Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Κατά πλειοψηφία "πέρασε" στη Δημαρχιακή της Κυπαρισσίας ο Προϋπολογισμός! - Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση που μιλά για «τρύπες» κι ελλείμματα!..


Κατά πλειοψηφία, με «εντάσεις» και «ενστάσεις», «πέρασε» χθες (σ.σ. προχθές) το μεσημέρι από τη Δημαρχιακή Επιτροπή Κυπαρισσίας ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2009.

Κι αυτό, μετά από ένα τριήμερο έντονου παρασκηνίου για να.............



αλλάξουν άποψη οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης, οι οποίοι στην πρώτη συζήτηση, τη Δευτέρα, είχαν αντιδράσει σφόδρα και είχαν ασκήσει έντονη κριτική στον δήμαρχο Κυπαρισσίας, γιατί δεν συμπεριελάμβανε στον προϋπολογισμό το ψηφισθέν Τεχνικό Πρόγραμμα στο σύνολό του, αλλά είχε κάνει από μόνος του, αυθαίρετες τροποποιήσεις, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το Άρθρο 208 του Δ.Κ.Κ., βγάζοντας έξω έργα και δράσεις που ξεπερνούν τις 300.00 ευρώ!

Χθες (σ.σ. προχθές) το μεσημέρι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, Θεόδωρος Γκρίτζαλης και Δημήτρης Χρονόπουλος, όπως και η Πηνειώ Βασιλοπούλου μαζί με τον δήμαρχο και πρόεδρο της Δημαρχιακής Επιτροπής ψήφισαν θετικά για το σχέδιο του προϋπολογισμού, ενώ ο εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης δημοτικός σύμβουλος της Α.ΔΗ.Κ., Σωτήρης Γιαννόπουλος, το καταψήφισε, δίδοντας μάλιστα και γραπτώς την τοποθέτηση -μειοψηφία του, εμμένοντας στις διαφωνίες που είχε εκφράσει και στη συζήτηση της Δευτέρας για τις τεράστιες οφειλές, για τις οποίες δεν έλαβε επαρκείς και πειστικές απαντήσεις, καθώς και για τις αυθαίρετες τροποποιήσεις, αλλαγές και περικοπές που έγιναν στο Τεχνικό Πρόγραμμα!

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε:
«Διαβάζοντας προσεκτικά κάποιος το σχέδιο του προϋπολογισμού που συζητάμε σαν Δημαρχιακή Επιτροπή, διαπιστώνει ότι, πρόκειται για “εικονικό” προϋπολογισμό που έχει στόχο να καλύψει τρύπες και ελλείμματα αλλά και τις ανάγκες της Δημοτικής Αρχής, όπως φαίνεται, για εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων, ρουσφετολογικών δοσοληψιών και σκοπιμοτήτων… Από την πρώτη συζήτηση που είχαμε στη Δ.Ε. τη Δευτέρα 16 Μαρτίου αναφέρθηκα στις πολύ μεγάλες οφειλές του Δήμου και ζήτησα να μας δώσει ο κ. δήμαρχος αναλυτικές εξηγήσεις γι’ αυτές και μάλιστα εγγράφως. Ακόμη, μαζί και με τους άλλους συναδέλφους - μέλη της Δ.Ε. σημειώσαμε την αυθαίρετη τροποποίηση - αλλαγή του Τεχνικού Προγράμματος, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ορίζει. Δυστυχώς, ούτε οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. δήμαρχος με πείθουν και δεν μπορώ και δεν δικαιούμαι να νομιμοποιήσω καραμπινάτες αυθαιρεσίες, παρατυπίες και παρανομίες, που ο ίδιος ομολόγησε, όπως δεν μπορώ να συμφωνήσω στην αυθαίρετη τροποποίηση - αλλαγή του Τεχνικού Προγράμματος. Θυμίζω ότι, από την συζήτηση του πρώτου κιόλας προϋπολογισμού, αυτής της Δημοτικής περιόδου, είχα πει ότι, η Δημοτική Αρχή, δεν έχει πάρει λευκή επιταγή για να διαχειριστεί όπως νομίζει τα χρήματα του φορολογούμενου δημότη, δεν μπορεί και δεν δικαιούται να ασκεί ανεξέλεγκτα διοίκηση και οικονομική διαχείριση, πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είχα πει για αδιαφανή και εν κρυπτώ διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Είχα πει για αυθαιρεσίες και για δημοτική διοίκηση που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τους Νόμους του Κράτους και τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Ό,τι είχα πει, επιβεβαιώνεται. Σε αυτή την πολιτική με σκιές, γκρίζα σύννεφα, υποψίες, σοβαρές ενδείξεις που τείνουν να γίνουν αποδείξεις και ασπρόμαυρο χρήμα, δεν μπορώ να συναινέσω και είμαι κατηγορηματικά αντίθετος… Ζητώ, Α) να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η τροποποίηση - αλλαγή του Τεχνικού Προγράμματος και Β) να ενημερωθεί αναλυτικά το Σώμα για τις οφειλές, ποιες είναι, πού και πώς έγιναν κ.λπ. Και, μετά από τις αποφάσεις που θα λάβει επί αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο, εδώ είμαστε να προχωρήσουμε με τον προϋπολογισμό».

Σημειώνουμε ότι, ούτε στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συζήτηση, όπως και τη Δευτέρα, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη εισήγηση από την πλευρά του κ. Σαμπαζιώτη για τον προϋπολογισμό, ενώ στις ερωτήσεις που του τέθηκαν για τις οφειλές που αγγίζουν το 1,3 εκατ. ευρώ, αναγκάστηκε να ομολογήσει «κυνικά» πως οι περισσότερες από αυτές αφορούν άλλα έργα από αυτά για τα οποία έχουν κοπεί τα τιμολόγια με διάφορες προφάσεις εν αμαρτίαις! Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που δήμαρχος ομολογεί ότι, άλλα έργα έγιναν, αλλού κι αλλιώς και γι’ άλλα, τελείως άσχετα, κόβονται τα τιμολόγια για να πληρωθούν, χωρίς να υπάρχει, έστω, ενημέρωση, αν όχι και σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου!


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Saturday!!!!!!!

.
.
.


Saturday
Myspace 2.0 layouts






.
.
.







Διαβάστε Περισσότερα...