Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Και, δύο ακόμη ύποπτα κρούσματα νέας γρίπης στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας...


Εκτός από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης, σε δύο νεαρούς μαθητές οι οποίοι βρίσκονται σε κατ' οίκον νοσηλεία, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, στους ειδικούς απομονωμένους θαλάμους βρίσκονται...........

δύο ακόμη άτομα με συμπτώματα του ιού και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Ινστιτούτο "Παστέρ".



Διαβάστε Περισσότερα...

Δύο τα κρούσματα νέας γρίπης στη Μεσσηνία.


Δυο μαθητές, ένας 15χρονος και ένας 16χρονος, είναι τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης στη Μεσσηνία. Τα παιδιά, που...........

επέστρεψαν από ταξίδι στην Ισπανία με την ποδοσφαιρική ομάδα του Μεσσηνιακού, παρουσίασαν συμπτώματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας την περασμένη Τρίτη. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στον Ινστιτούτο "Παστέρ", ήταν θετικά στον ιό.
Η γενική εικόνα και των δυο μαθητών είναι καλή και τα συμπτώματα της ασθένειας ήπια. Οι γιατροί αποφάσισαν να νοσηλευτούν κατ΄ οίκον με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή



Διαβάστε Περισσότερα...

Αδιαφορεί ο Δήμος Κυπαρισσίας για τα φύκια που "πνίγουν" την παραλία - Τα μαζεύει μόνος του ιδιώτης - επαγγελματίας στην περιοχή.




Τίγκα στα φύκια είναι, κυρίως, το νότιο τμήμα της παραλίας της Κυπαρισσίας...

Ο Δήμος, εδώ και μέρες, αδιαφορεί και δεν στέλνει προσωπικό ή μηχανήματα για να τα μαζέψουν και να τα απομακρύνουν..

Έτσι, ιδιώτης - επαγγελματίας στην περιοχή με δικά του συνεργεία και, φυσικά, δικά του έξοδα, μαζεύει τα φύκια...
Ο Δήμος..............


ούτε καν τις δεκάδες σακούλες δεν πάει να πάρει........

Και μετά, κάποιοι επιχειρούν, ατυχώς, να μας πείσουν για τη, δήθεν, περιβαλλοντική ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής και άλλα τέτοια, που όμως είναι "κουραφέξαλα"!

Για να δούμε, θα πάνε, επιτέλους, να πάρουν, έστω, τις σακούλες με τα φύκια ή, μήπως, τις αφήσουν εκεί για καιρό... "για να κάνουν εντύπωση";;;.......

Αν ήταν, όμως, να καθαρίσουν κανέναν ιδιωτικό χώρο ή καμιά αυλή, για ψήφους, θα έτρεχαν.....

Α, ρε, φούμο που θέλουν... Τους χρειάζεται!!!!!!!!!!!



Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΔΑΕ: "Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα το απόρρητο των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο" - Ηχηρή "απάντηση" στη γνωμοδότηση Σανιδά...


Ηχηρή "απάντηση", επιστολή-αιτιολογημένη γνώμη με την οποία αντικρούει τη γνωμοδότηση Σανιδά για την άρση του απορρήτου στις επικοινωνίες μέσω του Ιnternet, έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και τον πρόεδρο της ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Απ. Σταύρου, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Ανδρέας Λαμπρινόπουλος.
Ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών «απαντά» στη γνωμοδότηση του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου, τα blogs και τα εξωτερικά στοιχεία των κλήσεων δεν προστατεύονται από το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας.

Στην επιστολή της η ΑΔΑΕ τονίζει ότι............


«στο εκ του Συντάγματος κατοχυρωμένο ατομικό δικαίωμα του απορρήτου των επικοινωνιών περιλαμβάνεται και η περίπτωση της επικοινωνίας μέσω του Διαδικτύου, πλην του περιεχομένου του ηλεκτρονικού Τύπου που προορίζεται για δημοσιότητα» (το οποίο καλύπτεται από τις διατάξεις του άρθρου 14).
Είναι προφανές, σημειώνεται στην επιστολή, ότι οι διαδικτυακές υπηρεσίες χρησιμοποιούν το Ιnternet ως υποδομή επικοινωνίας με τρόπο ανάλογο με εκείνο που οι υπηρεσίες φωνητικής επικοινωνίας χρησιμοποιούν τα αντίστοιχα τηλεφωνικά δίκτυα.

