Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Σε υψηλό πενταετίας ανήλθε η ανεργία τον Αύγουστο στις ΗΠΑ!

Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο ανήλθε στο 6,1% επί του οικονομικά ενεργού πληθυσμού -στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών περίπου- καθώς οι εργοδότες μείωσαν τις θέσεις εργασίας για όγδοο συνεχή μήνα.
Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τον Αύγουστο οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 84.000 θέσεις, σημαντικά περισσότερες από τις 75.000 θέσεις που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Ρόιτερ.
Επιπλέον, τα αναθεωρημένα στοιχεία για τους προηγούμενους μήνες, έδειξαν πως οι χαμένες θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 61.000 τον Ιούλιο και 100.000 τον Ιούνιο, και όχι 51.000 θέσεις ανά μήνα όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα αδύναμα στοιχεία σε ό,τι αφορά την απασχόληση δείχνουν μια εξασθενημένη οικονομία που είναι πιθανό να αναγκάσουν την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να διατηρήσει τα αμερικανικά επιτόκια χαμηλά για μια παρατεταμένη περίοδο.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=935109&lngDtrID=251


Διαβάστε Περισσότερα...

Αυστηρά μέτρα για την παράνομη διοχέτευση προσωπικών δεδομένων αποφάσισε η Γερμανία!



Αυστηρά νομοσχέδια για την παράνομη διοχέτευση των προσωπικών δεδομένων των Γερμανών πολιτών σε τρίτους αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας μετά από σύσκεψη για το θέμα. Στο μέλλον οι πολίτες θα πρέπει να εκφράζουν κατηγορηματικά εάν συναινούν στη διοχέτευση των προσωπικών τους δεδομένων.
Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, θα ορίζει επίσης αυστηρότερες ποινές σε περίπτωση παραβάσεων.
Επιπλέον, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ανεξάρτητοι σύμβουλοι θα ελέγχουν τα συστήματα επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, καθώς και τους χώρους όπου γίνεται η φύλαξη και η επεξεργασία, προκειμένου να μην υπάρξουν «διαρροές».
Από το καλοκαίρι μελετώνται δεκάδες υποθέσεις που αφορούν την παράνομη διοχέτευση προσωπικών δεδομένων σε διάφορες εταιρείες. Μάλιστα μαζί με πληροφορίες που είναι εν μέρει νόμιμο να διοχετευτούν, όπως η διεύθυνση, δόθηκαν και πληροφορίες που είναι προσωπικές, όπως λογιστικά στοιχεία.
Προς το παρόν τα δεδομένα μπορούν να διοχετευτούν εάν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει δηλώσει ρητά την αντίρρησή του. Με το νέο νομοσχέδιο θα γίνεται το αντίθετο: τα δεδομένα δεν θα μπορούν να δοθούν εάν ο ενδιαφερόμενος δεν δηλώσει πρώτα ρητά τη συγκατάθεσή του.
Το νομοσχέδιο θα εξετάσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες εάν θα καθορίζεται επίσης η πηγή παροχής των στοιχείων στα τρίτα μέρη.





Διαβάστε Περισσότερα...

Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα...



Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι αγνοούνται από έκρηξη αερίου που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της νοτιοδυτικής Κίνας.

Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε ορυχείο της Ζιουκίνγκ, στην επαρχία Σιτσουάν, την ώρα που στις υπόγειες στοές του εργάζονταν 44 ανθρακωρύχοι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι μόνο 26 ανθρακωρύχοι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί και οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν τους αγνοούμενους.





Διαβάστε Περισσότερα...

Κινδυνεύουν 3 εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική!...



Τρία εκατομμύρια παιδιά στην άγονη και περιθωριοποιημένη περιοχή στο Κέρας της Αφρικής κινδυνεύουν να πεθάνουν ή να αρρωστήσουν ή αντιμετωπίζουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της κακής διατροφής", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UNICEF.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι αυτά τα παιδιά αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο ποσοστό των 14 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν πληγεί σοβαρά και των οποίων ο αριθμός αυξάνεται ανησυχητικά.

Η ξηρασία προστίθεται "στις χειρότερες βιαιότητες" που η περιοχή έχει γνωρίσει εδώ και πολλά χρόνια στη Σομαλία και "σε ορισμένα μέρη της ανατολικής Αιθιοπίας", καθώς και στην εκτόξευση των τιμών των τροφίμων, εξηγεί η UNICEF.

"Δραστήριες εθνικές πολιτικές είναι απαραίτητες σ' αυτό το κρίσιμο στάδιο και πρέπει να κινητοποιηθούν επειγόντως επιπλέον διεθνείς χρηματοδοτήσεις. Οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά είναι τεράστιοι και ο χρόνος που έχουμε για να τους αντιμετωπίσουμε είναι μετρημένος", καταλήγει η Οργάνωση.

