Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν τον πόλεμο στη Γεωργία, τονίζει ο Βλάντιμιρ Πούτιν



Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος σε συνέντευξή του στο CNN τόνισε ότι οι ΗΠΑ οργάνωσαν παρασκηνιακά τη σύγκρουση στη Γεωργία για να αποκομίσει οφέλη ένας από τους δύο υποψηφίους για τις εκλογές.
Εν τω μεταξύ, η δοκιμή από τη Ρωσία ενός διηπειρωτικού βλήματος, η αυξημένη παρουσία πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και οι κινήσεις της Γεωργίας και της Λευκορωσίας σχετικά με την πρόσφατη κρίση κρατούν υψηλά το θερμόμετρο της έντασης.
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι ΗΠΑ ενθάρρυναν τη Γεωργία να επιτεθεί κατά της αυτόνομης περιοχής της Νοτίου Οσετίας. Πρόσθεσε ακόμη ότι σκοπός ήταν να ωφεληθεί ένας υποψήφιος για την προεδρία στις ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον Τζον Μακέιν. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι Αμερικανοί πολίτες πολέμησαν στο πλευρό της Γεωργίας κατ’ εντολήν της πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ.
Αν και ο Ρώσος πρωθυπουργός δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, Ανατόλι Νογκοβίτσιν, ανέφερε την Πέμπτη ότι βρέθηκε ανάμεσα σε προσωπικά αντικείμενα που άφησαν Γεωργιανοί στρατιώτες το διαβατήριο Αμερικανού πολίτη (Τεξανού, μάλιστα) σε κατοικία στη Νότια Οσετία.
Η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή, συνέχισε ο Βλάντιμιρ Ποιύτιν, παρά να επέμβει στη Γεωργία για να αποτρέψει μία ανθρωπιστική τραγωδία και αφού είχαν δεχτεί επίθεση και είχαν σκοτωθεί πολλοί Ρώσοι άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης. Δήλωσε ακόμη απογοητευμένος για το ότι οι ΗΠΑ δεν έκαναν αρκετά για να πιέσουν την Γεωργία για να σταματήσει την απόφαση της Γεωργίας.
Ο Λευκός Οίκος, με δηλώσεις της εκπροσώπου του Ντέινα Περίνο, έσπευσε να χαρακτηρίσει, τις καταγγελίες του Βλάντιμιρ Πούτιν «εντελώς ψευδείς» και πρόσθεσε ότι «είναι παράλογο το ότι όλα ενορχηστρώθηκαν εκ μέρους ενός υποψηφίου». Ακόμη, «γελοίες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Βλ.Πούτιν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

* Σε μία άλλη εξέλιξη, η Ρωσία θα απαγορεύσει την εισαγωγή κρέατος πουλερικών από 19 αμερικανικές εταιρείες και προειδοποιεί άλλες 29 εταιρείες. Επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας –το κρέας περιείχε αντιβιοτικά και αρσενικό- και αναφέρει ότι δεν σχετίζεται με την τρέχουσα διεθνή κρίση.







Διαβάστε Περισσότερα...

Στο νοσοκομείο ο Δαλάι Λάμα!...



Ο Δαλάι Λάμα, ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών, εισήχθη την Πέμπτη σε νοσοκομείο της Βομβάης στη δυτική Ινδία, με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, ανακοινώθηκε από το περιβάλλον του, που πάντως πρόσθεσε ότι η κατάσταση της υγείας του "δεν εμπνέει ανησυχίες".


Πάντως ο 73χρονος Δαλάι Λάμα ακύρωσε ήδη από την Τετάρτη όλες τις υποχρεώσεις του, για τις τρεις προσεχείς εβδομάδες, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Στους συνεργάτες του παραπονείται για "κόπωση".

"Δεν υπάρχει λόγος για καμία μεγάλη ανησυχία....αλλά εισήλθε στο νοσοκομείο, για σειρά εξετάσεων", ανέφερε στον Τύπο η γραμματέας του Δαλάι Λάμα, Τενζίν Τακίχα.




Διαβάστε Περισσότερα...

Το ελληνικό «φιάσκο» ολοκληρώθηκε με αποκλεισμό του Αρη και της ΑΕΚ!



Μόνο μια ελληνική ομάδα συνεχίζει στο Κύπελλο UEFA και αυτή θα είναι ο Ολυμπιακός που αποκλείστηκε από το Champions League!


Και αυτό γιατί ούτε ο Αρης, ούτε η ΑΕΚ κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση καθώς οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν από την Σλάβεν Κοπρόβνιτσα με 2-0 στην Κροατία, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπολία 2-2 με την Ομόνοια στο «ΓΣΠ».


Στις πρώτες αναμετρήσεις, ο Αρης είχε νικήσει με 1-0 τους Κροάτες στο «Κλ. Βικελίδης» ενώ η ΑΕΚ είχε ηττηθεί με 1-0 στο ΟΑΚΑ.






Διαβάστε Περισσότερα...

Η Εράνη Φιλιατρών διοργανώνει διαγωνισμό Video



Διαγωνισμό Video διοργανώνει η Εράνη Φιλιατρών για παιδιά από 10 έως 18 ετών με επιλογή θέματος από τα παρακάτω.


Αθλητισμός, Ιστορία - Λαογραφία, Οικολογία.


Το video θα είναι είτε ντοκιμαντέρ, είτε έργο με σενάριο.


