, προχωρά για το μέλλον του τόπου, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν να βυθίζονται στο βούρκο, ο οποίος τους χαρακτηρίζει", είπε ο κ. Αλογοσκούφης.




Διαβάστε Περισσότερα...

Στην πόλη των τρελών!!!...

.




Ένα μουσικό διάλειμμα και... επιστρέφουμε!

Ένα τραγούδι για όλους όσους,
κόντρα σε θεούς και δαίμονες, κόντρα στη μιζέρια και την παρακμή, κόντρα σε ξεπερασμένες νοοτροπίες και πρακτικές του χτες, κόντρα σε ρουφιανιές και ρουφιάνους, παλιανθρωπιές και παλιανθρώπους, πολιτικάντηδες της δεκάρας, άσχετους, τιποτένιους και ελεεινούς τοπικούς ψευδοσωτήρες,
επιμένουμε και μένουμε στην Κυπαρισσία!!!...










.


Διαβάστε Περισσότερα...

Το πρώτο χρυσό στους Παραολυμπιακούς



Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου είναι γεγονός, καθώς ο κολυμβητής Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κατέλαβε την πρώτη θέση στα 100 μ. ελεύθερο της κατηγορίας S13.


Ο Ταϊγανίδης, ο οποίος έφτασε τα τρία μετάλλια στο Πεκίνο, αφού προηγήθηκαν το χάλκινο στα 400μ. ελεύθερο και το αργυρό στα 100μ, σημείωσε χρόνο 53.37, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από τον Δεκέμβριο του 2006 με 53.96.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ουκρανός Αλέκσι Φεντίνα με χρόνο 54.11 και τρίτος ο επίσης Ουκρανός, Ντανίλο Τσουφάροφ με χρόνο 54.26.


Λίγο αργότερα, μια ακόμη μία επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα ήρθε από τον σπρίντερ Γιάννη Πρώτο, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 400μ. Ανδρών.


Η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει ήδη οκτώ μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ...




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΧΩΡΟΣ


ΠΕΜΠΤΗ 11/9 8:30 Οικονομάκος Σχολικό συγκρότημα στα Γιαννιτσάνικα

ΠΕΜΠΤΗ 11/9 8:30 Κουτουμάνος Σχολικό συγκρότημα στην Αρτέμιδος

ΠΕΜΠΤΗ 11/9 8:30 Καλογεροπούλου Ειδικό σχολείο-Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής

ΠΕΜΠΤΗ 11/9 8:30 Τσιπιανίτη Συγκρότημα ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ





Διαβάστε Περισσότερα...

Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας - Ολοένα αυξάνουν οι πιστοί!



Είναι μικρό το ποίμνιο της ιεραποστολικής-μαρτυρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Τσεχία και τη Σλοβακία, αλλά το μήνυμα της Ορθοδοξίας γίνεται όλο και περισσότερο δεκτό στις χώρες αυτές, με αποτέλεσμα να βαπτίζονται οικογένειες ολόκληρες, οι μεγάλοι και τα παιδιά. Η Εκκλησία αυτή στερείται μέσων και οικονομικών πόρων, τα στελέχη της όμως έχουν το ζήλο της πίστης και κηρύσσουν το μήνυμά της με το παράδειγμα και με τις σωστές εκκλησιαστικές τελετές, γι’ αυτό και το μήνυμα έχει ανταπόκριση.
Τα ανωτέρω επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας και πασών χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστοφόρος, που βρέθηκε στην Καλαμάτα για περίπου ένα 24ωρο και ιερούργησε με την κανονική άδεια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ανταποδίδοντας επίσκεψη της ενορίας της Αναλήψεως Καλαμάτας. Ο ελληνομαθής και αγαπών την Ελλάδα κ. Χριστοφόρος (έχει λάβει διδακτορικό στη χώρα μας), μιλά στο «Θ» και τονίζει πως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στην περιοχή της δικαιοδοσίας του είναι αυτό της Ουνίας. Με τη λέξη αυτή περιγράφεται μια ανώμαλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η οποία επιτρέπει σε πιστούς της να διατηρούν το ελληνικό ορθόδοξο τυπικό αναγνωρίζοντας όμως ως εκκλησιαστική τους Αρχή τον Πάπα. Αυτοί αυτοαποκαλούνται «Ελληνοκαθολικοί», για να εκμεταλλευτούν την αίγλη που ο τίτλος «Έλληνας» εξακολουθεί να έχει, οδηγώντας σε πολλές δυσκολίες τους πιστούς και την Εκκλησία.
Με σπουδές πολιτικού μηχανικού και ενώ είναι καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πρέσοφ, ο κ. Χριστοφόρος παλεύει για την Ορθοδοξία στην Τσεχία και Σλοβακία και ζητεί τη βοήθεια των Ελλήνων, που ήδη την έχουν δώσει για την ανέγερση εκκλησιών και μοναστηριών (επί κομμουνισμού ήταν απαγορευμένα) και για την οποία είναι ευγνώμων. Τη βοήθειά μας, όπως και πριν τόσους αιώνες, όταν Έλληνες, οι μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος κήρυξαν το Χριστιανισμό στην περιοχή του.
Όσα πολύ ενδιαφέροντα μας είπε, ακολουθούν:
«Η Εκκλησία μας είναι αυτοκέφαλη Εκκλησία των χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας. Η κανονική έκταση είναι δύο χώρες. Είμαστε μέλη της ΕΟΚ και οι δύο χώρες και έχουμε δύο πρωτεύουσες, όμως ως Ορθόδοξοι είμαστε ενωμένοι. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο, διότι δεν χωρίσαμε όπως χώρισε η πολιτική ηγεσία μας, μείναμε ενωμένοι.
Δεν είμαστε πάρα πολλοί, είμαστε το σύνολο 150.000 Ορθόδοξοι χριστιανοί. Στην Τσεχία (πληθυσμός 10 εκατομμύρια) είμαστε παντού και στη Σλοβακία (πληθυσμός 5 εκατομμύρια) είμαστε πιο μαζεμένοι στην ανατολή της Σλοβακίας, στις πόλεις Πρέσοφ και Κόσιτσε. Η πόλη Πρέσοφ είναι μια σπουδαία πόλη για μας γιατί έχουμε και Πανεπιστήμιο, είναι κρατικό το Πανεπιστήμιο, εμείς έχουμε Θεολογική Σχολή.
- Οι κληρικοί πόσοι είναι;
- Έχουμε 4 Μητροπόλεις, μία είναι η Αρχιεπισκοπή Πράγας. Σύνολο κληρικών είναι γύρω στους 130. Οι επίσκοποι είναι 5, έχουμε και ένα βοηθό επίσκοπο στη Σλοβακία.

