Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Υπό πλήρη έλεγχο φωτιά στο Κυνηγού Πυλίας...


Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο "Κυνηγού" Πυλίας, στη θέση "γεφύρι".

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα δύο πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες της Π.Υ. με επικεφαλής τον Δκτη Π.Υ. Γαργαλιάνων Χρύσανθο Αθανασόπουλο, ενώ εκεί ήταν και ο επικεφαλής του Κλιμακίου της Πύλου.Διαβάστε Περισσότερα...

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα...Διάσπαρτες εστίες φωτιάς προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο αυτήν την ώρα οι πυροσβέστες στο Μαραθώνα, προκειμένου να κατασβέσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στις Κεραίες και πήρε διαστάσεις. Στην περιοχή επιχειρούν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πολλές υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι όμως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στο δήμο Λεχαινών στην Ηλεία. Επί τόπου επιχειρούν 17 οχήματα με 35 πυροσβέστες και τρία ελικόπτερα.
Αυτό που προβληματίζει τους πυροσβέστες είναι ότι η φωτιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο.
Μαίνεται και η μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 11.30 σε δασική έκταση, στην περιοχή Αριάννα στο Δήμο Ζάρακος της Λακωνίας.
Επί τόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.
Δασική περιοχή κατακαίει και φωτιά που εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στην περιοχή Αιγινιώτισσα στο Μαραθώνα της Αίγινας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής η εικόνα του μετώπου αυτήν την ώρα είναι καλύτερη.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/31/1546443.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον πρώην ηγέτη των Σερβοβοσνίων Radovan Karadžić...


Το βαρύ κατηγορητήριο με το οποίο βαρύνεται άκουσε την Πέμπτη ο πρώην ηγέτης των Σερβοβοσνίων κατά τη συνεδρίαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) που εδρεύει στη Χάγη.

Δείχνοντας καταπονημένος, αλλά ήρεμος, ο 63χρονος σερβοβόσνιος επαλήθευσε την ταυτότητα του, προσθέτοντας ότι θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του.

Το κατηγορητήριο που τον βαραίνει ανέγνωσε ο δικαστής Αλφονς Οριε και αφορά βιαιότητες από τους Σέρβους της Βοσνίας κατά των Μουσουλμάνων της Βοσνίας και των Κροατών της Βοσνίας τα έτη του εμφυλίου πολέμου...

Νομικώς, τέτοια εγκλήματα είναι χαρακτηρισμένα κατά της "Ανθρωπότητας", δηλαδή δεν υπόκεινται σε νομική παραγραφή.

Από την Τετάρτη ο Κάρατζιτς κρατείται σε κελί των φυλακών του ΔΠΔ του ΟΗΕ, εμβαδού δέκα πέντε τετραγωνικών μέτρων.

Ο Κάρατζιτς έχει προθεσμία 30 ημερών για να δηλώσει εάν αποδέχεται ή όχι τις κατηγορίες.***Με πληροφορίες από το Skai.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

ΨΗΛΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!!


"Παίξαμε καλά...

Με πάθος, με δύναμη, με αποφασιστικότητα για την μεγάλη και "καθαρή" νίκη!


Είμαστε καλύτεροι!

Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά... Στην κορυφή της Ευρώπης!

Πάμε στην Τιφλίδα ακόμη ποιό δυνατοί, ακόμη ποιό αποφασισμένοι!

Έχουμε σίγουρη την πρόκριση στον επόμενο γύρο...

Είμαστε καλύτεροι!

Είμαστε πρώτοι!

Γι΄αυτό "σκίζουμε"... "Σκίζουμε" την Ντιναμό, αλλά και ομάδες υψηλότερου επιπέδου. Μπορούμε και "χτυπάμε" όλες τις ομάδες στα ίσα...

Ο Παναθηναϊκός φέτος θα μας εκπλήξει ευχάριστα, θα μας ενθουσιάσει, θα μας χαρίσει ανείπωτες χαρές!!!

Θα σηκώσει "κούπες"!

Ήρθε η ώρα μας, η ώρα που δε θα μας "πιάνει" κανείς σε Ευρώπη και Ελλάδα...

Αρχίσαμε καλά, θα συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα...


Κι εμείς θα τα λέμε, εδώ, για τον Παναθηναϊκό!!!"


***Το κείμενο είναι του Γιώργου Τσαφαρά, βαμμένου "Βάζελου"...


Διαβάστε Περισσότερα...