Η διάρκεια του Video να είναι έως 15 λεπτά.


Το video θα υποβληθεί στον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σύλλογο "Η Εράνη".


Λήξη προθεσμίας υποβολής των video είναι η 31η Οκτωβρίου 2008.


Υπεύθυνος είναι ο Κος Βασίλης Παπαθεοδοσίου


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2761 - 0 - 32229 και 693 - 2337104


Η επιτροπή αξιολόγησης των video θα είναι οι:


α. Κος Θεόδορος Μαραγκός ( Σκηνοθέτης )

β. Κος Νικόλαος Αντωναρόπουλος ( Διευθυντής Κινηματογραφικής Λέσχης Πυρσού Φιλιατρών )

γ. Κα Βιβή Παντελάκη ( Νηπιαγωγός - Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων )






Διαβάστε Περισσότερα...

Με Ιντερ, Βέρντερ και Ανόρθωση στο Β' Όμιλο ο Παναθηναϊκός!



Στο Β' Όμιλο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός με αντιπάλους τις Ιντερ, Βέρντερ Βρέμης και την Ανόρθωση, που απέκλεισε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τον Ολυμπιακό.


Τα ματς της φάσης των Ομίλων αρχίζουν στις 16 Σεπτεμβρίου, με την τελευταία αγωνιστική να διεξάγεται στις 10 Δεκεμβρίου.


Την πρώτη αγωνιστική, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Ιντερ στο Ολυμπιακό Στάδιο.


Tο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει ως εξής:


16/09/08 Παναθηναϊκός-Ίντερ
10/10/08 Ανόρθωση-Παναθηναϊκός
22/10/08 Παναθηναϊκός-Βέρντερ
04/11/08 Βέρντερ-Παναθηναϊκός
26/11/08 Ιντερ-Παναθηναϊκός
09/12/08 Παναθηναϊκός-Ανόρθωση








Διαβάστε Περισσότερα...

Η Ντόρα Μπακογιάννη στις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο!



Η ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη περιλαμβάνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού "Φόρμπς", με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου.


Η Ντόρα Μπακογιάννη καταλαμβάνει την 78η θέση στη λίστα, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Το "Φορμπς" σημειώνει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, η επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και πρώην δήμαρχος της Αθήνας, διατηρήθηκε στη θέση της μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο (μετά τις εκλογές).


Το αμερικανικό περιοδικό επισημαίνει ότι μεταξύ των πρόσφατων επιτευγμάτων της ήταν η επικύρωση από την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισσαβόνας και αναφέρει επίσης την υποστήριξη της ελληνίδας υπουργού στο γαλλικό σχέδιο για την Ένωση για τη Μεσόγειο και την επικέντρωσή της στις προσπάθειες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.


Πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο αναδείχθηκε και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Φορμπς, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.


Στην 7η θέση της κατάταξης βρίσκεται η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, στην 28η η Χίλαρυ Κλίντον και στην 58η η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.





Διαβάστε Περισσότερα...

Την Παρασκευή σε απολογία ο Κάρατζιτς...



Ενώπιον του δικαστηρίου, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, θα οδηγηθεί αύριο, Παρασκευή, για δεύτερη φορά, ο πρώην ηγέτης της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς για να απολογηθεί, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Ο 63χρονος Κάρατζιτς συνελήφθη τον περασμένο μήνα στο Βελιγράδι, αφού καταζητείτο επί μία δεκαετία.


Εάν αρνηθεί να αντικρούσει τις κατηγορίες, όπως έκανε και την πρώτη φορά που βρέθηκε ενώπιον των δικαστών, το δικαστήριο θα θεωρήσει ότι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς δηλώνει αθώος.


Από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς έχει καταστήσει σαφές ότι ο ίδιος θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και έχει ήδη ζητήσει την παρουσία στο δικαστήριο του πρώην μεσολαβητή των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μάντλιν Ολμπράιν.


Επιπλέον ο Κάρατζιτς έχει αμφισβητήσει τη νομιμότητα της συνολικής διαδικασίας εναντίον του.


Ο Κάρατζιτς αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μεταξύ των οποίων δύο κατηγορίες για γενοκτονία, αδικήματα που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Σαράγεβο και στη Σρεμπρένιτσα, όπου δολοφονήθηκαν, το 1995, 8.000 μουσουλμάνοι.


Στην πρώτη εμφάνισή του ενώπιον των δικαστών μετά τη μεταφορά του στη Χάγη, ο Κάρατζιτς υποστήριξε ότι με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ υπήρχε μυστική συμφωνία ότι δεν θα διωκόταν εάν εξαφανιζόταν από το προσκήνιο μετά τον πόλεμο.


Ο Κάρατζιτς υποστηρίζει ότι η δίκη είναι παράνομη κατόπιν της συμφωνίας με τον Χόλμπρουκ. Ωστόσο ο Αμερικανός διπλωμάτης, που εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε μυστική συμφωνία με τον Κάρατζιτς.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στόλος 1.000 ετών ανακαλύφθηκε στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης!



