Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Το στίγμα ενός διαφορετικού ρεπουμπλικάνου έδωσε ο ΜακΚέιν αποδεχόμενος το χρίσμα!...



Το δικό του πρόγραμμα για την Αμερική ανέλυσε ο Τζον ΜακΚέιν, αποδεχόμενος το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.


«Παλέψτε μαζί μου. Παλέψτε για αυτό που είναι σωστό για τη χώρα. Για τις ιδέες και το χαρακτήρα των ελεύθερων πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.


Ο ΜακΚέιν δεν ήταν εξαιρετικά επιθετικός έναντι του αντιπάλου του.

Τόνισε ότι οι εκλογές σημαίνουν αντιπαράθεση, αλλά ξεκαθάρισε ότι σέβεται το αντίπαλό του και τους ψηφοφόρους του.

«Είμαστε όλοι Αμερικανοί» σημείωσε.


Δεσμεύθηκε μάλιστα να συμπεριλάβει Δημοκρατικούς και ανεξάρτητους στην κυβέρνησή του, εφόσον εκλεγεί.


«Ας χρησιμοποιήσουμε τις καλύτερες ιδέες και από τα δύο κόμματα. Από την αντιπαράθεση για το ποιος είχε την καλύτερη ιδέα, ας τις μοιραστούμε.»


Από τα πυρά του ΜακΚέιν δεν γλίτωσαν και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τα οποίας -όπως εξήγησε- υπέκυψαν στον πειρασμό της διαφθοράς.


Στην ομιλία του άγγιξε πολλά από τα θέματα που απασχολούν την συντηρητική βάση των Ρεπουμπλικάνων, όπως για τη σκληρή δουλειά, την πίστη, την προσωπική ευθύνη και το κράτος δικαίου.


«Ξέρω για ποιον δουλεύω. Δεν δουλεύω για το κόμμα, δεν δουλεύω για κάποια συμφέροντα. Δεν δουλεύω για μένα. Δουλεύω για εσάς.»


Μίλησε επίσης και για θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως για την περικοπή κονδυλίων προς χώρες «που δεν μας συμπαθούν ιδιαίτερα», αλλά και για τη Ρωσία:
«Θα εργαστώ για να εξασφαλίσω καλές σχέσεις με την Ρωσία, για να μην έχουμε τον φόβο της επιστροφής στον Ψυχρό Πόλεμο. Όμως, δεν μπορούμε να παραμείνουμε τυφλοί σε περίπτωση επίθεσης και μη σεβασμού του διεθνούς δικαίου που απειλούν την ειρήνη και την σταθερότητα στον κόσμο και την ασφάλεια των Αμερικανών.»


Η ομιλία του ΜακΚέιν διακόπηκε τουλάχιστον μία φορά από διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα έξω από το χώρο του συνεδρίου. Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 200 άτομα.