Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

"ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ" ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ... OBAMA;;;; H XAMAS, ΟΜΩΣ, ΤΟΥΣ "ΧΑΛΑΕΙ" ΤΟ ΠΑΡΤΥ!!!!....


Ότι υπάρχει στενή σχέση Ισραήλ και Αμερικής, το ξέρουμε και το βλέπουμε χωρίς να χρειάζεται να έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις...

Ότι θα έφταναν στο σημείο, μετά από ένα τέτοιο αιματοκύλισμα στη Γάζα με εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες νεκρούς, και πολύ περισσότερους τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναικόπαιδα και άμαχος πληθυσμός, να κάνουν "εκεχειρία", και καλά, για "δώρο" στον Μπαρακ Ομπάμα που ορκίζεται αύριο 44ος Πρόεδρος των Η.Π.Α., ειλικρινά δεν το είχαμε φανταστεί!

Και δεν λέμε να μην σταματήσει η αιματοχυσία στη Γάζα.
Κάθε άλλο....

Αλλά μας "ξενίζει", η επιλογή του χρόνου για την "εκεχειρία" των Ισραηλινών!!!

Με το που κορυφώνονταν οι γιορτές, τα πανηγύρια, τα events, όπως τα λένε οι Αμερικάνοι, για την Ορκωμοσία Ομπάμα και ο ίδιος ετοιμαζόταν να ανέβει στο τρένο για την Ουάσινγκτον, που θα γίνει η Ορκωμοσία και είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων,
οι Ισραηλινοί, λες και τους ήρθε "φώτιση", σήμαναν εκεχειρία!!!!!!!!!!!..........

Περίεργα πράγματα, θα πει κάποιος...
Καθόλου, κάποιος άλλος!!!

Και συμφωνούμε με τη δεύτερη άποψη...

Οι Ισραηλινοί δεν ήθελαν, φαίνεται, να χαλάσουν το γιορτινό κλίμα των Αμερικανών φίλων τους....

Όμως, λογάριαζαν, χωρίς τον "ξενοδόχο'', αφού η Χαμάς επιμένει!!!

Μάλιστα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου του ένοπλου τμήματός της, λέει πως θα συνεχίσει!!!

Και εδώ που τα λέμε, τί έχει να χάσει;;;

Αφού οι Ισραηλινοί, με τις "πλάτες" της Αμερικής και των άλλων ισχυρών φίλων της έχουν βαλθεί, χρόνια τώρα, να "αφανίσουν" τους Παλαιστίνιους!!!

Όμως η Χαμάς με τη συνέχιση του αγώνα της, "χαλάει" και τα πάρτυ για πάρτη του Ομπάμα!!!!







Διαβάστε Περισσότερα...

Ανυποχώρητο το ένοπλο σκέλος της Hamas...



Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξοπλισθεί ξανά, περιφρονώντας οποιαδήποτε ισραηλινή ή διεθνή προσπάθεια να παρεμποδίσει τους μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης να ανεφοδιάσουν τα οπλοστάσια τους με ρουκέτες και άλλα όπλα μετά το πόλεμο της Γάζας.


«Κάντε ότι θέλετε. Κατασκευάζοντας τα ιερά όπλα είναι μέρος της αποστολής μας και γνωρίζουμε τους τρόπους για να αποκτήσουμε αυτά τα όπλα», δήλωσε ο Αμπού Ουμπάιντα εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους με το πρόσωπο του καλυμμένο με μια αραβική μαντήλα, ο Ουμπάιντα δήλωσε ότι «όλες οι επιλογές είναι ανοικτές», εάν το Ισραήλ δεν κατορθώσει να αποσύρει τα στρατεύματα του από τη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε μια εβδομάδα, αίτημα που διατυπώθηκε από τη Χαμάς όταν χθες ανακοινώθηκε κατάπαυση του πυρός ύστερα από τρεις βδομάδες συγκρούσεων.


Το Ισραήλ, κατά την ανακοίνωση της εκεχειρίας, διατύπωσε την απειλή ότι θα επαναλάβει τη στρατιωτική του δράση εάν η Χαμάς προσπαθεί να περάσει λαθραία όπλα στη Λωρίδα της Γάζας.
Το Ισραήλ θέλει από την Αίγυπτο να παρεμποδίσει τη διακίνηση όπλων προς τους Παλαιστίνιους μαχητές μέσα από σήραγγες κάτω από τη μεθοριακή γραμμή με τη Λωρίδα της Γάζας.



Διαβάστε Περισσότερα...

Η γιορτή για τον Barack Obama στην Washington!


Ο νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα γιόρτασε την Κυριακή μαζί με χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν στην καρδιά της Ουάσινγκτον τη νίκη του και το γεγονός ότι θα είναι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας, αλλά στην σύντομη ομιλία του ζήτησε απο όλους θυσίες για να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες στην οικονομία που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.