Νομοθετική ρύθμιση για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Νομοθετική ρύθμιση με στόχο να δοθεί λύση στο ζήτημα των πάρα πολλών αιτημάτων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς προωθεί άμεσα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, έπειτα από μακρό διάστημα διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνου Μουσουρούλη.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την εξέταση του συνόλου των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί ως σήμερα και τη χορήγηση εξαίρεσης από άδεια παραγωγής ή άδεια παραγωγής για τα θετικά αξιολογηθέντα.

Η αδειοδότηση θα γίνει σταδιακά, χωρίς επιμερισμό ισχύος στα υποβληθέντα αιτήματα, έτσι ώστε να μην επηρεάζονται τα επιχειρηματικά σχέδια.
Για την παράλληλη εξασφάλιση της επιτυχούς υλοποίησης των έργων από τους επενδυτές και την αποφυγή δυσανάλογης αύξησης του τέλους ΑΠΕ για τους καταναλωτές, η ρύθμιση προβλέπει μικρή μείωση της τιμής αγοράς ενέργειας (feed-in-tariff), με μηνιαία αποκλιμάκωση, βάσει της ημερομηνίας σύνδεσης του έργου στο Σύστημα, σε συνδυασμό με εξαρχής διασφαλισμένη σταθερή διατήρηση της τιμής για διάστημα 20 ετών.
Τέλος, με την ίδια νομοθετική ρύθμιση, προωθείται ειδικό Πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σταθμών σε κτίρια, στέγες και προσόψεις, με συγκεκριμένους όρους και απλές διαδικασίες, ανεξαρτήτως άλλων ρυθμίσεων, με σκοπό την ένταξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια.

«Με την πρωτοβουλία αυτή δημιουργείται αποσυμφόρηση επενδυτικών σχεδίων και προωθούμε την μεγαλύτερη συμμετοχή της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς στο ενεργειακό μείγμα. Αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου για αύξηση των ΑΠΕ στην τελική ενεργειακή κατανάλωση σε 20% το 2020», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/31/1546401.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Πλατεία - πίνακας!...Αεροφωτογραφία δείχνει την πλατεία της πόλης Weilheim της Βαυαρίας, η οποία είναι ζωγραφισμένη με το αντίγραφο του έργου "Weilheim-Maria's square" του εξπρεσσιονιστή ζωγράφου Vasily Kadinsky...

Περίπου 500 μαθητές και κάτοικοι της πόλης χρωμάτισαν την περιοχή των 2.100 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο πίνακα του Καντίσνκι παγκοσμίως!!!Πηγή: http://www.ethnos.gr/


Διαβάστε Περισσότερα...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ...Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 31.7.2008, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 151ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία, μεταξύ άλλων :


Σχε­τι­κά με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Υπουργείο διευκρίνησε προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ότι το μάθημα των Θρησκευτικών εξακολουθεί να παραμένει ως υποχρεωτικό και μόνον όσοι μαθηταί δεν επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, θα δηλώνουν οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, η οι κηδεμόνες αυτών, ότι δεν επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

Η αιτιολογία της αρνήσεως, λέγει το Υπουργείο, οφείλεται στην οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, για να μην παραβιάζονται τα ατομικά δικαιώματα.

Επί του θέματος αναμένεται διευκρινιστική Εγκύκλιος του Υπουργείου.
***Απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου - Α.Π.Ε.


Διαβάστε Περισσότερα...

"Κατεβάζει ρολά" ο Νηογνώμονας


Στον "αέρα" θα βρεθούν σύντομα τα 85 πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας, καθώς ή Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει στο εξής στον Ελληνικό Νηογνώμονα να εκδίδει πιστοποιητικά ασφαλείας για τα κοινοτικά πλοία.


Αιτία αποτελεί η νέα κοινοτική οδηγία, σύμφωνα με την οποία για να έχουν τη δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικών ασφαλείας οι νηογνώμονες, θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει την κατασκευή των πλοίων από την αρχή ως το τέλος.

Δυστυχώς, από το σύνολο των νηογνωμόνων που έχουν στη κλάση τους τα πλοία της ελληνικής ακτοπλοίας, ο Ελληνικός Νηογνώμονας είναι ο μοναδικός που δεν πληροί αυτό το κριτήριο.
Συνεπώς, ο ιδιωτικοποιημένος οργανισμός οδηγείται στο κλείσιμο με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναστάτωση στα νησιά που θα αποκοπούν.

Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί μεταξύ των πλοιοκτητριών εταιριών που θα υποστούν ένα ακόμα οικονομικό βάρος.

