Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Ακραία καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες στη Μεσσηνία

Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού ήδη από τις απογευματινές ώρες και εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με...................................................

Δελτίο Τύπου Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 

 Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα από το βράδυ 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στις δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα επηρεάσουν τις εξής περιοχές: 
Σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, το Ιόνιο (εκτός της νήσου Κέρκυρας) και την Πελοπόννησο. Σταδιακά, από το βράδυ θα επηρεάσουν επίσης τη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια και από τη νύχτα πιθανόν τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. 

Αύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν το Ιόνιο (εκτός της νήσου Κέρκυρας), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και σταδιακά το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πάντως, τα έντονα καιρικά φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, ενώ, σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις ηπειρωτικές περιοχές και στις Σποράδες και τη νύχτα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. 

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν μέχρι τις πρωινές ώρες, τα Δωδεκάνησα και οι νοτιότερες περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. 

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. 

 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

 Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα: • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια των κατοικιών, δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά. • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές. • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ. • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων. • Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου. • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους. • Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα. 

Εντολή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για επιφυλακή ενόψει έκτακτου δελτίου καιρικών φαινομένων 

 Εντολή στους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή τα τμήματα πολιτικής προστασίας και οι διευθύνσεις τεχνικών έργων, σε συντονισμό με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης λόγω της έκδοσης έκτακτου δελτίου καιρικών φαινομένων από την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013.


Διαβάστε Περισσότερα...

Πλημμύρισαν θερμοκήπια και καταστράφηκαν καλλιέργειες στα Φιλιατρά

Η χθεσινή πρωινή βροχόπτωση, παρά τη σχετικά μικρή της διάρκεια αλλά έχοντας ένταση, ήταν αρκετή για να προκαλέσει προβλήματα και ζημιές στην Τριφυλία και δη στα Φιλιατρά, όπου πλημμύρισαν θερμοκήπια, καταστράφηκαν καλλιέργειες και οι δρόμοι έγιναν ποτάμια με λασπόνερα! Σε ολόκληρη την Τριφυλία η βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα και...........................................
κυρίως, στο αγροτικό δίκτυο, όπου οι δρόμοι για τα χωράφια και τις καλλιέργειες των κατοίκων της περιοχής έγιναν αδιάβατοι με τα χαντάκια που άνοιξαν. Πλέον, πολλοί δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα ελαιοπερίβολά τους για τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου που έχει ήδη ξεκινήσει. Το κύμα της κακοκαιρίας έπληξε από νωρίς το πρωί την περιοχή των Γαργαλιάνων, όπου η ένταση της βροχής ήταν τόσο μεγάλη που η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν σημειωτόν, αφού οι οδηγοί δεν μπορούσαν να δουν ούτε στο μισό μέτρο. Στην περιοχή του γηπέδου, τα νερά, όπως κάθε φορά, λίμνασαν στη μία πλευρά του δρόμου, αλλά δε σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από τα συνήθη (!) φαινόμενα με πλημμυρισμένα κάποια σοκάκια και πεζοδρόμια. Στην Κυπαρισσία, για μια ακόμη φορά, τα νερά της βροχόπτωσης δυσχέραιναν την κυκλοφορία στην είσοδο της πόλης, λίγο πριν από τα Μυραίικα, όπου στις αρχές του προηγούμενου μήνα είχε πλημμυρίσει ο δρόμος. Ευτυχώς χθες δεν προκλήθηκαν τόσο σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία, μιας και, με αφορμή την προηγηθείσα πλημμύρα, μηχανήματα του Δήμου Τριφυλίας είχαν ανοίξει τα χαντάκια. Και πάλι, όμως, τα νερά από τα χωράφια, ειδικά σε ένα σημείο εκεί στον εθνικό δρόμο, «έβγαιναν» στο οδόστρωμα μαζί με πέτρες και χώμα. 

Τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα προκλήθηκαν, ξανά, στα Φιλιατρά. Η πόλη των Φιλιατρών πλημμύρισε και οι δρόμοι έγιναν ποτάμια με λασπόνερα, προκαλώντας πολλά προβλήματα, εξαιτίας των βουλωμένων φρεατίων του δικτύου ομβρίων υδάτων, όπως και των βουλωμένων χανδάκων απορροής των ομβρίων. Η κατάσταση, πραγματικά, ήταν τραγική και απελπιστική, τόσο για την κυκλοφορία οχημάτων και δικύκλων όσο και για τους λιγοστούς πεζούς. Οι κάτοικοι των Φιλιατρών είναι αγανακτισμένοι από τα επαναλαμβανόμενα σε κάθε βροχόπτωση προβλήματα και η οργή τους στρέφεται προς τους αρμόδιους και υπεύθυνους του Δήμου Τριφυλίας, της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, αλλά και προς ασυνείδητους συμπολίτες τους που φράζουν και κλείνουν αυθαίρετα φρεάτια και αυλάκια! 


Δυστυχώς, από τη βροχόπτωση πλημμύρισαν θερμοκήπια και καταστράφηκαν καλλιέργειες πιπεριάς και ντομάτας, ενώ πολλές ζημιές έχουν υποστεί υπαίθριες καλλιέργειες από τον όγκο των υδάτων που σωρεύθηκαν στα χωράφια. 

Αυτοψία στα θερμοκήπια και τις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές έκανε από το πρωί ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, μαζί με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Γιώργο Αλεξανδρόπουλο και μέλη του Συλλόγου. Με δυσκολία, επίσης, διεξαγόταν επί αρκετές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Φιλιατρών – Αγίας Κυριακής, καθώς όλοι σχεδόν οι παράδρομοι «έβγαζαν» τα νερά στο οδόστρωμα μαζί με χώματα και πέτρες. Επικίνδυνα φούσκωνε χθες, από το μεσημέρι, η Νέδα και, όπως έλεγαν κάτοικοι της Ελαίας, μόλις κατεβάσει όλο το νερό, θα πλημμυρίσουν πάλι και θα καταστραφούν τα χωράφια και οι καλλιέργειές τους. Ζητούσαν, δε, άμεσα αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο ποτάμι, από το Δήμο Τριφυλίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 




 Του Ηλία Γιαννόπουλου Tharrosnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Πελοποννήσου: Εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας

«Είναι ένα νέο εργαλείο που απαιτεί και προκαλεί συνέργειες και συνεργασίες για τη δημιουργία επιχειρηματικής δραστηριότητας, με στόχο να προσδώσει υπεραξία στα αγροτικά και τουριστικά προϊόντα, στα προϊόντα σίτισης, μεταποίησης και τυποποίησης, καθιστώντας τα ελκυστικά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για τη σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτή. «Με την πρωτοβουλία μας.........................................
ανοίξαμε τη νομοθετική διαδικασία ούτως ώστε να υφίσταται πλέον το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση και τη λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «εξαρχής διαπιστώσαμε τις αδυναμίες των αντίστοιχων προσπαθειών σε δύο άλλες Περιφέρειες, οι οποίες δεν ευοδώθηκαν, και έχουμε ενσωματώσει αυτή την εμπειρία στη δική μας προσπάθεια». Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος ότι η σύμπραξη θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με το πρόγραμμα προβολής των αγροτικών προϊόντων, που ήδη υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και με το Δημοπρατήριο, με το οποίο θα υπάρχει κάθετη και οριζόντια διασύνδεση με απώτερο στόχο την ουσιαστική και στοχευμένη στήριξη και ανάπτυξη της περιφερειακής αγροτικής οικονομίας της Πελοποννήσου. 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα...

Ξαναγράφεται ο φόρος ακινήτων - αγροτεμαχίων. Ανταρσία από βουλευτές κόντρα στο χαράτσωμα του κοσμάκη για αγρούς, στάνες και μαντριά!

