Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ας σταματήσουν τα παραμύθια για την "οικογενειοκρατία" - Ο Σαμάρας είναι γόνος μεγάλης και μακράς πολιτικής δυναστείας... -Διαδόστε το-


Τα φερέφωνα του Σαμαρά, εξαιτίας της έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων στήριξης της υποψηφιότητάς του και από την ανικανότητά τους να αρθρώσουν ουσιαστικό και πειστικό πολιτικό λόγο, καταφεύγουν σε μεγαλοστομίες του τύπου "να τελειώσουν τα τζάκια, να σταματήσει η οικογειοκρατία"...

Αυτά τα λένε για να "κατηγορήσουν" τη Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή είναι κόρη του πατέρα της!

Ποιο γελοίο "επιχείρημα" και υποκριτικό, ταυτόχρονα, δεν υπάρχει!

Γιατί;;;

Επειδή αποκρύπτουν την καταγωγή του Σαμαρά...


Από πού κατάγεται, από πού προέρχεται;;; Δεν είναι από «τζάκι»;;;

Είναι και παραείναι.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ είναι γόνος μεγάλης και μακράς πολιτικής δυναστείας:

τρισέγγονος του Ε. Μπενάκη (πάμπλουτου βουλευτή και υπουργού, που θεωρήθηκε ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ιώνα Δραγούμη),

εγγονός Αλέξανδρου Ζάννα (βουλευτή και υπουργού) και

ανηψιός του βουλευτή Μεσσηνίας Γεωργίου Σαμαρά.

Από πλούσια οικογένεια μεγαλοαστών.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στην Αμερική.

Και στη συνέχεια, σε ηλικία, μόλις, 26 ετών εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας, στη θέση του θείου του!!!


Γιατί, άραγε, ο Σαμαράς και τα φερέφωνά του, δε λένε την αλήθεια στο λαό;;;


Η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως κάθε Έλληνας, δήλωσε περήφανη για την καταγωγή της. Δήλωσε πως τιμά και αγαπά την οικογένειά της! Και πολύ καλά έκανε.

Ο κ. Σαμαράς γιατι δε μιλάει για την καταγωγή του, γιατί την κρύβει από το λαό;;;

Τα φερέφωνά του γιατί δε λένε αυτή την αλήθεια, γιατί αποκρύπτουν αυτή την αλήθεια;;;
Να υποθέσουμε ότι ντρέπονται για κάτι;;;...

Διαβάστε Περισσότερα...

Σε πανικό ο Σαμαράς. -cobra-argos-

Σε μεγάλο πανικό φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο Αντώνης Σαμαράς αφού όπως φαίνεται η Ντόρα Μπακογιάννη "γυρίζει" το παιχνίδι τις τελευταίες μέρες και πηγαίνει γκανιάν για την ανατροπή.

Λογική εξέλιξη αφού η "φούσκα" της πολιτικής πλατφόρμας του Μεσσήνιου πολιτικού και το κλίμα νίκης φαίνεται ότι ξεφουσκώνει.

Δηλώσεις του τύπου: "δεν ήμουν από τους καπεταναίους της ήττας" δε τον τιμάνε ούτε σαν πολιτικό αλλά ούτε και σαν άνθρωπο.Συμπεριφέρεται σαν στυγνός αριβίστας καιροσκόπος,αποποιείται τις ευθύνες που σίγουρα έχει και ο ίδιος για τη κατάντια της Ν.Δ και τις μεταθέτει στον εφήμερο εσωκομματικό του αντίπαλο,αποσκοπώντας σε πολιτικά οφέλη της στιγμής.

Το ότι διαφώνησε όπως είπε για τις εκλογές και το δήλωσε δημόσια το ξέρουμε όλοι.

Επίσης ξέρουμε και θυμόμαστε ότι,στις δύσκολες στιγμές του Κ.Καραμανλή,κρύφτηκε και ποτέ δε βγήκε ανοιχτά και με τσαμπουκά να στηρίξει τη "ψυχή της παράταξης" όπως τον αποκάλεσε.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Όλα τα άλλα απλά επιβεβαιώνουν τον ιστορικό πολιτικό αριβισμό του..http://cobra-argos.blogspot.com/2009/11/blog-post_7856.htmlΔιαβάστε Περισσότερα...

