Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

50 λεπτά η πρώτη τιμή για το καρπούζι - 350 τόνοι έχουν εξαχθεί μέχρι τώρα από την Τριφυλία

Με καλές προοπτικές ξεκίνησε η συγκομιδή του πρώιμου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας, σε μια χρονιά που οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές και με το μέρος των παραγωγών, ενώ οι τιμές στο ξεκίνημα διαμορφώνονται περίπου στα 50 λεπτά. Εχοντας μέχρι τώρα εξαχθεί περίπου 350 τόνοι καρπουζιού και καθώς ακόμη η συγκομιδή είναι στην αρχή, δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για τη συνέχεια, αφού εντατικοποίηση της συγκομιδής αναμένεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας. Οι πρώτες ποσότητες καρπουζιού ξεκίνησαν να................................................. μαζεύονται από τις περιοχές Λιμενάρι και Αγρίλης που χαρακτηρίζονται για την πρωιμότητά τους. Την προσοχή που πρέπει να δείξουν οι παραγωγοί στην ωρίμανση, αφού ποιοτικά τα καρπούζια φέτος είναι άριστα, επισήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας: «Η συγκομιδή ξεκίνησε από τη Δευτέρα και μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες) έχουν εξαχθεί 350 τόνοι για Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σλοβακία. Η ποιότητα του καρπουζιού είναι η καλύτερη που είχαμε ποτέ. Σε αυτό συνετέλεσαν οι καλές συνθήκες και η καλή καρπόδεση. Τα καρπούζια είναι γεμάτα, συμπαγή και οι αποδόσεις πολύ καλές, όμως αυτό που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα -και εκεί έχουμε ρίξει το βάρος με τον έλεγχο- είναι η ωριμότητα. Πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία των εξαγωγικών φορέων, των παραγωγών, των γεωπόνων ελεγκτών, θα διασφαλιστεί και η ωριμότητα. Η υπηρεσία μας έχει αγοράσει και έχει στη διάθεση της 4 όργανα που μετρούν τα σάκχαρα. Τα όργανα είναι στη διάθεση των ελεγκτών ώστε να έχουμε τα μπρικ που απαιτούνται και θέλει ο κανονισμός. Το ευχάριστο είναι ότι η παραγωγή είναι πρώιμη και το επόμενο διάστημα το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα έχουμε την κορύφωση. Σημαντικό είναι -και πρέπει να το σημειώσουμε- ότι πρέπει να γίνονται έγκαιρα αναγγελίες των εξαγωγών ώστε να προγραμματίζονται οι έλεγχοι. Επίσης μεγάλη σημασία έχει η συσκευασία που γίνεται για τις εξαγωγές, όπου και εκεί πρέπει να υπάρχει ειδική σήμανση στις παλέτες όπου τοποθετούνται τα καρπούζια. Φαίνεται ότι από άποψη παραγωγής, ποιότητας και αποδόσεων θα έχουμε μια καλή χρονιά. Ας ελπίσουμε ότι οι καιρικές συνθήκες θα βοηθήσουν για να έχουμε και καλές τιμές». 

 Κώστας Μπούρας Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Μεγάλη διαφήμιση για τον τουριστικό προορισμό: Πεντακάθαρη θάλασσα σε όλη τη Μεσσηνία

Το 100% των παραλιών της Μεσσηνίας έχουν "εξαιρετικής" ποιότητας νερά, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA). Τα στοιχεία αυτά διαφημίζουν τον τουριστικό προορισμό της Μεσσηνίας καθώς οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες διαπιστώνουν ότι η θάλασσά της είναι πεντακάθαρη. 
 Στη Μεσσηνία ελέγχθηκαν 50 παραλίες και όλες είχαν εξαιρετικής ποιότητας νερά. Εξυπακούεται ότι και οι παραλίες που δεν ελέγχθηκαν δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Η ταξινόμηση της ποιότητας των................................................. υδάτων κολύμβησης σε τέσσερις κατηγορίες ("εξαιρετική", "καλή", "επαρκής" και "φτωχή") βασίζεται σε δεδομένα που στέλνουν οι κυβερνήσεις για τα περιστατικά ρύπανσης, για άλλα συμβάντα που "επηρεάζουν την ποιότητα του νερού", καθώς και σε μετρήσεις δύο μικροβιολογικών παραμέτρων, των εντερόκοκκων και του κολοβακτηριδίου E.coli. 
 Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία υπάρχουν 6 σημεία στην Ελλάδα στα οποία η ποιότητα του νερού είναι "φτωχή": Μαρίνα "Πόρτο Καρράς" στη Σιθωνία. Παραλία Αγυιάς στην Πάτρα. Παραλία οικισμού Δάφνη στον Πατραϊκό Κόλπο. Ακτή Μποζαΐτικα στο Δήμο Πατρέων. Πλαζ Πρόκου - Εθνικό Στάδιο Γυθείου. Χώρα - Καμάρα στην Ανδρο. 

 ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Συγκεκριμένα στη Μεσσηνία ελέγχθηκαν οι εξής παραλίες: Στούπα, Καλογριά, Καλαμίτσι, Καρδαμύλη, Ριτσά, Σάνταβα, Ακρογιάλι (Δήμος Δυτικής Μάνης), Μικρή Μαντίνεια, Πάρκο Αλμυρού, Φιλοξένια, Ελίτ, Ανάσταση, Κορδίας, εκβολή ποταμού Αρι, Καρτ (Δήμος Καλαμάτας), Μπούκα (2 σημεία), Ανάληψη, Βελίκα, Κάμπινγκ Πεταλίδι, Βρύση του Ψεύτη (Δήμος Μεσσήνης), Χράνοι, Αγία Τριάδα, Αρτάκι, Ζάγκα, Ελεήστρια, Λούτσα, Φοινικούντα, Λιγόναμος, Μακρύναμος, Μεθώνη Ορμος, Μεθώνη Πλαζ, Μεθώνη Κάμπινγκ, Μεθώνη ταβέρνα, Πύλος, Γιάλοβα (Δήμος Πύλου-Νέστορος), Χρυσή Αμμος (2 σημεία), Αγία Κυριακή, Λιμενάρι, Στόμιο, Αγρίλης, Γιαννίτσαινα, Αϊ - Λαγούδης (2 σημεία), Ποράκια (2 σημεία), Καρτελά, Καλό Νερό και Ελαία (Δήμος Τριφυλίας). 

 Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεχίζεται το σίριαλ στην Ελαία: Εξώδικη διαμαρτυρία Παππά για τη μη έκδοση οικοδομικής άδειας

Εξώδικη διαμαρτυρία, όχληση και δήλωση απέστειλε χθες η εταιρεία "Νέος Κότινος" και μέλη της οικογένειας Παππά, προς τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, για τη μη έκδοση των 40 οικοδομικών αδειών που έχουν αιτήσει εδώ και μια διετία στην περιοχή της Ελαίας. Με τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία ζητούν.............................................. εντός 10 ημερών να καθοριστεί ο χρόνος περάτωσης του έλεγχου των αιτήσεων, διαφορετικά θα καταφύγουν στους φυσικούς δικαστές. 
Το εξώδικο κοινοποιείται στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγέλακα, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας - πολιτικό προϊστάμενο της Πολεοδομίας Παναγιώτη Τσίγγανο, καθώς και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 
 Μεταξύ άλλων, υπάρχει αναφορά σε έγγραφο της Διεύθυνσης Νομοθετικού Εργου του ΥΠΕΚΑ για το οποίο τονίζεται πως μέσω αυτού τούς έχει γίνει γνωστό «ότι οι αναρμοδίως εγερθείσες υπό της ΕΥΕΠ αιτιάσεις είναι παντελώς αβάσιμες». Σημειώνεται ακόμη ότι, με το έγγραφο 16014/1011/12-4-2013 της Διεύθυνσης ΠΕΧΩΣ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το παραπάνω έγγραφο της Διεύθυνσης Νομοθετικού Εργου του ΥΠΕΚΑ «είναι το τρίτο κατά σειρά έγγραφο που τεκμηριώνει με ειδική και αναλυτική αιτιολογία τον κοινόχρηστο χαρακτήρα των οδών στις οποίες έχουν πρόσωπο τα γήπεδα». 
Ακόμη τονίζεται: «Εχετε επίσης πλήρη γνώση ότι ουδέν νομικό κώλυμα υφίσταται, ούτε άλλωστε έχετε μέχρι σήμερα ισχυρισθεί το αντίθετο, ικανό να ματαιώσει την αποδοχή των αιτήσεών μας και την έκδοση των αδειών τις οποίες έχουμε αιτηθεί. Αν άλλωστε συνέτρεχε παρόμοια περίπτωση είναι βέβαιον ότι θα είχατε προβεί σε απόρριψη των εκκρεμών αιτήσεων γνωστοποιώντας προς ημάς συγκεκριμένο νόμιμο λόγο». Επίσης οι υπογράφοντες το εξώδικο μιλούν για «άνιση και μεροληπτική συμπεριφορά» εις βάρος τους, σημειώνοντας ότι μεταγενέστερες αιτήσεις από τρίτους για δόμηση κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχή και εντός της ίδιας περιοχής "Natura" έχουν γίνει δεκτές και έχουν εκδοθεί. 
Και καταλήγουν αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Με την ρητή επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων μας, διαμαρτυρόμεθα για την εις βάρος μας παρατεινόμενη άδικη, μεροληπτική και μη νόμιμη άρνηση να εκτελέσετε τα υπηρεσιακά σας καθήκοντα και σας οχλούμε για ύστατη φορά όπως ενεργώντας τα νόμιμα, μας γνωρίσετε εντός προθεσμίας 10 ημερών από της επιδόσεως της παρούσης χρόνο περάτωσης του ελέγχου των αιτήσεων μας, άλλως σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας αυτής σας γνωρίζουμε ότι θα καταφύγουμε στους φυσικούς μας δικαστές». 

 Κώστας Μπούρας Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...