Μεγάλη ανακάλυψη για την υποβρύχια αρχαιολογία έκρυβε το λεγόμενο «Λιμάνι του Θεοδοσίου» στο Γενί Καπί (Βλάγκα) της Κωνσταντινούπολης. Στον πυθμένα του λιμανιού βρέθηκαν 32 βυζαντινά πλοία που χρονολογούνται από το 1000 μ.Χ.
Για την ακρίβεια, όπως αναφέρουν Τα Νέα, τα πλοία ανακαλύφθηκαν βυθισμένα στην υγρή άμμο της ακτής του Γενί Καπί. Τα 20 από αυτά είναι εμπορικά με όλο το ξύλινο σκαρί τους, κάποια και με τα εμπορεύματά τους.
Η ανακάλυψη, όμως, έχει και δεύτερο σκέλος καθώς από τα ευρήματα στον πυθμένα του λιμανιού φανερώνεται πως «η Κωνσταντινούπολη έχει συνεχή ιστορία κατοίκησης 8.000 ετών», όπως λέει μιλώντας στην εφημερίδα ο Τούρκος αρχαιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Κεμάλ Πουλάκ για τις αποδείξεις που ήρθαν στο φως μόλις πριν από μερικές ημέρες.
Βρέθηκαν απλά κυκλικά και τετράγωνα οικήματα, φτιαγμένα από κλαδιά και λάσπη που κτίσθηκαν προτού ανέβει η στάθμη των υδάτων και σχηματισθεί το λιμάνι, το οποίο είναι γνωστό με το όνομα «Ελευθέριον», από το όνομα ενός ευγενούς που έκανε χορηγίες για την κατασκευή την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η επιβεβαίωση της συνεχούς κατοίκησης ήρθε και με την ανακάλυψη ενός νεκροταφείου πριν από τρεις εβδομάδες, με λείψανα δύο μικρών παιδιών, μιας γυναίκας κι ενός άνδρα του 6300-6000 π.Χ. Ο Κεμάλ Πουλάκ, γεννημένος στη Σμύρνη, υπηρετεί 27 χρόνια την υποβρύχια αρχαιολογία, περνά τον μισό χρόνο κάτω από το νερό και τον άλλο μισό στο Ινστιτούτο Ναυτικής Αρχαιολογίας του Τέξας. Έχει βρει 32 πλοία στο «Λιμάνι του Θεοδοσίου», αλλά ονειρεύεται ν΄ ανακαλύψει ξανά ένα χαμένο προϊστορικό αρχαίο ναυάγιο.






Διαβάστε Περισσότερα...

Νεκρή βρέθηκε η τελευταία αρκούδα στον Όλυμπο...



Ούτε οι 12 θεοί του Ολύμπου κατάφεραν να προστατέψουν από ασυνείδητους ανθρώπους την τελευταία αρκούδα που κατοικούσε στο βουνό και βρέθηκε νεκρή, πιθανότατα από δηλητηριασμένο δόλωμα ή όπλο.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης ομοσπονδιακός θηροφύλακας συνοδεία δασοφύλακα του δασαρχείου Ελασσόνας και κατόπιν συνεννόησης με την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ βρήκαν νεκρή μια αρκούδα μέσα σε ρέμα.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, η αρκούδα βρέθηκε σε κατάσταση που δείχνει ότι δεν κατέληξε από κάποιο φυσικό αίτιο, καθώς το στόμα της ήταν ανοιχτό, ένδειξη πως είχε σπασμούς πριν πεθάνει, ενώ δεν αποκλείονται κάποια τραύματα στο θώρακα από πυροβόλο όπλο. Τα αίτια θα διευκρινιστούν από κτηνίατρο της οργάνωσης Καλλιστώ.
Η επαναποίκιση περιοχών από ένα μεγάλο θηλαστικό, όπως η αρκούδα, θεωρείται ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο, αλλά και μία διαδικασία που εξελίσσεται πολύ αργά. Ωστόσο, οι εποχικές ζημιές που προκαλούν οι αρκούδες σε μελίσσια, μικροκαλλιέργειες και κτηνοτροφικά ζώα αποτελούν και την πιθανότερη αιτία θανάτωσής τους, παρά το ισχύον καθεστώς αποζημιώσεων.







Διαβάστε Περισσότερα...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Ε.Σ.Κ.!






Το Σάββατο 6-9-2008 θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από το Μ.Ε.Σ.Κ. με συμμετοχή χορευτικών από τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Κέρκυρα, στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας.












Διαβάστε Περισσότερα...

Πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας...




Την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή έχει προκηρύξει
το διοικητικό συμβούλιο
του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.



Ο νέος διευθυντής, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα προσληφθεί για τρία χρόνια και οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στην Καλαμάτα!








Αύριο, το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν στο Μεσσηνιακό Κόλπο
οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες
με σκάφη Όπτιμιστ και Λέιζερ
με ευθύνη του Ναυαταθλητικού Ομίλου “Αίολος”







Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΚΕΔΚΕ...



Δελτίο Τύπου



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίασή του συζήτησε το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας των δημοτικών κοινωνικών δομών και το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Σ΄ ότι αφορά στο θέμα των κοινωνικών δομών το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ θεωρεί ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις των συναρμόδιων υπουργείων - Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας - για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, επιφέρουν βελτιώσεις και αποτελούν θετική εξέλιξη.

