Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Προπονητικό Juniors Camp στην Κυπαρισσία από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Ανάπτυξης Pablo Salles






Προπονητικό Camp για αθλητές ηλικίας 9 έως 16 ετών διεξάγεται στην παραλία Κυπαρισσίας, στα πλαίσια του Τελικού Εφήβων-Νεανίδων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος FREDDOCCINO Juniors 2008.

Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες της περιοχής θα διδαχθούν τα μυστικά του αθλήματος από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Ανάπτυξης Pablo Cabral Salles.







.


Διαβάστε Περισσότερα...

Καλοκαίρι 2008! Πάμε παραλία, τώρα...



Καλοκαίρι 2008!

Στην Κυπαρισσία...

... την Τριφυλία...


... την Μεσσηνία!!!




Πάμε παραλία, τώρα...



..........................................!!!




Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΠΟΨΕ Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ...



Μια άκρως ενδιαφέρουσα και σημαντική εκδήλωση - διάλεξη του Καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη και των συνεργατών του Αρχαιολόγων, Κλεάνθη Σιδηρόπουλου και Εύης Λαμπροπούλου θα πραγματοποιηθεί απόψε στη Χώρα Τριφυλίας από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Χώρας.


Ο καθηγητής και οι συνεργάτες του θα μιλήσουν για την Αρχαία Μεσσήνη και τις Πρόσφατες Έρευνες!








Διαβάστε Περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου για τον Τελικό Εφήβων – Νεανίδων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος FREDDOCCINO Juniors στην Κυπαρισσία






Στις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για τον Τελικό Εφήβων-Νεανίδων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος FREDDOCCINO Juniors 2008 το Σαββατοκύριακο στην Κυπαρισσία.

Στο πάνελ ήταν ο Δημάρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλητισμού Νομαρχικής Αυτοδιοίκησησ Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ) Παναγιώτης Τσιμόγιαννης αλλά και o Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης Pablo Cabral Salles ενώ το ρόλο τους συντονιστή είχε ο υπεύθυνος Διοργάνωσης, Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Juniors καθώς και της Επιτροπής Beach Volleyball, Γιώργος Γκάγκαλης.

Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας καλοσώρισε τους αθλητές από όλη την Ελλάδα, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και ευχαρίστησε τον ΟΠΑΝΑΜ για την υποστήριξή του.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΑΜ δήλωσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας στηρίζει όλες τις προσπάθειες που προβάλουν τον αθλητισμό και την περιοχή, χαρακτηρίζοντας το beach volley ως ένα άθλημα που ταιριάζει απόλυτα στο φυσικό τοπίο της Μεσσηνίας.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης κ. Salles δήλωσε εντυπωσιασμένος και ότι περιμένει έναν πολύ ανταγωνιστικό τελικό από όλους τους συμμετέχοντες.

Ο κ. Γκάγκαλης αναφέρθηκε στο Πρωτάθλημα και τους αγώνες που θα διεξαχθούν στην Κυπαρισσία.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν και οι 2 πρώτες ομάδες κοριτσιών στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος και συγκεκριμένα οι Καράβη/Πασιαλή από την Αθήνα και οι Διαμαντή/Κατζικά από τη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι αθλήτριες δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τις εγκαταστάσεις αλλά και τη φιλοξενία στην πόλη της Κυπαρισσίας, και κάλεσαν το κοινό να παρακολουθήσει τις προσπάθειές τους...




Διαβάστε Περισσότερα...

Για χάρη της αυγουστιάτικης πανσέληνου ανοιχτοί 70 αρχαιολογικοί χώροι




Το φως της πανσελήνου θα φωτίσει τα αρχαία μνημεία. Για ακόμα μία χρονιά το κοινό θα μπορεί να απολαύσει το θέαμα, μιας και 70 αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τη 01.00 π.μ. στις 16 Αυγούστου, το βράδυ με πανσέληνο.
Φέτος η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Συνολικά 70 μνημεία θα «ξενυχτήσουν» παρέα με το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.


Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Συγκεκριμένα ανοιχτοί μέχρι τη μία το πρωί θα παραμείνουν οι εξής αρχαιολογικοί χώροι:


Ιερό Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης, Ζώνη και Αβδηρα στη Θράκη.
Αμφίπολη, Καλή Βρύση Δράμας, αρχαία αγορά Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, πύργος Ουρανούπολης, Έδεσσα, αύλειος χώρος του Ναού Αναστάσεως του Χριστού στη Βέροια, Βεργίνα, Δίον, η ελληνιστική πόλη της Φλώρινας, ο Ναός της Παναγίας Κουμπελίδικης στην Καστοριά στη Μακεδονία.
Δωδώνη, Ιτσ-Καλέ Ιωαννίνων, μεσαιωνικό κάστρο Αρτας, στάδιο και Βασιλική Α' Αρχαίας Νικόπολης, νεκρομαντείο Πρέβεζας, παλαιό φρούριο Κέρκυρας, Αγία Μαύρα Λευκάδας σε Ήπειρο και Επτάνησα.
Στη Θεσσαλία ανοιχτά θα παραμείνουν το βυζαντινό κάστρο Τρικάλων, τα Μετέωρα, η τοξωτή γέφυρα Πύλης Τρικάλων, τα αρχαιολογικά μουσεία Βόλου και Αλμυρού, το Ασκληπιείο- Κάστρο Σκοπέλου και ο ναός του Απόλλωνα Μοσχάτου Καρδίτσας.
Πολλοί χώροι και μνημεία θα παραμείνουν ανοιχτοί σε Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. Η Ακρόπολη, το Σούνιο, το Ολυμπιείο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ο προαύλειος χώρος του Νομισματικού Μουσείου, το Μουσείο Σχηματαρίου, το Κάστρο Λαμίας, η Ακρόπολη Προέρνας, το Βυζαντινό Μουσείο Υπάτης, τα φρούρια σε Ναύπακτο και Αντίρριο, τα Αρχαιολογικά Μουσεία Ερέτριας και Καρύστου.


Στην Πελοπόννησο ανοιχτά θα παραμείνουν: η Αρχαία Κόρινθος, η Αρχαία Νεμέα, η Αρχαία Σικυώνα, το κάστρο Παλαμηδίου, οι Μυκήνες, το αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, ο Μιστράς, ο αρχαιολογικός χώρος της Ορθίας Αρτέμιδος, το αίθριο του Μουσείου της Ολυμπίας, το Μπενάκειο Μουσείο Καλαμάτας, το Νιόκαστρο Πύλου και το Κάστρο της Χώρας των Κυθήρων.


Στο Αιγαίο ανοιχτοί θα παραμείνουν οι εξής χώροι: Μέσα Λέσβου, Εμποριό Χίου, Πολιόχνη Λήμνου, Κάστρο Μήθυμνας Λέσβου, Ύρια Νάξου, Κιόνια Τήνου, Ηραίο Σάμου, μουσείο προϊστορικής Θήρας, μουσεία Σύμης και Αστυπάλαιας, Ακρόπολη Ρόδου, Κάμειρος.
Παράλληλα ανοιχτοί θα είναι για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Λατούς και Απτερας στην Κρήτη καθώς και τα Μάλια.


Αρκετές μουσικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για εκείνη τη βραδιά σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.



Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ




Διαβάστε Περισσότερα...

Στο Τουρκμενιστάν "Οι Δρόμοι της Ελιάς"





