Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Στα ύψη η εγκληματικότητα...


Στα ύψη βρίσκεται η εγκληματικότητα στη Μεσσηνία με τα κρούσματα να είναι καθημερινά. Ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις σημειώνονται σε πόλεις και χωριά με τους πολίτες να αισθάνονται διαρκώς μεγαλύτερη ανασφάλεια.....

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι......................

το δημοσίευμα του "ΘΑΡΡΟΥΣ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Και κλοπές σε όλη τη Μεσσηνία

Λαθρομεταφορά Πακιστανών από Λακωνία σε Ηλεία

Δεκαεπτά παράνομους Πακιστανούς μετέφερε λαθραία ένας Λάκωνας με φορτηγάκι. Στο φορτηγάκι έκανε έλεγχο, μετά από λάστιχο που έπαθε, η ΟΠΚΕ στη μία προχθές τα ξημερώματα και ανακάλυψε τους αλλοδαπούς.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, οι Πακιστανοί είχαν μεταφερθεί από τη Σκάλα Λακωνίας στην Ηλεία, προκειμένου να εργασθούν στα πορτοκάλια, και προχθές μεταφέρονταν και πάλι στη Λακωνία.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου και ένας Πακιστανός συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ως υπεύθυνοι για τη μεταφορά των υπολοίπων.
Στο μεταξύ, προχθές βράδυ συνελήφθη ένας ημεδαπός, διότι στο εσώρουχό του έκρυβε 1,2 γραμμάρια χασίς.
Τα τελευταία 24ωρα στη Μεσσηνία σημειώθηκαν και οι εξής κλοπές:
•Άγνωστοι έκλεψαν προχθές από διαμέρισμα 40χρονης στην οδό Φαρών έναν φορητό υπολογιστή και χρυσαφικά αξίας 2.500 ευρώ.
•Στην Ανδανία από αυλή σπιτιού άγνωστοι έκλεψαν ένα σκαπτικό μηχάνημα με φρέζα, αξίας 2.500 ευρώ.
•Στην Τραγάνα Γαργαλιάνων, Ελληνογερμανίδα ανακάλυψε ότι το χρονικό διάστημα από 27 Δεκεμβρίου έως την Πρωτοχρονιά άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι της και αφαίρεσαν ό,τι πολύτιμο είδος, συσκευή και αντικείμενο υπήρχε. Κατά δήλωσή της, η αξία τους ανέρχεται σε 12.000 ευρώ.
•Προχθές βράδυ έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από την Ασφάλεια 2 Βούλγαροι, 39 και 33 ετών, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει από εταιρεία διανομής αναψυκτικών στο Ασπρόχωμα 4 κιβώτια μπύρες.
•Στα Φιλιατρά, δύο νεαροί τσιγγάνοι που διέφυγαν της σύλληψης, αφαίρεσαν από αγρόκτημα 1.000 σιδεροσωλήνες που χρησιμοποιούνται για υποστύλωση καλλιεργειών.


"ΘΑΡΡΟΣ" - 27 Ιανουαρίου 2011




Διαβάστε Περισσότερα...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Τριφυλίας: Όχι στις καταργήσεις των σχολείων!


Το τελευταίο διάστημα, μέσα από «άτυπες» συνεννοήσεις μεταξύ των Περιφερειακών Δ/ντών Εκπαίδευσης και των Δ/ντών Εκπαίδευσης προωθείται σχέδιο εκτεταμένων συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων με μοναδικό στόχο τη δήθεν εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες των μικρών και των μεσαίων σχολικών μονάδων.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του για τις επιχειρούμενες αλλαγές. Χωρίς να αγνοεί την ανάγκη συζήτησης για διορθωτικές κινήσεις που αφορούν στις ακραίες περιπτώσεις, που τυχόν υπάρχουν, διαφωνεί με τη λογική της κυβέρνησης, που υπακούει στις επιταγές του ΔΝΤ και θέλει να επιβάλλει το «φθηνό σχολείο». Διαφωνεί με την πολιτική, που επιχειρεί να αποφασίσει για τις τοπικές κοινωνίες και την εκπαίδευση, χωρίς να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκπαιδευτικών. Διαφωνεί με την ασάφεια, που εκμεταλλευόμενη την απουσία συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου μετά τις αλλαγές στο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνει τη δυνατότητα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, να αποφασίσουν χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια.

