Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Αποκαλυπτική έρευνα του Newcastle University: "Οι γυναικείοι οργασμοί εξαρτώνται και απ' το... μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού του συντρόφου τους"









Σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων του βρετανικού πανεπιστημίου του Νιόυκασλ, η ευχαρίστηση που οι γυναίκες παίρνουν όταν κάνουν έρωτα, συνδέεται και με το μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού του συντρόφου τους! Όσο πλουσιότερος είναι ο σύντροφος, τόσο συχνότερα η γυναίκα έχει οργασμό...............

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της έρευνας ο ψυχολόγος δρ. Τόμας Πόλετ, στους Times του Λονδίνου, "η συχνότητα του οργασμού μιας γυναίκας αυξάνει ανάλογα με το εισόδημα του συντρόφου της". Πιστεύει ότι το φαινόμενο αποτελεί "εξελικτική προσαρμογή" βαθειά χαραγμένη στο γυναικείο εγκέφαλο, η οποία καθοδηγεί τις γυναίκες να επιλέγουν πλούσιους. Αναμένονται αντιδράσεις εξ' αιτίας αυτής της μελέτης, καθώς παρουσιάζει τις γυναίκες να είναι εγγενώς "προγραμματισμένες" να κυνηγούν το παχύ πορτοφόλι. Παρόλα αυτά, η έρευνα ανήκει στο συνεχώς διογκούμενο ευρύτερο ρεύμα της εξελικτικής ψυχολογίας, που υποστηρίζει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν γενετική προδιάθεση να "εκμεταλλεύονται" ο ένας τον άλλο προκειμένου να αξιοποιήσουν τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες για επιβίωση των γονιδίων τους.
Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνών, καθώς δεν φαίνεται να έχει κάποια αναπαραγωγική χρησιμότητα, από βιολογική σκοπιά, αφού οι γυναίκες μένουν έγκυες ανεξάρτητα από το πόση ηδονή νιώθουν κατά τη σεξουαλική επαφή. Όμως ο Πόλετ και ο συνεργάτης του καθηγητής Ντάνιελ Νετλ πιστεύουν ότι ο γυναικείος οργασμός αποτελεί εξελικτική προσαρμογή, που καθοδηγεί τις γυναίκες να επιλέγουν και να κρατούν συντρόφους υψηλής ποιότητας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το χρήμα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για το πόσο συχνά έχει οργασμό μια γυναίκα. Σύμφωνα με τον Πόλετ, "η αύξηση του εισοδήματος του συντρόφου έχει άκρως θετική επίδραση στην συχνότητα οργασμού που αναφέρουν οι γυναίκες. Οι πιο επιθυμητοί (σ.σ. δηλαδή πιο πλούσιοι) άνδρες κάνουν τις γυναίκες να βιώνουν περισσότερους οργασμούς".
Προηγούμενες έρευνες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ είχαν δείξει ότι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα του οργασμού, είναι η σωματική συμμετρία και η ελκυστικότητα του συντρόφου. Οι Βρετανοί ψυχολόγοι πάντως επιμένουν ότι το χρήμα είναι ακόμα σημαντικότερος παράγων.
Τελικά, σε αυτή τη ζωή, φαίνεται πως οι φτωχοί δεν μπορούν να ελπίζουν ούτε στον έρωτα!


***Σοφή, λοιπόν, η γνωστή λαική ρήση "θα γυρίσει ο τροχός, θα "πηδήσει" κι ο φτωχός;;;!!!!!!!!! Τάνα φτώχια!!!!!!..........


Διαβάστε Περισσότερα...

«ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ» - ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ 2009 - 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ 2009 – 2010


«ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ»

Φεστιβάλ για την διαδραστική κινητοποίηση του Νομού πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά, σε επίπεδο Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό.


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ»

Το Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2006 στην πανέμορφη πόλη της Κυπαρισσίας.
Αποτέλεσμα Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας και ανταπόκρισης του Μεσσηνιακού κόσμου στην πρόταση: «Ο πολιτισμός δημιουργείται απ’ όλους μας και ανήκει σε όλους».
Το «Μεσσηνίας Όψεις» εδώ και τρία χρόνια συνεπές στο έργο του, κάνει αισθητή την παρουσία του στις πόλεις της Μεσσηνίας στις οποίες πραγματοποιείται (Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι, Νέστορος, Πύλος, Γιάλοβα, Καλαμάτα), αφού μέσα από τις δράσεις του μπορούμε να δούμε τάσεις, ανάγκες και εκφράσεις της Μεσσηνιακής κοινωνίας, αλλά και να έχουμε τη χαρά να γνωρίσουμε το έργο όλου του κόσμου του νομού: αγροτικού πληθυσμού, καλλιτεχνικού κόσμου, δράσεις Συλλόγων και Φορέων, Εκπαιδευτικών Οργανισμών, Εκθέσεων, Μουσείων και Ιδιωτικών Συλλογών.
Η φιλοσοφία του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, παράδοσης και εκπαίδευσης, με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην ανάπτυξη δεσμών για τη συνεργασία, τη συνέπεια, την έκφραση, τη δημιουργία.
ΔΡΑΣΗ I
Θέμα: Κάστρα – Εικαστικές Εκφράσεις
Τόπος: Κάστρα Μεσσηνίας
Συμμετοχές – Συνεργάτες: 26η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων – Εικαστικά Τμήματα Πανεπιστημίων Καλών Τεχνών της Ελλάδας.
Περιγραφή – Σκοπός:
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα προσεγγίσουν, τα μνημεία εικαστικά, (γλυπτική, ζωγραφική, εγκαταστάσεις, video art), εμπνεόμενοι από το χώρο και την ιστορική του διαδρομή μέσα στο χρόνο.
Μια συνεργασία διδασκάλων και φοιτητών προκειμένου να γνωρίσουμε τη Μεσσηνία του σήμερα, στηρίζοντας ταυτόχρονα Εκπαιδευτικές δράσεις και καινοτόμες εφαρμογές στον τομέα του πολιτισμού.


