Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πέμπτη βράδυ! Πάμε για καφέ, αύριο περισσότερα!


Διαβάστε Περισσότερα...

Διάλυση φέρνει το ΓΠΣ. Κόντρες και αντιδράσεις συμβούλων

Διάλυση φέρνει το ΓΠΣ Γαργαλιάνων. Κόντρες υπάρχουν και αντιδράσεις μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων των δύο πλευρών. Η μία θέλει ΓΠΣ και η άλλη ΟΧΙ.


Διαβάστε Περισσότερα...

Καλαματιανές ελιές... Ιταλίας τρώνε στο Μαϊάμι

Ένα περίεργο τηλεφώνημα δέχθηκε από την Αμερική ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Στην άλλη άκρη της γραμμής ένας ομογενής που βρέθηκε στο Μαϊάμι τον ενημέρωνε ότι αφενός χάρηκε όταν του σέρβιραν στην σαλάτα του ελιές Καλαμάτας, όμως δυσαρεστήθηκε όταν τον.......................... ενημέρωσε η σερβιτόρα ότι η Καλαμάτα βρίσκεται στην... Ιταλία. Συγκεκριμένα, ο κος Μιχαήλ Κόρμαλος από τη Χίο, επισκέφθηκε το Μαϊάμι των ΗΠΑ, για δουλειές και με φίλους του πήγε να φάει σε ένα εστιατόριο. Ρώτησε εάν έχουν greek salad (έτσι ονομάζεται η χωριάτικη), η σερβιτόρα απάντησε καταφατικά και ζήτησε μια τέτοια σαλάτα. Η σαλάτα είχε και ελιές Καλαμάτας, εκπυρηνωμένες και κομμένες στα τρία. Δεν ήταν εξαιρετικής ποιότητας, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα. Ο κ. Κόρμαλος ρώτησε τη σερβιτόρα τι είδους ελιές είναι αυτές και εκείνη του απάντησε “Kalamata olives”, δηλαδή ελιές Καλαμάτας. Ρώτησε και πού βρίσκεται αυτή η Καλαμάτα και τότε η σερβιτόρα του ζήτησε να την ακολουθήσει και να ρωτήσει τον σεφ. Η απάντηση του σεφ: «Η Καλαμάτα βρίσκεται στην Ιταλία». Ο κ. Κόρμαλος του απάντησε πως «η Καλαμάτα είναι μία και βρίσκεται στην Ελλάδα», θεώρησε δε υποχρέωσή του να τηλεφωνήσει στο Δήμαρχο και να γνωστοποιήσει το περιστατικό. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον συνομιλητή του και τον επαίνεσε για το ενδιαφέρον του σχετικά με τα υψηλής αξίας ονομαστά ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα. Μάλιστα, όπως είπε τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει κατάλληλη επιστολή στο εστιατόριο του Μαϊάμι, μαζί με έναν οδηγό της πόλης και της περιοχής.

 ΠΑΣΕΓΕΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

Αμπελοφιλοσοφίες για το ΓΠΣ Γαργαλιάνων στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Θέλουν ή δεν θέλουν ΓΠΣ οι Γαργαλιανιώτες;

Οι αμπελοφιλοσοφίες πάνε κι έρχονται στο Δημοτικό ΣΥμβούλιο Τριφυλίας για το ΓΠΣ των Γαργαλιάνων. Θέλουν ή δεν θέλουν ΓΠΣ οι Γαργαλιανιώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι και ΓΙΑΤΙ δεν μπορούν να πουν; Τσάμπα συνεδρίαση έκτακτη γίνεται τώρα;


Διαβάστε Περισσότερα...

Αφήνουν χωρίς «φωνή» τους εκπροσώπους των αγροτών στις λαϊκές

Σοβαρά ερωτηματικά για το αν και κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί μείωση τιμών καταναλωτή σε βασικά είδη διατροφής που διατίθενται σε λαϊκές αγορές, τη στιγμή που.......................... αποκλείεται ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ, η κορυφαία οργάνωση των αγροτών από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής, εγείρει η πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης. Η σχετική τροποποίηση που φέρει την υπογραφή Σκορδά αφήνει ουσιαστικά χωρίς «φωνή» τους συνεταιρισμένους αγρότες στο Συμβούλιο του Οργανισμού Λαικών Αγορών Αττικής, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει προτείνει τη συμμετοχή εκπροσώπου της στο Συμβούλιο και μάλιστα αμισθί. Αυτό ωστόσο που εγείρει τα περισσότερα ερωτηματικά είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αντίστοιχο Συμβούλιο Λαϊκών Αγορών της Θεσσαλονίκης, υπάρχει πρόβλεψη για συμμετοχή εκπροσώπου της ΠΑΣΕΓΕΣ. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο συζητείται στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της βουλής, συμπτύσσεται το Συμβούλιο, το οποίο από δεκαπενταμελές γίνεται εννιαμελές. 

 ΠΑΣΕΓΕΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

Πλάκα μας κάνουν στο Δ.Σ. της Τριφυλίας; Ο μελετητής τους φταίει που δεν ξέρουνε τί "λέει" το ΓΠΣ;

  Για γέλια ή για κλάματα το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο για το ΓΠΣ Γαργαλιάνων. Δημοτικοί Σύμβουλοι κάνουν σαν να τους φταίει ο μελετητής για το ΓΠΣ!!! Δεν ξέρουν τί "λέει" το ΓΠΣ και ποιές είναι οι Παρατηρήσεις που ήταν ΟΛΑ στο φάκελο του συμβουλίου, ΟΛΗ Η ΜΕΛΕΤΗ;


Διαβάστε Περισσότερα...

Στα… κάγκελα η Τριφυλία με το βλέμμα στην παραλία Ελαίας!



● ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ 
● ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ 


 ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ και στα «σύρματα» κυριολεκτικά χθες η Τριφυλία, μετά το πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» για τα συμβαίνοντα στην παραλία Ελαίας-Αγιαννάκη και τα ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, αλλά και προς κάθε αρμόδιο. Το ότι «κάτι… σάπιο συμβαίνει στο "βασίλειο" Παππά σε Ελαία-Αγιαννάκη», επιβεβαιώνεται από πολλές κατευθύνσεις, κυρίαρχα όμως από τα ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες κατοίκων. Πήραν κυριολεκτικά φωτιά τα.............................................. σύρματα της «Φ» και του διαδικτύου, όπου μόνο στο likekalamata.gr αλλά και την ιστοσελίδα του Best, όπως και στο filiatranews, το foninews και πολλές άλλες που φιλοξένησαν το πρωτοσέλιδο, αλλά και το άρθρο του Θαν. Τσαμούλη, χιλιάδες Μεσσήνιοι, φίλοι του δάσους και της παραλίας της Ελαίας ενημερώθηκαν για τα… σημεία και τέρατα στην περιοχή, στο πλαίσιο μιας δήθεν ανάπτυξης και επενδυτικής δραστηριότητας. Εν τω μεταξύ χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best σχολιάστηκε το θέμα από τους Θέμη Κανελλόπουλο, Νίκο Μπελογιάννη και Θανάση Τσαμούλη, με σημαντικές αποκαλύψεις και αιχμηρές αναφορές, άνοιξαν νέο κύκλο δίνοντας νέες διαστάσεις στο θέμα, αφού οι παρανομίες και αυθαιρεσίες στην περιοχή είναι… καραμπινάτες! 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ 

