Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Το ντεμπούτο της Katie Holmes στο Broadway!



Η Katie Holmes πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στη σκηνή του Broadway στο έργο "All My Sons" του Arthur Miller.
Η διάσημη ηθοποιός την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε την πρώτη ανεπίσημη πρώτη παράσταση του "All My Sons". Ανάμεσα στους θεατές που παρακολούθησαν την πρεμιέρα της Holmes ήταν ο διάσημος σύζυγός της Tom Cruise και ο Dustin Hoffman. Στις δηλώσεις του ο Tom Cruise τόνισε πως είναι πολύ υπερήφανος για τη σύζυγό του ενώ πρόσθεσε πως η παράσταση ήταν εκπληκτική.
Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου. Στο "All My Sons", τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο Simon McBurney, εκτός από την Holmes συμμετέχουν ακόμα οι John Lithgow και Dianne Wiest.



Διαβάστε Περισσότερα...

Νέο ερωτικό σκάνδαλο στην κυβέρνηση της Αυστραλίας με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Bill Shorten!



Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούσαν ως μελλοντικό πρωθυπουργό της Αυστραλίας.

Ο λόγος για τον βουλευτή του Εργατικού κόμματος, Μπιλ Σιόρτεν, το πολιτικό μέλλον του οποίου διαγράφεται αβέβαιο μετά την δημοσιοποίηση της σχέσης του με την κόρη της γενικού κυβερνήτη της Αυστραλίας, Χλόη Μπράϊς.

Ο κ. Σιόρτεν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, φέρεται να είπε στη γυναίκα του, κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα πρόσφατα ότι "δεν θέλει να είναι άλλο παντρεμένος".

Η σύζυγός του Ντέμποραχ Μπιλ, η οποία έχει χαρακτηρισθεί "πριγκίπισσα του Εργατικού κόμματος" έπαθε σοκ. Η κα Μπιλ είναι κόρη του ιδιαίτερα εύπορου πρώην Φιλελεύθερου βουλευτή κ. Τζούλιαν Μπιλ και (αν και από το κόμμα της αντιπολίτευσης) βοήθησε τον κ. Σιόρτεν να κερδίσει την εύνοια του κόσμου του κεφαλαίου.

Η κόρη της γενικού κυβερνήτου, κα Χλόη Μπράϊς, μητέρα δυο παιδιών, έχει χωρίσει με τον αρχιτέκτονα Ρότζερ Πάρκιν.

Ο κ. Σιόρτεν είχε σχέση και συζούσε και με την σημερινή Ομοσπονδιακή υπουργό, Νίκολα Ρόξον.

Για την ώρα το γραφείο του Αυστραλού πρωθυπουργού, Κέβιν Ραντ, κρατά αποστάσεις από το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και απειλεί την κυβέρνησή του.


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνελήφθη για ναρκωτικά ο Τζορτζ Μάικλ



Νέες περιπέτειες με τη δικαιοσύνη για τον Τζόρτζ Μάικλ.
Ο γνωστός τραγουδιστής- κυπριακής καταγωγής- συνελήφθη σε δημόσια τουαλέτα στο Λονδίνο, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια.
«Ένας 45χρονος συνελήφθη στις 19 Σεπτεμβρίου, καθώς είχε στην κατοχή του ναρκωτικά χάπια Hampstead», ήταν η λιτή ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας, η οποία δεν ανέφερε το όνομα του διάσημου τραγουδιστή.
Ο Τζορτζ Μάικλ που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα, όπου κρατήθηκε για λίγες ώρες, με την κατηγορία της κατοχής φαρμάκων Α, και Γ κατηγορίας επικινδυνότητας, όπως κατηγοριοποιούν οι Βρετανοί τα ναρκωτικά χάπια.
Μόλις τον περασμένο μήνα, είχε ολοκληρώσει μια παγκόσμια περιοδεία σε 25 χώρες, την πρώτη εδώ και 15 χρόνια.
Ο τραγουδιστής απασχόλησε για πρώτη φορά τις διωκτικές αρχές το 1998, όταν τέθηκε υπό κράτηση από έναν μυστικό αστυνομικό, για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα στο Μπέβερλι Χιλς. Η σύλληψή του έγινε η αιτία να αποκαλυφθεί η ομοφυλοφιλία του και η σχέση του με τον Aμερικανό Κένι Γκος.
Το 2006 ήρθε και πάλι σε "σύγκρουση" με το νόμο, όταν βρέθηκε αναίσθητος και πεσμένος έξω από το αυτοκίνητό του, ενώ τον περασμένο Μάιο του απαγορεύτηκε η οδήγηση για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.





Διαβάστε Περισσότερα...

Marriot Blast - CCTV - Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στο Πακιστάν...

.





.


Διαβάστε Περισσότερα...

CERN: Εκτός λειτουργίας για δύο μήνες ο επιταχυντής!






Για δύο μήνες θα παραμείνει εκτός λειτουργίας ο τεράστιος επιταχυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN), όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του οργανισμού από τη Γενεύη.
"Σημειώθηκε ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής. Ένα στοιχείο του μηχανήματος θα πρέπει να επιδιορθωθεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζέιμς Γκίλις.
Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) σταμάτησε για πρώτη φορά λίγες ημέρες αφότου τέθηκε σε λειτουργία, στις 10 Σεπτεμβρίου, λόγω ενός ηλεκτρολογικού προβλήματος που επηρέαζε το σύστημα ψύξης του κυκλώματος. Ξαναλειτούργησε την Παρασκευή αλλά σταμάτησε και πάλι.





Διαβάστε Περισσότερα...

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Super League και η βαθμολογία...




