Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

JOKE OF THE DAY!!!!!



Στη Σταδίου ένας τύπος σταματάει ένα ταξί, μπαίνει βιαστικά μέσα και λέει στον ταξιτζή:

- Μεγάλε, γρήγορα στην οδό ......τάδε... νούμερο ταδε....
Μόλις με πήραν
τηλέφωνο και μου είπαν ότι η γυναίκα μου με απατάει με κάποιον άλλο...

Πράγματι, ο ταξιτζής πατάει γκάζι και σε λίγο φθάνουν στο σπίτι του.


Οπότε ο τύπος λέει στον ταξιτζή:

- Ρε μεγάλε, δεν ανεβαίνεις κι εσύ μαζί μου να σ' έχω για μάρτυρα;

Και ανεβαίνουν και οι δυο στο διαμέρισμα του τύπου................



Ο τύπος ανοίγει την πόρτα, πηγαίνει στο υπνοδωμάτιο και...
πραγματικά κάτω από τα σεντόνια είναι η γυναίκα του με κάποιον άντρα.

Τραβάει τα σεντόνια και φωνάζει:

- Εσύ ποιος είσαι, ρε;;;


Και ο εραστής:

- ΕΓΩ ποιος είμαι;;;...

Εγώ είμαι αυτός που πριν από λίγες μέρες έδωσα στη γυναίκα σου 3.000 ευρώ για να εξοφλήσεις το δάνειο του αυτοκινήτου σου.

Εγώ είμαι αυτός που κάθε μήνα δίνει στην γυναίκα σου 700 ευρώ για το νοίκι.

Εγώ είμαι αυτός που κάθε βδομάδα δίνω λεφτά στην γυναίκα σου για το supermarket και τη λαϊκή.

Εγώ είμαι αυτός που κάθε βδομάδα δίν ω λεφτά στην γυναίκα σου για τα φροντιστήρια των παιδιών σου...


Οπότε ο ταξιτζής πλησιάζει τον απατημένο σύζυγο και του λέει ψιθυριστά:

- Ρε αφεντικό, δεν τον σκεπάζουμε τον άνθρωπο, μη μας κρυώσει;;;.......



Διαβάστε Περισσότερα...

Facebookers στην Καλαμάτα!...


Μόδα που θα περάσει ή νέος τρόπος ζωής;

Η επικοινωνία των νέων μέσω Διαδικτύου είναι απλώς μόδα που θα περάσει ή ο νέος τρόπος ζωής, στον οποίο σιγά σιγά θα προσαρμοστούν όλοι; Είναι δυνατόν να έχει κανείς 2.500 φίλους; Τι είναι το flashmob; Τo Ίντερνετ μειώνει τις αποστάσεις ή μήπως απομακρύνει τους ανθρώπους περισσότερο; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα μας απάντησαν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι επικοινωνούν ηλεκτρονικά μέσα από το facebook..........



Γιώργος: «Φέρνει κοντά τους μακρινούς και απομακρύνει τους κοντινούς»
«Στο facebook βρήκα παιδιά που ήμασταν μαζί στο στρατό και είχα να τα δω από τότε. Ο ένας ήταν στη Σύρο, ο άλλος στη Θεσσαλονίκη και βρεθήκαμε ξανά στο Ναύπλιο» λέει ο Γιώργος Τζώρτζης, μηχανολόγος ηλεκτρονικών υπολογιστών και Δικτύων.
Είναι στο facebook περίπου 8 μήνες και έχει 165 «φίλους». Ωστόσο, η άμεση επαφή με τους ανθρώπους τον συγκινεί περισσότερο. «Το facebook μπορεί να φέρνει κοντά αυτούς που βρίσκονται μακριά, αλλά απομακρύνει τους κοντινούς, γιατί, όταν ασχολείσαι πολύ ώρα με αυτό, ξεχνάς τους γύρω σου. Είναι πάντως μια δράση που έχει δύναμη. Εμένα μου έχει διευρύνει τις κοινωνικές σχέσεις. Όσο κι αν ακούγεται αρνητικό, κάποιοι άνθρωποι απρόσωπα εκφράζονται πιο ελεύθερα. Μπορεί να δεις το πρωί τον άλλο στο δρόμο και να μη μιλήσετε, αλλά το ίδιο βράδυ να κουβεντιάσετε στο facebook».
Όσο για τα θέματα που συζητά με άλλους ανθρώπους στο Διαδίκτυο: «Μπορεί να είναι από ένας απλός σχολιασμός για μια φωτογραφία που έχω αναρτήσει, μέχρι η ενημέρωση για την αναδάσωση στον Ταΰγετο, για την οποία έμαθα μέσω facebook».
Το φλερτ υπάρχει; Δημιουργούνται σχέσεις; «Έτυχε να γνωρίσω μια κοπέλα, με την οποία συναντηθήκαμε, βγήκαμε για καφέ, αλλά δεν προχώρησε κάτι περισσότερο. Δεν είναι κάτι που επιδιώκω μέσα από το facebook».