Ως εδώ και μη ...παρέκει.! -gianniotis-


Δεν γνωρίζω αν μέχρι στιγμής τα καταφέραμε.!
Τουλάχιστον μένουμε με την ικανοποίηση ότι προσπαθήσαμε όσο αυτό ήταν δυνατόν.
Ο λόγος βεβαίως για την τήρηση ίσων αποστάσεων μεταξύ των δύο - κατ' ουσίαν - μονομάχων, όσον αφορά την προεδρική καρέλα στο κόμμα Νέας Δημοκρατίας.
Η απόφασή μας στο να τηρήσουμε ίσες αποστάσεις, υπήρξε απολύτως συνειδητή.
Το ίδιο ακριβώς θα πράξουμε και στην περίπτωση της επαναληπτικής εκλογής.
Και τούτο διότι:
Δεν καιροσκοπούμε, προσδοκώντας "κέρδη" από την επικράτηση του ενός ή της άλλης.
Θεωρούμε πως και οι δύο διεκδικητές του ..."θρόνου" διαθέτουν όλα τα προσόντα, ώστε να ανταπεξέλθουν στα υψηλά καθήκοντα της αρχηγίας ενός κόμματος εξουσίας.
Κρίναμε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αβίαστα, και χωρίς καμία δική μας άμμεση ή έμμεση παρέμβαση ή ..."υπόδειξη".
Αν είναι δυνατόν.!
Από του σημείου όμως της ουδετερότητος, μέχρι της μονομερούς προβαλλόμενης "Σαμαρικής" αηδίας και αίσχους, νιώσαμε επιτακτική την ανάγκη να εκφράσουμε ευθέως την κριτική μας, αδιαφορώντας για το ποιός θα συμμερισθεί τις απόψεις μας.
Άλλωστε, η προσωπική άποψη του καθενός, είναι δικαίωμά του.
Και δικαίωμά μας βεβαίως να έχουμε κι' εμείς την δική μας.
Προ ημερών μιλήσαμε για "πόλεμο χαρακωμάτων" μεταξύ των δύο υποψηφίων, και κάποιοι ..."δεξιοί" υπερδημοκράτες, διαφωνώντας προφανώς μαζί μας, μας διέγραψαν και από τις λίστες των ιστολογίων τους, επειδή δεν πήραμε ανοιχτά θέση υπέρ του ...υποδειχθέντος εξ αυτών.!
Δικαίωμά τους.!
Δεν θα τους ακολουθήσουμε όμως. Εμείς, δεν πρόκειται να τους διαγράψουμε, αλλά απεναντίας θα συνεχίσουμε να τους έχουμε γραμμένους.
Προ καιρού διεφάνη, ότι το "Σαμαρικό" στρατόπεδο θα χρησιμοποιούσε για να πλήξει τον ..."εχθρό", το βαρύ πυροβόλο όπλου του "Μητσοτακισμού" με ότι αυτό συνεπάγεται.
Φαίνεται πως ο ..."εχθρός" δεν επλήγη όσο θα έπρεπε, και ήδη τις τελευταίες μέρες επιστρατεύθηκε το άλλο όπλο της αισχρότητος.
Αυτό της δήθεν ..."συλλογικής ευθύνης", όσον αφορά την προσφυγή στις πρόωρες κάλπες.
Ναι.! "Συλλογική ευθύνη" και επηρεασμός του Πρωθυπουργού από την Ντόρα για τις πρόωρες εκλογές.
