Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

"Γιορτή Κρασιού" αυριο στο Περδικονέρι Τριφυλίας!


Γιορτή κρασιού διοργανώνεται αύριο το βράδυ στο Περδικονέρι Τριφυλίας!


Διαβάστε Περισσότερα...

"Γιορτή Μπάμιας" απόψε στους Αρμενιούς Τριφυλίας!


ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ!


Διαβάστε Περισσότερα...

"ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ" απόψε από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών στο Πάρκο Βλαχέρνας!


Με τη "Βραδιά Φιλοξενίας", απόψε στις 9.30 στο Πάρκο της Βλαχέρνας, κορυφώνονται απόψε οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.................

Σ` αυτήν, τα μέλη του Διοικητικού Συλλόγου του Συλλόγου Φιλοπροόδων προσκαλούν τους Φιλιατρινούς στο Πάρκο τους, όπου μπορούν να παρακολουθήσουν συναυλία της Φιλαρμονικής και παράσταση όλων των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου. Θα υπάρχει ακόμα έκθεση των εργασιών των παιδιών από το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, ενώ το νεανικό συγκρότημα από μέλη της Φιλαρμονικής του Συλλόγου θα δώσει κι αυτό μια μικρή συναυλία και θα συνοδεύσει το χορευτικό τμήμα σε κάποιους χορούς. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους γλυκά και αναψυκτικά.


Διαβάστε Περισσότερα...

Παλιά πόλη της Κυπαρισσίας. Μοναδικό Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων


Ξεκίνησε προχθές τη λειτουργία του το Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι του Σταυροπάζαρου στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας.
Αρκετός κόσμος βρέθηκε εκεί για μια βόλτα στο περίτεχνο Καλντερίμι, με την όμορφη ατμόσφαιρα, κοιτάζοντας και απολαμβάνοντας τα αντικείμενα που εκτίθενται, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν τις πρώτες τους αγορές!
Πολλά ενδιαφέροντα δρώμενα περιμένουν τους επισκέπτες του Παζαριού και τις..............

επόμενες μέρες αλλά και βραδιές, στο καλντερίμι, όπως η Οινογνωσία με τοπικά κρασιά! Στο χώρο της οινογνωσίας έχουν διαμορφωθεί, μάλιστα, κατάλληλα booths, ώστε το κοινό να έρχεται εύκολα σε επαφή με τη φιλοσοφία κάθε οινοποιού-παραγωγού.
Η πρόεδρος του «Προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας», Τζίμα Ιμιρζιάδη, μας δήλωσε σχετικά: «Το παζάρι ξεκίνησε την Πέμπτη με τις καλύτερες προοπτικές, αφού το βράδυ η επισκεψιμότητα ήταν ικανοποιητική.
Η προβολή, η διαφήμιση και η επικοινωνία του παζαριού είναι ιδιαίτερα μεγάλη φέτος, αφού χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα από την πλευρά μου.
Οι επισκέπτες του παζαριού μάς ενημερώνουν για την πηγή από την οποία πληροφορήθηκαν το γεγονός και έτσι μπορούμε να αξιολογούμε τα μέσα και να σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας.
Επίσης, η ποιότητα του παζαριού φέτος είναι ορατά αναβαθμισμένη, η εικόνα των περιπτέρων και εμπορευμάτων υψηλότερου επιπέδου, οι αντίκες με προσοχή επιλεγμένες, πολλά ελληνικά έπιπλα. Υπάρχουν σαφώς πολλά μικροαντικείμενα, απαραίτητα για τις αναμνηστικές αγορές, υπάρχουν όμως φέτος πολλά παλιά περιοδικά (…μέχρι Μικρός Ήρως), όπως και πολλά ωραία ρολόγια, τοίχου και επιτραπέζια, όπλα και βιβλία, καθώς και χειροτεχνήματα και καλλιτεχνικές δημιουργίες με αντίκες ή πάνω σε αντίκες. Βεβαίως, το τελικό αποτέλεσμα θα δείξει και το βαθμό που επιτύχαμε στη διαρκή βελτίωση του παζαριού.
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται και ο κύριος όγκος των επισκεπτών, καθώς έρχεται η πιο καυτή τουριστική εβδομάδα.
Από (χθες) Παρασκευή ξεκίνησε και η οινογνωσία, τα βράδια στις 9.00, παράλληλη ενέργεια που οργανώνει μαζί με το παζάρι το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας. Επίσης, το Πρόγραμμα κάθε βράδυ κάνει προβολές δεκάδων φωτογραφιών της Παλιάς Πόλης, με μηνύματα για την αξία του μοναδικού αυτού οικισμού».
Σημειώνουμε πως το Παζάρι θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 10 Αυγούστου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ.


Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Ένοπλη ληστεία με ομηρεία τα ξημερώματα σε μπαράκι στην Κυπαρισσία


Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η εγκληματικότητα στην Τριφυλία...
Τα ξημερώματα, γύρω στις 5.30, σημειώθηκε ένοπλη ληστεία σε μπαράκι στην Κυπαρισσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες...............

τρείς κουκουλοφόροι με παρατεταμένα όπλα (όπως μας είπαν καραμπίνα και καλάσνικοφ) πήγαν στο μπαράκι, στην αποβάθρα Κυπαρισσίας και ζήτησαν όλα τα χρήματα.
Εκείνη την ώρα, στο μαγαζί ήταν οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό και ετοιμάζονταν να κλείσουν.
Υπό την απειλή των όπλων, οι κουκουλοφόροι, πήραν όλες τις εισπράξεις και στη συνέχεια πήραν "όμηρο" υπάλληλο του καταστήματος από τον οποίο ζήτησαν να φύγουν με το αμάξι του, όπως και έγινε.
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κυπαρισσία τον άφησαν ελεύθερο, λέγοντάς του πού θα έχουν αφήσει το αυτοκίνητο.....



Διαβάστε Περισσότερα...