Ολυμπία: «Στην αρχή υπήρχε μια τρέλα να αυξήσουμε τους φίλους»
Η Ολυμπία Γεώργα είναι από το Ναύπλιο και σπουδάζει στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Καλαμάτας. Βρίσκεται στο facebook περίπου ένα χρόνο.
«Ξεκίνησα από φίλους που με προέτρεψαν. Στην αρχή υπήρχε μια τρέλα «να αυξήσουμε τους φίλους». Μου είπαν, γίνε κι εσύ φίλος κι έτσι έγινα. Για μένα το facebook είναι μέσο διαφήμισης. Οφελεί αυτούς που θέλουν να προωθήσουν προϊόντα, απόψεις, πολιτικές, κ.λπ. Επίσης, όσους θέλουν να περάσουν το χρόνο τους ή να κάνουν γνωριμίες. Για μένα, είναι καλό να ασχολείσαι στην ελεύθερη ώρα σου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εθιστείς σε αυτό και να στερηθείς τη διασκέδαση και την άμεση επαφή με τους φίλους σου. Δηλαδή, να σου πει ένας φίλος, πάμε για καφέ και να πεις «όχι, είμαι στο facebook». Είναι για να ασχολείσαι μόνο αν δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο».
Η Ολυμπία επικοινωνεί κυρίως με γνωστούς της ανθρώπους και είναι επιφυλακτική με όσους δεν ξέρει. «Έναν άγνωστο δε θα μπω στη διαδικασία να τον γνωρίσω. Μπορεί να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις, αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχει και το φλερτ στο Διαδίκτυο. Έχω ακούσει σχετικές ιστορίες από φίλους και φίλες, αλλά προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί. Το φοβάμαι αυτό, γιατί, όπως εγώ μπορώ να πω ψέματα ότι είμαι… αστροναύτης, έτσι και ο άλλος μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο. Οπότε προτιμώ να μιλήσω με ανθρώπους που ξέρω, όπως η φίλη μου που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορώ να τη δω από κοντά».

Παναγιώτης: «Έχω 2.500 φίλους, αλλά είναι εικονικοί»
Ο Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης είναι υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «must», που κυκλοφορεί στην Καλαμάτα. Ασχολείται χρόνια με το Ίντερνετ και την επικοινωνία μέσα από αυτό. «Παλιά ήταν εύκολο να παραπλανηθείς επικοινωνώντας με αυτό τον τρόπο. Ήταν ο χώρος του ψέματος, όπου ο καθένας μπορούσε να λέει ό,τι ήθελε. Τώρα με το facebook υπάρχει μια σιγουριά, γιατί βλέπεις ονοματεπώνυμο και φωτογραφίες, οπότε μπορείς να επιβεβαιώσεις εμμέσως με ποιον μιλάς».
Ο Παναγιώτης χρησιμοποιεί το facebook και ως εργαλείο στη δουλειά του: «Έχω κλείσει συνεντεύξεις έτσι, με τη Ναταλία Γερμανού, τη Νάντια Γιαννακοπούλου, αλλά και πολλές διαφημίσεις για το περιοδικό με επαγγελματίες από άλλες πόλεις. Σου λέω τα μυστικά μου τώρα… (γέλια). Για επαγγελματίες και μαγαζιά το facebook είναι εργαλείο, έχει δύναμη. Ένα άλλο παράδειγμα, είναι τα παιδιά του Πανεπιστήμιου στην Καλαμάτα. Έφτιαξαν γκρουπ με 87 φοιτητές στο facebook, ώστε να ενημερώνονται μεταξύ τους για το πότε έχει συνέλευση, τι έγινε, τι έχει προγραμματιστεί, διάφορα νέα. Βοηθάει επίσης «κλειστούς» χαρακτήρες, που ντρέπονται να επικοινωνήσουν από κοντά. Βέβαια, οι ψυχολόγοι προφανώς θα είναι κατά αυτής της διαδικασίας, του να επικοινωνεί δηλαδή κανείς μέσα από μια οθόνη, γιατί έτσι οι άνθρωποι απομακρύνονται. Υπάρχει όμως και η άποψη ότι έρχονται πιο κοντά. Έχει να κάνει με το πως βλέπεις τα πράγματα».
Ο υπολογιστής του Παναγιώτη είναι συνεχώς μέσα στο facebook, ακόμη… και αν ο ίδιος δεν είναι εκεί! «Τον αφήνω ανοιχτό και εγώ είμαι έξω. Θεωρώ κατάντια να «σαπίζει» κάποιος όλη μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή. Υπάρχουν άνθρωποι που είχαν ορκιστεί ότι δε θα μπουν και τελικά μπήκαν και κόλλησαν. Είναι μια μόδα που θα περάσει. Μετά θα βγει προφανώς η εξέλιξή του. Ήδη άτομα «φεύγουν», γιατί κουράστηκαν».
Μπορεί να υπάρξει φιλία στο facebook; «Η συγκεκριμένη φιλία είναι εικονική. Έχω 2.500 φίλους, αλλά είναι ζήτημα αν ξέρω τους 200. Βλέπω ανθρώπους στο δρόμο, που μου λένε, σε ξέρω από το facebook, αλλά εγώ δεν τους θυμάμαι. Και μπορεί να έχουμε μιλήσει».