ΣΑΒΒΑΤΟ 20/9


ΛΑΡΙΣΑ- ΞΑΝΘΗ 0-1 (14’ Αγκάλι)

ΑΡΗΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2 (10’ Χαβίτο/19’ Κλέιτον, 26’ Ίβανσιτς)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΠΑΟΚ 0-1 (65’ Μουσλίμοβιτς)


ΚΥΡΙΑΚΗ 21/9

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-1 (2’Ορφανός/37’ Μοντόγια)

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ- ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-2 (59’ Ζεάν, 65’ Τσέζαρεκ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 4-1 (23’ Κοβάσεβιτς, 27’ Γκαλέτι, 81’ Ντιόγκο, 88’ Όσκαρ/85’ Τάντιτς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΟΦΗ 1-1 (61’Κουμορτζί/65’ Εντόι)

ΑΕΚ- ΗΡΑΚΛΗΣ (ξεκίνησε στις 9.15μμ)


Η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.


Η επόμενη αγωνιστική, 4η:

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/9

ΟΦΗ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:00, Νova)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ- ΛΑΡΙΣΑ (19:00, Alpha)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/9

ΗΡΑΚΛΗΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (17:00)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ- ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (17:00)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΑΕΚ (19:00, Nova)

ΞΑΝΘΗ- ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (19:00, NET)

ΠΑΟΚ- ΑΡΗΣ (21:15, Νova)

TΕΤΑΡΤΗ 29/10* (Αναβλήθηκε λόγω της συναυλίας της Μαντόνα στο ΟΑΚΑ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (19:00, NET)



Διαβάστε Περισσότερα...

Στη Μεσσηνία ο τοξικός λαγοκέφαλος;;;...



Πληθαίνουν οι πληροφορίες από ψαράδες για εμφάνιση του θανατηφόρου ψαριού "λαγοκέφαλος" στη θαλάσσια περιοχή της Μεσσηνίας!


Αξίζει να σημειωθεί πως, οι ιχθυολόγοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον και εγρήγορση το φαινόμενο επανεμφάνισης στη χώρα μας του τοξικού ψαριού, το οποίο μεταναστεύει από τον Ινδικό ωκεανό σε θερμά νερά, όπως της Μεσογείου.


Ο "λαγοκέφαλος" έχει μήκος περίπου 70 εκατοστά και βάρος 1.200 γραμμάρια, και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος αφού περιέχει νευροτοξίνη, μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο σε όποιον τον καταναλώσει.



*Για να έχουμε το νου μας...

Και ιδίως όσοι είναι καλοφαγάδες και... ψαροφαγάδες!!!




Διαβάστε Περισσότερα...

Ο νέος “Καποδίστριας” θα επιλύσει τα χρόνια προβλήματα ή θα αυξήσει τα υπάρχοντα;






*Άρθρο
του Δημήτρη Μανιατάκη,
Προέδρου Μανιατακείου Ιδρύματος,
στην "Ελευθερία".





Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του δεύτερου σταδίου ανάπτυξης του σχεδίου “Καποδίστριας”, ήτοι να προχωρήσει στη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση δήμων και νομαρχιών με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους. Αναμφισβήτητα, ο “Καποδίστριας II” θα συμβάλει στην αποκέντρωση των εξουσιών και θα δώσει μεγαλύτερο βάρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Πρόκειται περί ενός μέτρου απόλυτα θετικού και προσαρμοσμένου στη σημερινή πραγματικότητα της περιφερειακής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Υπάρχουν, όμως, ερωτηματικά ως προς την οργάνωση και τη μεθοδολογία εφαρμογής του μέτρου. Για παράδειγμα, αναφορικά με τη μεθοδολογία επιλογής των δήμων, βάσει ποίων κριτηρίων επιλέγεται ο αριθμός των δήμων που θα αποτελέσουν το νέο διευρυμένο; Υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι αυτή η επιλογή θα λάβει χώρα στη βάση των γεωγραφικών ενοτήτων και μόνο, λαμβανομένων υπ’ όψιν των στενά εννοουμένων συμφερόντων με στόχο την αποφυγή κοινωνικών τριγμών και αντιθέσεων.
Φυσικά και θα πρέπει να συνυπολογισθούν οι προτιμήσεις των άμεσα ενδιαφερόμενων πλευρών, όμως αυτό είναι το πλέον βασικό κριτήριο σε μια τόσο ουσιαστική τομή στη δομή του σύγχρονου κράτους; Ένα επιπλέον ερώτημα αφορά τη δυνατότητα των νέων δήμων για την αυτοδύναμη ανάπτυξή τους σε τομείς που άπτονται των κοινωνικών υπηρεσιών όπως τα δίκτυα, η υγεία, η εκπαίδευση κ.λπ. και του πολιτισμού. Υπάρχουν μελέτες, ουκ ολίγες, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στα Επιχειρησιακά Σχέδια Ανάπτυξης των υπαρχόντων δήμων και που αποτελούν μια βάση προβληματισμού για την προαναφερθείσα αυτοδύναμη ανάπτυξη. Εχουν ληφθεί υπ’ όψιν αυτές οι μελέτες;
Η πολύχρονη εμπειρία στην περιφερειακή ανάπτυξη καθώς και στη Δημόσια Διοίκηση αλλά κυρίως στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, αναπόδραστα οδηγεί στο ότι τα προηγούμενα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν προτού υπάρξει εφαρμογή του “Καποδίστρια ΙΙ”.
Μια τεχνοκρατική επιλογή των νέων διευρυμένων δήμων και νομαρχιών είναι σίγουρο ότι θα απαντήσει ικανοποιητικά στην όποια απορία ή ακόμα και στην αγωνία των ενδιαφερόμενων δημοτών.
Αντίθετα, μια πολιτική επιλογή είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μικρές ή μεγάλες περιπέτειες με το αντίστοιχο κοινωνικοοικονομικό κόστος. Ο στόχος των νέων διευρυμένων ενοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση της σχέσης κόστους/ωφελειών για το δημότη.
Ο δημότης, δηλαδή, με το μικρότερο δυνατό κόστος θα πρέπει να απολαμβάνει τη μέγιστη ωφέλεια από το δήμο ή τη νομαρχία.
Σήμερα είναι ελάχιστες αυτές οι ενότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προσφέρουν το μέγιστο της ωφελείας. Συνήθως ο πολίτης προσέρχεται στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την πεποίθηση ότι είναι ένας ακόμα μοχλός της κρατικής γραφειοκρατίας. Αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές, διότι ο δήμος είναι αναποτελεσματικός, λόγω της αδυναμίας του να είναι οικονομικά βιώσιμος στη σημερινή πραγματικότητα. Χρειάζεται, λοιπόν, ειδικά όταν γίνεται λόγος για οικονομική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να εξευρεθεί τρόπος που να εξασφαλίζονται τα απαιτούμενα έσοδα σε επίπεδο ΟΤΑ.
Η δημιουργία ενοτήτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης οικονομικά βιώσιμων, άρα και αποτελεσματικών στην παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη, είναι δυνατή αρκεί να υπάρχουν η κατάλληλη μεθοδολογία, υποδομή και φυσικά η αντίστοιχη βούληση. Ετσι, στο παρόν στάδιο προπαρασκευής των νέων ενοτήτων, θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση βάσει της επιχειρησιακής ανάλυσης καθώς και του γραμμικού προγραμματισμού με στόχο την μεγιστοποίηση της σχέσης κόστους/ωφελείας που προαναφέρθηκε.
Επίσης θα πρέπει σε κάθε νέα ενότητα να εκτιμηθούν grosso modo οι δυνατότητες ανάπτυξης των ιδίων πόρων προς όφελος του δήμου.
Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί η ροή των εσόδων υπέρ δήμου, έτσι ώστε να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του νέου δήμου και να ανακατανεμηθεί το προσωπικό βάσει των αναγκών ανάπτυξης και καλύτερης παροχής υπηρεσιών με κριτήρια παραγωγικότητας.
Η ανακατανομή των υπηρεσιών του δήμου θα πρέπει να λάβει χώρα κυρίως σε οριζόντια διάρθρωση παρά σε κάθετη, θα πρέπει, δηλαδή, να ανταποκρίνεται μέχρι και σε επίπεδο οικισμού, προκειμένου να αυξηθεί στο έπακρον η παροχή υπηρεσιών. Επίσης θα πρέπει να προσδιορισθούν οι δυνατότητες του κάθε νέου Δήμου σε ό,τι αφορά την περιουσία του και δη την ακίνητη, προκειμένου να υπάρξει αξιοποίησή της προς όφελος των πολιτών και ειδικά σε ό,τι αφορά την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό. Θεωρητικά αυτές οι ενέργειες είναι εφικτές και σε σύντομο χρόνο υλοποιήσιμες εάν αξιοποιηθούν τα υφιστάμενα Επιχειρηματικά Σχέδια.
Οι νέοι Δήμοι θα πρέπεινα είναι αυτοδύναμοι, τουλάχιστον στο κόστος λειτουργίας τους, να παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες στους δημότες στη βάση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών και φυσικά θα πρέπει να φροντίζουν για την ύπαρξη πρόσθετων πόρων με στόχο την ανακατανομή υπέρ των δημοτών. Μόνο έτσι υπάρχει πιθανότητα για την ανάπτυξη της ελληνικής επαρχίας με στόχο την αποσυμφόρηση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και την ομαλότερη ανάπτυξη όλης της χώρας.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ... ΛΟΓΩ ΣΦΟΔΡΟΥ ΕΡΩΤΑ;;;...



Αυτή δεν είναι απλώς μια είδηση...


Είναι... "Η Είδηση"!!!...



Πριν λίγο, μας ήρθε η πληροφορία ότι, "τα βέλη του έρωτα "χτύπησαν" γνωστό (άλλοι τον ξέρουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο...) Αυτοδιοικητικό παράγοντα στη Μεσσηνία!!!"...


Πολύ δυνατό "χτύπημα", αφού, όπως μας είπαν, όλη τη μέρα σιγοτραγουδάει "είμαι φουλ ερωτευμένος με την πάρτη σου..."!!!


Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό που αναπτύχθηκε αυτός ο σφοδρός έρωτας, έχει γίνει άλλος... άνθρωπος!!!


Ευδιάθετος, χαμογελαστός και... όλη τη μέρα με το κινητό στο χέρι ή θα στέλνει μηνύματα ή θα μιλάει με το "ζουζουνάκι" του (έτσι αποκαλεί τη σύντροφό του!)...



Συνεργάτης του blog, άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά τον εν λόγω Αυτοδιοικητικό να λέει ότι, "Θέλει να αποσυρθεί από τα κοινά και... να αφιερώθει στο "ζουζουνάκι" του!!! Τί να του προσφέρουν τα κοινά, όταν τα έχει δίπλα του το "ζουζουνάκι" του???"...



***Περισσότερες πληροφορίες, προσεχώς...



Υ.Γ.1. Πάντως, αν το "ζουζουνάκι του" είναι αυτή που μάθαμε, χαλάλι του!!!...

Θα χάσει, βέβαια, η Αυτοδιοίκηση, αλλά θα κερδίσει ο Έρως!!!!


Υ.Γ.2. Μην ψάξετε να βρείτε τους εργένηδες Αυτοδιοικητικούς για να βρείτε ποιός μπορεί να είναι, γιατί πολύ απλά, εμείς δεν γράφουμε ότι είναι εργένης!!!...


Αυτά, για την ώρα........



.



Διαβάστε Περισσότερα...

Καλαματιανοί παρ’ ολίγον κληρονόμοι των ξεχασμένων ασφαλιστηρίων της Νew Υork Life Ιnsurance Company!...



