Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ – «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΙΝΑΣ!



«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ – «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


Τη μαζική και δυναμική αντίδραση των κατοίκων της «Γιαννίτσαινας» και του «Βαθύ» Κυπαρισσίας έχει προκαλέσει η υπογραφή σύμβασης του Δημάρχου Γιώργου Σαμπαζιώτη με ιδιωτική εταιρία για κομποστοποίηση φυκιών και με ελαιοπυρήνα, τσάμπουρα, φύλλα ελιάς, μαλλιά αιγοπροβάτων κ.α., στην περιοχή τους – δίπλα στις εγκαταστάσεις που πρόκειται να κατασκευαστούν οι μονάδες του Βιολογικού Καθαρισμού, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία συζήτηση των όρων αυτής και ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων και των ιδίων επ΄ αυτής και κυρίως γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του απόφαση του Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 7ης Μαΐου, μετά από απαίτηση της Α.ΔΗ.Κ., σύμφωνα με την οποία οι όροι θα συζητούνταν και αποφασίζονταν στο Σώμα και στη συνέχεια, για το τυπικό της διαδικασίας, θα ορίζονταν από την Δημαρχιακή Επιτροπή!...


ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

Μάλιστα επειδή το θέμα είναι τόσο σοβαρό για την περιοχή και οι κάτοικοι αλλά και όσοι έχουν κτήματα εκεί, πληροφορούμενοι, μέσω και της ¨ΕΠΙ¨, για τα όσα ειπώθηκαν (και όσα δεν ειπώθηκαν και δεν απαντήθηκαν) από τον κ. Σαμπαζιώτη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου των Κατοίκων «Γιαννίτσαινας» και «Βαθύ» Κυπαρισσίας, εξέφρασαν σε συζητήσεις τους την κατηγορηματική αντίθεσή τους, τις προηγούμενες μέρες έγιναν συνεχείς διαβουλεύσεις για να συζητήσουν και συναποφασίσουν τη μορφή της αντίδρασής τους στην κομποστοποίηση φυκιών καθώς και με ελαιοπυρήνα κτλ στην περιοχή τους, αλλά και στην όλη μεθόδευση του θέματος από τον κ. Σαμπαζιώτη!
Όπως ήδη έχουμε γράψει, μεταξύ άλλων, στην Συνέλευση, αρκετοί κατέκριναν την έως τώρα στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην περιοχή και έκρουσαν τον κώδωνα, σημειώνοντας πως ανέχτηκαν τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, ως εδώ όμως, δεν ανέχονται και δεν δέχονται κομποστοποίηση και αν αυτό συνεχίσει ως έχει και δεν το αλλάξει ο κ. Σαμπαζιώτης, είναι όλα ανοιχτά για τη στάση που θα κρατήσουν από δω και πέρα, ακόμη και στο θέμα του Βιολογικού.
Σημειώνουμε πως, οι λόγοι της προσφυγής που είχαν καταθέσει το 2002 για αναστολή του Βιολογικού Καθαρισμού ισχύουν και σήμερα!!!...
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ¨ΕΠΙ¨ εκείνο που αποφάσισαν να κάνουν, σαν πρώτη αντίδραση, είναι να αιτηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί άμεσα το θέμα και να τοποθετηθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι επί αυτού, ζητώντας να μη γίνει κομποστοποίηση φυκιών με ελαιοπυρήνα κτλ στην περιοχή τους, αφήνοντας, παράλληλα, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και για άλλες, νομικής φύσεως, αντιδράσεις!...
Επιπρόσθετα, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και την αντίθεσή τους στη χωροθέτηση Βιοτεχνικού Πάρκου, μέσα στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, στην περιοχή τους, αφού, πλέον, μετά το θέμα που έχει ανακύψει με την κομποστοποίηση δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη για τις προθέσεις του Δήμου σχετικά με το είδος των επιχειρήσεων που μπορεί να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν εκεί, αν στο Γ.Π.Σ, υπάρχει τέτοια πρόβλεψη…
Για την περιοχή, πάντως, ο Σύλλογος έχει ήδη καταθέσει εγγράφως, προτάσεις έργων που έχουν ήδη συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι οποίες στοχεύουν στην ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής και στην καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και θα καταθέσει και άλλες, σχετικά με την τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, οι οποίες θα ζητήσουν να ενταχθούν στο υπό συζήτηση, ακόμη, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!...



Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα με ένα και μοναδικό θέμα την συζήτηση και λήψη απόφασης για ¨πρόταση χώρου διαχείρισης απορριμάτων περιοχής Βορειοδυτικής Μεσσηνίας¨!!!...


Για να πάρετε μια ιδέα, διαβάστε, ενδεικτικά, μερικές από τις προηγούμενες, σχετικές αναρτήσεις...

http://trifylianews.blogspot.com/2008/07/blog-post_10.html

http://trifylianews.blogspot.com/2008/07/blog-post_1962.html

http://trifylianews.blogspot.com/2008/07/2_22.html

http://trifylianews.blogspot.com/2008/07/blog-post_5291.html

http://trifylianews.blogspot.com/2008/07/blog-post_25.html


Ακόμη, δημοσίευμα της Εφημερίδας ¨ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ¨ στις 26 Ιουλίου...


"ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ –
ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ Ε.Μ.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ!!!



Την ήδη εκφρασθείσα αμετακίνητη απόφασή τους να κινηθούν εκτός του Περιφερειακού (αλλά και Νομαρχιακού) σχεδιασμού για τη διαχείριση των σκουπιδιών των Δήμων τους επαναβεβαίωσαν και επαναδιατύπωσαν στην προχθεσινή σύσκεψη που είχαν Δήμαρχοι της Τριφυλίας στο Δημαρχείο της Κυπαρισσίας.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δεν έλλειψαν και οι αιχμές για το σχεδιασμό της Περιφέρειας καθώς και τις ευθύνες της Πολιτείας στο θέμα, ενώ όπως σαφέστατα προέκυψε από τις τοποθετήσεις σχεδόν όλων δεν φάνηκε πως εμπιστεύονται την Περιφέρεια σε όσα λέει για την επίλυση του προβλήματος.
Και ενώ θα έπρεπε από προχτες οι Δήμαρχοι της αυτής ενότητας να έχουν προτείνει στην Περιφέρεια θέση – χώρο όπου θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής, οι Δήμαρχοι άκουσαν, με προσοχή, τα όσα είπε στη συνάντηση η Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. Μαρία Λοϊζίδου, από την έδρα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, η οποία είχε κληθεί και ανέπτυξε τις επιστημονικές μεθόδους και τα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, και σχεδόν καθόλου δεν συζήτησαν γι αυτό παρά το ότι τέθηκε προς συζήτηση και από τον Δήμαρχο Δωρίου και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Κυπαρισσίας…
Τελικά μετά από τη συζήτηση με τις ερωταπαντήσεις εκείνο που ¨βγήκε¨ είναι ότι η κα Καθηγήτρια με μελετητική ομάδα του Πολυτεχνείου, αφού συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για την περιοχή, θα κοστολογήσουν το ύψος μιας μελέτης για τους τρόπους διαχείρισης, τη θέση της όποιας μονάδας επιλεγεί κτλ και ακολούθως θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση των Δήμων με το Πολυτεχνείο για την εκπόνηση της μελέτης…
Για τη χρηματοδότηση της μελέτης ειπώθηκε πως θα επισκεφθούν οι Δήμαρχοι τον Περιφερειάρχη και θα του ζητήσουν να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια τη μελέτη, εκτός κι αν είναι μικρό το κόστος και το αναλάβουν μόνοι τους οι ίδιοι οι Δήμοι.
Στη μελέτη αυτή θα υπάρχει και πρόταση για τη θέση που θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής μέχρι να γίνει η όποια μονάδα διαχείρισης – επεξεργασίας των σκουπιδιών…
Είναι γεγονός πως, τα όσα είπε η Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. είναι άκρως ενδιαφέροντα και πρωτοποριακά, ωστόσο το θέμα είναι κατά πόσο είναι εφικτά. Η ίδια πάντως εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξη, αφήνοντας παράλληλα και τις αιχμές τις για το αν και πότε θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα με το Περιφερειακό σχεδιασμό!
Για τον τρόπο διαχείρισης, συζητήθηκαν διάφορες μέθοδοι, από τις οποίες μετά την εκπόνηση της μελέτης θα κληθούν να επιλέξουν τη βέλτιστη, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.
Εκεί, πάντως, που φάνηκε πως ίσως δεν υπάρξει απόλυτη συμφωνία, είναι ο χώρος των εγκαταστάσεων που θα δημιουργηθούν, όταν βέβαια δημιουργηθούν…
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς, Δωρίου Αντώνης Τάκης, Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Χαράλαμπος Παγάνης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσίγγανος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του Δήμου Κυπαρισσίας Γιάννης Κατσαργύρης, Σωτήρης Γιαννόπουλος και Σωτήρης Μπακούρος.".




Διαβάστε Περισσότερα...

Πρόβλημα..."λειψανδρίας" στην Αυστραλία!!!...



Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 100.000 περισσότερες γυναίκες από ότι άντρες, έχει η Αυστραλία.


Το πρόβλημα μεγαλώνει στις παραλιακές πόλεις, όπου οι γυναίκες πήγαν αναζητώντας καλύτερη εργασία και καλύτερο τρόπο ζωής, αλλά όπου έχει θάλασσα έχει και λιμάνια, οπότε πολλοί άντρες έφυγαν, αναζητώντας την τύχη τους αλλού.

