Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Kάθετα αντίθετος με τις διαδικασίες ενεργοποίησης δικαιωμάτων ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, που καλεί σε συσπείρωση τους αγρότες!


Με επιστολή του, ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις διαδικασίες ενεργοποίησης δικαιωμάτων, εξαπολύει σφοδρή επίθεση, με επιχειρήματα, στην ΕΑΣ Μεσσηνίας και καλεί τους αγρότες της περιοχής σε συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο...


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ.............''Την ασυνέπεια και την ανευθυνότητα των αρμοδίων καλούμαστε να την πληρώσουμε εμείς, ενώ οι απειλές για πρόστιμα άρχισαν να διαρρέουν, θέλουν τον αγρότη υπάκουο, να περιμένει στις ουρές για να πάρει τα λεφτά που δικαιούται. Την διαδικασία αυτή για μια ακόμα φορά την ανέλαβαν οι ενώσεις. Οι συνεταιριστικές ενώσεις λοιπόν, δημιουργήθηκαν για να στηρίζουν και να προωθούν τα προϊόντα μας και το όφελος να φτάνει στον παραγωγό. Η ΕΑΣ Μεσσηνίας λειτουργεί σαν εμπορική επιχείρηση, έχει σφετεριστεί σε συνεργασία με το υπουργείο τις περιουσίες των πατεράδων μας και τις δικές μας και μια τεράστια περιουσία, αυτή του ΑΣΟ, ενώ στις τελευταίες κινητοποιήσεις μας, έδρασε διασπαστικά. Τώρα μας ζητάει για μια ακόμα φορά να γίνουμε αιμοδότες της. Πότε όμως την είδαμε δίπλα μας; Πότε διέθεσε χρήματα για διαφήμιση, ενημέρωση, προώθηση και έρευνα για τα προϊόντα μας; Τα συμπεράσματα είναι δικά σας. Εμείς δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι με τις διαδικασίες ενεργοποίησης. Εφόσον έχουμε ήδη πληρώσει και δεν έχουμε κάνει μεταβολές θα έπρεπε τα δικαιώματά μας να ενεργοποιούνται αυτόματα. Για όλους αυτούς τους λόγους είμαστε στην διαδικασία να αποστείλουμε υπομνήματα σε όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και να ζητήσουμε ακρόαση απ‘ τον υπουργό, δηλώνοντας πως αυτές οι διαδικασίες που μας θέλουν υποτακτικούς θα δημιουργήσουν όξυνση στην περιοχή μας σε μια στιγμή που τα προϊόντα μας έχουν εξευτελιστικές τιμές και θα τους θέσουμε απέναντι στις ευθύνες τους. Συνάδελφοι αγρότες, για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται συσπείρωση γύρω από τον σύλλογό μας. Καλούμε όλα τα μέλη μας να περάσουν από τα γραφεία μας ενώ οι εγγραφές νέων μελών θα συνεχιστούν από 18-03-09. Στα οικονομικά μας τώρα, οι εισφορές θα είναι 50 ευρώ τον χρόνο σε δύο εξάμηνα των 25 ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο του 2009 θα το καλύψει το Δ.Σ. Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε πως ο Αγροτικός Σύλλογος θα ξεκινήσει έναν κύκλο συζητήσεων με παραγωγούς, συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών για κάθε κλάδο ξεχωριστά (ελαιοκομία, κηπευτικά, αμπελουργία, κτηνοτροφία)''.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου, Γαργαλιάνοι.
Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τσεκούρας, Τραγάνα.
Γενικός γραμματέας Ηλίας Μπουντουβάς, Γαργαλιάνοι.
Ταμίας Κώστας Γιαννίμπας, Γαργαλιάνοι.
Μέλη Δ.Σ.: Κώστας Κανναβός, Μουζάκι.
Σωτήρης Κωνσταντόπουλος, Πύργος.
Νίκος Σινάνης, Γαργαλιάνοι.