Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Αθλητικά Νέα - Α’, Β’ & Γ’ ΤΟΠΙΚΗ - Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου




"Καυτά" παιχνίδια θα διεξαχθούν και αυτό το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα της Α’, Β’ και Γ’ τοπικής.





Στην Α’ τοπική το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής περιλαμβάνει 4 ματς το Σάββατο και άλλα 4 ματς την Κυριακή. Η πρωτοπόρος Σπερχογεία δοκιμάζεται το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο του Στρατοπέδου κόντρα στον Αίαντα Καλαμάτας. Από την άλλη ο Ολυμπιακός Καλαμάτας υποδέχεται την Κυριακή την Ομόνοια και θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ματς σε Χώρα, Πύλο και Δώριο, όπου ο Παπαφλέσσας Χώρας φιλοξενεί το Σάββατο τον ΑΟ Φαραί, ενώ ο Τσικλητήρας Πύλου υποδέχεται τη Μεθώνη. Τέλος, την Κυριακή το Δώριο θα κοντραριστεί με τον Μιλτιάδη σ’ ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι.
Ας δούμε όμως αναλυτικά όλα τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου σε Α’, Β’ και Γ’ τοπική:

Α’ ΤΟΠΙΚΗ – 12η αγωνιστική
Σάββατο 06/12/2008
Ώρα 15.00
Γήπεδο Στρατοπέδου: Ηρακλής Καλαμάτας – Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Χώρας: Παπαφλέσσας Χώρας – ΑΟ Φαραί
Γήπεδο Πύλου: Τσικλητήρας Πύλου – Μεθώνη
Ώρα 18.00
Γήπεδο Στρατοπέδου: Αίαντας Καλαμάτας – Σπερχογεία
Κυριακή 07/12/2008
Ώρα 15.00
Γήπεδο Πεταλιδίου: Απόλλωνας Πεταλιδίου – Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Μικρομάνης: Πανθουριακός – Κυπαρισσία
Γήπεδο Δωρίου: Δώριο – Μιλτιάδης
Ώρα 15.30
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ: Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ομόνοια

Β’ ΤΟΠΙΚΗ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ – 10η αγωνιστική
Σάββατο 06/12/2008
Ώρα 15.00
Γήπεδο Αρφαρών: Ατρόμητος Πλατύ – Νίκη Πλάτης
Γήπεδο Άμφειας: Παπαφλέσσας Άμφειας – Μάνεσι
Γήπεδο Σπερχογείας: ΠΑΟΚ Καλαμάτας – Ανδρούσα
Κυριακή 07/12/2008
Ώρα 11.00
Γήπεδο Βαλύρας: Πανευαϊκός – Αμφιθέα
Γήπεδο Μικρομάνης: Πάμισος Αριος – Αστέρας Μικρομάνης
Ώρα 15.00
Γήπεδο Βαλύρας: Αστέρας Βαλύρας – Ολυμπιακός Διαβολιτσίου
Γήπεδο Διαβολιτσίου: ΑΟ Διαβολιτσίου – Ηρακλής Κυπαρισσίας

Β’ ΟΜΙΛΟΣ – 10η αγωνιστική
Σάββατο 06/12/2008
Ώρα 15.00
Γήπεδο Σουληναρίου: Χανδριναϊκός – Πράσινα Πουλιά
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ: Ασπρόχωμα – Κορώνη
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας: Ένωση Γαργαλιάνων – Δόξα Καλαμάτας
Κυριακή 07/12/2008
Ώρα 13.00
Γήπεδο Στρατοπέδου: ΑΟΠΚ Πατίστα – Πανιώνιος Καλαμάτας
Ώρα 15.00
Γήπεδο Κάμπου: ΑΕ Αβίας – Αστέρας Χιλιοχωρίων
Γήπεδο Χατζή: Χατζή – ΑΕ Μάνης
Ώρα 15.30
Γήπεδο Στρατοπέδου: Βέργα – Παναθηναϊκός Καλαμάτας