Μ' άλλα λόγια, η Ντόρα Μπακογιάννη έσειρε τον Κώστα Καραμανλή σε εκλογές, και όχι οι συλλογικές ευθύνες των διεστραμμένων βατοπεδινών κ.λ.π. αχρείων που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του Καραμανλή προς το πρόσωπό τους.
Για όλα λοιπόν φταίει η ...Ντόρα.!
Για βαστάτε ρε λεβέντες...
Στην αρχή, και προκειμένου να αποδυναμώσετε το εύρος της δυναμικής της Ντόρας ως πολιτικού, την ρίξατε ανεπιτυχώς στην "Μητσοτακική" συμπληγάδα, λες και ο Μητσοτάκης αποτελεί την ...λέπρα του πολιτικού στραβισμού της χώρας μας.
Ποιός είναι ο Μητσοτάκης;
Είναι αυτός κ.κ. αμνήμονες, που ανεδείχθη ως ο καλύτερος αρχηγός της Ν.Δ., εξαιρουμένου του ιδρυτού της.
Είναι αυτός που πολεμήθηκε μέχρις εσχάτων από τον Ανδρέα Παπανδρέου και επιβίωσε.
Είναι αυτός που έφθασε το κόμμα της Ν.Δ. στο ποσοστό του 47 % και κάποιοι ..."κουτσονόμοι" του στέρησαν τρείς φορές την πρωθυπουργία, όταν ο ..."σοσιαλιστής" Γκονζάλες κυβερνούσε αγέρωχος με 38%.!!!
Είναι αυτός που στάθηκε απέναντι στην κατάρα που άφησε ο ..."γέρος" της δημοκρατίας προς τον αείμνηστο γιο του Ανδρέα.
"Ευχή και κατάρα σου δίνω, αλλά θα πολεμήσεις τον Μητσοτάκη σαν τον χειρότερο εχθρό σου".
Αυτά, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ειλικρινείς και τίμιοι με την ιστορία...
Πατάω delete στο blog, αλλά δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ την σκοπιμότητα, ώστε μέσω αυτού, να συμπληρώσω την όποια ενδεχομένως προσωπική μου ανεπάρκεια.
Τσιράκια του Σαμαρά...
Σταματείστε να πιάνετε στο στόμα σας τον Μητσοτάκη για να πλήξετε το προφίλ της κόρης του.
Χτυπήστε την στα ίσια αν έχετε ...γκογκόφια.!@
Τσιράκια του Σαμαρά...
Αν πονάτε την παράταξη, βάλτε όρια στην αήθη και ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Ντόρας.
Φτύστε τη χολή στο δάπεδο και όχι στο πρόσωπο του γράφοντος.
Δεν υπήρξα ποτέ "Μητσοτακικός". Τα φοιτητικά μου χρόνια, με βρήκαν στην ΟΝΝΕΔ του ευπατρίδη και αργότερα του "ψηλού".
Αυτή ήταν η μεγάλη της Δημοκρατίας Σχολή.
Δυστυχώς, κάποιοι όψιμοι "δεξιοί" βρίσκουν το θράσος να ...αφορίζουν.!
Ποιούς αφορίζετε ρε;
Όταν εμείς σηκώναμε τη σημαία της ΟΝΝΕΔ και τρώγαμε ξύλο στα πεζοδρόμια, εσείς κοιμόσασταν στην αγκαλιά της μάνας σας.