Πολλές ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τις τελευταίες εβδομάδες. Όλες υπολογίζουν σε 14 εκατομμύρια τον αριθμό των ανθρώπων που απειλούνται από σοβαρές ελλείψεις τροφίμων στην ανατολική Αφρική.





Διαβάστε Περισσότερα...

Αποκαλύψεις για αεροσκάφος της CIA...



Αποκαλύψεις αναφορικά με ύποπτο αεροσκάφος που συνετρίβη πριν ένα χρόνο στο Μεξικό κάνει τώρα μια μεξικανική εφημερίδα, επικαλούμενη επίσημα αμερικανικά και ευρωπαϊκά έγγραφα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Ουνιβερσάλ, το αεροπλάνο που συνετρίβη το 2007 στο Γιουκατάν του Μεξικού ενώ μετέφερε ένα φορτίο κοκαΐνης για λογαριασμό του μεξικανικού καρτέλ της Σιναλόα είχε χρησιμοποιηθεί από τη CIA για τη μεταφορά υπόπτων τρομοκρατών στο Γκουαντάναμο.

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, το 12θέσιο αεροσκάφος, τύπου Gulfstream II, αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όταν εξέταζε τη μεταφορά κρατουμένων από το Γκουαντάναμο προς άλλες χώρες.

Στα έγγραφα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπλοΐας των ΗΠΑ αναφέρονται επίσης πτήσεις του συγκεκριμένου αεροσκάφους από το Γκουαντάναμο προς τις ΗΠΑ.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στις 24 Σεπτεμβρίου 2007 αφού υποχρεώθηκε από αεροσκάφη και ελικόπτερα του μεξικανικού στρατού να βγει από την πορεία του και να κατευθυνθεί προς το διεθνές αεροδρόμιο της Μερίδα, στη χερσόνησο του Γιουκατάν.

Έχοντας μείνει από καύσιμα ο πιλότος επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση.

Στο αεροπλάνο βρέθηκαν σχεδόν τρεις τόνοι κοκαΐνης που ανήκαν στο διαβόητο Χοακίν "Τσάπο" Γκουζμάν, τον αρχηγό του μεξικανικού καρτέλ της Σιναλόα.

Στο Μεξικό κυκλοφορούσαν φήμες για την υπόθεση αυτή ενώ παρόμοιες πληροφορίες είχαν δημοσιευτεί στα τέλη του 2007 και στον κολομβιανό Τύπο, ωστόσο οι μεξικανικές αρχές αρνούνται να σχολιάσουν το θέμα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Μακάβριο εύρημα στην Τρίπολη...



Υπολείμματα ανθρώπινου σκελετού βρήκαν εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο αλσύλλιο που βρίσκεται δίπλα στο ίδρυμα.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και περισυνέλεξε τα οστά, τα οποία εστάλησαν στο τμήμα βιολογικών αναλύσεων της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο είχε εξαφανιστεί από το ψυχιατρικό νοσοκομείο ένας τρόφιμος και παρά το ότι υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση δεν είχε καταστεί δυνατό να βρεθεί.




Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Ιαπωνία, δέηση στους θεούς για απαλλαγή από... ιούς!!!



Στην Ιαπωνία, τη χώρα της υψηλής τεχνολογίας, δεν παρέχουν μόνο οι προγραμματιστές προστασία από τους ιούς των υπολογιστών, αλλά και οι...θεοί.

Στο ναό του Τόκιο "Κάντα -Μιογίν Σίντο" οι πιστοί μπορούν να πάνε τον υπολογιστή τους και να τον παραδώσουν στους ιερείς του, οι οποίοι με τη σειρά τους μέσα από πανάρχαιες τελετές, θα ζητήσουν από τους θεούς να βοηθούν και να προστατεύουν τον υπολογιστή.

Η Σίντο είναι μια εγχώρια θρησκεία στην Ιαπωνία. Οι ναοί προσφέρουν προστασία στους πιστούς σε όλη τη ζωή τους μέσα από τελετουργίες και για οποιοδήποτε θέμα. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ιερείς, με μια μικρή αμοιβή, να πραγματοποιούν δεήσεις για την προστασία διαφόρων αντικειμένων, όπως αυτοκίνητα ή σπίτια.

Ο συγκεκριμένος ναός βρίσκεται κοντά στην περιοχή Ακιχαμπάρα, τον αποκαλούμενο και "παράδεισο της τεχνολογίας".





Διαβάστε Περισσότερα...

Αφαιρούνται Γαλάζιες Σημαίες!!!



Δεκατέσσερις ελληνικές ακτές δεν θα διαθέτουν πλέον Γαλάζια Σημαία, καθώς το βραβείο τους αφαιρέθηκε ύστερα από ελέγχους που έκαναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιθεωρητές του προγράμματος.