«Στην ιστορία της χώρας μας, μόνο μια φορά κάποιες λίγες γενιές αντιμετώπισαν τόσες πολλές προκλήσεις σοβαρές όσο αυτές που αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα» τόνισε ο κ. Ομπάμα στην σύντομη ομιλία του ενώπιον του μεγάλου πλήθους που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσει τη συναυλία διάσημων καλλιτεχνών που γιόρτασαν τη νέα, ελπιδοφόρα προεδρία των ΗΠΑ.



«Παρά την υπερβολή των στόχων που έχουμε θέσει, παρουσιάζομαι σήμερα εμπρός σας ακλόνητος στην πεποίθησή μου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα ζήσουν και πως το όνειρο των ιδρυτών της χώρας μας θα συνεχίσει να ζεί», τόνισε καταχειροκροτούμενος και περιστοιχισμένος από τους λαμπερούς καλλιτέχνες που τον τίμησαν.



«Αυτό μου που δίνει τη μεγαλύτερη ελπίδα για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά δεν είναι τα μάρμαρα και οι πέτρες που βρίσκονται γύρω μας αλλά είστε εσείς οι Αμερικανοί όλων των φυλών που ήρθετε εδώ από παντού, υπό όλες τις συνθήκες, γιατί πιστεύετε στη χώρα μας και θα συνεισφέρετε γι αυτήν» υπογράμμισε ο μελλοντικός πρόεδρος.



«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και μακρύς. Η κατηφόρα είναι μεγάλη. Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι το πνεύμα του έθνους μας δεν αναδείχτηκε από την αντιπαράθεση και την ευκολία αλλά από τα καλά που καταφέραμε στους δύσκολους καιρούς», είπε ο κ. Ομπάμα και καταλήγοντας επισήμανε υπό τα ζωηρά χειροκροτήματα των χιλιάδων συγκεντρωμένων: «Σας ζητώ ακόμα μια φορά να με βοηθήσετε να εξυψώσω αυτό πνεύμα και να ξέρετε ότι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε προς τα εμπρός, ως κράτος και ως λαός, να συνεχίσουμε την κληρονομιά των προγόνων που τιμούμε σήμερα».





Διαβάστε Περισσότερα...

Σήμερα οι υπογραφές Ρωσίας – Ουκρανίας για το φυσικό αέριο! Για να δούμε...



Σήμερα το μεσημέρι (14:30 ώρα Ελλάδας), ανακοινώθηκε πως, πρόκειται να υπογραφεί η συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας, η οποία θα επιτρέπει την επανάληψη των εξαγωγών του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του ουκρανικού εδάφους, όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης.
«Έχει προγραμματισθεί να υπογράψουν στις 15:30 (τοπική ώρα)», δήλωσε ο Αλεξάντρ Σμιρνόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν.
Τη συμφωνία, οι ακριβείς όροι της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, διαπραγματεύτηκαν αργά τη νύχτα του Σαββάτου, όπως ήδη έχουμε γράψει, ο Πούτιν και η Ουκρανή ομόλογός του Γιούλια Τιμόσενκο.
Σύμφωνα με τον Σμιρνόφ, ο Πούτιν και η Τιμόσενκο θα παρευρεθούν στην υπογραφή της συμφωνίας από αξιωματούχους της Gazprom και της ουκρανικής Naftogaz.


***Και ναι μεν, μπορεί ο Πούτιν να είναι "σκληρός" πολιτικός ηγέτης, όταν όμως έχεις απέναντί σου την Τιμόσενκο "χαλαρώνεις" κάπως και δε μπορεί να σου "βγεί" όλη η σκληράδα, γι' αυτό και όπως μεταδίσουν μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Πούτιν, γνωστός λάτρης του "ωραίου", φέρεται να έκανε και κάποιες ελαφρές υποχωρήσεις για να βρεθεί, επιτέλους, λύση!!!!!!..........





Διαβάστε Περισσότερα...

Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα στην Ε.Ε. για την Ελληνική οικονομία...



Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι για την ελληνική οικονομία η σημερινή ημέρα καθώς δημοσιοποιείται η έκθεση με τις αναθεωρημένες προβλέψεις της Commission, που όμως είναι δυσμενής για όλες τις χώρες της Ε.Ε..
Οι προβλέψεις της Commission είναι βέβαιο ότι δεν είναι «ευχάριστες» για το οικονομικό επιτελείο αφού, όπως επεσήμανε ήδη η «Ν» (φ. 17.1.2009, σελ. 1), θα προαναγγέλλουν δημοσιονομική επιτήρηση για την Ελλάδα καθώς οι βασικοί μακροοικονομικοί δείκτες (έλλειμμα, ανάπτυξη, χρέος) κινούνται μακριά από τους στόχους που έχουν τεθεί από το υπουργείο Οικονομίας.
Με βάση το ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα, που απέστειλε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας σε όλα τα κράτη μέλη, η Commission ανατρέπει τόσο για το 2008 όσο και το 2009, αλλά και το 2010, τις επιδόσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Το έλλειμμα
Πρώτη δυσμενής σημείωση θα είναι η υπέρβαση του ορίου του 3% του ΑΕΠ για το έλλειμμα για δεύτερη συνεχή χρονιά, «πηγές» τις Commission το θέλουν στην περιοχή του 3,5%, γεγονός που αυτόματα θέτει την Ελλάδα σε τροχιά δημοσιονομικής επιτήρησης δεδομένου ότι το έλλειμμα έφτασε το 3,5% του ΑΕΠ και το 2007.
Πιο δυσάρεστη όμως είναι η πρόβλεψη για έλλειμμα πάνω από το 3% του ΑΕΠ και το 2009, παράγοντες της Commission εκτιμούν ότι θα κινηθεί στο 3,6% - 3,7%, ενώ το 2010 ότι θα προσεγγίζει το 4% του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα προβλέπουν και την κατάρρευση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας περίπου στο 1% του ΑΕΠ από 2,7% του ΑΕΠ που προβλέπει το ΥΠΟΙΟ.
Σε μια κανονική περίοδο η εξέλιξη αυτή θα σήμαινε μια νέα περίοδο πιέσεων από την Commission για άμεση δημοσιονομική προσαρμογή με περιοριστικά μέτρα και αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Μέσα όμως στην κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, με όλα τα μέλη του Eurogroup τα οποία μετέχουν και στο
G7 να βρίσκονται σε ύφεση και με δεδομένη την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής μέχρι το 2010, τα πράγματα για την Ελλάδα είναι λίγο καλύτερα. Όχι όμως και ιδανικά.
Τούτο διότι η Ελλάδα δεν έκλεισε ούτε ένα 12μηνο εκτός επιτήρησης αφού εξήλθε από την κατάσταση υπερβολικού ελλείμματος το φθινόπωρο του 2007 για να εισέλθει ξανά το φθινόπωρο του 2008 με την οριστικοποίηση των στοιχείων του προηγούμενου χρόνου.
Με δεδομένο λοιπόν ότι το έλλειμμα θα βρεθεί και επισήμως σε επίπεδα υψηλότερα του 3% του AEΠ το 2008, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παρέμβαση της Commission, αφού αυτό θα συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (το 2007 διαμορφώθηκε στο 3,5% του AEΠ).
Προς το παρόν πάντως οι ελληνικές αρχές περιμένουν την κατάλληλη χρονική συγκυρία για να καταθέσουν το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) για την περίοδο 2008 - 2011. Αν και τυπικά θα έπρεπε να είχε σταλεί στην
Ευρωπαϊκή Επιτροπή από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μέσα στον Δεκέμβριο, οι περισσότερες λόγω των αβεβαιοτήτων στην παγκόσμια οικονομία, δεν το έχουν αποστείλει και τηρούν στάση αναμονής εν όψει των αυριανών ανακοινώσεων της Commission ενώ και όσες το έχουν καταθέσει, αυτή την περίοδο στέλνουν τις νέες αναθεωρημένες προβλέψεις τους.
Το γεγονός πάντως ότι μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, αλλά ακόμη και η Ιρλανδία που μέχρι πρότινος αποτελούσε πρότυπο, βρίσκονται σε πολύ κακή δημοσιονομική θέση αποτελεί για την Ελλάδα ένα πολύ καλό «άλλοθι», καθώς μπορεί να ισχυριστεί ότι όλα είναι αποτέλεσμα της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης που βιώνει η παγκόσμια οικονομία από το 1929 και ότι με την ομαλοποίηση της κατάστασης τα μεγέθη θα επανέλθουν στα επιθυμητά για την Ε.Ε. επίπεδα.
Αυτό άλλωστε θα αποτυπώνεται και στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της περιόδου 2008 - 2011, που αποτελεί ωστόσο ένα δύσκολο «σταυρόλεξο» για το οικονομικό επιτελείο.
Τα σενάρια
Για το λόγο εξάλλου αυτό και το ελληνικό ΠΣΑ αναμένεται να έχει τρία το πολύ σενάρια για την οικονομία το 2009, τα οποία θα προβλέπουν τα εξής:
* στο πρώτο ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι στο 3% και το έλλειμμα στο 2,2%, με ανεργία 7,5%, ώστε να μην απέχουν οι προβλέψεις από αυτές του προϋπολογισμού
* στο εναλλακτικό ο ρυθμός ανάπτυξης θα υποχωρήσει στο 2,3% - 2,5%, το έλλειμμα θα αυξηθεί στο 2,5% και η ανεργία θα αυξηθεί στο 7,8%.
* στο χειρότερο σενάριο, ο ρυθμός ανάπτυξης θα πέσει στο 1,7%, το έλλειμμα θα αναρριχηθεί στο 2,8% και η ανεργία θα σκαρφαλώσει στο 8,2%. Δεν αποκλείεται όμως σε αυτό το τρίτο σενάριο οι εκτιμήσεις να είναι δυσμενέστερες και να προβλέπουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο στο 1,5% - 2% και το έλλειμμα θα «ακροβατεί» στο 3%.
Στο ΠΣΑ πάντως αναμένεται να περιληφθούν και μέτρα πολιτικής, που θα δείχνουν τη βούληση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ότι θα προβεί σε μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, με την προσδοκία ότι έτσι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των ξένων θεσμικών στην ελληνική οικονομία.
Τελικές αποφάσεις το Φεβρουάριο
Η Commission σήμερα δεν πρόκειται να κινήσει τις διαδικασίες περί υπερβολικού ελλείμματος (κοινοτική επιτήρηση) για καμία χώρα, καθώς θα περιμένει τα επικαιροποιημένα Προγράμματα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προκείμενου να τα εξετάσει ώστε να υποβάλει τις τελικές της προτάσεις στο Συμβούλιο Eco-Fin το Φεβρουάριο.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ





Διαβάστε Περισσότερα...

Κλιμακώνεται η έξοδος των τρακτέρ ενόψει της αυριανής πανελλαδικής κινητοποίησης










Συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι στην Λαμία εκπρόσωποι τοπικών επιτροπών αγροτών από την ηπειρωτική Ελλάδα, με στόχο τον τελικό συντονισμό των κινητοποιήσεων της, αυριανής, Τρίτης 20 Ιανουαρίου, καθώς και για να εκλέξουν νέα Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Ενώ ήδη από το Σαββατοκύριακο έχουν συγκεντρωθεί τρακτέρ σε κομβικά σημεία της χώρας, με προοπτική αύριο να κατευθυνθούν σε σημεία των Εθνικών Οδών.




Ήδη οι αγρότες της Φθιώτιδας έχουν συγκεντρώσει τρακτέρ στον Δομοκό, ενώ αύριο Τρίτη θα κατευθυνθούν στην Αλαμάνα, αποκλείοντας ταυτόχρονα και τις δύο παρακαμπτήριες της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι αγρότες της γειτονικής Βοιωτίας θα στήσουν τα δικά τους μπλόκα στο Κάστρο, κοντά στην Εθνική.
Η συνάντηση της Λαμίας είναι η τρίτη κατά σειρά των εκπροσώπων των Συντονιστικών Επιτροπών, που αποτελούνται κυρίως από «γαλάζιους» αγροτοσυνδικαλιστές και νέους αγρότες, καθώς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί άλλες δύο, στο Ευύδριο Φαρσάλων και στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στις 4 και στις 12 του μήνα.
Σήμερα, επίσης, βγαίνουν και τα «κόκκινα» τρακτέρ της ΠΑΣΥ, όπως έχουν προαναγγείλει από την προηγούμενη Τετάρτη, 14/1. Συγκεκριμένα, τρακτέρ από την Καρδίτσα θα συγκεντρωθούν, στις 11 το πρωί, στο Δέλτα της Ιτέας και στην συνέχεια θα κατέβουν στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ. Στο συγκεκριμένο μπλόκο αναμένεται να συνδράμουν και τρακτέρ από τη Λάρισα, από Τρίκαλα (το μπλόκο της Φαρκαδόνας) και την Μαγνησία (Στεφανοβίκειο).
Στους δρόμους και οι αγρότες της Μακεδονίας
Με αποκλεισμό του κόμβου της Χρυσούπολης, θα ξεκινήσουν πάλι από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της περιοχής Νέστου, του νομού Καβάλας. Ενώ οι αγρότες των Σερρών σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της γέφυρας του Στρυμόνα και του τελωνείου στον Προμαχώνα.
Επίσης, αγρότες από περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως και χθες, θα συγκεντρωθούν με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας, την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αποκλείσουν κάποια στιγμή συμβολικά.
Τα αιτήματα
Σύμφωνα με σχετική συνέντευξη τύπου που έδωσαν τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών, στις 15/1, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τερψιθέας του νομού Λάρισας, τα βασικά αιτήματα των εξεγερμένων αγροτών συνοψίζονται στα εξής:
Άμεση οικονομική στήριξη των βασικών προϊόντων που κατέρρευσαν (δημητριακά -λάδι - βιομηχ. ροδάκινο -αχλάδι- γάλα- βαμβάκι). Ο κ. Ζαχαριάς έγινε πιο συγκεκριμένος και ζήτησε «ως ενίσχυση 20 ευρώ για τα σιτηρά και 50 ευρώ για βαμβάκι, καλαμπόκι», διευκρινίζοντας ότι η κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της (σχετικά με τα ποσά της ενίσχυσης σε κάθε προϊόν).
Μείωση κόστους σε: γεωργικά φάρμακα- λιπάσματα, σπόρια, ηλεκτρικό ρεύμα.
Αφορολόγητο πετρέλαιο για γεωργική χρήση μόνο σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες,
Άμεση χρηματοδότηση για κατασκευή και συνέχιση των αρδευτικών έργων για την αποταμίευση και την παροχή αρδευτικού νερού
Ποσοστό επιστροφής ΦΠΑ στο 15%.