Ακριβή: «Αν δε γίνεται κατάχρηση, είναι καλό μέσο επικοινωνίας»
Η Ακριβή Κανελλοπούλου είναι από την Αθήνα και σπουδάζει στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Στο facebook έχει μπει εδώ και ένα χρόνο. Επικοινωνεί με 250 «φίλους», από τους οποίους το ποσοστό του 90% ήταν γνωστοί της από πριν.
Η Ακριβή θεωρεί πως αν δε γίνεται κατάχρηση και δεν παραμελούνται άλλες δραστηριότητες γι’ αυτό, το facebook είναι ένα καλό μέσο επικοινωνίας.
«Έχω βρει πολλούς παλιούς συμμαθητές από το σχολείο και γενικά άτομα, με τα οποία, για διάφορους λόγους, είχαμε χαθεί. Δεν φλερτάρω μέσα από το facebook, αν και δεν είναι κάτι που κατακρίνω. Απλώς δεν μου ταιριάζει».
Κατερίνα: «Μια φορά είχαμε οργανώσει ένα flashmob»

Η Κατερίνα Βίγκου είναι δασκάλα. Μπήκε στο facebook πριν από δύο περίπου χρόνια και έχει 316 «φίλους», τους οποίους όμως γνώρισε εκτός facebook.
«Πιστεύω ότι βοηθάει στο να οργανωθούν κάποια πράγματα, τα οποία στην πραγματική ζωή δε θα ήταν δυνατό να γίνουν. Εμείς για παράδειγμα είχαμε διοργανώσει ένα «flashmob» (σ.σ.: είναι η ξαφνική συγκέντρωση ενός μεγάλου αριθμού ατόμων σε μία προκαθορισμένη τοποθεσία, σε συγκεκριμένο χρόνο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα γεγονός διασκέδασης). Επίσης, είναι πολύ καλή πηγή πληροφοριών αν π.χ. χρειαστεί να ταξιδέψεις σε άλλη χώρα. Γίνεσαι μέλος σε ένα από τα «γκρουπ» της χώρας και ρωτάς τους ντόπιους ό,τι θέλεις».
Όσο για το φλερτ μέσω facebook: «Θεωρώ ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Προσωπικά χρησιμοποιώ άλλα προγράμματα για επικοινωνία με τους φίλους μου, οπότε το facebook για εμένα είναι κάτι σαν παιχνίδι, σαν κουτσομπολιό μέσω Διαδικτύου, αλλά και ένας καλός διοργανωτής διαφόρων event!».



Της Μαρίας Νίκα - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"


Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΡΓΩ - ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΠΑΛΑΤΙΑ!!!





Διαβάστε Περισσότερα...

Περίεργα "πράγματα" συμβαίνουν με τον ηλεκτροφωτισμό στη νότια είσοδο-έξοδο της Κυπαρισσίας.......


Περίεργα, πολύ περίεργα "πράγματα" συμβαίνουν με τον ηλεκτροφωτισμό στη νότια είσοδο - έξοδο της Κυπαρισσίας..........

Και το γράφουμε αυτό γιατί, όντως έτσι είναι και μάλιστα, πήρε και "δημοσιότητα" το όλο ζήτημα αφού έγινε σύσκεψη στη Νομαρχία όπου και συζητήθηκε το "θέμα" και εν συνεχεία έγινε αυτοψία στο χώρο, λες και τόσο η επιβλέπουσα Αρχή, όσο και η Νομαρχία και άλλο τόσο ο Δήμος Κυπαρισσίας δεν ξέρουν, και καλά, τί έχει συμβεί!!!..........

Διαβάστε τί έγραψε ο Τοπικός Τύπος για το εν λόγω "θέμα", που προφανώς αυτά γνωστοποιήθηκαν στα ΜΜΕ από τη Νομαρχία.........

"Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας υπό την προεδρία του αντινομάρχη, κ. Στάθη Αναστασόπουλου για το έργο «Φωτισμός εισόδου - εξόδου Κυπαρισσίας» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Γιαννακέας, ο προϊστάμενος εκτελέσεως έργων κ. Σταύρος Καρτερολιώτης, ο προϊστάμενος μελετών κ. Δημήτρης Καλδής, ο επιβλέπων του έργου κ. Μπάμπης Μιχελάκος και ο ανάδοχος του έργου. Σκοπός της σύσκεψης ήταν το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού. Συγκεκριμένα πρόκειται να φωτιστούν 1.800 μέτρα στην είσοδο της Κυπαρισσίας και 1.000 μέτρα στην έξοδο προς Φιλιατρά αμέσως μετά το τέλος του σχεδίου πόλης. Μετά τη σύσκεψη με εντολή του αντινομάρχη αναχώρησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών μαζί με τον ανάδοχο του έργου και τον δήμαρχο Κυπαρισσίας για αυτοψία στα σημεία που θα πρέπει να τοποθετηθούν οι στύλοι, έτσι ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον κανένα άλλο πρόβλημα".

Ποιό είναι το πρόβλημα, όμως, δεν αναγράφεται!!!!!!!!

Γιατί, κύριοι, έγινε η σύσκεψη;;;;;;

Ποιό είναι το πρόβλημα στο εν λόγω έργο;;;;;

Τί δεν έχει γίνει όπως έπρεπε να γίνει;;;;;;

Τί προβλέπει, συγκεκριμένα, η μελέτη του έργου;;;;;

Η επιβλέπουσα Αρχή και ο επιβλέπων μηχανικός δεν "επέβλεπαν" ώστε να μην υπάρξει το "πρόβλημα";;;;;

Δεν έχει κάνει, σωστά, μήπως, ο εργολάβος τη δουλειά του;;;;;

Μήπως,έκανε από κεφαλιού του και όχι σύμφωνα με τη μελέτη;;;;;

Ή μήπως κάποιοι του είπαν τί να κάνει και από πού έως πού, αλλά όταν φάγανε το κράξιμο της αρκούδας από τους πολίτες που είδαν πού, από πού έως πού, έχουν μπει οι βάσει για τις κολόνες του φωτισμού, τάχα μου, το "δηλώνουν" όλοι τους άγνοια;;;;;;;...........