Πριν κάποια χρόνια, η Αυστραλία ήταν ο "παράδεισος" για τις ανύπαντρες γυναίκες, καθώς υπήρχαν πολλοί άντρες, εξαιτίας των πολιτικών μετανάστευσης, που ευνοούσαν τους άνδρες. Τα πράγματα όμως τώρα έχουν αλλάξει και πολλοί νεαροί Αυστραλοί εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, είτε για να ταξιδέψουν είτε για να δουλέψουν αλλού.

Μόνο στο Ντουμπάι, έχουν πάει 12.000 Αυστραλοί άνδρες 25-34 ετών.

Η κατάσταση για τις γυναίκες είναι δύσκολη στις μεγάλες πόλεις, γιατί στην επαρχία τα πράγματα είναι αλλιώς.

Παραδείγματος χάρη, στην πόλη Γκλέντεν στο Κουίνσλαντ, η αντιστοιχία είναι μία γυναίκα για 23 άνδρες...

Όμως οι γυναίκες, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, δε θέλουν να μένουν στην επαρχία και φεύγουν για τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι Αυστραλοί δημογράφοι μάλιστα έχουν δημιουργήσει το "Χάρτη της Αγάπης" όπου δείχνει σε ποίες περιοχές βρίσκονται οι αδέσμευτες γυναίκες και σε ποίες οι αδέσμευτοι άνδρες.






Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Αυστραλία, Καταδίκη 80χρονου λόγω ...βιάγκρα!!!...



Ένας 80άρης που πίεζε την γυναίκα του να κάνουν έρωτα τρεις φορές την ημέρα υποχρεώθηκε από αυστραλιανό δικαστήριο να την αποζημιώσει με το ποσόν των 232 χιλιάδων δολαρίων.

Ο Σβετοτζάρ Βαρμέτζα παρουσίασε αυξημένη ερωτική επιθυμία όταν άρχισε να παίρνει το χάπι κατά της στυτικής δυσλειτουργίας Βιάγκρα.

"Αυτά τα χάπια τον άλλαξαν και άρχισε να με αντιμετωπίζει σαν σκλάβα. Με πίεζε να κάνουμε τουλάχιστον τρεις φορές έρωτα την ημέρα και όταν του αρνιόμουν απειλούσε να με σκοτώσει. Τότε άρχισε να με κακοποιεί " είπε η 53χρονη σύζυγός του.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο 80άρης επί 18 μήνες πρόβαινε σε σεξουαλική και φυσική κακοποίηση της συζύγου του.

Η Σέρβα στην καταγωγή κα Βαρμέτζα είπε ότι ο σύζυγός της ήταν ένας τζέντλεμαν έως ότου άρχισε να παίρνει τα Βιάγκρα.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1995 στη Σερβία και παντρεύτηκε το 2000 στην Αυστραλία.

Ο κ. Βαρμέτζα άρχισε να παίρνει τα Βιάγκρα το 2001 και τότε άρχισαν και τα προβλήματα της συζύγου του.

"Με βίαζε και με κτυπούσε. Απείλησε να με σκοτώσει ακόμα και με όπλο. Μου έκοψε τα μαλλιά για τιμωρία επειδή δεν καθόμουν να κάνουμε έρωτα. Μερικές φορές έπαιρνε μέχρι τρία Βιάγκρα την ημέρα", είπε.

Ο κ. Βαρμέτζα αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά μετά από επτάχρονη δικαστική διαμάχη η σύζυγός του δικαιώθηκε αφού το δικαστήριο πείστηκε. Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν την απόφαση "πρώτη του είδους της που ενδέχεται να δημιουργήσει νέο δεδικασμένο".






Διαβάστε Περισσότερα...

Στη Νέα Ορλεάνη έφτασε ο τυφώνας Γουστάβος



Ο τυφώνας Γκούσταβ έφθασε στις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ραγδαίες βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους, έχουν αρχίσει να πλήττουν τη Νέα Ορλεάνη, ανακοίνωσε στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC).
«Η περιφέρεια του τυφώνα βρίσκεται ήδη πάνω από το Δέλτα του Μισισιπή και προχωρεί προς τα εσωτερικά, στην κατεύθυνση της Νέας Ορλεάνης, σύμφωνα με τα ραντάρ», τόνισε η μετεωρολόγος Πατρίσια Ουάλας.
Στις 06:00 ώρα Ελλάδας, το μάτι του κυκλώνα εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης και μετακινείται προς τα βορειοδυτικά. Το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην ακτή.
Σύμφωνα με το ΝΗC γύρω από το μάτι του κυκλώνα οι άνεμοι έχουν ισχύ τροπικής καταιγίδας σε μια περίμετρο 350 χιλιομέτρων.
Ο τυφώνας Γκούσταβ παραμένει ακόμα στην κατηγορία 3-σε μια κλίμακα πέντε βαθμίδων-με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 185 χιλιόμετρα την ώρα. Οι ειδικοί προβλέπουν μικρή ενίσχυση του τυφώνα, αλλά τονίζουν πως θα παραμείνει στην κατηγορία αυτή σε όλη τη διαδρομή του πάνω από τον κόλπο του Μεξικού.
Περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την πολιτεία της Λουιζιάνας και οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έχουν διακόψει την λειτουργία τους. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διακοπές της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχές της Νέας Ορλεάνης.



http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Εκατομμύρια άστεγοι από τις πλημμύρες στην Ινδία...



Τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και τουλάχιστον ενενήντα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν όταν υπερχείλισε ο ποταμός Κόσι και ακολούθως ένα φράγμα στο Νεπάλ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Εκατοντάδες χωριά πλημμύρισαν στο κρατίδιο Μπιχάρ και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης καταστράφηκαν.
Οργανώσεις αρωγής και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο απολογισμό.
Ορισμένοι ειδικοί αποδίδουν τις πλημμύρες στους ιδιαίτερα δριμείς μουσώνες και τις ισχυρές βροχοπτώσεις λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ άλλοι καταγγέλλουν ότι οι αρχές δεν έλαβαν μέτρα πρόληψης και δεν βελτίωσαν τις υποδομές.
Ο ινδικός στρατός και ναυτικές δυνάμεις ενέτειναν σήμερα τις προσπάθειες διάσωσης των εκατοντάδων χιλιάδων εγκλωβισμένων από τις πλημμύρες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα στα ανατολικά της χώρας.



http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Σειρά του ρεπουμπλικανού υποψηφίου ΜακΚέιν να λάβει το χρίσμα για την προεδρία!



Το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την αμερικανική προεδρία παίρνει την ερχόμενη Πέμπτη ο Τζον ΜακΚέιν.

Το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ξεκινά τη Δευτέρα στο Σεν Πολ (δίδυμη πόλη της Μινεάπολις), στη Μινεσότα, και το μόνο που μπορεί να χαλάσει το πανηγυρικό κλίμα είναι ο τυφώνας τυφώνα «Γκούσταβ» που πλησιάζει απειλητικά την περιοχή της Νέας Ορλεάνης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του τυφώνα Γκούσταβ. Μάλιστα, ο Τζον ΜακΚέιν ανακοίνωσε ότι θα αναβληθούν οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας και θα διεξαχτούν μόνο οι πλέον απαραίτητες.

Τη Δευτέρα, θα εμφανιστεί ενώπιον των συνέδρων και η υποψήφια-έκπληξη για την αντιπροεδρία Σάρα Πέιλιν.

Το επόμενο τριήμερο θα μιλήσουν στο συνέδριο κυβερνητικοί αξιωματούχοι και κυβερνήτες Πολιτειών και την Πέμπτη ο Τζον ΜακΚέιν θα είναι και επισήμως ο υποψήφιος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς η «ψαλίδα» με τον Μπάρακ Ομπάμα δείχνει να μειώνεται.

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται τα συνδυαστικά αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων (ABC/Washington Post 19-22 Αυγούστου, Fox/Opinion Dynamics 19-20 Αυγούστου και Gallup 20-22 Αυγούστου), η διαφορά των δύο υποψηφίων πριν από μία εβδομάδα ήταν στο 4% (46% ο Μπ.Ομπάμα και 42% ο Τζ.ΜακΚέιν), ενώ στις Αυγούστου η διαφορά υπέρ του υποψηφίου των Δημοκρατικών ήταν μόλις μία ποσοστιαία μονάδα (45% έναντι 44%).
Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις ο Μπ.Ομπάμα προηγείται του Τζ.ΜακΚέιν κατά 3% έως 5% περίπου.


Ντιμπέιτ στις 26 Σεπτεμβρίου


Μετά την ανάληψη του χρίσματος για την προεδρία, ο Τζον ΜακΚέιν θα αναμετρηθεί με τον Μπάρακ Ομπάμα την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στο πρώτο ντιμπέιτ, στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, για εσωτερικά θέματα.
Στις 7 Οκτωβρίου θα γίνει δεύτερο ντιμπέιτ, σε πανεπιστήμιο στο Νάσβιλ του Τενεσί (με θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής) και το τελευταίο θα γίνει σε πανεπιστήμιο της Νάςε Υόρκης, στις 15 Οκτωβρίου, με αποκλειστικό θέμα την εξωτερική πολιτική.






Διαβάστε Περισσότερα...

Προετοιμασίες στο Λονδίνο εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012!