Ωστόσο εμμένει στα τρία πρωταρχικά αιτήματα της Αυτοδιοίκησης για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων που υλοποιούν οι Δήμοι της χώρας, δηλαδή:


Πρώτον, ζητά την παράταση της προθεσμίας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους που δεν έχουν εντάξει τις δομές τους μέχρι σήμερα στο Πρόγραμμα, να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις συμμετοχής.
Δεύτερον, να αυξηθεί η χρηματοδότηση έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες των δομών αυτών και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργίας τους.
Τρίτον , παρά τις ευνοϊκές πρόσκαιρες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στις δομές αυτές, η ΚΕΔΚΕ θεωρεί ότι πρέπει μέσα στο 2009 να δρομολογηθεί η διαδικασία οριστικής ρύθμισης της απασχόλησης των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές με την εφαρμογή συστήματος μοριοδότησης για τους ήδη υπηρετούντες, παρόμοιο με αυτό που ίσχυσε για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ.


Τέλος το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για το γεγονός ότι δεν είναι οι Δήμοι αλλά η Εργατική Εστία, υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.

Σ΄ ότι αφορά το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης το Διοικητικό Συμβούλιο διευκρίνισε ομόφωνα ότι η μελέτη του ΙΤΑ για τον «Καποδίστρια 2» είναι πρόταση του Ινστιτούτου προς την ΚΕΔΚΕ και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τη δική της πρόταση.


Επίσης αποφάσισε κατά πλειοψηφία (16 έναντι 13 ψήφων) να μην ξεκινήσει ούτε εσωτερικός διάλογος επί της πρότασης του ΙΤΑ, επειδή δεν έχουν ικανοποιηθεί οι οικονομικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης του Απριλίου απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Αυτονόητο είναι ότι μέχρι την ικανοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων η Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να προσέλθει σε διάλογο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.


Η μελέτη του ΙΤΑ θα αποσταλεί στις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας για να ενημερωθούν επισήμως τα μέλη της ΚΕΔΚΕ, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο συνιστά στις διοικήσεις των ΤΕΔΚ να ακολουθήσουν την ίδια τακτική, δηλαδή να μην ξεκινήσει κανένας εσωτερικός διάλογος πριν από τη λύση των οικονομικών αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης.


Τέλος το Δ.Σ. δε συμφώνησε, κατά πλειοψηφία, να διαδηλώσει μαζί με τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας στη ΔΕΘ.





Διαβάστε Περισσότερα...

Με επιτυχία στέφθηκε το τουρνουά στη μνήμη Παύλου Πτωχού στη Μεσσήνη!

Με επιτυχία στέφθηκε το τουρνουά, που διοργάνωσαν ο Πάμισος σε συνεργασία
με τον Δήμο Μεσσήνης, την ΤΕΔΚ και τη Νομαρχία, χθες στη Μεσσήνη, στη μνήμη του αειμνήστου δημάρχου Παύλου Πτωχού!


Στον τελικό, ο Πάμισος νίκησε στα πέναλτι (το 45λεπτο έληξε 0-0) τον Ολυμπιακό Γυθείου με 4 – 1 και στον μικρό τελικό ο Πανηλειακός τον Αθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας με 3 – 1.

Πριν την έναρξη του τελικού, δόθηκε, από τον πρόεδρο του Παμίσου Κώστα Ρούτση, αναμνηστική πλακέτα στο γιο του αείμνηστου δημάρχου και προέδρου του Παμίσου Παύλου Πτωχού, Δημήτρη. Ο αρχηγός του Παμίσου Βαγγέλης Καπακλής τοποθέτησε μια ανθοδέσμη στην καρέκλα που καθόταν ο αείμνηστος δήμαρχος στο γήπεδο ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Πτωχού.



Διαβάστε Περισσότερα...

"ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ", ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ!...




Δεν μπορεί να γίνει καμία απολύτως συζήτηση για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, αν προηγουμένως, δεν υλοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα που έχει θέσει η ΚΕΔΚΕ!


Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, στην σημερινή του συνεδρίαση...


Θυμίζουμε πως η ΚΕΔΚΕ έχει ζητήσει την άμεση εκπλήρωση των υπεσχημένων:


Α. Εκταμίευση -μέχρι τέλους Αυγούστου- του ποσού των 250 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ.
Β. Κατάθεση και ψήφιση στα θερινά τμήματα της βουλής της διάταξης για τη μεταφορά των τελών κυκλοφορίας (90%) στους Δήμους.
Γ. Δρομολόγηση της διαδικασίας καταβολής του 1,7 δις ευρώ υπό τη μορφή ομολόγων, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Ακόμη, στη συνεδρίαση υπήρξε ένταση για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Διοικητική Μεταρρύθμιση και συγκεκριμένα, για μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους νέους Δήμους και τονίστηκε πως αυτή είναι μόνο μία πρόταση, από τις προτάσεις μελετών του Ι.ΤΑ. που του έχουν ανατεθεί και αφορούν στο σύνολο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η οποία είναι, μάλιστα, κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνη, αλλά με ισχυρή μειοψηφία του Διοικητικού του Συμβουλίου...


Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν,


οι Εξελίξεις για τα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής στη νέα προγραμματική
περίοδο 2007-2013 με Εισηγητή τον Σ. Δανιηλίδη, Πρόεδρο Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης Αλληλεγγύης της ΚΕΔΚΕ,

οι Εισηγήσεις της Επιτροπής Ισότητας με Εισηγήτρια την Άννα Ροκοφύλλου, Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας ΚΕΔΚΕ,

η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, 16 -22 Σεπτεμβρίου 2008 με Εισηγητή τον Γ. Κοτρωνιά, Πρόεδρο Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της ΚΕΔΚΕ,

η Χρηματοδότηση ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου για την αγορά πυροσβεστικού εξοπλισμού για τους πληγέντες Δήμους της Ρόδου,

το Αίτημα Δήμου Ελασσόνας για την συνδιοργάνωση της «4ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας» και μερική χρηματοδότησή της και

ο Ορισμός εκπροσώπων.





