Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Για τους σύγχρονους "Μαυρογιαλούρους"!!! Αφιερωμένο...










Διαβάστε Περισσότερα...

Η ΕΡΑΝΗ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ! ΤΡΕΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!


Η Εράνη Φιλιατρών κατέκτησε το Κύπελλο Μεσσηνίας επικρατώντας του Μεσσηνιακού με 1 - 0 ( 0 -1 καλύτερα γιατί το παιχνίδι ήταν Μεσσηνιακός - Εράνη) στον μεγάλο τελικό που τελείωσε πριν λίγο στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας στην Καλαμάτα..........


Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Παναγιωτακόπουλος λίγα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού, στο 86΄!!!...


Διαβάστε Περισσότερα...

Αιτήσεις για μεταπτυχιακό στην ''Ηθική και Φιλοσοφία''...


Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην “Ηθική και Φιλοσοφία”, που οργανώνουν τα τμήματα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών...........


Οι αιτήσεις και τα λοιπά δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία του προγράμματος, στη Σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Διεύθυνση: Παλαιό Στρατόπεδο, 24100, Καλαμάτα
Γραμματέας: κος Μπουγάς Ιωάννης
Τηλέφωνο/Fax 27210 65114 / 27210 65112
Ημέρες Κοινού Δευτέρα - Τετάρτη - Πέμπτη
Ώρες Κοινού 10:00 - 14:00








Διαβάστε Περισσότερα...

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών...


Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών.

Η συνεδρίαση είχε απ όλα!!!
Συμφωνίες, διαφωνίες, εντάσεις... ακόμη και διακοπή της συνεδρίασης για λίγα λεπτά...

Σχετικά με τις αποφάσεις.............


Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε, πώς θα γίνει Δακοκτονία στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου και τα Φιλιατρά, η συνεκμίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας Δήμου α) Οικοπέδου Μύλου και β) οικοπέδου Αθλητικών εγκαταστάσεων στην θέση Αγρίλη με τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη, η τροποποίηση τεχνικού προγράμματος - προϋπολογισμού έτους 2009, η παραλαβή της συγκοινωνιακής μελέτης, η έγκριση δαπάνης εορταστικών εκδηλώσεων 25ης Μαρτίου 2009, η αποδοχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη δαπάνης πληρωμής προσωπικού ΚΕΠ με σύμβαση μίσθωσης έργου, η έγκριση κατασκευής πατώματος στην πλατεία, Κατ/τος «Φρεσκονοστιμιές ΕΠΕ» και άλλα...


Διαβάστε Περισσότερα...

Kάθετα αντίθετος με τις διαδικασίες ενεργοποίησης δικαιωμάτων ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, που καλεί σε συσπείρωση τους αγρότες!


Με επιστολή του, ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις διαδικασίες ενεργοποίησης δικαιωμάτων, εξαπολύει σφοδρή επίθεση, με επιχειρήματα, στην ΕΑΣ Μεσσηνίας και καλεί τους αγρότες της περιοχής σε συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο...


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ.............



