Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Gisele Bundchen - "Είμαι ό,τι να ’ναι!!!!!!"


Το διαβάσαμε στο e-go.gr, ένα "μικρό" αφιέρωμα στην Gisele Bundchen, το σέξυ μοντέλο από τη Βραζιλία που "αναστατώνει (!!!....) και σας το μεταφέρουμε χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο...

Δεν χρειάζεται, άλλωστε..............




"Ήταν Ιούλιος του 1999 όταν ένα κορίτσι με καστανά μακριά μαλλιά, σαρκώδη φούξια χείλη, φακίδες και την υπόνοια ενός πληθωρικού στήθους κρέμεται στα περίπτερα κάτω από τον επιβλητικό τίτλο της Vogue και με «χτύπημα» -όπως λέμε εμείς του χώρου- το μότο: Η Επιστροφή του Σέξι Μοντέλου.

Ηταν η Ζιζέλ και σύμφωνα με το τσιτάτο «αν δεν είναι στη Vogue, δεν είναι στη μόδα», το 19χρονο τότε μοντέλο από τη Βραζιλία όχι απλά ήταν, αλλά με την εμφάνισή της στον χώρο των catwalks και των editorials σηματοδότησε το τέλος των heroin chic (ή αλλιώς σκιάχτρων) κοριτσιών. Ναι, για λίγο καιρό, η Κέιτ Μος θα τα έβαφε μαύρα.

Η ιστορία της Ζιζέλ Μπούντχεν είναι λίγο πολύ γνωστή. Γεννήθηκε στην πόλη Τρε ντε Μάγιο της Βραζιλίας και μεγάλωσε στην Οριζοντίνα. Εχει πέντε μικρότερες αδερφές μεταξύ των οποίων και την Πατρίσια με την οποία είναι δίδυμες (η Ζιζέλ γεννήθηκε πρώτη). Σε αντίθεση με άλλες συναδέλφους της, που ανακαλύφθηκαν σε κάποια λαϊκή αγορά να πουλάνε φρούτα (βλέπε Νατάλια Βοντιάνοβα) ή πίσω από πάγκο fish & chips σε κάποιον δρόμο της Μεγάλης Βρετανίας (βλέπε Αγκνες Ντέιν), η Ζιζέλ δεν χρειάστηκε να δουλέψει για να βγάλει τα προς το ζην - ο πατέρας της ήταν τραπεζικός υπάλληλος και η μητέρα της καθηγήτρια πανεπιστημίου και συγγραφέας - ούτε και να κουνήσει το μικρό της δαχτυλάκι με το γαλλικό μανικιούρ για να την προσέξει κάποιος.

Απλώς σε ηλικία 14 ετών πήγε σε ένα εμπορικό κέντρο, έκατσε σε ένα MacDonald’s και τη στιγμή ακριβώς που δάγκωνε το Big Mac της ένας ανιχνευτής μοντέλων την είδε και αμέσως τα μάτια του πήραν το σχήμα του δολαρίου.

Η ομορφιά της πρωτοαναγνωρίστηκε επίσημα το 1995 όταν, παρά τις αντιδράσεις του πατέρα της, πήρε μέρος στον διαγωνισμό Elite of The Year της Βραζιλίας και ήρθε δεύτερη. «Αν δεν γινόμουν μοντέλο θα ήθελα να παίζω επαγγελματικό βόλεϊ ή να γίνω κτηνίατρος», έχει δηλώσει και ευχαριστούμε το Θεό, τον Βούδα, τη Θεά Κάλι και τον Τουταγχαμών, που οι σωστοί άνθρωποι τη σωστή στιγμή την πήγαν στη Νέα Υόρκη και την έριξαν στα βαθιά: στις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας.

Η Ζιζέλ κολύμπησε. Η κοπέλα που στο σχολείο γύριζε όταν κάποιος φώναζε Ολίβια Παλίτο (η γνωστή Ολιβ του Ποπάι, στα πορτογαλικά) εξαιτίας του ψιλόλιγνου φυζίκ της, αιχμαλώτισε τα πλήθη και τη σκληρή Αννα Γουίντουρ.