Διαβάστε Περισσότερα...

Εγκρίθηκαν 2.180.000 ευρώ για καταστροφές από την κακοκαιρία



Ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Αθανάσιος Νάκος, μετά τη συνάντηση της Τετάρτης 4 Φεβρουαρίου με τον νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκο και το αίτημα του νομάρχη για άμεσες εκταμιεύσεις για τις ζημιές στην παράκτια ζώνη του Νομού, απέστειλε χθες έγγραφο όπου αναφέρει ότι, το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τις εργασίες και αποστέλλει άμεσα 300.000 ευρώ ως προκαταβολή.

Αναλυτικά αναφέρονται στην ανακοίνωση του κ. Νάκου:..............


«Αγαπητέ κύριε νομάρχη, σε απάντηση του από 16/12/2008 αιτήματός σας (Α.Π. 2344) σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στο θαλάσσιο μέτωπο Κορώνης - Λεύκτρου - Πεταλιδίου και Αγίου Ανδρέα - Καλού Νερού Δήμου Αυλώνας συνολικού προϋπολογισμού 2.180.000 ευρώ σας πληροφορώ ότι το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τα έργα εξολοκλήρου, σταδιακά με την πρόοδο των εργασιών. Ως προκαταβολή σας αποστέλλω σήμερα 300.000 ευρώ από τους ΚΑΠ που αφορούν επενδύσεις».



Το ιστορικό της υπόθεσης

Με τον χαρακτήρα του «επείγοντος έργου» είχε σταλεί τον Δεκέμβριο του 2008 εισήγηση για την αποκατάσταση των ζημιών, που προξένησε η σφοδρή θαλασσοταραχή στις παράκτιες περιοχές της Μεσσηνίας, με τις σοβαρότερες στην περιοχή της Κορώνης. Συνάντηση για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2008 στη Νομαρχία μεταξύ του νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκου και του δημάρχου Κορώνης, Θοδωρή Σαλαντή, παρουσία των μελετητών και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. Σκοπός της συνάντησης ήταν τότε η διαμόρφωση μιας εισήγησης προς το Νομαρχιακό αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά τις συνεδριάσεις και του Νομαρχιακού και του Δημοτικού Συμβουλίου απεστάλη εισήγηση με διεκδικητικό πλαίσιο για την αποκατάσταση των ζημιών της θαλασσοταραχής, που θα συνέβαλε στην άμεση ενίσχυση και ασφαλή λειτουργία του Λιμανιού της Κορώνης για τον ελλιμενισμό των σκαφών, προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ. Τέλος στο συνολικό ποσό των 2.180.000 ευρώ, που ζητούντο τότε, εντάχθηκαν και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών ύψους 1.000.000 ευρώ από το Πεταλίδι προς την Καλαμάτα μέχρι και τις Κιτριές και από την Κορώνη μέχρι τη Μαραθούπολη και το Καλό Νερό.



Δηλώσεις νομάρχη

Ο νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αναφέρθηκε στο θέμα των έργων και των ανάλογων πιστώσεων. Ο κ. Δράκος είχε προχθές συνάντηση στην Αθήνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Αθανάσιο Νάκο, όπου του έθεσε το θέμα της διαδικασίας εκταμίευσης των χρημάτων για τις ζημιές της κακοκαιρίας, κυρίως για το Λιμάνι της Κορώνης, αλλά και τις άλλες δύο εργολαβίες των 500.000 ευρώ έκαστη, που μαζί με το Λιμάνι της Κορώνης φτάνουν στα 2.180.000 ευρώ.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Γαργαλιάνων


Τα 4.000.000 ευρώ προσεγγίζει το φετινό τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Γαργαλιάνων, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά την ίδια συνεδρίαση, αποφασίστηκε – εκτός ημερήσιας διάταξης – να ανακηρυχθεί ως επίτιμος δημότης Γαργαλιάνων ο μέχρι πρότινος καθηγητής του ΤΕΙ Καλαμάτας Λεων. Παπακωνσταντινίδης για την προσφορά του στον τόπο και στη χώρα, καθώς και για τη συμβολή του στην παγκόσμια σκέψη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου και θα συνοδευτεί από την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Παπακωνσταντινίδη για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της τοπικής ανάπτυξης............




