Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 SUBARU ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΙΝ ΜΑΚΡΕΪ

Την ώρα που τα πληρώματα μάχονταν στις ειδικές της Νέας Ζηλανδίας, οι φίλοι της Subaru και του Κόλιν ΜακΡέι τιμούσαν με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο τον αδικοχαμένο οδηγό. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο του σπουδαίου Σκοτσέζου οδηγού (15/9/2007) και 15 χρόνια μετά την πρώτη του νίκη στο WRC την οποία σημείωσε το 1993 στη Νέα Ζηλανδία οδηγώντας ένα Subaru Legacy, οι φανατικοί θαυμαστές του επέλεξαν τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Υπό τις ευλογίες της οικογένειας του σπουδαίου οδηγού, τα κλαμπ ιδιοκτητών Subaru της Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με την Prodrive, την εταιρία που «τρέχει» το πρόγραμμα της Subaru στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, οργάνωσαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου το «McRae Gathering».

Ήταν ένα διήμερο μνήμης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης το οποίο θα μείνει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες όσων συμμετείχαν.

Και ήταν πολλοί αυτοί, καθώς η ανταπόκριση των ιδιοκτητών Subaru ήταν πρωτοφανής. Ένα καραβάνι από περίπου 1100 Subaru -Impreza στη συντριπτική τους πλειοψηφία- ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 30/8 από τη γενέτειρα του Κόλιν ΜακΡέι, το Λάρνακ με προορισμό τα κεντρικά της Prodrive στο Μπάνμπουρι. Επικεφαλής της πομπής ήταν ο πατέρας του αδικοχαμένου οδηγού, Τζίμι ο οποίος οδηγούσε το Impreza 555 με το οποίο ο Κόλιν κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1995. Το ταξίδι διήρκησε 9 ώρες και σε αυτό το διάστημα τα αυτοκίνητα κάλυψαν 482km. Η πομπή ξεπερνούσε σε μήκος τα 40km και απ' όπου περνούσε κέντριζε τα βλέμματα του κόσμου και γνώριζε την αποθέωση. «Σε κάθε γέφυρα υπήρχαν άνθρωποι με σημαίες της Σκοτίας που μας αποθέωναν και μας χειροκροτούσαν. Ήταν ένα συναρπαστικό event με πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση», σχολίασε ο Γκραντ Χέντρι ένας εκ των οργανωτών.

Την Κυριακή 31/8 το πρωί το κομβόι ξεκίνησε από την έδρα της Prodrive με προορισμό την πίστα δοκιμών της εταιρίας.

1086 Subaru μαζεύτηκαν στην πίστα σχηματίζοντας στο τέλος των εκδηλώσεων το όνομα του Κόλιν ΜακΡέι.
Το όλο event έχει τη δική του θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καθώς για πρώτη φορά τόσα πολλά αυτοκίνητα πήραν μέρος σε επίδειξη, ενώ παράλληλα καταρρίφθηκε και το ρεκόρ της μεγαλύτερης παρέλασης αυτοκινήτων.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από αυτήν την πρωτοβουλία υπολογίζονται στα 50.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.