Η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue της έκανε ένα δώρο που θα θυμάται για όλη της τη ζωή: το πρώτο της εξώφυλλο. Ακολούθησαν μεταξύ άλλων το W, το Harper’s Bazaar, το Elle, το GQ, το Arena, το Esquire, το i-D και το Face. Στο τελευταίο μάλιστα η φωτογράφιση της έχει αφήσει εποχή, μιας και ήταν ολόγυμνη αμπαλαρισμένη με ζελατίνα και με τα επίμαχα σημεία της καλυμμένα με κολλητική ταινία. Συνολικά οι γονείς της, οι φίλες της και τα αγόρια της την έχουν χαρεί σε πάνω από 500 εξώφυλλα.

Ο διάσημος φωτογράφος Μάριο Τεστίνο τη λατρεύει, η Κλόντια Σίφερ δηλώνει πως «τα σούπερ μόντελ, όπως ήταν παλιά δεν υφίστανται πια. Μονάχα η Ζιζέλ Μπούντχεν αξίζει πλέον αυτόν τον τίτλο», και το περιοδικό New York το Δεκέμβριο του 2005 δημοσιεύει μία λίστα με τους 123 λόγους να αγαπήσει κανείς τη Νέα Υόρκη βάζοντας στο Νο. 43 «η Ζιζέλ μένει εδώ».


Τι λέει η ίδια για όλη αυτήν της την επιτυχία; «Αγαπάω πάρα πολύ τη δουλειά μου. Είμαι workaholic (εργασιομανής)». Ταπεινή.

Ταπεινά, ωστόσο, δεν είναι τα λεφτά που βγάζει, μιας και σύμφωνα με το Forbes είναι το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο αυτή τη στιγμή και η 16η πιο πλούσια γυναίκα της showbiz με περιουσία που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Χαλάλι της όμως. Αλλά για μια στιγμή, δολάρια είπαμε; Α, ναι. Τον Αύγουστο του 2007 διέρρευσε στον Τύπο η φήμη πως η Βραζιλιάνα θεά ήταν αρνητική στο να πληρώνεται με δολάρια και πως σε όλα τα συμβόλαια που θα έκλεινε η αμοιβή της θα αναγραφόταν με το σήμα του ευρώ δίπλα - καθότι πιο δυνατό. Αυτή, ωστόσο, τη φήμη η αδερφή και μάναντζέρ της, Πατρίσια, τη διέψευσε.

Ελπίζουμε να γίνει ακριβώς το ίδιο και με την αναγγελία του γάμου της με τον παίκτη ράγκπι και γνωστό κούκλο, Τομ Μπρέιντι. Βλέπεις, Ζιζέλ, εσύ μπορεί να αποφάσισες να κάνεις δώρο στον εαυτό σου τον Τομ με αφορμή τα 10 χρόνια καριέρας σου, αλλά τον αντρικό πληθυσμό που θρηνεί δεν τον σκέφτεσαι;


Τα Αγόρια της Ζιζέλ




Μπορεί να είναι μία από τις πιο ωραίες γυναίκες του πλανήτη, αλλά και όλοι όσοι την έχουν συνοδέψει τα τελευταία χρόνια δεν πάνε πίσω. Οπως και το χρήμα έτσι και η ομορφιά, άλλωστε, έλκεται ακριβώς από το όμοιό του.

Ας δούμε όμως το top 5 των αγαπημένων της:



1. Τομ Μπρέϊντι: Το χρυσό αγόρι του ράγκπι και η Ζιζέλ άρχισαν να βγαίνουν τα Χριστούγεννα του 2006. Το ντεμπούτο τους στον φακό των παπαράτσι έγινε έξω ακριβώς από το διαμέρισμα του διάσημου μοντέλου στη Νέα Υόρκη, όπου ο μέσος των Patriots φορούσε ένα καπέλα των New York Yankees, προκειμένου να ξεγελάσει τους φωτογράφους. Προφανώς το (παλιό) κόλπο του δεν δούλεψε. Ο Τομ πριν γνωρίσει τη Ζιζέλ έβγαινε με την ηθοποιό Μπρίτζετ Μοϊνάχαν με την οποία και απέκτησε (αφού χώρισε) ένα γιο. Η Μπούντχεν, καθότι εκτός από κορμί έχει και τρόπους, έστειλε στη νέα μαμά ένα παιδικό κορμάκι με ραμμένη τη λέξη «Supermodel».