Χθες είχαμε και παρέμβαση στην υπόθεση από τη ΔΗΜΑΡ όπου επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση «Θίνες Κυπαρισσίας» απασχολεί σε υψηλό επίπεδο τη χώρα, σε σχέση και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδού η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ: «Η προστασία του φυσικού μας πλούτου είναι μια προφανής ανάγκη και υποχρέωση της χώρας απέναντι στους πολίτες της , στην τουριστική της ανάπτυξη ,αλλά και απέναντι και σε διεθνείς αλλά και σε διεθνείς και ειδικά ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και κανόνες. Η ανάγκη αυτή γίνεται ποιο σημαντική σε εποχή κρίσης. Όταν η χώρα μας οδηγείται στα ευρωπαϊκά δικαστήρια η εγκαλείται για περιβαλλοντικές παραβάσεις που είναι δυνατόν να οδηγήσουν και σε πρόστιμα, τότε οι πολίτες της χώρας και οι κοινωνικές οργανώσεις της οφείλουν να ελέγξουν και να εγκαλέσουν την δημόσια διοίκηση για πράξεις η παραλείψεις της που οδηγούν την χώρα στον παραλογισμό της επιβολής προστίμων αντί μιας θετικής δαπάνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η περιοχή του ΤΚΣ (τόπος κοινοτικής σημασίας) Θίνες Κυπαρισσίας είναι από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της λογικής, Η περιοχή αυτή μέσα στον ευρύτερο χώρο του Κυπαρισσιακού κόλπου εκτός από τις αμμοθίνες αποτελεί και το δεύτερο σε σημασία οικότοπο ωοτοκίας της χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο (μετά από αυτόν της Ζακύνθου) .Για την πλημμελή προστασία του χώρου αυτού , όπως και για τους ανοιχτούς κινδύνους που τον απειλούν , η χώρα μας έχει εισπράξει μια «αιτιολογημένη γνώμη» της Ευρωπαϊκής επιτροπής και απειλείται με παραπομπή και πρόστιμο. Η απάντηση που έστειλε το ΥΠΕΚΑ στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για το θέμα αυτό , αποτελεί ένα θετικό πλαίσιο για τον χειρισμό του θέματος , αλλά πρέπει να τηρηθεί χωρίς παρεκκλίσεις .Δεν πρέπει να δημιουργηθούν τετελεσμένα στην περιοχή πρίν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης προστασίας. Μέχρι να γίνει αυτό , είναι απαραίτητο να ανασταλεί η χορήγηση οικοδομικών αδειών στην περιοχή. Εξάλλου, αυτό αναφέρεται και στην αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. « η εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) (όταν αυτή εκδοθεί) δεν θα έχει κανένα νόημα , αν στο μεταξύ έχει καταστεί ακατάλληλος η συγκεκριμένη περιοχή για το ως άνω είδος» Η «αξιοποίηση» της περιοχής όπως και κάθε τουριστικής δραστηριότητας , οφείλει να συντελείτε εντός κανόνων , περιβαλλοντικών , πολεοδομικών και άλλων , πράγμα που μπορεί να διαφυλάξει τα χαρακτηριστικά εκείνα της περιοχής , χάρις στα οποία προσελκύει και το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Αυθαιρεσίες κάθε είδους , παλιές και επαπειλούμενες , υπομονεύουν το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής». 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΛΙΑ 

