Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

"ΠΑΝΑΘΑ"... καλή επιτυχία!...
Σε λίγο αρχίζει το "ματς"!Γι' αυτό, κάπου εδώ,
θα σας αφήσουμε, για λίγες ώρες..."Πανάθα"... καλή επιτυχία!!!

Διαβάστε Περισσότερα...

Μπορεί να μη γίνει το «Αντάμωμα των Πελοποννησίων»

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το «Αντάμωμα των Πελοποννησίων» στις 16 Αυγούστου στο Μίλα του Δήμου Μελιγαλά από το Σύλλογο «Αντάμωμα απανταχού Πελοποννησίων».

Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει με έγγραφό της προς το Σύλλογο η δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση, δεν έχει υποβληθεί αίτηση για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Έτσι, καλείται ο σύλλογος να λάβει άδεια χρήσης και να υποβάλει αίτηση, όπου θα καθορίζεται ο χρόνος για τον οποίο θα ζητείται η παραχώρηση της χρήσης του χώρου και θα περιγράφονται οι δραστηριότητες που θα διεξαχθούν.
Επίσης, γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος έχει προγραμματίσει για τον Αύγουστο «εργασίες βελτίωσης του χώρου, οι οποίες πιθανόν θα καταστήσουν αντικειμενικά ανέφικτη την πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος Μελιγαλά επικαλείται δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από πλευράς του Συλλόγου.

Πηγή: Eφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"


Διαβάστε Περισσότερα...

ΔΥΝΑΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ... ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!!!...
Δυνατή κόντρα μεταξύ των Δήμων Μελιγαλά και Δωρίου ξέσπασε για... τον Κολοκοτρώνη!!!

Ναι, ναι καλά διαβάσατε...

Βέβαια, η κόντρα αφορά το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι, που διοικητικά ανήκει στο Τ.Δ. Μίλα του Μελιγαλά...

Αφορμή ήταν μια ταμπέλα που πήγε και έβαλε εκεί κάποιο μέλος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης και η οποία έγραφε πως εκεί είναι περιοχή του Δήμου Δωρίου!!!

Και τί ήθελε, άραγε το μέλος του Συλλόγου;;;

Μα, ο εν λόγω κύριος κατάγεται από την περιοχή του Δωρίου και από αυτό ορμώμενος προέβη στην τοποθέτηση της ταμπέλας...

Η Δήμαρχος Μελιγαλά αντέδρασε έντονα και κατέθεσε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου...

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι σε λίγες μέρες, ο Σύλλογος αυτός που αναφέρουμε και πιο πάνω, των Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης, έχει προγραμματίσει εκδήλωση για τον Κολοκοτρώνη στο χώρο!

Χωρίς όμως να ζητήσει κάποια άδεια από τον Δήμο Μελιγαλά...

Μετά από την τοποθέτηση της ταμπέλας η Δήμαρχος Μελιγαλά "τους τα έχωσε κανονικά" και είπε ότι δεν έχουν ζητήσει και, όπως συνεπάγεται, δεν έχουν πάρει καμία απολύτως άδεια για την εκδήλωση στο χώρο που ανήκει στον Δήμο Μελιγαλά...


*** Περισσότερα, σε επόμενη ανάρτηση...


Διαβάστε Περισσότερα...

Απλά, αφιερωμένο...Για όσους αγάπησαν και αγαπούν...

Και για όσους πικράθηκαν, πληγώθηκαν, προδόθηκαν, αλλά αντέχουν!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