Ιεραποστολική Εκκλησία
- Χαρακτηρίσατε λίγο πριν την Εκκλησία σας ιεραποστολική. Γιατί;
- Διότι ζούμε σ’ ένα περιβάλλον όπου οι περισσότεροι είναι ετερόδοξοι. Στη Τσεχία και Σλοβακία είναι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, όμως έχουμε και τους λεγόμενους Ουνίτες, πολλούς. Μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα διότι φαίνονται Ορθόδοξοι και δεν είναι Ορθόδοξοι. Είναι γραμμένοι ως Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Βυζαντινού Ρυθμού, όμως παρουσιάζονται ως Ελληνοκαθολικοί, δηλαδή χρησιμοποιούν το όνομα «Έλληνες». Για μας είναι αυτό πολύ λυπηρό διότι δεν έχουν με Ελλάδα και Ορθοδοξία ελληνική καμία σχέση. Εκμεταλλεύονται με αυτό τον τρόπο την αγάπη μας και τον σεβασμό, των Τσέχων και Σλοβάκων, προς την ελληνική παιδεία και ιστορία. Εδώ είναι το «καυτό» πρόβλημα.
Εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτό είναι μεγάλο λάθος, ότι οι Έλληνες είναι Ορθόδοξοι και εδώ είναι μόνο η ονομασία που μας κάνει αυτό το πρόβλημα.
«Να γίνει φανερό ότι αυτοί
δεν είναι Ορθόδοξοι»
Αυτή η Εκκλησία που λέγεται σ΄εμάς Ελληνοκαθολική δημιουργεί πολλά μπερδέματα. Αν θέλουμε σοβαρά να προχωρήσουμε σε διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς, αυτοί πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες. Να γίνει φανερό ότι αυτοί δεν είναι Ορθόδοξοι. Να μην τους αφήνουν να κυκλοφορήσουν με δικά μας άμφια.
- Έχουν πάρει και ναούς ορθόδοξους οι Ουνίτες;
- Αυτό ήταν στο παρελθόν. Μας πήραν περίπου 120 ναούς. Διότι ήταν γραμμένες στον κατάλογο των ιδιοκτησιών ως ουνιτικές εκκλησίες κι εμείς μείναμε χωρίς εκκλησίες, λειτουργούσαμε στα νεκροταφεία, σε ειδικούς χώρους των πιστών. Σε σχεδόν 20 χρόνια κάναμε 100 εκκλησίες δικές μας, καινούργιες.

Έργο πολιτικής
Αυτή η λεγομένη Εκκλησία (σ.σ. των Ουνιτών) είναι έργο πολιτικής και όταν γίνεται κάποιο πολιτικό θέμα αμέσως είναι θέμα και της Ουνίας, διότι ιδρύθηκε σε μας η Εκκλησία αυτή με τη Μαρία-Θηρεσία, την αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας και από εκεί και πέρα ήταν μια πολιτική πράξη που συνεχίζεται.

Διαρκής μαρτυρία
- Είσαστε δηλαδή σε μια διαρκή προσπάθεια να δώσετε μαρτυρία της Ορθοδοξίας.
- Ακριβώς. Αυτό είναι το κύριο θέμα μας. Στην Πράγα, στην Τσεχία, οι περισσότεροι κάτοικοι είναι χωρίς εκκλησία -όχι χωρίς πίστη, δεν μπορούμε να το πούμε αυτό- όμως δεν είναι μέλη κάποιας συγκεκριμένης εκκλησίας και αυτούς μπορούμε να τους κερδίσουμε με έναν τρόπο σωστής ιεραποστολής.