Μία είδηση που κυκλοφόρησε τον τελευταίο μήνα και έχει να κάνει με την αμερικανική εταιρεία Νew Υork Life Ιnsurance Company, η οποία, όπως έγινε γνωστό, αναζητά τους απογόνους Ελλήνων που έχουν κάνει ασφάλεια ζωής, κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ 1882 και 1914, προκειμένου να τους αποζημιώσει, «αναστάτωσε» και την Καλαμάτα. Άλλωστε, δεν ήταν και λίγοι οι Καλαματιανοί που την περίοδο εκείνη πήγαν να βρουν την τύχη τους στις ΗΠΑ. Ένας από αυτούς ήταν και ο Παναγιώτης Αγγελής, ο οποίος βρέθηκε στο… Νέο Κόσμο στις αρχές του εικοστού αιώνα.Όπως μας έλεγε ο συνονόματος εγγονός του Παναγιώτης Αγγελής, «μόλις διαβάσαμε στις εφημερίδες ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ψάχνει Έλληνες που είχε ασφαλίσει στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, θυμήθηκα ότι ο παππούς μου δούλευε στη Νew Υork Life Ιnsurance Company. Έτσι, ξεκίνησα να ψάχνω στα παλιά οικογενειακά κειμήλια προκειμένου να βρω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα και ειδικότερα αν ο παππούς είχε κάνει κάποια ασφάλεια ζωής, αν και γνώριζα εκ των προτέρων ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν από τις περιοχές της Μικράς Ασίας, όπως η Σμύρνη, από την Κωνσταντινούπολη και από περιοχές της Βορείου Ελλάδος, όπως η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες και η Καβάλα. Τελικά, μετά από έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι ο παππούς μου δε βρίσκεται στη λίστα αυτή». Ο παππούς Παναγιώτης Αγγελής μπορεί να μην είχε κάνει ασφαλιστήριο στην αμερικάνικη εταιρεία, όμως το πέρασμά του από το… Νέο Κόσμο ήταν στενά συνδεδεμένο με την αμερικάνικη εταιρεία, αφού, όπως μάθαμε, δούλευε εκεί επί χρόνια.Σύμφωνα με τα λόγια του εγγονού: «Ο Παναγιώτης Αγγελής βρέθηκε στις ΗΠΑ στις αρχές του 1900. Όταν έφτασε στη Νέα Υόρκη φιλοξενήθηκε στο σπίτι του, επίσης Καλαματιανού, Σωτήρη Βούλγαρη, ο οποίος δούλευε ήδη στην εταιρεία Νew Υork Life Ιnsurance Company. Έτσι, βοήθησε τον παππού μου να βρει κι αυτός με τη σειρά του εκεί δουλειά για τα προς το ζην. Στην αρχή έπιασε δουλειά στο εστιατόριο της εταιρείας, ως λαντζέρης. Στη συνέχεια έφτασε να γίνει αρχιμάγειρας στο εστιατόριο, στο οποίο έτρωγαν 3.500 εργαζόμενοι».«Όπως και να ’χει, μπορεί σ’ αυτή την ιστορία με τα ξεχασμένα ασφαλιστήρια να μην έχουμε καμία σχέση, αλλά η είδηση που διάβασα στις εφημερίδες ήταν μια ευκαιρία για να θυμηθούμε πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος», συμπλήρωσε ο κ. Αγγελής.Σε ανάλογο ρεπορτάζ, πάντως, της εφημερίδας «Νέα» υπάρχει εμπλοκή της Καλαμάτας στο θέμα. Όπως αναφέρει ο Ευστράτιος Τσακπινέλλης, μόλις πληροφορήθηκε την ιστορία με τα ξεχασμένα ασφαλιστήρια, «πήρα το γιο μου τηλέφωνο που ζει στην Καλαμάτα και του ζήτησα να μπει στην ιστοσελίδα της εταιρείας, όπου αναφέρονται τα ονόματα των δικαιούχων και να δει αν πράγματι είναι το όνομα του παππού μου, που λεγόταν- όπως και εγώ- Ευστράτιος Τσακπινέλλης του Νικολάου. Πράγματι, βρήκε το όνομα, συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία και τα τηλέφωνα της εταιρείας και θα επικοινωνήσουμε και εμείς με την αμερικανική εταιρεία για να δούμε τελικά τι ακριβώς δικαιούμαστε».Ο ίδιος, βέβαια, δεν είναι ο μοναδικός δικαιούχος του ασφαλιστικού συμβολαίου του παππού του, που είχε συνολικά εννιά εγγόνια. Έτσι, όπως υπογραμμίζει, κρατάει… και μικρό καλάθι: «Δεν περιμένω πολλά πράγματα. Υπολογίζω όσο το δυνατόν πιο λίγα για να είναι και η ‘κρυάδα’ μικρότερη όταν δούμε το πραγματικό ποσό. Πιστεύω, τελικά, ότι όλη αυτή η ιστορία έχει μεγαλύτερη ιστορική και συναισθηματική αξία παρά οικονομική για όλους μας», πρόσθεσε.


Του Αντώνη Πετρόγιαννη





Διαβάστε Περισσότερα...

Αλλοδαποί - 9.000 οι νόμιμοι στη Μεσσηνία!...



