Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Τα λένε στο Facebook...

Διόλου ευκαταφρόνητος δεν είναι ο αριθμός των 400.000 Ελλήνων, που είναι μέλη της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook.

Σύμφωνα με έρευνα,που δημοσιεύει η "Καθημερινή της Κυριακής", ο αριθμός των Ελλήνων μελών του Facebook που αντιστοιχεί στο 17% του συνόλου των Ελλήνων χρηστών Ιντερνετ. Το 35,8% των χρηστών είναι ηλικίας 18 έως 24 ετών και οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν από τη χρήση του Facebook.

Ακόμα, δηλώνουν ότι δεν έχουν συναντήσει κάποιον που γνώρισαν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με όσα δείχνει η έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Κοινωνιολογίας κ. Ευστράτιο Παπάνη, οι Έλληνες αφιερώνουν σε αυτό 3 - 5 ώρες εβδομαδιαίως, χωρίς να θεωρούν ότι επηρεάζει την αποδοτικότητά τους στη δουλειά -ωστόσο πολλές εταιρίες απαγορεύουν την πρόσβαση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Επίσης, το 55% των χρηστών είναι γυναίκες, το 47% ζει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το 73% έχει ή παίρνει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ως… κοινωνικός λαός, οι Έλληνες δηλώνουν ότι η αγαπημένη τους εφαρμογή είναι το chat (45,5).

Η δημιουργία μίας προσωπικής σελίδας στο Facebook πάντως δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, καθώς, όπως τονίζει η "Καθημερινή της Κυριακής", κυκλοφορεί με μεγάλη επιτυχία στα περίπτερα ο "Απόλυτος οδηγός για το Facebook", που συμβουλεύει τους χρήστες πως να φτιάξουν το προφίλ τους.

Πάντως, μπορεί τα ποσοστά να δείχνουν ότι το Facebook είναι αγαπητό κυρίως στους νέους, η 102 ετών κυρία Ivy Bean, από το Μπράντφορντ της Μεγάλης Βρετανίας, είναι το γηραιότερο μέλος της εν λόγω ιστοσελίδας. Η κα. Bean γεννήθηκε το 1905, τότε που ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν είχε καν εφευρεθεί. Μόλις όμως άκουσε τους ανθρώπους που τη φροντίζουν στο οίκο ευγηρίας να μιλούν για το Facebook, εξέφρασε αμέσως το ενδιαφέρον της. Μάλιστα, οι θαυμαστές της μοντέρνας γιαγιάς στο Facebook αριθμούν τις 12.872.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=91682





*** Ήδη, μεταξύ των μελών του Facebook είναι και το TRIFYLIANEWS!
Ωστόσο, η σελίδα μας δεν είναι ακόμη σε πλήρη «ανάπτυξη»…
Σύντομα, όμως, θα γίνει και αυτό!...
Και όχι μόνο, γιατι προετοιμάζουμε και ετοιμάζουμε με τους τεχνικούς συνεργάτες μας και άλλα «κόλπα»!


Διαβάστε Περισσότερα...

(Χρυσο)Πηγή υπερηφάνειας!...



Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, που διεξάγεται την Κυριακή το απόγευμα, θα είναι η Χρυσοπηγή Δεβετζή.

Υπενθυμίζεται ότι με άλμα στα 15μ.23 η Δεβετζή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν στους Αγώνες του Πεκίνου και έγινε η τρίτη Ελληνίδα αθλήτρια στίβου (μετά τις Κελεσίδου και Μανιάνη) που ανεβαίνει στο βάθρο σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η Πηγή ήταν δεύτερη.


Διαβάστε Περισσότερα...

Αργυρό μετάλλιο ο Νικολαΐδης



Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, πήρε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των +80 κιλών του ταεκβοντό, χάνοντας στον τελικό του αγωνίσματος από τον Νοτιοκορεάτη, Ντογκμιν Τσα, με στα σημεία.

Αυτό είναι το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο που κερδίζει ο πρωταθλητής μας από την Θεσσαλονίκη, αφού και στην Αθήνα το 2004 είχε πάρει επίσης το αργυρό μετάλλιο.

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Αρμάν Τσιλμάνοφ (Καζακστάν) και Τσίκα Τσουκουμερίτζε (Νιγηρία).Συνολικά η Ελλάδα στο Πεκίνο κατέκτησε δυο ασημένια και δυο χάλκινα μετάλλια.



Διαβάστε Περισσότερα...

Μεγάλο ενδιαφέρον, λίγες αιτήσεις για πρόγραμμα εκρίζωσης αμπελώνων...



Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν αμπελοκαλλιεργητές της Μεσσηνίας για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί σε εκρίζωση αμπελώνων με επιδότηση, είναι όμως λίγες οι αιτήσεις που κατατίθενται.