2. Λεονάρντο ντι Κάπριο: Μαζί του έμεινε τον περισσότερο καιρό. Εγιναν ζευγάρι το 2000 και άντεξαν ο ένας τον άλλον επί πέντε χρόνια. Χώρισαν το Νοέμβριο του 2005. Μαζί φωτογραφήθηκαν σε κόκκινα χαλιά και κοσμικά πάρτι και δεν ήταν λίγες οι φορές που απασχόλησαν τα tabloids είτε γιατί θα παντρεύονταν είτε γιατί πλακώνονταν. Αφορμή για να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους λέγεται πως ήταν η παρασπονδία του Λίο με τη γνωστή αντροχωρίστρα Σιένα Μίλερ.


3. Κέλι Σλέϊτερ: Ο οχτώ φορές πρωταθλητής σερφ είναι γνωστός καρδιοκατακτητής - αν θυμάστε, έβγαινε με την Κάμερον Ντίαζ αλλά και με την Πάμελα Αντερσον. Στα χέρια του η Ζιζέλ βρήκε παρηγοριά μετά τον χωρισμό της από τον Ντι Κάπριο. Η σχέση τους κράτησε μέχρι τον Ιούλιο του 2006.


4. Τζος Χάρνετ: Το φλερτ τους συζητήθηκε αρκετά γιατί δεν δίσταζαν να ερωτοτροπούν δημοσίως (ο φακός συνέλαβε τον Χάρνετ να φιλάει τη Ζιζέλ στον λαιμό καταμεσής ενός νεοϋορκέζικου κλαμπ).


5. Κρις Εβανς: Ο Εβανς έγινε γνωστός από την ταινία Fantastic Four, αλλά και από την πενταετή σχέση του με τη Τζέσικα Μπιλ. Οπως με τον Τζος έτσι και με τον Κρις, το supermodel μας κάθισε λίγο.


*Στα ψιλά γράμματα: εκτός από τους πέντε παραπάνω κυρίους στο ερωτικό ημερολόγιο της Ζιζέλ έχουν καταγραφεί το μοντέλο Σκοτ Μπάρνχιλ, ο Βραζιλιάνος εκατομμυριούχος Τζοάο-Πάολο Ντινίζ και ο Ιταλός ποδοσφαιριστής Φραντσέσκο Κόκο.


H Ζιζέλ με Αριθμούς

20/07/1980: η ημερομηνία γέννησής της.
1.80: το ύψος της.
91-60-89: οι αναλογίες της.
57: τα κιλά της.
35: τα εκατομμύρια δολάρια που έβγαλε μόνο μέσα στο 2008.
$230: κοστίζει το κάθε ζευγάρι flip flops που σχεδιάζει.
193: χιλιάδες δολάρια πουλήθηκε σε δημοπρασία μία ασπρόμαυρη γυμνή φωτογραφία της. 0: ήταν η αμοιβή της για την καμπάνια της American Express Red Card, η οποία ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό.


Ωραία Λόγια

Τι έχει πει η Ζιζέλ για:


Τις Συνήθειές της στο Κρεβάτι
"Μερικές φορές όταν κάνει πολλή ζέστη κοιμάμαι με τα εσώρουχά μου. Αν κάνει κρύο φοράω πιτζάμες. Δεν μου αρέσει να αισθάνομαι εγκλωβισμένη. Δεν μου αρέσουν τα μαξιλάρια και λατρεύω τα στρώματα που βουλιάζουν. Κοιμάμαι μπρούμυτα και μερικές φορές στα πλάγια, αλλά ποτέ ανάσκελα. Oταν κοιμάμαι μαζί με το αγόρι μου τον ρίχνω κάτω από το κρεβάτι, γιατί στριφογυρνάω συνέχεια. Είμαι το χειρότερο άτομο, τραβάω ακόμα και την κουβέρτα."


Τη Χαρά της Ζωής
"Νομίζω ότι τα 25 είναι μια θαυμάσια ηλικία. Νομίζω ότι κάθε ηλικία είναι θαυμάσια. Νιώθω πως η ζωή είναι τόσο τέλεια και υπέροχη. Κάθε χρόνος που περνάει μαθαίνω όλο και περισσότερα και νομίζω ότι είναι εκπληκτικό να μεγαλώνεις."