Διαβάστε Περισσότερα...

Η διοικητική μεταρρύθμιση στην ΤΕΔΚ Μεσσηνίας!

Με μοναδικό θέμα την διοικητική μεταρρύθμιση και τις προτάσεις για τις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων συνεδριάζει αύριο στις 8 το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.
Την συνένωση των 29 Δήμων και των 2 Κοινοτήτων της Μεσσηνίας σε 6 μεγάλους Δήμους, προτείνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της ΚΕΔΚΕ.
Συγκεκριμένα η πρόταση, που αναμένεται να καταθέσει η ΚΕΔΚΕ στην Κυβέρνηση εν όψει της σχεδιαζόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης, περιλαμβάνει τη συνένωση των Δήμων της Μεσσηνίας ως εξής:

Στο Δήμο Καλαμάτας, οι Δήμοι Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Άριος και Αρφαρών,
Στο Δήμο Μεσσήνης, οι Δήμοι Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένους, Ιθώμης, Πεταλιδίου, Βουφράδος και η Κοινότητα Τρικόρφου.
Στο Δήμο Πύλου, οι Δήμοι Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας και Χιλιοχωρίων.
Στο Δήμο Γαργαλιάνων, οι Δήμοι Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Νέστορος και Παπαφλέσσα.
Στο Δήμο Κυπαρισσίας, οι Δήμοι Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού και η Κοινότητα Τριπύλας.
Στο Δήμο Μελιγαλά, οι Δήμοι Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας και Είρας.



http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=415333


Διαβάστε Περισσότερα...

Σύσκεψη για τα απορρίμματα στην Περιφέρεια...



Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μεσσηνία θα συζητηθεί σήμερα σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Νίκου Αγγελλόπουλου.

Προσκεκλημένοι στη σύσκεψη είναι όλοι οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας και η διοίκηση του τοπικού Ενιαίου Συνδέσμου διαχείρισης απορριμμάτων.






Διαβάστε Περισσότερα...

Επέστρεψαν οι οδοιπόροι των "Δρόμων της Ελιάς"



Επέστρεψαν χθες, μετά από 45 ημέρες, στην Καλαμάτα οι οδοιπόροι των “Δρόμων της Ελιάς”, του πολιτιστικού οδοιπορικού του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Οι οδοιπόροι ξεκίνησαν από τη Μεσσηνία στις 14 Ιουλίου με μοτοσικλέτες, με προορισμό το Πεκίνο, για να μεταφέρουν τον “κότινο” στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δυστυχώς, όταν έφθασαν στα σύνορα της Κίνας, οι κινεζικές αρχές δεν τους χορήγησαν βίζες και άδειες εισόδου στη χώρα και οι οδοιπόροι συνέχισαν το ταξίδι μέσω Σιβηρίας και έφθασαν στη Μόσχα, επόμενο σταθμό της πορείας τους. Στη ρωσική πρωτεύουσα παρέμειναν για να προετοιμάσουν τη “Γιορτή της Ελλάδας και της Ελιάς” που θα πραγματοποιηθεί από 23 μέχρι 26 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων. Χθες το απόγευμα, μετά την επιστροφή τους, οι οδοιπόροι των “Δρόμων της Ελιάς” έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Φιλοξένια”, κάνοντας έναν απολογισμό της διαδρομής και των συναντήσεων που είχαν σε 11 χώρες. Συγκινητική ήταν η αναφορά στον Μιχάλη Καλογερόπουλο, τον οδοιπόρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Γεωργία, τις πρώτες ημέρες του μεγάλου ταξιδιού.





Διαβάστε Περισσότερα...

Εξασφάλισε το χρίσμα ο Ομπάμα!



Ο γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα εξασφάλισε και τυπικά το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου και έγινε ο πρώτος αφροαμερικανός υποψήφιος για το Λευκό Οίκο. Το χρίσμα στον Μπαράκ Ομπάμα δόθηκε δια βοής από τα μέλη του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, στο Ντένβερ.

Ο Ομπάμα θα αντιμετωπίσει στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο, Τζον Μακέιν, για να αναδειχτεί ο διάδοχος του Τζορτζ Μπους στην προεδρία.


Η ατμόσφαιρα στο συνέδριο είναι εορταστική. Ο Ομπάμα είναι χαρισματικός και προσελκύει μεγάλο πλήθος στις ΗΠΑ, δήλωσε από το Ντένβερ ο βουλευτής τής ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε πειστική την ομιλία της Χίλαρυ Κλίντον.






Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Σαρκοζί προειδοποιεί την Τεχεράνη...



Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε την Τετάρτη πως θα πρέπει "ν’ αυξηθούν οι κυρώσεις σ’ όλους τους τομείς" κατά του Ιράν εάν η χώρα αυτή συνεχίσει να επιδιώκει ν’ αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο κ. Σαρκοζί τόνισε μάλιστα, ότι η Τεχεράνη αν χρειαστεί θα πρέπει να βομβαρδιστεί. "Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί ν’ αποδεχθεί το Ιράν ν’ αποκτά πυρηνικά όπλα.