Η επιδημία AIDS σταθεροποιείται, η προσπάθεια όμως πρέπει να ενταθεί - Έκθεση του UNAIDS...Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την αναγνώριση του HIV, η παγκόσμια επιδημία AIDS δείχνει να σταθεροποιείται, καθώς οι θάνατοι μειώθηκαν το 2007 για δεύτερη συνεχή χρονιά. Παρά την πρόοδο, όμως, η διεθνής προσπάθεια πρέπει να ενταθεί, τονίζει στην τελευταία της έκθεση η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ.
Οι θάνατοι από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS μειώθηκαν πέρυσι στα 2 εκατομμύρια από 2,1 εκατομμύρια το 2006, αναφέρει η έκθεση του UNAIDS. Οι θάνατοι ανέβαιναν σταθερά από τη δεκαετία του 1980 μέχρι το 2005, οπότε κορυφώθηκαν στα 2,2 εκατομμύρια.
Μικρή αύξηση, από τα 32,7 στα 33 εκατομμύρια, καταγράφηκε πέρυσι στον αριθμό των ανθρώπων που ζουν με τον HIV σε όλο τον κόσμο.
Το ποσοστό των οροθετικών ατόμων έφτασε σε πλατό το 2000 στο 0,8% του γενικού πληθυσμού, αναφέρει το UNAIDS ενόψει του 17ου Διεθνούς Συνεδρίου για το AIDS που ξεκινά το Σάββατο στο Μεξικό.
«Η παγκόσμια επιδημία σταθεροποιείται αλλά σε απαράδεκτα υψηλό επίπεδο» γράφουν οι συντάκτες της Έκθεσης για την Παγκόσμια Επιδημία AIDS 2008. «Η πρόοδος παραμένει πάντως [γεωγραφικά] άνιση, και το μέλλον της επιδημίας παραμένει αβέβαιο» τονίζουν.
Οι θετικές εξελίξεις στον πόλεμο κατά του HIV «δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εφησυχασμό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκτελεστικός διευθυντής του UNAIDS Πίτερ Πίοτ.
Χάρη στην ενημέρωση και στη διάδοση της χρήσης προφυλακτικού, ο αριθμός των νέων μολύνσεων μειώνεται ακόμα και σε κάποιες αφρικανικές χώρες. Εξαίρεση σε αυτή τη γενικά καλή εικόνα είναι χώρες όπως η Κίνα, η Ινδονησία, η Κένια, η Μοζαμβίκη, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Ρωσία, η Ουκρανία και το Βιετνάμ, όπου οι νέες μολύνσεις το 2007 ήταν περισσότερες από ό,τι το 2006.
Επιπλέον, στην Αυστραλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, όπου ο ιός εγκαταστάθηκε τη δεκαετία του 1980, το ποσοστό των νέων μολύνσεων στο γενικό πληθυσμό συνεχίζει να αυξάνεται.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτικές αγωγές αυξήθηκε κατά 45% το 2007 στα 2,9 εκατομμύρια. Το πρόβλημα είναι ότι δύο φορές περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται θεραπεία αλλά δεν την έχουν. Στη Γκάνα, για παράδειγμα, μόνο ένας στους ασθενείς του HIV έχουν πρόσβαση σε φάρμακα.
Πέρυσι διατέθηκαν γύρω στα 10 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση του AIDS στις φτωχές χώρες, ενώ οι ανάγκες ξεπερνούσαν τα 18 δισ. Προκειμένου να συνεχιστεί η σημερινή πρόοδος όσον αφορά την πρόσβαση σε φάρμακα, η χρηματοδότηση θα πρέπει να αυξηθεί κατά 50% έως το 2010.
Ακόμα περισσότερα θα χρειάζονταν για να επιτευχθεί ο στόχος του ΟΗΕ για καθολική πρόσβαση έως το 2010.
Την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε τριπλασιασμό των κονδυλίων για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να υπογραφεί από τον Τζορτζ Μπους αυτή την εβδομάδα, προβλέπει τη διάθεση 48 δισ. δολαρίων την επόμενη πενταετία.Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Κρύα σοκολάτα στο Bizzz! δια χειρός Τάσου!!!...

Για όσους βρεθείτε απόψε στην πλατεία Κυπαρισσίας, σας προτείνουμε Κρύα Σοκολάτα στο Bizzz!...


(Ο Τάσος, προχθές, "ζωγράφισε" στην σοκολάτα και βλέπετε την εικαστική αυτή δημιουργία!!!)***Και... αν θέλετε να συνεχίσετε την απόλαυσή σας, γευθείτε μιά Βάφλα καραμέλα με παγωτό βανίλια!...


Αν πάλι θέλετε Pago, δοκιμάστε, πορτοκάλι - καρότο - λεμόνι...


Για μπύρα, δεν το συζητάμε, Kwak!!!


Και για ποτό, Τζιν λεμόνι στη "μπότα"...

Διαβάστε Περισσότερα...

Το μαύρο, μπορεί να γίνει άσπρο;;;…Σκουπίδια στους δρόμους υπάρχουν;;; NAI

Καθαριότητα στις παραλίες υπάρχει;;; ΟΧΙ

Προβλήματα με διακοπές στην υδροδότηση υπάρχουν;;; NAI

Δρόμοι χωρίς λακκούβες, που να παρέχουν ασφαλή οδήγηση υπάρχουν;;; OXI


Ε, από αυτά και μόνο, είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά!!!

Από αυτά τα μικρά και καθημερινά φαίνεται πως είμαστε, δυστυχώς, ακόμη πίσω…


Τόσο δύσκολο είναι όμως μία Οργανωμένη Πολιτεία, ένας Δήμος με το προσωπικό τους και τα μηχανήματά του να παρέχει τα αυτονόητα στους πολίτες;;;

Τα αυτονόητα, για τα οποία εισπράττει και αυξημένα δημοτικά τέλη και φόρους, που, υποτίθεται πως είναι, αλλά θα έπρεπε να είναι, ανταποδοτικά!!!

