Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη του Δημήτρη Κουσελά στο "ΘΑΡΡΟΣ" - «Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο ανάταξης της χώρας»



Στο διακύβευμα των προσεχών εκλογών αναφέρεται σε συνέντευξή του στο «Θάρρος» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας και εκ νέου υποψήφιος, Δημήτρη Κουσελάς, που είναι η επιλογή ανάμεσα σε δύο ριζικά διαφορετικές αντιλήψεις για το μέλλον της χώρας.
Κατά τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ προβάλλει σήμερα ως η μόνη πολιτική δύναμη με συνολικό σχέδιο ανάταξης της χώρας, με στόχο «να δώσουμε ανάσα, ώθηση και δυναμική στην αγορά, την οικονομία και την κοινωνία, για να βγάλουμε το ταχύτερο δυνατό τη χώρα από το τέλμα της ύφεσης και της ανυποληψίας».


Για τη Μεσσηνία ειδικότερα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως έχει όλες τις δυνατότητες να πρωτοστατήσει στη νέα «Πράσινη» ανάπτυξη, σε παραγωγή και υπηρεσίες, με ταυτότητα και ποιότητα.
Αναλυτικά η συνέντευξη με τον κ. Κουσελά έχει ως εξής:.............


-Τι διακυβεύεται στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου;
Σ’ αυτές τις εκλογές οι συμπολίτες μας δεν επιλέγουν ανάμεσα σε δυο ηγέτες ή σε δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία.
Καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο ριζικά διαφορετικές αντιλήψεις για το μέλλον της χώρας. Για την κοινωνία, τους θεσμούς, το ρόλο του Κράτους. Για τη διανομή του εισοδήματος, την οικονομία, την απασχόληση, το ρόλο της αγοράς και τη δημοσιονομική διαχείριση. Για την ανάπτυξη της χώρας και της περιφέρειας.
Με άλλα λόγια, ή βουλιάζουμε ακόμα βαθύτερα στην κρίση και τη γενικευμένη παρακμή, συνεχίζοντας στον αδιέξοδο δρόμο του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του, ή βάζουμε τώρα πλάτη να βάλουμε τη χώρα σε πορεία δημιουργίας, με βάση το Σχέδιο εθνικής ανάτασης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, με σκληρή δουλειά και, προπαντός, με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της χώρας και του λαού μας.

-Εκτιμάτε πως οι πολίτες θα δώσουν στο ΠΑΣΟΚ νίκη και αυτοδυναμία;
Έτσι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, έτσι φαίνεται και στον καθημερινό διάλογό μας με τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ προβάλλει σήμερα ως η μόνη πολιτική δύναμη με συνολικό σχέδιο ανάταξης της χώρας. Ως η μόνη δύναμη που και θέλει και μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες διακυβέρνησης στην εξαιρετικά δύσκολη σημερινή συγκυρία, έτοιμη να εργαστεί σκληρά, να αναμετρηθεί στην πράξη με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα και με κατεστημένες αντιλήψεις που μας καθηλώνουν.
Προτιμότερο είναι, όμως, οι εκτιμήσεις αυτές να εκφραστούν στην κάλπη. Μέχρι τότε δεν εφησυχάζουμε. Όσο αναδεικνύουμε το εφικτό των προτάσεων, τη διαφορετική ποιότητα και το ήθος του πολιτικού μας λόγου, καθώς και την αδήριτη ανάγκη ισχυρής και αυτοδύναμης κυβέρνησης, ικανής να αναμετρηθεί με τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου, τόσο περισσότερο διασφαλίζουμε και διευρύνουμε την ήδη διαφαινόμενη νίκη με αυτοδυναμία.