Στις εν λόγω παραλίες διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και τους επισκέπτες και, γενικότερα, έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους των διαχειριστών, για την τήρηση των κριτηρίων στην καθαριότητα, πληροφόρηση, ασφάλεια και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.


Αναλυτικά οι παραλίες είναι οι εξής:

• Αντρίνα - Σκόπελος Μαγνησίας

• Παπά Νερό, Νταμούχαρη, Μυλοπόταμος και Αγ. Ιωάννης - Μούρεσι Μαγνησίας

• Μαλάκι - Αρτέμιδα Μαγνησίας

• Κοκκώνι - Βέλο Κορινθίας

• Τροκαντερό - Ιτέα Φωκίδας

• Αγ. Γαβριήλ/Ψαλίδι και Κρητικά 3/Μπαρμπαγιάννης - Κω Δωδεκανήσου

• Ορνός - Μύκονος Κυκλάδων

• Καρφάς, Αγ. Φωτεινή και Μέγας Λιμνιώνας - Άγιος Μηνάς Χίου




***Η Κυπαρισσία πώς και τη γλίτωσε;;;

Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί θα γινόμαστε και διεθνώς ρόμπες!!!...




Διαβάστε Περισσότερα...

Τα "ένοχα" μυστικά της Britney Spears!!!



Άκρως αποκαλυπτική είναι η μητέρα της Britney, Lynne Spears, για την κόρη της, στο βιβλίο που γράφει με τίτλο «Through the Storm».
Αποσπάσματα του βιβλίου διέρρευσαν στην βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Lynne εξομολογείται ότι η εφηβεία της πριγκίπισσας της pop star, ήταν «άγρια».
Σε ηλικία 13 ετών, όταν ήδη συμμετείχε στο σόου Mickey Mouse Club, η Britney είχε αρχίσει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
Αν και στις συνεντεύξεις της η Britney, δήλωνε ότι ήταν παρθένα, η Lynne Spears αποκαλύπτει ότι η κόρη της έκανε πρώτη φορά σεξ στα 14, με έναν 18χρονο ποδοσφαιριστή του σχολικού πρωταθλήματος, στο σπίτι του.
Η Lynne, μάλιστα, άφηνε την Britney, να «κοιμάται» με τον Justin Timberlake, με τον οποίο είχε σχέση, γιατί, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντος της Spears, πίστευε ότι ήταν ερωτευμένη με το νεαρό τραγουδιστή και ότι η σχέση τους θα της έκανε καλό.
Στα 15 της, σύμφωνα με την μαμά Lynne, η Britney δοκίμασε για πρώτη φορά ναρκωτικά, όταν είχε πάει στο Λος Άντζελες να ηχογραφήσει το πρώτο της άλμπουμ. Ένα χρόνο αργότερα η Britney έγινε αντιληπτή να κάνει χρήση κοκαΐνης σε ένα ιδιωτικό τζετ.
Η Lynne παραδέχεται ότι ήταν λάθος της να αφήσει μάνατζερς να ορίζουν την ζωή και την καριέρα της Britney, γιατί την παρουσίαζαν σαν αντικείμενο του σεξ. Η πρόωρη δόξα και η άγρια εφηβεία της, την οδήγησαν στη σημερινή της κατάσταση. Φέτος η νεαρή σταρ, νοσηλεύτηκε δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική, έχασε την επιμέλεια των δύο παιδιών της, ενώ πλέον ο πατέρας της έχει οριστεί δικαστικά να λαμβάνει τις αποφάσεις για εκείνη, μέχρι να ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα.
Το βιβλίο της Lynne Spears θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το χάσμα ανάμεσα σε αυτήν και την κόρη της.





Διαβάστε Περισσότερα...

Η "γριά" η κότα τού ήπιε το ζουμί!



Ο ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ δήλωσε ότι η πρώτη του σεξουαλική επαφή ήταν στα 16 με μια μεγαλύτερη γυναίκα!

Ο Ράντκλιφ, σήμερα 19 ετών, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Details δεν αποκάλυψε «ονόματα», αλλά είπε πώς η διαφορά ηλικίας που είχε με την πρώτη του σεξουαλική παρτενέρ θα μπορούσε να... φρικάρει και κάποιον.

Ο «Χάρι Πότερ», παραδέχτηκε ευθαρσώς ότι προτιμά τις μεγαλύτερες γυναίκες, αλλά προς το παρόν δεν έχει καν σταθερή σχέση λόγω φόρτου εργασίας.

Ο Ράντκλιφ που εμφανίστηκε γυμνός στο ρόλο του «Equus» στο West End, δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά του να παίξει ρόλους «ιδιαίτερους».

"Νομίζω ότι ένα μέρος μου θα ήθελε πολύ να παίξει μια drag queen, γιατί θα είναι μια δικαιολογία για να φορέσω πολύ make-up."