Τούτο ανέφερε στο «Θ» ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας Θανάσης Ζαμπάρας, εξηγώντας πως συμβαίνει διότι οι παραγωγοί δεν καλύπτουν δύο βασικές προϋποθέσεις: το αμπέλι να είναι νόμιμο – είτε φυτεμένο προ του ’84 είτε μετά και νομιμοποιημένο- και να υπάρχουν δηλώσεις συγκομιδής για 5 χρόνια ή τουλάχιστον για τα 2 τελευταία οπωσδήποτε (2006 και 2007). Οι περισσότεροι παραγωγοί, περίπου οι 8 στους 10, δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις, γι’ αυτό τα τηλεφωνήματα και οι επισκέψεις είναι πολλές (κυρίως από την Πυλία), αλλά οι αιτήσεις λίγες.
Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ανακοινωθεί από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας, δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν οι κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης που είναι:
-Νόμιμη (δεν έχει φυτευτεί κατά παράβαση οποιασδήποτε Κοινοτικής ή Εθνικής Διάταξης)
-Εγγεγραμμένη στο Αμπελουργικό Μητρώο.
-Έκτασης τουλάχιστον ενός στρέμματος φυτεμένη με οινοποιήσιμη ποικιλία επιτρεπόμενη ή συνιστώμενη για το νομό.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στα Τοπικά Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης της περιοχής τους ή στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (Διοικητήριο Καλαμάτας 2ος όροφος) το αργότερο μέχρι την 5-9-2008.
Ο αιτών με την αίτηση καταθέτει υποχρεωτικά:
-Επικαιροποιημένο αντίγραφο Αμπελουργικού Μητρώου
-Αεροφωτογραφία του υπό εκρίζωση αμπελοτεμαχίου
-Δηλώσεις συγκομιδής ή Δηλώσεις παραγωγής των οινοποιείων (όπου παραδόθηκαν τα σταφύλια με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν οι κωδικοί των υπό εκρίζωση αμπελοτεμαχίων) των πέντε τελευταίων ετών.
Εάν δεν υπάρχουν δηλώσεις πέντε ετών, είναι υποχρεωτική η κατάθεση δηλώσεων των δύο τελευταίων ετών 2006 και 2007.
-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (2 όψεις)
-Υπεύθυνη δήλωση ότι είναι ιδιοκτήτης του υπό εκρίζωση αμπελοτεμαχίου ή εάν δεν είναι ιδιοκτήτης, υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι συμφωνεί να εκριζώσει το αμπελοτεμάχιο (θα αναφέρει Κ.Α. και τοποθεσία) με πριμοδότηση.
Για έντυπα αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα τοπικά Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης ή στο Γραφείο Αμπελουργίας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας – Γραφείο 213 τηλέφωνο: 27210 44213.


Του Κώστα Κοντοθανάση




Διαβάστε Περισσότερα...

Προχωρούν οι απαλλοτριώσεις στο τμήμα Τσακώνας-Καλαμάτας!



Προχωρούν οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων όσον αφορά στο τμήμα Τσακώνας-Καλαμάτας του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, δεδομένου ότι το Σεπτέμβριο έχει οριστεί η πρώτη δικάσιμος για τον ορισμό τιμής μονάδος των απαλλοτριουμένων ακινήτων σε συγκεκριμένο κομμάτι του νέου δρόμου.
Χθες, ο Γιάννης Καρνέσης, διευθυντής της ΕΥΔΕ Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου, επισκέφθηκε τον υποθηκοφύλακα Θουρίας καθώς για τα υπόλοιπα κομμάτια από Τσακώνα μέχρι Καλαμάτα πρέπει να γίνει σημείωση στο Εθνικό Κτηματολόγιο όπου ήδη περιλαμβάνονται τα ακίνητα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται σημείωση στο Κτηματολόγιο όσον αφορά σε μεγάλο εθνικό οδικό έργο.
Πέραν αυτού, σημειώνεται ότι στόχος είναι να κλείσει μέσα στο Σεπτέμβριο το θέμα της δεύτερης εργολαβίας στο τμήμα Αθήναιο-Λεύκτρο (για τις προσβάσεις στη σήραγγα Ραψομμάτη), καθώς πρέπει να αξιοποιηθεί η ύπαρξη της σήραγγας.




Διαβάστε Περισσότερα...

Έφτασαν στη Γάζα!



Έφτασαν στο λιμάνι της Γάζας, τα δύο πλοία με φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές.
Τα μέλη της οργάνωσης "Ελεύθερη Γάζα" έτυχαν θερμής υποδοχής από το πλήθος των Παλαιστινίων που περίμεναν στο λιμάνι την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφεραν με δυο καΐκια.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, που συμμετέχει στην αποστολή, τόνισε ότι μικρά παιδιά ζητωκραύγαζαν την έλευσή τους, καθώς κατάφεραν να σπάσουν συμβολικά τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.
Τα δυο σκάφη ήταν ηλεκτρονικά αποκλεισμένα για περίπου 10 ώρες χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση από τις ισραηλινές αρχές. Η εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Τελ Αβίβ, είχε απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την ασφάλεια των ακτιβιστών καθιστώντας υπεύθυνο το Ισραήλ για την αφαίρεση της δυνατότητας να επικοινωνήσουν τα μέλη της αποστολής από τα δυο σκάφη, ενώ έπλεαν σε διεθνή ύδατα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον Σκάϊ είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε διάβημα προς το Ισραήλ καθιστώντας το υπεύθυνο για την ασφάλεια των ακτιβιστών, που προέρχονται από 17 χώρες. Ανάμεσά στους ακτιβιστές είναι η αδελφή της συζύγου του Τόνι Μπλέρ, η 84χρονη επιζήσασα του Αουσβιτς Έντι Επστάιν και η 81 ετών Αμερικανίδα μοναχή Αν Μοντγκόμερι.




