Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Διάλειμμα...



Διαβάστε Περισσότερα...

Κέντρο ενημέρωσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας το παλιό αντλιοστάσιο στη Γιάλοβα!...



Ως υποτυπώδες κέντρο ενημέρωσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας λειτουργεί σήμερα το παλιό αντλιοστάσιο της Γιάλοβας στην Πύλο, μετά από συντηρήσεις που έγιναν στο κτήριο.


Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί για να απολαύσουν τη θέα στον υδροβιότοπο με τηλεσκόπιο, να παρατηρήσουν πουλιά και να ενημερωθούν από τους εθελοντές της ΕΟΕ για τα πανέμορφα και σπάνια είδη που μεταναστεύουν στη λιμνοθάλασσα. Ωστόσο, όπως μας λέει ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος, στόχος είναι μια σωστή ανακατασκευή του χώρου, ώστε να αποτελέσει ένα κανονικό κέντρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ξενάγησης στην περιοχή Διβάρι, που εκτός από το να συμβάλλει στην προστασία της φύσης, θα προσελκύσει και συνειδητοποιημένους επισκέπτες. «Το κτήριο έχει παραχωρηθεί στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το χρησιμοποιεί. Ήδη έγινε μια πρώτη προσπάθεια βελτίωσής του, αλλά επιχειρούμε να το εντάξουμε στο πρόγραμμα Leader, γιατί υπάρχει ώριμη μελέτη από παλιά, ώστε να φτιαχτεί και να λειτουργήσει όπως πρέπει ως κέντρο ενημέρωσης. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη σιγουριά ότι θα ενταχθεί στο Leader, όμως έχει γίνει σχετική πρόταση από το Δήμο με δεδομένο τη μελέτη που υπάρχει για την αξιοποίηση του αντλιοστασίου. Σκοπός μας να είναι έτοιμο το κέντρο ενημέρωσης, όταν θα λειτουργήσει ο φορέας διαχείρισης του ‘Natura’ στην περιοχή Διβάρι», παρατηρεί ο κ. Χρονόπουλος.Επειδή, όμως, η διαδικασία για τη σύσταση φορέα διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής καθυστερεί, ο Δήμος Πύλου σε συνεργασία με το γειτονικό Δήμο Νέστορος, την Ορνιθολογική Εταιρεία - ίσως και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας όπως λέει ο κ. Χρονόπουλος - συζητούν τη δημιουργία ενός άτυπου φορέα διαχείρισης της λιμνοθάλασσας μέχρι το τέλος του χρόνου. «Θεωρώ ότι η πανέμορφη αυτή περιοχή είναι ένας ουσιαστικός πόλος έλξης επισκεπτών, αρκεί βέβαια να βελτιωθούν οι συνθήκες και να αναδειχθούν όλα αυτά που πρέπει βάσει ενός σωστού προγραμματισμού» λέει ο δήμαρχος Πύλου.Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Life στη Γιάλοβα, οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις για την προστασία της ζωής στη λιμνοθάλασσα γίνονται από εθελοντές της Ορνιθολογικής Εταιρείας, που εξακολουθεί να παρακολουθεί το χώρο.


Της Μαρίας Νίκα


Διαβάστε Περισσότερα...

Δήμος Είρας - ΠΛΗΘΩΡΑ ΜΙΚΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...


Εξελικτική περίοδο διανύει αυτό το διάστημα πληθώρα έργων στον Δήμο Είρας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς σε λιγότερο από δυο εβδομάδες θα ολοκληρωθούν οι ασφαλτοστρώσεις, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του δημάρχου, Γιάννη Αδαμόπουλου, στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ".


Εξίσου σημαντικό είναι ότι, στην περιοχή Σύρριζο ολοκληρώθηκαν τα κράσπεδα κι έπεσαν κομμάτια ασφάλτου, οπότε προχωρά πάρα πολύ καλά και αυτό το έργο, αλλά και ο δρόμος έως Μαρίνα Σκληρού και όλα τα επιμέρους μικροέργα.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος δήλωσε:

«Πιστεύουμε το πολύ σε τρεις με τέσσερις μήνες θα δημοπρατήσουμε τα έργα του Θησέα. Επιπλέον ιδιαίτερα ευχάριστο είναι ότι, στην περιοχή μας γίνεται μια δεύτερη επένδυση τύπου Αγγελόπουλου, στην οποία ευελπιστώ ότι, σε τρεις με τέσσερις περίπου μήνες θα υπάρξει θετική εξέλιξη».


Διαβάστε Περισσότερα...

«Η εξυπηρέτηση του δημότη βασικό μέλημά μας», δηλώνει ο Δήμαρχος Ανδρούσας...



Για τα έργα στο Δήμο Ανδρούσας μίλησε στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" ο Δήμαρχος Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος.


Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ήδη τη στιγμή αυτή από πλευράς αγροτικής οδοποιίας, προσπαθούμε σε όλα τα διαμερίσματα να κάνουμε τις απαραίτητες συμπληρωματικές εργασίες διότι από την τελευταία βροχόπτωση έχουν δημιουργηθεί ορισμένα προβλήματα και προσπαθούμε να καλύψουμε και τα δύο μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος.
Yποβάλαμε στην Περιφέρεια έτοιμες τις μελέτες για την σύνδεση εξωτερικού δικτύου με τη δεξαμενή της Ανδρούσας και τις πηγές από τις οποίες υδρεύονται τα τρία χωριά Ελληνοεκλησιά, Καλογερόραχη, Ανδρούσα, την οποία δεν θέλουμε να χάσουμε Είναι ένα έργο 351.000 ευρώ. Κατά δεύτερον έχουμε σε εξέλιξη δεξαμενή στη Νέδα 200 κυβικά αλλά και στη Βασιλάδα 100 κυβικά. Το έργο των δύο δεξαμενών ανέρχεται στα 170.000 ευρώ. Έχει γίνει καταμερισμός στις Κοινότητες Πολυλόφου, Βασιλάδας, Αγριλιάς, Αμφιθέας, Καλαμαρά κι Εύας και περιμένουμε την έγκριση, διότι είναι έτοιμες οι μελέτες για όλα αυτά τα χωριά. Αυτό το διάστημα βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και η πλατεία του Δημαρχείου εδώ στην Ανδρούσα, την πλατεία Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου, η οποία δημοπρατήθηκε στα 120.000 ευρώ. Τέλος παραλαμβάνουμε στις 24 Οκτωβρίου από την Εθνική Τράπεζα ένα καινούργιο απορριμματοφόρο και βεβαίως ευχαριστούμε την Τράπεζα γι’ αυτό. Επιπλέον έχουμε παραλάβει κι ένα 4Χ4 επίσης από την Εθνική Τράπεζα, πήραμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, μοναδικό στην εκτός Καλαμάτας περιοχή, το οποίο και άρχισε να λειτουργεί στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου - Γυμνασίου - Λυκείου και το οποίο έχει προσέλευση περίπου 25 ατόμων. Σημειώνεται ότι, πέρυσι πήραμε διάφορα Προγράμματα. Υπήρχαν αρκετές ειδικότητες, καθώς επίσης υπήρχε μεγάλη προσέλευση στην ειδικότητα των computer.
Από πλευράς τώρα άλλων έργων υπάρχει αυτήν τη στιγμή ένα έργο οδοποιίας από την περιοχή Ανδρούσας - Ελληνοεκκλησιάς, το οποίο σχεδόν τελείωσε και μένει να γίνουν ορισμένα έργα, τα οποία απαιτούνται, προκειμένου να τελειοποιηθεί ο δρόμος αυτός. Τέλος το γήπεδο της Ανδρούσας είναι κι αυτό σε εξέλιξη και σε λίγο καιρό θα καλυφθεί το θέμα τις περίφραξης και του φωτισμού. Όσον αφορά στο Κάστρο - όπου έγιναν δύο ποιοτικές εκδηλώσεις 13 Αυγούστου η μία και η άλλη στις 27 του ιδίου μήνα - υπάρχει έτοιμη μελέτη για την ανάδειξή του. Αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα των πολιτών και πάντα προτεραιότητά μας αποτελεί η εξυπηρέτηση του δημότη. Τέλος, υπάρχει ήδη και μια επέκταση στην Εύα ύψους 70.000 ευρώ
».


Διαβάστε Περισσότερα...

Δηλώσεις του Δημάρχου Ανδανίας για την εξέλιξη των έργων στο Δήμο του...



Ο δήμαρχος Ανδανίας, Γιώργος Διαγούπης, σχετικά με την εξέλιξη και την πορεία στην οποία βρίσκονται αυτήν την περίοδο τα έργα υποδομής στην περιοχή ανέφερε τα εξής στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ":


"Περιμένουμε τις μελέτες του "Θησέα" για να δημοπρατήσουμε.

Το ένα έργο είναι ύψους 133.000 ευρώ, του οποίου έχουμε αυτήν τη στιγμή τη μελέτη στα χέρια μας και το έχουμε ανακοινώσει στο ΦΕΚ και τώρα περιμένουμε την ημερομηνία για δημοπράτηση. Είναι ένα έργο το οποίο αφορά στην ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγριλόβουνου - Μάνδρας - Μάλτας - Κεντρικού - Κάτω Μέλπειας. Δηλαδή, ανάλογα με τον πληθυσμό τον οποίο διαθέτει το κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα θα πάρει και το κατάλληλο ποσό που του αναλογεί.

Το δεύτερο αφορά στην ασφαλτόστρωση του δρόμου από οικισμό Μοναστηράκι έως οικισμό Βράχο. Πρόκειται για έργο στο οποίο έχει γίνει κι εκεί μελέτη, το ύψος του προϋπολογισμού αγγίζει τα 60.000 ευρώ κι αυτό εντός 20 - 30 ημερών πρόκειται να υλοποιηθεί.

Ένα επιπλέον έργο είναι η ασφαλτόστρωση του δρόμου Άνω Μέλπειας - Καρνασίου και Δασοχωρίου, έργο ύψους 52.000 ευρώ και σημειώνεται ότι και σε αυτό το έργο υπάρχει μελέτη.