-Τι να περιμένουν οι πολίτες της Μεσσηνίας από μια νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;
Δεν υποσχόμαστε θαύματα, ούτε κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Στόχος μας είναι να δώσουμε ανάσα, ώθηση και δυναμική στην αγορά, την οικονομία και την κοινωνία, για να βγάλουμε το ταχύτερο δυνατό τη χώρα από το τέλμα της ύφεσης και της ανυποληψίας. Παράλληλα, βάζουμε τις βάσεις για το εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης, που επειγόντως χρειάζεται και η Μεσσηνία.
Η Μεσσηνία έχει όλες τις δυνατότητες να πρωτοστατήσει στη νέα «Πράσινη» ανάπτυξη, σε παραγωγή και υπηρεσίες με ταυτότητα και ποιότητα. Επιταχύνουμε και εφαρμόζουμε νέες λογικές στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος και την ανασυγκρότηση πυρόπληκτων περιοχών, καθώς και επιμέρους πολιτικές:
-στήριξης της απασχόλησης και προώθησης μιας νέας επιχειρηματικότητας στις πόλεις μας και στην ύπαιθρο, με έμφαση στην ποιότητα και στη νεολαία.
-στήριξης του αγροτικού εισοδήματος με χάραξη εθνικής στρατηγικής για το ελαιόλαδο, μείωση του καλλιεργητικού κόστους, στήριξη των νέων αγροτών και μείωση της ψαλίδας τιμών παραγωγού-καταναλωτή.
-ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών με κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία.
-ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. και αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας για συμπληρωματική κάλυψη.
-επιτάχυνσης στην ολοκλήρωση των εθνικών οδικών αξόνων, στήριξης και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου, βελτίωσης των κοινωνικών υποδομών.
Εξάλλου, η Μεσσηνία ωφελείται άμεσα από τα μέτρα του Προγράμματός μας των 100 πρώτων ημερών, όπως:
-Στήριξη και αναδιανομή του εισοδήματος, με αυξήσεις μισθών-συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Αύξηση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες. Νέο και δικαιότερο φορολογικό σύστημα που δε θα αυξήσει τα φορολογικά βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.
-Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο Προϋπολογισμό. Επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Ένεση ρευστότητας στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ. Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με τη δημιουργία Ταμείου Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας. Αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, περιορισμός της γραφειοκρατίας.
-Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, ιδιαίτερα των νέων, βελτίωση της στήριξης των ανέργων, πάταξη της ανομίας στην αγορά εργασίας.
-Μέτρα αποκατάστασης της διαφάνειας, της αξιοπιστίας και της χρηστής διαχείρισης στη δημόσια διοίκηση, στο πολιτικό σύστημα γενικότερα.

-Και τι να προσδοκούν από τον Δημήτρη Κουσελά;
Οι συμπολίτες μας ξέρουν πως είμαι σταθερά παρών στα μεγάλα και τα μικρά προσκλητήρια του τόπου μας από το 2004, που εκλέχθηκα πρώτη φορά βουλευτής. Πως έδωσα, δίνω και θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να πάμε τη Μεσσηνία μπροστά.
Το ξέρουν, γιατί αυτούς ενημερώνω όλα αυτά τα χρόνια, σ’ αυτούς λογοδοτώ για τη δουλειά μου μέσα και έξω από τη Βουλή. Το ξέρουν, γιατί μαζί μοιραστήκαμε τις αγωνίες μας, μαζί διαμορφώσαμε και διεκδικούμε συγκεκριμένες λύσεις. Λύσεις που επιτρέπουν στη Μεσσηνία να συμμετάσχει ισότιμα, αν όχι να πρωτοπορήσει, στη νέα δυναμική της ανάπτυξης που προωθεί το ΠΑΣΟΚ.
Από τις 5 του Οκτώβρη, με το ΠΑΣΟΚ - Λαού θέλοντος- ισχυρό στην κυβέρνηση και στη Βουλή, θα συνεχίσω ακόμα πιο εντατικά να εργάζομαι για τα προβλήματα της Μεσσηνίας. Για να πιάσουν πραγματικά τόπο οι προσπάθειες και οι διεκδικήσεις μας.
Γι’ αυτό, χρειάζομαι ξανά την ψήφο των συμπολιτών μας. Για να πορευτούμε μαζί σ’ αυτή τη μεγάλη κοινή μας προσπάθεια, για την ανάταξη της χώρας και για τη Μεσσηνία που μας αξίζει.




Διαβάστε Περισσότερα...

Google



Η Google είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών.
Η λειτουργία της ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1998.
Ο στόχος της είναι να.............


να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.

Το Google ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996 για μια μηχανή αναζήτησης.

Σήμερα η μηχανή αναζήτησης google είναι μια από τις δημοφιλέστερες, και οι φράσεις «κάνω google», «γκουγκλάρω» και «γκουγκλίζω» είναι συνώνυμες με το «ψάχνω για πληροφορίες στο Διαδίκτυο».

Αντίστοιχα, στην αγγλική γλώσσα το ρήμα "to google" έχει αποκτήσει πλέον ταυτόσημη έννοια με το ρήμα «αναζητώ», και, πρόσφατα, το ίδιο ρήμα προστέθηκε στο αγγλικό λεξικό Merriam-Webster με όλα τα παράγωγά του (to google > googling > googled)


Η λέξη "Google" προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης Googol, η οποία εκφράζει μαθηματικό όρο (τον οποίο εισήγαγε ο Milton Sirotta) και σημαίνει το «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά».
Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft Corp.



http://el.wikipedia.org/wiki/Google



Διαβάστε Περισσότερα...

11α γενέθλια Google



Τα 11α γενέθλιά της γιορτάζει η Google και σε αυτά είναι αφιερωμένο το λογότυπό της...






Διαβάστε Περισσότερα...