Προτεραιότητες
Το τεχνικό πρόγραμμα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Στ. Καλοφωλιάς, καταρτίστηκε μετά από συνεργασία με τα Τοπικά Διαμερίσματα που κατέθεσαν τις προτάσεις τους, με τη μειοψηφία της οποίας τα αιτήματα υλοποιήθηκαν κατά 80% και, φυσικά της Τεχνικής και της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου.
Οι προτεραιότητές του αφορούν την ολοκλήρωση των έργων που ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και την υλοποίηση νέων για την ύδρευση, τη σχολική στέγη, την οδοποιία, αλλά και τις προμήθειες μηχανημάτων και άλλων ειδών για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Όσον αφορά στα έργα ύδρευσης, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: σύνδεση δικτύων Δημοτικών Διαμερισμάτων με 153.077 ευρώ, γεωτρήσεις με 145.350, εμπλουτισμός υδραγωγείου Γαργαλιάνων, Βάλτας, Μουζακίου με 143.331, κατασκευή δικτύου ύδρευσης περιοχής Λαγκουβάρδου με 301.703 ευρώ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 817.824 ευρώ.
Για την αποχέτευση ομβρίων και λυμάτων προβλέπονται τα εξής: διευθέτηση Ρέματος Μαραθόπολης με 256.250 ευρώ, επέκταση δικτύου ομβρίων Βάλτας με 36.928 και αποχέτευση Γαργαλιάνων - περιοχή Ανεμόμυλος με 30.000 ευρώ. Προβλέπεται επίσης η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας με 100.000 ευρώ και επείγουσες εργασίες αποκατάστασης, ενώ, όσον αφορά στη δημοτική οδοποιία, προβλέπεται να διατεθούν 27.299 ευρώ για τη βελτίωση οδού Πύργος – Μουζάκι, 212.555 για το δημοτική οδοποιία ΙΙ και 124.671 για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
Έχουν προβλεφθεί ποσά 25.000 ευρώ για τη βελτίωση των νεκροταφείων και 25.000 για εργασίες καθαρισμού ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων και παραλιών. Για έργα ηλεκτροφωτισμού έχει προβλεφθεί συνολικό ποσό 138.433 ευρώ. Περί τις 238.000 ευρώ θα διατεθούν για την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου Γαργαλιάνων, 8.750 ευρώ για τη συντήρηση τεχνητού χλοοτάπητα γηπέδων και 20.000 ευρώ για την επισκευή της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου

Σχολεία – κτήρια – προμήθειες
Σχετικά με τη σχολική στέγη, προβλέπονται 400.000 ευρώ για την επισκευή των σχολικών κτηρίων και 15.000 ευρώ για την αντισεισμική θωράκιση του Δημοτικού Σχολείου Πύργου.
Προβλέπονται επίσης η ανάπλαση κτηρίου Σχολής Τέχνης – Φιλαρμονικής με 80.000 ευρώ, η επισκευή του κτηρίου Τεχνικής Υπηρεσίας με 12.000, η επισκευή του Δημοτικού Μεγάρου Πύργου με 30.000 και η αναβάθμιση - εξωραϊσμός «ΑΠΟΘΗΚΗΣ 186» με 95.000 ευρώ.
Όσον αφορά στην εκπόνηση μελετών, έχει υπολογιστεί συνολικό ποσό 430.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα διατεθεί με τη μελέτη βιολογικού καθαρισμού – αποχέτευσης (290.000).
Στον τομέα των προμηθειών, για την ύδρευση θα διατεθούν 70.160 ευρώ, για την αποχέτευση ομβρίων και λυμάτων 15.000, για την αγροτική οδοποιία 44.820, για τη δημοτική οδοποιία 60.000, για τον ηλεκτροφωτισμό 40.000, για πάρκα, πλατείες και παιδικές χαρές 15.500 και για δημοτικά κτήρια 25.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα ψηφίστηκαν, ο Δήμος Γαργαλιάνων θα προβεί στην ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης με 76.814 ευρώ, στις προμήθειες αυτοκινήτου για την υπηρεσία ύδρευσης με 18.000, αυτοκινήτου 4Χ4 για την τεχνική υπηρεσία με 15.000, σαρώθρου με 45.000, αυτοκινήτου 4Χ4 για την υπηρεσία ύδρευσης με 25.000, εκσκαφέα – σφύρας με 120.000, φορτηγού ανατρεπόμενου 6 τόνων με 80.000 και ράμπας ΑμΕΑ για παραλίες με 4.500 ευρώ.

Εξασφαλισμένες πιστώσεις
Όπως επισημάνθηκε, το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού προγράμματος θα καλυφθεί από εξασφαλισμένες πιστώσεις, ενώ, όσον αφορά στο σκέλος των ιδίων πόρων, θα καταβληθεί προσπάθεια απορρόφησης με καλή εισπρακτική πολιτική. Ταυτόχρονα, καλύφθηκαν και οι προβλεπόμενες απαιτήσεις του νόμου για την αντιστοιχία πόρων στα Τοπικά Διαμερίσματα.



Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών - Υπολειτουργεί, απαιτούνται παρεμβάσεις και προσωπικό



Το ποσό των 250.000 ευρώ απαιτείται προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του. Το Κέντρο την περίοδο αυτή υπολειτουργεί, αφού αντιμετωπίζει προβλήματα προσωπικού, αλλά και θεσμικά ζητήματα.
Ήδη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έχει γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Απασχόλησης, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις και να προσληφθεί προσωπικό..........