Το τελευταίο είναι η σύγκλιση Κεντρικού και Μαντζαρίου. Για το Κεντρικό είναι ύψους 20.000 ευρώ και για το Μαντζάρι 25.000 ευρώ και γι’ αυτό το έργο περιμένουμε ημερομηνία. Όλες αυτές οι μελέτες βρίσκονται στο συρτάρι και περιμένουμε πλέον.

Δημοπρατήσαμε πριν δέκα μέρες το έργο της αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και αφορά στα δίκτυα ύδρευσης στο Παραπούγκι, το Καρνάσι, τους Κωνσταντίνους, την Ηλέκτρα και την Κάτω Μέλπεια.

Επιπλέον έχουμε δημοπρατήσει κι έχει αναλάβει εργολάβος, τα δίκτυα Καφάτου, στο Διαβολίτσι, όπου στην ουσία πρόκειται για την επέκταση ενός υπονόμου, για την οποία έχουμε υπογράψει τα συμφωνητικά και άμεσα θα ξεκινήσει.

Επιπλέον έχουμε συντάξει μια μελέτη των 600.000 ευρώ μέσα από τα ΟΠΑΑΧ.".


Διαβάστε Περισσότερα...

Υπερ του Καποδίστρια 2 ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς!


Με δηλώσεις του στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς τάχθηκε, για μιά ακόμη φορά, υπέρ του "Καποδίστρια 2"!




Συγκεκριμένα ο κ. Καλοφωλιάς δήλωσε:
«Είμαι πρώτα απ’ όλα υπέρ των ισχυρών Δήμων και πιστεύω ότι, πρέπει να γίνονται συνενώσεις και να γίνουν μεγαλύτεροι Δήμοι. Να έχουμε ισχυρή Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, ταυτόχρονα όμως πρέπει να έχουμε και ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο κι αιρετό περιφερειάρχη. Καθώς επίσης να υπάρχει μια Κυβέρνηση, η οποία να έχει επιτελικό ρόλο, με ολιγομελές Επιτελικό Συμβούλιο και να έχει βασικά τις αρμοδιότητες εκείνες οι οποίες ανήκουν εκ των πραγμάτων στην Κεντρική Διοίκηση, δηλαδή Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα, κ.λπ. Και φυσικά να γίνει αποκέντρωση σε Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους περιφερειακούς θεσμούς, διότι νομίζω ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών και όταν τους δώσεις εμπιστοσύνη και αρμοδιότητες και πόρους θα μπορέσουν ν’ αναπτυχθούν και περισσότερα στελέχη, διότι θα έχουν ένα σημαντικό αντικείμενο με το οποίο να ασχοληθούν. Να μην έχει φόβο η κεντρική εξουσία, δικαιώνεται πολιτικά όποιος λειτουργήσει με πραγματική αποκέντρωση, αλλά και σεβασμό στους περιφερειακούς θεσμούς. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα κι ένα μεγάλο κομμάτι της προσπάθειας αφορά στην καθημερινότητα, όπου εκεί υπάρχουν οι αφανείς ήρωες, οι οποίοι παλεύουν. Φυσικά ελπίζουμε σε περισσότερους πόρους μέσα στην πορεία του χρόνου με επιστροφή παρακρατηθέτων κ.λπ. Υπενθυμίζω ότι οι ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι τεράστιες. Το βασικότερο πρόβλημα, το οποίο έχουν οι δήμαρχοι, είναι να τους ζητούν οι πολίτες αυτονόητα πράγματα και πολλές φορές να μην έχουν τις δυνατότητες να τα κάνουν. Πρόκειται για ένα γεγονός που θλίβει».
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Έτοιμη η μελέτη για το Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθούπολης - Δηλώσεις του Δημάρχου Γαργαλιάνων για τα έργα στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Ο δήμαρχος Γαργαλιάνων, Σταύρος Καλοφωλιάς, δήλωσε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ τα εξής:


«Όταν είχαμε κάνει τη σύσκεψη με όλους τους δημάρχους στην Αθήνα, παρουσία του νομάρχη και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρθηκε ότι, για τους Γαργαλιάνους έχουμε έτοιμη τη μελέτη του Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθούπολης.
Με το που θα προκηρυχθεί το μέτρο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας θα μας εντάξουν εκεί και θα πάρουμε ένα πακέτο γύρω στα 5 εκατ. ευρώ, το οποίο βέβαια με τις εκπτώσεις θα είναι λιγότερο. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα καλό χρηματικό πακέτο, με το οποίο ευελπιστούμε ότι θα λύσουμε το θέμα του Αλιευτικού Καταφυγίου. Στο συγκεκριμένο έργο έχουμε κάνει τις μελέτες μαζί με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε πάρει περιβαλλοντικά μέτρα, γενικά τα πάντα και μάλιστα τελευταία πραγματοποιήσαμε και συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας για εξομοίωση λιμένα, που είναι απαραίτητος για να μπούμε στο πρόγραμμα και φυσικά να γίνει η δημοπράτηση του έργου. Ευελπιστούμε να φύγουμε - αν και δεν παίρνουμε πολλούς πόρους από τα Leader - από το Υπουργείο Γεωργίας με ένα σεβαστό ποσό.