Για παράδειγμα, στην Κυπαρισσία, υπάρχει εδώ και χρόνια αυτοκίνητο - «σκούπα»!!!

Την έχετε δει εσείς να καθαρίζει κανένα δρόμο;;;

Εγώ, πάντως, όχι…

Το ότι τα γράφουμε αυτά, δε σημαίνει ότι δεν αγαπάμε την πόλη…

Το αντίθετο, μάλιστα!

Τα γράφουμε μπας και αλλάξει κάποια στιγμή νοοτροπία η Εξουσία,
μπας και αλλάξει ρότα, μήπως και ανεβάσει ταχύτητα για να ξεφύγουμε από όλες αυτές τις καταστάσεις που και μας πληγώνουν και μας προσβάλλουν…

Όπως και να το κάνουμε όμως, το μαύρο, με όσα φτιασιδώματα και αν το «ντύσεις», όπως και να το «στολίσεις», άσπρο δε γίνεται!!!...
*** Αυτά, δε συμβαίνουν μόνο στην Κυπαρισσία, αλλά σε όλες τις πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του Κόσμου θα έλεγα...
Επειδή όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε και να φτιάξουμε άλλον, νέο, κόσμο, ας εντείνουμε την προσπάθεια για αλλαγή στην Κυπαρισσία!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

Πολλή δουλειά, πενιχρό εισόδημα...

Χειρότερες συνθήκες εργασίας βιώνει το 65% των μεταναστών που απασχολούνται στις εντατικές καλλιέργειες του δήμου Βουπρασίας στην Ηλεία σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημιακής ομάδας.

Αντίθετα, στη Ζάκυνθο παρατηρείται ισόρροπη κατανομή των μεταναστών σε γεωργία, τουρισμό και κατασκευές.

"Υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ του μέσου εισοδήματος του μετανάστη στη Ζάκυνθο από εκείνον που εργάζεται στο Νόμο Ηλείας" τόνισε ο Χαράλαμπος Κασσίμης, καθηγητής αγροτικής κοινωνιολογίας στο γεωπονικό Πανεπιστήμιο και επικεφαλής της πανεπιστημιακής ομάδας.http://www.skai.gr/master_story.php?id=89639***Φυσικά και δε θα διαφωνήσουμε με την Πανεπιστημιακή έρευνα στη συγκεκριμένη περιοχή. Θα προσθέσουμε μάλιστα πως αυτό συμβαίνει παντού, αλλού σε μεγαλύτερη και αλλού μικρότερη έκταση...

Όμως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων, ιδίως στον ιδιωτικό τομέα και δη στον αγροτικό, ψίχουλα παίρνει για μεροκάματο - μισθό!!!
Και αυτό άλλωστε φαίνεται και από επίσημα στοιχεία...


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις στη Μεσσηνία, απόψε...Θέατρο
Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, στις 9.00 μ.μ. στη Βέργα Καλαμάτας. Σκηνοθεσία: Βασίλης Κολοβός.

***
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ελλαδογραφία» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, στις 9.30 μ.μ. στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Κείμενα Γ. Τσαγκάρης, σκηνοθεσία Κ. Κατσουλάκης, μουσική διεύθυνση Γ. Λεμπέσης.

Μουσική
Βραδιά τζαζ-ροκ από τη Φιλαρμονική Πύλου, στις 9.30 μ.μ. στο Πάρκο Γαργαλιάνων.

Εκδήλωση
Εργόχειρο και επίδειξη χειροτεχνίας στις 8.00 μ.μ. στον πεζόδρομο των Φιλιατρών.

Θερινό σινεμά
Το «Παιδί και η αλεπού» του Λικ Ζακέ στις 9.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο Φιλιατρών (αίθριο Δημαρχείου) σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη. Μια ταινία με ευαισθησίες και οικολογικά μηνύματα.

Εκθέσεις
«Ο μεγάλος ύπνος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο). Τρίτη, Πέμπτη 3.00 - 9.00, Τετάρτη, Παρασκευή 9.00 - 2.00, Σάββατο 9.00 - 3.00.

***
Έργα μαθητών του Εικαστικού Σχολείου της ΔΕΠΑ Καλαμάτας, στο Εργαστήριό του, Ναυαρίνου 8. Δευτέρα έως και Παρασκευή 10.00 – 1.00 και 7.00 – 10.00.