ΔΡΑΣΗ II
Θέμα: Κρήτη – Πελοπόννησος: Κοινές ρίζες γίνονται σημεία συνάντησης και σύγχρονης έκφρασης.
Τόπος: Καρδαμύλη
Συμμετοχές – Συνεργασίες: 26η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων,
ΛΗ’ ΕΠΚΑ, Πανεπιστήμια της Ελλάδας, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Θεατρικές και Μουσικές ομάδες.
Περιγραφή – Σκοπός:
Μια εκδήλωση που αφορά τη Μουσική παράδοση, το ένδυμα, το μοιρολόι, το λαϊκό παραμύθι, τις διατροφικές συνήθειες των δύο περιοχών.
Σκοπός μας να βελτιώσουμε τις γνώσεις μας σε θέματα που αφορούν την Ιστορική, Πολιτιστική και Περιβαλλοντική πορεία του τόπου σε μια κοινή αναζήτηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας.




ΔΡΑΣΗ III
Θέμα: Παρελθόν και μέλλον στην Πολυπολιτισμική κοινωνία. Γνωστικές προσεγγίσεις της ιστορίας για το μέλλον μας.
Τόπος: Αρχαιολογικοί χώροι της Μεσσηνίας.
Συμμετοχές – Συνεργάτες: Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, ΛΗ’ Εφορία Αρχαιοτήτων.
Περιγραφή – Σκοπός:
Μικρό φεστιβάλ Γυμνασίων και Λυκείων Ελλάδας και Ευρώπης πάνω στα αρχαία κείμενα. Εργασίες πεδίου εμπνευσμένες από τους χώρους. Παρουσιάσεις Αρχαίων Κειμένων από μαθητές, Εικονικές αναπαραστάσεις σε ψηφιακή μορφή ή εικαστικές απεικονίσεις Αρχαιολογικών χώρων από παιδιά. Γνωρίζοντας το χώρο και την ιστορία του, αναπτύσσουμε δεξιότητες επικοινωνίας εργαζόμενοι σε ομάδες, συνεργαζόμαστε και κατανοούμε καλύτερα άλλα συστήματα αξιών και συμπεριφοράς.



ΔΡΑΣΗ IV
Θέμα: Μεσσηνία. Πόλος ανάπτυξης. Δράσεις για την ανάπτυξη του πολιτιστικού, φυσικού και ανθρώπινου κεφαλαίου της περιοχής.
Τόπος: Ταΰγετος.
Συμμετοχές – Συνεργασίες: Περιβαλλοντικές ομάδες του Νομού, ΚΕΚΥΚΑμεΑ Πελοποννήσου, Πολιτιστικοί Σύλλογοι.
Περιγραφή – Σκοπός:
Τριήμερη παρουσίαση του έργου Περιβαλλοντικών ομάδων και ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε συνεργασία με τους Συλλόγους της περιοχής.
Η δράση αυτή απευθύνεται τόσο σε μαθητές όσο και σε ενήλικες προκειμένου ν’ αναπτυχθεί πνεύμα συνεργασίας για την ανίχνευση της σχέσης ανθρώπινου δυναμικού και περιβάλλοντος, βοηθώντας μας να διαμορφώσουμε καινούριες συμπεριφορές για τη διατήρηση και την προστασία της τοπικής και κατ’ επέκταση Εθνικής μας κληρονομιάς.


ΔΡΑΣΗ V
Θέμα: Σύλλογοι και Γυναικείοι Συνεταιρισμοί στην κοινωνία του σήμερα.
Τόπος: Έδρες Συλλόγων Νομού Μεσσηνίας.
Συνεργασία – Συμμετοχές: Σύλλογοι, οικοτεχνίες, Γυναικείοι Συνεταιρισμοί του Νομού.
Περιγραφή – Σκοπός:
Τεχνολογική υποστήριξη σε Συλλόγους και Γυναικείους Συνεταιρισμούς του Ν. Μεσσηνίας και σεμινάρια κατάρτισης Η/Υ με σκοπό την επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών προκειμένου να καλλιεργηθούν στάσεις που χαρακτηρίζουν τον ενεργό πολίτη και ταυτόχρονα προωθούν το άνοιγμα των Συλλόγων στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή κοινωνία.