Τεκμηριώνοντας τις επισημάνσεις της η ΑΔΑΕ κάνει εκτενείς αναφορές στο ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο και προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά της επικοινωνίας στην ψηφιακή εποχή. Η ΑΔΑΕ εκτιμά πως το απόρρητο των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο, κατοχυρώνεται τόσο από το άρθρο 19 του Συντάγματος, («το οποίο έχει απόλυτο χαρακτήρα και η εφαρμογή του δεν εξαρτάται από την έκδοση εκτελεστικού νόμου»), όσο και από την Κοινοτική Οδηγία 2002/58ΕΚ, που ορίζει στα κράτη-μέλη να «κατοχυρώνουν μέσω της εθνικής νομοθεσίας το απόρρητο των επικοινωνιών που διενεργούνται μέσω δημοσίου δικτύου επικοινωνιών και των διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

Ακόμα και στην περίπτωση των ιστοσελίδων ή των ιστολογίων «το περιεχόμενό τους το οποίο ενδεχομένως προορίζεται για το κοινό και χαίρει της προστασίας του άρθρου 14 του Συντάγματος (σ.σ. το άρθρο που αναφέρεται στην ελευθερία του Τύπου), δεν θα πρέπει να συγχέεται με την επικοινωνία που πραγματοποιείται προκειμένου να δημοσιευθεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, ή να πραγματοποιηθεί η πρόσβαση των τρίτων σε αυτή. Η εν λόγω επικοινωνία, ουδόλως προκύπτει ότι προορίζεται να είναι δημόσια και άρα, ότι δεν προστατεύεται από το απόρρητο των επικοινωνιών κατʼ άρθρο 19 του Συντάγματος» αναφέρεται στην επιστολή.

Η ΑΔΑΕ υπενθυμίζει δε πως ο νομοθέτης έχει προβλέψει τη δυνατότητα άρσης του απορρήτου «μόνο για λόγους εθνικής ασφαλείας, ή για ιδιαιτέρως σοβαρά εγκλήματα (Ν. 2225/1994) και όχι για κάθε εγκληματική πράξη, ασχέτως του χαρακτήρα αυτής ως ιδιαιτέρως σοβαρής».

Επισημαίνει ότι στον σύγχρονο κόσμο με τον όρο «επικοινωνία» νοείται κάθε μορφής επικοινωνία, με όποιον τρόπο και αν αυτή ασκείται. Και βασικό στοιχείο της προσωπικής ανταπόκρισης ή επικοινωνίας είναι η μυστικότητα του περιεχομένου, η εγγύηση, δηλαδή, ότι το μήνυμα έφθασε στον παραλήπτη χωρίς να γνωστοποιηθεί σε τρίτους.
Η προστασία της επικοινωνίας επιβάλλεται και από τις κοινοτικές οδηγίες που ορίζουν ότι «τα κράτη-μέλη κατοχυρώνουν μέσω της εθνικής νομοθεσίας το απόρρητο των επικοινωνιών που διενεργούνται μέσω δημοσίου δικτύου επικοινωνιών και των διαθεσίμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και των συναφών δεδομένων κίνησης» υπογραμμίζει η ΑΔΑΕ.

Η ΑΔΑΕ τονίζει «όλες οι μορφές επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πραγματοποιούνται μέσω του Διαδικτύου, αντιμετωπίζονται με ενιαίο τρόπο και από το Σύνταγμα και από τον κοινοτικό νομοθέτη» και υπενθυμίζει ότι η διάταξη περί απορρήτου του άρθρου 19 του Συνάγματος που εγγυάται ότι «το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλον τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο» έχει απόλυτο χαρακτήρα και δεν εξαρτάται από την έκδοση εκτελεστικού νόμου.
Όσον αφορά τα blogs, η επιστολή της ΑΔΑΕ αναφέρεται στην ήδη υπάρχουσα ελληνική νομολογία η οποία έχει αποδεχθεί ότι «το ιστολόγιο είναι μέσο επικοινωνίας αορίστου αριθμού προσώπων...» και «... το γεγονός ότι ο κάτοχος-διαχειριστής του ιστολογίου δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί τα αληθινά στοιχεία του αλλά δύναται να εμφανίζεται στους αναγνώστες του χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο ούτως ώστε κανείς από τους επισκεπτόμενους το ιστολόγιό του να μη γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα, δεν αναιρεί τον χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο».

