Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009

Σε απεργία διαρκείας από σήμερα οι πράκτορες του ΟΠΑΠ.


Σε απεργία διαρκείας προχώρησαν από σήμερα οι Πράκτορες του ΟΠΑΠ αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για φορολόγηση του 10% σε όλα τα κρατικά παιχνίδια (ΟΠΑΠ ,ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ και ΛΑΧΕΙΑ) που οδηγεί σε δριμεία μείωση των εσόδων των πρακτορείων, όπως σημειώνει η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ η οποία εκπροσωπεί περίπου 5.500 πράκτορες στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. «στις 8 Ιουλίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκε στη Βουλή νόμος για την φορολόγηση κερδών από τυχερά παιχνίδια από το πρώτο μόλις ευρώ. Χωρίς να τεθεί κανένα περιθώριο συζήτησης και αγνοώντας τις γνωματεύσεις των ειδικών και τις αντιρρήσεις των πρακτόρων.
Η κυβέρνηση με την απόφαση της αυτή, μειώνει κατακόρυφα τον τζίρο των πρακτορείων μας και οδηγεί στην εξαφάνιση και τον οικονομικό μαρασμό 5.500 οικογένειες πρακτόρων της ΟΠΑΠ
Επειδή:...............


1. Τα δημόσια ταμεία θα χάσουν αποδεδειγμένα, πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που φιλοδοξεί το υπουργείο να εισπράξει.
2. Τίθεται υπό αμφισβήτηση το καθεστώς μονοπωλίου που αποτελεί την ασπίδα της ελληνικής οικονομίας απέναντι σε αδηφάγες κερδοσκοπικές εταιρίες θεωρούμε, υποχρέωση μας να υποστηρίξουμε την οικονομική επιβίωση μας και το καθεστώς που παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο παικτικό κοινό
Ως εκ τούτου το ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ στην έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων, με μοναδικό σκοπό την ανάκληση του ψηφισθέντος νόμου.
Αρχή των κινητοποιήσεων ορίστηκε η Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 όπου καλούμε το κλάδο σε απεργία διαρκείας.
Συμπαρατασσόμενοι στον αγώνα μας είναι ήδη οι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ ΑΕ με παράλληλες κινητοποιήσεις».

Σε ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Αγαπητέ πελάτη , αφού σε ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που μας δείχνεις τόσα χρόνια, θέλουμε να σε ενημερώσουμε για τους λόγους που μας αναγκάζουνε να απεργήσουμε από την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 και να ζητήσουμε την συμπαράσταση σου στα αιτήματά μας.
Όλοι γνωρίζουμε πως ζούμε μια μεγάλη και παγκόσμια οικονομική κρίση που κάποιοι λίγοι την προκάλεσαν με τις λάθος ??? επιλογές τους.
Το αποτέλεσμα , τα «σπασμένα» δηλαδή, πρέπει ΠΑΛΙ να τα πληρώσουμε όλοι ΕΜΕΙΣ και αυτό διότι είμαστε ο εύκολος στόχος που ΚΑΘΕ φορά πιάνουν από τον λαιμό για να κλείσει τις «τρύπες» που άλλοι ανοίγουν.
Δεν τους φτάνει που ,όλοι τους εδώ και χρόνια , έχουν φορολογήσει ότι κινείται αλλά και ότι μένει ακίνητο.
Δεν τους φτάνει ,που όλοι τους εδώ και χρόνια , έχουν φορολογήσει ότι υπηρεσία υπάρχει και δεν υπάρχει ,στον πολίτη
Δεν τους φτάνει ,που όλοι τους εδώ και χρόνια, μας έχουν βάλει ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ σε ότι και αν κάνουμε.
Δεν τους φτάνει , που όλοι τους εδώ και χρόνια, έχουν ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ … !!! τους.

Αφού δεν τους έμεινε ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΙΑ τώρα ΘΕΛΟΥΝ να ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ και την ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ και στην συνέχεια να την ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ και ΑΥΤΗ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ με τα ΠΑΝΤΑ.