Άμεσο πάγωμα των οικονομικών υποχρεώσεων των αγροτών και των κτηνοτρόφων προς την ΑΤΕ τουλάχιστον για 3 χρόνια.
Οικονομική στήριξη για τον πρωτογενή τομέα, όπως αποφασίστηκε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Άμεση καταβολή των χρημάτων από τον ΕΛΓΑ για την ακαρπία των προϊόντων (αχλάδια - μήλα -αμύγδαλα-βερίκοκα) σε όλη την Ελλάδα.
Επιπλέον άμεση καταβολή των ΠΣΕΑ της χρονιάς 2005-2008
Άμεση προσαρμογή του επιτοκίου της ΑΤΕ για τους αγρότες στο ύψος του επιτοκίου της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας
Υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού, το Σεπτέμβρη του 2006 για τη μετατροπή του εργοστασίου ΕΒΖ Λάρισας σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης υπό κρατικό έλεγχο
Προστασία του ελληνικού φρέσκου γάλακτος, με την ψήφιση νέου κώδικα τροφίμων και ποτών και αναγραφή της προέλευσης - σύστασης όλων των διατροφικών προϊόντων».
Υπ' ατμόν και στην Κρήτη
Παράλληλα με την ηπειρωτική Ελλάδα, σε κοινές αποφάσεις για τα αιτήματα και τις μορφές των κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη 20 Ιανουαρίου, κατέληξαν οι διοικήσεις των Ενώσεων, των αγροτικών συλλόγων και των συνεταιρισμών, κατά τη διάρκεια συσκέψεων τις οποίες συγκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα η ΟΑΣΝΗ.
Οι αγρότες του Ηρακλείου θα συγκεντρωθούν την Τρίτη, στις 10 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων. Εκεί θα συζητήσουν και σχετικά με τις άλλες μορφές κινητοποιήσεων που ίσως επιλέξουν μετά τον αποκλεισμό της εθνικής οδού.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με τα αγροτικά οχήματα και τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό για να την αποκλείσουν στο σημείο της Παντάνασσας. Ραντεβού στην Παντάνασσα δίνουν και οι αγρότες του νομού Λασιθίου.
Οι αγρότες των νομών Χανίων και Ρεθύμνου θα αποκλείσουν τη εθνική οδό σε άλλο σημείο της. Ουσιαστικά ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης θα κοπεί στα τρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός θα είναι επ αόριστον. Οι αγρότες επιμένουν σε αυτό και όπως λένε δεν πάει άλλο η κατάσταση στον αγροτικό τομέα, σχεδόν όλα τα προϊόντα να είναι στα αζήτητα με πρώτο το δήθεν «εθνικό» μας προϊόν, το ελαιόλαδο.
Τα βασικά αιτήματα των Κρητικών αγροτικών κινητοποιήσεων είναι:
Τιμές ασφαλείας σε όλα τα αγροτικά προϊόντα με κατώτερη τιμή στο ελαιόλαδο τα 2,80 ευρώ ανά κιλό για το έξτρα παρθένο.
Κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος και στήριξη του αγροτικού εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών με οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ από τον κανονισμό ήσσονος σημασίας της Ε.Ε.
Για τις ιδιαιτερότητες της ντόπιας κτηνοτροφίας, επανέναρξη του προγράμματος της εκτατικοποίησης της κτηνοτροφίας, μεσαίου τύπου σχέδια βελτίωσης στα 100.000 ευρώ με τους όρους των μικρών σχεδίων και ειδικά κίνητρα για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών στην Κρήτη
Άμεση οικονομική στήριξη των συνεταιριστικών οργανώσεων για την απορρόφηση και την προστασία των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων
Πρόγραμμα αναμπέλωσης νέας γενιάς για τη διάσωση της αμπελουργίας
Πάγωμα των αγροτοκτηνοτροφικών χρεών για 3 χρόνια
Επιστροφή ΦΠΑ στο 15%
Επιστροφή ειδικού φόρου καυσίμων στο 5% και στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες στα 500 ευρώ ανά στρέμμα.













Διαβάστε Περισσότερα...