ΔΡΑΣΗ VI
Θέμα: Η χλωρίδα του τόπου μέσα από το φωτογραφικό φακό.
Τόπος: Καλαμάτα
Συνεργασίες – Συμμετοχές: Φωτογραφικό Τμήμα Μουσείου Μπενάκη, φωτογράφοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες.
Περιγραφή – Σκοπός:
Φωτογραφική έκθεση με σκοπό να παρουσιάσουμε την καταγραφή της πλούσιας χλωρίδας του τόπου και ιδιαιτέρα των ενδημικών φυτών.



ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αλεξανδροπούλου Σταυρούλα Δρ. Γεωλογίας
Αραπογιάννη Ξένη Δρ. Αρχαιολογίας
Μπουγάς Φώτιος Εκπαιδευτικός-Πολιτικός Επιστήμονας
Οικονομοπούλου Ιωάννα Διοίκηση μονάδων υγείας & πρόνοιας
Παρασκευόπουλος Αντώνης Γεωπόνος
Πλακονούρη Σίση Εκπαιδευτικός
Χαλκιά Ευγενία Δρ. Αρχαιολογίας



ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Καραμπάτσου Βίκυ Διαφημίστρια
Λύτρα Αντιγόνη Εκπαιδευτικός
Παπαδοπούλου Νίκη Μικροβιολόγος
Σπυροπούλου Έφη Οικιακά
Τζωρζίνη Ευφροσύνη Λογίστρια
Χρυσομπόλη Διονυσία Φωτογράφος-Σκηνοθέτης



Η Δ/ντρια του Φεστιβάλ

Διονυσία Χρυσομπόλη


Διαβάστε Περισσότερα...

Video - Been Married Too Long!!!!.......

Δείτε το βίντεο..............



Διαβάστε Περισσότερα...

So sexy... καιρός στο Star με την Πετρούλα Κωστίδου!!!!!!!!!!!






Τρελαίνει τα μηχανάκια της AGB και μαζί το τηλεοπτικό κοινό το νέο Δελτίο Καιρού του Εναλλακτικού Δελτίου Ειδήσεων του Star!!!

Η παντός καιρού, καλλίγραμμη και αιθέρια, Πετρούλα Κωστίδου είναι η παρουσιάστρια της νέας αυτής πρότασης από τη Δευτέρα στο Star και ενημερώνει καθημερινά, γύρω στις 8.50μμ, τους τηλεθεατές για τη θερμοκρασία, τους ανέμους, τις βροχοπτώσεις, τα χαμηλά βαρομετρικά, τα ακραία καιρικά φαινόμενα...

Η Πετρούλα Κωστίδου, μάλιστα, ενισχύει την εικόνα του καιρού και τον... οπτικοποιεί με το ντύσιμο και τα αξεσουάρ της!!!......

Δείτε το βίντεο...............................




Διαβάστε Περισσότερα...

Τσιγάρα... χωρίς νικοτίνη;


Άλλο πάλι και τούτο...

Ένα γονίδιο, το οποίο μεταφέρει τη νικοτίνη από τις ρίζες του φυτού του καπνού στα φύλλα του, ανακοίνωσαν ότι απομόνωσαν Ιάπωνες επιστήμονες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δημιουργία τσιγάρων χωρίς νικοτίνη, τα οποία θα είναι λιγότερο εθιστικά, αλλά παρόλα αυτά θα θυμίζουν κανονικό τσιγάρο.......................


Η Ιαπωνία έχει σχετικά υψηλό ποσοστό καπνιστών, με ποσοστά περίπου 40% στους άνδρες και 13% στις γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία του 2008. Σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές, πάνω από 63.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα από καρκίνο του πνεύμονα.

Η σχετική έρευνα γίνεται από τον καθηγητή Καζουφούμι Γιαζάκι, μοριακό βιολόγο, στον τομέα των φυτών, στο πανεπιστήμιο του Κιότο, ο οποίος χρειάσθηκε τρία χρόνια για να εντοπίσει το γονίδιο Νt-JAT1, που είναι ο μεταφορέας της νικοτίνης. Όπως δήλωσε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, ο στόχος του τώρα είναι να δημιουργήσει ένα τσιγάρο, που θα έχει πάντα τη γνωστή γεύση, αλλά θα είναι πολύ λιγότερο εθιστικό.

Το επόμενο βήμα του θα είναι να καλλιεργήσει φυτά καπνού που δεν θα έχουν καθόλου νικοτίνη στα φύλλα τους, αν και παραδέχεται ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως, για παράδειγμα, η πιθανότητα το μπλοκάρισμα της μεταφοράς νικοτίνης στα φύλλα να οδηγήσει σε συγκέντρωσή της στα κύτταρα των ριζών, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί τοξικό για το ίδιο το φυτό.


Διαβάστε Περισσότερα...