Προβλήματα
Το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής Κοινωνικής Αποκατάστασης Φιλιατρών Μεσσηνίας απευθύνεται σε άτομα που χρήζουν φυσικής αποκατάστασης και ειδικότερα σε άτομα που πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος (όπως κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, σκλήρυνση κατά πλάκας, αθλητικές κακώσεις, πολυτραυματίες κ.ά.), καθώς και από νοητική υστέρηση. Στόχο έχει την επανένταξη των ασθενών στο κοινωνικό και εργασιακό τους περιβάλλον.
Στεγάζεται σε ένα κτίριο 7.453 τ.μ. και διαθέτει τέσσερις (4) πτέρυγες νοσηλείας συνολικής δυναμικότητας 100 κλινών. Στις δύο εξ αυτών διαμένουν μόνιμα όσοι φιλοξενούνται στο τμήμα εσωτερικής νοσηλείας (35 ασθενείς με χρόνια νοσήματα), στη μία εξυπηρετούνται όσοι ακολουθούν προγράμματα ιατρικής αποκατάστασης και μία πτέρυγα παραμένει κενή. Επίσης, υπάρχει και ξενώνας 15 κλινών.
Οι πρόσφατοι έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας ανέδειξαν προβλήματα στις εγκαταστάσεις, κυρίως λόγω κατασκευαστικών αδυναμιών αλλά και παλαιότητας.
Οι εργασίες που έχουν καταγραφεί και πρέπει να εκτελεσθούν είναι:
- Πλακόστρωση δύο πτερύγων διαβίωσης ασθενών πλέον του ξενώνα 1.400 τ.μ., με αντιολισθητικά πλακίδια τύπου γρανίτη, 45.000 ευρώ.
- Πλακόστρωση του ξενώνα 350 τ.μ. με αντιολισθητικά πλακίδια τύπου γρανίτη, 11.500 ευρώ.
- Αντικατάσταση ταμπλάδων σε πόρτες και παράθυρα, λόγω καταστροφής των προηγούμενων με φέτες αλουμινίου, 30.000 ευρώ.
- Αντικατάσταση πλακιδίων και υδραυλικών εγκαταστάσεων σε όλα τα μπάνια του κτιρίου, 96.000 ευρώ.
- Βύθιση της θεραπευτικής πισίνας επί του εδάφους, 40.000 ευρώ.
- Αντικατάσταση των καμινάδων λεβήτων και ατμολεβήτων από αμίαντο με ανοξείδωτες, καθώς και του συστήματος αποσκλήρυνσης νερού, 20.000 ευρώ.
- Σύνταξη μελέτης για την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου του παλαιού Ασύλου (ως έργο έχει ήδη ενταχθεί στο 4ο ΚΠΣ, με προϋπολογισμό 660.000 ευρώ.)

Θεσμικά
Ο εξοπλισμός του ΚΑΦΚΑ θεωρείται σύγχρονος και έχει γίνει περίπου πριν από μια πενταετία. Οι πόροι του βασίζονται κυρίως στην είσπραξη νοσηλίων από τα ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως τον ΟΓΑ) για τους χρόνια πάσχοντες, διότι δεν έχει καθοριστεί νοσήλιο για τα Κέντρα Αποκατάστασης από το Υπουργείο Εργασίας.
Άλλοι πόροι είναι οι επιχορηγήσεις του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.
Σε ότι αφορά το προσωπικό, το σύνολο των οργανικών θέσεων ανέρχεται στις 44, αλλά αυτή τη στιγμή υπηρετούν 25, ενώ εκκρεμούν δύο προσλήψεις με ειδικότητες Βοηθού Φαρμακείου και Κοινωνικού Λειτουργού. Τον τελευταίο δε χρόνο, έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης 8 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς να υπάρξει νέα πρόσληψη. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του Κέντρου ανέρχεται σε 650.000 ευρώ.
Για το λόγο αυτό, όπως έχει επισημάνει και η Νομαρχία, είναι επιτακτική η ανάγκη να καθορισθεί το ύψος των νοσηλίων για τα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία και εν συνεχεία να υπογραφεί σύμβαση μαζί τους. Επίσης, το ΚΑΦΚΑ ζητά άμεσα να προσληφθούν τουλάχιστον 8 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.
Τέλος, η Διοίκηση έχει καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας πρόταση τροποποίησης του Οργανισμού του ΚΑΦΚΑ.



Της Βίκυς Βετουλάκη - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Επιδοτήσεις - Θα υπάρξουν και μετά το 2013



Κρίσιμο έτος το 2013 ως προς την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς έχει καθορισθεί ως κομβικό έτος επαναθεώρησης όσων μέχρι σήμερα ισχύουν. Στην ουσία, ο «έλεγχος υγείας» του 2008 κατέληξε να είναι αναθεώρηση, όμως το 2013 αναμένεται να τεθούν σχεδόν όλα σε μηδενική βάση.
Δυστυχώς, σε μεγάλη μερίδα του κόσμου και μάλιστα του αγροτικού, λόγω έλλειψης πληροφόρησης ή συνειδητής παραπληροφόρησης, έχει περάσει η ιδέα ότι το 2013 «κόβονται» οι επιδοτήσεις. Για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα το θέμα, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ευρωπαϊκή γεωργία χωρίς να επιδοτείται, διότι ο Ευρωπαίος αγρότης δεν είναι δυνατόν να ζήσει με 100 ή 150 ευρώ το μήνα, που εισοδεύει ένας γεωργός μη κοινοτικής χώρας............