Βαπτίζονται οικογένειες
- Δέχεται ο κόσμος το μήνυμα της Ορθοδοξίας στην Τσεχία και τη Σλοβακία; Υπάρχουν άνθρωποι που προσέρχονται στην Εκκλησία για να κατηχηθούν και να βαπτιστούν;
- Το έργο το ιεραποστολικό κυρίως το κάνουμε στις εκκλησίες μας. Προσπαθούμε να κάνουμε σωστές λειτουργίες και όταν έρχονται άνθρωποι και δείχνουν ενδιαφέρον, μένουν μετά στα κατηχητικά, έχουμε κάποιες ελεύθερες συζητήσεις με τον κόσμο που δεν είναι Ορθόδοξοι. Μετά τους δεχόμεθα ως κατηχούμενους, για ορισμένο χρονικό διάστημα και τους βαφτίζουμε. Έχουμε προσκυνήματα, αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ να μας γνωρίζουν οι άνθρωποι, κάνουμε τακτικά προσκυνήματα σε διάφορα μέρη της Τσεχίας όπου έζησαν οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Ιωάννης ο Ερημίτης, η Αγία Λουντμίλα η πρώτη μάρτυρας που μαρτύρησε το 10ο αιώνα. Εκεί μας γνωρίζουν οι άνθρωποι.
Ο χαρακτήρας της ιεραποστολής δεν είναι επιτακτικός, διότι έχουμε και τους αιρετικούς. Το πολύ βασικό και σπουδαίο είναι να κάνουμε σωστές τελετές και οι κληρικοί να είναι έτοιμοι για να απαντήσουν σε ερωτήσεις των ανθρώπων οι οποίοι έχουν ενδιαφέρον. Εμείς τους περιμένουμε με ανοιχτή αγκαλιά.
- Έρχονται πολλοί; Πόσες βαπτίσεις έχετε το χρόνο;
- Εκατοντάδες, στην πρωτεύουσα μόνο!
- Και μεγάλων ανθρώπων;
- Και μεγάλων και μικρών, διότι υπάρχουν και οικογένειες που δεν είναι βαπτισμένες και βαπτίζουμε όλη την οικογένεια, όπως γράφει η Αγία Γραφή πολλές φορές, «όλος ο οίκος»!


«Δεν χωράμε στους ναούς»
Κάθε σχέση σωστή, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι προσωπική. Εμείς βοηθάμε τους ανθρώπους να έχουν προσωπικές σχέσεις με το Δημιουργό, με το Θεό, με τους Αγίους.
- Είστε αισιόδοξος για την πορεία της Εκκλησίας;
- Είμαι διότι βλέπω ότι συνέχεια είμαστε περισσότεροι και περισσότεροι. Δεν χωράμε στους ναούς της Πράγας. Πρέπει να χτίσουμε καινούργιο μητροπολιτικό ναό διότι δεν χωράμε. Έχουμε 6 ναούς στην Πράγα και δεν χωράμε».

Του Κώστα Κοντοθανάση



Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτιά χθες στις Θαλάμες



Σε εξέλιξη βρισκόταν έως αργά χθες το βράδυ η προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 2.30 μετά το μεσημέρι στις Θαλάμες του Δήμου Λεύκτρου.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου Ι. Μαραμπέα, έκαψε 200-300 ελιές και μεγάλη έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ απείλησε και ορισμένα από τα σπίτια του οικισμού Σωματιανά. Όμως, πυροσβέστες και εθελοντές της περιοχής έδωσαν μάχη και κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά. Την ώρα της επικοινωνίας μας με τον κ. Μαραμπέα, η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση και είχε απομακρυνθεί από την κατοικημένη περιοχή, ανηφορίζοντας στο παρακείμενο βουνό. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η κατάσταση αναμένεται να ελεγχθεί πλήρως σήμερα.Για την κατάσβεση της φωτιάς ρίψεις νερού έκαναν 6 αεροσκάφη (Πεζετέλ και Καναντέρ), ένα ελικόπτερο Σκόρπιον, 7 οχήματα της Πυροσβεστικής, δύο πεζοπόρα τμήματα και πολλοί εθελοντές.





Διαβάστε Περισσότερα...

Ευθύνες στη Νομαρχία Μεσσηνίας για μη ελέγχους στα νερά



Ευθύνες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας για μη πραγματοποίηση ελέγχων στα δίκτυα πόσιμου νερού επέρριψε χθες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανατροπή» Χρήστος Μαλαπάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλαπάνη, δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος και η συγκεκριμένη λέξη είναι άγνωστη για τη Νομαρχία.


Εγκύκλιος


Αναφερόμενος αρχικά στο ζήτημα που προέκυψε με τα νερά στο Δήμο Άριος, είπε ότι πολλά ειπώθηκαν για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αλλά τίποτα για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τις ευθύνες που έχει για τον έλεγχο του πόσιμου νερού.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα και με περσινή εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργείου, δίνονται σαφείς οδηγίες σε Δήμους και Νομαρχία για την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού, ενώ τα στοιχεία πρέπει να κοινοποιούνται στο υπουργείο. Επικαλούμενος την εγκύκλιο, είπε ότι οι Δήμοι πρέπει να διενεργούν δειγματοληπτικούς και εργαστηριακούς ελέγχους σε αντιπροσωπευτικά προκαθορισμένα σημεία ολόκληρου του δικτύου διανομής από την πηγή της υδροληψίας. Γι’ αυτό πρέπει να καταρτίζουν προγράμματα παρακολούθησης, τα οποία θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Υγείας της Ν.Α. προς έγκριση μαζί με την κατάλληλη απεικόνιση στα σχέδια των σημείων δειγματοληψίας, και θα κοινοποιούνται στις Περιφέρειες.