Στους 7.615 αριθμούνται οι αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στη Μεσσηνία, ενώ μαζί με αυτούς που έχουν υποβάλει μέρος των απαιτούμενων δικαιολογητικών για νομιμοποίησή τους ανέρχονται περίπου στους 9.000. Από τους 7.615, οι 4.307 είναι άντρες και οι 3.308 γυναίκες. Η πλειοψηφία αυτών είναι αλβανικής υπηκοότητας. Συνολικά, στο νομό μας διαμένουν νόμιμα 5.832 Αλβανοί (3.758 άνδρες και 2.074 γυναίκες). Δεύτεροι σε πληθυσμό, αλλά με πολύ μεγάλη διαφορά, έρχονται οι Ουκρανοί, που είναι 228 (37 άνδρες και 191 γυναίκες) και οι Μολδαβοί, που είναι 213 (73 άνδρες και 140 γυναίκες). Φυσικά, δε περιλαμβάνονται Βούλγαροι, Πολωνοί και Τσέχοι, οι οποίοι πλέον ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Αλλοδαπών Μεσσηνίας Σταύρος Μπαρμπετσέας, έχει ξεκινήσει η χορήγηση αδειών αορίστου χρόνου. Ήδη έχουν δοθεί περίπου 500 τέτοιες άδειες, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν τις προϋποθέσεις για να την πάρουν περισσότεροι από 1.500 αλλοδαποί.Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χρονιές, υπάρχει αύξηση του αριθμού των νομίμων αλλοδαπών. Αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Μπαρμπετσέας, σημαίνει ότι μειώνονται συνεχώς οι αλλοδαποί που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.


Αορίστου διάρκειας


Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπετσέα, αντικείμενο της υπηρεσίας είναι η έκδοση αδειών διαμονής των υπηκόων τρίτων χωρών και τα ζητήματα ιθαγενείας, ανάκτησης, απόκτησης, πολιτογράφησης Ελλήνων της διασποράς ή αλλοδαπών. Οι χορηγούμενες άδειες διαμονής είναι για εξαρτημένη εργασία, ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα και οικογενειακή συνεύρεση των μελών των οικογενειών των αλλοδαπών. Προσφάτως ξεκίνησε και η χορήγηση αδειών αορίστου διάρκειας σε κατηγορίες αλλοδαπών οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 10ετή νόμιμη παραμονή, με άδειες διαμονής στην Ελλάδα. Η άδεια αορίστου διάρκειας δίνει στους αλλοδαπούς περισσότερα δικαιώματα, έχοντας πια τη δυνατότητα να εξασκήσουν οποιοδήποτε επάγγελμα, ενώ στα ανήλικα παιδιά τους, που έχουν άδεια διαμονής, χορηγείται άδεια μέχρι την ενηλικίωση.


Μηχανοργάνωση Δήμων


«Κλείνοντας» ο κ. Μπαρμπετσέας σημείωσε: «Το όλο σύστημα έκδοσης αδειών είναι μηχανογραφημένο και σε on line σύνδεση με το υπουργείο Εσωτερικών. Έχει καταβληθεί προσπάθεια να μηχανογραφηθούν και οι Δήμοι, όπου στην ουσία γίνεται η πρώτη επαφή του αλλοδαπού με υπηρεσία, και να μπορούν να παραλαμβάνουν αιτήσεις. Είναι γεγονός ότι αυτό έχει καθυστερήσει, καίτοι έχει προβλεφθεί από διετίας και έχει εκπονηθεί σχετικό πρόγραμμα. Το σύστημα αυτό μέχρι σήμερα έχουν αναπτύξει στη Μεσσηνία μόνο 6-7 Δήμοι, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος έχει και το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών. Αυτό έχει βοηθήσει και την υπηρεσία μας, προκειμένου να είναι ταχύτερη και αποτελεσματικότερη στην έκδοση αδειών διαμονής. Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι που πέρασε η υπηρεσία είχε φόρτο εργασίας, λόγω του ότι στις 30 Ιουνίου 2008 έληγε σημαντικός αριθμός αδειών, περίπου 4.000. Όλοι οι υπάλληλοι έλαβαν ολιγοήμερες άδειες για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, και καταφέραμε έτσι να φέρουμε εις πέρας το έργο αυτό. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ομαλή περίοδο εργασίας και σε περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά είναι πλήρη, η άδεια εκδίδεται και παραλαμβάνεται από τον αλλοδαπό εντός 15 ημερών».


Της Βίκυς Βετουλάκη





Διαβάστε Περισσότερα...

ΙΚΑ - Σύνταξη από την Αυστραλία...



Δελτίο Τύπου από το ΙΚΑ Καλαμάτας που υπογράφει ο προϊστάμενος Τμήματος Συντάξεων Γρηγόρης Μασούρας, αναφέρει τα εξής:


«Από την 1η Οκτωβρίου τρέχοντος έτους θα αρχίσει να εφαρμόζεται η Συμφωνία Κοινωνικής Ασφάλειας μεταξύ Ελλάδας – Αυστραλίας.
Η συμφωνία καλύπτει μόνο τη σύνταξη γήρατος και εφαρμόζεται:
Στη Γενική Νομοθεσία Κοινωνικής Ασφάλισης που καλύπτει τους μισθωτούς και τους εξομοιούμενους με αυτούς.
Στη Νομοθεσία των Ειδικών συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες μισθωτών.
Στη Νομοθεσία Κοινωνικής Ασφάλισης των αυτοαπασχολούμενων.
Στη Νομοθεσία που αφορά τα πρόσωπα που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.
Η συμφωνία δεν εφαρμόζεται στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης των Δημοσίων Υπαλλήλων και Ναυτικών.
Απαραίτητη προϋπόθεση για εφαρμογή της συμφωνίας είναι η συνολική διάρκεια των περιόδων ασφάλισης στην Ελλάδα να είναι τουλάχιστον τριακόσιες (300) μέρες ασφάλισης.
Αν το συνταξιοδοτικό δικαίωμα θεμελιώνεται με μόνο τον ελληνικό χρόνο ασφάλισης δεν εφαρμόζεται η σύμβαση, δηλαδή δεν συνυπολογίζεται ο χρόνος ασφάλισης στην Αυστραλία, για βελτίωση του ποσού της σύνταξης.
Ο χρόνος διαμονής της Αυστραλίας δεν συνυπολογίζεται για τις χρονικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με τις 10.500, 11.100 και 3.500 ημέρες ασφάλισης.
Με το δεδομένο ότι η συμφωνία εφαρμόζεται μόνο στη σύνταξη γήρατος, σε περίπτωση θανάτου του συνταξιούχου, η σύνταξη γήρατος θα μεταβιβάζεται στους δικαιοδόχους μόνον αν πληρούνται οι αυτοτελείς προϋποθέσεις της Νομοθεσίας μας για τη χορήγηση σύνταξης λόγω θανάτου.
Το ποσό της παροχής σύνταξης που θα καταβληθεί στους δικαιούχους θα είναι αναλογία του ελληνικού χρόνου προς το συνολικό χρόνο ασφάλισης (Ελλάδα και Αυστραλία), που λήφθηκαν υπόψη για τον υπολογισμό του συνολικού ποσού σύνταξης.
Για την εφαρμογή της Συμφωνίας ως Οργανισμός σύνδεσης για την Ελλάδα ορίζεται το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για όλες τις περιπτώσεις ασφαλισμένων εκτός αυτών που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ όπου την ευθύνη την έχει ο ΟΓΑ.
Ο κάθε ασφαλισμένος θα απευθύνεται στο Ταμείο του και η Διοίκηση του Ταμείου του θα απευθύνεται στον Οργανισμό σύνδεσης που είναι η διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Όσοι από τους ενδιαφερόμενους δεν έχουν πραγματοποιήσει χρόνο ασφάλισης στην Ελλάδα μπορούν να επικοινωνούν και απευθείας με τον αρμόδιο Αυστραλιανό φορέα CENTRELINK στο τηλέφωνο 0080061126209, απευθείας γραμμή χωρίς χρέωση.
Πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στο τμήμα συντάξεων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Καλαμάτας, Φιλελλήνων 38, πρώτος όροφος, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες τηλ. 27210-63362 έως 70
».