''Την ασυνέπεια και την ανευθυνότητα των αρμοδίων καλούμαστε να την πληρώσουμε εμείς, ενώ οι απειλές για πρόστιμα άρχισαν να διαρρέουν, θέλουν τον αγρότη υπάκουο, να περιμένει στις ουρές για να πάρει τα λεφτά που δικαιούται. Την διαδικασία αυτή για μια ακόμα φορά την ανέλαβαν οι ενώσεις. Οι συνεταιριστικές ενώσεις λοιπόν, δημιουργήθηκαν για να στηρίζουν και να προωθούν τα προϊόντα μας και το όφελος να φτάνει στον παραγωγό. Η ΕΑΣ Μεσσηνίας λειτουργεί σαν εμπορική επιχείρηση, έχει σφετεριστεί σε συνεργασία με το υπουργείο τις περιουσίες των πατεράδων μας και τις δικές μας και μια τεράστια περιουσία, αυτή του ΑΣΟ, ενώ στις τελευταίες κινητοποιήσεις μας, έδρασε διασπαστικά. Τώρα μας ζητάει για μια ακόμα φορά να γίνουμε αιμοδότες της. Πότε όμως την είδαμε δίπλα μας; Πότε διέθεσε χρήματα για διαφήμιση, ενημέρωση, προώθηση και έρευνα για τα προϊόντα μας; Τα συμπεράσματα είναι δικά σας. Εμείς δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι με τις διαδικασίες ενεργοποίησης. Εφόσον έχουμε ήδη πληρώσει και δεν έχουμε κάνει μεταβολές θα έπρεπε τα δικαιώματά μας να ενεργοποιούνται αυτόματα. Για όλους αυτούς τους λόγους είμαστε στην διαδικασία να αποστείλουμε υπομνήματα σε όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και να ζητήσουμε ακρόαση απ‘ τον υπουργό, δηλώνοντας πως αυτές οι διαδικασίες που μας θέλουν υποτακτικούς θα δημιουργήσουν όξυνση στην περιοχή μας σε μια στιγμή που τα προϊόντα μας έχουν εξευτελιστικές τιμές και θα τους θέσουμε απέναντι στις ευθύνες τους. Συνάδελφοι αγρότες, για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται συσπείρωση γύρω από τον σύλλογό μας. Καλούμε όλα τα μέλη μας να περάσουν από τα γραφεία μας ενώ οι εγγραφές νέων μελών θα συνεχιστούν από 18-03-09. Στα οικονομικά μας τώρα, οι εισφορές θα είναι 50 ευρώ τον χρόνο σε δύο εξάμηνα των 25 ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο του 2009 θα το καλύψει το Δ.Σ. Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε πως ο Αγροτικός Σύλλογος θα ξεκινήσει έναν κύκλο συζητήσεων με παραγωγούς, συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών για κάθε κλάδο ξεχωριστά (ελαιοκομία, κηπευτικά, αμπελουργία, κτηνοτροφία)''.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου, Γαργαλιάνοι.
Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τσεκούρας, Τραγάνα.
Γενικός γραμματέας Ηλίας Μπουντουβάς, Γαργαλιάνοι.
Ταμίας Κώστας Γιαννίμπας, Γαργαλιάνοι.
Μέλη Δ.Σ.: Κώστας Κανναβός, Μουζάκι.
Σωτήρης Κωνσταντόπουλος, Πύργος.
Νίκος Σινάνης, Γαργαλιάνοι.




Διαβάστε Περισσότερα...

Παρουσιάστηκε η Ηλεκτρονική Πύλη του Δήμου Καλαμάτας...


Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα η Ηλεκτρονική Πύλη του Δήμου Καλαμάτας σε εκδήλωση με θέμα "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση μέσω της νέας ηλεκτρονικής πύλης του Δήμου Καλαμάτας και με «brand name kalamata.gr»".

Εισηγητές ήταν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο υπάλληλος τους Δήμου Γιώργος Ξερόγιαννης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΣΑΪΜΠΕΡΣ Α.Ε. Γιώργος Κατζελής.................



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι στόχοι του έργου, οι λειτουργίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Νέας Πύλης, ειδικές παρουσιάσεις σχετικά με το Internet & την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.
Η Ηλεκτρονική Πύλη Δήμου Καλαμάτας (www.kalamata.gr) πρόκειται να
προσφέρει ενημερωτικό περιεχόμενο και ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς πολίτες και
επιχειρήσεις, ενώ θα αποτελεί το κεντρικό σημείο εισόδου για το σύνολο των
ηλεκτρονικών υπηρεσιών ή άλλων ιστοσελίδων που έχει ήδη αναπτύξει ο Δήμος.
Στόχος της Πύλης είναι η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Δήμου Καλαμάτας
αλλά και του τρόπου επικοινωνίας των πολιτών με το Δήμο. Συμβάλλει άμεσα στην
αυτοματοποίηση και βελτίωση των διαδικασιών εξυπηρέτησης του ήμου προς
στους πολίτες και στις επιχειρήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να
επικοινωνήσετε απ’ ευθείας με το ήμο Καλαμάτας στο τηλέφωνο 2721360776 ή
στο email webkal@dimos-kalamatas.gr.

Ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων:
"Στον Δήμο Καλαμάτας καταργούνται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και με ένα διαδραστικό τρόπο μειώνονται στο ελάχιστο όλες οι καθυστερήσεις και οι ταλαιπωρίες που υφίστανται σήμερα οι πολίτες. Δημιουργήθηκε ένα διαδικτυακό περιβάλλον που παρέχει σε πολίτες κι επιχειρήσεις ψηφιακές υπηρεσίες οι οποίες αφορούν: Την αμφίδρομη ηλεκτρονική πληροφόρηση. Την απευθείας καταχώρηση και διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας, με την χρήση ψηφιακών χαρτών και την υποστήριξη του GIS. Την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και αιτημάτων διοικητικής εξυπηρέτησης των πολιτών, όπως είναι τα πιστοποιητικά δημοτικής κατάστασης. Την ενημέρωση μέσω της υπηρεσίας φωνής της πύλης για την πορεία κάθε καταγγελίας, ή αίτησης για την έκδοση πιστοποιητικού ή άδειας. Την ηλεκτρονική πληρωμή δημοτικών φόρων, τελών ή παραβάσεων του ΚΟΚ. Την προβολή των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Δήμου. Την παροχή ψηφιακού περιεχομένου που δημιουργείται από παράλληλο έργο, και θα παρέχει ενημέρωση για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες ελέγχου της δράσης των συλλογικών οργάνων. Είναι πλέον φανερό ότι η εισαγωγή των Νέων Τεχνολογιών στη διοίκηση θα επιφέρει ανασχεδιασμό, όλων των διαδικασιών λειτουργίας του Δήμου αλλά και του τρόπου αλληλεπίδρασης και συνεργασίας με τον πολίτη. Εγκαινιάζεται με τη λειτουργία της Πύλης μία νέα εποχή για τον Δήμο, στην οποία θα παράγονται και θα παρέχονται ψηφιακές υπηρεσίες και περιεχόμενο, μέσα από μία αλληλεπιδραστική διαδικασία".


Διαβάστε Περισσότερα...

Τίμησαν τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο!


Ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας βράβευθηκε και από τα 7 Επιμελητήρια Πελοποννήσου για την προσφορά του


Τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο βράβευσαν χθες τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας και Κορινθίας, σε μια λαμπρή εκδήλωση στην αίθουσα «Ερμής» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος...........



Ανάμεσα στις προσωπικότητες που τίμησαν τον εξέχοντα Έλληνα με την παρουσία τους στην εκδήλωση ήταν η γυναίκα του κα Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, ο νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, ο καθηγητής Αρχαιολογίας κι επικεφαλής των ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη κ. Πέτρος Θέμελης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Φώλιας, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Αντζουλάτος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργος Καραμπάτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Τζωάννος και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κ. Γιώργος Καραμπάτος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η εν λόγω βράβευση αναγνωρίζει δημόσια τη σημασία της αγάπης για τη γενέτειρα γη και της ευαισθησίας για τα προβλήματά της, κάτι που επιδεικνύει έμπρακτα ο εκλεκτός Μεσσήνιος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος.

Η βράβευση αυτή τον τιμά για την προσήλωσή του σε στόχους για κάτι ξεχωριστό, το οποίο πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Επιβραβεύεται για το δικό του λαμπρό παράδειγμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και επαινείται η ζωή του ως πολίτης της κοινωνίας μας.

Και ως πατέρας γιατί μετέδωσε στα παιδιά του τις ίδιες αρχές, τις ίδιες ευαισθησίες.

Τέτοιες προσωπικές και επιχειρηματικές διαδρομές και επιλογές που ανοίγουν νέους δρόμους και θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον του κοινωνικού συνόλου, μας κάνουν όλους να ελπίζουμε.

Γι’ αυτό και αξίζουν να αναδεικνύονται ως πρότυπα προς μίμηση ιδιαίτερα σε εποχές ζοφερές και αβέβαιες, όπως η σημερινή».

Ο κ. Καραμπάτος εξήρε την πρωτοβουλία βράβευσης του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για την πραγματοποίηση της COSTA NAVARINO στην περιοχή της Πύλου, σημειώνοντας:



«Πρόκειται για μια λαμπρή επένδυση, η οποία αναμένεται να αναζωογονήσει τη χειμάζουσα οικονομία της ευρύτερης περιοχής Πελοποννήσου και να της ανοίξει νέες ευοίωνες προοπτικές. Μια επιχειρηματική πρωτοβουλία η οποία μέσω της τουριστικής ανάπτυξης θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού».



Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

«Βουλιάζει» το Λιμάνι Καλαμάτας λόγω… γραφειοκρατίας!


Κάτι παραπάνω από εμφανές φαίνεται να είναι το φάσμα της καθυστέρησης όσον αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών για τη βελτίωση των υποδομών στη δυτική προκυμαία του Λιμένα Καλαμάτας............


