Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Νο more Kitsch! - "Γυαλί μαλλί και παντελόνι lee" στον Τουρισμό;...



Για την Ημερίδα για τον Τουρισμό, που θα πραγματοποιηθεί στην Κυπαρισσία, θα έχετε διαβάσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας...

Μια ενδιαφέρουσα γνώμη, επί αυτής, μας έστειλε ένας καλός φίλος με e-mail και, ομολογουμένως, πρέπει να την επεξεργαστούμε, να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ..............




"Αγαπητό Blog,
Έντρομος πληροφορήθηκα από φίλο δημοσιογράφο εξειδικευμένο στα θέματα του τουρισμού και με μεγάλη πείρα στο εξωτερικό ότι την προσεχή Κυριακή σε εκδήλωση για τον τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Κυπαρισσία έχει κληθεί να μιλήσει πέρα από διακεκριμένους επιστήμονες όπως ο Πέτρος Θέμελης και ο Π. Κωστόπουλος...... Αναρωτιέμαι ποιός τον κάλεσε και με ποίο σκεπτικό!Τι σχέση έχει αυτός ο κίτρινος εκδότης με τον τουρισμό και ιδιαίτερα με τον Μεσσηνιακό τουρισμό. Όλα αυτά που εκπροσωπεί κινούνται στην σφαίρα της ψευτο γκλαμουριάς και δεν έχουν καμία ουσία, τύποι σαν αυτόν που με οδηγό το "γυαλί μαλλί και παντελόνι lee" ξεπουλούν τα πάντα για το Image, και έχουν ρίξει χαρακτηριστικά το πολιτισμικό επίπεδο τον Ελλήνων.
Το 2010 οι διεθνείς τάσεις μας υποδεικνύουν να κινηθούμε σε πιο "πράσινα"- eco friendly μονοπάτια αν θέλουμε να επιβιώσουμε και να προωθήσουμε τον πραγματικά καλό τουρισμό παράλληλα με τα τοπικά προϊόντα, και όχι για μια ακόμη φορά να δώσουμε αξία στο ΤΙΠΟΤΑ".







Διαβάστε Περισσότερα...

Παρέμβαση του Δημήτρη Κουσελά στο Ευρωκοινοβούλιο


Στην ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, στις 16 και 17 Μαρτίου, συμμετείχε ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, ως Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκεί συζητήθηκε η Στρατηγική Ανάπτυξης και Απασχόλησης στην Ε.Ε. μετά την κρίση («Ατζέντα 2020»), καθώς και οι αναγκαίες αλλαγές στην αρχιτεκτονική του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Κατά τη συζήτηση αυτή, ο Μεσσήνιος βουλευτής, απευθυνόμενος στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. ‘Ολι Ρεν, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι............

όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Επίτροπος, «η Ελλάδα έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέτρα επώδυνα για τους πολίτες της, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Ωστόσο η επίθεση των κερδοσκόπων, που δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο ίδιο το ευρώ, συνεχίζεται.»

Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο κ. Κουσελάς έθεσε στον κ. ‘Ολι Ρεν τα ακόλουθα ερωτήματα:

- ‘Εχουν ληφθεί αποφάσεις για τους μηχανισμούς αντιμετώπισης των κερδοσκόπων και για τη θωράκιση της Ευρωζώνης από τέτοιες επιθέσεις και αν ναι, πότε προτίθεται να ενεργοποιήσει αυτούς τους μηχανισμούς;
- Δεδομένου ότι ο οικονομικός κύκλος εξόδου από την κρίση δεν είναι ο ίδιος σε όλες τις χώρες, είναι ρεαλιστικό να γίνει προσαρμογή των κριτηρίων αποδοχής των ομολόγων που λαμβάνονται ως εγγύηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανάλογα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει η κάθε χώρα;
- Πιστεύει πως πρέπει να απαγορευθεί, σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, η αγορά των CDS από ιδρύματα ή επενδυτές που δεν κατέχουν αντίστοιχα ομόλογα;
- (για την ατζέντα της Ε.Ε. για το 2020) Η κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην απασχόληση, με σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η ανεργία καλπάζει με διψήφια ποσοστά. Πιστεύει ο κ. Επίτροπος ότι η ανάπτυξη πρέπει να συνδεθεί με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με την προστασία των ήδη υφιστάμενων και αν ναι, με ποιο τρόπο; »

Απαντώντας στον κ. Κουσελά, ο Επίτροπος κ. ‘Ολι Ρεν σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει την προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες το 2010 και είναι πολύ σημαντικό να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Τόνισε πως η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν έχουν αποφύγει τελείως τον κίνδυνο, για τούτο απαιτείται μια συντονισμένη δράση που θα ξεκινήσει άμεσα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η Ελληνική κρίση μας έδειξε πως απαιτείται αυξημένος συντονισμός και προετοιμάζουμε τις προτάσεις μας για την εφαρμογή του άρθρου 136 της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Αυτός ο συντονισμός θα εκδηλωθεί στα μέσα Απριλίου.»

Ας σημειωθεί ότι το άρθρο 136 της Συνθήκης της Λισσαβόνας θεωρείται η κατάλληλη νομική βάση για τη σύσταση του υπό συζήτηση «Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου (ΕΝΤ)», με σκοπό να προλαμβάνει τις οικονομικές και νομισματικές κρίσεις στη ζώνη του ευρώ και να θεσπίζει μέτρα αντιμετώπισής τους. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, μπορούν να θεσπίζονται μέτρα για τα κράτη - μέλη με νόμισμα το ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός και η εποπτεία της δημοσιονομικής τους πειθαρχίας, αλλά και να χαράσσονται, για τα κράτη αυτά προσανατολισμοί οικονομικής πολιτικής, συμβατοί με τους καθοριζόμενους για το σύνολο της Ένωσης.



Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ την Τετάρτη 24 Μαρτίου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Αναφορά της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την τεράστια μείωση εισιτηρίων και εισπράξεων στα μουσεία


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο, σχετικά με την πρόσφατη κρίση στην επισκεψιμότητα των ελληνικών μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, από την ανάλυση της οποίας προκύπτει πτώση κατά 12% στην επισκεψιμότητα των μουσείων της χώρας, συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο.

Όπως τονίζεται στην αναφορά...........

αυτά τα στοιχεία αποτελούν συνέχεια της καθοδικής πορείας που έχει πάρει η επισκεψιμότητα των ελληνικών μουσείων κατά τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός της αναβάθμισης που είχε επιχειρηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού σε πολλά από αυτά. Μάλιστα, βασικοί παράγοντες που συντελούν στη μείωση είναι η παράλληλη πτώση του τουρισμού, τα ωράρια, το εισιτήριο και οι απεργίες που κρατούν μακριά εκείνους που θέλουν να τα επισκεφθούν. Ωστόσο, η Ακρόπολη και η Αρχαία Ολυμπία αποτελούν τους μοναδικούς ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους που παρουσίασαν αύξηση επισκεψιμότητας, αφενός λόγω της λειτουργίας του νέου Μουσείου Ακρόπολης και αφετέρου λόγω του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

Με την αναφορά αυτή, η βουλευτής Μεσσηνίας τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτισμικών ανταλλαγών που θα τονώσει την κινητικότητα αλλά και το ενδιαφέρον του κοινού.







Διαβάστε Περισσότερα...

Κ.Π.Ε. Καλαμάτας - Ημερίδα για «Το δίκαιο του περιβάλλοντος με συνήγορο την εκπαίδευση»


Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης του ν. Μεσσηνίας, το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και το Παράρτημα Πελοποννήσου της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Εκπ/κών για την Π.Ε. (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα:

«Το δίκαιο του περιβάλλοντος με συνήγορο την εκπαίδευση»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010 και ώρα 19.00 στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» της Νομαρχίας Μεσσηνίας και θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες.

Στην ημερίδα θα γίνουν οι παρακάτω εισηγήσεις:............


* Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - ΚΠΕ και τοπικές Κοινωνίες», Δρ. Μαρδίρης Θεόδωρος, Υπεύθυνος Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε)
* «Περιβάλλον και σύνταγμα», Χριστοφιλόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών



Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Επίσης εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και φορέων.

Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα του περιβάλλοντος και για το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση της οικολογικής συνείδησης των αυριανών πολιτών.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών θα είναι ιδιαίτερα καθοριστική σε εποχές αλλαγών και αποφάσεων για το μέλλον της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.



Διαβάστε Περισσότερα...