Εξίσου διαφωτιστική είναι και η απάντηση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, σχετικά με τη «συνάντηση γνωριμίας» παρά θιν’ αλός σε ουζερί στο Καλονερό με τον εφοπλιστή Πέτρο Παππά, σε εταιρείες του οποίου ανήκει η εν λόγω έκταση, η οποία και προορίζεται για επένδυση τουριστικών κατοικιών, χωρίς όμως κανένας να γνωρίζει το επενδυτικό σχέδιο και τις μελέτες. «Αγαπητέ Θανάση, σχετικά με τον πρωτοσέλιδο τίτλο στο σημερινό (17-4-2013) φύλλο της εφημερίδας σας και το περιεχόμενο της ανάλυσής σου στη σελίδα 4 με τίτλο «οι συναντήσεις γνωριμίας με υποψήφιους επενδυτές σε παραλιακά ουζερί και τα συμβαίνοντα στην παραλία Ελαίας – Αγιαννάκη Τριφυλίας», θα μου επιτρέψεις να κάνω μερικές επισημάνσεις σε ό,τι τουλάχιστον αφορά την παρούσα Δημοτική Αρχή: 1. Καταρχήν εκτιμώ θετικά το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της εφημερίδας για την ανάγκη σεβασμού προς το περιβάλλον και την τήρηση της νομιμότητας. Σε διαβεβαιώνω ότι συμπίπτει απόλυτα με την διακηρυγμένη θέση της παρούσας Δημοτικής Αρχής για την κάθε άλλη αλλά και για τη συγκεκριμένη περίπτωση, που αφορά το Δημοσίευμα. Η επισήμανση αυτή που συμπυκνώνει και τη βούληση των συμπολιτών μας, αν και αυτονόητη, επαναλαμβανόμενη από τη Δήμαρχο όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Και βεβαίως και προς τα ελεγκτικά όργανα. Και σ’ αυτά που (που καθ’ όσον αφορά το Δήμο μας είναι η Υπηρεσία Δόμησης) δεν συμπράττουν τα πολιτικά πρόσωπα του Δήμου. Γι’ αυτό και ο συσχετισμός «ελέγχοντες και ελεγχόμενοι» θεωρώ ότι είναι ατυχής, καθώς η συγκεκριμένη συνάντηση δεν είχε υπηρεσιακό χαρακτήρα και δεν συμμετείχαν σ’ αυτή υπηρεσιακοί παράγοντες. Αν κάποιος συγχέει τον πολιτικό ρόλο των εκλεγμένων οργάνων του Δήμου με την υπηρεσιακή λειτουργία των ελεγκτικών – υπηρεσιακών οργάνων, οφείλω να τον διαβεβαιώσω ότι η μόνη οδηγία που έχει δοθεί στην Υπηρεσία Δόμησης είναι η τήρηση της νομιμότητας. Και την οδηγία αυτή εμπράκτως έχω αποδείξει ότι την τηρώ απόλυτα. 2. Η συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχαν εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνας Καλού Νερού και Ελαίας (της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης), όπως και εσύ επισημαίνεις δεν ήταν κρυφή αλλά έγινε δημόσια. Άρα δεν ήταν «συνωμοτική». Και δεν κατανοώ πως θα ήταν περισσότερο «διαφανής» αν γινόταν με κλειστή την πόρτα στο Γραφείο του Δημάρχου. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε γι’ αυτό και δεν κρυβόμαστε. 3. Η συγκεκριμένη επένδυση συζητείται στην περιοχή από το έτος 2008. Ωστόσο για μένα και γι’ αρκετούς από αυτούς που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν η πρώτη προσωπική επικοινωνία με τον επενδυτή και ασφαλώς είχε ενδιαφέρον ν’ ακούσουμε από πρώτο χέρι τους στόχους του, αλλά ν’ ακούσει κι ο ίδιος, από πρώτο χέρι τις προϋποθέσεις που η Δημοτική Αρχή έχει θέσει. 4. Οι συζητήσεις που γίνονται με τοπικούς φορείς και πολίτες είναι ανοιχτές. Ωστόσο κατανοώ και συμμερίζομαι το ενδιαφέρον των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής για περισσότερη ενημέρωση. Γι’ αυτό και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσα το Σώμα για τη συνάντηση και το περιεχόμενό της και αποφασίσαμε να γίνει ειδική συζήτηση και για τη συγκεκριμένη επένδυση αλλά και για την ανάπτυξη στη συγκεκριμένη περιοχή, που ενώ έχει απεριόριστες δυνατότητες προσκρούει σε διάφορα εμπόδια. Καθώς μάλιστα ανοίγει ο σχετικός διάλογος θα συμμετάσχουμε σ’ αυτόν με υπεύθυνες και τεκμηριωμένες θέσεις στην κατεύθυνση: ΟΧΙ στην ερημοποίηση της περιοχής, ΝΑΙ στις ήπιες μορφές ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. (Natura 2000, Προστασία θαλάσσιας χελώνας). Σε μια τέτοια κατεύθυνση εργαζόμαστε και αναζητούμε συμμάχους, συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτούς και την εφημερίδα σας. 5. Μια τελευταία παρατήρηση: Δε μας «πότισε ούζο» ο κ. Παππάς. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι. Είμαστε φιλοξενούντες, στα πλαίσια της λιτότητας και όχι των οστρακοειδών. Ούτε μπορεί κανείς να μας «παραμυθιάσει». Έχουμε καθαρό αυτί και καθαρό λόγο. Γι’ αυτό ούτε «παραμυθιαζόμαστε» ούτε «παραμυθιάζουμε» κανένα. Είμαι στη διάθεσή σου για οποιοδήποτε πρόσθετη ενημέρωση». 

 ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ» 
Βεβαίως και δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις η επιστολή του δημάρχου, ωστόσο, επειδή είμαστε καλών προθέσεων, αναμένουμε στη συνέχεια τις ενέργειές του και κρατάμε τις δεσμεύσεις του για διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας στην προστατευόμενη περιοχή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πάντως ή δεν γνωρίζει ο δήμαρχος ή προσπερνά κάποιες πτυχές της «υπόθεσης», η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει και πολιτικές προεκτάσεις που σύντομα θα έρθουν στο φως, όπως και πολλές ακόμη αποκαλύψεις. Σημειώνουμε τέλος τη σωστή αντιμετώπιση της υπόθεσης, μέχρι τώρα, από τις Υπηρεσίες και της Περιφέρειας και της Πολεοδομίας και αναμένουμε τις εξελίξεις, όπως και τη δικαστική διερεύνηση των τελευταίων αυθαιρεσιών στο «βασίλειο» Παππά! 