Καθησυχαστικός ο Κώστας Κιλτίδης
Ως προς τη συνέχιση των επιδοτήσεων και μετά το 2013, καθησυχαστικός υπήρξε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης. Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «να μην είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας μετά το 2013, αφού αυτή "θα ενισχύεται πάντα", κάλεσε τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης, τονίζοντας ότι, από καταβολής κόσμου, ουδέποτε υπήρξε οργανωμένο κράτος ή κοινωνία, που να μη στηρίζει τον συγκεκριμένο τομέα. "Δεν πρέπει να σπέρνεται η απαισιοδοξία τόσο εύκολα, ότι δήθεν μετά το 2013 θα καταστραφεί η γεωργία", είπε χαρακτηριστικά.
Την πεποίθηση ότι η ελληνική κτηνοτροφία πρέπει να ενισχυθεί, ώστε ο ελληνικός πληθυσμός να πάψει να συγκεντρώνεται στις πόλεις, εγκαταλείποντας τα χωριά, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Γκλαβάκης». Όλα τα ανωτέρω ελέχθησαν στο πλαίσιο της έκθεσης “Zootechnia” στη Θεσσαλονίκη.

Δυνατότητα
για περιφερειοποίηση
Στο πλαίσιο του «ελέγχου υγείας» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο κατανομής των ενισχύσεων μεταξύ ιστορικού και περιφερειακού μοντέλου. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιάννης Τσιφόρος επισημαίνει ότι «ως ‘ιστορικό’ μοντέλο, εννοείται η καταβολή των ενισχύσεων με βάση τα ιστορικά δικαιώματα των παραγωγών σε συγκεκριμένη περίοδο αναφοράς. Ως ‘περιφερειακό’, εννοείται το σύνολο των ενισχύσεων μιας περιφέρειας ενός κράτους μέλους διά του συνόλου της επιλέξιμης έκτασης μιας περιφέρειας. Προσδιορίζεται έτσι μια «μοναδιαία περιφερειακή αξία» δικαιώματος (ευρώ ανά εκτάριο), που κατανέμεται ίδια, ανάλογα με την επιλέξιμη έκταση κάθε δικαιούχου παραγωγού της περιφέρειας αυτής, με αντικειμενικά και αμερόληπτα κριτήρια».
Η επιλογή του περιφερειακού μοντέλου, στο οποίο αντιτίθενται ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ, θα οδηγήσει στην ανακατανομή των ενισχύσεων μέσα στη χώρα, καταλήγοντας προφανώς σε «εμφύλιο πόλεμο», δεδομένου μάλιστα ότι με τον τρόπο αυτό θα εξουδετερωθούν τα πολύ υψηλά δικαιώματα που κάποιοι έχουν κατοχυρώσει λόγω των αλήστου μνήμης πανωγραψιμάτων.
Η οριστική απόφαση κάθε χώρας πρέπει να ληφθεί το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου του 2009 και η εφαρμογή μπορεί να ξεκινήσει από το 2010 και έπειτα, υποχρεωτικά, σε τρία ετήσια στάδια (2010, 2011 και 2012). Η χώρα μας θα εφαρμόσει το περιφερειακό μοντέλο εάν θέλει.
Δε συμφέρει τη Μεσσηνία
Μας συμφέρει το περιφερειακό μοντέλο; Σύμφωνα με σχετική μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ που βρίσκεται σε εξέλιξη, όχι. Εάν αυτό εφαρμοστεί, η Πελοπόννησος ως περιφέρεια θα χάσει μόνο 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ενδοπεριφερειακά όμως, η Μεσσηνία θα βρεθεί σε μεγάλο βαθμό χαμένη, καθώς θα απωλέσει ετησίως περί τα 22 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις, ενώ η Αρκαδία θα πάρει 11 εκατ. ευρώ και η Λακωνία 6. Μεταξύ των 23 νομών της χώρας που θα βγουν χαμένοι, η Μεσσηνία βρίσκεται στην 8η θέση ως προς το ύψος των απωλειών, με περισσότερο χαμένη την Αιτωλοακαρνανία που θα χάσει γύρω στα 55 εκατ. ευρώ.

Θα είναι νομοτέλεια;
Ακόμη και αν η χώρα μας επιλέξει τώρα το ιστορικό μοντέλο, τι μπορεί να συμβεί το 2013; Ποιος στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι τότε διατεθειμένος να αποδεχθεί την επιδότηση των παραγωγών βάσει παρελθόντων στοιχείων παραγωγής -που για το λάδι ίσχυαν το 2002/03, για παράδειγμα- και μάλιστα για καλλιέργειες που το 2013 δε θα υπάρχουν; Πώς θα μπορέσει να πείσει ο Κρητικός ότι θα πρέπει να συνεχίσει να παίρνει δικαιώματα από σουλτανίνα ενώ θα έχει κάνει εκρίζωση από το 2008; Μήπως η περιφερειοποίηση έρθει ως νομοτέλεια;
Φυσικά, αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα, αν και φαντάζει λογικό στο πλαίσιο της ισότητας. Το πρόβλημα όμως έγκειται και κάπου αλλού. Σύμφωνα με παρατήρηση της ΓΕΣΑΣΕ με αφορμή τον «έλεγχο υγείας», «Η αποδοχή σταδιακής αντικατάστασης (σ.σ. πόσω μάλλον μόνιμης) του ιστορικού μοντέλου υπολογισμού της ενιαίας ενίσχυσης με το λεγόμενο περιφερειακό, δεν θα οδηγήσει απλά στην εσωτερική ανακατανομή των ενισχύσεων μέσα σε μια χώρα. Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει η ΓΕΣΑΣΕ το τελευταίο διάστημα, μια τέτοια αλλαγή ίσως οδηγήσει στην έναρξη μιας συζήτησης για εξίσωση των χρημάτων που λαμβάνουν οι αγρότες όλων των χωρών–μελών της Ε.Ε.
Δυστυχώς οι φόβοι αυτοί επαληθεύθηκαν.
Στο σημείο 12 του κειμένου του τελικού συμβιβασμού αναφέρεται ότι το Συμβούλιο Υπουργών και η Επιτροπή αναλαμβάνουν την δέσμευση να «εξετάσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός συστήματος άμεσων ενισχύσεων στην Κοινότητα και να αντιμετωπίσουν το διαφορετικό επίπεδο άμεσης ενίσχυσης που ισχύει μεταξύ των κρατών μελών».
Μια τέτοια «εξισορρόπηση» θα σήμαινε, με βάση τους υπολογισμούς της ίδιας της Επιτροπής, μείωση των συνολικών κοινοτικών εισροών στην Ελληνική Γεωργία κατά 55% περίπου».
Στην αποτροπή αυτού του σεναρίου είναι που πρέπει να δώσουμε βάση, χωρίς να εξαιρούνται οι υπόλοιπες παράμετροι βεβαίως.