Το Δράμα της Διασημότητας
"Υπάρχουν παντού αυτοί οι εφιαλτικοί άνθρωποι. Είναι τόσο ενοχλητικοί. Και προσπαθούν να με τραβήξουν φωτογραφία. Είναι τόσο ηλίθιοι."

Το να είσαι ο εαυτός σου
"Νομίζω πως είναι καλύτερο όταν απλώς κάνεις αυτό που θες, αντί να παρακολουθείς μαθήματα. Eχω δει πολλούς ανθρώπους να μένουν πίσω γιατί έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα. Εγώ είμαι ό,τι να ‘ναι."


ΧΛΟΗ ΠΡΑΔΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!



Το όνομα του (κοινώς Φλεβάρης) προέρχεται από τη λατινική λέξη februare (=εξαγνίζω), που σημαίνει καθαρτήρια γιορτή, γιατί κατά την διάρκεια του γίνονταν στη Ρώμη γιορτές θρησκευτικού καθαρμού και εξαγνισμού. Επίσης λέγεται Φλιάρης, Κουτσουφλέβαρος ή Κουτσός, Κούντουρος ή Κούτσουρος (δηλ. με κομμένη την ουρά, Πόντος), Κουτσούκης ή Μικρός (Κύπρος) και Κλαδευτής...........



"Ο Φεβρουάριος είναι ο μικρότερος μήνας του χρόνου όχι μόνο για αριθμητικούς αλλά και για … αυτοκρατορικούς λόγους. Ούτε λίγο ούτε πολύ για όλα φταίει ο Ιούλιος Καίσαρ.

Γιατί μπορεί το 365 να μη διαιρείται ακριβώς με το 12, ωστόσο η αρχική σκέψη των αστρονόμων οι οποίοι δημιούργησαν το Ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν να υπάρχουν επτά μήνες με 30 ημέρες και πέντε με 31. Μόνο όταν άρχισαν να δίνουν ονόματα στους μήνες το θέμα έγινε περίπλοκο...

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν ο Ιούλιος Καίσαρ επέστρεψε θριαμβευτής στην Ρώμη το 46 π.Χ., ανάμεσα στα θέματα που έπρεπε να ρυθμίσει ήταν και η μέτρηση του χρόνου. Ως τότε οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν ένα ημερολογιακό σύστημα που είχε μεν 12 μήνες, αλλά στο οποίο από καιρού εις καιρόν έπρεπε να προστίθενται ημέρες ή και μήνες, έτσι ώστε αυτό να διατηρείται σε συμφωνία με τις εποχές. Την ευθύνη για την παρεμβολή των ημερών είχαν οι ιερείς.

Αλλά ο απολυταρχισμός των ιερέων, οι οποίοι άλλοτε αύξαναν το μήκος του έτους προκειμένου να παραμένουν στην εξουσία οι ευνοούμενοί τους συγκλητικοί και άλλοτε το μείωναν ώστε να τελειώνει γρήγορα η θητεία των αντιπάλων τους, είχαν καταστήσει το υπάρχον ημερολογιακό σύστημα μη λειτουργικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το έτος 46 π.Χ. διήρκεσε 445 ημέρες, δεδομένου ότι αναγκάστηκαν να προστεθούν τόσες ημέρες ώστε αυτό να ευθυγραμμιστεί με την εαρινή ισημερία.

Ο Καίσαρ ονόμασε αυτό το έτος «ultimus annus confusionis» (τελευταίο έτος σύγχυσης) και κάλεσε τους καλύτερους φιλοσόφους κaι μαθηματικούς της εποχής προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο ημερολόγιο.

Στο βιβλίο του DavidEdwinDuncan «Καλαντάρι» (εκδόσεις Ενάλιος) αναφέρεται ότι ανάμεσα στους προσκεκλημένους του αυτοκράτορα ήταν και ο Σωσιγένης, αλεξανδρινός αστρονόμος, τον οποίο ο Καίσαρ είχε γνωρίσει στο παλάτι της Κλεοπάτρας και με τον οποίο είχε συζητήσει τις πιθανές μετατροπές του ημερολογιακού συστήματος.