Με τη σκέψη στον αδικοχαμένο συνοδοιπόρο τους Μιχάλη Καλογερόπουλο συνεχίζουν την πορεία τους οι μοτοσυκλετιστές του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς», προς το Πεκίνο και τη Μόσχα. Το βράδυ της Κυριακής η Αποστολή διανυκτέρευσε στην Τιφλίδα της Γεωργίας αναβάλλοντας τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί από το Δήμο της πόλης και το Υπουργείο Πολιτισμού της Γεωργίας. Το πρωί της Δευτέρας (21/7/08) η Αποστολή αναχώρησε για το Αζερμπαϊτζάν. Ισχυρή αστυνομική δύναμη ακολουθούσε την πορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, επιτρέποντας την ασφαλή μετάβαση του Οδοιπορικού στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μπακού. Στο ξενοδοχείο στο οποίο προσέφερε στέγη στους μοτοσυκλετιστές το Υπουργείο Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν υποδέχθηκαν την Αποστολή ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Θεμιστοκλής Δημίδης και η Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στο Μπακού κα Όλγα Μεζερίδου-Φαουβά. Το πρωί οι μοτοσυκλετιστές μετέβησαν στο κτήριο της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής του Αζερμπαϊτζάν, όπου ο Υπουργός Αθλητισμού και Νεότητας Azad Ragimov και ο κ. Καραμπάτος φύτεψαν την Ελιά της Ειρήνης και του Διαπολιτισμικού Διαλόγου. Δίπλα στην ελιά αυτή φυτεύτηκε μία ακόμα ελιά στη μνήμη του Μιχάλη Καλογερόπουλου. Η Έκθεση της Ελιάς η οποία είχε προγραμματιστεί να στηθεί σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης του Μπακού, στην παραλιακή λεωφόρο, δυστυχώς δεν στάθηκε δυνατόν να στηθεί εξαιτίας ισχυρών ανέμων. Προχθές το βράδυ (Τρίτη 22/7/08, 9:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) η Αποστολή ξεκίνησε με φέρρυ μποτ για το Τουρκμενιστάν όπου υπολογίζεται να φτάσουν 14 ώρες αργότερα.



Πηγή: Εφημερίδα ¨ΘΑΡΡΟΣ¨ ' 24-07-2008




Διαβάστε Περισσότερα...

ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ & ΤΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ!




Την ίδρυση νέων τμημάτων σε περιφερειακά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ενέκρινε σε συνεδρίασή του το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ), αλλά, δυστυχώς κανένα από αυτά δεν είναι σύμφωνα με τις προτάσεις και τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί, για το Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας ή ακόμα και τις Σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργούν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα!!!













Διαβάστε Περισσότερα...

Υπαναχωρεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης μετά τις καταγγελίες για τον Καϊάφα!




Λήψη νέων μέτρων...


Έπειτα από τις καταγγελίες της WWF, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του Δάσους Καϊάφα, αποσύρει τα ερπυστριοφόρα οχήματα, δεσμεύεται να μην ανοίξει νέους δρόμους και εντείνει την επίβλεψη των εργασιών ώστε να μην καταστρέφεται το έδαφος.


Η WWF είχε κατηγορήσει την ΕΤΑ ότι χρησιμοποιεί βαρέα οχήματα για την απομάκρυνση των δέντρων που κάηκαν στις περυσινές πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι αμμόλοφοι και όσα δενδρύλια κατάφεραν να φυτρώσουν. Υποστήριξε μάλιστα ότι η χρήση ερπυστριοφόρων γίνεται «κατά παράβαση των μελετών και των σχετικών αδειών που έχουν δοθεί».


Η ΕΤΑ, από την πλευρά της, παραδέχεται το πρόβλημα, υποστηρίζει όμως ότι δεν είναι εκτεταμένο: «Κατά τη διάρκεια των εργασιών που εκτελούνται αυτή τη στιγμή από τον εργολάβο τον οποίο εγκατέστησε η εταιρεία [...] ίσως από απροσεξία έχει προκληθεί τοπικά από ερπυστριοφόρο μηχάνημα μικρή διαταραχή στη δομή του εδάφους».


Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ μικρό και σε πολύ μικρή έκταση [...] Η όποια διαταραχή του εδάφους είναι σε μεγάλο βαθμό αντιστρεπτή και η αποκατάσταση θα επέλθει με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου, αναφέρει η Εταιρεία σε ανακοίνωσή της.


Παραθέτει στη συνέχεια τα μέτρα που αποφασίστηκαν:


Να σταματήσει η χρήση του ερπυστριοφόρου οχήματος, να μην διανοιχθεί «έστω και ένας μικρός τρακτερόδρομος» και να ενταθεί η επίβλεψη των εργασιών.


Η ΕΤΑ επισημαίνει πάντως ότι οι τρεις μελέτες που έχει καταθέσει έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες. Οι μελέτες αφορούν τον πίνακας υλοτομίας, την προστασία της ορεινής λεκάνης απορροής και τη συγκράτησης αμμοθινών και την αναδάσωση του δάσους κουκουναριάς.


Αναφέρει ακόμα ότι θα καταθέσει μελέτη για τη δημιουργία δικτύου με πυροσβεστικούς κρουνούς που θα χρησιμοποιείται τόσο για πυρόσβεση όσο και για την άρδευση των φυτών της αναδάσωσης.