Διαβάστε Περισσότερα...

Συκική - Πιστοποίηση με GLOBALGAP V3!




Πιστοποίηση για την παραγωγή σύκων σύμφωνα με το πρωτόκολλο GLOBALGAP V3 έλαβε η Ομάδα Παραγωγών «ΣΥΚΙΚΗ – Κεντρική Ένωση Σύκων και Ξηρών Καρπών Συν. Πε.», σύμφωνα με ανακοίνωση της EUROCERT, ενός από τους μεγαλύτερους φορείς πιστοποίησης με μακρόχρονη εμπειρία επιθεωρήσεων στον κλάδο των τροφίμων.
Σύμφωνα με τη EUROCERT, στόχος της Συκικής είναι η διάθεση ασφαλών προϊόντων που έχουν καλλιεργηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου GLOBALGAP V3 το οποίο εστιάζει στην Ορθή Γεωργική Πρακτική. Η Ομάδα Παραγωγών Συκική εφάρμοσε με επιτυχία το πρωτόκολλο και πιστοποιήθηκε από την EUROCERT με Αριθ. Πιστοποιητικού EUROCERT/1082/2008.
Την ευχάριστη είδηση της πιστοποίησης κατά GLOBALGAP, πρωτοκόλλου που ξεκίνησε ως EurepGAP σε εφαρμογή των απαιτήσεων των μεγάλων ευρωπαϊκών σουπερμάρκετ, επιβεβαίωσε στο «Θ» ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου και την ανέλυσε ο διευθυντής της Οργάνωσης Δημήτρης Κυριαζής.

Διεύρυνση ομάδας
Στην αρχική ομάδα των 100 περίπου παραγωγών μετέχει και ο πρόεδρος Παναγιώτης Παπαγεωργίου, θεωρώντας πως η πιστοποίηση αυτή θα αποτελέσει εφόδιο για καλύτερη πρόσβαση του σύκου στις αγορές. Μάλιστα, επεσήμανε μιλώντας στο «Θ» ότι εκτιμάται πως του χρόνου θα μπουν στην ομάδα αυτή οι παραγωγοί σε ευρεία κλίμακα.
Ο κ. Κυριαζής ανέφερε πως μετά την εφαρμογή των πιστοποιήσεων ISO και HACCP, η αγορά τείνει να καταστήσει υποχρεωτική και την πιστοποίηση κατά GLOBALGAP. «Κάναμε μια αρχή με 100 περίπου μέλη, τύπου πιλοτικού, για να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες επέκτασης και ποια τα προβλήματα. Σκοπός είναι σταδιακά τα επόμενα έτη να ενταχθούν όλοι οι παραγωγοί», μας είπε ο κ. Κυριαζής. Το να μπουν την πρώτη χρονιά όλοι οι περίπου 4.000 παραγωγοί της Συκικής είναι απαγορευτικό και λόγω αριθμού και λόγω κόστους. Για την πρώτη χρονιά δε θα επιβαρυνθούν οι παραγωγοί με το κόστος αλλά η Οργάνωση, με απόφαση του ΔΣ.

Εφαρμογή κανόνων
Οι περιοχές με τους συκεώνες όπου εφαρμόστηκε η πιστοποίηση κατά GLOBALGAP είναι διάσπαρτες στη Μεσσηνία, με τη μεγαλύτερη να εντοπίζεται σε Μάνεση, Αριστομένη και Ελληνοεκκλησιά. Σε εφαρμογή όσων ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο, υπάρχει γεωπόνος σύμβουλος και προδιαγραφές που ορίζουν τον τρόπο καλλιέργειας για να βγαίνει ασφαλές και υγιεινό προϊόν. Θα πέσει το σωστό λίπασμα στη σωστή ποσότητα, θα γίνει το κλάδεμα που πρέπει, ο ψεκασμός που πρέπει, θα τηρηθούν δηλαδή όλες οι προδιαγραφές από το κλάδεμα μέχρι τη συγκομιδή, με συμβουλές και άμεση επιτήρηση από γεωπόνο και καταγραφή των ενεργειών σε ειδικό βιβλίο, όπως μας είπε ο κ. Κυριαζής.
«Δίνει μια νέα πορεία για το σύκο, δίνει κύρος και ένα διαβατήριο για την εξαγωγή του προϊόντος» αυτή η πιστοποίηση, επεσήμανε ο διευθυντής της Συκικής. Σημείωσε δε, πως καταβάλλεται προσπάθεια ώστε τα προερχόμενα από πιστοποιημένη καλλιέργεια σύκα να δοθούν σε ενδιαφερόμενους πελάτες χωριστά.