Σβήνει και γράφει το οικονομικό επιτελείο το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων – Αγροτεμαχίων, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις από τους βουλευτές των δυο κομμάτων. Το νέο σχέδιο νόμου εκτιμάται ότι θα καταρτιστεί πολύ σύντομα, ώστε να κατατεθεί και να εγκριθεί από τους Αντ. Σαμαρά και Ευάγ. Βενιζέλο, Ο φόρος ακινήτων αναμένεται να..............................................
λάβει νέα μορφή και να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, ενώ τα έσοδα που έχουν υπολογιστεί (περίπου 2,9 δισ. ευρώ) να υποχωρήσουν ελαφρά, γύρω στα 2,5 δισ. με 2.6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προς την κατεύθυνση αυτή μελετάται ένας φόρος που θα είναι συνδυασμός του ΕΕΤΗΔΕ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Θα υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αλλά ο φόρος ενδεχομένως να επιβάλλεται επί του συνόλου της περιουσίας με προοδευτικούς συντελεστές, κι όχι για κάθε ακίνητο ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτό θα επιβαρυνθούν περισσότερο οι έχοντες πολλά ακίνητα και θα ελαφρυνθούν οι έχοντες ένα ακίνητο ή περισσότερα μικρής αξίας. Παράλληλα, στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι να υπάρξει μείωση των συντελεστών φορολόγησης οικοπέδων, να ελαφρυνθούν τα βάρη για τις μικρές αξίες ακινήτων και να εξαιρεθούν από το φόρο οι κτηνοτρόφοι και οι πτηνοτρόφοι. Διαλλακτικό το υπ. Οικονομικών Δεκτικό σε αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων αρκεί «να διατηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και να πληρώνουν περισότεροι λιγότερα» εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στόχος είναι το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με κλιμάκια στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποφασίστηκαν αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, όπως και η μετονομασία του φόρου. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να λάβουν σήμερα το σχέδιο με τις αλλαγές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να κάνουν τις τελικές παρατηρήσεις τους. Ο νέος φόρος θα είναι πιο προοδευτικός, προκειμένου όσο μεγαλύτερη είναι η αξία της συνολικής ακίνητης περιουσίας να αυξάνεται αντίστοιχα και η φορολογική επιβάρυνση. Θα προβλέπεται δε ελάχιστος φόρος ανά τετραγωνικό, για κάθε κτίσμα. Στόχος των αλλαγών είναι η ελάφρυνση των αγροτικών ακινήτων. 

 Paseges.gr 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ TRIFYLIANEWS: Αναμονή για την αντίδραση των βουλευτών που αντιδρούν και έχουν σηκώσει ανταρσία κόντρα στο χαράτσωμα του κοσμάκη για το φόρο σε στάνες και μαντριά.


Διαβάστε Περισσότερα...

Στις 20 Νοεμβρίου η τελική ψηφοφορία των ευρωβουλευτών για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)

Η διασφάλιση σωστών τιμών για το τραπέζι των Ευρωπαίων αλλά ταυτόχρονα και ενός σωστού εισοδήματος για τους αγρότες ώστε να ζήσει η ύπαιθρος είναι κεντρικοί στόχοι της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ψηφίζεται στις 20 Νοεμβρίου στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου. Όπως τονίζεται, σε............................................
σχετική ανακοίνωση, οι δαπάνες για την ΚΑΠ εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των συνολικών δαπανών της ΕΕ και η τελευταία αναθεώρηση της ΚΑΠ έγινε το αντικείμενο διαπραγμάτευσης, παράλληλα με τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό 2014-2020 της Ένωσης από τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί. Σημειώνεται πως Ευρωκοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθαν σε πολιτική συμφωνία για το περιεχόμενη της αναθεώρησης στις 26 Ιουνίου, την οποία η επιτροπή Γεωργίας του ΕΚ ενέκρινε στις 30 Σεπτεμβρίου. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ www.paseges.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Πρόστιμα 4.830.000 ευρώ έριξε το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου. Το 1.830.000 ευρώ σε εταιρία αγροτικών προϊόντων στην Τριφυλία

Πρόστιμα συνολικού ποσού 4.830.000 ευρώ επέβαλε το ΣΔΟΕ Πελοπννήσου στα πλαίσια των ελέγχων και ερευνών για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διαπίστωσε..............................................
μεγάλη φοροδιαφυγή και σοβαρά αδήλωτα εισοδήματα και απέστειλε εκθέσεις ελέγχου στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα και τις αρμόδιες ΔΟΥ, ενώ επέβαλε πρόστιμα ποσού 3.000.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα τα οποία απέφυγαν να δηλώσουν τα ακίνητά τους μέσω off shore εταιρειών και ποσό 1.830.000 ευρώ σε εταιρία αγροτικών προϊόντων στην Τριφυλία για έκδοση εικονικών τιμολογίων σε αγρότες ειδικού καθεστώτος, μια υπόθεση που είχε συζητηθεί έντονα στην Τριφυλία και είχε απασχολήσει επί καιρό της διωκτικές αρχές.