Ερωτήματα


Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μίλησε για σαφέστατη ευθύνη των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά στην παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού σε όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας. Απεύθυνε, λοιπόν, δημόσια ερωτήματα στο νομάρχη: «Πόσοι και ποιοι Δήμοι έχουν υποβάλει στη Νομαρχία προγράμματα παρακολούθησης από προκαθορισμένα σημεία δειγματοληψίας πηγών, δεξαμενών, κ.λπ.; Πόσα από αυτά έχουν εγκριθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση; Τι έχει κάνει η Ν.Α. για όσους δεν έχουν υποβάλει σχέδια; Έχουν γίνει υγειονομικές αναγνωρίσεις σε όλες τις πηγές υδροληψίας, ιδιαίτερα στις περιοχές των καμένων; Έχουν γίνει και σε ποιους Δήμους εργαστηριακές εξετάσεις και τι έδειξαν; Μην επιχειρήσετε να ψάξετε, δεν έχει γίνει τίποτα. Η λέξη έλεγχος για τη Νομαρχία είναι παντελώς άγνωστη. Ο υγειονομικός έλεγχος για το πόσιμο νερό είναι ανύπαρκτος. Καταγγέλλουμε το νομάρχη και τον αρμόδιο αντινομάρχη για την πλήρη απραξία στην προστασία της δημόσιας υγείας και ότι με τις παραλείψεις μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Έκαναν όμως κάτι, επέτρεψαν με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου σε υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγείας να διενεργεί δειγματοληψίες επί αμοιβή για λογαριασμό ιδιωτικού εργαστηρίου των Αθηνών».




Διαβάστε Περισσότερα...

Αίτημα στο ΥΠΕΧΩΔΕ για 1 εκατ. ευρώ για βελτιώσεις!...



Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 1.000.000 ευρώ ζητά από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες βελτιώσεις στον εθνικό δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας.Τη σχετική επιστολή ο κ. Δράκος κοινοποιεί στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ- όπως δήλωσε χθες- θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νίκο Αγγελόπουλο την επόμενη εβδομάδα.
Σοβαρά προβλήματαΣε δηλώσεις του ο κ. Δράκος χθες σημείωσε ότι χρειάζονται επεμβάσεις στο δρόμο Τσακώνας –Καλαμάτας, τμήμα που εξακολουθεί να ανήκει στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τη Γεν. Γραμμ. Περιφέρειας Πελοποννήσου. Απαιτείται τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ για να αντιμετωπισθούν τα επείγοντα προβλήματα, τα οποία θα ενταθούν εν όψει του χειμώνα. Ακολούθως, ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει συνάντηση στην Τρίπολη με τον περιφερειάρχη για τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και για την πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ που αφορά στις ταχείες επεμβάσεις. Και πρόσθεσε: «Το έργο αυτό, κατά την άποψή μας, έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά. Επικοινώνησα και με το γενικό γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κατσιγιάννη για να του επισημάνω την ανάγκη ταχείας υπογραφής της προκήρυξης, προκειμένου να προχωρήσουμε μετέπειτα και στην υπογραφή της σύμβασης».Στην επιστολή του, ο κ. Δράκος επισημαίνει ότι η Νομαρχία για το τμήμα του δρόμου από τα Τσουκαλέικα έως την Αλλαγή έχει εκπονήσει μελέτες βελτίωσης, τις οποίες έχει στείλει στη ΔΕΣΕ Τρίπολης. Ζητά δε την ανάθεση μελέτης για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων στον εθνικό δρόμο Τσακώνας – Ασπροχώματος και τις αναγκαίες επεμβάσεις σε όλο τον άξονα.Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι στο συγκεκριμένο οδικό άξονα παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και πολλά θανατηφόρα ατυχήματα, αλλά και τον κίνδυνο να κλείσει ο δρόμος κατά το χειμώνα από την υποδοχή μεγάλων ποσοτήτων νερών από τα καμένα βουνά της περιοχής.

Της Βίκυς Βετουλάκη



Διαβάστε Περισσότερα...