Του Κώστα Κοντοθανάση - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Μικρά, ωραία ανέκδοτα!!!!!!!




Συζητούν δύο τύποι:
- Έχω παντρευτεί τρεις φορές, αλλά και οι τρεις γυναίκες μου πέθαναν.
- Σοβαρά; ρωτά ο άλλος. Πώς συνέβη;
- Η πρώτη μου γυναίκα πέθανε από δηλητηριώδη μανιτάρια...
- Τι λες, βρε παιδί μου; Και η δεύτερη;
- Κι εκείνη από δηλητηριώδη μανιτάρια.
- Κοίτα κάτι πράγματα! Και η τρίτη;
- Η τρίτη πέθανε από κάταγμα κρανίου.
- Αλήθεια; Πώς έγινε;
- Ε, δεν ήθελε να φάει τα μανιτάρια!!!






H γυναίκα είναι στο κατώφλι του θανάτου. Ζητάει από τα εφτά παιδιά της να βγούν έξω απο το δωμάτιο και να την αφήσουν για λίγο μόνη με τον άντρα της. Του ψιθυρίζει με μεγάλη προσπάθεια: - Θέλω να σου εξομολογηθώ κάτι...

- Ναι;

- Ξέρεις... το έβδομο παιδί μας, ο Γιωργάκης...

- Τι;;; δεν είναι δικός μου;

- Οχι, όχι... Αυτός ΕΙΝΑΙ δικός σου....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στο supermarket:
- Βάλε μου μισό κιλό φέτα.
- Είναι 650 να τ αφήσω;
- Αστο και βάλε μου μισό κιλό φέτα !

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πως λέγεται ο superman στην Κρήτη;
Υπερκοπέλι

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πώς λέγεται ο πρόεδρος της ισπανικής ΔΕΗ;
- Σαντιάγκο Κιλοβατόρες!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Τοτος στον πατερα του...
-Μπαμπα μπαμπα στο σχολειο με φωναζουν αδελφη!
-Και συ τι κανεις παιδι μου?
-Τους βαραω με το νεσεσερ μου...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μπαμπά, μπαμπά στο σχολείο, με φωνάζουν μαφιόζο...
- Καλά, θα περάσω να το κανονίσω.
- Ωραία, κοίτα να φανεί σαν ατύχημα ε;

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μια ξανθια,μετα το 1ο ραντεβου,ανεβαινει για ενα τελευταιο... ποτο,στο σπιτι του συνοδου της...
Αντρας:Να πιουμε ουισκι?
Ξανθια:Οκ!
Αντρας:Να σου βαλω 2 δαχτυλα?
Ξανθια:Δε θα πιουμε ουισκι πρωτα...???

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ρωτάει ο Μανωλιός το Σίφη το φίλο του:
-Ώρε Σιφαλιό, άμα σου γ***σω τη γυναίκα ίντα θα 'μαστε; Κουμπάροι θα είμαστε.. Μπατζανάκηδες; Ίντα θα 'μαστε;
-Τί να σου πω ωρέ Μανωλιό; Μάλλον πάτσι θα 'μαστε !

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ήταν ένας Αμερικανός, ένας Έλληνας και ένας Αφγανός και ταξίδευαν με αεροπλάνο. Σε κάποια στιγμή περνάει η αεροσυνοδός και ρωτάει τον
Αμερικάνο: "Θα πάρετε κάτι;"
- "Ένα ουίσκι με πάγο," απαντάει εκείνος. Ρωτάει τον Έλληνα. "Ένα ούζο με πάγο," αποκρίνεται.
Ρωτάει τέλος τον Αφγανό και εκείνος αποκρίνεται:
"Τίποτα. Σε λίγο θα οδηγήσω."


ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

- Ρε Μήτσο, η γυναίκα σου φωνάζει όταν κάνει σεξ;
- Αν φωνάζει λέει; Απ' το καφενείο την ακούω ...







Διαβάστε Περισσότερα...

Piece of cake!!!!!!..........
















Διαβάστε Περισσότερα...

Sunday!!!



Sunday
Awesome MySpace Comments & Myspace Layouts





Έφτασε και η Κυριακή,

επιστρέψαμε και μεις, μετά από μιά μικρή απουσία...


Και, ξανά, στα "δικά" μας!!!


Χαλαρά, σήμερα...







Διαβάστε Περισσότερα...