Διαγωνισμός για το βραβείο "Παναγιώτη Φωτέα"

Τον ετήσιο διαγωνισμό για την απονομή του βραβείου στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα, προκήρυξε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.

Ο διαγωνισμός αφορά τη συγγραφή δοκιμίου, πολιτικοκοινωνικού στοχασμού, που να έχει εκδοθεί από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2009.

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε εκδήλωση στις 25 Μαρτίου στην Καλαμάτα και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο Παναγιώτης Φωτέας εξελέγη νομαρχης Μεσσηνίας τον Σεπτέμβριο του 1994 ως επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Ένωση για τη Μεσσηνία», συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξεως του 55%. Εκτός από πολιτικός ο Π. Φωτέας ήταν αξιόλογος ποιητής και λόγιος και άφησε το στίγμα του στα Ελληνικά Γράμματα.Ο Παναγιώτης Φωτέας πέθανε σε ηλικία 59 χρόνων το 2007 και άφησε την αύρα του δικού του πολιτισμού απ' όπου πέρασε...




Διαβάστε Περισσότερα...

Σύμπραξη Φορέων για τον παλαιστινιακό λαό



Σύσκεψη υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας», με αντικείμενο την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Παλαιστίνη αλλά και τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού.


Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, οι επικεφαλής των Νομαρχιακών παρατάξεων κ.κ. Χρήστος Μαλαπάνης και Θανάσης Πετράκος, ο αντινομάρχης Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σωτήρης Τσώνης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Χρήστος Σταθόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ κ. Γαλανάκης, η εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας κ. Μαρία Οικονομάκου, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Μαρκόπουλος, του ΤΕΕ κ. Αγγελής, του Ερυθρού Σταυρού κ. Μανδούρος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Χρονόπουλος, της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Πλεμμενόπουλος, της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κ. Πλατάρος, των καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τσιγαρίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας κ. Κουτίβας.

Ενέργειες της Μητρόπολης και της Νομαρχίας
Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε τοπικό επίπεδο από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Αναλυτικά ανέφερε πως στον δίσκο που βγήκε στους Ιερούς Ναούς την εορτή των Θεοφανείων μαζεύτηκαν 16.000 ευρώ και η Μητρόπολη θα συμβάλει με 4.000 ευρώ από το Φιλόπτωχο Ταμείο. Ανακοίνωσε ότι σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου υπάρχει ανακοίνωση να ξαναβγεί δίσκος χθες Κυριακή, για να μαζευτεί κι ένα δεύτερο ποσό για το λαό της Παλαιστίνης. Στη συνέχεια ο κ. Δράκος ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα επίσης ενέργειες της ΕΝΑΕ και τα χρήματα που θα διαθέσει η ΕΝΑΕ - περίπου 20.000 ευρώ - για τον σκοπό αυτόν.

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΑΜ
Ακολούθως ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που χειρίζεται το θέμα, που είναι συνοπτικά οι εξής: Πρώτον το άνοιγμα των λογαριασμών ως ΝΑΜ για την ενίσχυση του Παλαιστινιακού λαού. Δεύτερον το ποσό της αποζημίωσης μίας συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, περί τις 3.000 ευρώ, που ήδη έχει κατατεθεί στους εν λόγω λογαριασμούς. Τρίτον τα Νοσοκομεία του Νομού θα δέχονται εθελοντές αιμοδότες για την λήψη αίματος για τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Τέταρτον μοιράστηκαν τα κουπόνια που εκδόθηκαν από τους Φορείς αξίας 5 ευρώ έκαστο, ώστε να γίνει η συγκέντρωση χρηματικού ποσού, που θα διατεθεί για τον σκοπό αυτόν. Τέλος, πρέπει εντός δέκα ημερών να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος αυτής της εξόρμησης, για να αποδοθεί το ποσό, γιατί η πρώτη αποστολή θα γίνει τέλος Ιανουαρίου.


Βοήθεια από όλους τους Φορείς
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των Φορέων του νομού και αναφερθήκαν στον τρόπο που ο καθένας μπορεί να βοηθήσει. Η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΤΕΕ, και ο Ιατρικός Σύλλογος θα βοηθήσουν και με χρηματική ενίσχυση και με κουπόνια. Το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Ερυθρός Σταυρός, η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και οι καθηγητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεισφέρουν με την προώθηση των κουπονιών. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος ήδη διέθεσε 2.000 ευρώ από ακύρωση εκδήλωσης για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.


Οι λογαριασμοί για την κατάθεση χρημάτων
Οι λογαριασμοί, στους οποίους μπορούν όλοι να καταθέτουν χρήματα, είναι οι εξής: Της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας στις τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ: 220/485022-01, EUROBANK: 0026-0128-18-0200381388 και ALPHA BANK: 500/002002015886. Της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας: ΑΓΡΟΤΙΚΗ: 3430300217818 κι ΕΜΠΟΡΙΚΗ: 86926415.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"




Διαβάστε Περισσότερα...