Διαβάστε Περισσότερα...

Το αντισεισμικό μυστικό του Παρθενώνα θα αναζητήσουν (και) Ιάπωνες ειδικοί


Μία ακόμα ομάδα επιστημόνων προτίθεται να αναζητήσει το μυστικό που θέλει τον Παρθενώνα να στέκει στο ύψος του, παρά τα πολλαπλά Ρίχτερ που τον ταρακουνούν εδώ και αιώνες.
Πρόκειται για ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο Μίε της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το ΕΜΠ και το υπουργείο Πολιτισμού.
Όπως αναφέρεται στο σύνολο του Τύπου της Παρασκευής, επικεφαλής της ομάδας είναι ο Τοσικάζου Χαναζάτο, κορυφαίος εκπρόσωπος της ιαπωνικής σεισμολογικής σχολής.
Ο ίδιος έχει διάφορες σκέψεις στο μυαλό του: «Στο επίκεντρο των ερευνών μας βρίσκεται η εύκαμπτη δομή των κιόνων. Εδώ και πολλά χρόνια έχει διατυπωθεί η άποψη ότι οι κολόνες είναι το κλειδί της αντοχής του Παρθενώνα στις σεισμικές δονήσεις» είπε στην ιταλική Repubblica, για να συνεχίσει:
«Το καμάρι του Χρυσού Αιώνα του Περικλή είναι η τελευταία μας ελπίδα. Αν θέλουμε να νικήσουμε τον Εγκέλαδο, πρέπει να το κάνουμε με τη βοήθεια των αρχαίων Ελλήνων».



Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Τζότζεφ Μπάιντεν ο "εκλεκτός" του Ομπάμα



Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος στις εκλογές του Νοεμβρίου Μπάρακ Ομπάμα επέλεξε τον Τζόζεφ Μπάιντεν ως υποψήφιο αντιπρόεδρο.

Όπως επιβεβαίωσε το επιτελείο του Ομπάμα. οι υποστηρικτές του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ ειδοποιήθηκαν μέσω SMS για την επιλογή του Μπάιντεν, ενώ το "δίδυμο" Ομπάμα – Μπάιντεν θα εμφανιστούν μαζί σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι.

Ο 65χρονος Μπάιντεν είναι πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας και διαθέτει χρόνια εμπειρίας στον τομέα αυτό, καλύπτοντας έτσι ένα από τα θεωρούμενα ντισαβαντάζ του Μπάρακ Ομπάμα έναντι του Τζον Μακέιν, αυτό της απειρίας στην εξωτερική πολιτική.

Επιπλέον, ο Μπάιντεν, ένας καθολικός που κατάγεται από την Πενσιλβάνια αλλά εκλέγεται στο Ντελαουέρ, θα προσδώσει στο συνδυασμό του Δημοκρατικού Κόμματος όχι μόνο εμπειρία στην εξωτερική πολιτική, αλλά και ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη, κάτι που χρειάζεται ιδιαιτέρως ο Ομπάμα. Ο Μπάιντεν προτοεξελέγη στη Γερουσία το 1972. Λίγο αργότερα, βίωσε μια προσωπική τραγωδία: έχασε την πρώτη σύζυγό του και την κόρη τους σε αυτοκινητικό δυστύχημα, και εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Ωστόσο, παρέμεινε στη Γερουσία και σήμερα έχει φθάσει στην 6η θητεία του.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, η επίθεση κατά του Πέτρου Ευθυμίου, η πορεία της οικονομίας και η υπόθεση του ντόπινγκ