http://gianniotis.blogspot.com/2009/11/blog-post_5014.html
Διαβάστε Περισσότερα...

50 + 1 λόγοι για τους οποίους δεν στηρίζω Σαμαρά. -exastal-Με απλές διαπιστώσεις και ερωτηματικά!

1. Οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί και τα golden boys του κόμματος τάχτηκαν αμέσως στο πλευρό του Σαμαρά Ο κρατικοδίαιτος μηχανισμός του κόμματος της ΝΔ (αυτοί που απέκλεισαν το κόμμα από την κοινωνία και έχασαν την επαφή με τον κόσμο) στηρίζει Σαμαρά. Οι μηχανισμοί αυτοί δεν θέλουν καμία αλλαγή στο κόμμα και είχαν κλείσει τις πόρτες στον κόσμο της παράταξης
2. Με τη Ντόρα η ΝΔ αποκτά δυναμική επιστροφής στην εξουσία γρήγορα και μπορεί να νικήσει το Πασόκ. Με το Σαμαρά περνά σε εσωστρέφεια
3. Με το Σαμαρά κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος με τη Ντόρα εξασφαλίζεται
4. Δεν μπορεί να διευρύνει την παράταξη προς το Κέντρο. Αντίθετα η ιδεολογική καθαρότητα περιχαρακώνει και συρρικνώνει τη ΝΔ. Με τη «διεύρυνση» προς τα Δεξιά χάνει η ΝΔ τα ερείσματά της προς τα κεντροδεξιά. Είναι βέβαιο ότι η ΝΔ, θα γράψει τον επίλογό της, αν την ερχόμενη Κυριακή βγάλει λάθος αρχηγό. Με το Σαμαρά αρχηγό η πόλωση και η συρρίκνωση θα συνεχιστούν. Ο ελληνικό λαός πολιτικά τοποθετείται «κεντροαριστερά» σε ποσοστό περίπου 60%. Η «καθαρή» ιδεολογία της ΝΔ είναι μειοψηφική στην Ελλάδα και για να κατακτήσει τη νίκη θα πρέπει να προσελκύσει ψηφοφόρους που ανήκουν στο κέντρο.
5. Δεν ξέρει τη διαφορά κοινωνικού φιλελευθερισμού και νεοφιλελευθερισμού(!). Μπορεί να μας πει ποια ακριβώς οικονομική σχολή λέει αρλούμπες όπως: «Όχι σαν τους νεοφιλελεύθερους που θέλουν οι πολλοί να δημιουργούν και οι λίγοι να εισπράττουν»;
6. Το σύστημα Πασόκ (με τα κανάλια του, τις εφημερίδες του και τους «αφισοκολλητές» του) στηρίζει Σαμαρά επειδή θεωρούν το Σαμαρά «εύκολο αντίπαλο» που εξασφαλίζει τουλάχιστον δύο τετραετίες στο Πασόκ. Οι «βαρόνοι» θέλουν αρχηγό του χεριού τους (όπως έγραψε ο Χρήστος Πασαλλάρης). Μέχρι και παλιές συνεντεύξεις «εξαφανίζουν» απ’ το internet!
7. Οι περισσότεροι βουλευτές(νυν και πρώην) βρίσκονται στο πλευρό της Ντόρας
8. Γιατί ο Σαμαράς καταγγέλλει τα πολιτικά τζάκια όταν και ο ίδιος κατάγεται από πολιτικά τζάκια και μάλιστα συσχετισμένα με στοές και λοιπές διασυνδέσεις. Όπως: Εμμ/ήλ Μπενάκη(θεωρείται ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ίωνα Δραγούμη) , Αλέξανδρου Ζάννα , Γεωργίου Σαμαρά και Πηνελόπης Δέλτα…
9. Γιατί χρησιμοποιούν οι μηχανισμοί Σαμαρά κάθε βρώμικο μέσο για να πολεμήσουν τη Ντόρα, από απίστευτα άρθρα και απειλητικά sms μέχρι υβριστικά video και άθλια μοντάζ; Το περιεχόμενο αυτών είναι σεξιστικό και χυδαίο και στοχοποιεί τη Ντόρα με απαράδεκτο τρόπο. Τίποτα από αυτά δεν έχει καταδικάσει το επιτελείο Σαμαρά.
10. Αυτοί που έριξαν τη ΝΔ το 1993 βρίσκονται τώρα στην πλευρά Σαμαρά
11. Γιατί τα συμφέροντα(Βγενόπουλος, Μπόμπολας και άλλοι) πολεμούν τη Ντόρα και τα κανάλια της διαπλοκής προωθούν χωρίς κανένα πρόσχημα Σαμαρά αλλά και εργαζόμενοι σε αυτά τα κανάλια «πιέζονται» με κάθε τρόπο να στηρίξουν Σαμαρά εκβιαζόμενοι ακόμα και με απόλυση …
