Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ «ΔΙΑΖΩΜΑ»!



Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» συγκαλεί την πρώτη Γενική του Συνέλευση σήμερα και ώρα 16.30 στην Αρχαία Μεσσήνη.
Την Κυριακή 12 Οκτ. 2008 και ώρα 11.00 θα γίνουν στην Καλαμάτα (ξενοδοχείο FILOXENIA αίθουσα Επτάνησα Ι) οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου εκλεγμένου του Συμβουλίου.
Τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση είναι :
Προγραμματισμός δράσεων (από 11.10.08 έως και 31.12.09)

Προϋπολογισμός έργων (από 12.10.08 έως και 31.12.09)

Σύμφωνα με το Καταστατικό «…τα μέλη του Σωματείου μπορούν να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση είτε αυτοπροσώπως είτε να αντιπροσωπεύονται από άλλο τακτικό μέλος. Για την αντιπροσώπευση αυτή απαιτείται απλή έγγραφη εξουσιοδότηση του αντιπροσωπευόμενου. Κάθε μέλος μπορεί να εξουσιοδοτεί στη Γενική Συνέλευση ένα μόνον άλλο μέλος».


Ο Σταύρος Μπένος για το «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Το ταξίδι μου προς το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ήταν μακροχρόνιο και είχε πολλούς σταθμούς: Καλαμάτα, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργείο Αιγαίου, αλλά και ανασυγκρότηση μιας κατεστραμμένης από τους σεισμούς πόλης, ανάδειξη του ιστορικού της κέντρου, πολιτιστικά δίκτυα, Κάστρων περίπλους, πρόγραμμα για τα αρχαία θέατρα, νησιωτικές πολιτικές, Κ.Ε.Π… Σταθμοί προς μια κατάληξη που δεν την είχα ακόμα συνειδητοποιήσει, που δεν είχε πάρει συγκεκριμένη μορφή.