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι νέες αγροτικές συντάξεις από 425 μέχρι 657 ευρώ μετά τις αυξήσεις κατά 5%".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στη φάκα άλλοι τέσσερις για την απαγωγή Μυλωνά. Η εγκληματική ομάδα φαίνεται ότι σχεδίαζε την απαγωγή και άλλων επωνύμων της Βόρειας Ελλάδας".
Η ΑΥΓΗ: "Ο Νίμιτς βιάζεται, η Αθήνα μιλά για "υπομονή". Σε νέα φάση οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κλειδώνει το "Βόρεια Μακεδονία". Ικανοποιητική λύση με περιφερειακά αγκάθια που μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Γλίτωσε από θαύμα! Το ΠαΣοΚ μιλάει για παρακράτος. Πώς έγινε η αναίτια επίθεση κατά του βουλευτή Πέτρου Ευθυμίου".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μπλόκο" στους πειρατές καυσίμων. Τέρμα στην ανοχή βάζει ο Μπέζας".ΕΘΝΟΣ: "Φορτώνουν το φιάσκο στους αδύναμους. Σωσίβιο με φόρους για το κυβερνητικό ναυάγιο στην οικονομία".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "....Από τα Σκόπια έρχομαι και στην κορυφή κανέλλα. Ήλθε, είδε, πρότεινε και απήλθε άπραγος ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Το κράτος των Εξαρχείων πίσω από την απόπειρα. Έχασε την ισορροπία του ο αναρχικός, γλύτωσε ο Π. Ευθυμίου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σε ποιες σχολές εκτοξεύονται οι βάσεις. Απογειώνονται Φιλολογία και Παιδαγωγικά, μεγάλη αύξηση στη Νομική, πιο ψηλά η Ιατρική".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δισ. ευρώ για όπλα ψίχουλα για τη φτώχεια. Εξοπλισμοί πρωταθλήτρια στην κούρσα η Ελλάδα-Αδιαφορεί για τις κοινωνικές δαπάνες".
ΕΣΤΙΑ: "Στρατηγική για το Σκοπιανό μετά τα αλλεπάλληλα λάθη μιας 15ετίας".Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Από τα γκαζάκια σε ληστείες και απαγωγές. Στελέχη του αναρχικού χώρου οι δύο συνεργοί Παλαιοκώστα".
Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Έπιασε πάτο ο Καραμανλής. Ναυάγιο. Δεν περνούν τα κόλπα για το κουκούλωμα . Τρόμος για τα γκάλοπ".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Θύμα επίθεσης ο Ευθυμίου. Κατήγγειλε το "δολοφονικό παρακράτος" των Εξαρχείων".
ΤΑ ΝΕΑ: "Ψεύτικα τα τεστ για το ντόπινγκ! Η WADA διαψεύδει την Ελλάδα. Κάναμε τα στραβά μάτια για την Μ3".
Η ΝΙΚΗ: "ʼκρα σιωπή η τακτική Καραμανλή. Βάζει άλλους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα και ο ίδιος είναι απών μονίμως. Ο πρωθυπουργός το παίζει αδιάφορος για όλα τα σκάνδαλα".
PRESS time:"Η βιομηχανία της ντόπας και το έγκλημα της σιωπής. Φως στα κυκλώματα που μας ντροπιάζουν".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ιδιαίτερα επικίνδυνη απόφαση κρίνει παράνομη την ίδρυση αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου." Η ΧΩΡΑ: "Ξεσκονίζουν σχέσεις Παλαιοκώστα με τους τρομοκράτες. Το αντιαρματικό στο κρησφύγετο, ίδιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά της πρεσβείας".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σούπερ μάρκετ της ντόπας έγινε η Θεσσαλονίκη".ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΕΞΠΡΕΣ: "Στο κυνήγι...λαθρεμπορίου πετρελαίου ο "Ποσειδώνας". Ενεργοποιείται από 30 Σεπτεμβρίου το σύστημα ελέγχου διακίνησης καυσίμων ναυτιλίας".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σκληρή γραμμή στη ΔΕΘ. Χωρίς "δώρα" ο Κ. Καραμανλής. Αλλαγή ρότας στην πολιτική με μήνυμα λιτότητας από τη Θεσσαλονίκη".
ΚΕΡΔΟΣ: "Πυξίδα για το Χρηματιστήριο τα εξάμηνα των "μεγάλων". Στάσιμη και υποτονική η προηγούμενη εβδομάδα".
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "8+1 νέοι φόροι με στόχο έσοδα 5 δισ. , ενώ μπορεί να εισπραχθεί, εκτάκτως, μέχρι και 1 δισ. ευρώ από άδειες καζίνο".
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι κεντρικοί τραπεζίτες βλέπουν ύφεση -πληθωρισμό. Απογοητευτικά συμπεράσματα στην ετήσια συνάντησή τους".



http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/23/1554344.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ! -2-





Όπως, ήδη, έχουμε γράψει...




Μιά αποκάλυψη που θα προκαλέσει

και θα συζητηθεί!!!...


Ποιά είναι η Αλήθεια για την Κομποστοποίηση




και με ελαιοπυρήνα στην Κυπαρισσία;;;...





Ποιός ή ποιοί λένε ασύστολα ψεύδη και γιατί;;;...



Ποιές και τί "πομπές" θέλουν να κρύψουν;;;...





H Αλήθεια με ονοματεπώνυμα,
στο TRIFYLIANEWS!...








προσεχώς...







Διαβάστε Περισσότερα...

Βρετανία: Συνελήφθησαν πιθανοί εκβιαστές των Μπράουν και Μπλερ...



Τρεις άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανία φέρονται να είχαν σχέση με τις απειλές εναντίον του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν και του προκατόχου του Τόνι Μπλερ, μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ.
Οι απειλές εμφανίστηκαν τον Ιανουάριο σε μία ιστοσελίδα που τάσσεται υπέρ του τζιχάντ (ιερός πόλεμος).
Η οργάνωση που ανέβασε τη δήλωση στο διαδίκτυο αυτοαποκλήθηκε «η Αλ Κάιντα στη Βρετανία» και απαίτησε την αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Οι άνδρες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και στο Άκρινγκτον του Λάνκασάιερ. Δύο από αυτούς επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πτήση για τη Φινλανδία. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται στη Φινλανδία για να συνεχίσουν τις έρευνες.
Η αστυνομία ερεύνησε τις κατοικίες των τριών ανδρών, ηλικίας 21, 22 και 23 ετών. Η αστυνομία έχει περιθώριο μέχρι την Πέμπτη, 28 Αυγούστου, προκειμένου να τους απαγγείλει κατηγορίες ή να τους αφήσει ελεύθερους.




Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Σουηδού αρχαιολόγου Ματίας-Νάταν Βαλμίν στη Μάλθη Δωρίου!






Εκδηλώσεις στη μνήμη του Σουηδού αρχαιολόγου Ματίας-Νάταν Βαλμίν διοργανώνουν το Σάββατο 30 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Μάλθης η Νομαρχία Μεσσηνίας και ο Δήμος Δωρίου.


Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 11 το πρωί με χαιρετισμούς και ομιλία της διευθύντριας της ΛΗ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξένιας Αραπογιάννη.


Θα ακολουθήσουν αποκαλυπτήρια της προτομής του αρχαιολόγου, την οποία φιλοτέχνησε η γλύπτρια Ελισάβετ Βάλβη και θα κατατεθούν στέφανοι.
Ποίημα θα απαγγείλει ο λογοτέχνης, ποιητής και λαογράφος Ευστάθιος Κακούτης, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθούν οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και Σουηδίας.
Στις 12.30, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Δωρίου το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς, θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό όπου θα παρουσιαστεί το ανασκαφικό έργο του Βαλμίν και θα παρατεθεί δεξίωση από τη Νομαρχία.



http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19664

Αρχαιολογικές 'Ερευνες για το Δώριο

Η Ιστορία των ανασκαφών στο θεωρούμενο αρχαίο Δώριο άρχισε το 1927, όταν ο τότε δημοδιδάσκαλος της Μάλθης Γ. Καλαμπόκης υπόδειξε στο Σουηδό Αρχαιολόγο ΝΑΤΑΝ VALMIN, που ερευνούσε στη Μεσσηνία, την ύπαρξη αρχαιοτήτων στην κορυφή του λόφου Μάλθη, που βρίσκεται μεταξύ Βασιλικού και Κόκλας, νοτίως του δρόμου για την Κυπαρισσία.
Ο VALMIN με οδηγό τις περιηγήσεις του Παυσανία (
όπως αναφέρθηκαν πριν) ταύτισε το ποτάμι Ηλέκτρα με το ρέμα που περνάει δυτικά του Βασιλικού και το ποτάμι Κοίο με το ρέμα που κατεβαίνει από το τωρινό χωριό Μάλθη, για να ενωθεί με το προηγούμενο, πλησίον του οικισμού Ακρόπολις.
Αυτό το ρέμα δέχεται τα νερά μιας πηγής προς τη δυτική πλευρά του λόφου με τις αρχαιότητες που ο VALMIN θεώρησε ότι είναι η πηγή Αχαΐα του Παυσανία.Σύμφωνα με τα παραπάνω σε συνδυασμό και με άλλες ενδείξεις από αρχαία κείμενα και χωρίς να βρεθεί καμιά γραπτή απόδειξη ο VALMIN υποστήριξε ότι οι αρχαιότητες στην κορυφή του λόφου Μάλθη, σχετίζονται με το αρχαίο Δώριο.
Η άποψη αυτή έχει γίνει μέχρι σήμερα γενικά αποδεκτή. Τα ευρήματα και συμπεράσματα των ανασκαφών καταγράφονται λεπτομερειακά στο βιβλίο-έκθεση του VALMIN, προς το Πανεπιστήμιο της LUND, που χρηματοδότησε τις έρευνες. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα Αγγλικά το 1938 με τίτλο THE SWEDISH MESSENIAN EXPEDITION και δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί ακόμη στα Ελληνικά. Υπάρχει όμως στη Βιβλιοθήκη της Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Αθήνα.
Περιληπτικές αναφορές στο έργο του VALMIN σε συνδυασμό με λεπτομερή σχόλια στα αρχαία κείμενα, περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Νικ. Παπαχατζή βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών με τίτλο «Παυσανίου Ελλάδος Περιήγησης-Μεσσηνιακά - Ηλειακά» 3ος Τόμος (Εκδοτικής Αθηνών).
Σύμφωνα με τα παραπάνω η κατοίκηση του Λόφου έγινε όχι αργότερα από τη ύστερη Νεολιθική εποχή, που για τη περιοχή αυτή τερματίζεται στα 2500 π.χ .
Ακολουθεί η Πρωτοελλαδική εποχή έως το 2200 π.Χ και η Μεσοελλαδική, έως το 1800 π.Χ .
Στη Μεσοελλαδική περίοδο είναι γνωστό ότι η Πελοπόννησος οικίστηκε από τους Αχαιούς που βαθμιαία την κατέκλυσαν από το Βορρά, άλλοτε ειρηνικά και άλλοτε βίαια, υποτάσσοντας τους πρώτους κατοίκους, τους Πελασγούς.
Η μεγάλη ακμή της Μάλθης συμπίπτει με τους δυο τελευταίους αιώνες της Μεσοελλαδικής εποχής (2000-1800π.Χ). Την περίοδο αυτή κτίζεται ο μεγάλος ωοειδής οχυρωματικός περίβολος με κατοικίες στην εσωτερική πλευρά του τείχους και τα επίσημα οικοδομήματα στο κέντρο.(Πλακόστρωτη αίθουσα Ηγεμόνα-Βωμοί με υπολείμματα οστών κ.λ.π)
Η τελευταία (πέμπτη) περίοδος είναι Υστεροελλαδική ή (Μυκηναϊκή) στην οποία ανήκει και το τετράγωνο κτίσμα (μέγαρο) στην κορυφή του Λόφου με λίθινες βάσεις για ξύλινες κολώνες.
Κάθε περίοδο την χαρακτηρίζουν και αντίστοιχα ευρήματα (λίθινα εργαλεία , διάφορες ταφές κάτω από κατοικίες , σπασμένα αγγεία με χαραγμένες μη αναγνώσιμες επιγραφές, μικρά λίθινα ειδώλια κλπ).