Με βάση τη νέα οδηγία, ο Ελληνικός Νηογνώμονας έλαβε εντολή να διακόψει την έκδοση πιστοποιητικών από τις 4 Αυγούστου. Κατόπιν αυτού, θα πρέπει οι πλοιοκτήτριες εταιρίες των 85 πλοίων της Ακτοπλοίας να αναζητήσουν νέους νηογνώμονες προκειμένου τα πλοία τους να έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των δρομολογίων, ενώ οι εταιρίες θα έχουν περιθώριο ενός έτους για τη μεταπήδησή τους σε άλλο νηογνώμονα. Εξάλλου, διακόσιες οικογένειες που ζουν σήμερα από τη λειτουργία του Ελληνικού Νηογνώμονα θα βρεθούν στην ανεργία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνικός Νηογνώμονας είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση από την ΕΕ, εξαιτίας των ναυαγίων και άλλων ναυτικών ατυχημάτων που σημειώθηκαν και αφορούσαν πλοία που βρίσκονταν στη δική του κλάση.

Να σημειωθεί ότι το ΙΡΟΝ Αντώνης, το οποίο βυθίστηκε αύτανδρο στις 3 Σεπτεμβρίου 1994 (μόλις 5 ημέρες μετά τον απόπλου του και δύο μήνες μετά την έκδοση των πιστοποιητικών του), το ΔΥΣΤΟΣ, αλλά και το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ έφεραν πιστοποιητικά του Ελλ. Νηογνώμονα.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=89723


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις στην Μεσσηνία, απόψε...
Θέατρο σκιών
«Καλώς ήρθατε στο Karagiozis.gr», στις 9.00 μ.μ. στη Μικρή Μαντίνεια (δημοτικό σχολείο).

Θέατρο
Η «Ελλαδογραφία» από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, στις 9.30 μ.μ. στο δημοτικό διαμέρισμα Αρχαίας Μεσσήνης (παλιό δημοτικό σχολείο) του Δήμου Ιθώμης. Κείμενα Γ. Τσαγκάρης, σκηνοθεσία Κ. Κατσουλάκης, μουσική διεύθυνση Γ. Λεμπέσης. Είσοδος ελεύθερη.

Εργαστήρι
Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά με συμμετοχή νηπιαγωγών και δασκάλων στο Πάρκο Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, 6.00 με 9.00 μ.μ. Θα ακολουθήσει παράσταση Καραγκιόζη.

Μουσική
Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στις 9.30 μ.μ. στο Πάρκο Γαργαλιάνων.


Παζάρι
Παζάρι παραδοσιακών ντόπιων σκευασμάτων από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάραθου, στις 9.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Εκθέσεις
«Ο μεγάλος ύπνος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο). Τρίτη, Πέμπτη 3.00 - 9.00, Τετάρτη, Παρασκευή 9.00 - 2.00, Σάββατο 9.00 - 3.00.

***
Έργα μαθητών του Εικαστικού Σχολείου της ΔΕΠΑ Καλαμάτας, στο Εργαστήριό του, Ναυαρίνου 8. Ώρες: 10.00 – 1.00 και 7.00 – 10.00. Σήμερα η τελευταία μέρα.

***

Έκθεση λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής και αγροτικών προϊόντων στα Φιλιατρά, στο χώρο της Ένωσης Γυναικών. Έως 15 Αυγούστου. Ώρες: 10.00 - 1.00 και 7.00 - 9.00.
Πηγή: Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"
Διαβάστε Περισσότερα...

Διάβαση του «Αρκαδικού» ποταμού το Σάββατο!Για μια ακόμη χρονιά ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Μυραίων και Αλιμακαίων «Η Περιστεριά» διοργανώνει «Διάβαση του «Αρκαδικού» ποταμού, το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11 το πρωί θα γίνει συνάντηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της «Περιστεριάς» και ξενάγηση σε αυτόν.
Ακολούθως θα ξεκινήσει πεζοπορία, 15 περίπου λεπτών στο μονοπάτι με κατάληξη στο Φαράγγι της «Περιστεριάς» όπου θα γίνει υπαίθρια δεξίωση με γευστικά εδέσματα, χορό και τραγούδι…


Διαβάστε Περισσότερα...

Έντεκα κατηγορητήρια για Κάρατζιτς...Έντεκα κατηγορητήρια αναμένεται να ανακοινώσει ο ολλανδός δικαστής στον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία το απόγευμα της Πέμπτης (17:00 ώρα Ελλάδος).

"Τα κατηγορητήρια αφορούν γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο του Κάρατζιτς στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995), με 100.000 νεκρούς και 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Εκτός από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, ο Κάρατζιτς θα λογοδοτήσει για την μακρά και αιματηρή πολιορκία του Σαράγεβο και την κράτηση χιλιάδων πολιτών σε στρατόπεδα, κυρίως στην περιοχή του Πρίγεντορ".