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ foninews.blogspot.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Διαφωνίες στο συνδυασμό του Δημάρχου Τριφυλίας για το ΓΠΣ

 Μας ενημέρωσαν και αμέσως σας το μεταφέρουμε: Διαφωνίες έντονες υπάρχουν στο συνδυασμό του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γαργαλιάνων. Οι διαφωνίες.................................... έχουνε "χωρίσει" τους Δημοτικούς Συμβούλους σε αυτούς που θέλουν το ΓΠΣ, με διορθώσεις και παρατηρήσεις επί των παρατηρήσεων και σε εκείνους που δε θέλουν να γίνει ΓΠΣ γιατι θα αλλάξει η νομοθεσία και δεν θα είναι απαραίτητο το ΓΠΣ.


Διαβάστε Περισσότερα...

Θύματα ληστών 3 γυναίκες στα Φιλιατρά

 Θύματα 3 ληστών έπεσαν τα ξημερώματα 3 γυναίκες μέσα στο σπίτι τους στα Φιλιατρά. Οι δράστες εισέβαλαν................................... γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο σπίτι, από παράθυρα που διέρρηξαν, απείλησαν ασκώντας σωματική βία την 78χρονη μάνα και τις κόρες της 45 και 50 ετών κι έφυγαν με λεία χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα και μια τηλεόραση. Η Αστυνομία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν αποκλείει την ύπαρξη και 4ου δράστη, σε ρόλο τσιλιαδόρου. 

 Κέλλυ Δημητρούλια eleftheriaonline


Διαβάστε Περισσότερα...

Η κυβέρνηση ξεπουλάει ακίνητα δικαστηρίων και οικόπεδα – φιλέτα στην Τριφυλία











Η κυβέρνηση ξεπουλάει 3.151 «φιλέτα» του δημοσίου μεταξύ των οποίων και ακίνητα δικαστηρίων και οικόπεδα – φιλέτα στην Τριφυλία, σύμφωνα με λίστα που δημοσιεύθηκε στον..................................... Capital.gr 

 “Αξιολογούνται προς αξιοποίηση μεγάλα παραλιακά «φιλέτα» μεταξύ των οποίων εκτάσεις σε όλο το μήκος του αττικού αιγιαλού, αλλά και τα κτίσματα και ακίνητα της ΕΡΤ, δικαστηρίων, Ολυμπιακών Ακινήτων, ΟΣΕ, Μετρό. Δείτε όλη η λίστα των ακινήτων. Τα 3.151 «φιλέτα» του δημοσίου «προς αξιοποίηση» από την από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών. Η λίστα περιλαμβάνει μεγάλα παραλιακά «φιλέτα» μεταξύ των οποίων εκτάσεις σε όλο το μήκος του Αττικού αιγιαλού, αλλά και τα κτίσματα και ακίνητα της Ερτ, δικαστηρίων, Ολυμπιακών Ακινήτων, ΟΣΕ, Μετρό, μεγάλα αγροτεμάχια, οικόπεδα στρατοπέδων πάρκα και κάθε λογής άλλα ακίνητα. Δεν είναι όλα «καθαρά». Πολλά είναι αυτά που δεν έχουν τίτλους. Άλλα είναι παραχωρημένα, άλλα αμφίβολα, κατεχόμενα, ειδικής φύσης, διεκδικούμενα δικαστικά κλπ. Αλλά είναι εντός αλλά τα πιο πολλά εκτός σχεδίου” 

 Στην Μεσσηνία τα ακίνητα προς πώληση - αξιοποίηση ανέρχονται σε 75. 

 ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ: 

 1. ΤΑΧΔΙΚ Κυπαρισσία, 25ης Μαρτίου και Πονηροπούλου (ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ) 
2. ΚΕΔ Αγαλιανή (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, ελεύθερο, εκτός σχεδίου) 
3. ΚΕΔ Κυπαρισσία, Ελευθέριου Βενιζέλου, (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, ελεύθερο, εκτός σχεδίου) 
4. ΚΕΔ Αγία Κυριακή Φιλιατρών (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, μερικώς ελεύθερο, εκτός σχεδίου) 
5. Υπουργείο Υγείας Κυπαρισσία (;;;) 
6. ΚΕΔ Κυπαρισσία (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, ελεύθερο, εντός σχεδίου) 
7. ΚΕΔ Ελαία (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, μερικώς ελεύθερο, εντός σχεδίου) 
8. ΚΕΔ Κοπανάκι (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, παραχωρημένο, εντός σχεδίου)
9. ΚΕΔ Σιδηρόκαστρο (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, παραχωρημένο, εντός σχεδίου)


Διαβάστε Περισσότερα...