***

Έκθεση λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής και αγροτικών προϊόντων στα Φιλιατρά, στο χώρο της Ένωσης Γυναικών. Έως 15 Αυγούστου. Ώρες: 10.00 - 1.00 και 7.00 - 9.00.
Πηγή: Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ" - Επιμέλεια: Μ. Νίκα


Διαβάστε Περισσότερα...

Καλοκαιρινές διακοπές!...


Διαβάστε Περισσότερα...

«Εικόνες και μνήμες» στον Πύργο Τριφυλίας


Μια όμορφη εκδήλωση με τίτλο «Εικόνες και μνήμες» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Πύργο Τριφυλίας από το Σύλλογο Γυναικών, βασισμένη στο βιβλίο του Δημήτρη Κουκουλά «Τα φορτηγά και άλλες ιστορίες». Παρουσιάστηκε ένα σύνθετο θέαμα με βίντεο, αφηγήσεις, μουσική και χορούς, με εικόνες που ανέσυραν τρυφερές και ανθρώπινες μνήμες. Ο κόσμος έβλεπε να παρελαύνουν μέσα από παλιές φωτογραφίες τα παιδικά του χρόνια, η ζωή στο χωριό, αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει, μια εποχή που ήδη φαίνεται μακρινή και στους νεότερους είναι άγνωστη. Τις εικόνες του χθες συμπλήρωνε βίντεο με γυρίσματα από τη σημερινή ζωή του χωριού και η νοσταλγική φωνή του συγγραφέα Δημήτρη Κουκουλά, που αφηγείτο αποσπάσματα από το βιβλίο.Η παράσταση ξεκίνησε με εικόνες και μνήμες από τη Θεσσαλία και το χωριό Δελέρια του Δήμου Αμπελώνα Λάρισας. Αφηγητής ήταν ο Δημ. Γαργαλέτσιος, που διδάσκει παραδοσιακούς χορούς στο Σύλλογο του Πύργου και κατάγεται από την περιοχή αυτή. Χόρεψε η ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Δελερίων, που συνόδευε ο αντιδήμαρχος του Αμπελώνα Θ. Σπυρόπουλος, ο οποίος κάλεσε το Σύλλογο του Πύργου τον Οκτώβριο στο χωριό του. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του Δήμου Γαργαλιάνων «Αγαπήνεια 2008», χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΠΑΝΑΜ, την ΤΕΔΚ, το Δήμο Γαργαλιάνων και τον καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλο. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Δ. Κουσελάς, ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σ. Καλοφωλιάς, ο δήμαρχος Νέστορος Α. Τσορώνης, η εκπρόσωπος του ΟΠΑΝΑΜ Β. Πλέτσα, η δημ. σύμβουλος Μ. Μιχαλοπούλου, ο πρόεδρος του τοπ. Συμβουλίου Πύργου Θ. Τσώλης, η συγγραφέας Ε. Τσαμαδού, ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Παναγιωτακόπουλος, ο πρόεδρος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου Γ. Καλογερόπουλος, ο οποίος παραχώρησε στο Σύλλογο εξαιρετικές φωτογραφίες από την προσωπική του συλλογή για την παραγωγή του βίντεο κ.ά.Συντελεστές: Κείμενα, αφηγήσεις Δημ. Κουκουλάς, βίντεο αρτ Φώτης Κουτρουμπής, διδασκαλία χορών Δημ. Γαργαλέτσιος. Δρώμενα: «Μια αποτυχημένη παράδοση σταφίδας». Κείμενο: Ελευθερία Ζόμπολα. Έπαιξαν: Ελευθερία Ζόμπολα, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, Άγγελος Αυρηλιώνης, Αντώνης Ταχίρι. «Σινεμά στα καφενεία της πλατείας», «Στο Ντιβάρι». Έπαιξαν: Όλα τα μέλη της Χορευτικής Ομάδας Συλλόγου Γυναικών Πύργου. Σκηνοθεσία: Φωτεινή Αργυροπούλου, Δημήτρης Γαργαλέτσιος, Αλεξάνδρα Τσώλη. Σκηνικά: Μένης Κατσούλας, Αλεξάνδρα Τσώλη. Ηχητικά, φωτισμός: Δίαυλος Sound. Ακολούθησε λαϊκό πανηγύρι με ορχήστρα.
Διαβάστε Περισσότερα...

Αναμονή για την ένσταση κατά της πολιτικής απόφασης για δημοπρασία στην Κυπαρισσία!...
Δίκτυα αποχέτευσης Νοτιοδυτικής παραλίας Κυπαρισσίας…

Η Δνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Διοίκησης θα κρίνει την ένσταση κατά της ¨πολιτικής απόφασης¨ του Δ.Σ. Κυπαρισσίας!!!Μέσα στην εβδομάδα η Δνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, θα εκδικάσει - κρίνει την ένσταση της εταιρίας ΙΩΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. κατά της υπ. αριθμ. 159/2008 (26-05-2008) ¨πολιτικής¨, όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί, απόφασης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας σχετικά με το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τα αποχετευτικά δίκτυα στη νοτιοδυτική παραλία της πόλης και θα ¨βγάλει¨ την απόφασή της επί αυτής.