Διαβάστε Περισσότερα...

Ομοφωνίες αλλά και αιχμή στην Οικ. Επιτροπή δήμου Τριφυλίας!

Ομόφωνα ελήφθησαν όλες οι αποφάσεις στη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Τριφυλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, ωστόσο, έγινε και μία «αιχμηρή» παρέμβαση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μπασδάνη. Σημειώνουμε πως, από τη συνεδρίαση απουσίαζαν όλα τα Μέλη της που προέρχονται από την Αντιπολίτευση του Δ.Σ., όπως και οι αναπληρωματικοί τους. Αν και.............................................
ο κ. Μπασδάνης δεν είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ζήτησε και του δόθηκε ο λόγος για το θέμα της έγκρισης ανάληψης δαπανών και την ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2013, στο οποίο μεταξύ άλλων, ήταν και η συντήρηση δημοτικού φωτισμού Δ.Ε. Αετού, στην οποία ο ίδιος έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος. Όπως είπε τον θορύβησε το ποσό των 20.000 ευρώ που καλείται να ψηφίσει το Σώμα για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού και άφησε «αιχμή» ως προς αυτό και το τι περιλαμβάνεται να γίνει με αυτό το ποσό. Ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Αετού, Γιάννης Μερκούρης, είπε πως υπάρχει η σχετική με το θέμα τεχνική περιγραφή της Τεχνικής Υπηρεσίας, την οποία ακριβώς δεν την γνωρίζει γιατι χθες ετοιμάστηκε, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε ότι η Επιτροπή δεν εγκρίνει τη μελέτη, αλλά ψηφίζει την ανάληψη δαπάνης μόνο. Ακολούθως, το Σώμα, ομόφωνα ενέκρινε την ανάληψη δαπανών και ψήφισε πιστώσεις του προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2013, και για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού της Δ.Ε. Αετού και των Δ.Ε. Αυλώνος και Γαργαλιάνων καθώς και για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού της Δ.Ε. Αετού, για τη συντήρηση οχημάτων και την προμήθεια ανταλλακτικών, όπως, επίσης, και ποσό 2.429,25 ευρώ για ανταλλακτικά και εργασία για απορριμματοφόρο, 1.135,92 για τσάπα, 4,665,67 ευρώ για δεύτερη τσάπα, 12.000 ευρώ για υπερωρίες προσωπικού, 5.000 ευρώ για λογισμικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό Κυπαρισσίας, 14.000 ευρώ για τον Βιολογικό Καθαρισμό Φιλιατρών, 1.000 ευρώ για προμήθεια υλικών συντήρησης χώρων πρασίνου Φιλιατρών, 14.692 ευρώ για το δημοτικό φωτισμό Δ.Ε. Αυλώνος, 23.937 ευρώ για τα αντλιοστάσια και το υδραγωγείο Φιλιατρών, 24.108 ευρώ για συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Αετού, 1987,68 για πινακίδες οδοσήμανσης Αετού, 20.000 ευρώ για συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Τριπύλης. Ομόφωνα έγινε η έγκριση δαπάνης ποσού 9.991,73 ευρώ, η διάθεση πίστωσης κι απʼ ευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Δ.Ε. Αετού». Ομόφωνα αποφάσισαν περί μη άσκησης προσφυγής κατά των αριθ. 20/2013, 21/2013 & 22/2013 αποφάσεων Λιμενάρχη Πύλου για επιβολή προστίμων επειδή σε ελέγχους που διενήργησε το Λιμενικό της Πύλου, το μήνα Ιούλιο του 2013, δε βρήκε ναυαγοσώστη στη θέση του στην παραλία του Λαγκούβαρδου. Ομόφωνα, ορίστηκε δικηγόρος ο Νικόλαος Κατσούλας για νομική εκπροσώπηση επί της αριθ. 11/2013 αγωγής της εταιρείας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΑΔΑΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» κατά του Δήμου Τριφυλίας, υπόθεση που έρχεται από τον πρώην δήμο Γαργαλιάνων το έτος 2007 και ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου ο δήμος καλείται να πληρώσει είτε 3.760 ευρώ είτε 3.450 ευρώ είτε 2.358 ευρώ! Ομόφωνα ορίστηκε συμβολαιογράφος, από την Αθήνα, για σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης δωρεάν παραχώρησης απορριμματοφόρου οχήματος, από το Δήμο Αθηναίων στο Δήμο Τριφυλίας, κάτι που έγινε μετά από επικοινωνία του Κυπαρίσσιου αντιδημάρχου Αθηναίων Άγγελου Αντωνόπουλου με τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Τσίγγανο και σχετικό αίτημα του δήμου Τριφυλίας στο δήμο Αθηναίων που ανταποκρίθηκε! 