Επανάσταση στον αθλητισμό της Βρετανίας είναι αποφασισμένος να προκαλέσει ο μελετητής του αρχαίου ελληνικού αθλητικού πνεύματος δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.
Θα διαθέσει, όπως δήλωσε, πολλά εκατομύρια λίρες για την επιστημονική προπόνηση και καθοδήγηση των νέων εν όψει των ολυμπιακών αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ανεπανάληπτη ολυμπιακή κληρονομιά.
Παρόμοιες δεσμεύσεις ανέλαβε και ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ο οποίος είπε ότι θα δώσει προτεραιότητα στο να επιστρέψουν στα αθλητικά προγράμματα των σχολείων τα λεγόμενα ανταγωνιστικά αθλήματα, όπως η πυγμαχία, τα οποία είχαν καταργήσει οι ελεγχόμενες από το εργατικό κόμμα τοπικές αυτοδιοικήσεις στην δεκαετία του '70.





Διαβάστε Περισσότερα...

Κίνα: 38 νεκροί από τον σεισμό του Σαββάτου


Συνολικά 38 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από τον σεισμό που έπληξε τα νοτιοδυτικά της Κίνας πριν από δύο ημέρες, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.
Ο σεισμός έπληξε ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα των περιοχών μεταξύ Γιουνάν και Σιτσουάν, κοντά στην περιοχή που σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός της 12 ης Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 70.000 ανθρώπων.
Η περιοχή συγκλονίζεται συχνά από σεισμούς από τον Μάϊο, εξίσου μεγάλους.
Στο σεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο τραυματίστηκαν συνολικά 467 άνθρωποι και 152.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ τουλάχιστον 250.000 κατοικίες υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών Ρίχτερ, ενώ το Xinhua ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν 6,1 Ρίχτερ. Μικρότερος σεισμός σημειώθηκε 24 ώρες αργότερα, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για περαιτέρω ζημίες ή θύματα.
Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την ανακούφιση των πληγέντων, προμηθεύοντας τον κόσμο με τέντες και κουβέρτες.
Η επαρχία Σιτσουάν, γνωστή για τα ζωάκια πάντα προσπαθεί να συνέλθει μετά τον σεισμό του Μαΐου που άφησε 10 εκατ. ανθρώπους άστεγους.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/01/1557397.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Εξιτήριο πήρε ο Δαλάϊ Λάμα...



Εξιτήριο πήρε σήμερα το πρωΐ από νοσοκομείο στο Μουμπάϊ της Ινδίας ο Δαλάϊ Λάμα μετά την εισαγωγή του σε αυτό με κοιλιακό άλγος.

Ο εξορισθείς πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ βγήκε από το νοσοκομείο σήμερα στις 10 π.μ. το πρωΐ, τοπική ώρα.
Χαμογελαστός χαιρέτισε τους φωτογράφους που τον περίμεναν πριν μπει σε διπλωματικό αυτοκίνητο συνοδεία αστυνομικών οχημάτων.




Διαβάστε Περισσότερα...

Διάλογος για το εξεταστικό σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!



Μέσα στο φθινόπωρο ξεκινά ο διάλογος για το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Όπως δήλωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης το Υπουργείο είναι ανοικτό σε όλες τις προτάσεις και οι αλλαγές θα νομοθετηθούν στην επόμενη κυβερνητική περίοδο. Βασικές κατευθύνσεις είναι η κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων με τη μορφή που έχουν σήμερα, η αποδέσμευση του Λυκείου από τη εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η διατήρηση ενός κεντρικού μηχανισμού για τις εξετάσεις. Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς αξιοποιούν την εμπειρία των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Οι επικρατέστερες μιλούν: για ένα προπαρασκευαστικό έτος μετά το λύκειο που θα προετοιμάζει του υποψηφίους για εξετάσεις σε ένα προεπιλεγμένο γνωστικό αντικείμενο. Ένα άλλο σενάριο είναι να καθορίζουν τα ίδια τα ιδρύματα τον αριθμό των εισακτέων την ύλη και τα θέματα των εξετάσεων σε ομάδες σχολών με συναφές αντικείμενο. Προτείνεται επίσης η ελεύθερη πρόσβαση και ξεκαθάρισμα με εξετάσεις στο τέλος του πρώτου έτους. Το σενάριο αυτό είναι ίσως το πιο προβληματικό αφού τα ιδρύματα δεν έχουν τις υποδομές που θα απαιτούσε ένας τόσο μεγάλος αριθμός εισακτέων. Ο διάλογος αναμένεται να διαρκέσει αρκετά σε κάθε περίπτωση πάντως η όποια νομοθετική πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί στην επόμενη κυβερνητική περίοδο.





Διαβάστε Περισσότερα...

Φιλικό της Καλαμάτας με τον Αστέρα Τρίπολης!




Φιλικό αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη θα δώσει αύριο στις 7 το απόγευμα η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας.







Διαβάστε Περισσότερα...

Οι εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό κύπελλο Μεσσηνίας...



Με τους αγώνες της δεύτερης φάσης, συνεχίσθηκε το Σαββατοκύριακο το κύπελλο Μεσσηνίας .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


Αθλητική Ένωση Αιθαίας - Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας 0-5
Νίκη Πλάτης - Εράνη Φιλιατρών 0-2
Αθλητικός Όμιλος Χατζή - Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης 0-2
Αθλητικός Όμιλος Στενωσιάς - Αθλητική Ένωση Γαργαλιάνων 1-2
Δόξα Καλαμάτας - Πανιώνιος Καλαμάτας 2-0
ΑΕΚ Καλαμάτας - Παναθηναϊκός Καλαμάτας 2-4
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Πατίστα 3-0
Ομόνοια Καλαμάτας - Αθλητικός Όμιλος “Φαραί” 0-5
Πάμισος Μεσσήνης - Μεσσηνιακός 2-3
Τσικλητήρας Πύλου - Τέλος Άγρας 0-1
ΠΑΟ Καλό Νερού - Αστέρας Μικρομάνης 1-4
Χανδριναϊκός - Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας 3-2
Αθλητικός Όμιλος Βέργας - Εθνικός Μελιγαλά 1-3
Αθλητικός Όμιλος Ασπροχώματος - Απόλλων Καλαμάτας 1-4
Παπαφλέσσας Χώρας - Μιλτιάδης Πύργου 0-2
Αθλητικός Σύλλογος Ανδρούσας - Ολυμπιακός Διαβολιτσίου 0-4


Στην τρίτη φάση των αγώνων για το κύπελλο Μεσσηνίας θα γίνουν οι εξής αγώνες:


Απόλλων Καλαμάτας - Μεσσηνιακός
Χανδριναϊκός - Παναθηναϊκός Καλαμάτας
Εθνικός Μελιγαλά - Τέλος Άγρας
Ολυμπιακός Διαβολιτσίου - Μιλτιάδης
Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας - Εράνη
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης
Αθλητική Ένωση Γαργαλιάνων - Αστέρας Μικρομάνης
Δόξα Καλαμάτας - Αθλητικός Όμιλος “Φαραί”






Διαβάστε Περισσότερα...

Η εικόνα της Παναγίας της Δήμιοβας στην Καλαμάτα!

Η καθιερωμένη κάθοδος της εικόνας της Παναγίας από το μοναστήρι της Δήμιοβας στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα.
Η τελετή της υποδοχής στο ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα θα γίνει στις 7 το απόγευμα και θα ακολουθήσει αρχιερατικός Εσπερινός.
Η εικόνα θα παραμείνει στο ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου για δεκαήμερο προσκύνημα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Λήγει η προθεσμία για καλλιτεχνικό διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας




Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους να αναλάβουν την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.


Ο νέος διευθυντής, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα προσληφθεί για τρία χρόνια.





Διαβάστε Περισσότερα...

Με διάλογο η διοικητική μεταρρύθμιση, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος στα εγκαίνεια της πλατείας στο Βλαχόπουλο...



Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το βράδυ τα εγκαίνια της κεντρικής πλατείας του δημοτικού διαμερίσματος Βλαχόπουλου, έδρας του Δήμου Παπαφλέσσα Μεσσηνίας.


Στην ομιλία του ο υπουργός, αναφερόμενος στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: “Δεν θα αιφνιδιαστεί κανείς. Πρώτα θα εξασφαλιστούν πλήρως οι πόροι και η επάρκεια των υπηρεσιών για τον πρώτο και δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης και ύστερα θα προχωρήσουμε για να κάνουμε την εθνική χωροταξική δομή και την κατανομή των αρμοδιοτήτων”.


Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε επίσης ότι κατά το σχεδιασμό του νέου χάρτη της Αυτοδιοίκησης θα ληφθούν υπόψη οι τοπικές και ιστορικές ιδιαιτερότητες.






Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ!...









Σεπτέμβριος!!!...







Πάει, Πέρασε το Καλοκαίρι,
ξεκινά το Φθινόπωρο,
αλλά... η ζωή συνεχίζεται!!!
Καλό Μήνα σε όλους και όλες εσάς,
όπου και αν βρίσκεστε, από όπου και αν μας διαβάζετε!!!
Και, μην μασάτε, μην κολλάτε,
πουθενά, σε τίποτα και τίποτα!!!
Καλή διάθεση και παρέα να υπάρχει και όλα γίνονται καλύτερα!!!...


Διαβάστε Περισσότερα...

Τα paddock girls του Μιζάνο!