Θυμίζουμε ότι, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26ης Μαΐου η πλειοψηφία του Σώματος «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της» την νομιμότητα, λαμβάνοντας «πολιτική απόφαση» για δημοπρασία, το αποτέλεσμα αυτής και ενστάσεις που είχαν υποβληθεί!!!

Σχετικά με τις ενστάσεις 3 εταιριών για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τα αποχετευτικά δίκτυα στη νοτιοδυτική παραλία της πόλης, έκαναν δεκτές, χωρίς αιτιολόγηση, τις 2 ενστάσεις αντίστοιχων εταιριών, κόντρα στην, απόλυτα τεκμηριωμένη βάσει διατάξεων της ισχύουσας Νομοθεσίας, εισήγηση της, κατά το νόμο, αρμόδιας Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου αλλάζοντας κατ αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμά της!!!

Και αυτό, παρόλο που σε προηγούμενη συνεδρίαση, με την 186/2007 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον ίδιο λόγo, είχαν απορρίψει προσφορά και αποκλείσει εταιρία που είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό για το Βιολογικό Καθαρισμό.

Δηλαδή, στη μία περίπτωση ίσχυσε ο Νόμος, στην άλλη, τώρα, όχι!!! Γιατί, άραγε???...

Μα…, «για πολιτικούς λόγους (!!!)», όπως χαρακτηριστικά είπαν τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης… «Είναι, είπαν, πολιτική απόφαση!!!».

Και είναι, νομίζω, πανελλήνια, για να μην πω, παγκόσμια «πρωτοτυπία» τέτοια απόφαση για δημοπρασία και το αποτέλεσμα αυτής!

Για να αντιληφθείτε τί έχει γίνει θυμίζουμε, επίσης, πως, στις 25 Ιουλίου 2007 με την υπ. αριθμ. 186/2007 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας είχαν κάνει δεκτή ένσταση της Κ/Ξ ΕΓΝΩΝ Α.Τ.Ε. – ΙΩΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. κατά της συμμετοχής της Ε.Ε. «ΑΓΑΚΛΕΙΤΟΣ Α.Τ.Ε.» γιατι στην υπεύθυνη δήλωση που είχε καταθέσει δεν είχε καταγράψει τα δικαιολογητικά, που δεν χωρούσαν στην πρώτη σελίδα, στην πίσω όψη, αλλά σε άλλη σελίδα, σε ξεχωριστό φύλλο, το οποίο είχε συρράψει στην Υ.Δ. και απέρριψαν την προσφορά της γιατι αυτό δεν ήταν σύμφωνα με το Νόμο.Ένας από τους λόγους που η Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου των δικτύων αποχέτευσης στη νοτιοδυτική παραλία, απέρριψε τις προσφορές καθώς και τις ενστάσεις των Η. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Ε. και Κ/Ξ ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΡΔΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. ήταν ότι η υποβληθείσες Υπεύθυνες Δηλώσεις δεν είχαν καταγεγραμμένα τα δικαιολογητικά που δε χωρούσαν στην πρώτη σελίδα της Υ.Δ., στην πίσω όψη, αλλά σε χωριστό φύλλο συραμμένο στη Δήλωση.

Ε, η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων όπως προαναφέρουμε, άλλα είπε και ψήφισε τον Ιούλιο του 2007 και άλλα το Μάιο του 2008, για το ίδιο, ωστόσο, θέμα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, για το ίδιο θέμα…

Να είναι νόμιμοι και στις δύο περιπτώσεις, αποκλείεται!!!

Σε κάποια από τις δύο, παρανόμησαν.

Όσο για το περίφημο «ανεκτέλεστο», πώς είναι δυνατόν να απαντούν, αναγράφοντας στην προσφορά τους ότι, αυτό σημαίνει ότι δεν εκτελούν κάποιο έργο;;;…

Αξίζει να σημειωθεί πως, στην 7Μελή Επιτροπή που είχε εισηγηθεί την απόρριψη της ένστασης και τον αποκλεισμό της «ΑΓΑΚΛΕΙΤΟΣ» συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας ο οποίος και είχε, τότε, συμφωνήσει!!!

Το Μάιο, άλλαξε κάπως… Γιατί, άραγε???

Η απόφαση του Ιουλίου του 2007 έχει «περάσει» και εγκριθεί από την Δνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Διοίκησης, όπου ελέγχονται οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων!!!

