Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Η Ντόρα Μπακογιάννη στις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο!



Η ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη περιλαμβάνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού "Φόρμπς", με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου.


Η Ντόρα Μπακογιάννη καταλαμβάνει την 78η θέση στη λίστα, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Το "Φορμπς" σημειώνει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, η επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και πρώην δήμαρχος της Αθήνας, διατηρήθηκε στη θέση της μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο (μετά τις εκλογές).


Το αμερικανικό περιοδικό επισημαίνει ότι μεταξύ των πρόσφατων επιτευγμάτων της ήταν η επικύρωση από την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισσαβόνας και αναφέρει επίσης την υποστήριξη της ελληνίδας υπουργού στο γαλλικό σχέδιο για την Ένωση για τη Μεσόγειο και την επικέντρωσή της στις προσπάθειες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.


Πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο αναδείχθηκε και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Φορμπς, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.


Στην 7η θέση της κατάταξης βρίσκεται η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, στην 28η η Χίλαρυ Κλίντον και στην 58η η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.