Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Θουρίας Μεσσηνίας...



Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Θουρίας Μεσσηνίας...

Δύο κουκουλοφόροι, ένας εκ των οποίων κρατούσε πιστόλι, εισήλθαν στο κατάστημα και με την απειλή του όπλου ζήτησαν και πήραν όσα χρήματα υπήρχαν...........


Ακολούθως ετράπησαν σε φυγή, με τα πόδια, προς άγνωστη κατεύθυνση...

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που απέσπασαν οι ληστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή ληστεία έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των ληστειών και κλοπών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μεσσηνία και οι οποίες κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται ανασφάλεια!


Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΜΕ.Φ


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση αγάπης που διοργάνωσε με την ευκαιρία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, χθες το βράδυ στην Αθήνα, ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών!

Εκατοντάδες νέες και νέοι της Μεσσηνίας έδωσαν μαζικό και δυναμικό παρών, ομορφαίνοντας την εκδήλωση και παράλληλα δείχνοντας εμπράκτως το έντονο ενδιαφέρον τους για την Μεσσηνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΥΜΕΦ έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις για τη στήριξη των φοιτητών καθώς και της Μεσσηνίας!

Στην εκδήλωση...................



την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης, το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης, Μεσσήνιοι Εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής, εκπρόσωπος της ΝΕ.Ο.Σ., ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρ. Τεντόμας, η Κυπαρίσσια Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και Μέλος του ΣΥΜΕΦ Έλενα Βλάχου.

Για τις δράσεις του ΣΥΜΕΦ μίλησε ο Υπεύθυνος Οργανωτικού Βασίλης Χαλουλάκος, ενώ ο Πρόεδρος Γιώργος Τσεκουρας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Μηνύματα έστειλαν ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος (συνεργάτες του οποίου ήταν παρόντες), ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο Υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Μεσσήνιος Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.

Μεταξύ άλλων, από την Μεσσηνία, διακρίναμε τον Αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Κυπαρισσίας Θανάση Πετρόπουλο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας Παναγιώτη Λούτο, τον Γραμματέα του Συλλόγου Κυπαρισσίων της Αθήνας "Η Αρκαδιά" Γιώργο Κορμά.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας "Θεόφιλος" Γιάννης Ναυπλιώτης.


Σημειώνουμε πως στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο ΣΥ.ΜΕ.Φ σε συνεργασία με τον "Θεόφιλο" μέσω ειδικού ταμείου που υπήρχε συγκέντρωσε χρήματα για να ενισχύσει τις άπορες πολύτεκνες οικογένειες της Μεσσηνίας.



Διαβάστε Περισσότερα...

«ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ…» - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΜΑ


Παρουσιάστηκε χθες το πρωί, στο Εργαστήρι Λιμενικών Έργων του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη το φυσικό προσομοίωμα του Λιμένα Κυπαρισσίας (υφιστάμενη κατάσταση, κλίμακα 1 προς 75, διεύθυνση προσπτώσεως κυμάτων δυτική), που είχε αναλάβει να εκπονήσει το Ε.Μ.Π. και στο οποίο αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση του λιμανιού με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον κυματισμό που μπαίνει μέσα στο Λιμάνι και ξεσπά στο αλιευτικό καταφύγιο με αποτέλεσμα να μην παρέχεται ασφαλής ελλιμενισμός σε σκάφη και βάρκες!!!...........



Και αυτό παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, για τις εργασίες που έχουν γίνει, έχουν δαπανηθεί τουλάχιστον 13 περίπου εκατομ. Ευρώ!!!



Ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. κ. Μουτζούρης παρουσίασε το φυσικό προσομοίωμα τονίζοντας πως με βάση την κατάσταση που επικρατεί, για να υπάρχει ασφαλής ελλιμενισμός και να μην δημιουργούνται προβλήματα, πρέπει να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες προστασίας του λιμανιού, δηλαδή να επιμηκυνθεί ο προσήνεμος μόλος τουλάχιστον κατά 100μ., κάτι για το οποίο, είπε, απαιτείται πολύ μεγάλη δαπάνη, που, δύσκολα θα εξασφαλιστεί από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει ξεκαθαριστεί και προσδιοριστεί ο ρόλος του λιμανιού…