Ειδικά για την περίπτωση των ιστοσελίδων ή των ιστολογίων επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να συγχέεται η δημοσιοποίηση του περιεχομένου τους στο ευρύ κοινό που χαίρει της προστασίας του άρθρου 14 του Συντάγματος με την επικοινωνία που πραγματοποιείται ώστε να δημοσιευθεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ή να πραγματοποιηθεί η πρόσβαση τρίτων σε αυτήν. Αυτή η επικοινωνία προστατεύεται από το απόρρητο των επικοινωνιών σύμφωνα με το άρθρο 19.

Στην κρίση του κ. Σανιδά, ότι η ΑΔΑΕ δεν δικαιούται να ελέγχει τις δικαστικές αρχές για το σύννομο ή μη, της αξίωσής τους για άρση του απορρήτου, η Αρχή απαντά πως η ίδια δεν εξετάζει τις αξιώσεις αυτές στην ουσία τους - δικαιούται ωστόσο να ελέγχει την τήρηση των όρων και της διαδικασίας αυτής, από τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Θυμίζουμε ότι σε αντίστοιχο πνεύμα είχαν κινηθεί πριν από λίγες ημέρες οι επισημάνσεις του κ. Χρήστου Γεραρή, προέδρου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων της Αρχής για το 2008 ο κ. Γεραρής τόνισε ότι η άρση του απορρήτου μπορεί να γίνει μόνο υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 19 του Συντάγματος και επισήμανε ότι η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την άρση της ανωνυμίας στα ιστολόγια δεν λαμβάνει υπόψη την ευρωπαϊκή οδηγία για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για αυτό θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.



Διαβάστε Περισσότερα...

15ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - Αυλαία απόψε με "Obsession - Un chien A / Εμμονή - Ένας σκύλος Α" του Saburo Teshigawara!



Ανοίγει αυλαία απόψε για το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το τελευταίο έργο του Ιάπωνα δημιουργού Saburo Teshigawara, "Obsession - Un chien A / Εμμονή - Ένας σκύλος Α"............


Στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας απόψε, όπως και αύριο, στις 10 το βράδυ.

Διάρκεια: 60'

Χορογραφία, Σχεδιασμός φωτισμών, σκηνικού και κοστουμιών: Saburo Teshigawara
Ερμηνεύουν: Rihoko Sato, Saburo Teshigawara
Μουσική επιμέλεια: Saburo Teshigawara
Τεχνικός συντονισμός, φωτισμοί: Sergio Pessanha
Ήχος: Tim Wright
Διευθυντής σκηνής: Markus Both
Εκτέλεση κοστουμιών: Nana Koetting
Οργάνωση παραγωγής και περιοδείας: Epidemic (Richard Castelli, Rossana Di Vincenzo, Florence Berthaud, Pierre Laly)
Παραγωγή: KARAS

Ο Saburo Teshigawara (Σαμπούρο Τεσιγκαουάρα) κατάγεται από το Τόκιο. Σπούδασε εικαστικές τέχνες και κλασικό χορό. Άρχισε να χορογραφεί στα 28 του. Το 1985, μαζί με τη χορεύτρια και μουσικό Kei Miyata (Κέι Μιγιάτα), ίδρυσε την ομάδα Karas, που στα ιαπωνικά σημαίνει «κοράκι», και πήρε την πρώτη του διεθνή διάκριση στο διαγωνισμό του Μπανιολέ το 1986. Ο Τεσιγκαουάρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους χορογράφους που αναμόρφωσαν την εικόνα του χορού στη σύγχρονη Ιαπωνία, αρθρώνοντας μια προσωπική εκφραστική γλώσσα. Συγκλονιστικός ερμηνευτής ο ίδιος, συλλαμβάνει τα έργα του ως όλον, σχεδιάζοντας τους φωτισμούς, τα σκηνικά, τα κοστούμια και επιλέγοντας τη μουσική. Στις παραστάσεις του κατασκευάζει ένα συνολικό καλλιτεχνικό σύμπαν, μέσα στο οποίο καταφέρνει να εκφράσει τα πιο βαθιά συναισθήματα και τις πιο αφηρημένες έννοιες. Μια από τις βασικές ιδέες που διατρέχουν το έργο του είναι πως ο χρόνος δεν υπάρχει παρά μόνο μέσα από την ανθρώπινη κίνηση.
Η νέα παραγωγή που θα παρουσιάσει στην Καλαμάτα είναι ένα ντούο που ερμηνεύει ο ίδιος μαζί με την εξαιρετική χορεύτρια Rihoko Sato (Ριχόκο Σάτο). Το έργο Obsession - Un chien A έχει ως πηγή έμπνευσης την ταινία Ένας ανδαλουσιανός σκύλος (1929) του Λουίς Μπουνιουέλ, θεμελιώδες έργο του Σουρεαλισμού, της οποίας το σενάριο ο Μπουνιουέλ είχε συνθέσει μαζί με τον Σαλβαδόρ Νταλί.
Ο Τεσιγκαουάρα ανιμετωπίζει την εμμονή ως μια διαρκή πάλη του ανθρώπου να κατακτήσει το άπιαστο «ιδανικό». Σ' αυτή την πάλη, απόδειξη ζωής, διακυβεύονται τα πάντα: έρωτες, τέχνη, δημιουργία... Με αμιγώς θεατρικά μέσα, ο Τεσιγακουάρα αναπαράγει επί σκηνής την ατμόσφαιρα της βωβής ταινίας.