Η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, κ. Γρηγόρη Τσάλτα, στη προκειμένη περίπτωση, υπογράφηκε στις 28 Αυγούστου 2007. Στις 29 Αυγούστου 2008 το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τροποποίηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων για το 2008, χρηματοδοτώντας το έργο για τη Βελτίωση Υποδομής Δυτικής Προκυμαίας του Λιμένος Καλαμάτας με το ποσό των 265.000 ευρώ (με υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη). Συνεπώς η κωλυσιεργία του έργου αποδίδεται είτε σε ευθύνες του αναδόχου, είτε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, που επιβράδυναν την απορρόφηση της χρηματοδότησης. Τα χρήματα έφτασαν τελικά, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Νίκος Τζάννες και πλέον εκκρεμούσε μόνο η αδειοδότηση από τον Φορέα.



Ανεξήγητη καθυστέρηση της άδειας από το Λιμενικό Ταμείο

Τα πράγματα, όσον αφορά στις εργασίες στον χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο, έδειχναν να δρομολογούνται μετά και τη σχετική αδειοδότηση που δόθηκε - με εντυπωσιακή καθυστέρηση - από την αρμόδια Αρχή του Λιμεναρχείου, δηλαδή το Λιμενικό Ταμείο, με αναφορά σε όρους και προϋποθέσεις για την ανάληψη του έργου (π.χ. να απαγορεύεται η είσοδος στο εργοτάξιο στους μη έχοντας εργασία, να μην απορρίπτονται λύματα στη θάλασσα κ.ο.κ.). Η συγκεκριμένη αδειοδότηση από το Λιμενικό Ταμείο δόθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2009. Ο ανάδοχος είχε αιτηθεί την χορήγηση της άδειας στις 16 Οκτωβρίου 2008, τέσσερις μήνες πριν. Η προθεσμία, που έχει δοθεί για την ολοκλήρωση του έργου, λήγει στις 3 Απριλίου 2009, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποια παράταση, ενώ το έργο επιχορηγείται από το Γ’ ΚΠΣ.

Έναν μήνα μετά από τις δηλώσεις του αντινομάρχη, Στάθη Αναστασόπουλου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που έγινε στις 6 Φεβρουαρίου 2009, με τη συμμετοχή του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Νίκου Τζάννε, του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας, Παναγιώτη Γιαννακέα και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών, δόθηκε η εντύπωση πως είχαν αποσαφηνιστεί τα περισσότερα ζητήματα σχετικά με την υλοποίηση των εργασιών. Λίγο αργότερα, στις 26 Φεβρουαρίου 2009, ο αντινομάρχης έδωσε και κάποιες επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα ζητήματα αδειοδότησης, τα οποία φάνηκε να είχαν λυθεί. Λυμένα μεν, καθυστερημένα δε. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών υπογράφηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2008, ενώ το έργο πρέπει να είναι έτοιμο στις 3 Απριλίου 2009, με αρχικό προϋπολογισμό 865.000 ευρώ.



Πορεία των εργασιών και απρόσμενα «μερεμέτια»

Χθες ο ανάδοχος του έργου έλαβε μια επιστολή, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να κάνει κάποια «έξτρα» - δηλαδή μη συμπεριλαμβανόμενα στον αρχικό προϋπολογισμό - τα οποία αφορούν στην τοποθέτηση σωληνώσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας στον χώρο του Λιμανιού. Οι εργασίες αυτές θα πρέπει να εγκριθούν με σχετικό ΑΠΕ (Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών), ώστε να καλυφθούν οι επιπλέον δαπάνες, που θα προκύψουν. Παράλληλα, χθες έγινε η συνάντηση του αναδόχου με την ΟΣΕ Α.Ε. για την τροποποίηση των γραμμών στην οδό Ψαρών μέχρι και τους Μύλους. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως τα έργα θα πρέπει να έχουν τελειώσει στις 3 Απριλίου. Θα έχουν, άραγε;


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

«Άναψαν τα αίματα» στην Κυπαρισσία! - Κριτική στον Δήμαρχο για οφειλές και αυθαίρετες περικοπές σε έργα του Τεχνικού Προγράμματος



Οι τεράστιες οφειλές του Δήμου, που «αγγίζουν» το 1,3 εκατ. ευρώ καθώς και οι περικοπές κι αυθαίρετες αλλαγές και τροποποιήσεις σε έργα και δράσεις, που όμως έχουν ψηφιστεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα, ήταν τα κυριότερα σημεία για τα οποία, κατά τη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό του 2009, ασκήθηκε έντονη κριτική στον δήμαρχο Κυπαρισσίας από 3 μέλη της Δημαρχιακής, τους δημοτικούς συμβούλους Σωτήρη Γιαννόπουλο της ΑΔΗΚ και Θεόδωρο Γκρίτζαλη και Δημήτρη Χρονόπουλο από τη Συμπολίτευση...........