Ανακάλυψη για την προστασία των πρόωρων βρεφών από Eλληνίδα επιστήμονα της Αυστραλίας



Ερευνητές από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά στον κόσμο ανακάλυψαν μια μέθοδο διατροφικής προστασίας των γεννημένων πρόωρα μωρών, που κινδυνεύουν από αναπτυξιακές διαταραχές.


Συγκεκριμένα, εξαετής επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τη δρα Μαρία Μακρίδη του Ινστιτούτου Ερευνών για την Υγεία των Γυναικών και των Παιδιών και τον καθηγητή Μπομπ Γκίμπσον του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υψηλές δόσεις λιπαρών οξέων που δίνονται στα πρόωρα μωρά μέσω του μητρικού θηλασμού ή του γάλατος σε σκόνη, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στη διανοητική ανάπτυξη του βρέφους. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA), δείχνει ότι ένα βασικό λιπίδιο στον εγκέφαλο (το λιπαρό οξύ ωμέγα-3, γνωστό και ως DHA) δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο στα μωρά που γεννιούνται πριν τις 33 εβδομάδες, οδηγώντας σε πιθανά προβλήματα νοητικής ανάπτυξης. Για να αντισταθμισθεί αυτή η έλλειψη, οι ερευνητές έδωσαν στις θηλάζουσες μητέρες αυξημένες δόσεις DHA (άνω των 1.000 mg τη μέρα) μέσα σε κάψουλες λαδιού τόνου ή ως συμπλήρωμα στο παιδικό γάλα. Η μελέτη, σε πέντε αυστραλιανά νοσοκομεία, μεταξύ 657 πρόωρων μωρών, διαπίστωσε ότι τα μωρά με πλούσια δίαιτα σε λιπαρά οξέα είχαν σε ποσοστό 50% καλύτερη νοητική ανάπτυξη, ένα ευεργετικό αποτέλεσμα που ήταν ιδιαίτερα αισθητό στα πρόωρα κορίτσια, σε σχέση με αυτά που είχαν δίαιτα με λίγα λιπαρά οξέα. Οι ερευνητές αδυνατούν να ερμηνεύσουν γιατί τα πρόωρα αγόρια αντιδρούν λιγότερο, σε σχέση με τα πρόωρα κορίτσια, στην αυξημένη ποσότητα λιπαρών οξέων. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι τα αγόρια έχουν υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό από τα κορίτσια, γι' αυτό χρειάζονται υψηλότερες δόσεις DHA.

***με πληροφορίες από kalnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ INTERNET





Εκδήλωση - Ημερίδα για το παιδί και το Internet και τους κινδύνους που υπάρχουν σε αυτό, διοργανώνει, όπως πληροφορηθήκαμε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.......

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και σε αυτή έχουν προσκληθεί να μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα μέσα από έρευνες που έχουν κάνει.


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστορος





Το πρωί της Κυριακής στη Χώρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστορος.......


Μεταξύ των θεμάτων της ημερίσιας διάταξης είναι η συγκρότηση Επιτροπών παραλαβής έργων, προμηθειών, διαγωνισμών καθώς και η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2009


Διαβάστε Περισσότερα...

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για τον κίνδυνο περικοπής επιδοτήσεων.


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας να πληροφορηθεί κατά πόσον θα αποτραπεί ο κίνδυνος επιβολής στη χώρα μας προστίμων και περικοπής επιδοτήσεων λόγω της μη συμμόρφωσής της, μέχρι σήμερα, με τη νομοθεσία της Ε.Ε. για ένα αξιόπιστο σύστημα Γεωγραφικής Απεικόνισης των Αγροτεμαχίων........


Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

« Η χώρα μας είχε δεσμευθεί απέναντι στην Ε.Ε. ότι μέχρι το τέλος του 2008 θα είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία για την εφαρμογή ενός αξιόπιστου Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων, που αποτελεί μέρος του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου των Κοινοτικών Αγροτικών Ενισχύσεων (ΟΣΔΕ).

‘Ηδη λίγο πριν την εκπνοή του 2008, κλιμάκιο της Ε.Ε. επισκέφθηκε τη χώρα μας για να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών στο ΟΣΔΕ και προειδοποίησε για τον κίνδυνο περικοπής των αγροτικών επιδοτήσεων έως και 10%.

Παράλληλα, το κλιμάκιο αυτό έδωσε δίμηνη προθεσμία ώστε να διευθετηθούν τα υπάρχοντα προβλήματα, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2009.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ενέχει δε τον κίνδυνο να επιβαρυνθεί η χώρα μας με 300-500 εκατομμύρια ευρώ,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Μετά τη δίμηνη παράταση που χορηγήθηκε, έχει αναπτύξει η χώρα μας ένα αξιόπιστο σύστημα Γεωγραφικής Απεικόνισης των Αγροτεμαχίων, ώστε να εναρμονισθεί με τη νομοθεσία της Ε.Ε. και να αποφύγει την επιβολή βαρύτατων προστίμων;»


Διαβάστε Περισσότερα...