Σημειώνεται δε ότι, τον τελευταίο καιρό στην περιοχή τελείωσε ένα μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας ύψους 300.000 ευρώ και ήδη ολοκληρώνεται ένα νέο έργο δημοτικής οδοποιίας ύψους 300.000 ευρώ.

Επίσης, ολοκληρώνεται το έργο στον Μάραθο, που αφορά στην αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Δημοπρατήθηκε ένα έργο που ξεκινάει λίαν συντόμως και αφορά στην ανόρυξη τριών γεωτρήσεων, στους Γαργαλιάνους και στα Δημοτικά Διαμερίσματα Βάλτας και Μουζακίου.
Δημοπρατήθηκε επίσης ένα έργο και ξεκινάει κι αυτό σε λίγες ημέρες, που αφορά στη σύνδεση δικτύων ύδρευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Δηλαδή κατά τη θητεία μας και μέσα στην εξαετία βάλαμε σαν προγραμματισμό να κάνουμε σημαντικά έργα όσον αφορά στο νερό και να καταφέρουμε να λύσουμε το θέμα του νερού για τα επόμενα πέντε με έξι χρόνια.

Υπάρχει δυναμική ανάπτυξη, οπότε μετά από πέντε, έξι χρόνια θα χρειάζονται και νέες παρεμβάσεις.

Αλλάξαμε τα δίκτυα σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα με πόρους από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και από τον Θησέα, τώρα προχωράμε στη σύνδεση των Δημοτικών Διαμερισμάτων των νέων δικτύων με τα σπίτια, έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Το ποσό του έργου για τις γεωτρήσεις που αναφέρθηκαν ανέρχεται σε 150.000 ευρώ. Ακολουθεί ακόμα ένα έργο, το οποίο θα δημοπρατηθεί, αφού βρούμε σύντομα νερό στις γεωτρήσεις και εμπλουτιστούν οι δεξαμενές των τριών Δημοτικών Διαμερισμάτων των Γαργαλιάνων, Βάλτας και Μουζακίου. Οπότε κλείνει το πακέτο του νερού με αυτά τα σημαντικά έργα.
Προχθές δημοπρατήθηκε το έργο της διευθέτησης ρεύματος Μαραθούπολης και σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Τέλος υπάρχει εκεί ένα έργο προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, προκειμένου να αναβαθμιστεί περισσότερο το σημαντικό αυτό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου.

Το τελευταίο διάστημα προγραμματίζεται κι ένα τελευταίο έργο ύδρευσης για το χρονικό διάστημα που αφορά αυτή την περίοδο και μέχρι τις επόμενες εκλογές και είναι σχετικό με την ύδρευση της περιοχής Λαγκούβαρδου.

Θα πλησιάσει περίπου τις 500.000 ευρώ, 300. από τον Θησέα και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους.

Είμαστε επίσης στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης της μελέτης γι’ αυτό το έργο, ώστε να είμαστε εντάξει, διότι και ο Λαγκούβαρδος είναι μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη περιοχή, όπως και ολόκληρη η παραλιακή ζώνη από τον Λαγκούβαρδο μέχρι και το Μάτι».


Διαβάστε Περισσότερα...

Επικίνδυνα φυτοφάρμακα στα Φιλιατρά... Ερώτηση της "Συνεργασίας" στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας.



Ο επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», Θανάσης Πετράκος και ο νομαρχιακός σύμβουλος του συνδυασμού, Νίκος Πατσαρίνος, κατέθεσαν ερώτηση προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας και τον νομάρχη Μεσσηνίας, σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΝΑΜ, ώστε να απομακρυνθούν επικίνδυνα φυτοφάρμακα από τα Φιλιατρά.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


«Ενημερωθήκαμε από το έγγραφο του “Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών” ότι στο παλιό ελαιοτριβείο της Ε.Α.Σ. στα Φιλιατρά έχει γίνει χώρος αποθήκευσης ληγμένων και απαγορευμένων φυτοφαρμάκων, τα οποία μάλιστα προέρχονται από όλη τη Μεσσηνία. Το πρόβλημα αυτό δημιουργεί κινδύνους στη δημόσια υγεία, όταν μάλιστα, όπως τονίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, “το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται πεντακόσια μέτρα από την κεντρική πλατεία και δίπλα στο Γυμνάσιο - Λύκειο, στο 1ο Νηπιαγωγείο και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο των Φιλιατρών”, αλλά και δίπλα σε κατοικίες και στα δύο ενεργά Πνευματικά Κέντρα της πόλης των Φιλιατρών.
Για όλους αυτούς τους λόγους που τονίζει και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, έχουμε τη γνώμη ότι πρέπει άμεσα και χωρίς χρονοτριβές να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή απομάκρυνση αυτών των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων από τα Φιλιατρά.


Σας ερωτούμε λοιπόν:


Το θέμα αυτό από πότε το γνωρίζετε;
Έχετε προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση αυτών των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων;
Πότε θα απομακρυνθούν αυτά από τα Φιλιατρά;
».



