Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Η γιορτή για τον Barack Obama στην Washington!


Ο νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα γιόρτασε την Κυριακή μαζί με χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν στην καρδιά της Ουάσινγκτον τη νίκη του και το γεγονός ότι θα είναι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας, αλλά στην σύντομη ομιλία του ζήτησε απο όλους θυσίες για να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες στην οικονομία που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.



«Στην ιστορία της χώρας μας, μόνο μια φορά κάποιες λίγες γενιές αντιμετώπισαν τόσες πολλές προκλήσεις σοβαρές όσο αυτές που αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα» τόνισε ο κ. Ομπάμα στην σύντομη ομιλία του ενώπιον του μεγάλου πλήθους που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσει τη συναυλία διάσημων καλλιτεχνών που γιόρτασαν τη νέα, ελπιδοφόρα προεδρία των ΗΠΑ.



«Παρά την υπερβολή των στόχων που έχουμε θέσει, παρουσιάζομαι σήμερα εμπρός σας ακλόνητος στην πεποίθησή μου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα ζήσουν και πως το όνειρο των ιδρυτών της χώρας μας θα συνεχίσει να ζεί», τόνισε καταχειροκροτούμενος και περιστοιχισμένος από τους λαμπερούς καλλιτέχνες που τον τίμησαν.



«Αυτό μου που δίνει τη μεγαλύτερη ελπίδα για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά δεν είναι τα μάρμαρα και οι πέτρες που βρίσκονται γύρω μας αλλά είστε εσείς οι Αμερικανοί όλων των φυλών που ήρθετε εδώ από παντού, υπό όλες τις συνθήκες, γιατί πιστεύετε στη χώρα μας και θα συνεισφέρετε γι αυτήν» υπογράμμισε ο μελλοντικός πρόεδρος.



«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και μακρύς. Η κατηφόρα είναι μεγάλη. Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι το πνεύμα του έθνους μας δεν αναδείχτηκε από την αντιπαράθεση και την ευκολία αλλά από τα καλά που καταφέραμε στους δύσκολους καιρούς», είπε ο κ. Ομπάμα και καταλήγοντας επισήμανε υπό τα ζωηρά χειροκροτήματα των χιλιάδων συγκεντρωμένων: «Σας ζητώ ακόμα μια φορά να με βοηθήσετε να εξυψώσω αυτό πνεύμα και να ξέρετε ότι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε προς τα εμπρός, ως κράτος και ως λαός, να συνεχίσουμε την κληρονομιά των προγόνων που τιμούμε σήμερα».