Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Γενική Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ...


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στη γενική απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ. Απεργούν, επίσης, εκπαιδευτικοί, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Αρεως συγκέντρωση εργαζομένων και στους χώρους που έχουν προσδιορίσει τα Εργατικά Κέντρα στην περιφέρεια.


Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ:


"Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και εντείνουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις για να αποκρούσουν την άδικη, αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική λιτότητας και φόρων για τους εργαζόμενους και προνομίων για τους τραπεζίτες".

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα εως τη λήξη της βάρδιας, θα γίνουν στο Μετρό, ενώ ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τα μπλέ λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 6 το απόγευμα εως τη λήξη της βάρδιας.

ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ και Προαστιακός πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Η Aegean ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται 23 πτήσεις για την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, ενώ έχει αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 26 πτήσεις του δικτύου της καθώς και την ώρα αναχώρησης σε 1 ναυλωμένη πτήση ενώ έχει προγραμματίσει και μία έκτακτη πτήση προς/από Λάρνακα προκειμένου να εξυπηρετήσει επιβάτες ματαιωμένης πτήσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό) και 210 6261000(από κινητό).


Απεργία και στα Μέσα Ενημέρωσης


Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ.


Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρονται τα ακόλουθα:


"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και τα Διοικητικά Συμβούλια πρωτοβάθμιων Ενώσεων, και η Συντονιστική Επιτροπή Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συμπαρίστανται στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008, σε συνέχεια κλιμάκωσης του αγώνα μας ενάντια στην αντεργατική πολιτική και στις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που καταργούν δικαιώματα, υφαρπάζουν πόρους, μειώνουν παροχές, διατηρούν αποκλεισμούς και οδηγούν στην χρεοκοπία και κατάρρευση της δημόσιας ασφάλιση με κυβερνητική στόχευση το πέρασμά της σε ιδιωτικές εταιρείες.

Οι Ομοσπονδίες μας μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ (ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΒΕ, ΕΦΕ, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων, ΕΤΗΠΤΘ, ΕΤΕΡΜ-Θ, ΕΤΙΤΒΕ) απεργούν για:

1. Την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου που εκτός των άλλων στρεβλώσεων, οδηγεί στην υπεξαίρεση του 10% των πόρων των Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

2. Να διεκδικήσουν από κοινού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, τη δημιουργία ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων και ταυτόχρονη ένταξη και αναβάθμιση όλων των παροχών για όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

3. Την απόσυρση κάθε διάταξης που αφορά τους νεόπτωχους συναδέλφους, οι οποίοι απασχολούνται με ΔΠΥ με ψευδεπίγραφες συμβάσεις.

4. Τη συνέχιση της υπαγωγής στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα ΜΜΕ και τη διεύρυνση της υπαγωγής στα Βαρέα και Ανθυγιεινά νέων ειδικοτήτων συναδέλφων που το δικαιούνται.

Τονίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της υπαγωγής στα «βαρέα και ανθυγιεινά» των τεχνικών συναδέλφων μας όπως ίσχυε ως τώρα και υπέρ της διεύρυνσης της υπαγωγής στα «βαρέα και ανθυγιεινά» νέων ειδικοτήτων συναδέλφων μας που το δικαιούνται. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους άλλους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους για μισθούς αξιοπρεπείς και όχι ανεργία και μερική απασχόληση για κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στις απολύσεις και τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως στην Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, κ.λπ.

Δηλώνουμε την απόφασή μας να διεκδικήσουμε -μαζί με την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων- και όλα τα εργασιακά κοινωνικά δικαιώματα, τη δημοκρατική, αντικειμενική πληροφόρηση από τα ΜΜΕ.

Επίσης καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων των εργαζομένων στην Ενημέρωση της Αθήνας να μετάσχουν στις απεργιακές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις".




Διαβάστε Περισσότερα...