Διευκρινίζει, τέλος, ότι τα καμένα δέντρα πρέπει να απομακρυνθούν επειδή το κάρβουνο κάνει την περιοχή εύφλεκτη, επειδή η αποσύνθεση του ξύλου εκλύει διοξείδιο του άνθρακα και επειδή το νεκρό ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο στη θέση ορυκτών καυσίμων.



Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ




Διαβάστε Περισσότερα...

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ Ε.Μ.Π. ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...




Να αναθέσουν στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο την εκπόνηση μελέτης για τους τρόπους διαχείρισης των σκουπιδιών, αφού προηγουμένως δώσουν στοιχεία στη μελετητική ομάδα και αφού αυτή εκτιμήσει το κόστος και αφού βρεθούν και τα χρήματα για να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση, συναποφάσισαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες - Δήμαρχοι της Τριφυλίας!!!


Ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ενώ ήδη από προχθές έπρεπε να έχουν απαντήσει στον Περιφερειάρχη για το χώρο που θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής -παλετοποιητής για να αρχίσουν οι διαδικασίες και για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου και για την προμήθειά του μηχανήματος αλλά και για να ενημερωθεί εγγράφως το ΥΠΕΧΩΔΕ πως στη Μεσσηνία ¨κλείνουν¨ οι σκουπιδότοποι (για να μπορέσει να γίνει κάποτε η αποκατάστασή τους) μπας και γλιτώσουμε από τα τσουχτερά πρόστιμα που έρχονται, οι Δήμαρχοι αυτό που ήταν το πρώτο και επείγει, το έθεσαν σε δεύτερη μοίρα και μαζί με μία καθηγήτρια του Πολυτεχνείου που, ασφαλώς, θα κάνει τη μελέτη έναντι αδράς αμοιβής, κουβέντιαζαν για το πόσα τετραγωνικά θα είναι το εργοστάσιο, αν θα γίνει πυρόλυση, αν θα γίνει το ένα, αν θα γίνει το άλλο...


Καλή, δε λέω η μελέτη για τη διαχείριση, αλλά αυτό έπεται σε σχέση με την δεματοποίηση που, ούτως ή άλλως, θα γίνει στην περιοχή μέχρι να βρεθεί ο τρόπος της διαχείρισης ή της διάθεσης και πού - πώς των σκουπιδιών...



Γιατι μέχρι να γίνει η μελέτη, μέχρι να επιλεγεί ο χώρος, μέχρι να βρεθούν τα χρήματα γι΄αυτές τις εγκαταστάσεις και μέχρι αυτές να κατασκευαστούν, ε, όπως και να το κάνουμε θα περάσουν μερικά χρονάκια!!!


Και μέχρι τότε, τί θα γίνει με τα σκουπίδια;;;


Θα τα φάμε ή μήπως θα τα φάνε οι Αυτοδιοικητικοί μας;;;


Και, είπαμε, έρχονται και τα πρόστιμα που εμείς, οι πολίτες, θα κληθούμε να πληρώσουμε!!!


Καλές οι μελέτες, καλά τα σχέδια, καλά τα οράματα, καλύτερα και τα όνειρα, αλλά ας αφήσουν για λίγο τα ευχολόγια και τις μεγαλοστομίες, γενικολογίες και, σε πολλές περιπτώσεις, αοριστολογίες και ας ασχοληθούν επιτέλους και με το παρόν, με την καθημερινότητα των σκουπιδιών και ας προτείνουν, που να πάρει, μιά θέση για τον δεματοποιητή στον Περιφερειάρχη (που κι αυτός μας έχει τρελάνει με τις αλλεπάλληλες και διαφορετικές προτάσεις του)...


Τόοοοοσο δύσκολο είναι πια;;;


Τόσο δύσκολο είναι που και για το πού θα εγκατασταθεί αυτός ο δεματοποιητής την πρόταση του χώρου θα κάνει το Πολυτεχνείο, ενταγμένη στη μελέτη που θα κάνει...


Ναι, αλλά μέχρι τότε, τι θα γίνει;;;




***Περισσότερα για τη σύσκεψη σε επόμενη ανάρτηση...




Διαβάστε Περισσότερα...