Γ’ ΤΟΠΙΚΗ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ – 8η αγωνιστική
Σάββατο 06/12/2008
Ώρα 15.00
Γήπεδο Σκάλας: Σκάλα – Διαγόρας Κοπανακίου
Ώρα 18.00
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ: ΑΕΚ Καλαμάτας – Διόδια
Κυριακή 07/12/2008
Ώρα 10.30
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ: Κεραυνός Καλαμάτας – Αιθαία
Ώρα 11.00
Γήπεδο Κυπαρισσίας: Σελλά – ΠΑΟ Καλού Νερού
Ώρα 13.00
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ: ΑΟΕΣ Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας

Β’ ΟΜΙΛΟΣ – 8η αγωνιστική
Σάββατο 06/12/2008
Ώρα 15.00
Γήπεδο Μεσσήνης: Ολυμπιακός Ανάληψης – Νέστωρ Πύλου
Γήπεδο Καλλιθέας: ΠΑΟ Καλλιθέας – ΑΠΟΚ Ίκαρος
Κυριακή 07/12/2008
Ώρα 10.30
Γήπεδο Στρατοπέδου: Ερμής Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας
Ώρα 18.00
Γήπεδο Στρατοπέδου: Δημάκειος – Λογγά
Ρεπό: Στενωσιά




Διαβάστε Περισσότερα...

«Χριστούγεννα στην Καλαμάτα!»


Με το μήνυμα «Ο Δήμος Καλαμάτας ανοίγει την αγκαλιά του σε μικρά και μεγάλα παιδιά και σας προσκαλεί στην Κεντρική Πλατεία - κι όχι μόνο - σε πολλές γιορτινές εκδηλώσεις για 30 ευτυχισμένες ημέρες. Να είσαστε όλοι εκεί!» ξεκινάει ο Δήμος Καλαμάτας ενόψει των Χριστουγέννων ένα πλήθος όμορφων εκδηλώσεων με πολύ θέατρο, μουσική, χορό και τραγούδια, που θα πραγματοποιηθούν από απόψε με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου και θα τελειώσουν την Κυριακή 4 Ιανουαρίου.


Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετάσχουν η Δημοτική Φιλαρμονική, το ΔΗΠΕΘΕΚ, το Δημοτικό Ωδείο, η Δημοτική Σχολή Χορού, το Εικαστικό Εργαστήρι, ο Κοινωνικός Φορέας, η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Μουσικό Γυμνάσιο, η Χορωδία «Ακρίτας», η Πειραματική Σκηνή, ο ΣΕΟ, το ΚΠΕ, ο Σύλλογος Γερμανόφωνων Γυναικών, τα Παιδικά Χωριά SOS, ο Μορφωτικός Σύλλογος, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η «Παναθηναϊκή» και «Lions», ο (ΜΚΟ) Σύλλογος Ποντίων και Μικρασιατών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ανδρούσα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυλόφου, ο Σύλλογος Δασοπυροσβεστών και ο Ορειβατικός Σύλλογος.


Για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν κυρίως στην κεντρική πλατεία και το Πνευματικό Κέντρο, παραχώρησαν προχθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου αρκετοί από τους Συλλόγους που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και μίλησαν, με χαρούμενη διάθεση, γι’ αυτά που έχουν οργανώσει με πολύ μεράκι για τα Χριστούγεννα


Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αθανάσιος Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας ξεκινούν οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 Ιανουαρίου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η κεντρική πλατεία, γι’ αυτό προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα αισθητικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, που να ταιριάζει στο κλίμα των ημερών και να προκαλεί αισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς. Στην πλατεία στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, το οποίο είναι κατά τρία μέτρα ψηλότερο από πέρυσι και είναι ψηλότερο κι από το δένδρο των Αθηνών που ήταν πέρυσι 14,5 μέτρα καθώς το δικό μας είναι 15. Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων το ονομάσαμε “Χριστούγεννα στην Καλαμάτα” κι αυτό γιατί θελήσαμε να τονίσουμε ακόμα περισσότερο την πόλη μας, η οποία θέλουμε σε αυτήν την πιο λαμπρή γιορτή του χρόνου να μας ενώσει, να μαγέψει τα παιδιά και να θυμίσει στους μεγάλους τα δικά τους παιδικά Χριστούγεννα. Τέλος από την πλευρά του Δήμου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτές τις εκδηλώσεις και να πάνε όλα καλά».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής, ο οποίος ανέφερε: «Από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις “Χριστούγεννα στην Καλαμάτα” η Δημοτική Φιλαρμονική δεν θα μπορούσε να είναι απούσα, η συμμετοχή της θα είναι σε πάρα πολλές εκδηλώσεις. Θέλω να σας πω με τη σειρά μας ότι, η Δημοτική Φιλαρμονική είναι πάντοτε και θα είναι πάντοτε στις εκδηλώσεις που γίνονται στον Δήμο μας. Εύχομαι σαν πρόεδρος της Φιλαρμονικής να πάνε όλα καλά».
Τον λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, Αλέκος Κολλιόπουλος, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο συμμετέχει με όλο του το δυναμικό και τους τεχνικούς και τους ηθοποιούς σε αυτήν τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας μία νότα θεατρική. Επίσης, τις εκδηλώσεις πλαισιώνει και η θεατρική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής, με την οποία έχουμε άμεση συνεργασία».
Στη συνέχεια μίλησε ο διευθυντής Εικαστικών, κ. Λαμπρινίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο εικαστικός τομέας ετοιμάζει μία κεντρική εκδήλωση, η οποία λέγεται “…επί γης Ειρήνη” με έντονο κοινωνικό μήνυμα. Είναι μία έκθεση που είναι αφιερωμένη στα παιδιά του τρίτου κόσμου. Μία έκθεση που πρώτα θα ευαισθητοποιήσει τα ίδια τα παιδιά και μετά τους επισκέπτες και σε δεύτερη φάση θα δώσει τη δυνατότητα στους ευαισθητοποιημένους πια πολίτες μας να έχουν και μία κοινωνική δράση. Αυτό γίνεται και σε συνεργασία με την UNICEF σε ένα πρόγραμμα που λέγεται “Σχολεία υπεράσπισης παιδιών”. Επίσης θέλω να πω ότι ο εικαστικός τομέας ανέπτυξε αυτό το τεχνητό δένδρο στην πλατεία της Καλαμάτας με την πείρα και τη γνώση που είχαμε από την πρώτη κατασκευή που είχαμε πέρυσι».
Επίσης για το πρόγραμμα μίλησαν ο μαέστρος της Φιλαρμονικής, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γερμανόφωνων Γυναικών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Ορειβατικού Συλλόγου.


Παραθέτουμε αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα:

Δ ε κ έ μ β ρ ι ο ς

Παρασκευή 5
Στην Κεντρική Πλατεία στις 20.00 άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου.
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου. Συναυλία με το «jazz Christmas trio». Συμμετέχει ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, τρομπέτα.

Κυριακή 7
Στην Κεντρική Πλατεία στις 18.00 «Τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη». Μελωδίες, δρώμενα, χοροί, κέρασμα από τον Σύλλογο Γερμανόφωνων Γυναικών και τη Χορωδία του Συλλόγου «Ακρίτας».

Πέμπτη 11 - Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
Στην Κεντρική Πλατεία στις 11.00 «Κάλαντα από όλη την Ελλάδα» και «Αγέλαστη Πολιτεία» από τα Νηπιαγωγεία: 9ο, 21ο, Ειδικό.
Στην Κεντρική Πλατεία στις 17.00 «Μπαλονοκατασκευές» για τους μικρούς μας φίλους.
Στην Κεντρική Πλατεία στις 19.00 «Τα παιδιά της Καλαμάτας στολίζουν το Δέντρο της Ελπίδας» (Πεζόδρομος Μητροπέτροβα).