Από κοινού με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να βρεθούν στην κεφαλή της προσπάθειας με αποφασιστικότητα κι, ελλείψει απάντησης από το Ιράν, ν’ αυξήσουν τις κυρώσεις σ’όλους τους τομείς", τόνισε ο Σαρκοζί-προεδρεύων της ΕΕ στο τρέχον διάστημα-προς τους πρεσβευτές της Γαλλίας που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι.

Κατά τον γάλλο πρόεδρο, "κανείς δεν έχει να προτείνει κάποια καλύτερη στρατηγική κι εάν μέλλει ν’ αποτύχουμε, τότε όλοι γνωρίζουμε σαφώς την καταστροφική κατάληξη ενώπιον της οποίας θα βρεθούμε και την οποία το περασμένο έτος συνόψισα σε δύο φράσεις: είτε η ιρανική βόμβα, είτε ο βομβαρδισμός του Ιράν". "Ουδείς επιθυμεί να καταλήξουμε σ’ αυτήν την καταστροφή", πρόσθεσε ο ίδιος, εκφράζοντας την ευχή "να συνεχισθεί ο διάλογος με το Ιράν και να αντιληφθούν οι ηγέτες του τη βαρύτητα των εξελίξεων για τη χώρα τους". "Εναπόκειται στο Ιράν ν’ αποφασίσει. Εάν το Ιράν επιθυμεί ν’ αποκτήσει ειρηνική πυρηνική ενέργεια, τότε θα το βοηθήσουμε να το επιτύχει. Αλλά εάν το Ιράν επιθυμεί στρατιωτική πυρηνική ενέργεια, τότε η διεθνής κοινότητα θα πολεμήσει αυτή του την επιθυμία", κατέληξε ο Σαρκοζί.







Διαβάστε Περισσότερα...

Τραγωδία στα νερά της Μεσογείου



Περίπου 80 Αφρικανοί λαθρομετανάστες εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χαθεί στην κεντρική Μεσόγειο, καθώς η μηχανή του φουσκωτού σκάφους στο οποίο επέβαιναν έπαθε βλάβη και το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο επί μέρες.

Ένα αλιευτικό σκάφος από τη Μάλτα συνέλεξε 8 λαθρομετανάστες από το μισοβυθισμένο φουσκωτό, περίπου 40 μίλια νοτίως της Μάλτας. Αρχικά οι διασωθέντες είπαν στους ψαράδες ότι στο φουσκωτό επέβαιναν 18 άτομα. Όμως εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μάλτας είπε ότι από τις καταθέσεις που ελήφθησαν από τους λαθρομετανάστες διαπιστώθηκε ότι στο φουσκωτό επέβαιναν 79 άτομα, μεταξύ των οποίων 8 γυναίκες και 1 παιδί. Πολεμικό αεροσκάφος της Μάλτας έκανε έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων λαθρομεταναστών, αλλά δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος τους.

Αδιευκρίνιστο παραμένει από πού είχε αποπλεύσει το σκάφος με τους Αφρικανούς.




Διαβάστε Περισσότερα...

Το AIDS "θερίζει" στη Νέα Υόρκη!



H πόλη των ΗΠΑ που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα απ΄ όλες τις άλλες από τη θανατηφόρο ασθένεια του AIDS είναι η Νέα Υόρκη, με 100.000 ανθρώπους να έχουν καταγραφεί θετικοί στον ιό.Mάλιστα, η εξάπλωση της νόσου έχει ένα ρυθμό πολύ γρήγορο, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών Υγείας της πόλης.Οι ίδια πηγή ανέφερε ότι ο ρυθμός εμφάνισης της νόσου στη Νέα Υόρκη είναι τριπλάσιος αυτού των άλλων αμερικανικών πόλεων. Τη σχετική έρευνα έκανε το ομοσπονδιακό Κέντρο ελέγχου και πρόληψης της ασθένειας που αναφέρει ότι μόνο φέτος έχουν καταγραφεί 4.800 νέες περιπτώσεις πολιτών που είναι θετικοί στον ιό. Σημειώνεται ότι σε κάθε 100.000 Νεοϋορκέζους οι 72 ήταν θετικοί στον ιό του AIDS το έτος 2006, έναντι 23 σε εθνικό επίπεδο. Στη Νέα Υόρκη οι πλέον επιρρεπείς στη νόσο είναι άνδρες (117 σε κάθε 100.000 πολίτες) έναντι των γυναικών (33 σε κάθε 100.000 πολίτες).Ο μαύρος πληθυσμός έχει τα πρωτεία, με το 46% των μολύνσεων να αφορά τους μαύρους και να ακολουθούν οι ισπανόφωνοι με το 32% των μολύνσεων.






Διαβάστε Περισσότερα...

Χορηγία Λάτση για την αρχαία Ολυμπία!



Ομόφωνα ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τη χορηγία του Ιδρύματος Λάτση για την αναβάθμιση του συστήματος πυροπροστασίας στην αρχαία Ολυμπία.

Με τη χορηγία θα καταβληθεί περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ προκείμενου να επεκταθεί το σύστημα πυροπροστασίας γύρω από το παλαιό, το νέο αρχαιολογικό μουσείο και το κτίριο ΣΠΑΠ.

Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα κανονάκια και πυροσβεστικές φωλιές, ενώ οι αντλίες και το δίκτυο δεξαμενών θα παραμείνει το ίδιο.