Εντύπωση προκαλεί η ανεύρεση λεπίδων από οψιανό λίθο ο οποίος υπάρχει μόνο στη Νήσο Μήλο, γεγονός που αποδεικνύει τις σχέσεις που υπήρχαν με τους κατοίκους των Κυκλάδων.
Επίσης ο VALMIN συσχετίζει μερικές από τις παραστάσεις των θρυμματισμένων αγγείων με παρόμοιες εγχαράξεις που βρέθηκαν σε Ετρουσκικά αγγεία. Αυτή όμως η συσχέτιση δεν έχει υποστηριχθεί στα χρόνια που ακολούθησαν.
Εκτός από τις ταφές εντός των τειχών, με τα πολύ φτωχά κτερίσματα, ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τρεις θολωτοί τάφοι στους δυτικούς πρόποδες του Λόφου. Eχουν συληθεί από τα αρχαία χρόνια και οι δύο απ’ αυτούς, είναι σχεδόν κατεστραμμένοι.
Ο τρίτος τάφος που είναι και επισκέψιμος κατασκευαστικά θυμίζει τους γνωστούς τάφους των Μυκηνών χωρίς όμως την γνωστή μεγαλοπρέπεια με τα λιοντάρια.
Είναι πιθανότατα οι ταφές των τοπικών Ηγεμόνων του Βασιλείου του Νέστορα.
Παρόμοιοι τάφοι (συλημένοι) βρέθηκαν μεταγενέστερα και σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής του Δωρίου (Λόφος Μετσίκι στο Ψάρι, λόφος πλησίον Χαλκιά και στη θέση Σανοβά Κοπανακίου) ενώ τίποτα δεν αποκλείει την ανεύρεση και άλλων.
Οι ανασκαφές του Ν. VALMIN στο λόφο Μαλθης επιφύλασσαν και μια μικρή έκπληξη. Ενώ δεν υπήρχε καμιά ένδειξη για κατοίκηση μετά τους αρχαίους χρόνους , η σκαπάνη αποκάλυψε τα θεμέλια ενός μικρού κτίσματος (πιθανότατα εξωκλησιού) όπου βρέθηκε ένα σύνολο από 139 ορειχάλκινα Βυζαντινά νομίσματα της εποχής του Ρωμανού του Α΄ του Λεκαπηνού , που βασίλευσε την περίοδο 919-945 μ.Χ
Μεταπολεμικά, σε ανασκαφές που έγιναν το 1970, δυτικά της ευθείας των χωριών Μίλα και Βασιλικό και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων Β.Δ του Μίλα αποκαλύφθηκαν και ενδιαφέρουσες αρχαιότητες. Αποτελούν συνέχεια των ευρημάτων του λόφου Μάλθης, ανήκουν στη Μυκηναϊκή εποχή, μέχρι και τους πρώιμους αρχαϊκούς χρόνους (700π.χ).
Δεν θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα, γιατί βρίσκεται (λόφος Λακαθέλα) εκτός των ορίων του Δήμου μας. Μέρος των ευρημάτων και ανασκαφών VALMIN φυλάσσονταν μέχρι και μετά την απελευθέρωση του 1944, στο μικρό Μουσείο Βασιλικού, που είχε γίνει με έξοδα της Σουηδικής Αποστολής.
Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν, για λόγους ασφαλείας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και μέρος από τα λίθινα εργαλεία βρίσκονταν στις αντίστοιχες προθήκες με επεξηγήσεις για την προέλευση τους .
Όμως για το σύνολο των ευρημάτων ο πιο κατάλληλος χώρος για να παρουσιασθούν είναι ο χώρος ανευρέσεως τους (όπως το επιχείρημα μας για τα μάρμαρα του Παρθενώνα). Αυτό μας κάνει να οραματισθούμε ένα ευπρόσωπο Μουσείο στο Βασιλικό, ή στους πρόποδες του Λόφου (όπου και ο Οικισμός Ακρόπολις) ώστε να αποκτήσει η περιοχή μας το ιστορικό βάθος που της ανήκει με την κατάλληλη τεκμηρίωση και επίσης ένα τουριστικό αξιοθέατο.
Είναι παράλειψη που ακόμα δεν έχει τιμηθεί, έστω και με την ονομασία ενός δρόμου στο Δώριο, ο αρχαιολόγος NATAN VALMIN, που επί σειρά ετών (1927,29,33 και 34) διαμένοντας τότε στο Βασιλικό υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, κόπιαζε για την ανάδειξη μιας άγνωστης πτυχής της τοπικής μας Ιστορίας.
Είναι προς τιμή των τοπικών συλλόγων (Βασιλικού, Μάλθης και Κόκλας) που εξασφάλισαν από την Νομαρχιακή Διοίκηση το αναγκαίο ποσό για τη σμίλευση της προτομής του διάσημου επιστήμονα που πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα να τοποθετηθεί στους πρόποδες της Μάλθης και πλησίον της Εθνικής οδού προς Κυπαρισσία. Για το θέμα αυτό έχει επιδείξει ενεργό ενδιαφέρον και η Σουηδική Πρεσβεία , στην Αθήνα.