Παραίτηση αντινομάρχη ζητεί ο Χρήστος Μαλαπάνης

Την παραίτηση του αντινομάρχη Άγγελου Κωτσιόπουλου από την προεδρία της Νομαρχιακής Επιτροπής Διοικητικών και Οικονομικών Θεμάτων, ζήτησε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της κίνησης “Ανατροπή” στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χρήστος Μαλαπάνης.
Ο κ. Μαλαπάνης κατηγορεί τον αντινομάρχη ως υπεύθυνο της ανάθεσης αποκλειστικά στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας του έργου της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, με όρους οικονομικά ασύμφορους για το Ελληνικό Δημόσιο, στη μέγιστη δυνατή τιμή και χωρίς εκπτώσεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=418048


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση του νομάρχη με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας



Συνάντηση με τον νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο είχαν χθες ο πρόεδρος Ανδρέας Κανάκης και ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Νίκος Πολύζος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και ειδικά η μείωση του αριθμού των σπουδαστών που εισάγονται στις σχολές του ΤΕΙ Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια, μετά την εφαρμογή της βάσης του “10” στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης υπενθύμισε την κυβερνητική δέσμευση για λειτουργία νέων τμημάτων τα οποία θα περιληφθούν στο μηχανογραφικό του 2009 και σημείωσε ότι σύντομα θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο.




Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ




ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή καλεί όλους τους Γαργαλιανιώτες την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 8:00 μ.μ. στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ να εγγραφούν μέλη και να αναδείξουν τη Διοίκηση του Συλλόγου.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΚΑΝΕΝΟΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ (0€) ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΗ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ,
ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ


…ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ Τ’ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ… ΠΟΤΕ;

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008 στις 8 το βράδυ





Διαβάστε Περισσότερα...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ!



Μεσσηνίας άνθρωποι - Μεσσηνίας γεύσεις


Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ «ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ» και με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παρουσίασης της Μεσσηνιακής διατροφικής μας κουλτούρας, που υλοποιήθηκε στη Γιάλοβα στις 10 & 11 Ιουλίου με αφορμή τη διοργάνωση του 63ου Rally FIM 2008, πραγματοποιείται εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση της Μεσσηνιακής κουζίνας και γαστρονομίας, την προβολή των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας στο Κάστρο της Πύλου την Δευτέρα 15/9/2008.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


18:00 Προσέλευση στο Κάστρο, υποδοχή προσκεκλημένων - Καλωσόρισμα με προσφορά σπιτικών γλυκών και ποτών από γυναίκες των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.

18:30 Προσφώνηση από τη Διευθύντρια του Φεστιβάλ κ. Διονυσία Χρυσομπόλη

18:35 Χαιρετισμοί

18:45 Ομιλία από την καθηγήτρια κ. Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, Πρόεδρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,με θέμα: «Η συμβολή της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας».

19:00 Ομιλία από τον κ. Αριστείδη Δουλαβέρα, Λέκτορα Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Γυναίκα και παραδοσιακή διατροφή».

19:10 Ομιλία από τον κ. Σπύρο Φουντά, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα:« Ο ρόλος των αγροτικών προϊόντων στη Μεσσηνιακή Γη»

19:20 Απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Συλλόγους για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας και στη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

20:00 Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει τα νέα του τραγούδια από το άλμπουμ «Ποια πάθη από τον έρωντα».

22:00 Εικόνες, χρώματα, γεύσεις και αρώματα της τοπικής παράδοσης και γαστρονομίας, με οδηγούς Συλλόγους του Νομού Μεσσηνίας.


Παρουσιάζουν οι Σύλλογοι:


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΛΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΘΩΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΘΩΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Κ. ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ - ΓΙΑΛΟΒΑ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΡΑΧΗΣ «Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ»

ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

ΕΚΠΟΛ. & ΜΟΡΦ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Δ. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ «ΖΑΡΝΑΤΑ ΜΑΝΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΧΗΛΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΕΜΑΤΙΑΣ «ΟΙ ΛΟΥΜΕΪΣΕΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΡΩΜΑΝΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΩΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΕΩΝ «Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΩΡΙΟΥ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΔΟΥΣΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΗΜΑΚΑΙΩΝ «Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ»

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΦΩΛΙΑΣ


Τηλ. επικοινωνίας: 6936 943033



Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ»
Διονυσία Χρυσομπόλη




Διαβάστε Περισσότερα...

ΞΕΚΙΝA ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!...


Ξεκινά αύριο η καθιερωμένη μεγάλη εμποροπανήγυρη του «Σταυρού» στην Κυπαρισσία.
Το πανηγύρι εκτείνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», η οποία και εορτάζει την Κυριακή την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.
Την Κυριακή στις 10 π.μ. θα γίνει Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους γύρω από την εκκλησία.
Η εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας διαρκεί μία εβδομάδα περίπου και έχει μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων.
Επίσης, λειτουργούν υπαίθρια σουβλατζίδικα αλλά και λούνα-παρκ για τους μικρούς και μεγαλύτερους.
Το γεγονός ότι φέτος η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πέφτει Κυριακή αναμένεται να έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της κίνησης με χιλιάδες επισκέπτες - πολίτες από τη ευρύτερη περιοχή αλλά και την Αθήνα!


Διαβάστε Περισσότερα...

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!



Πραγματοποιήθηκε το Διήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το Σαββατοκύριακο στην πλατεία της Κυπαρισσίας με συμμετοχή χορευτικών από τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Ελλάδα.



Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι, Εκπολιτιστικός Καλλιτεχνικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας ¨Ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ¨, Σύλλογος Rujiena Λετονίας “LUSTE”, Σύλλογος Panevezys Λιθουανίας “VERDENE & LINELIS”, Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας ¨Η ΕΣΤΙΑ¨, Σύλλογος ¨Η Φίλοι της Μεσσήνης¨, Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σαμψούντας ¨Η ΑΜΙΣΟΣ¨, το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Βράδυ του Σαββάτου με παρέλαση των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων στην οδό 25ης Μαρτίου με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου και παρουσιάστηκαν οι χοροί και συνεχίστηκαν το βράδυ της Κυριακής!
Μεταξύ άλλων, τους χορούς παρακολούθησαν, εκτός από τους Δημάρχους Κυπαρισσίας και Rujiena Λετονίας, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΑΜ Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και αρκετός κόσμος, ιδίως το βράδυ του Σαββάτου...


Διαβάστε Περισσότερα...

Μετά το μεσημέρι, ειδήσεις, γεονότα, ρεπορτάζ, αποκαλύψεις από την Κυπαρισσία, την Τριφυλία, την Μεσσηνία!...





Μετά το μεσημέρι,
ειδήσεις, γεγονότα,
ρεπορτάζ, αποκαλύψεις

από την Κυπαρισσία, την Τριφυλία, την Μεσσηνία!...





Το γράφουμε αυτό γιατί οι προηγούμενες αναρτήσεις σχετίζονται με θεματολογία από την Ελλάδα και τον Κόσμο, για να μην νομίσει κανείς ότι "τέλειωσαν" τα θέματα από την περιοχή!





Απλά, κάνουμε και την ενημερωτική μας γύρα παραέξω και... επιστρέφουμε στα δικά μας!!!










Διαβάστε Περισσότερα...

"Ξεκλειδώνουν" τα μυστικά του σύμπαντος...



Το μεγαλύτερο πείραμα στην ανθρώπινη ιστορία αρχίζει την Τετάρτη, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Έρευνας στοιχειωδών Σωματιδίων στη Γενεύη.

Περισσότεροι από 10.000 επιστήμονες από 80 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και έλληνες, μελετούν την αρχική ύλη από την οποία γεννήθηκαν το ηλιακό σύστημα, οι πλανήτες και η ζωή.

Το πείραμα της γέννησης του Σύμπαντος θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του κέντρου ερευνών και από κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.





με πληροφορίες από http://www.skai.gr/


Διαβάστε Περισσότερα...

Δείτε live το «Πείραμα του Αιώνα» στο CERN!...

Ξεκινά η πρώτη φάση λειτουργίας του μεγαλύτερου μηχανήματος στον κόσμο, του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN), στα γαλλοελβετικά σύνορα, κοντά στη Γενεύη.



Live webcast


http://webcast.cern.ch/index.html


Διαβάστε Περισσότερα...

Κλείνουν οι αγγλικές παμπ!...



Πέντε παμπ κλείνουν κάθε ημέρα στη Βρετανία, σε μια σαφή αντανάκλαση της οικονομικής κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Βρετανική Ένωση Παμπ και Μπύρας (British Beer and Pub Association, BBPA).

Τα στοιχεία της ένωσης καταδεικνύουν ότι τους πρώτους έξι μήνες του 2008, κατά μέσον όρο 36 παμπ έκλειναν κάθε εβδομάδα, αριθμός ποσοστιαία αυξημένος κατά 33% από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι παμπ που κλείνουν είναι εννέα φορές περισσότερες από ό,τι το 2006 και 18 φορές περισσότερες από το 2005.

Το 2007, συνολικά 1.409 παμπ έκλεισαν, σύμφωνα με στοιχεία που συνέθεσε η GCA Strategy, ενώ εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 57.000 σε όλη τη χώρα--έναντι 69.000 το 1980.

"Αυτοί οι αριθμοί αποτελούν μια αδρή αντανάκλαση των πιέσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος", δήλωσε ο Ρομπ Χέυγουωρντ, διευθύνων σύμβουλος της BBPA.

"Οι οικονομικές πιέσεις και δυσχέρειες γίνονται αισθητές σε κάθε νοικοκυριό σε όλη τη χώρα και πλήττει με οξύτητα τα βρετανικά νυκτερινά κέντρα".

Οι πωλήσεις μπύρας, σύμφωνα με την Ένωση, μειώθηκαν τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο από το κραχ του 1929.

"Χιλιάδες παμπ απειλούνται. . .είναι η καρδιά κάθε κοινότητας και σημαντικό τουριστικό θέλγητρο".

Τα τελευταία χρόνια οι παμπ υπέστησαν αρκετές αλλαγές.

Μετά το Νοέμβριο του 2005, επιτράπηκε να σερβίρονται ποτά μετά τις 11 το βράδυ.

Ωστόσο τον Ιούλιο του 2007 απαγορεύτηκε το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους.




Διαβάστε Περισσότερα...

Εγκατέλειψαν νεογέννητο στη «Φωλιά του Πουλιού»...