Του Κώστα Κοντοθανάση



Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ...






Συνεχίστηκαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 2ου Πολυπολιτισμικου Φεστιβάλ στην Κυπαρισσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών "ΓΑΙΑ" με τη στήριξη (φέτος) του Δήμου.

Το Φεστιβάλ έχει σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία με πλήθος συμμετεχόντων αφού τα θέματα που αναπτύσσονται στις εκδηλώσεις είναι σημαντικά και ενδιαφέροντα...


Οι εκδηλώσεις χθες και σήμερα...


Χθες το απόγευμα - Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά σχολικής ηλικίας με την Περιβαλλοντική ομάδα εθελοντών «Αρχέλων» και την ζωγράφο Isabelle Bachmann,

το βράδυ - ομιλίες με θέματα «Ο ρατσισμός μέσα από τα μάτια του κοινωνικού επιστήμονα» με την Αγγελική Ρουμελιώτη κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Υγείας Μεσσηνίας, «Όταν οι μετανάστες οργανώνονται» με την Λωρέτα Mac Cauley από την "Ένωση Αφρικανών Γυναικών", «Ένα κίνημα γεννιέται» με την Σόνια Μητραλιά από το κίνημα "Όχι στον Ρατσισμό από την Κούνια".

Συντόνισε η Δήμητρα Ψαρούλη – Τσουμελέα, κοινωνική λειτουργός και νομαρχιακή σύμβουλος.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, ακολούθησε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Silencio” και στη συνέχεια παρουσίαση χορών από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων από το Σιέρα Λεόνε και από την Βουλγαρία (με το συγκρότημα «Rodina») ενώ παράλληλα προσφέρονταν φαγητά με παραδοσιακές γεύσεις από διάφορες χώρες.


Σήμερα το πρωί δόθηκε παράσταση καραγκιόζη με το θίασο του Κώστα Μακρή και στις 8 το βράδυ θα γίνει προβολή των ταινιών: «Το ταξίδι: Το ελληνοαμερικάνικο όνειρο» της Μαρίας Ηλίου , «Μικρές Οδύσσειες» ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ και οι ταινίες από το 132ο δημοτικό σχολείο Αθηνών: «Παιχνίδια από τις πατρίδες μας» και «Παιχνίδια από τις πατρίδες μας μαζί με τους γονείς μας».




Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η 174η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!






Σήμερα το πρωί, στο Άνω Ψάρι του Δήμου Δωρίου, τιμήθηκε η 174η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία και ακολούθως εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πρωταγωνιστών της Μεσσηνιακής Επανάστασης Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα οι οποίοι κατάγονταν από το Ψάρι.
Για το χρονικό της Επανάστασης και τη δράση των δύο αγωνιστών μίλησε ο συγγραφέας και εκδότης Χρήστος Ρέππας ενώ μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ψαρίου απήγγειλαν ποιήματα.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδησαν 2 τραγούδια (χωρίς μουσική επένδυση), για την εποχή εκείνη, ο γνωστός τραγουδιστής από την περιοχή Λεωνίδας Παπακώστας και ο φέρων το όνομα του Ήρωα της Επανάστασης, Γιαννάκης Γκρίτζαλης
Στην οικία του Γιαννάκη Γκρίτζαλη έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους πολιτικών, αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων και αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Μετά το πέρας των τελετών παρατέθηκε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο Δωρίου.
Μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, ο γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου Παναγιώτης Μπαζίγος, οι Αντινομάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο επικεφαλής της «Ανατροπής» Χρήστος Μαλαπάνης, ο επικεφαλής της «Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος, οι Δήμαρχοι, Δωρίου Αντώνης Τάκης, Ανδανίας Γιώργος Διαγούπης και Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας – απόγονος του Γιαννάκη Γκρίτζαλη, Θεόδωρος Γκρίτζαλης, ο προϊστάμενος της ΤΥΔΚ Τάσος Αγγελής, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας Κώστας Πολίτης, Νομαρχιακοί, Δημοτικοί, Τοπικοί Σύμβουλοι κ.α.





Διαβάστε Περισσότερα...

Τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις - Στις τρεις μπροστά το ΠΑΣΟΚ, στη μία η Ν.Δ...



Τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού καταγράφουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο, εκ των οποίων οι τρείς δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, και μία στη ΝΔ.


Στην παράσταση νίκης, ωστόσο, η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα.


H μέτρηση της OPINION για το ΒΗΜΑ "οδηγεί" σε εξακομματική βουλή, με τη ΝΔ να καταγράφει ποσοστό 27,1% ,το ΠΑΣΟΚ να προηγείται κατά 2,6 μονάδες και ποσοστό 29,7%,το ΚΚΕ 6,6 %,το ΣΥΡΙΖΑ με 10,6,ο ΛΑΟΣ με 4,5 και οι Οικολόγοι να ξεπερνούν το κοινοβουλευτικό πλαφόν με 3,8%.


Στη μέτρηση της ALCO για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 2%. Η ΝΔ επιλέγεται απο το 26,1% των ερωτηθέντων,το ΠΑΣΟΚ απο το 28,1%, το ΚΚΕ επιλέγει το 6,7%,τον ΣΥΡΙΖΑ το 8,5%, το ΛΑΟΣ το 4,8%.


