Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ...




Τα σχολεία της Κυπαρισσίας που είναι υπό κατάληψη επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν Κυπαρισσίας Άγγελος Μπενάρδος ο οποίος μίλησε με τους μαθητές για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους καθώς και για το περιστατικό με τον Αντιδήμαρχο.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπενάρδος αναφέρει:


Επισκέφθηκα, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Κυπαρισσίας αλλά κυρίως ως νέος άνθρωπος, τους αγωνιζόμενους μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.
Συζητήσαμε για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.
Τα προβλήματα στην Παιδεία είναι υπαρκτά και πολλά. Τα αιτήματα των μαθητών, δίκαια.
Όλοι θέλουμε και πρώτοι οι ίδιοι οι μαθητές, τα σχολεία να μένουν ανοιχτά και να μη χάνεται ούτε μία ώρα μαθήματος, αλλά, δυστυχώς, η κατάληψη, είναι, αναπόφευκτα, το μέσο πάλης και αγωνιστικής διεκδίκησης για ένα καλύτερο και δημοκρατικό σχολείο με κατάλληλες κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές. Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει τους μαθητές.
Ενώνω τη φωνή μου, με τη φωνή των αγωνιζόμενων μαθητών.
Τους ζήτησα να προασπίσουν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από κάθε τι που μπορεί να τον αμαυρώσει.
Οι μαθητές με ενημέρωσαν για το περιστατικό βίας από μέρους του Αντιδημάρχου Κυπαρισσίας κ. Γκρίτζαλη, χθες το πρωί.
Καταδικάζω απερίφραστα, ρητά και κατηγορηματικά, την απαράδεκτη ενέργεια του Αντιδημάρχου που μας γυρίζει πίσω, σε μαύρες εποχές φασίζουσας νοοτροπίας και πρακτικής.
Ζητώ από τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας να καταδικάσει την αντιδημοκρατική ενέργεια του συνεργάτη του και να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες και αποφάσεις για την ηθική αποκατάσταση των μαθητών που βίωσαν στο ίδιο τους το σχολείο την βία και την κατάχρηση της εξουσίας, αλλά και γενικότερα των πολιτών που διαπιστώνουν την έπαρση, την αλαζονεία, την αυθαιρεσία, ακόμη και με τη χρήση βίας, της εξουσίας του Δήμου.
Το ίδιο, φυσικά, οφείλουν και ζητώ να κάνουν και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, για να διαφυλάξουν το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και να αποδείξουν τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες.
Ακόμη, θα ζητήσω και από τα άλλα Μέλη του Συμβουλίου του ΤΟ.ΣΥ.Ν να πάρουμε σχετική απόφαση καταδίκης της απαράδεκτης ενέργειας του Αντιδημάρχου.
”.