Θυμίζουμε πως πρίν λίγες μέρες ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΑΣ Μεσσηνίας για την αδιαφορία που επιδικνύει στον μη καθαρισμό του χώρου του παλαιού ελαιοτριβείου της ΕΑΣ στα Φιλιατρά.


Στην επιστολής τονιζόταν σχετικά: " ... Πληροφορηθήκαμε ότι το παλαιό ελαιοτριβείο της ΕΑΣ στα Φιλιατρά έχει γίνει χώρος αποθήκευσης ληγμένων και απαγορευμένων φυτοφαρμάκων, που προέρχονται από όλη τη Μεσσηνία. Το συγκεκριμένο κτήριο βρίσκεται 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία και δίπλα στο Λύκειο - Γυμνάσιο όπως και στο 1ο Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και περικλείεται από κατοικίες και τα δυο ενεργά Πνευματικά Κέντρα της πόλης μας.

Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή του χωρίς φυσικά να επιβαρυνθούν άλλες περιοχές.

Το ζήτημα αυτό να λυθεί χωρίς χρονοτριβή, γιατί θα αντιμετωπίσετε την οργή της πόλης των Φιλιατρών.

Ο σκοπός μας είναι να καθαριστεί ο χώρος και να γίνει παραγωγικός και όχι να πουληθεί.".



Διαβάστε Περισσότερα...

Δράκος και Νίκας οι επικρατέστεροι!, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC για το BEST...






Πρώτος ο Δ. Δράκος


Προτίμηση υποψηφίου νομάρχη στις επόμενες νομαρχιακές εκλογές

Την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του νυν νομάρχη, Δημήτρη Δράκου, δείχνουν οι Μεσσήνιοι στην ερώτηση «αν υποθέσουμε ότι αύριο γίνονταν εκλογές για τη Νομαρχία Μεσσηνίας ποιον υποψήφιο θεωρείτε πιθανότερο να ψηφίζατε;» το 30% των ερωτηθέντων απάντησαν τον Δημήτρη Δράκο, το 18% τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Χρήστο Μαλαπάνη, το 10% τον Θανάση Πετράκο, το 1% τον Αριστείδη Δαμαλά κι ένα 4% δηλώνει πως θα ψήφιζε άλλον υποψήφιο από τους προτεινόμενους. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ένα μεγάλο σχετικά ποσοστό 19% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άκυρο, λευκό ή κανέναν, ενώ εξίσου μεγάλο είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων (18%).

Για τη Νομαρχιακή Αρχή

Όσον αφορά στον βαθμό ικανοποίησης των Μεσσήνιων πολιτών από το έργο της σημερινής Νομαρχιακής Αρχής και του νομάρχη Μεσσηνίας το 29% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, το 28% δηλώνει λίγο ικανοποιημένο, το 25% αρκετά ικανοποιημένο κι ένα 10% πολύ ικανοποιημένο. Τέλος, ένα 8% δεν απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση (δεν ξέρω / δεν απαντώ), συνολικά λοιπόν από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως το 57% των ερωτηθέντων Μεσσηνίων είναι δυσαρεστημένο από τη σημερινή Νομαρχιακή Αρχή, ενώ το 35% είναι ικανοποιημένο από το έργο της. Αναλυτικά, βάσει των ψηφοφόρων των κομμάτων ο βαθμός ικανοποίησης από το έργο της Νομαρχιακής Αρχής έχει ως ακολούθως: Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. (55%) δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη σημερινή Νομαρχιακή Αρχή. Το 40% είναι δυσαρεστημένο, ενώ ένα 5% δεν απάντησε. Από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 76% δηλώνει δυσαρεστημένο και μόλις το 16% ικανοποιημένο από τη Νομαρχιακή Αρχή, ενώ ένα 8% προτίμησε να μην απαντήσει. Από τους ψηφοφόρους της Αριστεράς το 73% δηλώνει τη δυσαρέσκειά του για τη Νομαρχιακή Αρχή, το 18% ικανοποιημένο κι ένα 8% δεν απάντησε. Η δημοσκόπηση επίσης περιλαμβάνει και ποσοστά ικανοποίησης των Μεσσηνίων από τη Νομαρχιακή Αρχή ανάλογα με την ηλικία αλλά και το φύλο. Από τους άνδρες λοιπόν της Μεσσηνίας το 62% δηλώνει δυσαρεστημένο, το 32% ικανοποιημένο κι ένα 6% δεν απάντησε. Οι γυναίκες της Μεσσηνίας δηλώνουν κι αυτές δυσαρεστημένες από τη Νομαρχιακή Αρχή, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τους άνδρες (53%) κι ένα ποσοστό 38% ικανοποιημένο, ενώ ένα 9% δεν απάντησε. Όσον αφορά στις ηλικιακές κατηγορίες, το 60% των νέων από 18 έως 24 ετών δηλώνει δυσαρεστημένο και το 40% ικανοποιημένο. Στις ηλικίες των 25 - 34 ετών το 56% δηλώνει δυσαρεστημένο και το 39% ικανοποιημένο. Επίσης, οι Μεσσήνιοι από 35 έως 44 ετών δηλώνει δυσαρεστημένο (66%) και το 27% δηλώνει ικανοποιημένο. Να σημειωθεί ότι, στην ηλικιακή αυτή κατηγορία εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα ποσοστά δυσαρέσκειας προς τη Νομαρχιακή Αρχή. Οι Μεσσήνιοι πολίτες από 45 έως 54 ετών δηλώνουν κατά 63% δυσαρεστημένοι και κατά 33% ικανοποιημένοι, ενώ όσο αυξάνεται η ηλικιακή κατηγορία τόσο μειώνονται τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών και αυξάνεται η ικανοποίησή τους από το έργο της Νομαρχιακής Αρχής. Συγκεκριμένα: Το 59% των Μεσσηνίων 55-64 ετών εκφράζει δυσαρέσκεια και το 34% της ίδιας κατηγορίας δηλώνει ικανοποίηση, ενώ οι Μεσσήνιοι των 65 ετών και άνω είναι ικανοποιημένοι από τη Νομαρχιακή Αρχή (44%), ενώ οι δυσαρεστημένοι αγγίζουν το 45%. Συμπερασματικά, λοιπόν, μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης εκφράζουν οι Μεσσήνιοι 65 ετών και άνω, ενώ οι πιο δυσαρεστημένες είναι οι ηλικίες των 35 - 44 ετών.

