Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

Παλιά πόλη της Κυπαρισσίας. Μοναδικό Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων


Ξεκίνησε προχθές τη λειτουργία του το Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι του Σταυροπάζαρου στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας.
Αρκετός κόσμος βρέθηκε εκεί για μια βόλτα στο περίτεχνο Καλντερίμι, με την όμορφη ατμόσφαιρα, κοιτάζοντας και απολαμβάνοντας τα αντικείμενα που εκτίθενται, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν τις πρώτες τους αγορές!
Πολλά ενδιαφέροντα δρώμενα περιμένουν τους επισκέπτες του Παζαριού και τις..............

επόμενες μέρες αλλά και βραδιές, στο καλντερίμι, όπως η Οινογνωσία με τοπικά κρασιά! Στο χώρο της οινογνωσίας έχουν διαμορφωθεί, μάλιστα, κατάλληλα booths, ώστε το κοινό να έρχεται εύκολα σε επαφή με τη φιλοσοφία κάθε οινοποιού-παραγωγού.
Η πρόεδρος του «Προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας», Τζίμα Ιμιρζιάδη, μας δήλωσε σχετικά: «Το παζάρι ξεκίνησε την Πέμπτη με τις καλύτερες προοπτικές, αφού το βράδυ η επισκεψιμότητα ήταν ικανοποιητική.
Η προβολή, η διαφήμιση και η επικοινωνία του παζαριού είναι ιδιαίτερα μεγάλη φέτος, αφού χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα από την πλευρά μου.
Οι επισκέπτες του παζαριού μάς ενημερώνουν για την πηγή από την οποία πληροφορήθηκαν το γεγονός και έτσι μπορούμε να αξιολογούμε τα μέσα και να σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας.
Επίσης, η ποιότητα του παζαριού φέτος είναι ορατά αναβαθμισμένη, η εικόνα των περιπτέρων και εμπορευμάτων υψηλότερου επιπέδου, οι αντίκες με προσοχή επιλεγμένες, πολλά ελληνικά έπιπλα. Υπάρχουν σαφώς πολλά μικροαντικείμενα, απαραίτητα για τις αναμνηστικές αγορές, υπάρχουν όμως φέτος πολλά παλιά περιοδικά (…μέχρι Μικρός Ήρως), όπως και πολλά ωραία ρολόγια, τοίχου και επιτραπέζια, όπλα και βιβλία, καθώς και χειροτεχνήματα και καλλιτεχνικές δημιουργίες με αντίκες ή πάνω σε αντίκες. Βεβαίως, το τελικό αποτέλεσμα θα δείξει και το βαθμό που επιτύχαμε στη διαρκή βελτίωση του παζαριού.
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται και ο κύριος όγκος των επισκεπτών, καθώς έρχεται η πιο καυτή τουριστική εβδομάδα.
Από (χθες) Παρασκευή ξεκίνησε και η οινογνωσία, τα βράδια στις 9.00, παράλληλη ενέργεια που οργανώνει μαζί με το παζάρι το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας. Επίσης, το Πρόγραμμα κάθε βράδυ κάνει προβολές δεκάδων φωτογραφιών της Παλιάς Πόλης, με μηνύματα για την αξία του μοναδικού αυτού οικισμού».
Σημειώνουμε πως το Παζάρι θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 10 Αυγούστου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ.


Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"