Σημειώνουμε πως, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη εισήγηση από την πλευρά του κ. Σαμπαζιώτη για το θέμα, ενώ στις πολλές ερωτήσεις που του τέθηκαν για τις οφειλές, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι, οι περισσότερες από αυτές αφορούν άλλα έργα από αυτά για τα οποία έχουν κοπεί τα τιμολόγια, καθώς, όπως είπε, «δεν υπήρχε άλλος τρόπος»!

Επειδή, όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, οι οφειλές αγγίζουν το 1,3 εκατ. ευρώ, ζητήθηκαν οι αναγκαίες και απαιτούμενες εξηγήσεις και διευκρινίσεις για κάθε οφειλή και σε νέα συνάντηση - συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής θα ξανασυζητηθεί το σχέδιο του προϋπολογισμού.

Σχετικά, δε, με περικοπές και αυθαίρετες αλλαγές και τροποποιήσεις σε έργα και δράσεις, που όμως έχουν ψηφιστεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα, σημειώνουμε πως στον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικας, στο Άρθρο 208, τονίζεται ότι, «τροποποίηση του ετήσιου Τεχνικού Προγράμματος επιτρέπεται μόνο ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου», κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει!

Στην νέα συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Κυπαρισσίας, τις επόμενες ημέρες, θα συζητηθεί πιο διεξοδικά ο προϋπολογισμός του Δήμου Κυπαρισσίας για το 2009 και αναμένεται ο δήμαρχος να δώσει αιτιολογημένες εξηγήσεις και διευκρινίσεις (όπως του ζητήθηκε από μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής) και αν αυτές κριθούν επαρκείς και γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες έργων και προβλέψεις και για την πόλη της Κυπαρισσίας, σύμφωνα με το Τεχνικό Πρόγραμμα που έχει ήδη ψηφιστεί, αναμένεται να «καταρτιστεί» ο προϋπολογισμός.

Πρέπει να σημειώσουμε, επίσης, πως στο σχέδιο του προϋπολογισμού, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συμμετοχή και της Αντιπολίτευσης, δια του επικεφαλής της ΑΔΗΚ, Θανάση Πετρόπουλου, στη 2μελή Επιτροπή Παραλαβής Έργων και βεβαίωσης καλής εκτέλεσης για έργα ποσού μέχρι 6.900 ευρώ περίπου (που είναι με ανάθεση), τα ποσά αυτά έχουν κάπως μειωθεί. Έχουν αυξηθεί όμως κατά πολύ τα ποσά από 6.900 ευρώ μέχρι 12.000 ευρώ, που παραλαμβάνονται από άλλη Επιτροπή, στην οποία συμμετέχει μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος κι αυτός είναι ο αντιδήμαρχος, Γρηγόρης Γκότσης. Αυτό «δείχνει» ίσως και τη «βούληση» της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει την πρακτική των αναθέσεων, όπως και όπου, ίσως, αυτή επιθυμεί, αφού ναι μεν τυπικά θα αναθέτει τα έργα η Δημαρχιακή Επιτροπή, αλλά ουσιαστικά θα τα παραλαμβάνει ο αντιδήμαρχος (ως Μέλος της Επιτροπής Παραλαβής) μόνος του, χωρίς να δίνει αναφορά. Η μόνη διαφορά με τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πρακτική και πολιτική είναι ότι, πλέον, τα ποσά αυτά είναι κατά πολύ μεγαλύτερα απ’ ό,τι μέχρι πρότινος! Με ενδιαφέρον, πάντως, αναμένεται η νέα συζήτηση του προϋπολογισμού στη Δημαρχιακή Επιτροπή, αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που δήμαρχος θα ομολογήσει ότι, άλλα έργα έγιναν, αλλού και αλλιώς και για άλλα, τελείως άσχετα, κόβονται τα τιμολόγια για να πληρωθούν, χωρίς να υπάρχει, έστω, ενημέρωση, αν όχι και σύμφωνη γνώμη, του Δημοτικού Συμβουλίου!


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr



Διαβάστε Περισσότερα...