Ο Ράντκλιφ επέμεινε ότι η συμπεριφορά του στην προσωπική του ζωή δεν σοκάρει τους θαυμαστές του: "Δεν προσποιούμαι ότι κάνω κάτι ιδιαιτέρως εκκεντρικό. Μου αρέσει όμως να διαφέρω από τους ανθρώπους της γενιάς μου».





Διαβάστε Περισσότερα...

Γουρούνια με τατουάζ!



Ένας καλλιτέχνης σκοπεύει να παρουσιάσει γουρούνια που θα φέρουν τατουάζ με το λόγκο γνωστής εταιρείας σε Διεθνή Έκθεση στην Κίνα! Ο κύριος Wim Delvoye, βέλγος που ζει στο Πεκίνο, συγκέντρωσε οκτώ γουρούνια και τους έκανε μόνος τα τατουάζ! Το Shanghai Exhibition Centre συμφώνησε να βάλει τα γουρούνια στην έκθεση τοποθετώντας ένα προσωρινό χοιροστάσιο για την Έκθεση σύγχρονης Τέχνης 2008 (Contemporary Art Exhibition) υπό τον όρο ότι δεν θα δημιουργήσουν ανεπιθύμητες μυρωδιές! Ο κύριος Wim Delvoye εισήγαγε τα γουρούνια από την Ευρώπη τα μεγάλωσε και τους έκανε τα τατουάζ όταν ήταν ακόμη μικρά! «Βλέποντας τα τατουάζ να μεγαλώνουν μαζί με τα γουρούνια ήταν θαυμάσιο,» είπε ο καλλιτέχνης που ονόμασε το έργο του «Φάρμα Τέχνης» ('Art Farm'). Ο εκπρόσωπος της New Beijing Gallery δήλωσε πως τα γουρούνια δεν πωλούνται αλλά πως το δέρμα τους αργότερα θα πουληθεί προς 80,000 ευρώ το κομμάτι!





Διαβάστε Περισσότερα...

Τίτλοι τέλους για τον "Ι. Βερν"!



Ο "Ιούλιος Βερν", το πρώτο μη επανδρωμένο ρομποτικό διαστημικό όχημα τροφοδοσίας που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ESA, μεγέθους περίπου ενός φορτηγού, αναμένεται να προχωρήσει στην τελική φάση της αποστολής του, στις 5 Σεπτεμβρίου
οπότε θα αποσυνδεθεί αυτόματα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η αποστολή του διήρκεσε περίπου πέντε μήνες. Ο «Ιούλιος Βερν» μετέφερε στο Σταθμό εμπορεύματα, καύσιμα, νερό και οξυγόνο.
Οι τρεις Ρώσοι αστροναύτες, ένοικοι του Σταθμού, όλο αυτό το διάστημα πηγαινοέρχονταν μεταξύ του Σταθμού και του "Ιουλίου Βερν" μεταφέροντας υλικά, εξοπλισμό, τρόφιμα και νερό, καθώς και απόβλητα.
Επιπλέον, τέσσερις φορές ο "Ιούλιος Βερν" χρησιμοποίησε τις μηχανές του για να βοηθήσει τον βάρους 300 τόνων Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που σταδιακά έχανε ύψος, να επανέλθει στην κανονική του τροχιά, περίπου 355 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης.
Μετά από ταξίδι λίγων εβδομάδων, στις 29 Σεπτεμβρίου, το βάρους 13,5 τόνων "Ιούλιος Βερν" θα τεθεί σε αυτοκαταστροφική τροχιά επανόδου στη Γη, ώσπου να βυθιστεί σε ακατοίκητη περιοχή στον Ειρηνικό ωκεανό.





Διαβάστε Περισσότερα...

Το ραντεβού της "Ροζέτα" με τον "Στάινς"...



Το διαστημικό όχημα «Ροζέτα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, αναμένεται να συναντηθεί την Παρασκευή με τον αστεροειδή «Στάινς», τον οποία θα μελετήσει. Ο "Στάινς", ένας σκούρος βράχος μήκους 10 χλμ. σε απόσταση περίπου 360 εκατομμυρίων χλμ. από τον πλανήτη μας,
θα είναι ο πρώτος αστεροειδής που το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο θα ερευνήσει εκ του σύνεγγυς (η πλησιέστερη απόσταση που θα φθάσει, θα είναι 800 χλμ., καθώς εισέρχεται πλέον στη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία.
Το επόμενο "ραντεβού" της θα είναι ο πολύ μεγαλύτερος (μήκους 100 χλμ.) αστεροειδής "Λουτετία" στις 10 Ιουνίου 2010, ενώ ο απώτερος στόχος της είναι ο κομήτης 67/Ρ Τσουριόμοφ-Γερασιμένκο το 2014, όπου θα στείλει στην επιφάνειά του ένα επιστημονικό εργαστήριο μεγέθους ψυγείου, για τη μελέτη του.
Η έρευνα των αστεροειδών έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα υλικού του ηλιακού μας συστήματος σε διαφορετικά στάδια εξέλιξης, βοηθώντας έτσι στην κατανόηση της προέλευσης της Γης και των γειτονικών πλανητών. Παράλληλα, η μελέτη τους ενδιαφέρει όσους επιστήμονες ασχολούνται με τους αστεροειδείς ως πηγή κινδύνων σύγκρουσης με τη Γη.
Στις 10 Σεπτεμβρίου, από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ στη βόρειο Ρωσία, πρόκειται να εκτοξευθεί από ρωσικό πύραυλο ο ευρωπαϊκός δορυφόρος GOCE, ο οποίος θα μελετήσει το πεδίο βαρύτητας της Γης.