Παρασκευή 12
Στην Κεντρική Πλατεία στις 11.00 «Τραγουδάμε για την Ειρήνη» από το 3ο Νηπιαγωγείο.
Στην Κεντρική Πλατεία στις 19.00 «Χριστουγεννιάτικες και άλλες μελωδίες» από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Σάββατο 13 και Κυριακή 14
Στην Κεντρική Πλατεία «Χριστούγεννα με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» στα σπιτάκια της Πλατείας: 10.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00.

Κυριακή 14
Στο Δημοτικό Θέατρο στις 11.00 «Ελάτε να γιορτάσετε μαζί μας». Εκδήλωση για τα παιδιά των μεταναστών από τον Κοινωνικό Φορέα του Δήμου και το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Δευτέρα 15
Στην Κεντρική Πλατεία στις 19.00 «Περιβαλλοντικά Χριστούγεννα» από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Τρίτη 16
Στην Κεντρική Πλατεία «Χριστούγεννα με τα Παιδικά Χωριά SOS» στα σπιτάκια της Πλατείας: 10.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00
Στην Κεντρική Πλατεία στις 19.00 «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κ. Ντίκενς από το ΔΗΠΕΘΕΚ και τη Φιλαρμονική.
Πέμπτη 18
Στην Κεντρική Πλατεία στις 18.30 «Παίζοντας με τα παραμύθια και με τις κούκλες» από την Πειραματική Σκηνή

Παρασκευή 19
Στην Κεντρική Πλατεία στις 11.00 «Γιορτινές πινελιές και καλούδια» από την Ανδρούσα και τον Πολύλοφο.
Στην Κεντρική Πλατεία στις 17.00 «Μηνύματα αγάπης» με τις ΜΚΟ «Παναθηναϊκή» και «Lions».
Στην Κεντρική Πλατεία στις 19.00 «Μουσικές του κόσμου» από το Μουσικό Σχολείο.
Στις 18.00 στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο Καλαμάτας «Να ζήστε χρόνους εκατό και να τους απεράστε !» Ευχές και Κάλαντα από το Δημοτικό Ωδείο και το ΔΗΠΕΘΕΚ.
Σάββατο 20
Στην Κεντρική Πλατεία «Μηνύματα αγάπης» με τις ΜΚΟ «Παναθηναϊκή» και «Lions» στα σπιτάκια της Πλατείας: 10.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00.
Στην Κεντρική Πλατεία στις 12.00 «…και με το καλωσόρισμα, καλές σας εορτάδες!» από τον Σύλλογο «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Δευτέρα 22
Στις 11.00 στο Α’ ΚΑΠΗ «Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα…» ευχές από τη Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου. Στο Πνευματικό Κέντρο στις 20.00 Εγκαίνια έκθεσης «…επί γης Ειρήνη…» και happening από τους σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου. Δρώμενο που θα καταλήξει στην Κεντρική ΠλατείαΤρίτη 23,
Στο Πνευματικό Κέντρο «Μου’ παν έλα να πάμε να δεις...» Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας - Δημοτική Σχολή Χορού: 19:00 και 21:00

Σάββατο 27
Στην Κεντρική Πλατεία «Χριστούγεννα με τα Παιδικά Χωριά SOS».
Στην Κεντρική Πλατεία στις 18.30 «Παίζοντας με τα παραμύθια και με τις κούκλες» από την Πειραματική Σκηνή.
Κυριακή 28
Στις 11.00 «...κι όλα του κόσμου τ' αγαθά να έχει το χωριό σας». Ευχές και κάλαντα στα Τοπικά Διαμερίσματα από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Δευτέρα 29
Στην Κεντρική Πλατεία στις 19.00 «Κάλαντα, χοροί και δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα» με τα παιδιά του Μορφωτικού Συλλόγου.Στο Πνευματικό Κέντρο στις 19:00 Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στον Δήμο Καλαμάτας και τα Ν.Π.

