Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ...




Τα σχολεία της Κυπαρισσίας που είναι υπό κατάληψη επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν Κυπαρισσίας Άγγελος Μπενάρδος ο οποίος μίλησε με τους μαθητές για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους καθώς και για το περιστατικό με τον Αντιδήμαρχο.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπενάρδος αναφέρει:


Επισκέφθηκα, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Κυπαρισσίας αλλά κυρίως ως νέος άνθρωπος, τους αγωνιζόμενους μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.
Συζητήσαμε για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.
Τα προβλήματα στην Παιδεία είναι υπαρκτά και πολλά. Τα αιτήματα των μαθητών, δίκαια.
Όλοι θέλουμε και πρώτοι οι ίδιοι οι μαθητές, τα σχολεία να μένουν ανοιχτά και να μη χάνεται ούτε μία ώρα μαθήματος, αλλά, δυστυχώς, η κατάληψη, είναι, αναπόφευκτα, το μέσο πάλης και αγωνιστικής διεκδίκησης για ένα καλύτερο και δημοκρατικό σχολείο με κατάλληλες κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές. Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει τους μαθητές.
Ενώνω τη φωνή μου, με τη φωνή των αγωνιζόμενων μαθητών.
Τους ζήτησα να προασπίσουν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από κάθε τι που μπορεί να τον αμαυρώσει.
Οι μαθητές με ενημέρωσαν για το περιστατικό βίας από μέρους του Αντιδημάρχου Κυπαρισσίας κ. Γκρίτζαλη, χθες το πρωί.
Καταδικάζω απερίφραστα, ρητά και κατηγορηματικά, την απαράδεκτη ενέργεια του Αντιδημάρχου που μας γυρίζει πίσω, σε μαύρες εποχές φασίζουσας νοοτροπίας και πρακτικής.
Ζητώ από τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας να καταδικάσει την αντιδημοκρατική ενέργεια του συνεργάτη του και να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες και αποφάσεις για την ηθική αποκατάσταση των μαθητών που βίωσαν στο ίδιο τους το σχολείο την βία και την κατάχρηση της εξουσίας, αλλά και γενικότερα των πολιτών που διαπιστώνουν την έπαρση, την αλαζονεία, την αυθαιρεσία, ακόμη και με τη χρήση βίας, της εξουσίας του Δήμου.
Το ίδιο, φυσικά, οφείλουν και ζητώ να κάνουν και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, για να διαφυλάξουν το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και να αποδείξουν τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες.
Ακόμη, θα ζητήσω και από τα άλλα Μέλη του Συμβουλίου του ΤΟ.ΣΥ.Ν να πάρουμε σχετική απόφαση καταδίκης της απαράδεκτης ενέργειας του Αντιδημάρχου.
”.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ν.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ...



Αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της Κ.Ν.Ε. περιόδευσε σήμερα το πρωί στα σχολεία της Κυπαρισσίας που τελούν υπό κατάληψη και μίλησαν με τους μαθητές.


Για τα θλιβερά συμβάντα με πρωταγωνιστή τον Αντιδήμαρχο της Κυπαρισσίας το Ν.Σ. της Κ.Ν.Ε. εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

"Μετά από την σχεδιασμένη απόπειρα τρομοκράτησης και συκοφάντησης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ με την ανοχή και συγκατάθεση του ΠΑΣΟΚ, σε όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας.
Μετά την επιστράτευση εισαγγελέων ,αστυνομικών και πυροσβεστών στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας που τελεί υπό κατάληψη, ήρθε να συμπληρώσει το πάζλ του αυταρχισμού και των αντιλαϊκών μέτρων των κομμάτων του κεφαλαίου και των παρατρεχάμενων τους , το περιστατικό που έγινε στα σχολεία της Κυπαρισσίας.
Η δημοτική αρχή που εντάσσετε πλήρως στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, ο αντιδήμαρχος μαζί με έναν δημοτικό υπάλληλο και την υποτιθέμενη «παιδαγωγό»διευθύντρια του λυκείου με τραμπούκικες μεθόδους προηγούμενων εποχών επιχείρησαν να διαλύσουν τον δίκαιο ,συλλογικό και δημοκρατικό αγώνα που διεξάγουν οι μαθητές.
Ο δίκαιος αγώνας των μαθητών που γίνετε ενάντια στο σχολείο που αδειάζει τσέπες και μυαλά, πρέπει να ενταθεί και να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης , των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.
Οι μαθητές, με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Καλαμάτας κλιμακώνουν την πάλη τους μετέχοντας μαζικά στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Οκτώβρη. Καλούμε γονείς και νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όσους προσκυνούν τον ευρωμονόδρομο.
Μετά τα μαθητοδικεία και τους πράσινους εισαγγελείς επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μετά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που ποινικοποιεί την πάλη των μαθητών, σαν να μην πέρασε μια μέρα , η ΝΔ συνεχίζει την ίδια πολιτική, την ίδια ταχτική, την ίδια πρακτική. Ο αυταρχισμός είναι το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αποδυνάμωσε ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους ΣΥΝεταίρους τους!"



Διαβάστε Περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ!!!





Με ένα κλικ,


δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο από το troktiko


με τον Αντιδήμαρχο Κυπαρισσίας και τον δημοτικό υπάλληλο


να σπάει με "βαριοπούλα" το λουκέτο στην πόρτα του Γυμνασίου για να μην γίνει κατάληψη!!!






Η εικόνα "μιλάει" από μόνη της...




Διαβάστε Περισσότερα...