Αναφέρουμε λοιπόν κάποια κριτήρια που σκοπίμως φαίνεται ότι αγνοούνται:............................

• Η μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Δεν μπορεί να μιλάμε για παιδαγωγικά κριτήρια και αντί να μειώνεται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα να αυξάνεται. Το στρίμωγμα των μαθητών σε πληθωρικά τμήματα, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, η κατάργηση των αντισταθμιστικών δράσεων (κατάργηση των τμημάτων ένταξης και τάξεων υποδοχής) είναι όπως φαίνεται μερικά από τα «παιδαγωγικά» κριτήρια του ΥΠΔΒΜΘ.
• Η κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή - υποχρηματοδότηση Σχολικών Επιτροπών. Ούτε συζήτηση γίνεται για νέες σχολικές μονάδες και εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών. Σχολικές τάξεις χωρισμένες με γυψοσανίδες, σχολικά κτήρια χωρίς αύλειους χώρους, σε υπόγεια καταστήματα «μπουντρούμια», χωρίς γυμναστήρια και αίθουσες Η/Υ, με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων σε απόγνωση μη μπορώντας να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα (θέρμανση, καθαρίστρια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, νερό).
• Το κόστος για το μαθητή. Η συγχώνευση σχολείων θα έχει σα συνέπεια όχι μόνο το χάσιμο χρόνου αλλά και τη μεγάλη ταλαιπωρία των μικρών μαθητών οι οποίοι θα αναγκάζονται πολλές φορές να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολειό και στη συνέχεια στο σπίτι τους. Με παιδαγωγικά κριτήρια θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στους μικρούς μαθητές και όχι να επιβαρύνει λόγω συχνών μετακινήσεων το πρόγραμμά τους αλλά και τη σχολική τους επίδοση.
• Η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Το κακό οδικό δίκτυο της χώρας μας, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, καθώς και οι ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σ' αυτές, πέρα από την καθημερινή ταλαιπωρία εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων.
• Το ελάχιστο όφελος από την εξοικονόμηση πόρων που επιβάλλει την πολιτική των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Είναι γνωστό το όργιο σπατάλης και η διασπάθιση δημόσιου χρήματος στον τομέα της σχολικής μεταφοράς κάτι για το οποίο φυσικά δε φταίνε οι εκπαιδευτικοί.
Επισημαίνουμε ιδιαίτερα πως εδώ δεν πρόκειται για καταργήσεις κάποιων ολιγοθέσιων σχολείων (μονοθέσιων, διθέσιων) αλλά για προθέσεις δημιουργίας σχολικών συγκροτημάτων εκατοντάδων μαθητών, που δεν θα πληρούν ούτε καν τα στοιχειώδη, τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη εργασιακών σχέσεων και συνθηκών εργασίας (εκπαιδευτικών και μαθητών).

Δεν μπορεί η συγχώνευση σχολείων να είναι η προτεραιότητα σήμερα. Αντιθέτως, θα έπρεπε να τίθενται ως ζητήματα αιχμής η πολύπλευρη στήριξη των εκπαιδευτικών προκειμένου να ασκήσουν το εκπαιδευτικό τους έργο, η ενίσχυση των μαθητών (π.χ. με αντισταθμιστικές δράσεις), η επίλυση σοβαρών προβλημάτων υλικοτεχνικής και κτηριακής υποδομής των σχολείων και γενικότερα η αύξηση των δαπανών για την παιδεία και όχι η μείωση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό που ψήφισε το 2011 (2,75% του ΑΕΠ το χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών).
Τέλος, το Δ.Σ. της ΔΟΕ δηλώνει ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημόσιων σχολείων θα είναι ανυποχώρητος και θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης και όχι της αποδυνάμωσης μέτρων που θα ικανοποιούν τις μορφωτικές ανάγκες όλων των μαθητών.

Για το Δ.Σ.
O Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Νικόλαος Τζώνης Νικόλαος Λαμπρόπουλος




Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας - http://diavlona.blogspot.com/2011/01/blog-post_27.html





Διαβάστε Περισσότερα...

Αυτοκτόνησε 36χρονη μητέρα στην Πύλο


Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή της, νωρίς χθες τα ξημερώματα, 36χρονη μητέρΑ δύο ανήλικων παιδιών στην Πύλο. Η 36χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της......................

αφήνοντας ιδιόχειρο σημείωμα πως, δεν αντέχει άλλο.