Τρίτη 30
Στην Κεντρική Πλατεία στις 19.00 «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κ. Ντίκενς από το ΔΗΠΕΘΕΚ και τη Φιλαρμονική του Δήμου.
Στην Κεντρική Πλατεία «Παρέα με τους προσκόπους μας» στα σπιτάκια της Πλατείας: 10.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00.

Τετάρτη 31
Στις 8.00 «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά» από τη Φιλαρμονική του Δήμου στις Υπηρεσίες και στα Ιδρύματα.
Στη Κεντρική Πλατεία στις 23.30 «Περιμένοντας το 2009».

Ιανουάριος 2009
Στη Κεντρική Πλατεία το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 «Κοντά στη φύση» Εθελοντισμός και Προστασία Περιβάλλοντος από τον Σύλλογο Δασοπυροσβεστών και τον Ορειβατικό Σύλλογο στα σπιτάκια της Πλατείας: 10.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00.



*με πληροφορίες από την "Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Διάλεξη για την ... ανεπάρκεια της Παιδείας!!!...


“Η ανεπάρκεια της Παιδείας” είναι το θέμα διάλεξης που θα δώσει στις 7:30 το απόγευμα, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Πάνος Λιγομενίδης.


Ο Πάνος Α. Λιγομενίδης είναι,
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Ομότιμος Καθηγητής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Μέριλαντ, ΗΠΑ (State University of Maryland). Εργάστηκε, επίσης, ως Καθηγητής στο Stanford University, στο University of California, Los Angeles (UCLA) και στο Universidad Polytécnica de Madrid, και ως Ερευνητής στην εταιρεία ΙΒΜ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Caelum Research Corporation, και τεχνικός σύμβουλος πολλών εταιρειών και δημόσιων οργανισμών. Έχει διακριθεί με πληθώρα τιμητικών διακρίσεων, όπως Distinguished Professor of Electrical Engineering, Outstanding Educator of America και Ford Foundation Fellow.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ




Στην Καλαμάτα θα βρεθεί σε λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ο οποίος στις 11:30 θα εγκαινιάσει τα νέα κτίρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.



















Διαβάστε Περισσότερα...

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών Κομμάτων...


Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις διεξάγεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στις 11.00 στη Βουλή, μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου.







Διαβάστε Περισσότερα...

Η ατζέντα της ημέρας...


* Στις 9:30 π.μ. ημερίδα με θέμα: «Πολιτκοί οραματισμοί και υδάτινες ιστορίες» με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντκής Ερευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου.
* Στις 3:30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη για τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2009.
* Στις 8:30 μ.μ. στον Πολυχώρο του Νέου Κόσμου, η παράσταση «Ο σπιούνος των Βαλκανίων» του Ντούσεν Κοβάσεβιτς στο πλαίσιο των χειμερινών εκδηλώσεων του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων.
* Απεργεί σήμερα για δεύτερη ημέρα το νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία.
* Στην Καλαμάτα μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για να εγκαινιάσει τα Νέα Διδακτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
* Διήμερη επίσκεψη στην Τεχεράνη πραγματοποιεί από αύριο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Θόδωρος Σκυλακάκης με σκοπό την προώθηση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ιράν.



Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Eλληνικού Τύπου...