Στη δημοσκόπηση της RASS για το ΠΑΡΟΝ η ΝΔ προηγείται οριακά με 0,6% και κερδίζει την προτίμηση του 30,7% ,έναντι 30,1% του ΠΑΣΟΚ, 8,1% του ΚΚΕ , 10,2% του ΣΥΡΙΖΑ και 4,6% του ΛΑΟΣ.


Στην μέτρηση της ΜRΒ για τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με 1,1%. Η ΝΔ κερδίζει το 26,8% των προτιμήσεων, το ΠΑΣΟΚ το 27,9%, το ΚΚΕ το 7,3% τον ΣΥΡΙΖΑ το 11,4%, το ΛΑΟΣ το 4,8% και τους οικολόγους το 2,9%. Οι πολίτες πάντως συνεχίζουν να θεωρούν ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.


Στη μέτρηση της MRB το 45,4% εκτιμά ότι τις εκλογές θα κερδίσει το κυβερνών κόμμα, το 35% το ΠΑΣΟΚ,ενώ κανένα απαντά το 10,5%.

Η ψαλίδα ανοίγει ακόμη περισσότερο στην μέτρηση της RASS με το 52,1% να εκτιμά ως νικητή των εκλογών τη ΝΔ ,ενώ το 39,7% το ΠΑΣΟΚ.


Στη μέτρηση της RASS το 43,7% θεωρεί τον πρωθυπουργό καταλληλότερο από τον Γ. Παπανδρέου τον οποίο επιλέγει το 34%, ενώ κανέναν απαντά το 21%.
Στην μέτρηση της MRB τα ποσοστά αντιστοίχως είναι 32,8% για τον κ. Καραμανλή, 26,9% για τον κ. Παπανδρέου, ενώ κανένας λέει το 20,9%.





Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Kυριακάτικου Τύπου...


Οι τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις
[Βλέπε άρθρο] , η κατάσταση στην κυβέρνηση,
η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, οι αλλαγές στον πολεοδομικό χάρτη της χώρας,
η μονιμοποίηση εργαζομένων μέσω stage,
ο φάκελος των κλειστών επαγγελμάτων και το κόστος της οικονομικής κρίσης κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου:


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "4 υπουργούς καίει -πρώην και νυν- ο κτηματομεσίτης ηγούμενος. Η Ιερά σύναξη τον απείλησε με εκδίωξη από το 'Αγιον Όρος κατά τη μαραθώνια "απολογία" του την Παρασκευή ενώπιόν της".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Παράθυρο" για μονιμοποίηση. Ευκαιρία για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο μέσω STAGE. Τι αποκαλύπτει στην "Α.τ.Κ" ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκης για τις προϋποθέσεις".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Ο λαός θύμωσε...με τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή. Και νέα δημοσκόπηση: 2,6 μονάδες προηγείται το ΠαΣοΚ".
ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "200.000 στρέμματα στο σχέδιο πόλης. Ραγδαίες αλλαγές στον πολεοδομικό χάρτη της χώρας από το ΥΠΕΧΩΔΕ".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Ανατροπή σκηνικού και στην αντιπολίτευση, ενώ θρυμματίζεται η εικόνα της ΝΔ και του πρωθυπουργού".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Η "Νέα Δημοκρατία" τραβάει από ...31!, ενώ η ξεθωριασμένη πράσινη τσόχα στον πάγκο της πολιτικής γίνεται και πάλι καταπράσινη με βαφές Λουκαϊτη".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Εκλογικό ντέρμπι. ΠΑΣΟΚ 27,9%-ΝΔ 26,8%. Απογοητευμένοι από την κυβέρνηση επτά στους δέκα, προηγείται στην "καταλληλότητα" ο Κ. Καραμανλής".
Η ΕΠΟΧΗ: "Πόθοι στους βάλτους του δικομματισμού."
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πέντε σενάρια Μαξίμου για διέξοδο. Αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον κ. Καραμανλή για υπέρβαση της κρίσης που ταλανίζει την κυβέρνηση".
Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Το πλάνο Καραμανλή για τη νέα κυβέρνηση. Ευέλικτο σχήμα με συρρίκνωση υπουργείων και νέα πρόσωπα".
Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Αφασία στο Μαξίμου. Αδυναμία πρωτοβουλιών "φυγής προς τα εμπρός". Σαν το χαλάζι οι δημοσκοπήσεις, πιστοποιούν τη ρευστότητα. Στο απόλυτο χαμηλό ο δικομματισμός".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πολιτική χάος δείχνουν τα γκάλοπ. Αναλυτικά όλα τα στοιχεία από τις 4 νέες δημοσκοπήσεις, της MRB, της OPINION, της RASS και της ALCO".
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κώστα είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει. Πολιορκημένος στη Ραφήνα από σκάνδαλα, έριδες και αρνητικά γκάλοπ ο Κ. Καραμανλής".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σήμερα η συγκέντρωση. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ- ΚΝΕ".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: " Δραστικά μέτρα για ...αλλαγή πλεύσης. Αναγκαία η άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού".
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Ντέρμπι ΝΑΙ ανατροπή ΟΧΙ! προς το παρόν για τα δύο κόμματα εξουσίας...Η ΝΔ προηγείται οριακά 06% (30,7%)".
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Ο Σανιδάς αναζητεί ευθύνες υπουργών. Τι λέει στο ΘΕΜΑ για Βατοπέδιο. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απαντά και διευκρινίζει: Αρχίσαμε με τους "μικρούς" για να φτάσουμε ψηλά".
ΝΙΚΗ: "Η απομυθοποίηση του Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός έχασε κάθε επαφή με την κοινωνία. "
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Τα πάνω κάτω στη Θεσσαλονίκη. Δημοσκόπηση στις Α' και Β' εκλογικές περιφέρειες".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο Ισπανός πρωθυπουργός "ενθαρρύνει" μετανάστες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Μήπως ο κ. Θαπατέρο υπερβάλλει;".

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/21/1566061.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Sunday!...


Διαβάστε Περισσότερα...