Η ομάδα Karas εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα





Διαβάστε Περισσότερα...

Σε απεργία διαρκείας από σήμερα οι πράκτορες του ΟΠΑΠ.


Σε απεργία διαρκείας προχώρησαν από σήμερα οι Πράκτορες του ΟΠΑΠ αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για φορολόγηση του 10% σε όλα τα κρατικά παιχνίδια (ΟΠΑΠ ,ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ και ΛΑΧΕΙΑ) που οδηγεί σε δριμεία μείωση των εσόδων των πρακτορείων, όπως σημειώνει η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ η οποία εκπροσωπεί περίπου 5.500 πράκτορες στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. «στις 8 Ιουλίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκε στη Βουλή νόμος για την φορολόγηση κερδών από τυχερά παιχνίδια από το πρώτο μόλις ευρώ. Χωρίς να τεθεί κανένα περιθώριο συζήτησης και αγνοώντας τις γνωματεύσεις των ειδικών και τις αντιρρήσεις των πρακτόρων.
Η κυβέρνηση με την απόφαση της αυτή, μειώνει κατακόρυφα τον τζίρο των πρακτορείων μας και οδηγεί στην εξαφάνιση και τον οικονομικό μαρασμό 5.500 οικογένειες πρακτόρων της ΟΠΑΠ
Επειδή:...............


1. Τα δημόσια ταμεία θα χάσουν αποδεδειγμένα, πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που φιλοδοξεί το υπουργείο να εισπράξει.
2. Τίθεται υπό αμφισβήτηση το καθεστώς μονοπωλίου που αποτελεί την ασπίδα της ελληνικής οικονομίας απέναντι σε αδηφάγες κερδοσκοπικές εταιρίες θεωρούμε, υποχρέωση μας να υποστηρίξουμε την οικονομική επιβίωση μας και το καθεστώς που παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο παικτικό κοινό
Ως εκ τούτου το ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ στην έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων, με μοναδικό σκοπό την ανάκληση του ψηφισθέντος νόμου.
Αρχή των κινητοποιήσεων ορίστηκε η Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 όπου καλούμε το κλάδο σε απεργία διαρκείας.
Συμπαρατασσόμενοι στον αγώνα μας είναι ήδη οι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ ΑΕ με παράλληλες κινητοποιήσεις».

Σε ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Αγαπητέ πελάτη , αφού σε ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που μας δείχνεις τόσα χρόνια, θέλουμε να σε ενημερώσουμε για τους λόγους που μας αναγκάζουνε να απεργήσουμε από την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 και να ζητήσουμε την συμπαράσταση σου στα αιτήματά μας.
Όλοι γνωρίζουμε πως ζούμε μια μεγάλη και παγκόσμια οικονομική κρίση που κάποιοι λίγοι την προκάλεσαν με τις λάθος ??? επιλογές τους.
Το αποτέλεσμα , τα «σπασμένα» δηλαδή, πρέπει ΠΑΛΙ να τα πληρώσουμε όλοι ΕΜΕΙΣ και αυτό διότι είμαστε ο εύκολος στόχος που ΚΑΘΕ φορά πιάνουν από τον λαιμό για να κλείσει τις «τρύπες» που άλλοι ανοίγουν.
Δεν τους φτάνει που ,όλοι τους εδώ και χρόνια , έχουν φορολογήσει ότι κινείται αλλά και ότι μένει ακίνητο.
Δεν τους φτάνει ,που όλοι τους εδώ και χρόνια , έχουν φορολογήσει ότι υπηρεσία υπάρχει και δεν υπάρχει ,στον πολίτη
Δεν τους φτάνει ,που όλοι τους εδώ και χρόνια, μας έχουν βάλει ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ σε ότι και αν κάνουμε.
Δεν τους φτάνει , που όλοι τους εδώ και χρόνια, έχουν ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ … !!! τους.