Η μέριμνα για τα μνημεία ήταν πάντα και παραμένει ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου. Δεν μπορώ να τα αντιμετωπίσω ως ερείπια, ως νεκρά πράγματα. Βλέπω σε αυτά ζωντανούς οργανισμούς που εκπέμπουν μηνύματα γνώσης, σοφίας, αισθητικής, αρμονίας, διαλόγου με το περιβάλλον και τη φύση, που στέλνουν μηνύματα ζωής. Και πάντα διαφωνούσα με την κλασσική αντιμετώπισή τους, αυτή που τα αντιμετωπίζει ως μουσειακά είδη, που τα βάζει στην άκρη, στο περιθώριο της εποχής μας, που εθελοτυφλεί μπροστά στη μυστική ζωή τους, που αγνοεί τη δική τους προσαρμοστικότητα και εναρμόνιση με την κάθε ιστορική περίοδο.
Γι΄ αυτό, από όπου και αν πέρασα, προσπάθησα με κάθε τρόπο να τα εντάξω στην καθημερινή ζωή του τόπου και των ανθρώπων. Από τα νεοκλασικά της Καλαμάτας και την ανασυγκρότηση του ιστορικού της κέντρου μέχρι το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων στις καλοκαιρινές πανσελήνους, όλες μου οι ενέργειες είχαν την ίδια κατεύθυνση, απέβλεπαν στον ίδιο απώτερο στόχο και εμπνέονταν από την ίδια φιλοσοφία.
Τα αρχαία θέατρα είναι κατά την ταπεινή μου άποψη η κορωνίδα των αρχαίων αρχιτεκτονημάτων. Κορυφαία επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Έργα τέχνης που κατασκευάσθηκαν για να φιλοξενήσουν έργα τέχνης. Οικοδομήματα που συγκεντρώνουν στη δομή, στα μέρη, αλλά και στις λεπτομέρειές τους την πρωτοτυπία, τη χάρη, την αγχίνοια, την έκφραση της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών, δηλαδή ό,τι καλύτερο διαθέτει το ελληνικό πνεύμα. Κτίσματα που αιώνες τώρα διατηρούν ζωντανή και σύγχρονη τη χρηστικότητα και τη μοναδικότητα της μορφής τους.
Αυτά τα χαρακτηριστικά με οδήγησαν στο πάντρεμα των ιδεών μου για τα μνημεία με τα αρχαία θέατρα. Ξεκίνησα αυτή τη συγκεκριμένη προσπάθεια πριν από πέντε-έξη χρόνια. Απέτυχα. «Όπου αποτύχεις γύρισε και όπου πετύχεις φύγε», λέει ο Καζαντζάκης. Τον άκουσα. Ξαναγύρισα πριν από δύο χρόνια. Φαίνεται πως είχε έρθει η στιγμή. Υπήρχε πια η ωριμότητα για μια πιο δυναμική αντιμετώπιση των μνημείων. Υπήρχε η ωριμότητα ότι κάποια πράγματα προχωρούν, επειδή εμείς οι ίδιοι παίρνουμε την τύχη τους στα χέρια μας. Και τα βοηθάμε να προχωρήσουν. Και συμμετέχουμε στην εξέλιξή τους. Υπήρχε πια η ωριμότητα για τη δημιουργία μιας Κίνησης Πολιτών, μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων, που μπορεί να δει πέρα από τα μίζερα όρια μιας κοντόφθαλμης εποχής, που νιώθει ως πρωταρχικό δικαίωμα να απαιτήσει την υπέρβαση της γκρίζας καθημερινότητας, εντάσσοντας τα μνημεία στην καθημερινότητά της.
Βρέθηκα αμέσως πλαισιωμένος από ενθουσιώδη και δυναμική ομάδα που διευρύνθηκε εν ριπή οφθαλμού. Όλοι «σαν έτοιμοι από καιρό…». Επιστήμονες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και ενεργοί πολίτες αγκάλιασαν το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Συμπολίτες μας που έχουν αποφασίσει ότι η έρευνα, η μελέτη, η προστασία, η ανάδειξη και, όπου είναι εφικτό, η χρήση των αρχαίων θεάτρων και των άλλων χώρων θέασης και ακρόασης, όπως είναι τα αρχαία ωδεία και στάδια, είναι και δική τους υπόθεση. Και είναι αποφασισμένοι να πάρουν την τύχη αυτών των μνημείων στα χέρια τους, να συμπράξουν δυναμικά ως αρωγοί του Κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών στο μεγάλο έργο της ένταξης των αρχαίων θεάτρων στη σύγχρονη ζωή.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» από τις 8 Ιουλίου του 2008 είναι πραγματικότητα.

Θα είναι Σωματείο πρότυπο ως προς τη λειτουργία του, τη διαφάνεια της οικονομικής του διαχείρισης, την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του, την επίτευξη των στόχων του. Επιδίωξή μας είναι όχι να βρούμε, ούτε απλώς να πείσουμε, αλλά να εμπνεύσουμε τους μεγάλους χορηγούς, να βοηθήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, να κινητοποιήσουμε το Υπουργείο Πολιτισμού, να συμπαρασύρουμε στο έργο μας όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.
Και ελπίζω ότι το «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα είναι Σωματείο που εκφράζει ένα νέο τρόπο σκέψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πραγμάτων που αφορούν όλους μας. Ένα Σωματείο που κινητοποιεί Πολίτες και Πολιτεία.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ





Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών , με την επιστημονική συνεργασία του ΚΕΑΤ - Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών διοργανώνει τον πρώτο κύκλο ετήσιων επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών, από 15 Νοεμβρίου 2008 έως 24 Μαΐου 2009.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση και εξειδίκευση των εκπαιδευτικών ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο της εκπαίδευσης των ανάπηρων μαθητών και μαθητριών και να βελτιωθούν οι συνθήκες ένταξης των παιδιών με αναπηρία στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το πρόγραμμα θα εστιάζει στη παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο θα υλοποιηθεί δε σε δεκαεννέα (19) Σαββατοκύριακα των είκοσι (20) διδακτικών ωρών έκαστο. Θα υπάρχει και μία φάση ανατροφοδότησης (είκοσι (20) ωρών) σε συγκεκριμένη εργασία που θα εκπονήσει κάθε επιμορφούμενος με συγκεκριμένο επόπτη.

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν δημιουργίας τμήματος διδασκαλίας γραφής BRAILLE.

Αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου θα αναρτηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Το κόστος παρακολούθησης καθορίζεται στα 2.250,00 €.

Υπεύθυνος επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής:
Κύριος Γιώργος Κορμάς

τηλ. 210 6528142, 6948 058304, 6977 194024 Email:
info@eidikiagogi.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου



Αναλυτικά, οι βασικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων είναι οι εξής:


ΕΞΠΡΕΣ: «Διεθνής "σταυροφορία" για σωτηρία των αγορών. Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ αύριο στο Παρίσι, υπό την απειλή της ύφεσης»
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μεταξύ κραχ και ύφεσης ΗΠΑ-ΕΕ. Ταχεία επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας»
ΚΕΡΔΟΣ: «Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Παγκόσμιος συναγερμός για τον έλεγχο του πανικού»
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: «Ενώ συνεχίζεται το κραχ των μετοχών και η κρίση χτυπά τη βιομηχανία, αναζητείται... Νέο "NEW DEAL" για να σωθεί η οικονομία»
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ενιαίο σχέδιο σωτηρίας από τους ηγέτες της ΕΕ. Προβλέπει στήριξη τραπεζών με εθνικά μέσα αλλά συντονισμένα»




Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Eλληνικού Τύπου



Η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, το Σκοπιανό και η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι των φημνερίδων κατ΄ αλφαβητική σειρά:


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σε τρελή πτώση τα Χρηματιστήρια. Μια ανάσα πριν από το κραχ»
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: «Βουλιάζουν τα χρηματιστήρια. Η παγκόσμια οικονομική κρίση συνεχίζει τον καλπασμό»
Η ΑΥΓΗ: «Τα χρηματιστήρια βουλιάζουν χωρίς σταματημό. Αποτυγχάνουν τα μέτρα στήριξης»
ΑΥΡΙΑΝΗ: «Οικονομικό χάος σε όλο τον κόσμο. Τελείωσαν οι Εβραίοι, έρχονται οι Άραβες και οι Ρώσοι»
ΤΟ ΒΗΜΑ: «Ο κ. Καραμανλής αναθεωρεί τον Προϋπολογισμό. Επίμονες πληροφορίες για αιφνίδια στροφή»
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Δραματικές παρεμβάσεις. Σε κινούμενη άμμο η διεθνής οικονομία»
ΕΘΝΟΣ: «Καταρρέουν οι πύργοι του χρήματος. Στο παρά 5' οι ισχυροί του πλανήτη ψάχνουν διέξοδο»
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Με τις πλάτες των Αμερικανών οι Σκοπιανοί παίρνουν το όνομα παίρνουν και την... χάρη»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Μας εκβιάζει ανοικτά για τα Σκόπια ο Μπους. Σταμάτησαν αιφνιδιαστικά τις διαδικασίες για την κατάργηση βίζας»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κραχ τεστ. Το '29 επιστρέφει»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Διεθνής πανικός. Και στην Ελλάδα ουρές για λίρες. Καταρρέουν τα χρηματιστήρια παντού και οι "G7" αναζητούν απεγνωσμένα λύση»
ΕΣΤΙΑ: «Πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίσις. Ανεξέλεγκτη η πτώσις των κεφαλαιαγορών»
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Οι αγορές κατακρημνίζονται, με βάθος η κρίση. Αναζητούνται άμεσες συντονισμένες διεθνείς παρεμβάσεις - Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ»
ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: «Ο μάρτυρας - κλειδί. Αυτός "κρατάει" Καραμανλή - Ρουσόπουλο. Δεύτερο σπίτι του Εφραίμ το Μαξίμου. Τα μυστικά δείπνα στον προσκυνητή»
Ο ΛΟΓΟΣ: «Στόχος της κυβέρνησης η μείωση των επιπτώσεων στα νοικοκυριά. Κοινή ευρωπαϊκή δράση για την κρίση ζητά ο Κ. Καραμανλής»
ΤΑ ΝΕΑ: «Σχέδιο SOS με ζεστό χρήμα. Ελληνικό Νιου Ντιλ προτείνει ο Γιώργος στα "ΝΕΑ"»
Η ΝΙΚΗ: «Ο Καραμανλής τα ήξερε όλα. Καλύπτει ακόμα τον Ρουσόπουλο για τον Εφραίμ»
PRESS time: «Κραχ στις τσέπες μας. Ποιοι κινδυνεύουν με τη μεγάλη καταστροφή»
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων: Τέρμα στο τζογάρισμα, φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα»
Η ΧΩΡΑ: «Σείονται τα θεμέλια των ευρωπαϊκών κολοσσών. Μάτωσαν εκατομμύρια επενδυτές από την περιδίνηση στα Χρηματιστήρια»
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Στο στόχαστρο των διαρρηκτών. Θεσσαλονίκη: Φουντώνει η εγκληματικότητα»
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Απειλούμαστε από παγκόσμια ύφεση; Με συνεχιζόμενο τον οικονομικό... κατακλυσμό»