Για τη Νομαρχιακή Αντιπολίτευση

Καθόλου ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Μεσσήνιοι από τη Νομαρχιακή Αντιπολίτευση σε ποσοστό 34%, λίγο ικανοποιημένοι σε 30%, αρκετά ικανοποιημένοι σε 15%, πολύ ικανοποιημένοι σε 3%, ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό 19% δεν απάντησε. Συνολικά λοιπόν, το 64% των Μεσσηνίων δηλώνει δυσαρεστημένο, ενώ μόλις το 17% είναι ικανοποιημένο από τη Νομαρχιακή Αντιπολίτευση. Αναλυτικά ο βαθμός ικανοποίησης / δυσαρέσκειας αποτυπώνεται ως εξής βάσει των ψηφοφόρων των κομμάτων: Από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., το 61% είναι δυσαρεστημένο, το 19% είναι ικανοποιημένο κι ένα μεγάλο ποσοστό 20% δεν απάντησε. Από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 65% είναι δυσαρεστημένο, το 19% ικανοποιημένο και 16% δεν απάντησε. Τέλος, από τους ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς το 69% δηλώνει δυσαρεστημένο, το 18% ικανοποιημένο κι ένα 12% δεν απάντησε. Όσον αφορά στα αποτελέσματα για την Αριστερά, στη δημοσκόπηση αναφέρεται επανειλημμένως πως τα στοιχεία είναι ενδεικτικά λόγω της μικρής αριθμητικής βάσης. Ο βαθμός ικανοποίησης ή δυσαρέσκειας των Μεσσηνίων ανάλογα με την ηλικία και το φύλο αποτυπώνεται ως εξής: Το 65% των ανδρών δηλώνει δυσαρεστημένο και το 19% ικανοποιημένο ενώ το 16% δεν απάντησε. Ως προς τις γυναίκες το 63% δηλώνει δυσαρεστημένο, το 16% ευχαριστημένο κι ένα αξιοσημείωτο πράγματι 21% δεν απάντησε. Στις ηλικίες, 87% των νέων 18-24 ετών δηλώνει δυσαρεστημένο, ενώ ο βαθμός δυσαρέσκειας μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικιακή κατηγορία (25-34 ετών 70%, 35-44 ετών 67%, 45-54 ετών 71%, 55-64 ετών 64%, 65 ετών και άνω 53%). Αντίστοιχα τα ποσοστά ικανοποίησης σε αυτές τις ηλικίες έχουν ως εξής: 18-24 ετών 7 %, 25-34 ετών 14% , 35-44 ετών 21%, 45-54 ετών 17 %, 55-64 ετών 18%, 65 ετών και άνω 18%.

Πρώτος ο Νίκας

Προτίμηση υποψηφίου δημάρχου στις επόμενες δημοτικές εκλογές

Σε ενδεχόμενες εκλογές για τον Δήμο Καλαμάτας ο Παναγιώτης Νίκας συγκεντρώνει την πλειοψηφία των προτιμήσεων από τους ψηφοφόρους του Δήμου Καλαμάτας. Παρά το γεγονός ότι οι μισοί δημότες (51%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, ωστόσο έκδηλη είναι η προτίμηση και η εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του νυν δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος συγκεντρώνει το 33% της αποδοχής των ερωτηθέντων, σε σχέση με τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Διονύση Αλευρά, που συγκεντρώνει το 21% των προτιμήσεων των δημοτών της Καλαμάτας. Ακολουθούν οι Β. Κοσμόπουλος με 18% και Ν. Διασάκος με 2%. Επίσης, μεγάλο είναι το ποσοστό των δημοτών Καλαμάτας που δεν απάντησαν στη συγκεκριμένη ερώτηση (23%), ενώ το 4% δήλωσε άλλο πρόσωπο από τα προτεινόμενα.