Η κατάθεση Ρουσόπουλου που σήμανε και την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, η άνοδος του ΠΑΣΟΚ κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιστρέψει το κλίμα, καθώς και η μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 0,75%, στο 2,5% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε την πόρτα για το 4ήμερο. Με νόμο Σημίτη το 1998".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τέλος στις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων. Εισαγγελική πρόταση - "βόμβα" του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το Δημόσιο".
* Η ΑΥΓΗ: "Κάτι νέο γεννιέται στον Κάμπο. Ανεξάρτητες κινήσεις αγροτών στη Θεσσαλία".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ριζικές αλλαγές στην κυβέρνηση και αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα ετοιμάζει ο Καραμανλής".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Προηγείται 5,5 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας σε έρευνα της Metron".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αναγνώριση των πτυχίων των ΕΕΣ. Νέα απόφαση του Ευρωδικαστηρίου".
* ΕΘΝΟΣ: "Φεύγουν... αλιβάνιστοι. Άλμα ΠΑΣΟΚ: 5,5 μονάδες η διαφορά από τη ΝΔ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο... αναρμόδιος έκλεισε... αρμοδίως την πόρτα. Τελείωσε χθες το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής με την κατάθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Θοδωρή Ρουσόπουλου".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τα σχέδια για να παραμείνει η ΝΔ στην εξουσία. Προβλέπουν μέχρι "ΜΕΑ ΚΟΥΛΠΑ" από τον Καραμανλή".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ιερό" όργιο με βαλίτσες και εμβάσματα. Ύποπτες κινήσεις ακόμα και παραμονή Χριστουγέννων".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Επιχείρηση "απόδρασης". Ο Καραμανλής σήμερα με μικροπαροχές θα προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα".
* ΕΣΤΙΑ: "Ευτελίζεται το Κοινοβούλιο. Η συμπεριφορά μελών της Εξεταστικής".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εντείνονται τα σημάδια της κρίσης. 33% μείωση πωλήσεων αυτοκινήτων".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Αποποιήθηκε κάθε ευθύνη ο Ρουσόπουλος: Ουδεμία πίεση εδέχθην, ουδεμία πίεση άσκησα".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Κραχ 5,5% στη ΝΔ από Οικονομία - Εφραίμ. Γκάλοπ: βλέπει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ".
* Η ΝΙΚΗ: "Ο προσκυνητής του Βατοπεδίου. Ο Θόδωρος δεν άκουσε τίποτα για το σκάνδαλο".
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Στα μάτια κοιτάει τους δελφίνους ο πρωθυπουργός. "Επανεκλογή Καραμανλή"-Προς έκτακτο συνέδριο η ΝΔ".
* ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Επιστολή- βόμβα. Μέχρι το "λαιμό χωμένο" στο Βατοπαίδι το ΠΑΣΟΚ"
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Το ΠΑΣΟΚ με πλάτες της ΓΣΕΕ νομοθέτησε τις απαιτήσεις του ΕΒΕΑ από τη ΝΔ".
* Η ΣΦΗΝΑ: "Δεν δίνει το δαχτυλίδι. Ο Κ. Καραμανλής έκοψε τη φόρα των δελφίνων".
* Η ΧΩΡΑ: "Πήρε στον λαιμό του ολόκληρη παράταξη. Η κατάθεση Ρουσόπουλου στην Εξεταστική το απέδειξε".
* City Press: "Η κρίση φέρνει τολμηρές παρεμβάσεις. Δραστική μείωση επιτοκίων".
* Metro: "Απόφαση-ανάσα από ΕΚΤ για τους δανειολήπτες".


Θεσσαλονίκη


* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ιδού η νέα Θεσσαλονίκη. Τι προβλέπει το ΥΠΕΧΩΔΕ"
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Δώρον άδωρον ο 13ος μισθός. Θα εξανεμιστεί στην αποπληρωμή δανείων και καρτών".
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ρεκόρ μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Αγγλία και τη Σουηδία".



Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι ακόλουθοι:


* ΕΞΠΡΕΣ: "Πτώση 20% παραγγελιών στις μικρομεσαίες για το 2009".
* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φθηνότερα δάνεια στην αγορά. Οι τράπεζες ρίχνουν τα επιτόκια 0,25-0,75%".
* ΚΕΡΔΟΣ: "Επιχειρήσεις εν τρικυμία. Γενική κατήφεια καταγράφει η έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ".
* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο αλλαγής κλίματος με χαμηλότερα επιτόκια. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιόρισε το κόστος δανεισμού στο 2,5%.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Friday!...


.

.

.


Διαβάστε Περισσότερα...