 Του Ηλία Γιαννόπουλου Tharrosnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει παραδοθεί η νέα γέφυρα στο Λαγκούβαρδο

Την εκτίμηση πως μέχρι τα τέλη του χρόνου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα του Λαγκούβαρδου, έκανε μετά από αυτοψία μαζί με το δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, στο υπό εκτέλεση έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς! Αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχος είδαν από................................................
από κοντά την πρόοδο των εργασιών και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που αυτές προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, για να παραδοθεί η νέα γέφυρα στην κυκλοφορία το συντομότερο, βάζοντας οριστικά τέλος στο παλιό φονικό “S”, στο οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους αθώα θύματα σε τροχαία δυστυχήματα, και παρέχοντας στα διερχόμενα οχήματα ασφάλεια κατά τη διέλευσή τους από το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου Φιλιατρών – Μαραθόπολης. Σε δηλώσεις του ο κ. Αλευράς χαρακτήρισε πολύπαθο δρόμο με το φονικό “S” το τμήμα αυτό, υπενθυμίζοντας πως ως νομαρχιακός σύμβουλος είχε καταθέσει αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το έργο, ενώ τόνισε πως από το 2011 το είχε βάλει στο τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Μεσσηνίας σε προτεραιότητα, αλλά για δύο χρόνια η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθυστερούσε να δώσει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Σημείωσε δε πως η Περιφέρεια είχε βάλει το έργο σε προτεραιότητα «και σήμερα είμαστε σε φάση ολοκλήρωσης. Εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το έργο θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία», προσθέτοντας πως είναι ένα έργο σημαντικό, το οποίο θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στην επισκεψιμότητά της και, κυρίως, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα διέρχονται με ασφάλεια! Με τη σειρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, επισήμανε: «Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό ότι όλες οι παρεμβάσεις που κάναμε προς την Περιφέρεια και οι συνεννοήσεις που είχαμε μαζί της απέδωσαν καρπούς και το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και σε έναν πάρα πολύ καλό δρόμο. Θα δώσει μια πολύ μεγάλη ανάσα στην περιοχή, που αναπτύσσεται ραγδαία, και θα αποτρέψει κινδύνους νέων θυμάτων, που στο παρελθόν συνέχεια θρηνούσαμε…». 

 Του Ηλία Γιαννόπουλου Tharrosnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Σερφ στα μανιασμένα κύματα του Αγρίλη

Τα κύματα της αγριεμένης θάλασσας στον Αγρίλη απολάμβανε χθες το μεσημέρι μια παρέα σέρφερ. Ούτε καν το κόκκινο απ' τα χώματα νερό δεν τους πτοούσε. Πήραν τις σανίδες τους και ξεχύθηκαν αναζητώντας το τέλειο κύμα, κάνοντας με κάθε ευκαιρία τις εντυπωσιακές τους φιγούρες. 

Αξίζει να....................................... σημειώσουμε ότι η πλευρά της Τριφυλίας πολύ συχνά ελκύει σέρφερ - και ειδικά η παραλία του Λαγκούβαρδου όπου θεωρείται μια από τις πλέον ιδανικές παραλίες, αφού τα κύματα εκεί προσφέρονται για το άθλημα. Από ό,τι φαίνεται όμως και οι υπόλοιπες περιοχές είναι πολύ καλές, είτε έχουν άμμο είτε όχι. 

 Κ.Μπ. Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11/2013


Διαβάστε Περισσότερα...