Διαβάστε Περισσότερα...

Πείραμα φυσικής σωματιδίων!



Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του μεγαλύτερου πειράματος φυσικής σωματιδίων.
Στο κέντρο ερευνών "Σερν" της Γενεύης, επιστήμονες μελετούν ποια ήταν η αρχική ύλη από την οποία γεννήθηκαν το ηλιακό σύστημα, οι πλανήτες και η ζωή.

Στο μεγάλο πείραμα που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου συμμετέχουν και αρκετοί έλληνες ειδικοί.

Το πείραμα της γέννησης του σύμπαντος θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του κέντρου ερευνών "Σερν" και από κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.





Διαβάστε Περισσότερα...

"Θυρίδα επιχειρηματικότητας" στην Καλαμάτα...


Θυρίδα επιχειρηματικότητας” ιδρύθηκε στην Καλαμάτα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εμπορίου Μεσσηνίας.
Έργο της “Θυρίδας” είναι η ενημέρωση, η ενθάρρυνση και η στήριξη των νέων που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν δικές τους επιχειρήσεις.
Η “Θυρίδα” δέχεται καθημερινά τους ενδιαφερόμενους, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, στα γραφεία του ΙΕΚ Καλαμάτας στην οδό Αθηνών 170 (κτίρια Πολυκλαδικού) και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 27210 24654.


http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=417091


Διαβάστε Περισσότερα...

Μνημόσυνο για το Γιώργο Τσαγκάρη



Σαρανταήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Γιώργου Τσαγκάρη (καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας), που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, θα τελεστεί την Κυριακή στο νεκροταφείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Το μνημόσυνο τελούν οι συγγενείς και οι φίλοι του εκλιπόντος, το ΔΗΠΕΘΕ και ο Δήμος Καλαμάτας.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Καλαμάτα ο αρχιεπίσκοπος Πράγας, Τσεχίας και Σλοβακίας!



Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Πράγας, Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστόφορος.

Την Κυριακή το πρωί ο κ. Χριστόφορος θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και θα τελέσει τη Λειτουργία στο ναό της Αναλήψεως στην Παραλία της Καλαμάτας.




Διαβάστε Περισσότερα...

Στον πρωθυπουργό για την ανάπτυξη Μεσσηνίας - Λακωνίας!...

Συναντήσεις με τους βουλευτές Μεσσηνίας και Λακωνίας, τους αρμόδιους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό προγραμματίζουν οι νομάρχες Δημήτρης Δράκος και Κωνσταντίνος Φούρκας, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το κοινό σχέδιο ανάπτυξης, που εκπόνησε για λογαριασμό των δυο Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
Όπως τόνισαν χθες, μετά από συνάντηση που είχαν στην Καλαμάτα, οι κύριοι Δράκος και Φούρκας θα ζητήσουν να διατεθούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις – από εθνικά και κοινοτικά προγράμματα – ώστε το κοινό αναπτυξιακό σχέδιο να υλοποιηθεί μέχρι το 2020.


http://tvradio.ert.gr/radio/localcat.asp?id=2183


Διαβάστε Περισσότερα...

Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ!



Ενδέκατη χρονιά διοργάνωσης φέτος για το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Το πρόγραμμα - όπου προστίθεται μια νέα ενότητα με ντοκιμαντέρ οικολογικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου- περιλαμβάνει την προβολή 27 συνολικά ταινιών από την Ελλάδα, και άλλες μεσογειακές χώρες.

Την έναρξη θα κάνει το Σάββατο η ταινία "Το Κάϊρο" του Γιούσεφ Σαχίν.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο και έκθεση με κινηματογραφικές γιγαντοαφίσες του ζωγράφου Βασίλη Δημητρίου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Αυξήθηκαν οι ADSL συνδέσεις



Ραγδαία είναι η αύξηση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, που προσεγγίζει όλο και περισσότερο τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΤΕ.