3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς! 10, 11 & 12 Απριλίου 2009 - Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας




ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ



ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έκθεση ελαιολάδου και ελιάς


Η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα για το Ελαιόλαδο και την Ελιά οργανώνεται για τρίτη φορά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 10, 11 & 12 Απριλίου 2009.

Το 3ο Φεστιβάλ στηρίζεται όλους τους φορείς του κλάδου και την ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Αποτελεί τον κεντρικό τόπο συνάντησης των ανθρώπων της ελαιοκομίας στη χώρα μας.

Την έκθεση θα επισκεφθούν πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι από όλο τον κόσμο, προμηθευτές αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ξενοδοχειακών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων καθώς και εστιατορίων και χώρων σίτισης. Αθρόα θα είναι και η προσέλευση καταναλωτών για τη γνωριμία με τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά ελαιοκομικά προϊόντα.




ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Η διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς σκοπό έχει:


Την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στα στάδια παραγωγής επεξεργασίας και διάθεσης των δύο αυτών βασικών εθνικών μας προϊόντων

Την επισήμανση των προβλημάτων λειτουργίας των ελαιουργείων (δύο και τριών φάσεων) και των πυρηνελαιουργείων με τις προτεινόμενες λύσεις


Την αναφορά σε συστήματα και τεχνικές επεξεργασίας του ελαιοκάρπου με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και την προστασία του περιβάλλοντος


Την εκτενή συζήτηση για το βιολογικό ελαιόλαδο, πάστα ελιάς καθώς και την σημασία των δύο αυτών προϊόντων


Την επισήμανση όλων των παραμέτρων και παραγόντων που συνδέονται με την ακόμη περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελληνικού ελαιολάδου

Την παρουσίαση σύγχρονων τεχνικών ελέγχου της ποιότητας και την αποφυγή νοθείας του ελαιολάδου.


Την ανάδειξη προβλημάτων που αφορούν την εμπορία, τυποποίηση και εμπορία του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς και ιδιαίτερα των θεμάτων του σύγχρονο μάρκετινγκ

Την παρουσίαση τελευταίων δεδομένων της επιστήμης σχετικά με τον ιδιαίτερο ρόλο του ελαιολάδου ως λειτουργικό τρόφιμο.


Την ανάδειξη της διατροφικής και οικονομικής σημασίας των ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων της χώρας μας ( Ελαιόλαδο- Βρώσιμη ελιά)


Την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα Προγράμματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης στον ελαιοκομικό τομέα , αλλά και για τις αντίστοιχες υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων.


Διαβάστε Περισσότερα...

Τιμώμενος Νομός η Μεσσηνία στο 3ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου!




Συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι, μεταξύ του νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκου και του αρμόδιου αντινομάρχη και αναπληρωτή νομάρχη, κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού.


Από το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Οργανισμού παραβρέθηκαν οι κ. Γιώργος Αναστόπουλος, κα Νία Κομπορόζου, κ. Γιώργος Σιδέρης, κ. Ιωάννης Κάκος, κ. Αντώνης Κολλιόπουλος, που επισκέφθηκαν τη Νομαρχία, προκειμένου να ανακοινώσουν επίσημα ότι, η Μεσσηνία θα είναι ο τιμώμενος Νομός στο 3ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10, 11 και 12 Απριλίου 2009. Ο νομάρχης τούς καλωσόρισε και αναφέρθηκε στο ζήτημα του ελαιολάδου λέγοντας - μεταξύ άλλων - τα εξής: «Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά που σας υποδεχόμαστε και που επισκέπτεστε τη Μεσσηνία. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό που έχει πάρει αυτή την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του φεστιβάλ για το ελαιόλαδο και την ελιά. Είναι πανθομολογούμενη η άποψη ότι, η καλλιέργεια αυτή είναι συνδεδεμένη με τη Μεσόγειο και ιδιαίτερα με την Ελλάδα και από άποψη ιστορική περιβαλλοντολογική, οικονομική, που γεμίζει κυριολεκτικά όλες τις παραμέτρους της ανθρώπινης και της κοινωνικής ζωής. Είναι ειλικρινά ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει η πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπως ξέρετε ζούμε και αναπτυσσόμαστε κάτω από αυτή την καλλιέργεια και κάτω από αυτό το ιερό δέντρο. Είναι γεγονός βέβαια ότι τα τελευταία χρόνια, ασκείται μια αρνητική πίεση, η οποία φέτος έχει φτάσει στο απόγειό της, στο αποκορύφωμά της πάνω στην οικονομία της καλλιέργειας, τη βιωσιμότητά της. Το ίδιο το προϊόν φτάνει σχεδόν στα όρια αντοχής του αγρότη, αλλά και γενικότερα της κοινωνίας μας.