Αφού δεν τους έμεινε ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΙΑ τώρα ΘΕΛΟΥΝ να ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ και την ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ και στην συνέχεια να την ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ και ΑΥΤΗ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ με τα ΠΑΝΤΑ.

Στις 7 Ιουλίου , ψήφισαν έναν νέο νόμο με την διαδικασία του κατεπείγοντος που φορολογεί επιπλέον τα καύσιμα (για να μην πηγαίνουμε πουθενά !!!) τα κινητά τηλέφωνα (για να μην μιλάμε με κανέναν !!!!) και όλα τα κέρδη από το πρώτο λεπτό σε ΟΛΑ τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (για να μην ελπίζουμε σε τίποτα !!!)

Για τα ΚΑΖΙΝΟ και τα παιχνίδια που παίζονται στα κανάλια της τηλεόρασης δεν ΈΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ γιατί πως να πάνε κόντρα στα αφεντικά τους !!!

Ο νόμος επιβάλει φόρο με ποσοστό 10 % σε όλα τα κρατικά παιχνίδια (ΟΠΑΠ ,ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ και ΛΑΧΕΙΑ) σε όποιο ΠΟΣΟ και αν ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ,

Δηλαδή
Κέρδισες 50 λεπτά ;

Τότε αφού έγινες πλούσιος το κράτος θα σου πάρει το 10 % άρα τα 5 λεπτά .!!!!!!

Δηλαδή
Έχεις στην τσέπη σου ΕΝΑ ευρώ και θέλεις να παίξεις πχ. ΚΙΝΟ ?
Είσαι τυχερός ?
Κερδίζεις ?
Κάθε φορά που ξαναπαίζεις το ευρώ και κερδίζεις τα λεφτά σου πίσω (1 €) θα σου παίρνει και από 10 λεπτά. !!!!
Στις ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ που θα τολμήσεις να το κάνεις αυτό, το ΕΥΡΩ θα ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ για την τσέπη του Υπουργείου Οικονομικών !!!!

Τότε γιατί δεν τα δίνουμε όλα από την αρχή στο Υπουργείο ???

Είναι ξεκάθαρο, αγαπητέ πελάτη, πως αυτός που εμπνεύστηκε τον νόμο ή ΗΛΙΘΙΟΣ είναι (τους αποδείξαμε πως αντί να μαζέψουν 180.000.000.€ που υπολογίζουν ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ 400.000.000 € από την ζημιά που θα προκαλέσει ο φόρος στα νόμιμα παιχνίδια) ή ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ και ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ που προκύπτουν από τα παιχνίδια, (σήμερα και πηγαίνουν στα ΓΗΠΕΔΑ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ στα ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ αλλά και στον ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ) και να τα ΣΤΕΙΛΕΙ στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ των ΦΙΛΩΝ με τις offshore εταιρίες.

ΟΧΙ οι πολιτικοί μας ΔΕΝ είναι ΗΛΙΘΙΟΙ !!!!!

Το κάνουν γιατί αφενός θέλουν να ΚΛΕΨΟΥΝ και το τελευταίο πράγμα που έμεινε στον απλό πολίτη την ΕΛΠΙΔΑ , και έναν τρόπο ψυχαγωγίας που έχει και αφετέρου ΘΕΛΟΥΝ να διαλύσουν και να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ότι έχει μείνει πια στο ΚΡΆΤΟΣ και αποδίδει στον ΠΟΛΊΤΗ.

Αγαπητέ πελάτη

Σήμερα δεν απεργούμε μόνο διότι ο νέος φόρος θα μας εξαφανίσει σαν επιχειρήσεις .

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ διότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση που ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ για να σε ΚΑΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΟ και να το ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ που έχουν την ΔΥΝΑΜΗ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ διότι θέλουμε να συνεχίσουν οι κρατικές λοταρίες να δίνουν τα κέρδη τους στα ΠΑΙΔΙΑ μας και στους ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ μας (με γήπεδα, με νοσοκομεία ,κτλ.)