Διαβάστε Περισσότερα...

Δυσφορία Αθήνας για βίζα προς ΗΠΑ...


"Η Ελλάδα ποτέ δεν αποδέχθηκε τη λογική των πιέσεων μεταξύ συμμαχικών χωρών", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτώμενη για την απόφαση των ΗΠΑ να εξαιρέσουν από το πρόγραμμα κατάργησης βίζας τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα, είτε για τουριστικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους.


Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την απόφαση και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι αυτό δεν προάγει την ενίσχυση των επαφών μεταξύ φίλων λαών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή δεν θα είναι η τελική απόφαση της αμερικανικής διοίκησης.

Ο κ. Τόμας Μίλερ σύμβουλος δημοσίων σχέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα με δήλωσή του τονίζει ότι " Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν συνεργαστεί στενά στο πρόγραμμα κατάργησης των θεωρήσεων στα διαβατήρια και έχουν σημειώσει ουσιαστική πρόοδο". "Οι Ηνωμένες Πολιτείες - δήλωσε ο κ. Μίλερ - έχουν δεσμευτεί να αντιμετωπίσουν τα εναπομείναντα ζητήματα με στόχο τη μελλοντική ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα κατάργησης των θεωρήσεων στα διαβατήρια και η ένταξη αυτή θα γίνει όταν όλα τα έγγραφα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των δύο κυβερνήσεων".



Διαβάστε Περισσότερα...

Στον Φινλανδό Μάρτι Αχτισάαρι απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης 2008!



Ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας Μάρτι Αχιτισάαρι τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2008 για τρεις δεκαετίες προσπαθειών να οικοδομήσει διαρκή ειρήνη από το Ανατολικό Τιμόρ έως τα Βαλκάνια.

Ο Μάρτι Αχτισάαρι έβαλε το 2007 ως μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών «σφραγίδα» στο ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο...
Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση στον Μάρτι Αχτισάαρι ανάμεσα σε 197 υποψηφίους «για τις σημαντικές προσπάθειές του, σε πολλές ηπείρους και σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών δεκαετιών, για την επίλυση διεθνών συγκρούσεων».
Η μακρά θητεία του Μάρτι Αχτισάαρι στη διεθνή μεσολάβηση συνέβαλε, σύμφωνα «σε έναν πιο ειρηνικό κόσμο και στην 'αδελφοσύνη μεταξύ των εθνών' στο πνεύμα του Αλφρεντ Νόμπελ», αναφέρει η Επιτροπή, δίνοντας έμφαση στην ειρηνευτική συμφωνία του 2005 μεταξύ της κυβέρνησης της Ινδονησίας και των ανταρτών της επαρχίας Ατσέχ.
Οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Μάρτι Αχτισάαρι σε Αφρική, Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή χαιρετίστηκαν θερμά από τη Νορβηγική Επιτροπή.

"Τα τελευταία 20 χρόνια ήταν παρών σε προσπάθειες επίλυσης σοβαρών και μακροχρόνιων συγκρούσεων από τη Ναμίμπια και την Ατσέχ, έως το Κόσοβο και το Ιράκ".
Ο Φινλανδός διαμεσολαβητής δήλωσε πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για την ύψιστη τιμή. Σε συνέντευξή του στο νορβηγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK, δήλωσε ότι εκτιμά πως η πιο σημαντική του δράση ήταν υπέρ της πορείας της Ναμίμπιας προς την ανεξαρτησία.

