Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Πρώτη και με διαφορά η Ντόρα Μπακογιάνη για την ηγεσία της Ν.ΔΠρώτη και με διαφορά είναι η Ντόρα Μπακογιάννη σε όλες τις δημοσκοπήσεις για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε τις δημοσκοπήσεις...........Προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην εκπομπή του MEGA "Ανατροπή", του Γιάννη Πρετεντέρη.


Στο ερώτημα "ποιον από τους 4 θεωρείτε καταλληλότερο για πρόεδρο του κόμματος της ΝΔ;", που απευθύνεται στους ψηφοφόρους της ΝΔ:

Ποσοστό 41,3% απαντά την Ντόρα Μπακογιάννη
Ποσοστό 28,2% απαντά τον Αντώνη Σαμαρά
Ποσοστό 19,8% απαντά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και
Ποσοστό 4,8% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Δημοφιλέστερος των τεσσάρων, στο σύνολο όμως των ψηφοφόρων, είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση "τι άποψη έχετε για τους 4;":

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 52,4%
Η Ντόρα Μπακογιάννη λαμβάνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 49,2%
Ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται τρίτος με 47,8% και
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 33,7% .

Όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται στους ψηφοφόρους της ΝΔ, πρώτη σε θετικές γνώμες έρχεται η Ντόρα Μπακογιάννη. Ειδικότερα:

Η κ. Μπακογιάννη λαμβάνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 70,1%
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 61,2%
Ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται και πάλι τρίτος με 47,1% και
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 47,1%.


Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερέχει και στη σύγκριση κατά πρόσωπο με τους ανθυποψηφίους της, αφού προηγείται με 52,3% έναντι 40,1% του Αντώνη Σαμαρά και με 55,2% έναντι 38,1% του Δημήτρη Αβραμόπουλου.


"Ντέρμπι" είναι η κούρσα μεταξύ των δυο ανδρών καθώς σχεδόν ισοψηφούν, με 45,4% για τον κ. Αβραμόπουλο έναντι 45,2% για τον Αντώνη Σαμαρά.Σαφέστατο προβάδισμα για την ηγεσία της ΝΔ έχει η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα και με δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.


Αναλυτικότερα, στην ερώτηση «ποιον επιθυμείτε για αρχηγό της ΝΔ»,
το 34,7% των ψηφοφόρων της ΝΔ απαντούν την Ντόρα Μπακογιάννη,
25,8% τον Αντώνη Σαμαρά, 19,8% το Δημήτρη Αβραμόπουλο και 9,4% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Ίδια είναι η κατάταξη των υποψηφίων και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ που λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν σίγουρα.

Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη συγκεντρώνει ποσοστό 32,7%,
ο κ. Σαμαράς 28,3%, ο κ. Αβραμόπουλος 22% και ο κ. Ψωμιάδης 8,9%.
Διαβάστε Περισσότερα...

Πλήρης επιβεβαίωση του TRIFYLIANEWS για τις αφόρητες πιέσεις σε στελέχη της Ν.Δ. στη Μεσσηνία να ταχθούν δημόσια υπέρ του Σαμαρά!Η δημόσια καταγγελία της πρώην Υφυπουργού Σοφίας Καλαντζάκου για "ιδιότυπη τρομοκρατία στη Μεσσηνία" σχετικά με την εκλογή νέας ηγεσίας της Ν.Δ και τη στήριξή της στη Ντόρα Μπακογιάννη και όχι στον Αντώνη Σαμαρά, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τα όσα από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου είχαμε αποκαλύψει (ίσως είμαστε και οι μοναδικοί στη Μεσσηνία που είχαμε την τόλμη και το θάρρος να το κάνουμε) για τις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται σε στελέχη της Ν.Δ, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, κομματικά - συνδικαλιστικά στελέχη κ.α. για να ταχθούν δημόσια υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό "Μέσο"...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...Αφόρητες πιέσεις σε στελέχη της Ν.Δ στη Μεσσηνία για να ταχθούν δημόσια υπέρ Σαμαρά...


Διαβάστε Περισσότερα...

Η καταγγελία της Σοφία Καλαντζάκου για το "σύστημα Σαμαρά και τοπικούς μηχανισμούς στη Μεσσηνία..." - Δείτε το video


Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το "Προσκήνιο" της ΝΕΤ της 19.10.09.

Διαβάστε Περισσότερα...

Δημόσια καταγγελία της Σοφίας Καλαντζάκου: "Ιδιότυπη τρομοκρατία στη Μεσσηνία..."Χοντρές καταγγελίες για τον μηχανισμό του Σαμαρά στην Μεσσηνία έκανε μέσα από την εκπομπή του Γιάννη Πολίτη στην ΝΕΤ, η πρώην υφυπουργός Σοφία Καλαντζάκου.

Η πρώην βουλευτής του νομού κατήγγειλε ότι ζει υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας στο νομό της, από την στιγμή που τοποθετήθηκε δημοσίως υπέρ της υποψηφιότητας Μπακογιάννη για την προεδρία της Ν.Δ.

Είπε, πολλά η Καλαντζάκου που έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Και, έχουν σημασία, αφού καταγγέλλονται την ίδια στιγμή που ο Σαμαράς, εμφανίζεται ως εγγυητής της ενότητας.
Ακόμη και ο Μανώλης έμεινε άφωνος ακούγοντας τα όσα έλεγε η πρώην συνάδελφός του.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να αναφερθεί το πλήρες κείμενο των όσων κατήγγειλε η πρώην βουλευτής της Ν.Δ.

«Έχω τοποθετηθεί (σ.σ. υπέρ της Ντόρας) με αποτέλεσμα να δέχομαι μια πάρα πολύ άσχημη επίθεση και θα σας έλεγα ότι εγώ δεν έκανα ποτέ κρίση στον Σαμαρά παρόλο που έχω ξεκάθαρη άποψη και για την ιστορική του διαδρομή. Γιατί ο Α. Σαμαράς πολιτεύεται από το 1977. Δεν είναι από παρθενογένεση. Είναι 59 χρονών άνθρωπος με τριακονταετή και πλέον πορεία μέσα στο χώρο. Αλλά το να ζω εγώ μια ιδιότυπη τρομοκρατία στη Μεσσηνία και διάφορα στελέχη να δέχονται επιθέσεις από εκεί μηχανισμούς, τοπικούς μηχανισμούς, ότι είμαστε αποστάτες, προδότες, αχάριστοι διότι τοποθετούμαστε ανοιχτά. Αν ο κ. Σαμαράς τα αποδοκιμάζει, θα τον παρακαλούσα πολύ να βγει και να το πει δημόσια...*http://parapolitika.gr/node/13493
Διαβάστε Περισσότερα...