http://www.dorio.gr/istoria/h02.html


Διαβάστε Περισσότερα...

150 φοιτητές από 28 χώρες στο ΑΠΘ για την ελληνική γλώσσα!



Εκατόν πενήντα αλλοδαπούς - αλλογενείς και ομογενείς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού υποδέχθηκαν την, Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008 , ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Αναστάσιος Μάνθος, η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγήτρια Αθανασία Τσατσάκου, ο Αντιπρύτανης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Καθηγητής Σταύρος Πανάς καθώς και μέλη της Επιτροπής Σπουδών.Οι υπότροφοι που είναι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού, σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας και μέλη ομογενειακών οργανώσεων της διασποράς, προέρχονται από 28 χώρες από όλο τον κόσμο και θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο Εντατικό Θερινό Πρόγραμμα του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ., από 18 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου 2008.Η υποτροφία που τους χορηγείται καλύπτει τα τέλη εγγραφής, τα δίδακτρα φοίτησης στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ. και παρέχει οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη προσωπικών εξόδων διαμονής, διατροφής και συμμετοχής σε παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σχολείο.Στόχος του προγράμματος υποτροφιών είναι η διάχυση της ελληνικής γλώσσας και η ενίσχυση των ελληνικών σπουδών, η ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας και η ανάδειξη των εννοιών της φιλοξενίας και της διαπολιτισμικότητας.



Διαβάστε Περισσότερα...

«Η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά για να δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε, όποια θέση και αν έχει να την πιάνει στο στόμα.»



Εκπομπή: Εκπομπή στη ΝΕΤ 105,8 με τον Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης με τον Σταύρο Δουβή, γενικό γραμματέα αθλητισμού:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τέλειωσαν οι ολυμπιακοί αγώνες για εμάς και τέλειωσαν νωρίς. Μας έμεινε μια πίκρα, γιατί όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής Ζακ Ρόγκ πήραμε το χρυσό στο ντόπινγκ.»

Σ.ΔΟΥΒΗΣ: « Εγώ τις δέκα μέρες που κάθισα μαζί με τα παιδιά και παρακολούθησα όσο μπορούσα περισσότερο τους αθλητές μας κατέβαλαν απίστευτα μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν το καλύτερο. Εμένα αυτό μου αρκεί. Στον αθλητισμό μετράει η προσπάθεια. Τι να πει κανείς για την ομάδα του μπάσκετ; Έκανε τα πάντα. Δεν θα συμφωνήσω καθόλου με τον κο Ρόγκ. Κάνει τη δουλειά του όπως καλύτερα νομίζει είναι ένα σεβαστό πρόσωπο στο παγκόσμιο στερέωμα του αθλητισμού αλλά θα έλεγα πριν μας δώσει το μετάλλιο, αν είχε την καλοσύνη να κοιτάξει –δεν θυμάμαι ακριβώς την περασμένη Παρασκευή ή Πέμπτη- τους «New York Times». Όταν πιάνεις ένα όνομα σαν της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολο να στηρίξεις αυτά που λες, αν εσύ δεν είσαι τουλάχιστον στο ίδιο ύψος. Η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά για να δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε –και το εννοώ παγκόσμια-, όποια θέση και αν έχει να την πιάνει στο στόμα. Και θα έλεγα λοιπόν στον πρόεδρο αν διάβασε τους « New York Times» την περασμένη εβδομάδα, οι οποίοι λένε την άποψη του κου Άγγελου Χερέτια μεξικανού ο οποίος αυτή τη στιγμή βοηθά τις ΗΠΑ στο να κάνουν την κάθαρση στα θέματα του ντόπινγκ και ανέφερε επώνυμα «εγώ ντοπάρισα τον κο τάδε την κα τάδε στην Αμερική, εγώ σε γειτονικό νησί τον κο τάδε και τον κο τάδε.» Τι έχει να πει για αυτό; Πως είναι δυνατόν και κλείνουμε τα μάτια κάπου αλλού; Και επιτιθέμεθα στην Ελλάδα; -Η άποψή μου η προσωπική, δεν την παίρνω πίσω,- δεν δίνω δικαίωμα σε κανέναν στο κόσμο να δίνει μετάλλια στην Ελλάδα, η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να μπορεί κρεμάσει στο λαιμό της οποιοσδήποτε ένα μετάλλιο τέτοιο. Δεν έχει ούτε τη θέση ούτε το δικαίωμα να το κάνει αυτό.»