Οι συνδέσεις στην Ελλάδα φτάνουν το 1.400.000, ενώ μόνο στο δίκτυο του ΟΤΕ οι ενεργές συνδέσεις ADSL ξεπερνούν τις 890.000. Επίσης το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ έχει παρουσία σε 1.390 σημεία πανελλαδικά, με ταχύτητες που φτάνουν έως και 24Mbps, ενώ πάνω από 525.000 είναι οι ενεργοί βρόγχοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ επεκτείνεται ακόμη και σε απομακρυσμένα νησιά και περιοχές της χώρας, όπως η Ανάφη, οι Λειψοί και η Χάλκη καθώς και περιοχές όπως ο Κρόκος Κοζάνης, η Τροιζήνα, η Κάτω Τιθορέα, οι Καστελλάνοι Χανίων, το Τσεπέλοβο κ.α.





Διαβάστε Περισσότερα...

Τους καθήλωσε η Πέιλιν...



Περισσότερα από 37 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους την ομιλία της υποψήφιας αντιπροέδρου του Τζον Μακέιν, Σάρας Πέιλιν, στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, σύμφωνα με την εταιρεία τηλεμετρήσεων Νίλσεν.

Σύμφωνα με την εταιρεία 37,2 εκατομμύρια τηλεθεατές, εκ των οποίων τα 19,5 εκατομμύρια γυναίκες, παρακολούθησαν την ομιλία της Πέιλιν, η οποία πλησίασε το "ρεκόρ" που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Μπαράκ Ομπάμα, στο Ντένβερ, με 38,4 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ομπάμα, Τζο Μπάιντε, στη δική του ομιλία στο συνέδριο των Δημοκρατικών κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή 24 εκατομμυρίων τηλεθεατών.





Διαβάστε Περισσότερα...

Το στίγμα ενός διαφορετικού ρεπουμπλικάνου έδωσε ο ΜακΚέιν αποδεχόμενος το χρίσμα!...



Το δικό του πρόγραμμα για την Αμερική ανέλυσε ο Τζον ΜακΚέιν, αποδεχόμενος το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.


«Παλέψτε μαζί μου. Παλέψτε για αυτό που είναι σωστό για τη χώρα. Για τις ιδέες και το χαρακτήρα των ελεύθερων πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.


Ο ΜακΚέιν δεν ήταν εξαιρετικά επιθετικός έναντι του αντιπάλου του.

Τόνισε ότι οι εκλογές σημαίνουν αντιπαράθεση, αλλά ξεκαθάρισε ότι σέβεται το αντίπαλό του και τους ψηφοφόρους του.

«Είμαστε όλοι Αμερικανοί» σημείωσε.


Δεσμεύθηκε μάλιστα να συμπεριλάβει Δημοκρατικούς και ανεξάρτητους στην κυβέρνησή του, εφόσον εκλεγεί.


«Ας χρησιμοποιήσουμε τις καλύτερες ιδέες και από τα δύο κόμματα. Από την αντιπαράθεση για το ποιος είχε την καλύτερη ιδέα, ας τις μοιραστούμε.»


Από τα πυρά του ΜακΚέιν δεν γλίτωσαν και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τα οποίας -όπως εξήγησε- υπέκυψαν στον πειρασμό της διαφθοράς.


Στην ομιλία του άγγιξε πολλά από τα θέματα που απασχολούν την συντηρητική βάση των Ρεπουμπλικάνων, όπως για τη σκληρή δουλειά, την πίστη, την προσωπική ευθύνη και το κράτος δικαίου.


«Ξέρω για ποιον δουλεύω. Δεν δουλεύω για το κόμμα, δεν δουλεύω για κάποια συμφέροντα. Δεν δουλεύω για μένα. Δουλεύω για εσάς.»


Μίλησε επίσης και για θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως για την περικοπή κονδυλίων προς χώρες «που δεν μας συμπαθούν ιδιαίτερα», αλλά και για τη Ρωσία:
«Θα εργαστώ για να εξασφαλίσω καλές σχέσεις με την Ρωσία, για να μην έχουμε τον φόβο της επιστροφής στον Ψυχρό Πόλεμο. Όμως, δεν μπορούμε να παραμείνουμε τυφλοί σε περίπτωση επίθεσης και μη σεβασμού του διεθνούς δικαίου που απειλούν την ειρήνη και την σταθερότητα στον κόσμο και την ασφάλεια των Αμερικανών.»


Η ομιλία του ΜακΚέιν διακόπηκε τουλάχιστον μία φορά από διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα έξω από το χώρο του συνεδρίου. Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 200 άτομα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Με τις λιγότερες ημέρες άδειας Έλληνες και Κύπριοι!



Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι με 41,7 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί με 41,4 ώρες.
Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, έκθεση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας που δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο μέσος όρος ωρών εργασίας στην Ευρώπη των «15» ήταν 39,5 ώρες την εβδομάδα, ενώ στην Ευρώπη των «27» ο μέσος όρος ανήλθε στις 40 ώρες.
Η Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν στο μέσο όρο με 39,9 ώρες την εβδομάδα μαζί με την Σλοβακία. Λιγότερο απ' όλους εργάζονται οι Γάλλοι με 37,7 ώρες και ακολουθούν οι Ιταλοί με 38,4 ώρες.
Σε ότι αφορά στις ημέρες άδειας, πρωταθλητές είναι οι Σουηδοί με 33 ημέρες άδειας τον χρόνο κι ακολουθούν οι Δανοί και οι Γερμανοί με 30 ημέρες.
Οι Έλληνες παίρνουν λιγότερη άδεια από το μέσο όρο των Ευρωπαίων που είναι 26,7 ημέρες, αφού ξεκουράζονται μόνο 23 ημέρες τον χρόνο.Τελευταίοι στη λίστα έρχονται οι Κύπριοι με 20 ημέρες άδεια το χρόνο.





Διαβάστε Περισσότερα...

Επεισόδια στη ΔΕΘ...



Νωρίς άρχισαν τα παρατράγουδα στη ΔΕΘ, καθώς χθες το απόγευμα σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, μεταξύ αδιόριστων εκπαιδευτικών, φοιτητών και ΜΑΤ.
Ομάδα περίπου πενήντα εκπαιδευτικών και φοιτητών είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο και περίμενε την άφιξη του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη για προγραμματισμένη ομιλία.
Τα πνεύματα έξω από το Βελλίδειο οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.






Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου



Η επικείμενη ΔΕΘ και οι εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός, τα εσωκομματικά προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία καθώς και η προσπάθεια του υπουργείου Ανάπτυξης να πατάξει τις υπερτιμολογήσεις προϊόντων από πολυεθνικούς ομίλους, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φρένο στην ασυδοσία των πολυεθνικών. Γερά πρόστιμα στις εταιρείες που πωλούν πιο ακριβά απ' ό,τι στην Ευρώπη τα προϊόντα τους".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η αήθης επίθεση".
* Η ΑΥΓΗ: "Παρέμβαση Αλαβάνου στην κρίση: Εκλογές τώρα, η μόνη διέξοδος".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Διαδοχικές εκλογές για ισχυρή κυβέρνηση η απάντηση στη σκανδαλολογία, τα παράκεντρα εξουσίας και τους... νταβατζήδες. Ο Καραμανλής δεν εκβιάζεται, δεν συναλλάσσεται και δεν υποκύπτει σε πιέσεις".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Προς κατάργηση τα ποσοστά δικηγόρων και συμβολαιογράφων στα ακίνητα. Νέα βόμβα εκ Βρυξελλών".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Χτύπημα στις πολυεθνικές. Βάζει φρένο ο Χρ. Φώλιας στο παιχνίδι της αισχροκέρδειας".
* ΕΘΝΟΣ: "Διόρισε τον ταμία του στο ΝΑΤ. Ο διαχειριστής των ΕΠΕ Βουλγαράκη μετακόμισε στο ταμείο Ναυτικών".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πέτρε! Πέτρε! Βάλε τη μάχαιρα στη θήκη. Για να μην υπάρξουν επικίνδυνες ανατροπές όλοι στη ΝΔ συνιστούν στον Πέτρο Τατούλη να κατεβάσει το μπαϊράκι του αντάρτικου".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πάρε κεφάλια κύριε Καραμανλή. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, λένε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Όλοι κρίνονται...". Μήνυμα Καραμανλή σε διαφωνούντες - υπουργούς. Σκέψεις για ηχηρή παρέμβαση του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ. Ηφαίστειο η ΝΔ από την υπόθεση Βουλγαράκη και τις διαφοροποιήσεις βουλευτών".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σιωπή σεμνή και ταπεινή".
* ΕΣΤΙΑ: "Όλα δείχνουν πρόωρες εκλογές. Η παρούσα κατάστασις δεν μπορεί να συνεχισθή".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διασταυρούμενα πυρά εναντίον Βουλγαράκη και απαντήσεις. Ο υπουργός Ναυτιλίας διευκρινίζει".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Διπλός "πονοκέφαλος"...για τον πρωθυπουργό , ενόψει ΔΕΘ. Τατούλης-Βουλγαράκης τα δύο "αγκάθια".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Σε πολιορκία ο Καραμανλής. "Κάνε κάτι για τα σκάνδαλα".
* Η ΝΙΚΗ: "Αμάρτησα για τα παιδιά μου. Ο Γ. Βουλγαράκης αποκαλύπτει γιατί έκανε τις επιχειρήσεις".
* ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Το δίλημμα του Καραμανλή. Διαπιστώνει τη μιζέρια, σκέφτεται την κάλπη".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να κάνουμε το βίο αβίωτο στους δημίους των ασφαλιστικών δικαιωμάτων".
* Η ΧΩΡΑ: "Ομπρέλα για τους ανέργους. Στα 430,75 ευρώ το επίδομα σε 290.000 δικαιούχους".
* City Press: "73η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τεστ κοπώσεως για την οικονομία."
* Metro "Τελεσίγραφο" από τη ΔΕΘ. Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα απευθύνει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη".
* Metropolis: "Αφορολόγητο μέχρι τα 30".