Αντιμέτωπη με μια έκπληξη ήρθε πρόσφατα μια επισκέπτρια στη "Φωλιά του Πουλιού", το νέο εθνικό στάδιο του Πεκίνου, όταν ανακάλυψε εγκαταλελειμμένο σε μια από τις τουαλέτες ένα νεογέννητο, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. Το βρέφος, που όπως έγινε γνωστό είναι κορίτσι, βρέθηκε στις τουαλέτες του σταδίου
όπου διεξάγονται οι Παραολυμπιακοί αγώνες, σύμφωνα με την εφημερίδα Τάιμς του Πεκίνου."Η γυναίκα είπε στο προσωπικό του σταδίου ότι υπήρχε ένα νεογέννητο στην τουαλέτα, με αίματα ακόμη στο σώμα του".Εθελοντές και μέλη του προσωπικού αναζήτησαν επί δύο ώρες την μητέρα του βρέφους χωρίς επιτυχία, και φρόντισαν να διακομιστεί το μωρό σε νοσοκομείο.Η κατάσταση της υγείας του βρέφους χαρακτηρίζεται καλή και τρέφεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλέστηκε πηγές που βρίσκονται σε θέση να γνωρίζουν την κατάσταση.
Ωστόσο το ποια είναι και πού βρίσκεται η μητέρα παραμένει άγνωστο.
Οι αρχές διεξάγουν έρευνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Β. Κορέα: Δεν νοσεί ο Κιμ Γιόνγκ-ιλ, σύμφωνα με διπλωμάτη


Διέψευσε τις φήμες περί σοβαρής ασθένειας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-ιλ, διπλωμάτης της χώρας, τις οποίες τροφοδότησε η απουσία του από τις εκδηλώσεις για την 60ή επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας.
Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης, μιλώντας σε επιτροπή της βουλής της χώρας του, ανέφερε ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση καμμιάς από τις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 66χρονου Κιμ, που κατά καιρούς έχει εκτιμηθεί πως πάσχει από χρόνιες ασθένειες και φέρεται, σύμφωνα με αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, να υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λη Μιούνγκ-μπακ συζήτησε το θέμα με συμβούλους του στον Κυανό Οίκο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.
Το ενδεχόμενο αλλαγής της ηγεσίας στην Πιονγκγιάνγκ προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στη Σεούλ, την Ουάσινγκτον αλλά και το Πεκίνο.
Ο ανώτατος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης μιλώντας στο ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo είπε ότι οι φήμες αυτές αποτελούν προϊόν "συνομωσίας".







Διαβάστε Περισσότερα...

"Θερίζει" το AIDS στην Ουγκάντα...



Τουλάχιστον 1,6 εκατομμύριο είναι οι νεκροί από AIDS στην Ουγκάντα από το 1982, όταν η ασθένεια διαγνώσθηκε για πρώτη φορά στη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του υπουργείου Υγείας.

Επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αριθμός των νεκρών να φτάσει στο μέλλον τα 3 εκατομμύρια.

Στη χώρα της ανατολικής Αφρικής καταγράφεται αύξηση των νέων κρουσμάτων και των θανάτων από AIDS, γεγονός που αξιωματούχοι του υπουργείου αποδίδουν εν μέρει στην αύξηση της γεννητικότητας του πληθυσμού και στην αδιαφορία πολλών για τη λήψη μέτρων προφύλαξης.
Πριν από το 2000, ο μέσος όρος όσων προσβάλλονταν από AIDS σε ετήσια βάση έφθανε τους 80.000. Το 2007, ο μέσος όρος είχε αυξηθεί στους 130.000.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΗΠΑ: Κατά μόλις μία μονάδα προηγείται ο Ομπάμα του Μακέϊν... Προ-Εκλογικό Θρίλερ με ισοδύναμους τους δύο υποψηφίους!!!



Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Μπαράκ Ομπάμα ξεπέρασε ξανά στην πρόθεση ψήφου τον αντίπαλό του Τζων Μακέϊν του Ρεπουμπλικανικού κόμματος κατά (μόλις) μία μονάδα - 47% έναντι 46% - όμως ουσιαστικά οι δύο διεκδικητές του ύπατου αξιώματος στις ΗΠΑ είναι ισόπαλοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη.


Το προβάδισμα του Ομπάμα, που ήταν 3% τον Αύγουστο και 6% τον Ιούλιο, έχει ουσιαστικά εξανεμισθεί, σημείωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.


Η έρευνα διεξήχθη από το Σάββατο έως την Δευτέρα κι έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3,3%.


Τα ευρήματά της συνάδουν με εκείνα άλλων δημοσκοπήσεων, που καταδεικνύουν ότι η αναμέτρηση Ομπάμα-Μακέϊν προβλέπεται εξαιρετικά αμφίρροπη καθώς η εκστρατεία προχωρά.


Σημειώνεται ότι δημοσκόπηση των Washington Post/ABC News που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα χθες Τρίτη κατέδειξε ότι ο Μακέϊν καταλαμβάνει τη συντριπτική πλειοψηφία όσον αφορά την πρόθεση ψήφου των λευκών γυναικών - κάτι που ερμηνεύθηκε ως στροφή όσων υποστήριζαν την Χίλαρι Κλίντον στο Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο εξ αιτίας της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Σάρα Πέιλιν για την αντιπροεδρία,
εκτίμηση που η εκστρατεία Ομπάμα χαρακτήρισε «εσφαλμένη».