Ο Κάρατζιτς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του, έχει προθεσμία 30 ημερών για να δηλώσει εάν αποδέχεται ή όχι τις κατηγορίες.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Blic δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα μια "αποκλειστική" φωτογραφία του Ράντοβαν Κάρατζιτς με την νέα του εμφάνιση, κομμένα μαλλιά και ξυρισμένο, με ένα ελαφρύ χαμόγελο.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=89715


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκτός του «Τop 10» των δημοφιλών τουριστικών προορισμών η Ελλάδα...
«Κάθε πέρυσι και καλύτερα» ισχύει για την Ελλάδα στην προσπάθειά της να καθιερωθεί ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, παγκοσμίως.

Έτσι, σε έρευνα που πραγματοποίησε ο τουριστικός οργανισμός Lonely Planet η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στους 10 δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, ενώ πέρυσι κατείχε την 10η θέση.

Σύμφωνα με την έρευνα την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, από την 2η που κατείχαν πέρυσι, «ρίχνοντας» την Αυστραλία μια θέση χαμηλότερα και ανεβάζοντας τον Καναδά στην 9η θέση.

«Οι ΗΠΑ γίνονται προφανώς όλο και περισσότερο δημοφιλείς εξαιτίας της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, μετατρέποντας μια χώρα από ακριβή που ήταν σε προσιτή» τόνισε χαρακτηριστικά ο εμπορικός αναλυτής του Lonely Planet Aνταμ Στάνφορντ.

Η Ελλάδα, από την 10η θέση πέρυσι δεν κατέλαβε φέτος καμία μέσα στους 10 πρώτους προορισμούς. Τουναντίον ο Καναδάς από εκτός της λίστας βρέθηκε να καταλαμβάνει την 9η θέση ως «δολαριακός» προορισμός.

Η Αυστραλία, εντούτοις, παρέμεινε η αγαπημένη χώρα προορισμού για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την Ιταλία στη δεύτερη θέση πάλι και τις Ηνωμένες Πολιτείες να «ανεβαίνουν» μια θέση καταλαμβάνοντας την τρίτη.

«Η Αυστραλία είναι ένας κλασικός προορισμός για τους ταξιδιώτες και έχει τόσα πολλά να προσφέρει και ενδεχομένως να παραμείνει δημοφιλής προορισμός για αρκετό χρονικό διάστημα» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Στάνφορντ.

Οι δύο δεκάδες

Οι δημοφιλέστερες 10 χώρες που επισκέπτονται οι τουρίστες για το 2008 είναι:
ΗΠΑ, Αυστραλία, Αγγλία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Ταϊλάνδη, Ισπανία, Καναδάς και Κίνα.

Οι 10 δημοφιλείς χώρες που έχουν ήδη προσελκύσει τους περισσότερους τουρίστες είναι: Αυστραλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Αγγλία, Ταϊλάνδη, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Ινδία, Καναδάς και Κίνα.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/30/1545772.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ορατή η έκλειψη Ηλίου της 1ης Αυγούστου!!!
Φευγαλέα σκιά...


Το πρωί της Παρασκευής 1 Αυγούστου, η σκιά της Σελήνης θα πέσει μέσα στον αρκτικό κύκλο και θα κινηθεί νοτιοανατολικά προς τη Σιβηρία και την Κίνα, προσφέροντας το σπάνιο θέαμα μιας ολικής έκλειψης Ηλίου.

Στην Ελλάδα το φαινόμενο θα είναι ορατό μόνο στα βόρεια της χώρας ως μερική έκλειψη, με τη Σελήνη να καλύπτει λιγότερο από το 5% του ηλιακού δίσκου.

Στη Θεσσαλονίκη, το φαινόμενο θα αρχίσει γύρω στις 12.45, θα κορυφωθεί στις 13.06 και θα λήξει στις 13.30. Η νοτιότερη μεγάλη πόλη που θα μπορέσει να δει την έκλειψη -έστω και μετά βίας- θα είναι ο Βόλος, όπου το φαινόμενο θα αρχίσει γύρω στις 13.00, θα κορυφωθεί 10 λεπτά αργότερα και θα λήξει στις 13.17.

Η μερική έκλειψη θα είναι ορατή μέσα στη διαδρομή που θα ακολουθήσει η παρασκιά της Σελήνης, καλύπτοντας μέρος της Βόρειας Αμερικής, σχεδόν ολόκληρη τη Γροιλανδία και το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Το ίχνος αυτό διέρχεται διαγώνια από την Ελλάδα περνώντας από το νομό Ιωαννίνων και το βορειοανατολικό άκρο της περιοχής της Ρόδου.