12. Γιατί αν η Ντόρα μπορεί να νικήσει τρεις άντρες (Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Ψωμιάδη) εννοείται ότι θα κατατροπώσει τον Παπανδρέου
13. Στους υποστηρικτές Σαμαρά έχουν εισέλθει οπαδοί του ΛΑΟΣ και λοιπά ακροδεξιά στοιχεία που αποτελούν φανατικές και αποκρουστικές μειονότητες για το λαό της ΝΔ αλλά και στην κοινωνία.
14. Ο Σαμαράς δεν έχει καθόλου καλή εικόνα στο εξωτερικό ενώ η Ντόρα διαθέτει εκτός συνόρων και καλύτερη εικόνα και μεγαλύτερη αξιοπιστία. Πράγμα που θα βοηθήσει την Ελλάδα στο διεθνή στίβο και την Κύπρο στον αγώνα της για δικαίωση.
15. Η πολιτική που αφήνει να εννοηθεί ο Σαμαράς ότι θα ακολουθήσει στα εξωτερικά ζητήματα δεν έχει καθόλου διευκρινιστεί. Κυρίως στο Σκοπιανό δεν έχει ποτέ αποσαφηνίσει τι ακριβώς θέλει(!). Πετά κορώνες στο φλου με πολύ εθνικισμό και ό,τι κάτσει. Φαίνεται πάντως ότι ο Σαμαράς είναι υπέρ της «σύνθετης ονομασίας» για τα Σκόπια, αλλά φοβάται να το ξεκαθαρίσει στους οπαδούς του!
16. Ο Σαμαράς θεωρεί ότι πρέπει να παραχωρηθεί ιθαγένεια σε κάθε παιδί μεταναστών που γεννιέται στην Ελλάδα. Ποιος άραγε μετανάστης δεν θα θέλει να έρχεται στη χώρα μας , να τεκνοποιεί, να αποκτούν την ιθαγένεια τα παιδιά του και μετά να συνεχίζει το ταξίδι του ως ευρωπαίος πολίτης με πλήρη δικαιώματα στην Ε.Ε;
17. Είναι αυτός που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 και επανέφερε στην εξουσία το Πασόκ του Ανδρέα Παπανδρέου
18. Είναι αυτός που διατήρησε στην εξουσία το Πασόκ του Ανδρέα Παπανδρέου τον Μάρτιο του 1995, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
19. Έχει ελάχιστο κοινοβουλευτικό έργο και δεν είναι κατάλληλος να αντιπολιτευτεί στο ΠΑΣΟΚ.
20. Συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ σε σειρά νομοθετημάτων στη Βουλή και σε εκλογικές αναμετρήσεις ενάντια στη ΝΔ.
21. Η συμβολή του σαν βουλευτής στο ευρωκοινοβούλιο ήταν μηδενική. Έκανε μόνο 8 επερωτήσεις.
22. Ως υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή οργάνωνε συγκεντρώσεις των μελών της ΠΟΛ.ΑΝ για να τους έχει σαν χρυσή εφεδρεία, για τα μελλοντικά του σχέδια, όπως και τελικά γίνεται!
23. Στην τελευταία προεκλογική περίοδο εξαφανίστηκε στην εκλογική του περιφέρεια και δεν εμφανίζονταν σχεδόν πουθενά για να υποστηρίξει το έργο της κυβέρνησης.
24. Είναι έντονα πατριδοκάπηλος. Αυτά που λέει για τα Εθνικά θέματα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έλεγε και δεν θα έχουν καμιά σχέση με αυτά που θα πει στο μέλλον… Όλα άκρως λαϊκιστικά και επικίνδυνα… Επιστρέφει το κόμμα στη μούχλα του παρελθόντος και προσπαθεί να δώσει μια «εθνικοπατριωτική» κατεύθυνση που τινάζει στον αέρα το «ανοιχτό κόμμα» και τον κεντροδεξιό χαρακτήρα της παράταξης. Όποτε η χώρα γύρισε σε «εθνικοπατριωτικές» γραμμές ακολούθησαν εθνικές τραγωδίες.