Δημοκρατική Αριστερά: "Να ανασταλεί η χορήγηση οικοδομικών αδειών στην περιοχή ΤΚΣ (τόπος κοινοτικής σημασίας) Θίνες Κυπαρισσίας μέχρι την έκδοση υπουργικής απόφασης προστασίας"

Να ανασταλεί η χορήγηση οικοδομικών αδειών στην περιοχή ΤΚΣ (τόπος κοινοτικής σημασίας) Θίνες Κυπαρισσίας μέχρι την έκδοση υπουργικής απόφασης προστασίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με την προστασία της περιοχής και....................................... όσα συμβαίνουν τελευταία εκεί. 

 Η ανακοίνωση: 

 Η προστασία του φυσικού μας πλούτου είναι μια προφανής ανάγκη και υποχρέωση της χώρας απέναντι στους πολίτες της , στην τουριστική της ανάπτυξη ,αλλά και απέναντι και σε διεθνείς αλλά και σε διεθνείς και ειδικά ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και κανόνες. 

Η ανάγκη αυτή γίνεται ποιο σημαντική σε εποχή κρίσης 

Όταν η χώρα μας οδηγείται στα ευρωπαϊκά δικαστήρια η εγκαλείται για περιβαλλοντικές παραβάσεις που είναι δυνατόν να οδηγήσουν και σε πρόστιμα, τότε οι πολίτες της χώρας και οι κοινωνικές οργανώσεις της οφείλουν να ελέγξουν και να εγκαλέσουν την δημόσια διοίκηση για πράξεις η παραλείψεις της που οδηγούν την χώρα στον παραλογισμό της επιβολής προστίμων αντί μιας θετικής δαπάνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Η περιοχή του ΤΚΣ (τόπος κοινοτικής σημασίας) Θίνες Κυπαρισσίας είναι από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της λογικής, 
Η περιοχή αυτή μέσα στον ευρύτερο χώρο του Κυπαρισσιακού κόλπου εκτός από τις αμμοθίνες αποτελεί και το δεύτερο σε σημασία οικότοπο ωοτοκίας της χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο (μετά από αυτόν της Ζακύνθου).

Για την πλημμελή προστασία του χώρου αυτού , όπως και για τους ανοιχτούς κινδύνους που τον απειλούν , η χώρα μας έχει εισπράξει μια «αιτιολογημένη γνώμη» της Ευρωπαϊκής επιτροπής και απειλείται με παραπομπή και πρόστιμο. 

Η απάντηση που έστειλε το ΥΠΕΚΑ στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για το θέμα αυτό , αποτελεί ένα θετικό πλαίσιο για τον χειρισμό του θέματος , αλλά πρέπει να τηρηθεί χωρίς παρεκκλίσεις .Δεν πρέπει να δημιουργηθούν τετελεσμένα στην περιοχή πρίν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης προστασίας. 

Μέχρι να γίνει αυτό , είναι απαραίτητο να ανασταλεί η χορήγηση οικοδομικών αδειών στην περιοχή. Εξάλλου αυτό αναφέρεται και στην αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
« η εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) (όταν αυτή εκδοθεί) δεν θα έχει κανένα νόημα , αν στο μεταξύ έχει καταστεί ακατάλληλος η συγκεκριμένη περιοχή για το ως άνω είδος» 

Η «αξιοποίηση» της περιοχής όπως και κάθε τουριστικής δραστηριότητας , οφείλει να συντελείτε εντός κανόνων , περιβαλλοντικών , πολεοδομικών και άλλων , πράγμα που μπορεί να διαφυλάξει τα χαρακτηριστικά εκείνα της περιοχής , χάρις στα οποία προσελκύει και το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

 Αυθαιρεσίες κάθε είδους , παλιές και επαπειλούμενες , υπομονεύουν το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής


Διαβάστε Περισσότερα...