Στις 7 Ιουλίου , ψήφισαν έναν νέο νόμο με την διαδικασία του κατεπείγοντος που φορολογεί επιπλέον τα καύσιμα (για να μην πηγαίνουμε πουθενά !!!) τα κινητά τηλέφωνα (για να μην μιλάμε με κανέναν !!!!) και όλα τα κέρδη από το πρώτο λεπτό σε ΟΛΑ τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (για να μην ελπίζουμε σε τίποτα !!!)

Για τα ΚΑΖΙΝΟ και τα παιχνίδια που παίζονται στα κανάλια της τηλεόρασης δεν ΈΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ γιατί πως να πάνε κόντρα στα αφεντικά τους !!!

Ο νόμος επιβάλει φόρο με ποσοστό 10 % σε όλα τα κρατικά παιχνίδια (ΟΠΑΠ ,ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ και ΛΑΧΕΙΑ) σε όποιο ΠΟΣΟ και αν ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ,

Δηλαδή
Κέρδισες 50 λεπτά ;

Τότε αφού έγινες πλούσιος το κράτος θα σου πάρει το 10 % άρα τα 5 λεπτά .!!!!!!

Δηλαδή
Έχεις στην τσέπη σου ΕΝΑ ευρώ και θέλεις να παίξεις πχ. ΚΙΝΟ ?
Είσαι τυχερός ?
Κερδίζεις ?
Κάθε φορά που ξαναπαίζεις το ευρώ και κερδίζεις τα λεφτά σου πίσω (1 €) θα σου παίρνει και από 10 λεπτά. !!!!
Στις ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ που θα τολμήσεις να το κάνεις αυτό, το ΕΥΡΩ θα ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ για την τσέπη του Υπουργείου Οικονομικών !!!!

Τότε γιατί δεν τα δίνουμε όλα από την αρχή στο Υπουργείο ???

Είναι ξεκάθαρο, αγαπητέ πελάτη, πως αυτός που εμπνεύστηκε τον νόμο ή ΗΛΙΘΙΟΣ είναι (τους αποδείξαμε πως αντί να μαζέψουν 180.000.000.€ που υπολογίζουν ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ 400.000.000 € από την ζημιά που θα προκαλέσει ο φόρος στα νόμιμα παιχνίδια) ή ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ και ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ που προκύπτουν από τα παιχνίδια, (σήμερα και πηγαίνουν στα ΓΗΠΕΔΑ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ στα ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ αλλά και στον ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ) και να τα ΣΤΕΙΛΕΙ στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ των ΦΙΛΩΝ με τις offshore εταιρίες.

ΟΧΙ οι πολιτικοί μας ΔΕΝ είναι ΗΛΙΘΙΟΙ !!!!!

Το κάνουν γιατί αφενός θέλουν να ΚΛΕΨΟΥΝ και το τελευταίο πράγμα που έμεινε στον απλό πολίτη την ΕΛΠΙΔΑ , και έναν τρόπο ψυχαγωγίας που έχει και αφετέρου ΘΕΛΟΥΝ να διαλύσουν και να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ότι έχει μείνει πια στο ΚΡΆΤΟΣ και αποδίδει στον ΠΟΛΊΤΗ.

Αγαπητέ πελάτη

Σήμερα δεν απεργούμε μόνο διότι ο νέος φόρος θα μας εξαφανίσει σαν επιχειρήσεις .

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ διότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση που ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ για να σε ΚΑΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΟ και να το ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ που έχουν την ΔΥΝΑΜΗ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ διότι θέλουμε να συνεχίσουν οι κρατικές λοταρίες να δίνουν τα κέρδη τους στα ΠΑΙΔΙΑ μας και στους ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ μας (με γήπεδα, με νοσοκομεία ,κτλ.)

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ διότι δεν ανεχόμαστε άλλο να ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ότι χρήματα έχεις στην τσέπη σου τα οποία στα έχει φορολογήσει ποιος ξέρει πόσες φορές .

