Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Κινδυνεύουν 3 εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική!...



Τρία εκατομμύρια παιδιά στην άγονη και περιθωριοποιημένη περιοχή στο Κέρας της Αφρικής κινδυνεύουν να πεθάνουν ή να αρρωστήσουν ή αντιμετωπίζουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της κακής διατροφής", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UNICEF.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι αυτά τα παιδιά αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο ποσοστό των 14 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν πληγεί σοβαρά και των οποίων ο αριθμός αυξάνεται ανησυχητικά.

Η ξηρασία προστίθεται "στις χειρότερες βιαιότητες" που η περιοχή έχει γνωρίσει εδώ και πολλά χρόνια στη Σομαλία και "σε ορισμένα μέρη της ανατολικής Αιθιοπίας", καθώς και στην εκτόξευση των τιμών των τροφίμων, εξηγεί η UNICEF.

"Δραστήριες εθνικές πολιτικές είναι απαραίτητες σ' αυτό το κρίσιμο στάδιο και πρέπει να κινητοποιηθούν επειγόντως επιπλέον διεθνείς χρηματοδοτήσεις. Οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά είναι τεράστιοι και ο χρόνος που έχουμε για να τους αντιμετωπίσουμε είναι μετρημένος", καταλήγει η Οργάνωση.

Πολλές ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τις τελευταίες εβδομάδες. Όλες υπολογίζουν σε 14 εκατομμύρια τον αριθμό των ανθρώπων που απειλούνται από σοβαρές ελλείψεις τροφίμων στην ανατολική Αφρική.