Κυρίως οφείλουμε να στηρίξουμε τις κοινωνίες, οι οποίες καθορίζονται από αυτό το εισόδημα. Η προσπάθειά σας είναι θεάρεστη και αναγκαία. Χρειάζεται, παρά τις δυσκολίες, να πολεμήσουμε και μέσα από τους θεσμούς και να διεκδικήσουμε και πολιτικές λύσεις. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, διότι επιλέξατε τη Μεσσηνία ως τιμώμενη ελαιοπαραγωγική περιοχή και να πούμε ότι, είναι γνωστό πως έχουμε ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο, για να μην πω το καλύτερο. Βεβαίως, αυτό χρειάζεται κάθε στιγμή να το επιβεβαιώνει κανείς όταν προβάλλει την παραγωγή του, το προϊόν του, όταν το διαφημίζει και πρέπει κάθε μέρα αυτό να το αποδεικνύει».



Παρεμβάσεις των διοργανωτών του Φεστιβάλ

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, ευχαρίστησαν για το θερμό καλωσόρισμα, σημείωσαν ότι, η καρδιά της Μεσσηνίας χτυπά πάντα στον ρυθμό της ελιάς και του λαδιού κι ότι η Μεσσηνία έχει καταξιωθεί ως προς το ελαιόλαδο στο Πανελλήνιο, αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο. Δικαιωματικά θα είναι ο τιμώμενος Νομός στο φεστιβάλ, αφού στο προηγούμενο 2ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου είχε πάρει 12 από τα 40 βραβεία. Ακόμη ενημέρωσαν ότι, θα εισηγηθούν πέραν της ημερίδας με θέμα Μάρκετινγκ και Τυποποίηση. Την πρόταση του νομάρχη Μεσσηνίας για μια νέα ημερίδα εντός του Φεστιβάλ και αυτή για την πολιτική του ελαιολάδου με εκπροσώπους από τη Διεύθυνση Λιπαρών και Ελαιολάδου, του ΚΟΥ, της ΕΝΑΕ, τη ΠΑΣΕΓΕΣ, τον υπουργό, αντίστοιχους υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τοπικούς παράγοντες στο ακροατήριο.



Δηλώσεις του αρμόδιου αντινομάρχη

Ο αντινομάρχης, κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, καλωσόρισε και εκ μέρους του τους παριστάμενους και δήλωσε: «Αποτελεί ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι, το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού αποφάσισε ομόφωνα η Μεσσηνία να είναι ο τιμώμενος Νομός για το 3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Σήμερα εδώ τιμούμε τους ανθρώπους της Μεσσηνίας που ασχολούνται με το ελαιόλαδο, το κυρίαρχο Μεσσηνιακό προϊόν. Εκτιμώ ότι, η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε τυχαία. Το γεγονός ότι, στο περσινό φεστιβάλ η Μεσσηνία απέσπασε τα 12από τα 40 βραβεία αφενός, αφετέρου η συνεργασία μας κινήθηκε μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, που έδωσε μια δυναμική σε όλη τη δραστηριότητα που είχαμε αναπτύξει, αλλά και το γεγονός ότι η παρουσία της Μεσσηνίας στο 2ο Φεστιβάλ ήταν αντάξια της προσδοκίας που είχαμε για την προβολή του ελαιολάδου μας μέσα από αυτό. Ήταν τα βασικά στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη και σήμερα εδώ ανακοινώνεται αυτό το σημαντικό για τη Μεσσηνία γεγονός. Θέλω επίσης να πω ότι, η συμβολή η δική μας σε ό,τι αφορά στο ελαιόλαδο έχει συγκεκριμένους στόχους για την προώθηση, την προβολή και τη διασφάλιση της ποιότητας. Θεωρούμε επίσης σημαντική, προς αυτή την κατεύθυνση την παρουσία μας σε κάθε εκδήλωση, κάθε έκθεση και δραστηριότητα στην πατρίδα μας ή στο εξωτερικό για να μπορέσουμε έτσι να προωθήσουμε το λάδι μας».


Διαβάστε Περισσότερα...

Αγρότες της Μεσσηνίας: «Έχουμε φτάσει σε απόγνωση»




Στον «χορό» των κινητοποιήσεων φαίνεται πως ετοιμάζονται να εισέλθουν και οι αγρότες της Μεσσηνίας διαμαρτυρόμενοι για τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων σε αντιδιαστολή με το υπέρογκο κόστος παραγωγής που οι ίδιοι καλούνται να καλύψουν.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως πλέον βρίσκονται σε απόγνωση, αφού τα εισοδήματά τους χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνονται και οι ίδιοι δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ως λύση ανάγκης στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει φαίνεται πως είναι η προσφυγή τους σε κινητοποιήσεις.