Αν το έργο δημοπρατηθεί άμεσα, το επόμενο καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η επέκταση του συστήματος, στο οποίο όμως δεν προβλέπεται η προστασία του Κρονίου Λόφου.






Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΕΙ & περιφέρεια χωρίς φοιτητές...



Πλήττεται ακαδημαϊκό κύρος και τοπικές κοινωνίες


Δυσοίωνα είναι τα πράγματα για αρκετά περιφερειακά ΤΕΙ που τα τελευταία χρόνια μένουν χωρίς φοιτητές.

Με το ρεκόρ κενών θέσεων που σημειώθηκε εφέτος 26 τμήματα είχαν μονοψήφιο αριθμό εισαχθέντων.

Δηλαδή, από τις 5.796 θέσεις που διέθεταν, καλύφθηκαν μόνο οι 93.

Πρόκειται για τμήματα που δεν τα προτιμούν οι υποψήφιοι, καθώς δεν θεωρούν ελκυστικά τα γνωστικά αντικείμενα που προσφέρουν.

Εύλογο είναι το ερώτημα, λοιπόν, πως θα επιβιώσουν τμήματα με δύο, έναν ή και κανέναν φοιτητή.

Οι άμεσες λύσεις -όπως συγχωνεύσεις και αλλαγές γνωστικού αντικειμένου- είναι επιβεβλημένες, καθώς το φαινόμενο δεν πλήττει μόνον το ακαδημαϊκό κύρος αυτών των ΤΕΙ, άλλα και τις τοπικές κοινωνίες, που σε μεγάλο βαθμό στηρίζονται οικονομικά στους φοιτητές.

Σύντομα θα αρχίσει ο διάλογος για αλλαγή του συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα διαρκέσει για τόσο χρόνο, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους όλοι οι φορείς, σύμφωνα με τον Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.

Πάντως, οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν, όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει ο Υπ. Παιδείας, από την επόμενη κυβερνητική θητεία.






Διαβάστε Περισσότερα...

Στο κόκκινο η έλλειψη νερού!



Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος, τα αποθέματα ύδατος έχουν μειωθεί δραματικά και εάν η ανομβρία συνεχίσει και το προσεχές φθινόπωρο, τότε ίσως βιώσουμε καταστάσεις πιο δύσκολες κι από εκείνες του 1989, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι το φωτεινό καλοκαίρι, μέσα σε τρεις μήνες, μειώθηκαν θεαματικά τα συνολικά αποθέματα νερού.

Στις 24 Μαΐου, τα αποθέματα ήταν περίπου 724 εκ. κυβικά μέτρα, στις 24 Ιουνίου ήταν στα 668, έναν μήνα αργότερα μειώθηκαν στα 605, για να φθάσουμε στις 24 Αυγούστου, να διαθέτουμε 542 εκ. κυβικά μέτρα.

Η Αθήνα που αντιπροσωπεύει μόλις το 4% της συνολικής κατανάλωσης, υδρεύεται από την Υλίκη και τον Μόρνο, η εικόνα των οποίων δύο αυτών λιμνών είναι απογοητευτική.

Ως εκ τούτου, απαιτείται άμεσα οι καταναλωτές να αλλάξουν νοοτροπία και πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα.

Σύμφωνα με έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η μεγαλύτερη κατανάλωση νερού γίνεται για τις καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ετησίως καταναλώνεται το 85% του νερού στην άρδευση των καλλιεργειών, το 12% στην ύδρευση και το υπόλοιπο 3% στην βιομηχανία.

Πάντως, τρόποι εξοικονόμησης νερού υπάρχουν, αρκεί οι αγρότες να τους ακολουθούν πιστά. Με τα σημερινά δεδομένα, κίνδυνο λειψυδρίας στο άμεσο μέλλον αντιμετωπίζουν, η Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία και η Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Στην Θεσσαλία τον Ιούλιο τα υδατικά αποθέματα, είχαν ελαττωθεί επικίνδυνα και στην λίμνη Πλαστήρα μόλις έφθαναν τα 90 εκ. κυβικά μέτρα, ενώ στην λίμνη Σμοκόβου τα 40 εκ.. Ήδη, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρούουν από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου.






Διαβάστε Περισσότερα...

Σε δικαστικές περιπέτειες ο Κρούζ...



Δώδεκα ηθοποιοί που συμμετέχουν στην ταινία του διάσημου ηθοποιού Τομ Κρούζ, για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που γυρίστηκε πέρσι στη Γερμανία, ζητούν από τον ίδιο και την εταιρεία United Artists αποζημίωση 11 εκατομμύρια δολάρια, γιατί λένε ότι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των γυρισμάτων. Η δικηγόρος τους είπε ότι αν δεν υπάρξει συμβιβασμός, τότε θα κάνουν μήνυση και θα ζητήσουν δίκη σε αμερικανικό δικαστήριο, όπου είναι πολύ πιθανό να καταδικαστεί η εταιρεία, όπως έχει ξαναγίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Η ταινία μιλά για την συνωμοσία για τη δολοφονία του Χίτλερ και ο Κορυζ υποδύεται τον αρχηγό της σπείρας.





Διαβάστε Περισσότερα...

Η απαιτητική Μαντόνα...



Κατάλογο απαιτήσεων "κατέθεσε" στους διοργανωτές της συναυλίας της στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου, η σταρ της ποπ μουσικής σκηνής, Μαντόνα.