Η ολική έκλειψη θα είναι ορατή από μια πολύ στενότερη λωρίδα, πλάτους περίπου 250 χιλιομέτρων, η οποία αντιστοιχεί στο ίχνος που αφήνει η κύρια σκιά της Σελήνης.

Το φαινόμενο θα αρχίσει στον βορειοανατολικό Καναδά και θα κινηθεί προς τη Σιβηρία και κατά μήκος των συνόρων Κίνας-Μογγολίας, πριν λήξει το ηλιοβασίλεμα στην κεντρική-βόρεια Κίνα.

Το κεντρικό μονοπάτι της ολικής έκλειψης θα περάσει πάνώ από το Νοβοσιμπίρσκ, πρωτεύουσα της Σιβηρίας και τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Ρωσίας.


Στις 13.44 ώρα Ελλάδας ο ηλιακός δίσκος θα σκοτεινιάσει πλήρως για λιγότερο από δυόμισι λεπτά.

Στη μακρινή πόλη βρίσκεται ήδη ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής Γιάννη Σειραδάκη.

Πιο τυχεροί από όλους θα είναι όσοι έχουν κλείσει θέση στο Airbus A330 της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Deutsche Polarflug, το οποίο θα πετάξει πάνω από τον Αρκτικό Ωκεανό ακολουθώντας σταθερά τη σκιά του φεγγαριού.

Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

«Αντισυνταγματική» η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλα τα μπαρ της Γερμανίας!...


Η απαγόρευση του καπνίσματος στα μικρά μπαρ είναι αντισυνταγματική καθώς δίνει στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αθέμιτο πλεονέκτημα, έκρινε το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας.

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, με έδρα την Καρλσρούη, δικαίωσε τους ιδιοκτήτες δύο μικρών μπαρ του Βερολίνου και μιας ντίσκο στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η απαγόρευση θέτει τις επιχειρήσεις τους σε κίνδυνο.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε ότι η νομοθεσία θα πρέπει να αλλάξει έως τα τέλη του 2009. Μέχρι τότε, το κάπνισμα θα πρέπει να επιτραπεί σε μπαρ και εστιατόρια εμβαδού μικρότερου των 75 τετραγωνικών μέτρων στα οποία δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για καπνιστές.
Η απαγόρευση θα πρέπει επίσης να ανακληθεί για τις ντίσκο που επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε ενήλικες.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα γερμανικά κρατίδια εφαρμόζουν μέτρα κατά του καπνίσματος παρόμοια με αυτά που εφαρμόζονται στο Βερολίνο και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η απόφαση του δικαστηρίου δημιουργεί προηγούμενο για προσφυγές και σε άλλα κρατίδια.

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους εφαρμόζεται στα περισσότερα από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας από τις αρχές του έτους.

Περίπου το ένα τρίτο των Γερμανών επιμένει να καπνίζει, μια συνήθεια που έγινε δημοφιλής ως ένδειξη ελευθερίας μετά τα αντικαπνιστικά μέτρα των Ναζί τη δεκαετία του 1930.

Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


Διαβάστε Περισσότερα...

Για τους όπου γης Παναθηναϊκούς...

Μετά από το χθεσινό θρίαμβο, την "πράσινη" επέλαση, επί της Ντιναμό
και αφού μας το ζήτησαν φίλοι του Παναθηναϊκού,
ο Ύμνος της Ομάδας...

Διαβάστε Περισσότερα...

Ενώπιον του ΔΠΔ ο Κάρατζιτς - Ατιμωρησία του είχαν υποσχεθεί οι Αμερικάνοι!...


Ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, θα βρεθεί το απόγευμα ο Ράντοβαν Κάρατζιτς που κρατείται σε φυλακή στο Σεβενίγκεν, λίγο έξω από τη Χάγη.Εν τω μεταξύ, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, κατά την τελευταία συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον γενικό εισαγγελέα, ισχυρίστηκε ότι ο Aμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπουργκ του είχε υποσχεθεί ατιμωρησία, αποκαλύπτει η Σερβική Ραδιοτηλεόραση (RTS).Αξιόπιστες πηγές δήλωσαν στην RTS ότι ο Κάρατζιτς, λίγο προτού εγκαταλείψει τις φυλακές του ειδικού δικαστηρίου στο Βελιγράδι, συναντήθηκε με τον γενικό εισαγγελέα και του είπε ότι το 1996 ο Ρίτσαρντ Χόλμπουργκ του υποσχέθηκε ότι δεν θα διωχθεί ποινικά από το δικαστήριο της Χάγης, εάν αποχωρήσει από την πολιτική και εγκαταλείψει το δημόσιο βίο.Τους ισχυρισμούς αυτούς του Κάρατζιτς επιβεβαίωσε, με δήλωση του, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Άλεξα Μπούχα.