Θεσσαλονίκη


* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Οι 9 πληγές των σχολείων. Αγιασμός την άλλη εβδομάδα με ανοιχτά μέτωπα".
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών Πολιτικής: Ομοψυχία για Σκοπιανό και Κυπριακό".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
* Σημείωση: Η εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 SUBARU ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΙΝ ΜΑΚΡΕΪ

Την ώρα που τα πληρώματα μάχονταν στις ειδικές της Νέας Ζηλανδίας, οι φίλοι της Subaru και του Κόλιν ΜακΡέι τιμούσαν με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο τον αδικοχαμένο οδηγό. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο του σπουδαίου Σκοτσέζου οδηγού (15/9/2007) και 15 χρόνια μετά την πρώτη του νίκη στο WRC την οποία σημείωσε το 1993 στη Νέα Ζηλανδία οδηγώντας ένα Subaru Legacy, οι φανατικοί θαυμαστές του επέλεξαν τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Υπό τις ευλογίες της οικογένειας του σπουδαίου οδηγού, τα κλαμπ ιδιοκτητών Subaru της Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με την Prodrive, την εταιρία που «τρέχει» το πρόγραμμα της Subaru στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, οργάνωσαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου το «McRae Gathering».

Ήταν ένα διήμερο μνήμης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης το οποίο θα μείνει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες όσων συμμετείχαν.

Και ήταν πολλοί αυτοί, καθώς η ανταπόκριση των ιδιοκτητών Subaru ήταν πρωτοφανής. Ένα καραβάνι από περίπου 1100 Subaru -Impreza στη συντριπτική τους πλειοψηφία- ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 30/8 από τη γενέτειρα του Κόλιν ΜακΡέι, το Λάρνακ με προορισμό τα κεντρικά της Prodrive στο Μπάνμπουρι. Επικεφαλής της πομπής ήταν ο πατέρας του αδικοχαμένου οδηγού, Τζίμι ο οποίος οδηγούσε το Impreza 555 με το οποίο ο Κόλιν κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1995. Το ταξίδι διήρκησε 9 ώρες και σε αυτό το διάστημα τα αυτοκίνητα κάλυψαν 482km. Η πομπή ξεπερνούσε σε μήκος τα 40km και απ' όπου περνούσε κέντριζε τα βλέμματα του κόσμου και γνώριζε την αποθέωση. «Σε κάθε γέφυρα υπήρχαν άνθρωποι με σημαίες της Σκοτίας που μας αποθέωναν και μας χειροκροτούσαν. Ήταν ένα συναρπαστικό event με πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση», σχολίασε ο Γκραντ Χέντρι ένας εκ των οργανωτών.

Την Κυριακή 31/8 το πρωί το κομβόι ξεκίνησε από την έδρα της Prodrive με προορισμό την πίστα δοκιμών της εταιρίας.

1086 Subaru μαζεύτηκαν στην πίστα σχηματίζοντας στο τέλος των εκδηλώσεων το όνομα του Κόλιν ΜακΡέι.
Το όλο event έχει τη δική του θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καθώς για πρώτη φορά τόσα πολλά αυτοκίνητα πήραν μέρος σε επίδειξη, ενώ παράλληλα καταρρίφθηκε και το ρεκόρ της μεγαλύτερης παρέλασης αυτοκινήτων.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από αυτήν την πρωτοβουλία υπολογίζονται στα 50.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.



Διαβάστε Περισσότερα...

Δημοπρασία για την καμένη κιθάρα του Χέντριξ!



Η πρώτη κιθάρα που έκαψε επί σκηνής ο Τζίμι Χέντριξ πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι του ποσού των 280.000 λιρών, δηλαδή περίπου 346.000 ευρώ.

Ο Χέντριξ έβαλε φωτιά στην κιθάρα, μια Fendeer Stratocaster του 1965 κατά τη διάρκεια μιας αξέχαστης συναυλίας, τον Μάρτιο του 1967, στο Φίνσμπερι Αστόρια του Λονδίνου.

Λίγο αργότερα χρειάστηκε να νοσηλευτεί λόγω των εγκαυμάτων που έπαθε στα χέρια.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε "μια στροφή στο μουσικό θέαμα", σύμφωνα με τον Τεντ Όουεν, το διευθυντή της εταιρείας Φέιμ Μπιούρο που οργάνωσε τη δημοπρασία και ειδικεύεται στις πωλήσεις αντικειμένων που ανήκαν σε θρύλους της ροκ.

Στην ίδια δημοπρασία αναμένεται να πουληθεί επίσης το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Μπιτλς, στις 24 Ιανουαρίου 1962.




Διαβάστε Περισσότερα...

Friday!...



Διαβάστε Περισσότερα...