Αυτές τις ημέρες συμπάθησα ακόμα περισσότερο τον Μάρκο Μελάντρι.
Και τον λόγο θα σας τον εξηγήσω παρακάτω.
Αλλά επειδή ξέρω ότι βαριέστε να διαβάσετε, είμαι σίγουρος -βάζω και στοίχημα- ότι έχετε ήδη διαπιστώσει το λόγο (photo gallery)... Καλός αναβάτης ο Μάρκο, δε λέω, αλλά στα πολύ κάτω του φέτος. Είναι και αυτή η δύστροπη η Desmosedici GP8 που του χει κάνει τη ζωή πατίνι...Είναι όμως αυτός ο πραγματικός λόγος που ο νεαρός Ιταλός δεν θυμίζει σε τίποτα τον αναβάτη που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια; Δεν νομίζω...Αλλού πρέπει να αναζητήσουμε την πηγή του ...κακού. Στο Μιζάνο, λοιπόν, όπου διεξήχθη ο 13ος αγώνας της χρονιάς, το πάντοκ γέμισε από πανέμορφες γυναίκες. Αυτή που έκλεψε την παράσταση όμως ήταν η Μανουέλα Ραφαετά. Η εν λόγω δεσποινίδα κέντρισε πάνω της τα φλας της δημοσιότητας όχι μόνο γιατί εδώ και κάποιους μήνες είναι το νέο αμόρε του Μελάντρι, αλλά κυρίως λόγω του εντυπωσιακού παρουσιαστικού της. Μιλάμε για γυναίκα-δηλητήριο. Απίστευτο σώμα, εντυπωσιακό μαύρισμα και ένα πρόσωπο αγγελικό συνθέτουν την εκρηκτική εικόνα της Μανουέλα. Μόλις 24 χρόνων ασχολείται επαγγελματικά με το μόντελινγκ ενώ έχει κερδίσει και ένα παιχνίδι reality. Αυτό, όμως, που της αρέσει περισσότερο είναι να παίρνει μέρος σε επιδείξεις εσωρούχων (σ.σ. θέλω να πιστεύω ότι είδατε τις σχετικές φωτογραφίες). Η Μανουέλα ήταν καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου στο γκαράζ της Ducati Marlboro παρακολουθώντας από κοντά τις προσπάθειες του καλού της... Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Μελάντρι δεν «πάει» φέτος. Με τέτοια γυναικάρα δίπλα του που μυαλό για οδήγηση...Ο αγώνας με μια ματιά...Μια από τα ίδια. Όπως και στο Μπρνο, έτσι και στο Μιζάνο, ο Κέισι Στόνερ κυριάρχησε τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές παίρνοντας την έβδομη συνεχόμενη pole position, αλλά στον αγώνα, τζίφος. Ο Αυστραλός, που αντιμετώπισε πρόβλημα με έναν παλιό τραυματισμό στον αριστερό του καρπό, έπεσε κατά τη διάρκεια του 7ου γύρου και ενώ οδηγούσε τον αγώνα με διαφορά τριών δευτερολέπτων από τον Βαλεντίνο Ρόσι.
Ο Doctor δέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση την ευγενική... χορηγία του Στόνερ και ισοφάρισε το ρεκόρ περισσότερων νικών (68) στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας που έχει ο Τζιάκομο Αγκοστίνι. Πλέον, με πέντε αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος ο Ιταλός βρίσκεται πολύ κοντά στον όγδοο τίτλο της καριέρας του αφού η διαφορά του από τον αναβάτη της Ducati αυξήθηκε στους 75 βαθμούς.Δεύτερος τερμάτισε ο Χόρχε Λορένθο που επέστρεψε στο βάθρο μετά από τέσσερις μήνες (Λε Μαν). Στο βάθρο για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ανέβηκε ο Τόνι Ελίας.Το highlight...Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, στο γκριντ εκκίνησης, οι κάμερες έχουν συγκεντρωθεί γύρω από ένα VIP που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Doctor βλέποντας το σούσουρο που έχει δημιουργηθεί προσπαθεί να δει τι συμβαίνει. Ξαφνικά βλέπει τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να πλησιάζει. Χαμογελάει, σηκώνει το χέρι του και τον χαιρετάει. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου τον πλησιάζει. Ο Ρόσι αφήνει το κράνος του και σπεύδει να τον αγκαλιάσει. Ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες, δίνουν τα χέρια και ο Pibe d' Oro αυθόρμητα του φιλάει το δεξί χέρι!Μετά το τέλος του αγώνα ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, είπε: «Ήρθα να δω έναν θρύλο να νικάει. Ο Βαλεντίνο είναι σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του σπορ και δεν ήθελα με τίποτα να χάσω αυτόν τον αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ περίμενα πολύ καιρό γι' αυτό. Ελπίζω ο Βαλεντίνο να πάρει το Πρωτάθλημα γιατί κάνει τόσα πολλά για το σπορ. Είναι μια χαρακτηριστική φιγούρα όπως ο Τάιγκερ Γουντς ή ο Μάικλ Τζόρνταν τους οποίους θα ήθελα επίσης να συναντήσω».«Μου φίλησε το χέρι με το οποίο ανοίγω το γκάζι. Είναι απίστευτο. Εγώ θα έπρεπε να φιλήσω το πιο διάσημο πόδι στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Μου είπε ότι κάνω τη διαφορά σε αυτό το σπορ. Μιλάμε για τον Μαραντόνα, τον άνθρωπο που έκανε την διαφορά στο δημοφιλέστερο σπορ στον κόσμο. Δεν το περίμενα να έρθει και να με βρει στο γκριντ. Ελπίζω κάποια μέρα να συναντηθούμε υπό διαφορετικές συνθήκες και να τα συζητήσουμε για πολύ ώρα σε χαλαρούς ρυθμούς», σχολίασε ο Doctor.



Μένιος Κατής

mkatis@e-go.gr





http://new.e-go.gr/auto/article.asp?catid=14577&subid=2&pubid=1316384


Διαβάστε Περισσότερα...

Δηλώσεις MotoGP...



Ο Valentino Rossi δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο εύκολα κέρδισε μέσα στην πατρίδα του

Πανευτυχής ο Valentino Rossi εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά από τη νίκη στο Misano. Ο Ιταλός μίλησε για το άγχος που είχε στο ξεκίνημα του αγώνα και τόνισε χαρακτηριστικά, ότι μόνο ο σκύλος του δεν είχε έρθει να τον δει στο Misano. Επισήμανε ότι ο Stoner είχε πρόβλημα στη συγκεκριμένη στροφή που έπεσε, καθώς είχε πολύ σφικτή γραμμή, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει ότι ο τίτλος πλέον είναι πολύ κοντά. Ο Jorge Lorenzo από την μεριά του, επανέκτησε τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, ενώ ο Toni Elias επικεντρώθηκε στο τι θα κάνει την επόμενη χρονιά, διότι ακόμη δεν έχει βρει ομάδα για το 2009.


Valentino Rossi (Fiat Yamaha) – 1ος: Φυσικά είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος. Ήμουν νευρικός πριν τον αγώνα διότι εδώ στο Misano ήταν όλοι οι φίλοι μου, όλη η οικογένεια μου, μόνο ο σκύλος μου δεν ήταν εδώ. Ήταν δύσκολο να διατηρήσω την αυτοσυγκέντρωσή μου. Υπήρχε μεγάλη πίεση, πάντα θετική, αλλά αισθάνθηκα λίγο νευρικός διότι στις δοκιμές δυσκολευτήκαμε πολύ με το στήσιμο. Επίσης πέρυσι ήταν πολύ άσχημα και έσπασε ο κινητήρας. Ο Casey πίεσε αρκετά, αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Σε μερικούς γύρους κέρδιζα, σε μερικούς έχανα. Ήταν μεγάλος ο αγώνας και δεν γνωρίζω αν είχα την ευκαιρία να τον φτάσω. Αλλά όπως και να έχει ήμουν πολύ χαρούμενος διότι το στήσιμο μας ήταν καλό και μετά τον είδα να γλιστράει. Νομίζω ότι για το πρωτάθλημα ήταν πολύ καλό για εμάς. Αισθάνομαι πολύ καλά, αισθάνομαι όπως στο Mugello.


Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) – 2ος: Είμαι ικανοποιημένος που βρίσκομαι στο βάθρο πάλι, τέσσερις μήνες μετά από το Le Mans. Μετά την πτώση του Stoner, ήθελα να κερδίσω. Αλλά το να ακολουθήσω τον Valentino ήταν πολύ δύσκολο και είχα πάρει ήδη πολύ μεγάλο ρίσκο. Προτίμησα να τερματίσω δεύτερος και να ανακτήσω την εμπιστοσύνη που δεν είχα τους περασμένους τρεις μήνες. Είμαι καλά τώρα. Έχουμε ακόμη μερικά προβλήματα με τα ελαστικά, αλλά όταν τα λύσουμε ίσως να φτάσουμε στη νίκη.


Toni Elias (Alice Ducati) – 3ος: Είμαι χαρούμενος που ανέβηκα στο βάθρο για δεύτερη φορά, ιδιαίτερα εδώ στην Ιταλία, την πατρίδα της Ducati. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει τώρα. Είμαι εντελώς ελεύθερος, αυτό είναι το σημαντικό. Ελπίζω να βρω μια καλή θέση, μια καλή μοτοσικλέτα για το 2009. Είναι προσωπικό το θέμα. Νομίζω ότι έχω το ταλέντο να ανεβαίνω στο βάθρο και να προσπαθώ να κερδίζω, αλλά μια ρεαλιστική ευκαιρία δεν έχει έρθει ακόμη. Στεναχωρήθηκα για τον Casey, είναι πάντα ο πιο δυνατός από όλους.





Διαβάστε Περισσότερα...