Για τη Δημοτική Αρχή

Το 51% δηλώνει δυσαρεστημένο από το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ενώ το 45% ικανοποιημένο και ένα 4% δεν απάντησε. Αναλυτικά, το 24% των δημοτών της Καλαμάτας δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τη Δημοτική Αρχή, το 27% λίγο, το 32% δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο κι ένα 13% πολύ ικανοποιημένο. Ως προς τους ψηφοφόρους των κομμάτων ο βαθμός ικανοποίησης εκφράζεται ως εξής: Από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. το 72% δηλώνει ικανοποιημένο και το 25% δυσαρεστημένο. Αντιστρόφως ανάλογα έχουν τα πράγματα για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όπου το 72% είναι δυσαρεστημένο και το 25% είναι ικανοποιημένο από τη Δημοτική Αρχή. Τέλος, από τους ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς το 71% είναι δυσαρεστημένο και το 29% δηλώνει ικανοποιημένο. Ο βαθμός ικανοποίησης ή δυσαρέσκειας των δημοτών Καλαμάτας ανάλογα με την ηλικία και το φύλο αποτυπώνεται ως εξής: Το 55% των ανδρών δηλώνει δυσαρεστημένο και το 42% ικανοποιημένο, ενώ το 3% δεν απάντησε. Ως προς τις γυναίκες, τα ποσοστά κατανέμονται στα ίσα, με το 48% να δηλώνει δυσαρεστημένο και το 48% ευχαριστημένο, ενώ ένα 4% δεν απάντησε. Στις ηλικίες, 67% των νέων 18-24 ετών δηλώνει δυσαρεστημένο, 25-34 ετών είναι 60%, 35-44 ετών 37%, 45-54 ετών 62%, 55-64 ετών 47%, 65 ετών και άνω 46%. Αντίστοιχα τα ποσοστά ικανοποίησης σε αυτές τις ηλικίες έχουν ως εξής: 18-24 ετών 33 %, 25-34 ετών 37%, 35-44 ετών 57%, 45-54 ετών 35 %, 55-64 ετών 45%, 65 ετών και άνω 51%.

Για τη Δημοτική Αντιπολίτευση

Το 68% των δημοτών Καλαμάτας δηλώνει δυσαρεστημένο από το έργο της σημερινής Δημοτικής Αντιπολίτευσης, ενώ το 21% δηλώνει ικανοποιημένοι κι ένα ποσοστό 11% δεν απάντησε. Αναλυτικά, καθόλου ικανοποιημένο δηλώνει το 33% των ερωτηθέντων, το 33% λίγο ικανοποιημένο, το 17% αρκετά ικανοποιημένο και μόλις το 4% πολύ ικανοποιημένο. Στους ψηφοφόρους των κομμάτων ο βαθμός ικανοποίησης εκφράζεται ως εξής: Από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., το 61% δηλώνει δυσαρεστημένο, το 26% ικανοποιημένο και το 13% δεν απάντησε. Από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 68% δηλώνει δυσαρεστημένο, το 23% ικανοποιημένο και το 9% δεν απάντησε. Τέλος, από τα κόμματα της Αριστεράς, το 81% δηλώνει δυσαρεστημένο, το 10% ικανοποιημένο και το 10% δεν απάντησε. Ο βαθμός ικανοποίησης ή δυσαρέσκειας των δημοτών Καλαμάτας για τη Δημοτική Αντιπολίτευση ανάλογα με την ηλικία και το φύλο αποτυπώνεται ως εξής: Το 73% των ανδρών δηλώνει δυσαρεστημένο και το 18% ικανοποιημένο, ενώ το 9% δεν απάντησε. Ως προς τις γυναίκες το 65% δηλώνει δυσαρεστημένο και το 23% ευχαριστημένο, ενώ ένα 12% δεν απάντησε. Στις ηλικίες, 67% των νέων 18-24 ετών δηλώνει δυσαρεστημένο, 25-34 ετών 71%, 35-44 ετών 61%, 45-54 ετών 76%, 55-64 ετών 68%, 65 ετών και άνω 62%. Αντίστοιχα τα ποσοστά ικανοποίησης σε αυτές τις ηλικίες έχουν ως εξής: 18-24 ετών 33 %, 25-34 ετών 20% , 35-44 ετών 22%, 45-54 ετών 17 %, 55-64 ετών 21%, 65 ετών και άνω 24%.

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΙΣ 30.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 87 ΧΩΡΕΣ!!! ΠΑΜΕ, ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!...






Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008...




Δεν ξέρω και για να πω την αλήθεια, ούτε κοίταξα, μέχρι τώρα,

να δω, τί έγινε σαν σήμερα...

Θα δούμε αργότερα!
Όλο το βράδυ είναι μπροστά μας και η νύχτα αναμένεται μακρά!!!...

Σήμερα, όμως, γιορτάζουμε!!!

Γιορτάζουμε τις 30.000 και πλέον επισκέψεις στο TRIFYLIANEWS!!!

30.000 και πλέον, από 87 χώρες!!!