Κάλεσμα κινητοποιήσεων από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών

«Σε αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι νεοτέρας» - Κάλεσμα και από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορώνης

«Άμεση συζήτηση του ‘αγροτικού ζητήματος' από το Νομαρχιακό Συμβούλιο»

Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα η μορφή των κινητοποιήσεων





Κάλεσμα κινητοποιήσεων από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών

Μάλιστα ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών απεύθυνε χθες κάλεσμα- με ανακοίνωσή του που υπογράφουν ο πρόεδρος, Αριστοτέλης Καναβός και ο γραμματέας, Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος- προς όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας να επικοινωνήσουν με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών «για την καλύτερη και δυναμικότερη οργάνωση των κινητοποιήσεων». Οι αγρότες επικαλούνται πως πλέον βρίσκονται σε απόγνωση. Την κραυγή αγωνίας και ανησυχίας τους εκφράζουν υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «λόγω των μεγάλων προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις εξευτελιστικές τιμές του ελαιολάδου και των υπόλοιπων αγροτικών προϊόντων (κηπευτικά- κτηνοτροφικά) σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής έχουμε φτάσει σε απόγνωση. Επειδή δεν πάει άλλο, έχουμε ξεκινήσει επαφές με Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής, καθώς και με αγρότες για την οργάνωση παμμεσσηνιακών κινητοποιήσεων. Ζητάμε από όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας να επικοινωνήσουν με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών για την καλύτερη και δυναμικότερη οργάνωση των κινητοποιήσεων».



«Σε αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι νεοτέρας» - Κάλεσμα και από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορώνης

Με κύριο θέμα τα προβλήματα που καίνε τους αγρότες πραγματοποίησαν την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στην Κορώνη στο κέντρο «Καγκελάριος» σύσκεψη οι αγροτικοί συνεταιρισμοί του Δήμου Κορώνης με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανταλλάχτηκαν απόψεις, έγιναν τοποθετήσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και αποφασίστηκε εντός της εβδομάδας να πραγματοποιηθεί ευρύτερη σύσκεψη προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος κινητοποίησης των αγροτών. Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορώνης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους αγρότες να βρίσκονται «σε αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι νεωτέρας ανακοινώσεως».



«Άμεση συζήτηση του ‘αγροτικού ζητήματος' από το Νομαρχιακό Συμβούλιο»

Την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος και κατ' επέκταση ανακούφισης των αγροτών ζήτησε ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Χρήστος Μαλαπάνης σε ερώτηση που απηύθυνε προς τον νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκο. Ο κ. Μαλαπάνης ζητά τη σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το «αγροτικό ζήτημα», κατά την οποία θα συμμετάσχουν και οι φορείς των αγροτών, εκφράζοντας τις τοποθετήσεις τους και τη δική τους φωνή. Αναλυτικά ο κ. Μαλαπάνης αναφέρει: «Όλος ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας είναι ανάστατος και διαμαρτύρεται για την αδιέξοδη αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης.

Επειδή στη Μεσσηνία: Ένας από τους δυο πυλώνες ανάπτυξής της είναι ο πρωτογενής τομέας. Επειδή η τιμή του λαδιού βρίσκεται σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο. Επειδή το κόστος παραγωγής αυξάνεται ενώ οι τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων μειώνονται με αποτέλεσμα το αγροτικό εισόδημα να έχει μειωθεί την τελευταία 5ετία κατά 26%. Επειδή είμαστε η χώρα στην Ε.Ε. με το μεγαλύτερο άνοιγμα ψαλίδας τιμών μεταξύ παραγωγού - καταναλωτή.

Επειδή η αισχροκέρδεια, οι «ελληνοποιήσεις» και τα καρτέλ οργιάζουν στην εμπορία αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε βάρος του παραγωγού και του καταναλωτή. Επειδή ο Νομός είναι πυρόπληκτος και οι όποιες διαδικασίες αποζημίωσης καθυστερούν προκλητικά, χωρίς να καλύπτουν στοιχειωδώς την απώλεια του εισοδήματος. Επειδή οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση σαν συνέπεια όλων των παραπάνω και δίκαια ξεσηκώνονται.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των αγροτών από την πολιτεία, κάτι που τώρα φαίνεται περισσότερο εφικτό μετά την χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητος.

Ως εκ τούτου κρίνουμε σκόπιμο την άμεση συζήτηση του «αγροτικού ζητήματος» σε αποκλειστική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με σκοπό την ανάδειξή του και την διεκδίκηση πλαισίου μέτρων στήριξης των αγροτών, με την συμμετοχή των φορέων τους».



Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα η μορφή των κινητοποιήσεων

Στη Μεσσηνία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα με ακρίβεια η μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις, εάν δηλαδή θα έχουμε και στον νομό μας αποκλεισμούς δρόμων από τρακτέρ. Πρόκειται σαφώς για ακραία μορφή κινητοποιήσεων, ωστόσο είναι ο έσχατος τρόπος αντίδρασης των αγροτών, εν μέσω οικονομικής κρίσης και συρρίκνωσης του εισοδήματός τους, ώστε να διεκδικήσουν καλύτερη αγροτική πολιτική από την Κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι για δεύτερη ημέρα οι αγρότες της υπόλοιπης χώρας παραμένουν με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς, έχοντας «κόψει» στα δύο τη χώρα. Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης σε πέντε σημεία: στα Τέμπη, στη Νίκαια Λάρισας, στον κόμβο Μικροθηβών, στη Γέφυρα Αλαμάνας και στο Κάστρο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία ΙΧ οχημάτων και φορτηγών που αναγκαστικά κινούνται μέσω παρακαμπτήριων δρόμων.

Eφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ - ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2009

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Αμαλία) Συνδιάσκεψη στελεχών απ’ όλη την Ελλάδα, με αντικείμενο την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος. Η Συνδιάσκεψη υπήρξε η κατάληξη τρίμηνης προεργασίας, κατά την οποία 9 ομάδες εργασίας εργάστηκαν συστηματικά με αυτόν τον σκοπό.

Την εισαγωγική ομιλία εκφώνησε ο δικηγόρος-δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο οποίος ανέλυσε την πολιτική συγκυρία και αναφέρθηκε στις προοπτικές του νέου πολιτικού κόμματος. Στη συνέχεια, ο Νίκος Ράπτης, εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Παιδαγωγικών Επιστημών και διευθυντής του ιστοτόπου ανάλυσης και διαλόγου «Προοδευτική Πολιτική», παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσεις και την πολιτική φιλοσοφία του νέου κόμματος. Ακολούθως, ο Γιάννης Σακιώτης παρουσίασε το καταστατικό, δίδοντας έμφαση στις καινοτόμες διατάξεις και προβλέψεις του. Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε το καταστατικό και τις θέσεις που πρότειναν οι αρμόδιες ομάδες εργασίας, συγκρότησε το πρώτο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος και το εξουσιοδότησε να καταρτίσει την λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Επίσης η Συνδιάσκεψη αποφάσισε για την ονομασία του κόμματος, η οποία είναι: Δημοκρατικοί, με έμβλημα, ένα κλαδί ελιάς, που συμβολίζει την Ελλάδα, την Ειρήνη και τη Δημιουργία.

Τέλος, η Συνδιάσκεψη εξέλεξε Πρόεδρο του κόμματος τον Μελέτη Μελετόπουλο, εκπαιδευτικό, Διδάκτορα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, διευθυντή των περιοδικών «Νέα Κοινωνιολογία» και «Νέα Πολιτική» και Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Γιάννη Σακιώτη, εκπαιδευτικό, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και διευθυντή των περιοδικών «Οικοτοπία» και «Νέα Πολιτική». Εξελέγη επίσης τριμελή επιτροπή τήρησης του καταστατικού και τριμελής εξελεγκτική επιτροπή. Η Συνδιάσκεψη έκλεισε με ομιλία του κ. Μελετόπουλου στην οποία ο ομιλητής αναφέρθηκε στις αξίες και στο όραμα του νέου κόμματος.

To Πολιτικό Συμβούλιο αποτελείται από τους (σε παρένθεση αναγράφεται ο οργανωτικός ή θεματικός τομέας αρμοδιότητας): Όθωνα Ιακωβίδη (Οργανωτικά), Χρήστο Χατζημιχαήλ (Γραφείο Τύπου), Μιλτιάδη Γκουζούρη (Επικοινωνιακός Σχεδιασμός), Θεόδωρο Πολυζωίδη (Οικονομικοί Πόροι), Χρήστο Λυντέρη (Νομική Αρωγή), Νίκο Ράπτη (Θέματα Θεωρίας), Κωνσταντίνο Ζιάβρα (Οικονομική Πολιτική), Αντώνη Τσαμούλη (Προετοιμασία Ευρωεκλογών), Απόστολο Μαλλά (Περιβάλλον και Ποιότητα Ζώής), Δημοσθένη Μπακόπουλο (Εθνικά Θέματα), Μπάμπη Πετρά (Θέματα Νεολαίας), Σωτήρη Μητραλέξη (Διάδοση Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού), Χρήστο Βρούστη (Θέματα Δικαιοσύνης), Κώστα Λυντέρη (Παιδεία), Δημοσθένη Κυριαζή (Ψηφιακή Δημοκρατία), Νίκο Γεωργιόπουλο (Θέματα Μεταναστευτικής Πολοιτικής) και Γιώργο Γκέκα (Συντονιστή Περιφέρειας Θεσσαλονίκης).

Την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009, στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ το όνομα, το έμβλημα, η αιρετή ηγεσία, το πρόγραμμα και το καταστατικό του νέου κόμματος. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ Αντώνης Παπαγιαννίδης. Στο τέλος της συνέντευξης ο πρόεδρος του νέου κόμματος απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Ο ιστότοπος των Δημοκρατικών λειτουργεί στη διεύθυνση http://www.dimokratikoi.gr. Εκεί παρέχονται πληροφορίες και παρουσιάζονται οι θέσεις, το καταστατικό, το μοντέλο συμμετοχής και οικονομικής στήριξης και η ταυτότητα του νεοϊδρυθέντος κόμματος.


Διαβάστε Περισσότερα...

Friends Radio - Internet Radio!






Αυτό είναι το νέο Internet radio με πολύ καλή μουσική για όλες τις ώρες και όλες τις ηλικίες!!!

www.friendsradio.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Happy Thursday!!!!!!


Thursday
Comments & Myspace layouts







Διαβάστε Περισσότερα...