Για να δούμε, αυτή…

Από τα παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς ότι η απόφαση της Δνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Διοίκησης επί της ενστάσεως της ΙΩΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. δεν είναι μια απλή απόφαση τυπικού χαρακτήρα αλλά ουσιαστικά πρόκειται για απόφαση εφαρμογής του Νόμου πέρα από πολιτικές βουλές και επιθυμίες!!!

Και από αυτή, γιατί όχι, θα φανεί σε τελευταία ανάλυση και η ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας…***Με πληροφορίες από την Εφημερίδα ¨ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ¨


Διαβάστε Περισσότερα...

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχή του Καλογερικού Αρκαδίας - Κλειστή η ΕΟ Τρίπολης-Καλαμάτας...
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή του Καλογερικού Αρκαδίας.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στο χωριό της Μάκρης χωρίς όμως να απειλούνται άμεσα τα σπίτια του χωριού.

Κλειστή η εθνική οδός Τρίπολης-Καλαμάτας στο ύψος του κόμβου της Μάκρης.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από αέρος και εδάφους συμμετέχουν στην προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο.
Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα...

Λογοκρισία του Internet στην Ολυμπιακή Κίνα!Αθετώντας προηγούμενη υπόσχεσή της για πλήρη ελευθερία των ΜΜΕ στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η Κίνα αποφάσισε να λογοκρίνει το Ιντερνετ που θα χρησιμοποιήσουν τα ξένα ΜΜΕ την περίοδο αυτή.

Ωστόσο, κινέζος εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πρόσβαση στο Ιντερνετ για τους δημοσιογράφους στο κέντρο Τύπου του Πεκίνου θα είναι "επαρκής" και διαβεβαίωσε ότι η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

"Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων οι δημοσιογράφοι θα έχουν επαρκή πρόσβαση στο Ιντερνετ", υποστήριξε ο Σουν Γουέιντε, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Ωστόσο, ο Κινέζος εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν πρόσβαση στις ιστοσελίδες που έχουν πληροφορίες για το θρησκευτικό κίνημα Φαλουνγκόνγκ, το οποίο είναι εκτός νόμου στην Κίνα. Ο Σουν πρόσθεσε ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν πρόσβαση και σε άλλες ιστοσελίδες, αλλά δεν διευκρίνισε ποιές θα είναι αυτές.


http://news.ert.gr/c/7/409685.asp


Διαβάστε Περισσότερα...

Στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων το Πεκίνο!

Ο χρόνος μετρά αντίστροφά για την τελετή έναρξής των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και η κινεζική πρωτεύουσα ήδη ζει στους Ολυμπιακούς ρυθμούς.

Σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν το Πεκίνο δείχνει διαφορετική πόλη.

Ο ολυμπιακός στολισμός ξεπερνά κάθε προσδοκία και η πόλη δηλώνει έτοιμη να υποδεχτεί 10.500 αθλητές, 5.000 συνοδούς και τα λοιπά μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας.


Οι δρόμοι που συνδέουν την πόλη με το επιβλητικό νέο αεροδρόμιο, οι κεντρικές λεωφόροι του Πεκίνου, οι δρόμοι που οδηγούν στα Ολυμπιακά στάδια έχουν ντυθεί με τα λογότυπα των Αγώνων σε πολλά χρώματα και το ολυμπιακό πάρτι έχει ήδη ξεκινήσει από τις 27 του μήνα οπότε και άνοιξε το Ολυμπιακό Χωριό.

Προτεραιότητα των Κινέζων διοργανωτών αποτελεί φυσικά η βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, κάτι που συνιστά προβληματισμό και για τους περισσότερους αθλητές.


Με καθημερινές μετρήσεις και δραστικά μέτρα η Κινεζική κυβέρνηση παρεμβαίνει δυναμικά, καθώς το στοίχημα είναι μεγάλο και οι αριθμοί ακόμα δεν είναι ικανοποιητικοί.

Ήδη από τις 20 του μήνα το μέτρο της κίνησης εκ περιτροπής των αυτοκινήτων σε μονά –ζυγά φαίνεται ευεργετική. Ιδιαίτερα θετική είναι ακόμα η θεσμοθέτηση της ολυμπιακής λωρίδας στα πρότυπα των Αγώνων της Αθήνας. Τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα αποτελούν παρελθόν τουλάχιστον για τα μέλη της ολυμπιακής οικογένειας.


