Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Υψηλοί τόνοι και εντάσεις στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας...


Σε υψηλούς τόνους, με εντάσεις και σκληρές επιθέσεις στο πρόσωπο του Δημάρχου για τακτικές και πρακτικές που ακολουθεί σε διάφορα θέματα, πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας.


Από τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα που τέθηκαν από την Α.ΔΗ.Κ. σχετικά με την λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων και την απαξίωση που έχει οδηγήσει το θεσμό τους η Δημοτική Αρχή, την καθαριότητα στα Τοπικά Διαμερίσματα και την παρουσία του Δήμου σε αυτά, με αφορμή σχετική ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Φαρακλάδας, ερωτήματα για τη «σκούπα» που δεν λειτουργεί και άλλα, σημειώθηκαν αρκετές «κόντρες»…


Η συνέχεια ήταν ίδια και «χειρότερη» συζητώντας το «θέμα» που ανέκυψε σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα 2 καταστημάτων στην «πλατεία της Αρκαδιάς» στην Παλιά Πόλη καθώς και κατά την συνέχιση εξέτασης των Ενστάσεων επί της αναρτημένης Πολεοδομικής Μελέτης Π.Ε.1 (Άνω Πόλεως του Δήμου Κυπαρισσίας) Σχετ. το αριθ. 14551/3421 και 9564/2468 έγγραφο της ΤΥΔΚ Ν. Μεσσηνίας.


Κόντρες, αιχμές και μομφές για τις ενέργειες του κυρίου Σαμπαζιώτη, εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια, για το θέμα του αντλιοστασίου του Βιολογικού Καθαρισμού, σημειώθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος σχετικά με την μεταφορά του αντλιοστασίου του Βιολογικού καθαρισμού σύμφωνα με την αριθ.184/2001, κάτι που όπως φάνηκε ξεκάθαρα από τη συζήτηση είναι σχεδόν «αδύνατο» να γίνει χωρίς να καθυστερήσει και να κινδυνεύσει το έργο ακόμα και με απένταξη, παρά τα όσα κατά καιρούς ο ίδιος ο κύριος Σαμπαζιώτης έλεγε και διαβεβαίωνε…


Η εικόνα που παρουσίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, ασφαλώς όχι στο σύνολό του, αλλά η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων, θύμιζε από «τσίρκο» μέχρι «καφενείο», με αποφάσεις να φάσκουν και αντιφάσκουν, να μην ξέρουν τί ψηφίζουν και γιατί κ.α τέτοια χαριτωμένα που μόνο γέλια προκαλούν, εικόνα και θέαμα που είχαν την ευκαιρία να «απολαύσουν» οι δεκάδες κάτοικοι που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, οι οποίοι είχαν ενστάσεις επί της Π.Ε.1 και το οποίο τόνισε σε τοποθέτησή της και δημότισσα λέγοντας χαρακτηριστικά, «σαν πολίτης της Κυπαρισσίας λυπάμαι για όσα είδα και άκουσα στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!».


Πηγή: Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - 09/07/2008


Διαβάστε Περισσότερα...

Υποτονική η τουριστική κίνηση στην Κυπαρισσία...




Η Κυπαρισσία είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο νοτιοδυτικό μέρος της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα της (πρώην) επαρχίας Τριφυλίας του Ν. Μεσσηνίας.



Είναι χτισμένη στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Ψυχρό, στους πρόποδες του όρους Αιγαλέον (σ.σ. λανθασμένα γράφεται Αιγάλεω, όπως το βουνό της Αττικής. Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος - Λαρούς - Μπριτάννικα «η λέξη Αιγαλέον προέρχεται πιθανότατα από τη μυκηναϊκή λέξη Αιγολάον και αποτελεί ένα «χαρακτηριστικό παράδειγμα διατήρησης ενός μυκηναϊκού τοπωνυμίου μέχρι τα ύστερα ελληνικά χρόνια»). Βρίσκεται 68 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καλαμάτας ή 256 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Είναι το γεωργικό και εμπορικό κέντρο της επαρχίας Τριφυλίας κι έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας. Είναι χωρισμένη στην παλαιά Άνω Πόλη, που είναι χτισμένη στους πρόποδες ενός μικρού λόφου 150 μ., στην κορυφή του οποίου σώζονται τα ερείπια Ενετικού Κάστρου και στη νέα (ή Κάτω) Πόλη, πρόσφατα χτισμένη περιοχή που φθάνει μέχρι την ακτή. Είναι μια περιοχή χωρίς ογκώδη εξωτερικό τουρισμό, διαθέτει σημαντικά αρχαία μνημεία και αποτελεί ένα μέρος για ξένοιαστες διακοπές και ξεκούραση. Ωστόσο, όλο και λιγότεροι επισκέπτες βρίσκονται εδώ για διακοπές κάνοντας τους κατοίκους, οι οποίοι διατηρούν καταστήματα στην περιοχή, να αγανακτούν και να αποδίδουν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή της πόλης. Στην ουσία πρόκειται για μια πόλη με αρκετές επιλογές, όσον αφορά στη διασκέδαση, αφού διαθέτει αρκετά καφέ κι εστιατόρια.

