Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Ο Τζότζεφ Μπάιντεν ο "εκλεκτός" του Ομπάμα



Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος στις εκλογές του Νοεμβρίου Μπάρακ Ομπάμα επέλεξε τον Τζόζεφ Μπάιντεν ως υποψήφιο αντιπρόεδρο.

Όπως επιβεβαίωσε το επιτελείο του Ομπάμα. οι υποστηρικτές του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ ειδοποιήθηκαν μέσω SMS για την επιλογή του Μπάιντεν, ενώ το "δίδυμο" Ομπάμα – Μπάιντεν θα εμφανιστούν μαζί σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι.

Ο 65χρονος Μπάιντεν είναι πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας και διαθέτει χρόνια εμπειρίας στον τομέα αυτό, καλύπτοντας έτσι ένα από τα θεωρούμενα ντισαβαντάζ του Μπάρακ Ομπάμα έναντι του Τζον Μακέιν, αυτό της απειρίας στην εξωτερική πολιτική.

Επιπλέον, ο Μπάιντεν, ένας καθολικός που κατάγεται από την Πενσιλβάνια αλλά εκλέγεται στο Ντελαουέρ, θα προσδώσει στο συνδυασμό του Δημοκρατικού Κόμματος όχι μόνο εμπειρία στην εξωτερική πολιτική, αλλά και ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη, κάτι που χρειάζεται ιδιαιτέρως ο Ομπάμα. Ο Μπάιντεν προτοεξελέγη στη Γερουσία το 1972. Λίγο αργότερα, βίωσε μια προσωπική τραγωδία: έχασε την πρώτη σύζυγό του και την κόρη τους σε αυτοκινητικό δυστύχημα, και εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Ωστόσο, παρέμεινε στη Γερουσία και σήμερα έχει φθάσει στην 6η θητεία του.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.