200.000 ευρώ ο απολογισμός των καταστροφών στην Άνω Μεσσηνία



Την τεχνική έκθεση για τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή της Άνω Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Ανδανίας από τη θεομηνία της Τετάρτης έστειλε ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, στον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νίκο Αγγελόπουλο.


Οι ζημιές που διαπιστώθηκαν μετά από την αυτοψία που έκανε στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ανδανίας Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας αγγίζουν κατ' εκτίμηση το ύψος των 200.000 ευρώ.


Να επισημάνουμε ότι, ήδη στην εν λόγω περιοχή «τρέχει» η εργολαβία «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στις πυρόπληκτες περιοχές του Ν. Μεσσηνίας, έργα προστασίας των Δ.Δ. Οιχαλίας (ρέμα Ξερίλας) και Δ.Δ. Σιάμου», προϋπολογισμού 980.000 ευρώ, η οποία εκτελείται υπό την επίβλεψη της ΔΕΚΕ Πελοποννήσου.
Ο κ. Δράκος στην αναφορά του προς τον κ. Αγγελόπουλο ζητά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να δοθεί σχετική εντολή στον ανάδοχο της τρέχουσας εργολαβίας να συμπεριλάβει σε αυτή και τις αναγκαίες εργασίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι, σοβαρές ζημιές προξένησαν οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις σε χωριά του Δήμου Ανδανίας Μεσσηνίας. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύπαθη, αφού οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος του φυτικού κεφαλαίου της περιοχής, με αποτέλεσμα σε έντονες βροχοπτώσεις όπως αυτή της Τετάρτης, ο κύριος όγκος του νερού να μην απορροφάται από το έδαφος, το οποίο έχει διαβρωθεί. Ως εκ τούτου τα ορμητικά νερά των χειμάρρων, που ξεχείλισαν, παρέσυραν όγκους χωμάτων, με συνέπεια τον αποκλεισμό δρόμων και τη διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων. Στο Διαβολίτσι, το Καρνάσι και το Δασοχώρι πλημμύρισαν αρκετά σπίτια, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδανίας, Γιώργο Διαγούπη, κινδύνευσαν ακόμα και ζωές δημοτών.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Στο επίκεντρο δημοσιευμάτων ο Αντώνης Σαμαράς



Εκτενή αναφορά στη ζωή και την πολιτική πορεία του Αντώνη Σαμαρά δημοσίευσε η Κυριακάτικη εφημερίδα «Espresso».

Η εφημερίδα φιλοξενεί δισέλιδο αφιέρωμα για τον Μεσσήνιο υπουργό Πολιτισμού με τίτλο «Δύναμη Δέλτα», με σαφείς σημειολογικές αναφορές στην καταγωγή του Αντώνη Σαμαρά (είναι εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα) και «ο Σαμαράς είναι πάλι υπουργός και έτοιμος για όλα».

Πέρα από την αναφορά στην πολιτική πορεία του Α. Σαμαρά από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι την υπουργοποίησή του το αφιέρωμα εστιάζει στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Μεσσήνιου υπουργού, επιχειρώντας να διεισδύσει και να βολιδοσκοπήσει το προφίλ του και πέρα από τον υπουργό Σαμαρά να σκιαγραφήσει τον άνθρωπο Σαμαρά.


Ο υπουργός Πολιτισμού άλλωστε σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται η δημοφιλέστερη πρωθυπουργική επιλογή για τους Έλληνες ψηφοφόρους και δη τους Μεσσήνιους, οπότε και οι αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στον Τύπο συνηγορούν και επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τον Μεσσήνιο πολιτικό, που επανήλθε σε υπουργικό θώκο μετά από 17 χρόνια.


Η εφημερίδα επιχειρεί μια ενδοσκόπηση στα ενδιαφέροντα και τις συνήθειές του, αλλά παραθέτει και λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή, όπως η γνωριμία του με τη σύζυγό του Γεωργία, δημοσιεύοντας παράλληλα οικογενειακές φωτογραφίες του υπουργού.


Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της εφημερίδας:


«Οι συνήθειες του είναι υγιεινές, αφού δεν καπνίζει και δεν είναι ιδιαίτερα φίλος του αλκοόλ, προτιμώντας κυρίως το καλό κόκκινο κρασί. Αλλά και στο τραπέζι του προτιμά περισσότερο το ψάρι από το κρέας, ενώ απαραιτήτως το φαγητό του συνοδεύεται από σαλάτα με μεσσηνιακό ελαιόλαδο. Χωρίς να το διαφημίζει ιδιαίτερα, σε αυτές τις εκλογές επέλεξε να μην εκδώσει προεκλογικό φυλλάδιο. Τα χρήματα που θα έδινε τα διέθεσε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας για την ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπατριωτών του».