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΖΗΤΑΜΕ την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ σου να γίνει ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ για να ΔΕΙΞΟΥΜΕ στους ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ στην ΒΟΥΛΗ και να καταλάβουν πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ και να μας ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΛΛΟ ΠΙΑ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ
Έκτακτο Δελτίο Τύπου ΠΟΕΠΠΠ 16/7/2009

Η ώρα είναι 1:30πμ και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ, μαζί με αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα, βρίσκεται στο μηχανογραφικό κέντρο. Το επάγγελμα μας δέχεται απειλή και βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τοίχο που ή θα υποχωρούσαμε ή θα τον γκρεμίζαμε. Το μέλλον των παιδιών μας δεν διαπραγματεύεται.

Για την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Α. ΛΥΡΙΣΤΗΣ


Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τους πράκτορες του ΟΠΑΠ .
Μέσα από αντιξοότητες και αποκλεισμούς των μεγάλων ΜΜΕ , που γύρισαν την ενημέρωση πολλά χρόνια πίσω , οι πράκτορες φώναξαν παρών.
Άντεξαν, στις πολιτικές πιέσεις και χτύπησαν τη καρδιά του συστήματος .
Είναι μεγάλη μέρα, γιατί ο ξεσηκωμός είναι πρωτοφανής. Σε κάθε χωριό , συνοικία , πόλη, οι πράκτορες διαλαλούν την αδικία και τον εμπαιγμό που υπέστησαν, με το νόμο που ψηφίστηκε την Τρίτη 14/7/2009.
Είναι μεγάλη μέρα, γιατί καραβάνια από όλη την Ελλάδα αυθόρμητα , ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, με κάθε πρόσφορο μέσο να διαμαρτυρηθούν, για το ξεπούλημα της ΟΠΑΠ.
Θέλουν να ξυπνήσουν τις συνειδήσεις των βουλευτών και να τους υπενθυμίσουν ότι βασικό τους καθήκον, είναι η διασφάλιση των δημόσιων εσόδων.
Ζητούν την απόσυρση, του νόμου-δώρο στις εταιρίες του ίντερνετ, που εξάγουν δισεκατομμύρια στους φορολογικούς παραδείσους, με την ανοχή της πολιτείας.
Σήμερα, έγινε μια επανάσταση. Οι μόνιμα αποκλεισμένοι των ΜΜΕ απέκλεισαν το ΚΜΣ.
Το Υπουργείο αρνήθηκε, να απαντήσει στα αιτήματά μας. Διατηρεί τη σκληρή γραμμή της αδιάλλακτης στάσης και της κραυγαλέας για το κοινό αίσθημα, υποστήριξης της φορολογίας από το πρώτο λεπτό του ευρώ, των κερδών των παικτών.
Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης, που να είδε κάτι θετικό σε αυτή τη φορολόγηση. Όλοι κατάλαβαν το σχέδιο που έχει εκπονηθεί. Είναι σίγουροι για το δίκαιο της Απεργίας μας και το φωνάζουν .
Απλοί αναγνώστες τοπικών εφημερίδων, τηλεφωνούν καθημερινά σε συνδικαλιστές και δηλώνουν τη συμπαράσταση τους, στον αγώνα που κάνουμε .
Γιατί η Απεργία γίνεται ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, φίλε παίκτη.
Γίνεται για το δημόσιο συμφέρον.
Ξέρουν οι πελάτες μας, τι σημαίνει για τα οικονομικά τους, ενδεχόμενο ξεπούλημα του ΟΠΑΠ. Αναγνωρίζουν τη προσφορά της εταιρίας στον κρατικό προϋπολογισμό. Φοβούνται την απώλεια 600 εκ ευρώ το χρόνο, που θα φέρει ο μαρασμός και η απαξίωση του.
Συνάδελφοι, η σημερινή μέρα θα μας μείνει αξέχαστη. Θα μας δείχνει για πάντα το δρόμο.
Η συσπείρωση και η ομαδικότητα, έφερε την επιτυχία.
Συγχαρητήρια στους μαχόμενους πράκτορες που παραμένουν άγρυπνοι , στην περιφρούρηση του αγώνα.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !