Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΜΕ.Φ.




Με Δημάρχους και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Τριφυλίας συναντήθηκαν σήμερα Μέλη του Συλλόγου Μεσσήνιων Φοιτητών.


Μεταξύ άλλων, τα Μέλη του ΣΥ.ΜΕ.Φ. επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας μαζί και με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Παναγιώτη Γεωργουλή και την Γραμματέα Βιβή Λαμπροπούλου.


Ακόμη, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.


Στις συζητήσεις που είχαν οι φοιτητές με τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής και τους νέους, επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας της Αυτοδιοίκησης, των ΤΟ.ΣΥ.Ν και του ΣΥ.ΜΕ.Φ. ενώ ζητήθηκε να ενθαρρυνθούν οι νέοι - φοιτητές της περιοχής να εγγραφούν στο Σύλλογο.


Επίσης έγινε συζήτηση για δράσεις και πρωτοβουλίες, από κοινού, στην περιοχή...


Διαβάστε Περισσότερα...

H ζωή των νέων στην Κυπαρισσία


Δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα οι ενασχολήσεις και οι προτιμήσεις των νέων στην Κυπαρισσία σε σχέση πάντα με αυτές των υπόλοιπων νέων της χώρας.


Στις κύριες δραστηριότητές τους περιλαμβάνεται η βοήθεια στην εργασία των γονιών τους και οι άπειρες βόλτες στα καφέ της πόλης και την παραλία. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που ασχολούνται με το διάβασμα και διαθέτουν κάποια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα απασχόληση. Ο τρόπος ζωής των νέων στις μέρες μας διαφοροποιείται σε σχέση με παλαιότερα. Μια βόλτα στην Κυπαρισσία μας έπεισε ότι οι νέοι τώρα το καλοκαίρι αποζητούν την καλή παρέα και την ατέλειωτη διασκέδαση. Μέσα στα ενδιαφέροντά τους περιλαμβάνονται, εκτός από το κολύμπι και το ποδόσφαιρο και οι πολλοί… καφέδες.

Δηλώσεις νέων της περιοχής

«Το καλοκαίρι στην Κυπαρισσία έχει διάφορα νυχτερινά μαγαζιά, όπως κλαμπ και άλλα μπαράκια, στα οποία μπορείς να πας και να διασκεδάσεις με την παρέα σου. Το μεσημέρι συνήθως κολυμπάμε στην παραλία και το βράδυ βγαίνουμε για κάνα καφέ. Σχεδόν όλοι οι νέοι διασκεδάζουμε αρκετά στην πόλη μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επισκέπτεται την περιοχή μας κόσμος από όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε κι άλλους συνομηλίκους μας από άλλες περιοχές και να περνάμε ευχάριστα μεταξύ μας. Το καλοκαίρι έχουμε και τις περισσότερες εκδηλώσεις. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους συμμαθητές μου αλλά κι εγώ βοηθάμε τους γονείς μας στις δουλειές τους», τόνισε ο Αριστείδης Αλεξόπουλος, 16χρόνων από την Κυπαρισσία.


Ο Γιώργος Μαδούρης, 16χρόνων, ανέφερε: «Πηγαίνω στη θάλασσα και συνήθως τα απογεύματα πίνω καφέ με τους φίλους μου. Διακοπές φέτος το καλοκαίρι δεν θα πάω, θα μείνω στην πόλη μας, εξάλλου είναι όμορφο μέρος η Κυπαρισσία».


Ο Δημήτρης Φατούρος, επισκέπτης στην περιοχή της Κυπαρισσίας από την Αθήνα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει πολύ η Κυπαρισσία, έχω συγγενείς εδώ και επισκέπτομαι συχνά το μέρος. Για να είμαι ειλικρινής επισκέπτομαι σχεδόν πάντα την Κυπαρισσία για τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Εδώ πηγαίνω για καφέ και συνήθως το μεσημέρι στην παραλία για κολύμπι. Οι άνθρωποι είναι ήρεμοι και φιλόξενοι κι εγώ περνάω καλά».


Η Σοφία Μπινιώρη μας είπε: «Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το να μένω εδώ στην Κυπαρισσία. Εκτός αυτού όμως συνηθίζω να πηγαίνω καθημερινά για μπάνιο και για καφέ, συνήθως βραδινές ώρες, διότι το πρωί δουλεύω».


Τη Μάντα Αναστασοπούλου, κάτοικο Κυπαρισσίας που σπουδάζει στην Καστοριά, βρήκαμε να παίζει επιτραπέζιο scrabble με τον φίλο της Γιώργο Δημητρακάκη. Η Μάντα Αναστασοπούλου δήλωσε: «Είμαι φοιτήτρια στην Καστοριά. Εδώ στην Κυπαρισσία διαβάζω και πηγαίνω συνήθως στην παραλία. Αυτή την εβδομάδα μάλιστα σκέπτομαι να εργασθώ ως σερβιτόρα».
Ο Γιώργος Δημητρακάκης τόνισε: «Περνάω καλά εδώ στην Κυπαρισσία. Το πρωί βοηθάω τη μητέρα μου στο ανθοπωλείο που διαθέτει, ενώ το απόγευμα πηγαίνω συνήθως για καφέ και για μπάνιο. Παίζω μερικές φορές ποδόσφαιρο, έχει όμορφη ζωή η πόλη».


Στην άκρη ενός καφέ της Κυπαρισσίας διακρίνεται μια παρέα αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, Γιάννη Σταθόπουλο, Νίκο Γεωργομήτρο και Τάσο Μαντζώρο που παίζουν δηλωτή. Την ίδια στιγμή δυο νέοι, η Αναστασία και ο Γιώργος, πίνουν τον μεσημεριανό τους καφέ στην μπάρα.


Μια άλλη παρέα ανδρών αποτελούμενη από τον δικό μας, Ηλία Γιαννόπουλο και τους Γιώργο Βασιλόπουλο, Κώστα Δημητρακάκη, Δημήτρη Πιτσινή, Σωτήρη Μπενάρδο και Γιώργο Γεωργόπουλο, ξεκουράζεται στην καφετέρια.

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» - Ρεπορτάζ Σοφία Ουλή, 10/07/2008


*** Η καφετέρια στην οποία έγινε το ρεπορτάζ είναι, το "Bizzz!" στην πλατεία...


Διαβάστε Περισσότερα...

Στο ψυγείο η υπόθεση εκβιασμού Χρυσοστόμου


Στο ράφι της Ελληνικής Δικαιοσύνης κατέληξε η περιβόητη υπόθεση των εκβιασμών που ασκούνταν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.


Ύστερα από σύμφωνη γνώμη, τόσο του ανακριτή, όσο και του εισαγγελέα Καλαμάτας, «παγώνει» η υπόθεση των καταγγελιών για εκβιασμό του, που είχε κάνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας. Η υπόθεση των εκβιασμών μπαίνει στο ράφι, αφού από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν επαρκή επιβαρυντικά στοιχεία, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος δεν επιθυμεί να δοθεί περαιτέρω συνέχεια κι έκταση στο θέμα. Αυτό άλλωστε είχε υποστηρίξει και κατά την προανάκριση που διεξήγαγε η Εισαγγελία Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το άρθρο 43 παράγραφο 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 5 του ν. 3160/2003: «Αν η μήνυση ή η αναφορά δεν στηρίζεται στο νόμο ή είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της ή ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών την αρχειοθετεί και υποβάλλει αντίγραφο στον εισαγγελέα Εφετών, αναφέροντας τους λόγους που τον οδήγησαν να μην κινήσει την ποινική δίωξη. Στις ίδιες ενέργειες προβαίνει και αν μετά την ενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή τις ανακριτικές πράξεις που έγιναν κατά το άρθρο 243 παρ. 2 ή την Ένορκη Διοικητική Εξέταση κρίνει αιτιολογημένα ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί η ποινική δίωξη».

Το χρονικό της υπόθεσης
Υπενθυμίζεται ότι, οι καταγγελίες του κ. Χρυσοστόμου έγιναν γνωστές μια μέρα πριν από την εορτή της Υπαπαντής και μια μέρα μετά την εκδημία του Αρχιεπισκόπου μακαριστού Χριστοδούλου.
Όλα ξεκίνησαν μετά την επιστολή που απέστειλε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας με αφορμή δημοσιεύματα της τοπικής εφημερίδας «Σημαία», στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εξ αφορμής των σημερινών δημοσιευμάτων στην τοπική εφημερίδα "Σημαία" αλλά και επωνύμων και ανωνύμων εκβιασμών και λασπολογίας, τα οποία δέχομαι από μέρους υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και επειδή θεωρώ ότι ο τρόπος αυτός μεθόδευσης εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου είναι εκκλησιαστικώς ανήθικος και κοινωνικώς ανοίκειος, εκφράζω τη βαθειά μου λύπη και απαντώ προς όλους αυτούς ότι δεν θα υποστηρίξω πλέον την υποψηφιότητα του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, επιφυλασσόμενος συγχρόνως δια την άσκησιν οποιουδήποτε ενδίκου μέσου, προκειμένου να διαφυλάξω την αξιοπρέπειάν μου και την υστεροφημίαν μου».
Πέρα όμως από το δημοσίευμα αυτό, υπήρχαν έντονες φήμες εκείνη την εποχή, ότι ο Μητροπολίτης ήταν αποδέκτης τόσο απειλητικών, όσο και υβριστικών τηλεφωνημάτων.

Η «διαμάχη» των δύο Μητροπολιτών
Εναρκτήριο σημείο της μετωπικής σύγκρουσης του Μητροπολίτη Μεσσηνίας με τον Μητροπολίτη Σπάρτης ήταν η μη πρόσκληση του δεύτερου από τον πρώτο στη γιορτή της Πολιούχου Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα. Στην «ΕΠΙ» μάλιστα ο κ. Χρυσόστομος είχε δηλώσει πώς οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν αγαστές, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, που υποστήριζαν το αντίθετο. Ξεκαθάρισε πώς ο Μητροπολίτης Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιος παραβρισκόταν από το 1981 έως και πέρυσι στον εορτασμό της Υπαπαντής και πως φέτος κρίθηκε ότι, θα πρέπει να προσκληθούν και άλλοι Μητροπολίτες από άλλες περιοχές.
Η απάντηση του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου σε δηλώσεις του στην «ΕΠΙ» ήταν σαφής: «Είναι αυτονόητα μερικά πράγματα. Ένας Μεσσήνιος είναι δυνατόν να μην έχει τη σκέψη του στην Καλαμάτα την ημέρα της Υπαπαντής; Πολύ περισσότερο όταν είναι κληρικός και ιδιαίτερα όταν είναι Επίσκοπος; Όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι, το να καλέσει κάποιος Μητροπολίτης άλλους στην εορτή της Πολιούχου ή του Πολιούχου είναι θέμα αποκλειστικά δικό του».

H συνέντευξη στο «Έθνος»
«Χείμαρρος» ήταν σε συνέντευξή του στο «Έθνος» ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δεχόταν την εποχή εκείνη, για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Είχε μάλιστα αναφερθεί σε δημοσιογράφο της «ΕΡΑ» και πως τάχα διακινούσε μια φωτογραφία του με πολιτική περιβολή και πως σε αυτήν τη φωτογραφία εμφανιζόταν με μια ξανθή ψηλή γυναίκα.

Έπεσαν οι τόνοι
Η κόντρα ξεθύμανε ύστερα και από τη συνέντευξη που έδωσε ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης. Για τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, αρνούμενος κάθε ανάμειξη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν βρεθεί ένας άνθρωπος, που θα πει ότι πήρε εντολή ή γραμμή από μένα να διαμαρτυρηθεί ή να γράψει στην εφημερίδα σε βάρος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, εγώ θα καταθέσω το ωμοφόριό μου».

Η κατάθεση του κ. Χρυσοστόμου στην εισαγγελέα Πρωτοδικών
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι, στις 19 Φεβρουαρίου η εισαγγελέας Πρωτοδικών, κα Θεοδωροπούλου, είχε μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, προκειμένου να καταθέσει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τα στοιχεία που διέθετε σχετικά με τις καταγγελίες του για εκβιασμούς και απειλές. Έκτοτε το θέμα έμεινε ως έχει μέχρι σήμερα…


Πηγή: Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - 10/07/2008


Διαβάστε Περισσότερα...

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...





Συνέντευξη Τύπου για την πορεία της οικονομίας έδωσαν προχθές η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, καθώς επίσης ο εισηγητής και ο αναπληρωτής εισηγητής του αντίστοιχου ΚΤΕ, δηλαδή Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς και Στάθης Κουτμερίδης, αντίστοιχα.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουσελάς, εισηγητής ΚΤΕ του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «Είναι εμφανές ότι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική που ξεκίνησε με την εγκληματική, θα έλεγα, ενέργεια της απογραφής, όχι μόνο δεν οδήγησε στην οικονομική εξυγίανση, στην οικονομική ανάπτυξη και στην πραγματική σύγκλιση, όπως προσωπικά είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί ο κ. πρωθυπουργός, αλλά σε πελώρια οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Ο προϋπολογισμός είναι κυριολεκτικά στον αέρα και, προχθές, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Αλογοσκούφης παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το ποια θα είναι η πορεία του προϋπολογισμού κατά το επόμενο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα κατά το Σεπτέμβριο.

Όλα τα οικονομικά μεγέθη, από τα στοιχεία που παρατέθηκαν φαίνεται ότι επιδεινώνονται. Η Περιφέρεια η οποία περίμενε να δει καλύτερες μέρες μαραζώνει, ενώ ταυτόχρονα το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται σε αναντιστοιχία με την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος που βλέπουμε ιδιαίτερα στις βόρειες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, συντελείται μια άγρια αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου και θα έλεγα, σχηματικά, ότι η μεσαία τάξη συρρικνώνεται συνέχεια, ενώ μεγαλώνουν τα δύο άκρα, οι πολύ πλούσιοι δηλαδή από τη μια πλευρά και οι φτωχοί από την άλλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας έχουν ξεπεράσει το 1/4 του πληθυσμού και φαίνεται ότι πάμε, με την πολιτική που ασκείται, σε μια κοινωνία 2/3, όπου το 1/3 θα ζει κυριολεκτικά κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η κατάσταση αυτή θα γίνει πιο άσχημη κι αυτό είναι εμφανές, γιατί φαίνεται ότι η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή οικονομία έχουν εισέλθει σε ένα κύκλο ύφεσης και κρίσης. Και εδώ βέβαια, η κυβέρνηση επιχειρεί όπως τονίστηκε να δικαιολογήσει τη δική της πολιτική. Έλεγε μέχρι σήμερα, ότι υπάρχει μια θωρακισμένη οικονομία, άλλαξε όμως την επιχειρηματολογία της, λέγοντας ότι η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στο εσωτερικό της χώρας μας, έχει σχέση με την εισαγόμενη κρίση.

Όμως, είναι εμφανές ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απόρροια και μια εξέλιξη της οικονομικής πολιτικής, η οποία ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα. Απλά, αυτό το οποίο θα γίνει είναι, ότι η οικονομική κρίση σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο θα εντείνει τα φαινόμενα που ήδη τονίστηκαν.

Και απέναντι σ' αυτή την κατάσταση - και αυτό είναι το πιο άσχημο και το πιο ανησυχητικό - η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην έχει κανένα μα κανένα σχέδιο να αντιμετωπίσει αυτά τα αδιέξοδα. Ο κ. Αλογοσκούφης ούτε λίγο, ούτε πολύ αυτό που μας είπε είναι ότι και αποτύχαμε, και συνεχίζουμε. Δηλαδή, με την στάση του και την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής, ουσιαστικά αυτό ισχυρίστηκε.

Είναι, λοιπόν, εμφανές ότι αυτή η κατάσταση, η οποία μεγαλώνει τα οικονομικά και τα κοινωνικά αδιέξοδα, αυτή η πολιτική θα πρέπει να ανατραπεί και πιστεύω ότι είναι χρέος όλων, είναι χρέος και δικό μας ως ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι χρέος και του κάθε πολίτη χωριστά, γιατί κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ήσυχος μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, είναι χρέος και όλων των φορέων και των συνδικαλιστικών και των υπολοίπων, να αγωνιστούμε, ούτως ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα αυτή η πολιτική να ανατραπεί. Να ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική…»



Διαβάστε Περισσότερα...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ Κόρινθος –Τρίπολη – Καλαμάτα...


«Πακέτο» το 2009 Κόρινθος - Ραψομμάτη

Ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος συναντήθηκε προχθές (8-7-08) στο ΥΠΕΧΩΔΕ με τον Υπουργό Γιώργο Σουφλιά, τον Υφυπουργό Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο και το γενικό γραμματέα Δημοσθένη Κατσιγιάννη και συζήτησαν για την πορεία εκτέλεσης των έργων στον οδικό άξονα Κόρινθος –Τρίπολη – Καλαμάτα.


Από την συνάντηση προέκυψαν τα εξής, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή:


«1.] Σε όλα τα τμήματα από την Κόρινθο μέχρι την Τσακώνα εκτελούνται εργασίες με εντατικούς ρυθμούς και αυτό γίνεται αντιληπτό και από τους διερχόμενους.
2.] Οι σημαντικές παρεμβάσεις στο Κόρινθος - Τρίπολη με διαπλατύνσεις και καινούργιες σήραγγες προχωράνε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και θεωρείται βέβαιο ότι θα έχουν τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2009, όταν ο συμβατικός χρόνος παράδοσης είναι τον Μάρτιο του 2010.
3.] Στο τμήμα Τρίπολη – Αθήναιο οι εργασίες έχουν αρχίσει και πιθανολογείται η περάτωση στο τέλος του 2009 με συμβατικό χρόνο παράδοσης τον Μάρτιο του 2010.

Συνέχιση εργασιών κατόπιν συμφωνίας
4.] Στο τμήμα Αθήναιο – Λεύκτρο (σ.σ. περιλαμβάνεται η σήραγγα Ραψομμάτη) οι εργασίες τώρα εκτελούνται με γρήγορους ρυθμούς, αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν όπως απαλλοτριώσεις και συμπληρωματικές μελέτες.
Όπως είναι γνωστό η κατασκευάστρια εταιρεία έχει προσφύγει στα δικαστήρια και ζητάει την διάλυση της σύμβασης, προφανώς επειδή είχε πάρει το έργο με έκπτωση 40%.
Η εταιρεία έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα και αναμένεται τώρα η έκδοση της απόφασης από την τακτική αγωγή.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν η εταιρεία κερδίσει την δίκη, έχει συμφωνηθεί από το υπουργείο και την εταιρεία να συνεχισθούν οι εργασίες και να μην υπάρξει διακοπή.
Ο χρόνος παράδοσης του τμήματος προβλέπεται για τον Δεκέμβριο του 2009 , ενώ ο συμβατικός χρόνος παράδοσης είναι στις 30-6-2009.

Τσακώνα: περί τα τέλη του 2009 παράδοση
5.] Για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και η ροή της χρηματοδότησης με δέσμευση του υπουργείου είναι κανονική και σταδιακή ανάλογα με τις εκτελούμενες εργασίες .
Ο χρόνος παράδοσης θα είναι περίπου το τέλος του 2009, με συμβατικό χρόνο παράδοσης στις 13-10-2009 .
6.] Για το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα προχωράνε οι διαδικασίες και σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες.
7.] Όσον αφορά την μελέτη για το τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, τελειώνει η αξιολόγηση την επόμενη εβδομάδα και ανατίθεται στον μειοδότη Μελετητή.
8.] Ο κ. Σουφλιάς ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ για την σύνταξη μελέτης για διαπλάτυνση της Μεγάλης Γέφυρας στη Βαλύρα και άλλες υποστηρικτικές μελέτες στην περιοχή για βελτίωση του δρόμου .
9.] Ο κ. Σουφλιάς, θεωρεί ως «προσωπική του υπόθεση και προσωπικό του θέμα» την έγκαιρη εκτέλεση και παράδοση του έργου.

Με δεδομένη την ισχυρή πολιτική βούληση του κ. Σουφλιά, του οποίου την αξιοπιστία και τον λόγο κανείς δεν αμφισβητεί, αλλά και τις μεγάλες τεχνικές δυνατότητες των εταιρειών που έχουν αναλάβει την εκτέλεση των έργων μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τα χρονοδιαγράμματα που το Υπουργείο μάς δίνει, χωρίς να μεμψιμοιρούμε και να παίρνουμε στα σοβαρά κάποιους που μέχρι το 2004 δεν έκαναν το παραμικρό, παρά μόνον σιωπούσαν ή είχαν και την κύρια ευθύνη για την κατάρρευση της Τσακώνας, από την θέση που τους είχε αναθέσει η Πολιτεία.


Άλλωστε δύο μήνες πριν ή μετά για ένα τόσο μεγάλο έργο με τόσες δυσκολίες που προέκυψαν δεν είναι άξιο λόγου, αν θυμηθούμε σε ποια κατάσταση ήμαστε το 2003 που δεν είχε ξεκινήσει τίποτα σοβαρό και με την Τσακώνα κατεστραμμένη.


Ο κ. Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Σουφλιά για το προσωπικό του ενδιαφέρον χάρις στο οποίο το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για τη Μεσσηνία, όνειρο δεκαετιών, γίνεται πραγματικότητα επί των ημερών του.


Τα έργα σύντομα θα επιθεωρήσει ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κατσιγιάννης».



Πηγή: Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ" - 10/07/2008



Διαβάστε Περισσότερα...

"ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ... ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ"!!!...




Ειλικρινά, δεν περίμενα, ότι μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες το blog θα είχε τέτοια επισκεψιμότητα και τέτοια απήχηση... Μπράβο μας!!!

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα blogs, νέων της πόλης, το http://www.kyparissiaonline.blogspot.com/ που αξίζει να επισκεφθείτε, καθώς και πολιτών της ευρύτερης περιοχής...

Ωστόσο, καταλαβαίνω και καταννοώ, ότι ίσως, πλέον, να είναι πέρα από τις όποιες νοητικές ή διανοητικές δυνάμεις ή ικανότητες "ορισμένων", να αντιληφθούν το αυτονόητο...

Ότι, δηλαδή, ούτε μας νοιάζει, ούτε μας ενδιαφέρει η οποιαδήποτε "κόντρα" που μπορεί να "πουλάει" για να αποδεικνύουμε (στους εαυτούς μας;;; ή πού αλλού, άραγε;;;) ότι είμαστε "κάποιοι" και μας "υπολογίζουν"...

Ποτέ, άλλωστε, δεν "χαμπαριάσαμε" για τίποτα, σε τίποτα και με τίποτα...

Ούτε, τώρα, λοιπόν, θα μπούμε στο "παιχνίδι" - "κρυφτούλι" - να λέμε και να γράφουμε διάφορα...

Δεν "ζοριστήκαμε" εδώ και χρόνια, τώρα θα "ζοριστούμε";;; E, όχι!!!

Ξέρετε, στη ζωή του καθενός υπάρχουν οι καλές και οι ατυχείς στιγμές...

Οι, δε, δεύτερες, ειδικά όταν σε "γράφουν" και δε σε "υπολογίζουν", οι πολιτικοί φίλοι, οι "συμμαχητές", οι "συναγωνιστές" και δε σου στέκονται, όπως πρέπει και σου έχουν "υποσχεθεί" σε οτιδήποτε εσύ κρίνεις ως "απόφαση ζωής"... τότε, ίσως, "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά... παραφροσύνη"!!!

Πάντως, εμείς, επαναλαμβάνω, ούτε "ζοριζόμαστε", ούτε "μακάκες" πιανόμαστε...

Και, τους "φίλους" μας, πάντα, όπως μπορούμε, τους στηρίζουμε με τις όποιες δυνάμεις έχουμε, ανεξαρτήτως χρώματος...

Υπάρχουν, άλλωστε τρανταχτά παραδείγματα που το αποδεικνύουν αυτό!!!

Και, αυτό, είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία...


Αυτά!!!


Υ.Γ. Καλό Καλοκαίρι σε όλες και όλους και διακοπές στην Κυπαρισσία, την Τριφυλία, την Μεσσηνία, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και από κοντά...



Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!






Στη γειτονική Αρχαία Ολυμπία θα βρεθεί την Παρασκευή 18 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής όπου και θα μιλήσει στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ "Παρουσίες 2008".


Η ΟΝΝΕΔ σε μια συμβολική κίνηση διοργανώνει το φετινό της Φεστιβάλ, τη Γιορτή Πολιτισμού και Πολιτικής, το τριήμερο 18-20 Ιουλίου στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία πέρυσι δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές...



Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΟΥΙΖ...



Όταν συζητούν, για ένα πολύ σοβαρό και "ακανθώδες" θέμα που έχει να κάνει με την υγεία και την υγιεινή των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, ΕΞΙ (6) άνθρωποι - αρμόδιοι και υπεύθυνοι - και αποφασίζουν να μην "διαρρεύσει" τίποτα απολύτως από τη συζήτηση και τα όσα ειπώθηκαν σε αυτή ΚΑΙ ένας από όλους, την επόμενη μέρα "κελαηδάει", τα "ξερνάει" όλα και με δικές του "σάλτσες", τα λέει "χαρτί και καλαμάρι" και βάζει και δικά του,

ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;


1) ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

2) ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ...

3) ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ...


* Όποιος το βρει, μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή του να "κερδίσει" την "καρέκλα" του Δημάρχου...




Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ;;;



Που θα συγκεντρωθούν τα σκουπίδια, σχεδόν όλης, της Τριφυλίας;;;


Τί συζήτησαν οι Δήμαρχοι το βράδυ της Τρίτης;;;



Σε λίγο.. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!


Χωρίς "φτιασιδώματα" και "ωραιοποιήσεις"...


Χωρίς γενικολογίες και αοριστολογίες...


Θέλουν, ουσιαστικά, να υπάρξει λύση ή με αμπελοφιλοσοφίες, μεγαλόπνοα, φανταχτερά και φανταστικά σχέδια, απλώς κερδίζουν "πολιτικό" χρόνο για να μη φάνε το κράξιμο της αρκούδας και από τους πολίτες και από τον Περιφερειάρχη;;;



Διαβάστε Περισσότερα...