MotoGP RACE: Α Casa di Rossi



Ο Valentino Rossi έφτασε στην 6η φετινή του νίκη και «κλείδωσε» τον τίτλο του 2008


75 είναι το νούμερο των βαθμών διαφοράς του Valentino Rossi από τον Casey Stoner μετά τον αγώνα του Misano. Άρα εύλογα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Αυστραλός εγκατέλειψε και ο «Γιατρός» κέρδισε μέσα στο σπίτι του. Η νίκη του Rossi ήταν η νούμερο 68 στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι ισοφάρισε τον Giacomo Agostini στη αντίστοιχη λίστα. Η δεύτερη θέση πήγε στα χέρια του Jorge Lorenzo, ενώ ο εκπληκτικός Toni Elias συμπλήρωσε το βάθρο. Βαρέθηκε ο RossiΟ Valentino Rossi έκανε μέτρια εκκίνηση και βρέθηκε αμέσως πίσω από τους Stoner και Pedrosa, χάνοντας πολύτιμο έδαφος. Κάποια μικρά λάθη τον καθυστέρησαν στο να περάσει τον Ισπανό της Honda, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο Stoner είχε ανοίξει τη διαφορά. Τελικά ο «Γιατρός» ξεμπέρδεψε με τον Pedrosa και άρχισε να καταδιώκει τον Stoner. Οι χρόνοι του βελτιώνονταν συνεχώς και πλέον ο Rossi είχε την ευκαιρία να ακολουθήσει τον Stoner. Για μια ακόμη φορά όμως ο Casey Stoner του… χάλασε τα σχέδια, καθώς πρόλαβε να πέσει και να αφήσει τον Ιταλό μόνο του να γυρίζει στην πίστα. Σίγουρα ο Rossi δεν περίμενε για δεύτερη συνεχόμενη φορά να συμβεί κάτι τέτοιο και μέσα του θα στεναχωρήθηκε που δεν είχε την ευκαιρία να παλέψει για τη νίκη, μπροστά στην «οικογένεια» του.Όπως και να έχει, ο αγώνας έγραψε Rossi και πλέον το πρωτάθλημα μόνο με θαύμα θα χαθεί από τα χέρια του. Μπορεί κάποιος ήδη να του δώσει τον τίτλο και μάλιστα να τον χρίσει Παγκόσμιο πρωταθλητή για 6η φορά στην καριέρα του. ΚατάραΚαι εκεί που όλοι πίστευαν ότι ο Casey Stoner είχε ξεπεράσει το σύνδρομο «Ζιμπερνομπιάτζι», να σου η δεξιά σφικτή στροφή, πριν την πίσω ευθεία, να επαναφέρει τους εφιάλτες στο στρατόπεδο της Ducati και του Αυστραλού. Η πτώση του ήταν καρμπόν με εκείνη στο Brno, κάτι που προβληματίζει ακόμη περισσότερο τη Scuderia για το τι πρέπει να κάνει για να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ο Stoner ξεκίνησε δυνατά και έφυγε μπροστά, φτιάχνοντας μια διαφορά της τάξης των 3 δευτερολέπτων. Τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, αλλά όλοι είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον Αυστραλό, και περισσότερο ο ίδιος, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Τελικά ο Stoner δεν άντεξε και έπεσε, με αποτέλεσμα να χαρίσει ακόμη μια νίκη στο Rossi και φυσικά να ξεχάσει την υπεράσπιση του τίτλου του φέτος. Ο Stoner πλέον πρέπει να μαζέψει όση αυτοπεποίθηση του έχει απομείνει και να ολοκληρώσει αυτό το εφιαλτικό πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ πρέπει να έχει το νου του και στον Dani Pedrosa πλέον, ο οποίος πλησίασε στους 2 βαθμούς τη δεύτερη θέση της κατάταξης.Η επιστροφή του LorenzoΜια από τις πιο ευχάριστες «εκπλήξεις» του Κυριακάτικου αγώνα στο Misano ήταν η επιστροφή του Jorge Lorenzo στις επιτυχίες. Ο Ισπανός είχε πολύ καλό ρυθμό όλο το διήμερο και στις κατατακτήριες ανέβηκε μέχρι την 3η θέση του grid. Μετά από αρκετό καιρό έδειξε να έχει αρκετή εμπιστοσύνη στο στήσιμο της εργοστασιακής Yamaha του και άρχισε να πιέζει μετά τους πρώτους γύρους, μέχρι που έφτασε πίσω από τον Valentino Rossi. Η πτώση του Stoner τον έκανε να πιέσει ακόμη περισσότερο, προσπάθησε να ακολουθήσει και να πλησιάσει τον teammate του, αλλά τελικά έμεινε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.Την ευχάριστη έκπληξη του Lorenzo ολοκλήρωσε στο βάθρο ο Toni Elias. Ο Ισπανός αναβάτης της Alice Ducati, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στην καριέρα του στο MotoGP, κατάφερε τερματίσει στην πρώτη τριάδα και να κάνει πολλούς ανθρώπους στα paddock να αναρωτηθούν αν πρέπει να παραμείνει στο MotoGP. Ο Elias έκανε καλή εκκίνηση και έμεινε από το ξεκίνημα μαζί με τους πρωτοπόρους. Πάλεψε με τους Lorenzo και Pedrosa στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και όταν βρήκε την ευκαιρία ανέβηκε 3ος και απλά έμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Μάλιστα άντεξε και την πίεση του αναβάτη της Repsol Honda στους τελευταίους γύρους κατακτώντας άξια την 3η θέση. Μάχες και πιο πίσωΗ σημαντικότερη μάχη του αγώνα ήταν αυτή για την 5η θέση. Οι Chris Vermeulen, James Toseland, Loris Capirossi και Andrea Dovizioso πάλεψαν σώμα με σώμα μέχρι την τελευταία στροφή σαν να πρόκειται για τη νίκη και χάρισαν στους θεατές μερικά εντυπωσιακά προσπεράσματα. Τελικά ο Vermeulen κατάφερε να επικρατήσει, ενώ την τελευταία στιγμή ο Capirossi πέρασε τον Dovizioso και πήρε εκείνος την 7η θέση, πίσω από τον James Toseland. Ο Βρετανός μετά από αρκετούς αγώνες επιτέλους βρήκε πάλι τον καλό του εαυτό και τερμάτισε άξια στην πρώτη εξάδα. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Marco Melandri και Colin Edwards, ενώ πτώση σημείωσαν οι Randy De Puniet, Casey Stoner και Alex De Angelis. Τον δικό τους αγώνα είχαν τα δύο Kawasaki των Anthony West και John Hopkins οι οποίοι έμειναν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.



Δείτε, με ένα "κλίκ"...







MSFREE - Γιάννης Πετρόχειλος



Διαβάστε Περισσότερα...

Αντιδρούν οι δικηγόροι



Αντιρρήσεις για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκφράζει σε ανακοίνωση της η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλογών της χώρας.Αναφέρουν ότι οι δικηγόροι μετατρέπονται σε καταδότες καθώς δεν προστατεύεται το δικηγορικό απόρρητο αλλά και το δικαίωμα του πολίτη να προσφεύγει στον δικηγόρο της επιλογής του για παροχή νομικών υπηρεσιών, χωρίς το φόβο μήπως αυτός τον καταδώσει για τυχόν παράνομες δραστηριότητές. Προσθέτουν ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους σε ευρωπαϊκό, εθνικό και νομικό επίπεδο. Παράλληλα διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν στη Βουλή να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, για το νομοσχέδιο που αφορά στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.






Διαβάστε Περισσότερα...

Ξεκινά η ταλαιπωρία...



Ταλαιπωρία αναμένει από Δευτέρα τους ασφαλισμένους στα ταμεία Δημοσίου, Ελεύθερων Επαγγελματιών και Δικηγόρων Αθήνας, καθώς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά διακόπτουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων. Πλέον, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τοις μετρητοίς το σύνολο της αξίας στο φαρμακείο και στη συνέχεια, με την απόδειξη, θα απευθύνονται στο Ασφαλιστικό τους Ταμείο για την επιστροφή των χρημάτων τους. Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, τα χρέη των τριών αυτών ταμείων ξεπερνούν τα 45 εκατομμύρια ευρω και οι Σύλλογοι διευκρινίζουν πως τα Ταμεία καθυστερούν υπερβολικά να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Αποτέλεσμα οι σύλλογοι να επιβαρύνονται οικονομικά και να πληρώνουν το ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει. Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ο αντιπρόεδρός του Δημήτρης Βερβεσός απέδωσε τα χρέη στη δυσλειτουργία των ταμείων, εξαιτίας των πρόσφατων συγχωνεύσεων.





Διαβάστε Περισσότερα...

"Καίει" τη Γεωργία ο ΟΑΣΕ...




Στη Γεωργία επιρρίπτουν ευθύνες για τη σύρραξη στον Καύκασο οι στρατιωτικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη. Το κείμενο, στο οποίο περιγράφονται τα γεγονότα με χρονική σειρά και που θα δημοσιευθεί ανήμερα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, κατηγορεί ευθέως τους Γεωργιανούς ότι προκάλεσαν την σύρραξη και αφήνει αιχμές για τέλεση εγκλημάτων πολέμου. Την ίδια ώρα φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία από τις Βρυξέλλες και επομένως της ρήξης ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν καθησυχάζει τους Ευρωπαίους για τις προθέσεις του καλώντας τους σε συνεργασία.