Οι βιομηχανίες πέριξ του Πεκίνου σταδιακά σταματούν τη λειτουργία τους, ενώ υπάρχουν και επιπλέον μέτρα προς υιοθέτηση όπως η πλήρης απαγόρευση της μετακίνησης των ιδιωτικών αυτοκινήτων. Όλα αυτά όμως μετά από τα τελικά τεστ και καθώς οι μετρήσεις είναι καθημερινές.

Από τη πλευρά της, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει τον πόλεμο κατά της μάστιγας του ντόπινγκ. Οι έλεγχοι στο Ολυμπιακό Χωριό ξεκίνησαν, είναι αιφνιδιαστικοί και όποιος αθλητής κληθεί να δώσει δείγμα πρέπει να το κάνει εντός μιας ώρας. Σε αντίθετη περίπτωση θα δει τους αγώνες μόνο από την τηλεόραση και φυσικά δεν πρόκειται να μετάσχει στους επόμενους.


Την Τρίτη κατέληξε στο Ολυμπιακό Χωριό και το πρώτο γκρουπ ελλήνων αθλητών. Αποτελείται από αθλητές του τένις, της τοξοβολίας, της γυμναστικής και του κανόε-καγιάκ.http://ant1online.gr/Sports/General/Pages/20087/9845296e-2398-4f20-86c0-dd595add08d0.aspx


Διαβάστε Περισσότερα...

Τα νερά στο συντριβάνι της Κυπαρισσίας...
Σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων αντιμετωπίζουν όσοι επισκέπτονται την πλατεία της Κυπαρισσίας, κατά τις βραδινές, κυρίως, ώρες που λειτουργεί το σιντριβάνι!!!

Και αυτό γιατι, τα νερά "τρέχουν" στις πλάκες της πλατείας και ουδείς έχει φροντίσει, εδώ και καιρό, να φτιάξει το σιντριβάνι και τα "μπεκάκια" που βγαίνει το νερό.

Τα περιστατικά ατυχημάτων από πολίτες που γλιστρούν είναι κάτι παραπάνω από σύνηθες φαινόμενο, ενώ ιδιαίτερο κίνδυνο διατρέχουν τα μικρά παιδιά και κυρίως αυτά που κάνουν τη βόλτα τους με τα ποδηλατάκια τους, όπως έγινε και πριν λίγες μέρες με ένα μικρό κοριτσάκι που γλίστρησαν οι ρόδες του ποδηλάτου του και χτύπησε σχετικά άσχημα...

Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα!
Διαβάστε Περισσότερα...

Τετάρτη, σήμερα...Διαβάστε Περισσότερα...

¨ΚΑΘΑΡΗ¨ ΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΨΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!


Με στόχο μία «καθαρή» νίκη, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του τσάμπιονς λιγκ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ (21:45-ΝΕΤ) την Ντιναμό Τιφλίδας.

Η αναμέτρηση θα γίνει στο πλαίσιο του Β` προκριματικού γύρου και οι «πράσινοι» είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Ο Χενκ Τεν Κάτε δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα, με εξαίρεση τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, που πιθανότατα θα είναι στην διάθεση του Ολλανδού τεχνικού για τον αγώνα στην Γεωργία.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΟ ¨ΤΑΜΠΑΝΙ¨ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ....


Μεγάλο ¨ταμπάνι¨ έρχεται σύντομα στον Δήμο Κυπαρισσίας!!!

Μιλάμε πολύ μεγάλο ¨ταμπάνι¨...

Τόσο και τέτοιο που θα προξενήσει πολλές... ¨ζαλάδες¨ σε εκείνους που την έχουν ¨δει¨ πολιτικοί παράγοντες!!!...

Χι, χι, χι!!!

Για δες τε κάτι ¨πολιτικούς¨....
Διαβάστε Περισσότερα...

Στο κέντρο κράτησης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ο Ράντοβαν Κάρατζιτς...

Στο κέντρο κράτησης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στο Σεβένινγκεν, έφτασε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας θα παραμείνει υπό κράτηση σε ειδικό χώρο μέχρι την έναρξη της δίκης του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ για εγκλήματα στην Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Την έκδοση επιβεβαίωσε το Σερβικό υπουργείο Δικαιοσύνης.Διαβάστε Περισσότερα...

Σεισμός 5 Ρίχτερ το πρωί της Τετάρτης στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κεφαλλονίας...

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κεφαλλονίας.


Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί, ωστόσο, δεν υπήρξε ανησυχία.


Λίγες ώρες νωρίτερα είχε σημειωθεί ασθενής σεισμική δόνηση στην περιοχή της Πάτρας.Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα...

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης ο Ράντοβαν Κάρατζιτς...Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) μεταφέρθηκε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς.


Το αεροσκάφος αναχώρησε από τη σερβική πρωτεύουσα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και προσγειώθηκε στο Αμστερνταμ λίγο μετά τις 7.30.