Σημειώνουμε πως για να μπορέσει το λιμάνι να είναι ασφαλές, βιώσιμο και λειτουργικό απαιτούνται, πέραν της επιμήκυνσης του προσήνεμου μόλου και άλλες δαπανηρές εργασίες, όπως ενίσχυση της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μόλου καθώς και η αύξηση του ύψους του για να μην τον υπερπηδά ο κυματισμός όπως εμφανέστατα παρουσιάστηκε και στο φυσικό προσομοίωμα. Αλλά και να εκτελεστούν οι προβλεπόμενες στη μελέτη του έργου εργασίες όπως, εκβάθυνση λιμενολεκάνης, κρηπιδώματα και άλλα…



Για να γίνουν όλα αυτά, σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις θα απαιτηθούν σχεδόν όσα μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί ή ακόμη και περισσότερα, με ό,τι ενδεχομένως αυτό μπορεί να σημαίνει και συνεπάγεται για την πορεία του έργου, αφού, ίσως να μην υπάρξουν τέτοια και τόσο μεγάλα κονδύλια για το συγκεκριμένο έργο…

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο συνεργάτης του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος, ο Δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννα Κωνσταντέλου, ο Πρόεδρος των επαγγελματιών Αλιέων Κώστας Ροϊλός, ο Πρόεδρος των ερασιτεχνών Αλιέων Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο τέως Δήμαρχος Παναγιώτης Τσάκος, ο Πρόερδος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος, ο προϊστάμενος της Τ.Υ. του Δήμου Γρηγόρης Κανελλόπουλος κ.α.



*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Όχι μόνο δε γίνεται Καρναβάλι στην Κυπαρισσία - Ούτε, καν, Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα!


Σαν να μην έφτανε το ότι, πάλι φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν θα γίνει Καρναβάλι στην Κυπαρισσία, όπως μάθαμε χθες το μεσημέρι, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη εκδήλωση για τα Κούλουμα στην Παραλία!

Και αν όντως είναι έτσι και δεν έχουμε πέσει θύματα παραπληροφόρησης (που δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο), τότε, δυστυχώς, η πόλη με τη δημοτική διοίκηση του κ. Σαμπαζιώτη έχει αγγίξει την απόλυτη «παρακμή»...

Αυτή είναι άραγε.....


η νέα πορεία της Κυπαρισσίας; Αυτή είναι η παρουσία της στη σύγχρονη εποχή; Με τέτοιες αποφάσεις, λογικές, νοοτροπίες και πρακτικές θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο; Και δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης... Αλήθεια, έτσι αντιλαμβάνονται στον Δήμο την πρόοδο; Με πισωγυρίσματα;

Είναι κρίμα πάντως και για την πόλη και για τους πολίτες, παντού από το ένα άκρο της χώρας μέχρι το άλλο, να γίνονται διάφορες Καρναβαλικές εκδηλώσεις και στην Κυπαρισσία να μη γίνεται τίποτα, παρά μόνο να εξαντλείται ο εορτασμός των Αποκριών σε ένα παιδικό πάρτι της τελευταίας στιγμής (και της κακιάς ώρας, θα προσέθετα, λαμβάνοντας υπόψη το περυσινό φιάσκο)!

Και το κρίμα μεγαλώνει, το παράπονο αυξάνει και η οργή δυναμώνει, όταν σκεφτεί κανείς ότι σε γειτονικές πόλεις, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, διοργανώνονται Αποκριάτικες εκδηλώσεις και Καρναβάλια με παρελάσεις αρμάτων και γκρουπ, καθώς κι άλλα δρώμενα, που, χρόνο με τον χρόνο, ολοένα και γίνονται καλύτερα προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες!

Ευτυχώς, που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα καταστήματα, κυρίως καφετέριες και μπαράκια - club, σε αντίθεση με τον Δήμο, κινούνται σε εορταστικούς, Αποκριάτικους ρυθμούς, στολίστηκαν κι ετοιμάζουν πάρτι με εκπλήξεις για το τριήμερο, προσφέροντας στους πολίτες και τους επισκέπτες μέρες και νύχτες ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, για να ξεφύγουν έστω και λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να περάσουν καλά!


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - kalnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Happy Friday!!!!!

.
.
.
.



Happy Friday
Myspace 2.0 layouts & Myspace Layouts






.
.
.
.








Διαβάστε Περισσότερα...