Στη δημοσιότητα τη Δευτέρα


Βαριές ευθύνες και σωρεία λανθασμένων αποφάσεων καταλογίζει την Γεωργιανή ηγεσία η ομάδα των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ. Στην έκθεση που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα από το γερμανικό περιοδικό Spiegel ο ΟΑΣΕ αναφέρει ότι η Γεωργία είχε καταστρώσει λεπτομερές σχέδιο για την στρατιωτική επέμβαση στη Νότια Οσετία η οποία προκάλεσε την ρωσική επέμβαση και την ανάφλεξη. Παραθέτοντας με λεπτομέρειες τα γεγονότα με την χρονική σειρά τους, οι παρατηρητές αναφέρουν ότι όταν άρχισε να οργανώνεται ή Ρωσική ένοπλη αντίδραση, η Γεωργιανές επιχειρήσεις βρίσκονταν ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Ο ΟΑΣΕ αναφέρει ακόμη ότι υπάρχουν στοιχεία για τέλεση εγκλημάτων πολέμου εκ μέρους των γεωργιανών δυνάμεων με αφορμή το γεγονός ότι δόθηκαν εντολές για επιθέσεις εναντίον άμαχων πολιτών της Οσετίας τις νυχτερινές ώρες. Η πλήρης έκθεση του ΟΑΣΕ που επιβεβαιώνει τις ρωσικές απόψεις, θα έρθει πλήρης στο φως της δημοσιότητας τη όταν στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάζουν τρόπους αντίδρασης. Πάντως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας και γίνεται όλο και πιο πιθανό το σενάριο να προσφερθεί στην Γεωργία στήριξη, οικονομική υλική και ηθική, όχι όμως στρατιωτική. Ο Ρώσος πρωθυπουργός με νέα συνέντευξή του στην Γερμανική τηλεόραση προσπαθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων για την ασφάλεια της Ουκρανίας και έκανε άνοιγμα στον ΟΑΣΕ. "Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να προσαρτήσει Γεωργιανά εδάφη. Θα αποσυρθούμε στην ζώνη ασφαλείας όταν θα ηρεμήσουν τα πράγματα. Επιθυμούμε την ανάπτυξη παρατηρητών της Ε.Ε., του ΟΑΣΕ και της Γερμανίας στην περιοχή, όταν θα διευκρινιστούν οι αρχές της συνεργασίας μας μαζί τους", δήλωσε Αργά το βράδυ της Παρασκευής παρατηρήθηκε έντονη στρατιωτική κινητικότητα στο λιμάνι του Πότι που ελέγχουν οι Ρώσοι. Δυνάμεις Γεωργιανών μπήκαν στην πόλη, όχι σε μια επιχείρηση ανακατάληψής της αλλά για να προετοιμάσουν την ασφάλεια του προέδρου Σαακασβίλι που θέλησε να την επισκεφτεί. Τελικά, ο πρόεδρος της Γεωργίας περιόδευσε το Πότι ανενόχλητος αν και υπό τα βλέμματα των Ρώσων στρατιωτών.





Διαβάστε Περισσότερα...

Γαλλία. Ο γάλλος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι στη σύνοδο της ΕΕ δεν θα επιβληθούν κυρώσεις στη Μόσχα.

Οι χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης θα συζητήσουν αργότερα σήμερα Δευτέρα σε έκτακτη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες την κρίση στη Γεωργία με βάση "ένα κείμενο ισορροπημένο και αυστηρό" στο οποίο όμως δεν θα περιλαμβάνονται κυρώσεις κατά της Μόσχας, δήλωσε την Κυριακή ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ. "Το κείμενο που εγώ γνωρίζω είναι ένα κείμενο ισορορπημένο , είναι αυστηρό και δεν προτείνει κυρώσεις αλλά βήματα πολύ συγκεκριμένα" τόνισε ο κ. Κουσνέρ, η χώρα του οποίου ασκεί το παρόν έξάμηνο την προεδρία της ΕΕ.
Ο κ. Κουσνέρ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στους κόλπους της ΕΕ σχετικά με τη στάση που πρεπει να τηρηθεί έναντι της Ρωσίας.
"Υπάρχουν άνθρωποι που κλείνουν υπέρ της αυστηρότητας και άλλοι αντιθέτως που βρίσκουν ότι έγιναν πολλά κατά της Ρωσίας, ξέρετε είμαστε 27 και είναι δύσκολο " πρόσθεσε ο κ. Κουσνέρ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε δηλώσεις του προς το τηλεοπτικό δίκτυο "France 3".
Ο κ. Κουσνέρ αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του βρετανού πρωθυπουργού, Γκόρντον Μπράουν ο οποίος δήλωσε ότι "με βάση τις ρωσικές ενέργειες η ΕΕ πρέπει να επανεξετάσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία"ʽ.
"Πρέπει να επικεντρωθούμε σε μια πολιτική έκβαση της κρίσης μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας και η σύνοδος δεν είναι "παρά η αρχή" επισήμανε ο κ. Κουσνέρ, διαβεβαιώνοντας τέλος ότι η ενότητα στην ΕΕ θα "διατηρηθεί"


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/01/1557305.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Ρωσία. Τηλεφωνική συνομιλία Σαρκοζί - Μεντβέντεφ γι την ασφάλεια στην περιοχή του Καυκάσου


Οι πρόεδροι της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ συζήτησαν την Κυριακή τηλεφωνικα θέματα που αφορούν "εγγύηση του καθεστώτος αποτελεσματικής ασφάλειας" στις περιοχές γύρω από την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, περιλαμβναόμενης και της ενίσχυσης της παρουσίας διεθνών στρατιωτικών παρατηρητών, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες Τύπου του Κρεμλίνου.
"Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη συνέχιση των σχέσεων τους καθώς και για μια πιθανή συνάντησή τους στο εγγύς μέλλον" αναφέρεται στην ανακοίνωση.



http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/01/1557304.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Βενεζουέλα. Δέκα κρατούμενοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια αιματηρών επεισοδίων αντίπαλων ομάδων μέσα σε φυλακή...


Δέκα κρατούμενοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή στη δυτική επαρχιακή πρωτεύουσα Μαρακάιμπο της Βενεζουέλας , όπως μεταδίσουν τα τοπικά μμε.
Τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη μια χειροβομβίδα τη ώρα που μαίνονταν οι μάχες με όπλα μεταξύ αντίπαλων συμμοριών στη φυλακή, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.
Δεκαέξι κρατούμενοι που τραυματίστηκαν στα αιματηρά επεισόδια οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής ενώ η αστυνομία και οι φύλακες δεν είχαν πάρει τον έλεγχο της φυλακής στα χέρια τους μέχρι αργά την Κυριακή, τη στιγμή που, έν μέσω χάους,δεκάδες συγγενείς κρατουμένων είχαν περικυκλώσει το κτίριο ζητώντας πληροφορίες για τους δικούς τους.
Σημειώνεται ότι στη Βενεζουελα υπάρχουν περίπου 26 χιλιάδες κρατούμενοι σε 30 φυλακές και πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο πέρσι 498 κρατούμενοι πέθαναν βίαια πίσω από τα σίδερα των φυλακών...



http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/01/1557306.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την κρίση στον Καύκασο



Η κρίση στον Καύκασο μετά τη ρωσική επέμβαση στη Γεωργία και οι ανησυχητικές επιπτώσεις που παρατηρούνται στις σχέσεις της Μόσχας με τη διεθνή κοινότητα, θα είναι το αντικείμενο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες θα συζητήσουν το «Σχέδιο των 6 Σημείων» και το γενικότερο πλαίσιο σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο κυρώσεων.
Πηγή της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ δήλωνε ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ανακοινώσει ότι η συμφωνία των έξι σημείων πρέπει να εφαρμοστεί στο σύνολό της». Όπως ακόμη επισημαίνουν διπλωμάτες, η έκτακτη σύνοδος θα καλέσει τη Ρωσία να σεβαστεί τους όρους της ανακωχής αλλά θα επιβεβαιώσει την θέση για την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας.
Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα του διαλόγου για την συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας. Ο επόμενος γύρος συνομιλιών θα διεξαχτεί στις 15-17 Σεπτεμβρίου αλλά, παρά ορισμένες φωνές για ματαίωση, δεν έχει υπάρξει απόφαση.
Εσωτερικές διαφωνίες στην ΕΕ
Παρά τις διαφορετικές απόψεις που επικρατούν στο εσωτερικό των «27», οι ηγέτες της ΕΕ θα προσπαθήσουν να δείξουν ενιαίο πρόσωπο στην στάση τους απέναντι στη Ρωσία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται θα εκδώσει ανακοίνωση σε έντονο ύφος η Μόσχα σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση αλλά δεν θα προχωρήσει σε κυρώσεις όπως ζήτησαν η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής αλλά και η Σουηδία, η οποία πρότεινε να εγκαινιάσει η ΕΕ στενότερη συνεργασία με πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, μεταξύ τους και η Γεωργία.
Προς αυτή τη κατεύθυνση κινήθηκαν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ ο οποίος είπε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να απομονώσει τη Ρωσία καθώς αυτό θα βλάψει και την ΕΕ. Πρόσθεσε ακόμη ότι «η κυβέρνηση στη Μόσχα αξίζει κριτική για την συμπεριφορά της αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ευρώπη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη Ρωσία και όχι κατά της Ρωσίας».
Στην άλλη πλευρά βρίσκεται η Βρετανία όπου ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Observer ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναθεωρήσει πλήρως τις σχέσεις της με το Κρεμλίνο. Η «εχθρική δράση της Ρωσίας ενάντια στη Γεωργία», αναφέρει ο Γκ.Μπράουν, ανέδειξε το εξής άμεσο ερώτημα: «πώς να καταστήσουμε σαφές στη Ρωσία πως η μονομερής προσέγγισή της είναι επικίνδυνη κι απαράδεκτη».
Παράλληλα, τονίζει προς τη Ρωσία ότι «θέλουμε να είναι ένας καλός εταίρος στη G8 και σε άλλους οργανισμούς, όμως δεν μπορεί να επιλέγει εκείνη σε ποιους κανόνες θέλει να εμπίπτει».
Τα πορίσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής θα συζητηθούν αργά τη Δευτέρα και στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Δεν επιθυμούμε τη απομόνωση»
Εν τω μεταξύ, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ την Κυριακή τόνιζε και αυτός ότι η χώρα του δεν επιθυμεί την απομόνωση από την Δύση αλλά δεν υπαναχωρεί και από την απόφασή της να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες επαρχίες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.
Ο Ρώσος εκπρόσωπος στις Βρυξέλλες Βλαντιμίρ Χιζχόφ χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικές» τις προτάσεις ότι η Ευρώπη θα επιδιώξει να απομονώσει τη Ρωσία στη διεθνή σκηνή για να πει χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να διώξει τη Ρωσία από πουθενά».
Η Μόσχα, δια στόματος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορεί την Ουάσινγκτον για την κρίση στη Γεωργία. Σε δηλώσεις του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Ρώσος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έλαβαν ενεργά μέρος στη σύρραξη.
Την ίδια στιγμή, η Γεωργιανή υπουργός Εξωτερικών Εκατερίνε Τκεσελασβίλι δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ότι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας δεν είναι «καθοριστικές». Προέτρεψε πάντως την Ένωση να αποτρέψει την Ρωσία από το να αναλάβει παρόμοιες ενέργειες κατά άλλων κρατών.
Η ελληνική παρουσία
Το παρών στη Σύνοδο θα δώσουν ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής με την υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ.Κουμουτσάκος, δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι το θέμα των ενδεχόμενων κυρώσεων κατά της Μόσχας δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από τη Γαλλική Προεδρία της ΕΕ.
Η κρίση στον Καύκασο θα συζητηθεί την Πέμπτη στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία της κ. Μπακογιάννη.
Την Παρασκευή και το Σάββατο, η υπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στη γαλλική πόλη Αβινιόν.