Από εκεί ο Σερβοβόσνιος που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, οδηγήθηκε με ελικόπτερο στη φυλακή του Σεβενίγκεν, λίγο έξω από τη Χάγη.
Διαβάστε Περισσότερα...

Στα Global Grants και η Μεσσηνία!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Εγκρίθηκε πρόταση για τα πρότυπα καινοτόμα σχέδια ανάπτυξης

Η πρόταση στην οποία συμμετείχε η Μεσσηνία και αφορά στα πρότυπα καινοτόμα σχέδια ανάπτυξης, τα επονομαζόμενα Global Grants, εγκρίθηκε, όπως ανακοίνωσε χθες ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, παρουσία του προέδρου της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Χρήστου Ριζά.

Η Μεσσηνία έλαβε μέρος σε δύο σχήματα, ένα εκ των οποίων βραβεύθηκε, εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί για την επόμενη περίοδο.
Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο αφορά εταιρικά σχήματα της Διοικητικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την επωνυμία «Αγροτική Ανάπτυξη», με συντονιστή την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας.


Το συνολικό πρόγραμμα αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων για τη Μεσσηνία αναλογούν περίπου 300.000 ευρώ.Πηγή: Απόσπασμα από την Εφημερίδα ¨ΘΑΡΡΟΣ¨, 30-07-2008
Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΣΤΑ ¨ΔΙΚΑ ΜΑΣ¨ ΝΕΑ...Μετά από αυτή την ενημερωτική βόλτα στο κόσμο με θέματα επικαιρότητας,

έρχονται δυνατές αναρτήσεις για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος!...

Διαβάστε Περισσότερα...

Το συλλαλητήριο υπερ του Ράντοβαν Κάρατζιτς στο Βελιγράδι...Συγκρούσεις μεταξύ υποστηριχτών του Ράντοβαν Κάρατζιτς και της σερβικής αστυνομίας ξέσπασαν την Τρίτη στο Βελιγράδι όπου διεξήχθη μεγάλο συλλαλητήριο υποστήριξης του τέως σερβοβόσνιου προέδρου.

Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των συγκεντρωμένων διίστανται αφού από την Αστυνομία γίνεται λόγος για περί τους 15.000 ενώ από την πλευρά των διοργανωτών εκτιμάται πως οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν τις 35.000 τουλάχιστον!

Οι υποστηρικτές του Κάρατζιτς κατέφθασαν στο Βελιγράδι από όλη τη Σερβία και τη Βοσνία και διαδήλωσαν υπέρ του Σερβοβόσνιου πρωήν Προέδρου του με συνθήματα και τραγούδια!

Και για τα επεισόδια όμως υπάρχουν δύο εκδοχές. Από τη μία της Αστυνομίας και από την άλλη των υποστηρικτών του Κάρατζιτς με τους μεν να ρίχουν τις ευθύνες στους δε και το αντίστροφο...
Διαβάστε Περισσότερα...

Σεισμός στο Λος Άντζελες


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 21:55 ώρα Ελλάδος στο Λος Άντζελες.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 2 μίλα νοτιοδυτικά της πόλης Τσίνο Χίλς και 5 μίλια νοτιοανατολικά του προαστίου του Λος Άντζελες Ντάιαμοντ Μπαρ σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.


Το Τσίνο Χίλς βρίσκεται περίπου 30 μίλια ανατολικά του κέντρου του Λος Άντζελες.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι έγινε αισθητός ακόμη και στην κομητεία Οραντζ, αλλά και νότια μέχρι το Σαν Ντέγκιο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 7,6 μίλια.


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Λος Άντζελες έγινε αμέσως αντιληπτός και διήρκησε περίπου 20 δευτερόλεπτα.Στο κέντρο του Λος Άντζελες τα ψηλά κτίρια ταλαντεύονταν έντονα, και οι εργαζόμενοι έσπευσαν να βγουν στους δρόμους.


Οι υπεύθυνοι του δημαρχείου του Λος Άντζελες εκκένωσαν το κτίριο, ενώ οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις θέσεις τους μετά από 15 λεπτά.


Εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου του Λος Άντζελες δήλωσε ότι δεν σημειώθηκαν καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω του σεισμού.


Ένας σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ θεωρείται μέτριας ισχύος, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

Το Λος Άντζελες είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Καλιφόρνιας και η δεύτερη πολυπληθέστερη των Ηνωμένων Πολιτειών.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2000 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν στην "Πόλη των Αγγέλων".

Oι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν θύματα ή σοβαρές ζημιές.http://www.skai.gr/master_story.php?id=89546


Διαβάστε Περισσότερα...