Τι δηλώνουν οι καταστηματάρχες σχετικά με την κίνηση


Όπως ανέφερε ο Νίκος Σιγέρης, 20 χρόνων υπάλληλος σε καφέ της περιοχής, «η κίνηση όσον αφορά στην προσέλευση τουριστών στην πόλη μας έχει σαφώς αυξηθεί σε σχέση πάντα με τους χειμερινούς μήνες, ωστόσο, δεν είναι αυτή που περιμένουμε και δυστυχώς κάθε χρόνο τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο. Στο κατάστημά μας έρχονται και ξένοι τουρίστες, αλλά και κάτοικοι από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχουμε εδώ και χρόνια μια συγκεκριμένη πελατεία».



Ο Δήμος Καραναστάσης, καταστηματάρχης στην περιοχή και κάτοικος Κυπαρισσίας, δήλωσε: «Ακόμα είναι πεσμένη η κίνηση στην πόλη. Προσωπικά διαθέτω τρία μαγαζιά και παρατηρώ ότι, η κίνηση είναι ιδιαίτερα μειωμένη στην περιοχή και όσον αφορά στους Έλληνες και όσον αφορά στους τουρίστες. Θα έλεγε κανείς ότι συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια η κίνηση είναι μειωμένη. Όσον αφορά στις τιμές και τις παροχές στους πελάτες μας, οι τιμές είναι σταθερές εδώ και μερικά χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι, η πόλη δεν διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές κι έχει γενικά εγκαταλειφθεί στη μοίρα της και τις πρωτοβουλίες των ιδιωτών».



Ο Γιάννης Σαμαρτζής, 30 χρόνων ιδιοκτήτης παραδοσιακού καφενείου στην πόλη, τόνισε: «Το καφενείο συγκεντρώνει κόσμο, γιατί το δουλεύουμε από το 1978 κι έχει δημιουργήσει τη στάνταρ πελατεία του. Η κίνηση ωστόσο είναι ιδιαίτερα πεσμένη και προφανώς σε αυτό συμβάλει η οικονομική κρίση που ζούμε όλοι μας. Ξένο κόσμο μέχρι στιγμής στην Κυπαρισσία, δυστυχώς, δεν έχουμε».



Ο Αχιλλέας Φωτεινόπουλος, 58 χρόνων καταστηματάρχης κι αυτός της περιοχής, μας είπε: «Φέτος η κίνηση είναι 50% κάτω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και κάθε χρόνο τα πράγματα χειροτερεύουν. Η ακρίβεια πιστεύω ότι αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα, αφού οι μισθοί των εργαζομένων είναι κυριολεκτικά… της πλάκας! Όταν ο ύπνος είναι ακριβός, τότε είναι λογικό ότι δεν πας πουθενά. Στην περιοχή μας υπάρχουν αναξιοποίητες ομορφιές και δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για την ανάπτυξή τους από τους πολιτικούς. Θα μπορούσε η Πολιτεία να έχει προβεί σε κινήσεις με σκοπό την προσέλκυση κόσμου και τουριστών, αλλά, δυστυχώς… ».



Ο Κώστας Καρυτινός, 26χρόνων καταστηματάρχης σε οικογενειακή επιχείρηση, ανέφερε: «Η πόλη μας προς το παρόν δεν έχει κίνηση, αλλά ευελπιστούμε ότι, σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η προσέλευση, εξάλλου έτσι συμβαίνει κάθε χρόνο. Στην περιοχή μας έρχονται και ξένοι τουρίστες, αλλά κι επισκέπτες από άλλες πόλεις κι αυτό γιατί είναι αρκετά όμορφη περιοχή και διαθέτει πλούσιο φυσικό τοπίο και θάλασσα».



Αυτό που απορρέει ως γενικότερο συμπέρασμα από τις δηλώσεις των κατοίκων κι επαγγελματιών στην περιοχή είναι ότι, ενώ η Κυπαρισσία είναι μια ιδιαίτερα όμορφη πόλη της Μεσσηνίας, ωστόσο κανείς από τους πολιτικούς του Νομού δεν έχει ενδιαφερθεί να δώσει την πρέπουσα σημασία στο κομμάτι εκείνο, το οποίο έχει άμεση σχέση με τον Τουρισμό, με αποτέλεσμα ολοένα και λιγότεροι να την επιλέγουν ως προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.


Πηγή: Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", Ρεπορτάζ Σοφία Ουλή - 09/07/2008




Διαβάστε Περισσότερα...