Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ν.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ...Αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της Κ.Ν.Ε. περιόδευσε σήμερα το πρωί στα σχολεία της Κυπαρισσίας που τελούν υπό κατάληψη και μίλησαν με τους μαθητές.


Για τα θλιβερά συμβάντα με πρωταγωνιστή τον Αντιδήμαρχο της Κυπαρισσίας το Ν.Σ. της Κ.Ν.Ε. εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

"Μετά από την σχεδιασμένη απόπειρα τρομοκράτησης και συκοφάντησης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ με την ανοχή και συγκατάθεση του ΠΑΣΟΚ, σε όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας.
Μετά την επιστράτευση εισαγγελέων ,αστυνομικών και πυροσβεστών στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας που τελεί υπό κατάληψη, ήρθε να συμπληρώσει το πάζλ του αυταρχισμού και των αντιλαϊκών μέτρων των κομμάτων του κεφαλαίου και των παρατρεχάμενων τους , το περιστατικό που έγινε στα σχολεία της Κυπαρισσίας.
Η δημοτική αρχή που εντάσσετε πλήρως στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, ο αντιδήμαρχος μαζί με έναν δημοτικό υπάλληλο και την υποτιθέμενη «παιδαγωγό»διευθύντρια του λυκείου με τραμπούκικες μεθόδους προηγούμενων εποχών επιχείρησαν να διαλύσουν τον δίκαιο ,συλλογικό και δημοκρατικό αγώνα που διεξάγουν οι μαθητές.
Ο δίκαιος αγώνας των μαθητών που γίνετε ενάντια στο σχολείο που αδειάζει τσέπες και μυαλά, πρέπει να ενταθεί και να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης , των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.
Οι μαθητές, με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Καλαμάτας κλιμακώνουν την πάλη τους μετέχοντας μαζικά στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Οκτώβρη. Καλούμε γονείς και νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όσους προσκυνούν τον ευρωμονόδρομο.
Μετά τα μαθητοδικεία και τους πράσινους εισαγγελείς επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μετά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που ποινικοποιεί την πάλη των μαθητών, σαν να μην πέρασε μια μέρα , η ΝΔ συνεχίζει την ίδια πολιτική, την ίδια ταχτική, την ίδια πρακτική. Ο αυταρχισμός είναι το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αποδυνάμωσε ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους ΣΥΝεταίρους τους!"