Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Με τις λιγότερες ημέρες άδειας Έλληνες και Κύπριοι!



Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι με 41,7 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί με 41,4 ώρες.
Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, έκθεση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας που δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο μέσος όρος ωρών εργασίας στην Ευρώπη των «15» ήταν 39,5 ώρες την εβδομάδα, ενώ στην Ευρώπη των «27» ο μέσος όρος ανήλθε στις 40 ώρες.
Η Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν στο μέσο όρο με 39,9 ώρες την εβδομάδα μαζί με την Σλοβακία. Λιγότερο απ' όλους εργάζονται οι Γάλλοι με 37,7 ώρες και ακολουθούν οι Ιταλοί με 38,4 ώρες.
Σε ότι αφορά στις ημέρες άδειας, πρωταθλητές είναι οι Σουηδοί με 33 ημέρες άδειας τον χρόνο κι ακολουθούν οι Δανοί και οι Γερμανοί με 30 ημέρες.
Οι Έλληνες παίρνουν λιγότερη άδεια από το μέσο όρο των Ευρωπαίων που είναι 26,7 ημέρες, αφού ξεκουράζονται μόνο 23 ημέρες τον χρόνο.Τελευταίοι στη λίστα έρχονται οι Κύπριοι με 20 ημέρες άδεια το χρόνο.