Τρίτη 28 Απριλίου 2009

zino.gr - Το Ελληνικό «Facebook»...


Το Ελληνικό Facebook που φέρει το όνομα Zino, δημιούργησαν δύο 20χρονοι φοιτητές από τα Ιωάννινα, οι οποίοι μίλησαν στον ALPHA για την έμπνευση τους και για την ανταπόκριση που έχει κυρίως στους νέους....................

Ο Διονύσης Ζήνδρος και ο Χρήστος Παππάς ακολούθησαν το παράδειγμα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, του Αμερικανού φοιτητή που ξεκίνησε το Facebook για να περάσει την ώρα του και έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος όλων των εποχών. Οι δύο φίλοι έφτιαξαν το zino.gr πριν 1 χρόνο και ήδη αριθμεί 8.000 εγγεγραμμένα μέλη.
Σήμερα το δημιούργημά των δύο φίλων είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, κυρίως στις μικρές ηλικίες και έχει πολλές δυνατότητες, όπως να βάλει κάποιος τις φωτογραφίες του, να έχει κάποιους φίλους, να δημιουργήσει ερωτήσεις που μπορούν να απαντήσουν οι φίλοι του. Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον ο αγαπημένος χώρος για φλερτ μεταξύ των νέων, αφού δεν χρειάζεται ούτε να περιποιηθούν τον εαυτό τους για να βγουν έξω, ούτε να ξοδέψουν χρήματα. Απλά κάθονται στο σπίτι τους και… επιλέγουν. Οι χρήστες του zino.gr μπορούν επίσης να αναρτήσουν τις μουσικές τους προτιμήσεις, τα πολιτικά τους πιστεύω ή τα αγαπημένα τους βιβλία.



Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης





Διαβάστε Περισσότερα...

YouTube: δείτε τι βλέπουν οι φίλοι σας!


Μια δοκιμαστική έκδοση του YouTube λανσάρει η Google επιτρέποντας στους χρήστες να γνωρίζουν τι παρακολουθούν οι φίλοι τους στο site.

Το YouTube RealTime επιτρέπει.................

στους χρήστες να γνωρίζουν πότε οι φίλοι τους είναι online και βλέπουν βίντεο καθώς και να βλέπουν ποια βίντεο παρακολουθούν, τι σχολιάζουν και ποια βίντεο ανεβάζουν.

Το YouTube προσπαθεί να προκαλέσει αλληλεπίδραση στο site σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στις τάσεις της εποχής.

Το Facebook επιτρέπει ήδη την αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών σε βίντεο, φωτογραφίες, σχόλια και link ενώ το νέο MSN.gr αναμένεται να δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν και να σχολιάζουν ταυτόχρονα βίντεο μέσα από το MSN Messenger.

Η υπηρεσία RealTime του YouTube βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο και μόνο 100 εθελοντές θα κληθούν να δοκιμάσουν τις νέες λειτουργίες πριν γίνει ευρέως διαθέσιμη.


e-go.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Τα blog διασώζουν την ενημέρωση στα νησιά Fiji...


Μετά την κατάληψη όλων των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, οι κάτοικοι στα νησιά Fiji στρέφονται τώρα στο διαδίκτυο και στα blog για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις...............


Η στρατιωτική χούντα στην περιοχή έχει καταλάβει τηλεοράσεις και ραδιοφωνικούς σταθμούς «φιλτράροντας» τις ειδήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη χώρα.

Το καθεστώς άλλαξε το σύνταγμα στις 10 Απριλίου επιβάλλοντας πλήρη λογοκρισία. Ως αποτέλεσμα άνθρωποι της κυβέρνησης κατέλαβαν κάθε ειδησεογραφικό μέσο περιορίζοντας την ελευθερία του λόγου.

Τα περισσότερα media αρνήθηκαν να προσαρμοστούν και σταμάτησαν την λειτουργία τους αφήνοντας χώρο στα blog που έγιναν η αποκλειστική πηγή ενημέρωσης.

Οι πεπειραμένοι δημοσιογράφοι στη χώρα έχουν μάθει από λογοκρισία καθώς έχουν γίνει πολλά πραξικοπήματα από το 1987 μέχρι το 2006 που έγινε η τελική κατάληψη της χώρας.

Πολλά από τα blog έχουν ειδησεογραφικό χαρακτήρα ενώ άλλα βασίζονται σε φήμες και ρητορική ενάντια στο καθεστώς.

Πολλοί από τους δημοσιογράφους της χώρας τροφοδοτούν με ειδήσεις τα blog συμπληρώνοντας έτσι το κενό ενημέρωσης που υπάρχει στη χώρα λόγω της λογοκρισίας.



e-go.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάν Παγωτού!!! μμμμμ.....



Πριν 30 χρόνια ακριβώς, σε ένα πρώην εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο, που σήμερα πουλάει παγωτό, ουρές ανθρώπων συνωστίζονταν για να ακούσουν ένα... ευχαριστώ.
Το «ευχαριστώ» του Ben Cohen και του Jerry Greenfield, των δύο συμμαθητών που ψάχνοντας τι να κάνουν ξεκίνησαν το 1978 να φτιάχνουν παγωτό με το διάσημο πλέον όνομα:.....................


Ben & Jerry. Και επειδή το εγχείρημα «τους πήγε καλά», αυθόρμητα και όπως θα ταίριαζε σε δύο χίπις όπως αυτοί όταν έκλεισαν τον πρώτο χρόνο τους θέλησαν να πουν ευχαριστώ στους φίλους των παγωτών τους. Με ποιο τρόπο; Κερνώντας τους την αγαπημένη τους γεύση.
Η ημέρα αυτή ονομάστηκε FREE CONE DAY (Ημέρα Δωρεάν Παγωτού) και οργανώνεται από τότε κάθε χρόνο σε όλες τις αγορές των Ben & Jerry’s.




Τα θρυλικά παγωτά Ben & Jerry’s είναι πιστά στο παγκόσμιο κέρασμα παγωτού κάθε Απρίλη, και φέτος που κλείνουν ένα χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα, το γιορτάζουν και σας περιμένουν.

Το FREE CONE DAY των Ben & Jerry’s γιορτάζεται, σήμερα, σε 4 σημεία:
Στην Αθήνα στα:
Ster Cinemas Ίλιον, 18:0021:00
Allou! Fun Park, 18:0022:00
Golden Hall, 16.0020.00
Στη Θεσσαλονίκη στα Ster Cinemas στο Εμπ. Κέντρο Μακεδονία 18:0021:00





Διαβάστε Περισσότερα...