25. Ο ευρωσκεπτικισμός του είναι πολύ επικίνδυνος. Επιδιώκει να ηγηθεί του κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκού κόμματος στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και τώρα καταφέρεται εναντίον εκείνων που δήθεν θέλουν «να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Νομαρχία της Ευρώπης» (ομιλία στο Badminton (4.11.2009). Μήπως συνεχίζει να πιστεύει ότι: «Δεν θα πρέπει να μας φοβίζει ο αντιευρωπαϊσμός και ο απομονωτισμός», όπως δήλωνε το 1993 ιδρύοντας την Πολιτική Άνοιξη; Ή μήπως επιδιώκει να μετατρέψει τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΝΔ σε α λα καρτ; Τι συμβαίνει! Σέβεται έτσι τις αρχές του ιδρυτή της ΝΔ που ενέταξε τη χώρα μας στην ΕΟΚ;
26. Δεν γίνεται το σύστημα Σαμαρά να χρησιμοποιεί επιχειρήματα κατά της Ντόρας, όπως: «είναι γυναίκα», «είναι θυγατέρα του αποστάτη» , «δεν μας αρέσει το χαμόγελό της», «φταίει και αυτή για το 1965», «ο Σαμαράς βρίσκεται απέναντι από τα συμφέροντα» (όπως έλεγε και ο φίλος του Γιώργος), «η Ντόρα ευθύνεται για την πρόσφατη ήττα της ΝΔ» …… και άλλα γελοία!
27. Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει ζήσει τη γενιά του Γαλλικού Μάη, έχει θητεύσει δίπλα σε αντιστασιακό σύζυγο που δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες της 17Ν και είναι … ενοχλητικά πιστή στο κόμμα και στις αρχές της!... Το σύστημα των οικονομικών συμφερόντων και το σύστημα Πασόκ δεν την πάει. Θέλουν ένα αδύνατο σχήμα στην αξιωματική αντιπολίτευση και μια ηγεσία του χεριού τους.
28. Γιατί το επιτελείο Σαμαρά κατηγορεί τη Ντόρα ως υπεύθυνη για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών και επιμένουν παρά τις διαψεύσεις. Μειώνουν έτσι τον ίδιο τον Καραμανλή που έχει αναλάβει την ευθύνη για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
29. Ο Σαμαράς δεν έχει το ειδικό βάρος και την εμπειρία να αντιπαρατεθεί με τα μεγάλα στελέχη του κόμματος και η επιμονή του στις απόψεις του θα αποτελέσει αιτία τριβών και αποχωρήσεων από τη ΝΔ
30. Δεν μας εξήγησε ποτέ, που πήγαν τα περίφημα τεράστια «μυστικά» κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, που αυτός φρόντισε να διογκώνει, ως αρμόδιος Υπουργός την περίοδο 1990-1992
31. Γιατί το Δεκέμβριο του 1991 στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΟΚ δεν έθεσε βέτο στη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και την αναγνώριση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ως Ανεξάρτητου Κράτους. Το ξέρετε ότι έτσι άνοιξε ο δρόμος για την αναγνώριση της Π.Γ.Δ.Μ. (F.Y.R.O.M.);
32. Δεν μας έχει ποτέ εξηγήσει που βρέθηκαν οι πόροι και ποιοι χρηματοδότησαν τη δαπανηρότατη προεκλογική του καμπάνια το 1993 για το κόμμα που ίδρυσε. Την ΠΟΛΑΝ.
33. Τελικά τι είναι. Μόνιμο μέλος της Λέσχης Μπίλντενπεργκ ή παρατηρητής; Γιατί στα βιογραφικά του μας έχουν μπερδέψει!
34. Γιατί ο «πατριώτης» Σαμαράς δεν υπηρέτησε ποτέ τη στρατιωτική του θητεία. Αν το έκανε μπορεί να μας πει, που και πότε; Μήπως όταν φοιτούσε στο Άμχερστ (όπου συγκατοικούσε με τον Παπανδρέου…) και στο Χάρβαρντ;