Διαβάστε Περισσότερα...

Η ατζέντα της ημέρας...




* Στις 10 π.μ. συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή η κυβερνητική επιτροπή με θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
* Στις 11 π.μ. συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.
* Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σήμερα οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στις 10 π.μ. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στις 12 το μεσημέρι με το προεδρείο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Στις 12 το μεσημέρι η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και στη 1:30 μ.μ. θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα επισκεφθούν το απόγευμα τους χώρους της ΔΕΘ
* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων για το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου.
* Στις 12 το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης θα παρουσιάσει το κοινωνικό πρόγραμμα «Σχολεία Πάμε Αθήνα 2008-2009» για την προώθηση του πολιτισμού στις νεότερες ηλικίες με ένα σύνολο δράσεων στα σχολεία του δήμου.
* Στις 12:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιλας θα δεχθεί τον υπουργό Αμυνας της Ρουμανίας, ενώ στη 1:30 μ.μ. θα δεχθεί εκπροσώπους των εργαζομέων στα Σώματα Ασφαλείας.
* Στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομίας συνάντηση του Γιώργου Αλογοσκούφη με τον πρόεδρο, τον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής και το εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ
* Σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος θα επιθεωρήσει εργοτάξια και θα εγκαινιάσει σχολεία.
* Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας.



Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου...



Η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και οι δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποια τα δικαιώματά μας ως καταναλωτές. Πώς προασπίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "12.604 νέες προσλήψεις. Αναλυτικοί πίνακες με τις θέσεις".
* Η ΑΥΓΗ: "Λάστιχο" το Σύνταγμα για να περάσουν οι φόροι. Μόνη η
ΝΔ - Συνδικάτα, φορείς, επιστήμονες καταδικάζουν".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Έφοδος ανακριτών και
ΣΔΟΕ σε δεκάδες επιχειρήσεις. Εντοπίστηκαν χιλιάδες τιμολόγια που έχουν σχέση με τα μαύρα ταμεία της Siemens".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Η ΔΕΗ
της συμφοράς. Ζητεί αυξήσεις 9,5% στα τιμολόγια. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν και πάλι τον λογαριασμό".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τεκμήρια με μαθηματικό τύπο. Νέο τρόπο υπολογισμού καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών".
* ΕΘΝΟΣ: "Βαλτοπέδιο για 4 υπουργούς. Ανήμπορος ο πρωθυπουργός μεταξύ... μοναχών, φίλων και κουμπάρων".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μόνο αν ζούσε η Πηνελόπη Δέλτα, θα μπορούσε να περιγράψει την πολιτική ζωή, γιατί είμαστε... Στον καιρό του... Βουλγαροκτόνου".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Νέο παραλήρημα από Γκρούεφσκι. Πιο προκλητικός από ποτέ την παραμονή των νέων διαπραγματεύσεων".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ευκολότερο το επιχειρείν σε Παπούα, Αλβανία παρά στην Ελλάδα. Έρευνα της
Παγκόσμιας Τράπεζας. Τελευταίοι στον ΟΟΣΑ στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σανίδα σωτηρίας για υπουργούς και εισαγγελείς. Βατοπέδιο: Παραπλανήθηκαν και οι εισαγγελείς και έθεσαν στο αρχείο την υπόθεση".
* ΕΣΤΙΑ: "Αλλαγή πολιτικής στην οικονομία. Για να αναστραφή το αρνητικό κλίμα".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ταξίδι στην αρχή του Σύμπαντος. Το μεγαλύτερο πείραμα στην ανθρώπινη ιστορία αρχίζει από σήμερα το πρωί στο CERN, στη Γενεύη".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Πράσινο φως" για την καθιέρωση τεκμηρίων. Συνάντηση Αλογοσκούφη-Καραμανλή".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Τεκμήρια - παγίδα για τους μισθωτούς. Χτυπάνε περισσότερο τα μικρά εισοδήματα".
* Η ΝΙΚΗ: "Ωδές Βύρωνα κατά Μαξίμου. Με ποιητικό οίστρο περιέγραψε το δράμα Καραμανλή".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυναμικά σε κοινή πάλη για οριστική ήττα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- μονοπωλίων. Κάλεσμα του
ΚΚΕ σε εργαζόμενους- φτωχούς αγρότες-αυτοαπασχολούμενους".
* Η ΧΩΡΑ: "Σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων. Ο πρωθυπουργός σφίγγει τα λουριά των υπουργών".
* City Press: "Βατ(ερλ)οπέδιο για την εξουσία".
*
Metro "Νέα δοκιμασία για την κυβέρνηση. Νέες καταγγελίες κατά του Γιώργου Βουλγαράκη και νέος γύρος εσωκομματικής "γκρίνιας"...
* Metropolis: "Επιστροφή στα θρανία".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Νοσοκομεία για κλάματα. Έβαλαν γύψο σε λάθος πόδι!"
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:"Δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων. Δωρεάν εξυπηρέτηση σε τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Τεράστια οφέλη για τη δημόσια υγεία".
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Θα κατεβάσουμε το δάσος στο Θερμαϊκό".






Διαβάστε Περισσότερα...