Μετά από εισήγηση του Σωσιγένη αποφασίστηκε να υιοθετηθεί το ημερολόγιο του Πτολεμαίου Γ’, σύμφωνα με το οποίο ένα έτος 365 ημερών ίσχυε για 3 χρόνια και στην συνέχεια υπήρχε ένα έτος με 366 ημέρες.

Και ενώ όλα τα προβλήματα φάνηκαν να λύνονται, δημιουργήθηκαν καινούρια όταν έπρεπε να δοθούν ονόματα στους μήνες.

Ο πρώτος μήνας του έτους ήταν ο Μάρτιος, αφιερωμένος στο Θεό του πολέμου, ο οποίος όμως συμβόλιζε και τις δυνάμεις της φύσης.

Έτσι μια σειρά από γιορτές αφιερωμένες σε αυτόν ήταν προγραμματισμένες για να γιορταστεί ο ερχομός της Άνοιξης. Προφανώς ο πρώτος μήνας του έτους δεν μπορούσε παρά να έχει 31 ημέρες.

Ο δεύτερος μήνας του χρόνου ονομάστηκε Απρίλιος από το aperire(ανοίγω) προκειμένου να συμβολίσει την έξοδο των φυτών από τη γη και αφιερώθηκε στην Αφροδίτη. Μετά από πολλές διαφωνίες αποφασίστηκε να αποτελείται από 30 ημέρες. Η εναλλαγή των 31 ημερών με 30 συνεχίστηκε για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, οι οποίοι αφιερώθηκαν στις Θεές Μαία και Ήρα αντίστοιχα.

Η έμπνευση όμως στην ονοματολογία φαίνεται δεν ήταν αρκετή και στους επόμενους μήνες δόθηκαν ονόματα αριθμών.

Έτσι αρχικά ο Ιούλιος ήταν ο Quirinalis (πέμπτος μήνας). Αλλ ά ο Μάρκος Αντώνιος αποφάσισε να του δώσει το όνομα του Ιουλίου, αναμορφωτή του ημερολογίου. Και βεβαίως διατήρησε τις 31 ημέρες του. Ωστόσο δημιούργησε και μία παράδοση.

Έτσι, όταν το όνομα του Αυγούστου δόθηκε στον έκτο μήνα, το διαμέτρημα του ανδρός δεν επέτρεπε στον μήνα αυτό να είναι μικρός και ο Αύγουστος απέκτησε επίσης 31 ημέρες.

Και επειδή ο Ιανουάριος έπρεπε να έχει 31 ημέρες δεδομένου ότι ήταν αφιερωμένος στον Ιανό, τον προστάτη της Ετρουρίας δεν απέμειναν παρά 28 ημέρες για τον Φεβρουάριο, τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Το γεγονός ότι αυτός ειδικά ο μήνας δεν θα είχε πολλές ημέρες δεν δυσαρέστησε τους Ρωμαίους δεδομένου ότι όχι μόνο ήταν αφιερωμένος στους νεκρούς, αλλά κατά τη διάρκειά του έπρεπε και οι ίδιοι να κάνουν τον ηθικό απολογισμό τους και να αφιερώνονται στη μετάνοια. Ακόμη και το όνομα του μηνός σημαίνει εξιλέωση (Februare). Τόσο πολύ επιθυμούσαν οι Ρωμαίοι να τελειώσει γρήγορα ο Φεβρουάριος ώστε, προκειμένου να διατηρούν την αίσθηση ότι ο μήνας δεν έχει ποτέ περισσότερες από 28 ημέρες, όταν έπρεπε να έχει 29 δεν προσέθεταν την παραπάνω ημέρα στο τέλος αλλά διπλασίαζαν την έκτη ημέρα του (bisextus)".


ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ:

«Του Φλεβάρη είπαν να βρέξει και λησμόνησε να πάψει».
«Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει. Μα αν τύχει και θυμώσει, μες το χιόνι θα σε χώσει».
«Φλεβάρης, κουτσοφλέβαρος και του τσαπιού ο μήνας».
«Ο Φλεβάρης με νερό, κουτσός μπαίνει στο χορό».
«Παπαντή καλοβρεμένη, η κοφίνα γεμισμένη».
«Το Φλεβάρη μη φυτέψεις, ούτε να στεφανωθείς, Τρίτη μέρα μη δουλέψεις, Σάββατο μη στολιστείς».



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!!!


Διαβάστε Περισσότερα...