35. Ο Σαμαράς συνεχίζει να ψεύδεται λέγοντας πως «δικαιώθηκε» στο Σκοπιανό ενώ είναι πασιφανές ότι δικαιώθηκε ο Κων/νος Μητσοτάκης για τη λύση του όρου «Σλαβομακεδονία», ως πολύ πιο συμφέροντος από τη «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό» που θα επιβληθεί σήμερα, με πολύ χειρότερους όρους. Οι ευθύνες του για τη σημερινή κατάσταση είναι βαρύτατες και ΥΠΟΠΤΕΣ.-
36. Γιατί τα στελέχη της ΠΟΛ.ΑΝ. σε όλη την Ελλάδα συνεργάζονταν με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ για την υπερψήφιση υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση.
37. Γιατί ο Αντώνης φοβάται το debate με τη Ντόρα. Δεν μπορεί καν να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την συνυποψήφιά του σε ένα δημόσιο διάλογο
38. Γιατί παριστάνει τον «Καραμανλικό», ενώ θρασύτατα έβριζε τον Εθνάρχη Καραμανλή ως «ανίκανο», και ο ίδιος ο Καραμανλής δεν ήθελε ούτε ζωγραφιστό να τον βλέπει μετά το 1992. Ο Καραμανλής είχε δώσει εντολή να ….. μην του επιτραπεί να διαβεί ποτέ ξανά την πόρτα του προεδρικού μεγάρου όσο θα ήταν Πρόεδρος!
39. Είναι δυνατόν δύο αποτυχημένοι αρχηγοί δεν κάνουν έναν επιτυχημένο; Όχι λέει ο Νίκος Κάκκαλος
40. Γιατί άραγε δεν παίρνει θέση για την πρόσφατη εμπλοκή στελέχους του(Γεροντόπουλος) που κατηγορείται για παρεμβάσεις υπέρ συλληφθείσας κτηνιάτρου στον Έβρο; Σημειώνεται ότι ο κ. Γεροντόπουλος εμπλέκεται και στην υπόθεση Βατοπεδίου
41. Θυμάται άραγε ο Σαμαράς τα αυγά που του πετούσαν τα στελέχη της ΝΔ το 1993 σε διάφορες πόλεις που επισκέπτονταν για ομιλίες; Θυμάται ότι έτρεχε να κρυφτεί για να γλυτώσει τη ζωή του; Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά ότι οπαδοί του Πασόκ σχημάτιζαν αλυσίδα γύρω του φωνάζοντας "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ - Ενωμένο δυνατό", για να τον γλυτώσουν από την οργή των πληγωμένων οπαδών της ΝΔ! Αυτοί οι οπαδοί σήμερα ορκίζονται πως δεν θα ξαναψηφίσουν ΝΔ έτσι και βγει ο Σαμαράς αρχηγός τους!
42. Η Ντόρα έχει νικήσει και στο internet όσο και αν διατυμπανίζουν για το αντίθετο, ακροδεξιοί κυρίως οπαδοί του Σαμαρά με δημοσκοπήσεις μαϊμού .Νίκησε και στο FaceBook και στα blogs.
43. Η πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών θεωρεί θράσος να θέτει υποψηφιότητα για την αρχηγεία του κόμματος, ένας «υποψήφιος» που έριξε την παράταξη από την εξουσία. Κάποιον που πόνεσε όσο κανένας άλλος τον απλό νεοδημοκράτη το 1993 και στη συνέχεια συνεργαζόμενος με το Πασόκ σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις.
44. Η Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά στέρησε το 1993, 4,9%από τη Νέα Δημοκρατία, το 1994 στις Ευρωεκλογές 8,7% από τη Νέα Δημοκρατία, το 1996 στις Εθνικές Εκλογές 2,94% και το 1999 στις Ευρωεκλογές στέρησε από τη Νέα Δημοκρατία 2,3%, αποτέλεσμα που οδήγησε σε λουκέτο του κόμματός του και σε επιστροφή του, το 2004 ! Ο ίδιος ο Αντώνης δηλώνει απερίφραστα ότι «δεν μετανιώνει» για τη στήριξη που πάντα παρείχε στο Πασόκ και το σύστημα του.
45. Γιατί ο Γρυλλάκης και ο Συμπιλίδης αποτελούν κόκκινο πανί για τον απλό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας και η παρουσία τους στο πλευρό Σαμαρά …. προκαλεί.
46. Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στον «φίλο» του Γιώργο; Πως θα γίνει αυτό όταν στο ιστορικό του, το 1995 έχει ήδη στηρίξει την κυβέρνηση Α. Παπανδρέου, μια κυβέρνηση σκανδάλων και παρακμής;
47. Ο ίδιος επιμένει ότι έριξε την Κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 για το «Μακεδονικό». Μήπως την έριξε για τον ΟΤΕ και τις 1,2 εκατομμύριο ψηφιακές παροχές που πήρε η Siemens - Intracom το 1993; Το ξέρει ότι οι δήθεν «μακεδονικές» αντιστάσεις του οδήγησαν το Πασόκ στην εξουσία και «καθιέρωσαν» την Siemens στον ΟΤΕ;
48. Επειδή λέει ψέματα και για τις πρόωρες εκλογές. Λέει ότι διαφωνούσε, ενώ τις συνυπέγραψε στο Υπουργικό Συμβούλιο.
49. Αλήθεια, συνεχίζει να πιστεύει στη διακήρυξη που έκανε ως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης στις εκλογές του 1996, ότι «δεν θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μουσουλμάνους» Έλληνες πολίτες; Μήπως ο επόμενος ρόλος του είναι ακόμα πιο θλιβερός και επιζήμιος για τη χώρα μας και έχει στόχο να «δώσει φωνή» στους μουσουλμάνους της Θράκης, δια του επικίνδυνου απομονωτισμού που επαγγέλλεται ο εθνικισμός του;
50. Ακόμα και στη δήθεν «ηρωική» του κίνηση, να ανατρέψει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του τότε πρωθυπουργούΚ. Μητσοτάκη, ο Σαμαράς παρουσιάζει σύγχυση και είναι απρόβλεπτος. Άλλοτε δηλώνει ότι ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και άλλοτε ότι δεν την ανέτρεψε; Τι από τα δύο ισχύει;
[Α. Σαμαράς: «θυμίζω ότι ήταν το αίτιο για το οποίο ρίξαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη» (21.12.1993, Πρακτικά Βουλής), «όταν εμείς ανατρέψαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να αποτρέψουμε την παράδοση του ονόματος “Μακεδονία”…» (6.11.1995, Πρακτικά Βουλής).
«Είναι μύθος ότι τον έριξα εγώ (τον Κ. Μητσοτάκη)» (18.10.2000). «Σας επαναλαμβάνω, άλλωστε, ότι ο ίδιος (ο Κ. Μητσοτάκης) ανέτρεψε τον εαυτό του» (18.2.2001, περ. «Έψιλον»). «Το έχω ξαναπεί πρόσφατα: Το καλοκαίρι του 1993, δεν ανέτρεψα ούτε σκέφθηκα να ανατρέψω τον κ. Μητσοτάκη» (15.2.2004: Συνέντευξη Σαμαρά στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»)].
51. Καταγγέλλει όλο αυτό το διάστημα τη Ντόρα Μπακογιάννη ως «διαπλεκόμενη». Πώς ερμηνεύει την προνομιακή στήριξη που απολαμβάνει ο ίδιος από όλα τα Μέσα που ελέγχουν οι κρατικοδίαιτοι «διαπλεκόμενοι» και το γεγονός ότι δεν έχει δεχθεί ούτε μία επίθεση από κανάλι ή εφημερίδα, από όλα όσα στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ; Πάνε να περάσουν την ιδέα ότι ο Σαμαράς είναι άσπιλος και αμόλυντος ενώ εμπλέκεται σε πλήθος σκανδάλων, ακόμα και στο σκάνδαλο Siemens ……. Πως γίνεται όλα αυτά που «κατασκευάζει» το επιτελείο του Σαμαρά να διαδίδονται από τα μέσα της διαπλοκής και να αποτελούν υλικό ερωτήσεων σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις που δίνει η Ντόρα;
Υ.Γ. : Όποιος δεν εντρυφεί στο παρελθόν δεν μπορεί να εκτιμήσει το παρόν και ως εκ τούτου αδυνατεί να σχεδιάσει το μέλλον.
http://exastal.blogspot.com/2009/11/50.html
Διαβάστε Περισσότερα...