Διαβάστε Περισσότερα...

Τελετή διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη!



Στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ανέβηκαν τα μέλη του σωματείου αρχαιοθρήσκων και με ιεροτελεστία στον ναό της Αθηνάς της Παλλάδας διαμαρτυρήθηκαν για την αποκαθήλωση, όπως την αποκαλούν, των ιερών μνημείων.

Οι δωδεκαθεϊστές θεωρούν ότι η μεταφορά τους στο νέο μουσείο αλλοιώνει το χαρακτήρα της Ακρόπολης.

Οι αρχαιόθρησκοι για να μπορέσουν να τελέσουν πάνω στον ιερό βράχο σεβάστηκαν την επιθυμία της εφορίας αρχαιοτήτων να μην φορέσουν αρχαιοελληνικές ενδυμασίες.

Μάλιστα κατά την είσοδό τους πλήρωσαν κανονικά εισιτήριο.
Η τελετή άρχισε με τον ύμνο της Αθηνά της Παλλάδας, συνεχίστηκε με ορφικούς ύμνους και ολοκληρώθηκε με σπονδές ελαίου και ύδατος προς τιμήν της Θεάς.






Διαβάστε Περισσότερα...

"Κίτρινο" το ντέρμπι



Η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Η Ένωση νίκησε με 2-1, χάρη σε γκολ του Εντίνιο στο 20΄ και του Μπλάνκο με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 94΄ με φάουλ του Καραγκούνη.

Λίγο πριν αρχίσει το ντέρμπι οπαδοί της ΑΕΚ, που επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, πέταξαν φωτοβολίδες σε αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.





Διαβάστε Περισσότερα...

Τιμή στο «χελιδόνι του Βορρά», το Σουηδό αρχαιολόγο Ματίας-Νάταν Βαλμίν, το πρωί του Σαββάτου στη Μάλθη Δωρίου!


Τιμή στο «χελιδόνι του Βορρά» που ανέσκαψε τη Μεσσηνία και προέβαλε τον πολιτισμό της στον κόσμο, το Σουηδό αρχαιολόγο Ματίας-Νάταν Βαλμίν απέτισε χθες ο τόπος μας, 41 χρόνια μετά το θάνατό του. Η προτομή του ανηγέρθη δίπλα στη βρύση απ’ την οποία έπινε νερό, καθοδηγώντας τις αρχαιολογικές έρευνες στους θολωτούς τάφους ή στην ακρόπολη της Μάλθης, στο «βουνό του Νάταν» που λένε ακόμα οι ντόπιοι, «που έμαθαν ν’ ακροβατούν μαζί σου ανάμεσα στο μύθο και την ιστορία», όπως ανέφερε ο λογοτέχνης Στάθης Κακούτης στο ποίημα που έγραψε και απήγγειλε για το φιλέλληνα Βαλμίν.
Ο τόπος αγάπησε το Βαλμίν, όπως βεβαιώνουν οι άνθρωποί του σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Ακρόπολη» Τριφυλίας, γιατρό Παναγιώτη Μίντζια, καθώς μεγάλωσαν ακούγοντας από τους παλιότερους ιστορίες για τον απλό στους τρόπους και στέρεο στη γνώση μα και πρωτοπόρο στην έμπνευση Νάταν Βαλμίν. Δε θα ήταν δυνατή μια διαφορετική σχέση, αφού ο Βαλμίν αιχμαλωτίστηκε από τη χώρα, τους ανθρώπους και την ιστορία της, ονόμαζε δε τη Μεσσηνία «το λαμπρότερο μέρος της Ελλάδος» και «ιδανικό και ανέγγιχτο τοπίο ειδικά για προϊστορικές έρευνες».

Μέσ’ στα καλαμπόκια
Το Πάσχα του 1926, μετά από περιοδείες στη βόρεια Μεσσηνία ο Βαλμίν αναγνώρισε ότι δύο τούμπες και ένα χωράφι φυτεμένο με καλαμπόκια στους πρόποδες του λόφου Μάλθη κοντά στο Βασιλικό κάλυπταν μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους, τους οποίους και ανέσκαψε. Την επόμενη χρονιά, σε επίσκεψή του στην κορυφή του λόφου Μάλθη εντόπισε οικισμό όπου έζησαν οι νεκροί που τάφηκαν στους δύο θολωτούς τάφους. Τμήματα του προϊστορικού οικισμού ανέσκαψε μέσα σε 4 μόνο ημέρες, ενώ οι ανασκαφές ολοκληρώθηκαν αργότερα με αποτέλεσμα ο Βαλμίν να αποκαλύψει και την οχύρωση, ταυτίζοντας τον οικισμό με το αρχαίο Δώριο, όπως είπε η Ξένη Αραπογιάννη, διευθύντρια της ΛΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Τα αποτελέσματα των ερευνών του εξέδωσε σε βιβλίο με τίτλο «Η σουηδική αποστολή στη Μεσσηνία», το 1938, μνημειώδες έργο δεδομένου ότι την εποχή εκείνη η προϊστορική αρχαιολογία βρισκόταν ακόμη στα σπάργανα, με το Βαλμίν να αναδεικνύεται σε ένα από τους πρωτοπόρους μελετητές της. Σήμερα, μέρος από τα ευρήματα της Μάλθης εκτίθεται στο Μπενάκειο Μουσείο Καλαμάτας, σε ειδική αίθουσα αφιερωμένη στη Μάλθη και στον ανασκαφέα της.

Ομηρική φιλοξενία
Ο Βαλμίν περπάτησε τη Μεσσηνία από άκρη σε άκρη, συζητώντας με τους χωρικούς και επιτυγχάνοντας και άλλες ανακαλύψεις, όπως στον Άγιο Φλώρο (ναός του θεού Παμίσου) και στην Κορώνη (ψηφιδωτό δάπεδο με το Διόνυσο). Ο ίδιος έγραψε ότι οι απλοί άνθρωποι «μου είχαν δώσει πάντοτε όλη την υποστήριξη που είχα ζητήσει». Η κα Αραπογιάννη τόνισε ότι ο Σουηδός αρχαιολόγος έγραψε: «Τότε, 15 χρόνια προ του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ο κόσμος ήταν τόσον απηλλαγμένος από φόβον και υποψίαν ώστε μπορούσε ένας ξένος, αν είχε κάποιαν γνώσιν της γλώσσης, να περάσει από ένα χωριό στο άλλο και να υπολογίσει ασφαλώς ότι θα εύρει σχεδόν την Ομηρικήν φιλοξενίαν»!
Η έρευνά του αποτέλεσε τη βάση για το σημαντικό έργο του (πολύτιμο βοήθημα των αρχαιολόγων ακόμη και σήμερα) «Τοπογραφικές μελέτες για την αρχαία Μεσσηνία», που αποτέλεσε τη διδακτορική του διατριβή και εκδόθηκε το 1930. Σημειώνεται πως ο Βαλμίν ακολούθησε πανεπιστημιακή καριέρα και σχεδόν μέχρι το θάνατό του δε σταμάτησε τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες, όπως ανέφερε η κόρη του.