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ διότι δεν ανεχόμαστε άλλο να ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ότι χρήματα έχεις στην τσέπη σου τα οποία στα έχει φορολογήσει ποιος ξέρει πόσες φορές .

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΖΗΤΑΜΕ την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ σου να γίνει ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ για να ΔΕΙΞΟΥΜΕ στους ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ στην ΒΟΥΛΗ και να καταλάβουν πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ και να μας ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΛΛΟ ΠΙΑ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ




Έκτακτο Δελτίο Τύπου ΠΟΕΠΠΠ 16/7/2009

Η ώρα είναι 1:30πμ και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ, μαζί με αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα, βρίσκεται στο μηχανογραφικό κέντρο. Το επάγγελμα μας δέχεται απειλή και βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τοίχο που ή θα υποχωρούσαμε ή θα τον γκρεμίζαμε. Το μέλλον των παιδιών μας δεν διαπραγματεύεται.

Για την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Α. ΛΥΡΙΣΤΗΣ


Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τους πράκτορες του ΟΠΑΠ .
Μέσα από αντιξοότητες και αποκλεισμούς των μεγάλων ΜΜΕ , που γύρισαν την ενημέρωση πολλά χρόνια πίσω , οι πράκτορες φώναξαν παρών.
Άντεξαν, στις πολιτικές πιέσεις και χτύπησαν τη καρδιά του συστήματος .
Είναι μεγάλη μέρα, γιατί ο ξεσηκωμός είναι πρωτοφανής. Σε κάθε χωριό , συνοικία , πόλη, οι πράκτορες διαλαλούν την αδικία και τον εμπαιγμό που υπέστησαν, με το νόμο που ψηφίστηκε την Τρίτη 14/7/2009.
Είναι μεγάλη μέρα, γιατί καραβάνια από όλη την Ελλάδα αυθόρμητα , ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, με κάθε πρόσφορο μέσο να διαμαρτυρηθούν, για το ξεπούλημα της ΟΠΑΠ.
Θέλουν να ξυπνήσουν τις συνειδήσεις των βουλευτών και να τους υπενθυμίσουν ότι βασικό τους καθήκον, είναι η διασφάλιση των δημόσιων εσόδων.
Ζητούν την απόσυρση, του νόμου-δώρο στις εταιρίες του ίντερνετ, που εξάγουν δισεκατομμύρια στους φορολογικούς παραδείσους, με την ανοχή της πολιτείας.
Σήμερα, έγινε μια επανάσταση. Οι μόνιμα αποκλεισμένοι των ΜΜΕ απέκλεισαν το ΚΜΣ.
Το Υπουργείο αρνήθηκε, να απαντήσει στα αιτήματά μας. Διατηρεί τη σκληρή γραμμή της αδιάλλακτης στάσης και της κραυγαλέας για το κοινό αίσθημα, υποστήριξης της φορολογίας από το πρώτο λεπτό του ευρώ, των κερδών των παικτών.
Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης, που να είδε κάτι θετικό σε αυτή τη φορολόγηση. Όλοι κατάλαβαν το σχέδιο που έχει εκπονηθεί. Είναι σίγουροι για το δίκαιο της Απεργίας μας και το φωνάζουν .
Απλοί αναγνώστες τοπικών εφημερίδων, τηλεφωνούν καθημερινά σε συνδικαλιστές και δηλώνουν τη συμπαράσταση τους, στον αγώνα που κάνουμε .
Γιατί η Απεργία γίνεται ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, φίλε παίκτη.
Γίνεται για το δημόσιο συμφέρον.
Ξέρουν οι πελάτες μας, τι σημαίνει για τα οικονομικά τους, ενδεχόμενο ξεπούλημα του ΟΠΑΠ. Αναγνωρίζουν τη προσφορά της εταιρίας στον κρατικό προϋπολογισμό. Φοβούνται την απώλεια 600 εκ ευρώ το χρόνο, που θα φέρει ο μαρασμός και η απαξίωση του.
Συνάδελφοι, η σημερινή μέρα θα μας μείνει αξέχαστη. Θα μας δείχνει για πάντα το δρόμο.
Η συσπείρωση και η ομαδικότητα, έφερε την επιτυχία.
Συγχαρητήρια στους μαχόμενους πράκτορες που παραμένουν άγρυπνοι , στην περιφρούρηση του αγώνα.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !



Διαβάστε Περισσότερα...