Από κάθε γωνιά της Ελλάδος, από κάθε γωνιά του πλανήτη!!!

30.000 και πλέον επισκέψεις μέσα σε 100 μέρες περίπου....

Είναι τίποτα αυτό;;; Λέει κάτι;;; Τί δείχνει;;;

Δεν είναι και κανένα μεγάλο κατόρθωμα και δεν λέει, ίσως, και πολλά γιατί υπάρχουν blogs με χιλιάδες,
εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις την ημέρα...

Για μας όμως και ιδίως και κυρίως για όλες και όλους εσάς,
τους επισκέπτες, φίλες και φίλους στην μπλογκόσφαιρα,
είναι κατόρθωμα και λέει πάρα πολλά, τα λέει όλα και
μας δείχνει το δρόμο, να πάμε μαζί, ακόμη πιό δυνατά, μπροστά!!!...

Είναι, γιατί ξεκινήσαμε κάτι πριν 3 μήνες περίπου
και σήμερα, 3 μήνες μετά,
αυτή η πρωτοβουλία, αυτή η προσπάθεια
αποδεικνύεται πως δεν πήγε χαμένη...

Αγκαλιάστηκε από όλες και όλους και έγινε κοινό κτήμα όλων!!!

Κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που μας στέλνετε για θέματα, ζητήματα και προβλήματα της περιοχής, με προτάσεις σας, με τις δικές σας απόψεις...

Είναι το δικό μας, blog!!! Όλων μας!!!

Το blog των ανθρώπων που γεννήθηκαν, κατοικούν, αγαπούν, λατρεύουν, την Κυπαρισσία, την Τριφυλία, την Μεσσηνία!!!

Των ανθρώπων που δε συμβιβάζονται με τη στασιμότητα,
τη μιζέρια, την παρακμή και τα περίεργα πισωγυρίσματα!!!

Των ανθρώπων που επιθυμούν
την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας!!!

Των ανθρώπων, που μπορούν και υπερβαίνουν τεχνητές διαχωριστικές γραμμές και ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό και συμφέρον!!!

Σπάζοντας, φεύγοντας και ξεφεύγοντας από τα όποια δεσμά
προσπαθούν κάποιοι να θέτουν τεχνηέντως
κατά πώς τους βολεύει για να έχουν, απλά και μόνο, λόγο ύπαρξης!!!

Φίλες και Φίλοι του TRIFYLIANEWS,
όπου και αν βρίσκεστε,
από όπου και αν μας επισκέπτεστε και μας διαβάζετε,


Σ Α Σ Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε Γ Ι Α Ο Λ Α!!!


Τίποτα δεν θα είχε γίνει χωρίς εσάς...

Μαζί μπορούμε περισσότερα!!!

Μαζί μπορούμε καλύτερα!!!

Μαζί προχωράμε μπροστά!!!




***Υ.Γ. Την ώρα που γράφτηκε αυτό το "γράμμα"
οι επισκέψεις άγγιξαν τις 30.149!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

Νέα σελίδα του TRIFYLIANEWS στο FACEBOOK!!!...


Νέα σελίδα άνοιξε,
εδώ και λίγες ώρες,
το TRIFYLIANEWS
στο FACEBOOK!!!...


Βλέπετε, άγνωστο σε μας γιατί, αυτή που είχαμε, "εξαφανίστηκε"...


Τί έγινε, πως έγινε, ούτε που καταλάβαμε...


Έτσι ξαφνικά, πήγαμε να "μπούμε" και... "φάγαμε πόρτα", στο "σπίτι" μας!!!...


Πέσανε κάτι μπινελίκια..., αλλά τί να κάνουμε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι όσο κι αν προσπαθήσαμε...



Ξανά μανά, φτου και απ την αρχή, λοιπόν!!!


Δεν πειράζει, όμως, νέοι είμαστε, θα δουλέψουμε λίγο παραπάνω και θα κάνουμε ακόμη περισσότερες φιλίες!!!...


Αλλά να "χάσουμε", με μιάς, τόσες φίλες και τόσους φίλους, μας την "έδωσε"...


Στρωθήκαμε, λοιπόν, στη δουλειά, όχι ότι σκάψαμε κιόλας αλλά λέμε, και ξεκινήσαμε τη νέα μας σελίδα με την πολύτιμη βοήθεια και της Κάντυς την οποία και ευχαριστούμε και η οποία είναι και η "υπεύθυνη" του GROUP του TRIFYLIANEWS!!!


Με νέα σελίδα, πλέον, το TRIFYLIANEWS στο FACEBOOK και σας προσκαλούμε, σας καλούμε και σας περιμένουμε να ανανεώσουμε την φιλία μας και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μας καθώς και να κάνουμε καινούργιους φίλους, από την Κυπαρισσία, την Τριφυλία, την Μεσσηνία!!!


Ανθρώπους, όπου γης, που αγαπούν τον τόπο μας!!!


Νέες και νέους, στην ηλικία, το μυαλό και την καρδιά!!!


Η πρόσκληση είναι ανοιχτή, για όλες και όλους εσάς!!!


Σας περιμένουμε...





Διαβάστε Περισσότερα...