Η Μαντόνα, η οποία θα δώσει μια συναυλία στο θέρετρο αυτό του Μαυροβουνίου, στις 25 Σεπτεμβρίου, ζήτησε- μεταξύ άλλων- να υπάρχουν μάσκες οξυγόνου στα παρασκήνια και τη σκηνή, αλλά και να εφημερεύουν οι καλύτεροι γιατροί στο πιο κοντινό νοσοκομείο της περιοχής, κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού τουρισμού του Μαυροβουνίου, οι διοργανωτές της συναυλίας αποφάσισαν να χτίσουν μια μίνι-πολιτεία για τη Μαντόνα και τους VIP καλεσμένους της, στην παραλία "Jaz" της Μπούντβα, όπου θα δοθεί η συναυλία της μεγάλης σταρ της ποπ.

Για να στηθεί η σκηνή της συναυλίας θα εργαστούν 500 άνθρωποι επί πέντε ημέρες, ενώ στα παρασκήνια θα υπάρχει ένας πλήρως εξοπλισμένος χώρος για τη Μαντόνα κι ένας άλλος για τα παιδιά της.

Σε ό,τι αφορά το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου θα καταλύσει η Μαντόνα, οι απαιτήσεις της περιορίζονται στο φωτισμό, καθώς προτιμά τις λάμπες στους τοίχους και όχι στο ταβάνι, προκειμένου να είναι πιο χαλαρωτική η ατμόσφαιρα του δωματίου.






Διαβάστε Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας δρόμου Λονδίνο-Αθήνα με τηγανόλαδο!!!



Από τη φριτέζα στην άσφαλτο


Χρησιμοποιώντας ως καύσιμο μόνο το τηγανόλαδο που εξασφάλιζαν από εστιατόρια στο δρόμο, οκτώ ομάδες Βρετανών ολοκλήρωσαν την Τετάρτη τη διαδρομή Λονδίνο-Αθήνα σε μια περιπετειώδη πρωτοβουλία για την προώθηση των «πράσινων» καυσίμων.
«Δεν υπάρχει λόγος να μην κάνει το ίδιο ο κάθε Κύριος Τάδε, ώστε να εξοικονομεί χρήματα και να βοηθά το περιβάλλον αποφεύγοντας την καύση ορυκτών καυσίμων» δήλωσε στο Reuters ο 34χρονος Αντι Παγκ, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία.
Ο αγώνας Grease to Greece (παιχνίδι με την αγγλική λέξη που σημαίνει χρησιμοποιημένο λίπος) ξεκίνησε πριν από 10 ημέρες και 4.000 χιλιόμετρα στη βρετανική πρωτεύουσα και ολοκληρώθηκε με τελετή στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα. Ο πρεσβευτής Σάιμον Γκας απένειμε και ειδικό βραβείο στην ομάδα με τους περισσότερους «πόντους λίπους».
Οι συμμετέχοντες -αρκετοί μηχανικοί, αγρότες, ένας αστυνομικός και ένας λογιστής, μεταξύ άλλων- επιτρεπόταν να βάζουν στα ρεζερβουάρ τους μόνο χρησιμοποιημένο λάδι τηγανίσματος το οποίο ζητούσαν από καφετέριες και εστιατόρια.
Το όλο εγχείρημα βασίστηκε περιέργως σε χαμηλή τεχνολογία. Ο Παγκ οδήγησε ένα παλιό Peugeot 405 το οποίο αγόρασε για 500 λίρες (900 ευρώ) και το μετέτρεψε ώστε να καίει τηγανόλαδο χρησιμοποιώντας ένα κιτ της βρετανικής εταιρείας Regenatec.
Από την άλλη, ο Μάριο και η Κολίν Τσάντουικ, και οι δύο αγρότες, έφτασαν στην Αθήνα με ένα συμβατικό Range Rover που δεν είχε υποστεί μετατροπή.
Όταν επιστρέψουν στη Βρετανία, οι Τσάντουικ θα συνεχίζουν να μην πληρώνουν για καύσιμα, αφού έχουν κανονίσει να χρησιμοποιούν τηγανόλαδο από ένα γειτονικό νηπιαγωγείο.






***Μάλιστα! Οπότε βουρ στις ψησταριές και τις ταβέρνες για "μούργα"...

Να δώ τί άλλο θα διαβάσουμε...



Διαβάστε Περισσότερα...

Ηταν... Panathinaikos, είναι στο Champions League!



Μετά από τρία χρόνια ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στους ομίλους του Champions League.

Οι πράσινοι, παίζοντας συντηρητικά, πήραν την Τρίτη τη νίκη με 1-0 επί της Σπάρτα Πράγας στο ΟΑΚΑ στον επαναληπτικό του υπέρ τους 2-1 για τον γ` προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και πλέον το μυαλό τους βρίσκεται στην κλήρωση της Πέμπτης (28/8, 19:00GR), όπου θα μάθουν τους τρεις αντιπάλους τους.


Hταν μια εμφάνιση... επαγγελματική, από τις γνωστές που έκαναν παλιά οι πράσινοι στην αγαπημένη τους διοργάνωση, καθώς μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακοί, ήξεραν τι ήθελαν και πως να το πάρουν.


Μπροστάρης της πρόκρισης ο παθιασμένος "Καρα", αλλά και ο Σόουζα που πανηγύρισε το παρθενικό του γκολ με την πράσινη φανέλα.





Διαβάστε Περισσότερα...