Διαβάστε Περισσότερα...

Νεκροί στο Μαϊάμι από τροπική καταιγίδα...



Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Φλόριντα που πλήττεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από την τροπική καταιγίδα "Φέι".

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους είτε πνιγμένοι είτε σε τροχαία δυστυχήματα λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών.

Υπολογίσιμες είναι οι υλικές ζημιές σε πολλές κατοικίες και κτίρια όπως και στις αγροτικές καλλιέργειες.

Η καταιγίδα που εξασθενεί, κατευθύνεται προς την Βόρεια Χερσόνησο της Φλόριντα, ανακοίνωσε το τοπικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δομινικανή Δημοκρατία και στην Αϊτή με την αρχική δυσανάλογα μεγάλη ισχύ της, η ίδια τροπική καταιγίδα "ευθύνεται" για περίπου 50 θανάτους πολιτών.




Διαβάστε Περισσότερα...

Αποχώρησαν τα ρωσικά στρατεύματα...



Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η αστυνομία της χώρας ανέλαβε εκ νέου τον έλεγχο της πόλης Γκόρι, μετά την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από εκεί, ενώ ξένοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι είδαν στους δρόμους της πόλης, που ενώνει το ανατολικό με το δυτικό τμήμα της Γεωργίας, να περιπολούν οι γεωργιανές δυνάμεις επιβολής της τάξης. Νωρίτερα πάντως, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο μιας στρατηγικής οδού που συνδέει την πρωτεύουσα της Γεωργίας Τμπιλίσι με τη Μαύρη Θάλασσα, ακόμη και αφού ολοκληρώσει την αποχώρηση των στρατευμάτων της.Όπως υποστήριξε ο υπαρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου Ανατόλι Νογκοβιτσίν, η"ζώνη ευθύνης" των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων περιλαμβάνει μεγάλα τμήματα της κύριας γεωργιανής οδού που συνδέει το δυτικό με το ανατολικό τμήμα της χώρας.Ο Νογκοβιτσίν δήλωσε επίσης πως η Ρωσία "επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αυξήσει" τον αριθμό των ειρηνευτικών δυνάμεών της στη Γεωργία, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.
Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Γεωργίας, Κάχα Λομάια, διευκρίνισε πως θα συναντηθεί με ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν πού θα τοποθετήσουν σημεία ελέγχου βάσει του ρωσικού σχεδίου για τη δημιουργία της "ζώνης προστασίας". Πάντως, το Συμβούλιο της Ευρώπης έκρινε ότι η κατοχή μέρους της Γεωργίας "είναι απαράδεκτη". "Είναι αδιανόητο τον 21ο αιώνα ένα κράτος μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης να καταπατά το έδαφος ενός άλλου κράτους μέλους", έκριναν εισηγητές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. "Η Ρωσία οφείλει να σεβαστεί πλήρως τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της για να τα οδηγήσει εκ νέου στις θέσεις που είχαν πριν από τη σύγκρουση", πρόσθεσαν. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Τόμας Στεγκ δήλωσε πως η ρωσική ζώνη προστασίας γύρω από τη Νότια Οσετία δεν μπορεί παρά να είναι ένα "προσωρινό μέτρο", εν αναμονή της εγκαθίδρυσης διεθνούς μηχανισμού για τη διευθέτηση της κρίσης, και υπογράμμισε ότι η ζώνη αυτή δεν πρέπει να περιλαμβάνει "σημαντικούς οδικούς άξονες, υποδομές ή πόλεις όπως το Γκόρι".






Διαβάστε Περισσότερα...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!









Μιά αποκάλυψη που θα προκαλέσει


και θα συζητηθεί!!!...






Ποιά είναι η Αλήθεια για την Κομποστοποίηση




και με ελαιοπυρήνα στην Κυπαρισσία;;;...




Ποιός ή ποιοί λένε ασύστολα ψεύδη και γιατί;;;...






Ποιές και τί "πομπές" θέλουν να κρύψουν;;;...




H Αλήθεια με ονοματεπώνυμα,




στο TRIFYLIANEWS!...









Διαβάστε Περισσότερα...

Κι ένα τραγούδι, για τους "Άρχοντες" που στραβομουτσουνιάζουν με το TRIFYLIANEWS!!!...


Διαβάστε Περισσότερα...

Μετά το γκάλοπ - φωτιά (!!!), "Χαιρετίσματα στην εξουσία"!...


Διαβάστε Περισσότερα...