Ο κ. Σαμαράς παρουσιάζεται λάτρης του κινηματογράφου, της μουσικής και του αθλητισμού και ιδιαίτερα του τένις, αφού υπήρξε και πρωταθλητής στο εν λόγω άθλημα ως έφηβος. Επίσης παρουσιάζεται διακριτικός, αποφεύγοντας επιμελώς να εκτίθεται στα ΜΜΕ. «Οι στενοί φίλοι του λένε πως τον σημάδεψε η γιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, ενώ τον χαρακτήρα του τον σμίλεψαν οι διαφορετικές ρίζες του πατέρα του και της μητέρας του. Δηλώνει Ολυμπιακός (σ.σ. το έχει μεταφέρει και στον γιό του Κώστα) και λάτρης της τεχνολογίας, αφού ενημερώνεται για ό,τι καινούργιο και σερφάρει στο Διαδίκτυο όσο μπορεί. Όνειρό του είναι να δει την πατρίδα του, τη Μεσσηνία, να απογειώνεται σε αναπτυξιακή τροχιά».


Στο δημοσίευμα επίσης γίνεται αναφορά και στη φιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο υπήρξαν συγκάτοικοι στο Πανεπιστήμιο και τους συνδέει βαθύς σεβασμός και αμοιβαία εκτίμηση. Τέλος, στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται νύξη πως δεν είναι τυχαία η επιστροφή Σαμαρά σε υπουργικό θώκο και ότι αυτό το γεγονός προαναγγέλλει την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που «ο πρωθυπουργός θέσει θέμα νέου αρχηγού του κόμματος». Ωστόσο ο Μεσσήνιος πολιτικός διατηρώντας το σεμνό και διακριτικό προφίλ του σπεύδει με ετοιμότητα να αποποιηθεί τον τίτλο του βιαστικού και δηλώνει ότι το θέμα δεν τον αφορά καθόλου. Μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει ούτε να ακούει τη συζήτηση περί διαδοχής στη Ν.Δ., προτιμώντας να δηλώνει "καραμανλικότερος του Καραμανλή"».



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Φύτεψαν τα πρώτα 2.000 δένδρα στον καμένο Ταΰγετο!



Σε αναδάσωση του καμένου από τις πυρκαγιές του 2007 Ταϋγέτου προχώρησε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου».


Η αναδάσωση ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί από την περιοχή της Αρτεμισίας και σταδιακά αναμένεται να καλύψει και τα τοπικά διαμερίσματα Πηγών, Αλαγονίας, Καρβέλι και Λαδά, περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, αποψιλώνοντας το δάσος του Ταϋγέτου. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή κατοίκων της περιοχής κι εθελοντών από τη Μεσσηνία, που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συλλόγου για αναδάσωση του Ταϋγέτου. Νωρίς το πρωί όλοι με πολύ διάθεση, μεράκι και κυρίως αγάπη για το βουνό, συνέβαλαν ο καθένας με τις δυνάμεις του στην προσπάθεια αναδάσωσης του καμένου Ταϋγέτου και αναγέννησης του φυσικού του οικοσυστήματος.
Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου» ακολούθησε την προβλεπόμενη από τη Δασική Νομοθεσία διαδικασία και ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Δασικής Υπηρεσίας και τη σχετική έγκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε χθες την αναδάσωση με κατάλληλα εγκεκριμένα δενδρύλλια, με την ανταπόκριση πολλών κατοίκων της περιοχής, νέων παιδιών και ηλικιωμένων, που εθελοντικά συμμετείχαν και φύτεψαν τα πρώτα 2.000 περίπου μικρά δένδρα. Να σημειωθεί ότι, η αναδάσωση στις καμένες περιοχές του Ταϋγέτου γίνεται με δαπάνες της Οργάνωσης «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», που έχει έδρα την Αμερική, καθώς και με τη βοήθεια και συμπαράσταση του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Τοπικών Διαμερισμάτων Αλαγονίας.
Μάλιστα, σύμφωνα την ανακοίνωση του Συλλόγου, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναδάσωσης ο Σύλλογος με τη συμμετοχή και άλλων Φορέων (Σχολεία, Οργανώσεις, Σύλλογοι κ.λπ.) θα έχει φυτέψει συνολικά 15.000 δένδρα στις καμένες δασικές εκτάσεις του Ταϋγέτου. Να επισημανθεί ότι, η δενδροφύτευση τελεί υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Καλαμάτας, στα πλαίσια υλοποίησης της εγκεκριμένης μελέτης «Αναδασώσεις καμένου δάσους Ταϋγέτου».






Διαβάστε Περισσότερα...

Happy Monday!.........

.
.
.
.
.








Happy Monday
Graphics & Myspace layouts











.
.
.
.
.


Διαβάστε Περισσότερα...