Θερμός φίλος
Η κύρια περίοδος ανασκαφών του στη Μεσσηνία ήταν από το 1926 έως το 1936, ενώ επανήλθε στα 1952 διενεργώντας μικρή ανασκαφή στη Μάλθη.
Η κα Αραπογιάννη χαρακτήρισε το Βαλμίν θερμό και πραγματικό φίλο της Ελλάδας. Κύρια στοιχεία της ξεχωριστής του προσωπικότητας η επιστημονικότητα, η ακάματη εργατικότητα, η μεθοδικότητα, το ήθος του, το πάθος για την αρχαιότητα, η αφοσίωση στους στόχους του, η τεράστια αγάπη του για την Ελλάδα και ιδίως για τη Μεσσηνία.
Εκπρόσωπος της οικογένειας Βαλμίν η μόνη κόρη του (υπάρχουν και 3 γιοι) Λένα με δύο από τα παιδιά της, τον Γιέρκερ και την Γιέσικα, που εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της οικογένειας και τη συγκίνησή της για την τιμή προς τον Νάταν Βαλμίν. Ο μικρότερος αδελφός της Λένα Βαλμίν, της έχει διηγηθεί για την επίσκεψή του με τον πατέρα τους στο Βασιλικό το 1963 και πώς όλο το χωριό αναγνώρισε και χαιρέτισε τον αρχαιολόγο και τον συνόδευσε στο εκεί μικρό μουσείο, όπου ορισμένα ευρήματα ήταν ακόμη τυλιγμένα σε χρησιμοποιημένο χαρτί από τη δεκαετία του ’30. Δυστυχώς, όσα είπε η κόρη του Βαλμίν «χάθηκαν στη μετάφραση» αφού διερμηνέας δεν υπήρχε.

Του Κώστα Κοντοθανάση

http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19788&Itemid=32


Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ...




Με μοναδικό θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις προτάσεις για τις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων συνεδρίασε χθες στις 8.30 το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.
Επιφυλακτικοί και προβληματισμένοι δήλωσαν οι δήμαρχοι, ενώ όλοι σχεδόν έθεσαν ως όρο για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση την εξόφληση των οφειλομένων ποσών από την Κυβέρνηση στους Δήμους.


Να σημειώσουμε ότι πολλοί από τους δημάρχους και τα άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Μεσσηνία εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις στο σχέδιο για τον νέο χάρτη των Δήμων. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΚΕΔΚΕ διευκρινίζει ότι το προτεινόμενο από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχέδιο αποτελεί απλά πρόταση διαλόγου προς τις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, χωρίς ωστόσο να το υιοθετεί. Στην περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τα οικονομικά αιτήματα της Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΚΕ δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Εν μέσω φημών, σεναρίων αλλά και δηλώσεων γύρω από την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση, που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας έχουν χωριστεί σε διάφορα «στρατόπεδα», με απώτερο σκοπό τη διατήρηση των κεκτημένων του Καποδίστρια 1.

Τοποθετήσεις

Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ: «Πρόκειται για το μεγάλο θέμα της τετραετίας. Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας και σε επίπεδο Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας. Οι Μεσσήνιοι δήμαρχοι είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στη διοικητική μεταρρύθμιση, αρκεί να υπάρξουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ενός ουσιαστικού διαλόγου».
Γιώργος Σκαλαίος, δήμαρχος Θουρίας: «Όσον αφορά στην πρόταση που είχε προταθεί από την ΚΕΔΚΕ, δεν προχωράμε σε διάλογο με την Κυβέρνηση, εάν δεν επιλυθούν τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης όπως ακριβώς τα είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός. Εφόσον μπούμε σε ουσιαστικό διάλογο, τότε θα λυθεί και το χωροταξικό θέμα».
Δημήτρης Δριμής, δήμαρχος Αετού: «Δεν μπορούμε να συζητάμε για τη συρρίκνωση των Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ. Το πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης είναι η ετεροδιοίκηση και όχι ο αριθμός των ΟΤΑ. Η Κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει πολιτική πρόταση για το μοντέλο της Αυτοδιοίκησης και τη χωροταξία τους. Δεν μπορούμε να συζητάμε με ένα φάντασμα».
Ελένη Αλειφέρη - Καραθανάση, δήμαρχος Μελιγαλά: «Έγινε υψηλού επιπέδου αυτοδιοικητική κουβέντα. Να συζητάμε με αυτοδιοικητική σκέψη και όχι με κομματική. Τα θέματα τα οποία συζητάμε να έχουν τη λογική της συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας ή να περιοριστεί η συζήτηση στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, να θωρακιστεί αυτή η προσπάθεια οικονομικά και θεσμικά, για να εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες».
Ανδρέας Καραγιάννης, δήμαρχος Αρφαρών: «Είμαι υπέρ της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης. Πρέπει να προχωρήσει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, αφού όμως η Κυβέρνηση δώσει τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί. Η διοικητική μεταρρύθμιση θα πρέπει να αφορά όλη την Αυτοδιοίκηση της χώρας».
Διονύσης Αλευράς, επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας: «Η χώρα έχει ανάγκη μεταρρύθμισης σε όλα τα επίπεδα, στη Διοίκηση, στο κράτος και στις Περιφέρειες πρώτου και δευτέρου βαθμού. Ο διάλογος είναι ελλειμματικός, διότι η Κυβέρνηση έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της. Επιπρόσθετα, δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις προς την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. Κατά συνέπεια η Αυτοδιοίκηση δεν θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου όσο η Κυβέρνηση δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της».

Έρχονται αντιδράσεις για τον Καποδίστρια 2

Αντιμέτωπη με αντιδράσεις είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί η Κυβέρνηση κατά την προώθηση του Καποδίστρια Νο 2, καθώς ήδη τοπικοί άρχοντες από διάφορα σημεία της χώρας φέρουν αντιρρήσεις στη συνένωση των Δήμων στην περιοχή τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων των Νομών αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να προχωρήσουν σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις. Η πλειοψηφία των δημάρχων φαίνεται ότι θα αφήσει την τελική απόφαση στα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ στον χορό των αντιδράσεων μπαίνουν και οι νομάρχες της χώρας.




Διαβάστε Περισσότερα...

"Όχι" στο σχέδιο για τις συνενώσεις από την ΤΕΔΚ Μεσσηνίας!...



Με μοναδικό θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση και την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) που είδε το φως της δημοσιότητας για τις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων συνεδρίασε προχθές βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας. Εκείνο που χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ήταν το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους δημάρχους και τα άλλα στελέχη των Δημοτικών Συμβουλίων στη Μεσσηνία που πήραν το λόγο, εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις στο σχέδιο του ΙΤΑ για το νέο χάρτη των Δήμων.
Μάλιστα, ομόφωνα αποφασίστηκε να συνταχθεί και η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας με την τελευταία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ. Όπως αναφερόταν σε αυτή, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τα οικονομικά αιτήματα της Αυτοδιοίκησης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε θα συμμετέχει στο διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση.Επιπλέον, ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους ότι το προτεινόμενο από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχέδιο αποτελεί απλά πρόταση διαλόγου προς τις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, όμως οι βάσεις για το χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει ο νέος «Καποδίστριας» δε θα πρέπει να τεθούν από την κυβέρνηση, αλλά από τους Δήμους. «Να μην προχωρήσει τίποτα χωρίς τη βούληση των κατά τόπους ΤΕΔΚ» αποφασίστηκε χαρακτηριστικά. Κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων και του προβληματισμού που κατατέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου ήταν ότι το σχέδιο του ΙΤΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί προϊόν «δοκιμαστικού σωλήνα», μια κατασκευή που το μόνο που κάνει είναι να περιορίζει το μείζον εγχείρημα της διοικητικής μεταρρύθμισης σε μια απλή χωροταξική αποτύπωση.Ακόμα κι έτσι, όμως, σημείωσαν οι περισσότεροι δήμαρχοι, η πρόταση εμπεριέχει σημαντικά λάθη. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να δυσκολεύει την προσπάθεια εν τη γενέσει της. Για την άμβλυνση των προβλημάτων που υπάρχουν, ούτως ή άλλως, οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας ζήτησαν να γίνει «καθαρός» και ανοικτός διάλογος χωρίς περιορισμούς με τους αιρετούς και την κοινωνία, ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους. Πάντως, επειδή κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συζήτησης σχολιάστηκε το κατά πόσο ή όχι η πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί και θέση της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος έχει αποδεχθεί η ραχοκοκαλιά της νέας χωροταξικής κατανομής των Δήμων να είναι η μελέτη του ΙΤΑ, έτσι ώστε να αποδυναμωθούν τα (όποια) επιχειρήματα των «ανταρτών» και να μετατοπισθούν τυχόν ευθύνες προς την ΚΕΔΚΕ που ζήτησε τη σχετική μελέτη.Όπως ανέφερε σε χθεσινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα, στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση αποδέχεται κατά 90% αυτή τη μελέτη» και συμπληρώνουν ότι «οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι επιμέρους». Στο ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, σημειωνόταν: «Το Μέγαρο Μαξίμου προτίθεται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας προκειμένου να διαβεί τον Ρουβίκωνα του ‘Καποδίστρια 2’, ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις βουλευτών και κομματαρχών της Ν.Δ., οι οποίες εκτιμάται ότι θα είναι θυελλώδεις, και να διασφαλίσει τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος. Στόχος του σχεδίου που έχει επεξεργαστεί το κυβερνών κόμμα είναι να μην επαναληφθούν οι εικόνες με μαύρες σημαίες, μπλόκα στους δρόμους και φωτιές σε πλατείες που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πολύ ευρύτερης έκτασης από ό,τι με τον ‘Καποδίστρια 1’ - με υποκίνηση βουλευτών και τοπικών παραγόντων που διαισθάνονται ότι χάνουν την ‘πίτα’ της εξουσίας και τα προνόμια σε τοπικό επίπεδο. Ως εκ τούτου, όπως προκύπτει από τις εισηγήσεις που δέχεται ήδη ο πρωθυπουργός, η επίκληση της κομματικής πειθαρχίας δε θα αφορά μόνο στην ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή με τη φίμωση των ανταρτών, αλλά, κυρίως, την αποδοχή των νέων γεωγραφικών ορίων των Δήμων και των περιφερειακών διοικήσεων».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη






Διαβάστε Περισσότερα...