"Η συμφωνία αυτή επετεύχθη τον Ιούνιο του 1996. Ήμουν εκεί. Όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο Χόλμπουργκ μου επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την ατιμωρησία του Κάρατζιτς και μου έδειξε το σχετικό έγγραφο που υπέγραψαν", ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μπούχα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας πρόσθεσε, επίσης, ότι η σχετική συμφωνία επιβεβαιώθηκε, έναν χρόνο αργότερα και με την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Μαντλίν Ολμπράιτ.

Την ύπαρξη τέτοιας συμφωνίας διέψευσε πρόσφατα με δήλωσή του στην εφημερίδα του Σεράγεβου "Ντνέβνι Αβάζ" ο Ρίτσαρντ Χόλμπουργκ. "Όλα αυτά είναι προϊόν φαντασίας, θα ήταν ανήθικο και παράνομο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χόλμπουργκ, παραδέχτηκε ωστόσο ότι του έδειξε "κάποιος ένα τέτοιο πλαστό έγγραφο". Ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε πρόθυμος να ανταποκριθεί, εάν κληθεί να καταθέσει στη δίκη Κάρατζιτς.***Με πληροφορίες από news.ert.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Χιλιάδες ομογενείς και φέτος στη Σουμελά
«Απόβαση» στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα ετοιμάζονται να κάνουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης προκειμένου να λάβουν μέρος στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.


Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη φορά με πρωτοβουλία του βουλευτή του Ρωσικού Κοινοβουλίου, Συντονιστή της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ Ιβάν Σαββίδη.


«Με αυτό το προσκύνημα, θέλουμε να δείξουμε ότι τιμούμε τους αγώνες του Ποντιακού Ελληνισμού μετά από περίπου ένα αιώνα από τον διωγμό και τη φυγή των προγόνων μας στα βορειοανατολικά της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε στο ΑΠΕ, ο κ. Σαββίδης, ο οποίος οργανώνει με προσωπική του δαπάνη την αποστολή των Ελλήνων στον Πόντο.


«Όλοι εμείς οι Πόντιοι από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης προσκυνούμε στην Παναγιά Σουμελα, την Αγία Μάνα των Ποντίων, που κράτησε το λαό μας ενωμένο σε όλες της τραγικές στιγμές που σημάδεψαν την ιστορία μας», προσθέτει.


Στην αποστολή-προσκύνημα θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι Ομοσπονδιών Ελληνικών Συλλόγων της πρώην ΕΣΣΔ και των Ομοσπονδιών Ποντιακών Συλλόγων της Ελλάδος, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και της νεολαίας και ένα συγκρότημα παραδοσιακών χωρών, ενώ αναμένεται να λάβουν μέρος και επίσημοι από την Ελλάδα.

http://www.voiceofgreece.gr/omogeneiako-deltio/xiliades-omogeneis-sti-soumela.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Προβάδισμα Ομπάμα

Ο δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προηγείται με διαφορά επτά μονάδων του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Τζον Μακέιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του CNN.Ο Γερουσιαστής του Ιλινόι συγκεντρώνει ποσοστό 51% στην πρόθεση ψήφου έναντι 44% που συγκεντρώνει ο Μακέιν.Τον προηγούμενο μήνα, η δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας έδινε 50% στον Ομπάμα και 45% στον Μακέιν. Η σφυγμομέτρηση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την επιστροφή του Ομπάμα στις ΗΠΑ έπειτα από την 8ήμερη περιοδεία του στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.Ο Ομπάμα θεωρείται από τους ψηφοφόρους ιδανικότερος υποψήφιος για να επιλύσει θέματα που άπτονται της οικονομίας, της κοινωνικής ασφάλισης, της φορολογίας, της ανεργίας και της ανόδου των τιμών των καυσίμων, που βρίσκονται στο επίκεντρο της ανησυχίας των Αμερικανών.Από την πλευρά του, ο Μακέιν θεωρείται ικανότερος σε ζητήματα που αφορούν την τρομοκρατία, την λαθρομετανάστευση, τον πόλεμο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, το Μεσανατολικό και το θέμα του Ιράν.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=89680


Διαβάστε Περισσότερα...

Προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών!...


Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χωρίς να αναφέρουν τον λόγο της συγκεκριμένης επιλογής, θα μπορούν να έχουν εφεξής οι μαθητές στα σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη προς τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνεται ότι για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, «απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα αν είναι ανήλικος ή του ιδίου αν είναι ενήλικος, στην οποία θα αναφέρεται η επιθυμία απαλλαγής, χωρίς να δηλώνεται ο λόγος της συγκεκριμένης επιλογής».

Ουσιαστικά έπειτα από αυτή την εξέλιξη, απλοποιείται η διαδικασία για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, αφού θα έχουν το δικαίωμα απαλλαγής ακόμη και όσοι μαθητές δεν είναι αλλόθρησκοι.
ΑντιδράσειςΗ εγκύκλιος πάντως θα πυροδοτήσει σίγουρα αντιδράσεις στους εκκλησιαστικούς κύκλους, ενώ το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ορισμένοι ιεράρχες έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενο της εγκυκλίου και αναμένεται να εκφραστούν αντιρρήσεις τις επόμενες ημέρες από τη συντηρητική πτέρυγα της ιεραρχίας.
Μέχρι στιγμής πάντως, η πλειονότητα των ιεραρχών τηρεί στάση αναμονής αφού δεν θέλει να τοποθετηθεί επί του θέματος, πριν εκφραστεί επίσημα η θέση της Εκκλησίας στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών, πάντως, τόνισε ότι με αυτή την εγκύκλιο «η Πολιτεία στρέφεται κατά της Εκκλησίας».
Για θετικό βήμα, κάνουν λόγο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και ο αντιπρόεδρος της ανώτατης συνομοσπονδίας γονέων μαθητών Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι αυτή η ρύθμιση κινείται στο πλαίσιο των προβλέψεων του Συντάγματος. Μάλιστα επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να έχει γίνει και νωρίτερα, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών στα ελληνικά σχολεία είναι αλλόθρησκοι.
Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα η διαδικασία για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών ήταν η ίδια, με τη διαφορά ότι όσοι δήλωναν ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν, έπρεπε να το αιτιολογήσουν, λέγοντας ότι έχουν διαφορετικό θρήσκευμα.
Κατά τα λοιπά, στην ίδια εγκύκλιο σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου λαμβάνοντας υπόψη την εφαρμογή της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού, τονίζει την ανάγκη διευκόλυνσης της εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ετσι, σύμφωνα με το ΥΠΕΠΘ, «οι αλλοδαποί μαθητές που δεν δύνανται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με ληξιαρχική πράξη γέννησης».
***Με πληροφoρίες από το ethnos.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

«Σάρωσε» τη Σερβία και προκρίθηκε στην τετράδα η Εθνική Εφήβων
Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 προκρίθηκε η Εθνική Εφήβων, μετά τη νίκη της επί της Σερβίας με 72-59.Οι παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης του 2007 και έτσι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο.
Το αρχικό 4-0 με το οποίο προηγήθηκε η Σερβία σε καμιά περίπτωση δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Η Εθνική με ένα γρήγορο σερί 7-0 μπήκε μπροστά στο σκορ και πάτησε το γκάζι για να ξεφύγει ακόμα περισσότερο. Αρχικά η διαφορά πήγε στους 10 (17-7), ενώ μετά από σερί 15-1 στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου ξεπέρασε τους 20 πόντους (32-11).
Με τα παιδιά του Γιώργου Βλασσόπουλου να μην αφήνουν τους σέρβους να πάρουν ανάσα το σκορ παρέμενε στα ίδια επίπεδα, μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Εκεί οι 'πλάβι' προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά και εν μέρει τα κατάφεραν, αφού την έριξαν στους 13 με το 72-59 να είναι το τελικό σκορ του αγώνα.Τα δεκάλεπτα: 19-11, 37-21, 57-33, 72-59


Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 6 (2), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 4, Καραθανάσης, Παπανικολάου 7 (1), Γεωργάκης, Σλούκας 14 (1), Παππάς 23 (4), Κασελάκης 10, Σαρικόπουλος 8.


Σερβία (Νίκολιτς): Πέτροβιτς, Σέπα 20 (2), Ρίζνιτς 1, Σούμποντιτς 8, Μιλουτίνοβιτς 2, Μίτροβιτς 14 (1), Βλάχοβιτς 8 (1), Βουκσάνοβιτς, Σταμένκοβιτς 4, Γκρούγιο, Μούσλι 2.

Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Π.Α.Ο. "ΑΣΕΛΓΗΣΕ" ΣΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ!...Αυτό δεν ήταν απλώς μια μεγάλη και "καθαρρή" νίκη και μια μεγαλειώδης και εκπληκτική εμφάνιση...

Αυτό ήταν πραγματική "ασέλγεια" σε βάρος της Ντιναμό!!!Ο Παναθηναϊκός ήταν απαιχτος και άπιαστος!!! Ευτυχώς που σταμάτησαν στα "3" γιατί θα χανόταν το τόπι!!!Από χθες, λοιπόν, στον β' γύρο... Ναι, ναι...Και με νίκη σε λίγες μέρες και εκτός έδρας, για να σπάσουμε και τον τσαμπουκά στα νανάκια που κοκορεύονται αλλά θα κάτσουν φέτος στον άξονα σαν τις... κότες...Η "Πανάθα" θα καθαρίσει φέτος και εντός και εκτός των συνόρων!!! Να μου το θυμηθείτε...Πάμε δυνατά!...

Διαβάστε Περισσότερα...

Βήμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός
Περίπου 50.000 κόσμος, παρακολούθησε τον Παναθηναϊκό να μετατρέπει σε "περίπατο" τον πρώτο του αγώνα για τον Β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε νίκησε 3-0 τη Ντιναμό Τιφλίδας στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση, καθώς η ρεβάνς της 6ης Αυγούστου απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το σκορ άνοιξε ο Αντρέας Ιβανσιτς (23') και ακολούθησαν δύο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη (45', 74').

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε "μονόλογο" για τους "πράσινους". Οι Γεωργιανοί δεν μπορούσαν να αλλάξουν δυο πάσες, αλλά είχαν έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Οβόνο, ο οποίος κρατούσε όρθια στο ξεκίνημα την Ντιναμό, αποκρούοντας τα σουτ του Νίνη (1'), Σαλπιγγίδη (5'). Στο 23' ο "Σάλπι" σέντραρε συρτά από δεξιά, ο Ιβανσιτς βρέθηκε ακάλυπτος στο δεύτερο δοκάρι και άνοιξε το σκορ 1-0. Στο 40', σε μια φάση "καρμπόν", ο Σπυρόπουλος έβγαλε την πάσα από αριστερά, αλλά ο Σαλπιγγίδης "σημάδεψε" το οριζόντιο δοκάρι. Στο 45' όμως, ο 26χρονος φορ ήταν πιο ψύχραιμος, όταν από "ασίστ" του Ιβανσιτς βρέθηκε ακάλυπτος λίγο μπροστά από το σημείο του πέναλτι και "έγραψε" το 2-0.

Ίδια "γεύση" και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Γεωργιανούς να υποφέρουν από τη ζέστη και τις... κράμπες. Ο Τεν Κάτε βρήκε την ευκαιρία να ρίξει στο παιχνίδι τους Χριστοδουλόπουλο, Γκάμπριελ τους οποίους ήθελαν να παρακολουθήσουν "live" οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Όμως, δεν είδαν και πολλά αφού η ελληνική ομάδα μείωσε το ρυθμό της και λίγο έλειψε να το πληρώσει όταν ο Στασόγεβιτς αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά στο 71'. Κι αφού γλύτωσε, ο Παναθηναϊκός πέτυχε ακόμα ένα γκολ που, ουσιαστικά, τού εξασφαλίζει από απόψε την πρόκριση. Στο 74' από σέντρα του Σπυρόπουλο και ασταθή απόκρουση του Οβόνο, ο Σαλπιγγίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-0.


Κίτρινες: Ιντσκιρβέλι, Γκβελεσιάνι, Χμαλάντζε, Σότα Κασία
Διαιτητής: Μιγκέλ Ντοάρτε Παϊζάο (Πορτογαλία)


Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον (46΄ Γκάμπριελ), Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μάτος (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Σιμάο, Ίβανσιτς, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (79΄ Ρουκάβινα)

Ντιναμό Τιφλίδας (Ράινερ Τσόμπελ): Οβόνο, Ιντσκιρβέλι (19΄ Τομασβίλι), Σότα Κασία, Χμαλάτζε, Ντζούισε (46΄ Σπασόγεβιτς), Κρσκό, Ντιγκμελασβίλι (66΄ Νεργκάτζε), Γκβελεσιάνι, Σ. Κάσια, Πιρτσκχάλαβα, Οντικάτζε


Πηγή: news.ert.gr/sports/


Διαβάστε Περισσότερα...

Good Morning!...

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes


Διαβάστε Περισσότερα...

Thursday...Διαβάστε Περισσότερα...