Ο σύζυγός της, που ξύπνησε νωρίς τα ξημερώματα, δεν την είδε στο κραβάτι και την αναζήτησε στο σπίτι, όπου σε διπλανό δωμάτιο βρήκε το άψυχο κορμί της.

Η 36χρονη αυτοκτόνησε έχοντας περάσει στο κεφάλι της πλαστική σακούλα την οποία είχε σφίξει στο λαιμό της.




Διαβάστε Περισσότερα...

Εξαφανίστηκε 82χρονη στους Μπλεμενιάνους Κυπαρισσίας


88χρονη εξαφανίστηκε χθες το μεσημέρι στους Μπλεμενιάνους Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα με τη δήλωση εξαφάνησης στις Αστυνομικές Αρχές.....................

χθες το μεσημέρι περί τις 3.30, η 82χρονη που διέμενε μόνη στους Μπλεμενιάνους Κυπαρισσίας, επρόκειτο να πήγαινε επίσκεψη σε φιλικό της σπίτι στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να φτάσει εκεί ποτέ.




Διαβάστε Περισσότερα...

Δύο άνθωποι στην Εντατική, έξι στις Παθολογικές.


ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Άλλος ένας άνθρωπος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας με τον ιό της νέας γρίπης, μετά τον 60χρονο, ο οποίος πάσχει και από σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και τη γυναίκα που μεταφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες από την Καλαμάτα σε ΜΕΘ αθηναϊκού νοσοκομείου, όπως γράφει το "ΘΑΡΡΟΣ".

Ο δεύτερος νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι.......................

άνδρας μεταξύ 30 και 35 ετών και δεν έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Αυξημένα, όμως, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, είναι και τα πιο ελαφρά κρούσματα που νοσηλεύονται στις δύο Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου, καθώς από δύο χθες είχαν φτάσει τα έξι.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας. Τίμησαν τον Κ. Αρνόκουρο και τον Ν. Καλογερόπουλο στην κοπή της πίτας.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας.
Η συμμετοχή των Συλλόγων και των επισήμων προσκεκλημένων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο , όπως εχει καθιερωθεί βραβεύθηκαν και φέτος οι συμπατριώτες μας , κ. Αρνόκουρος Κωνσταντίνος επιχειρηματίας, για την προσφορά του στην περιοχή και ο ηθοποιός Καλογερόπουλος Νίκος για την προσφορά του στην τέχνη. Τους Προσφώνησαν ο...........................

αντιδήμαρχος Τριφυλίας - εκπαιδευτικός κ.Μερκούρης Γιάννης και ο γενικός γραμματέας θεατρικών συγγραφέων κ. Χριστοφιλάκης Γιώργης αντίστοιχα.

Οι τιμώμενοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν το Δ.Σ. για την τιμή,που τους έκαναν και μάλιστα ο Νίκος Καλογερόπουλος αφιέρωσε την πλακέτα στον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.



Τις πλακέτες απένειμαν: ο υφυπουργός οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς στον κ. Αρνόκουρο ενώ στον κ. Καλογερόπουλο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Λούτος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γεν Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Αδαμόπουλος Κων/νος.

Διαβάστηκαν χαιρετισμοί του Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου, των βουλευτών Γιάννη Λαμπρόπουλου & Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, του αντιπερειφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας κ. Μαλαπάνη Χρήστου & του πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημόπουλου Κωνσταντίνου.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας, Τσίγγανος Παναγιώτης, Σαμπαζιώτης Γεώργιος, Φιλντίσης Γιάννης, και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Κατσαργύρης Γιάννης. Επίσης, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Αντωνόπουλος Αγγελος ,η πρόεδρος του Ο.Ν.Α του Δήμου Αθηναίων κ. Ψαράκη Παναγιώτα, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , πρόεδροι των Συλλόγων Τριφυλίας και Μεσσηνίας γενικότερα , που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Δράκος ο διεθνολόγος κ. Θαλής Μυλωνάς, καθώς και η υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού της «Νέας Πελοποννήσου» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Χρυσομπόλη Διονυσία.
Την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κων/νος Κόλλιας, που απήυθηνε χαιρετισμό ,ενώ την ευλόγησε ο συμπατριώτης μας ιερέας κ .Αργυρόπουλος Νίκος.






Διαβάστε Περισσότερα...