Επισήμανε ότι θα διαθέσει τα χρήματα του βραβείου στην Πρωτοβουλία για την Διαχείριση Κρίσεων (CMI), της οποίας είναι επικεφαλής. Τόσο η πρόεδρος της Φινλανδίας Τάρια Χαλόνεν, όσο και ο πρωθυπουργός Μάτι Βανχάνεν συνεχάρησαν τον Αχτισάαρι, τον πρώτο Φινλανδό νικητή βραβείου Νόμπελ Ειρήνης.



Διαβάστε Περισσότερα...

Εκτακτη σύνοδος της Ευρωζώνης την Κυριακή για την κρίση...


Τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου των κρατών-μέλων της Ευρωζώνης την Κυριακή στο Παρίσι προανήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος και προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νικολά Σαρκοζί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γραφείο της Γαλλικής προεδρίας, οι ηγέτες των «15» θα καθορίσουν κοινό σχέδιο δράσης μεταξύ των κρατών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης.
Σημειώνεται πως η Μεγάλη Βρετανία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη.




Διαβάστε Περισσότερα...

G7: Σχέδιο δράσης πέντε σημείων για την αντιμετώπιση της κρίσης...



Ένα σχέδιο δράσης πέντε σημείων, με σκοπό την αντιμετώπιση της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, εξέδωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον, όπου συνεδριάζει, η Ομάδα των Επτά πλουσιότερων κρατών του κόσμου G7.


Στο εν λόγω κείμενο τα μέλη της δεσμεύονται να αποτρέψουν την πτώχευση μεγάλων τραπεζικών ομίλων, η οποία, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, θα μπορούσε έχει δραματικές επιπτώσεις στο σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.


«Η G7 συμφώνησε σήμερα ότι η παρούσα κατάσταση απαιτεί επείγουσα και έκτακτη δράση», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για λογαριασμό της G7 από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι χρηματαγορές και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για τη στήριξη της παγκόσμιας οικονομίας», επισημαίνουν οι υπουργοί της G7.
Όπως αναφέρεται επίσης στο επίσημο ανακοινωθέν, οι υπουργοί συμφώνησαν «για τη λήψη καθοριστικών μέτρων και τη χρήση όλων των εργαλείων» που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να στηρίξουν τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, τυχόν πτώχευση των οποίων θα προκαλούσε διαδοχικές πτωχεύσεις.
Η G7 δεσμεύεται ακόμη να διοχετεύσει χρήματα στις τράπεζες, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτοδύναμα, ενώ τα κράτη μέλη της συμφώνησαν να λάβουν «όλα τα αναγκαία μέτρα για να απελευθερωθεί η αγορά των ενυπόθηκων δανείων και οι χρηματαγορές, προκειμένου οι τράπεζες να έχουν μεγάλη πρόσβαση σε ρευστότητα και κεφάλαια».
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν, οι Επτά δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν ότι «οι τράπεζες μας θα μπορούν να σηκώνουν κεφάλαια από το δημόσιο ή και τον ιδιωτικό τομέα, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο, για να συνεχίσουν το δανεισμό σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».


«Οι Επτά θα ενεργήσουν έτσι ώστε τα αντίστοιχα εθνικά προγράμματά τους να εγγυώνται τις τραπεζικές καταθέσεις, ώστε οι μικροκαταθέτες να συνεχίσουν να έχουν εμπιστοσύνη για την ασφάλεια στις καταθέσεις τους», επισημαίνουν οι υπουργοί της G7, διευκρινίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να δρομολογηθούν με τρόπο ώστε να προστατεύεται ο φορολογούμενος πολίτης και να μην υπάρχουν εν δυνάμει επιζήμιες συνέπειες σε άλλες χώρες.


Σημειώνεται ότι η σύνοδος της G7 διεξήχθη στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, όπου ο υπουργός Χένρι Πόλσον είχε υποδεχτεί νωρίτερα τους ομολόγους του από τη Γερμανία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία.



Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο, Reuters


Διαβάστε Περισσότερα...

Και πάλι, Καλημέρα σας!!!...

.
.
.




.
.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Καλημέρα!!!...

.
.
.





.
.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Saturday!!!...

.
.


.

.


Διαβάστε Περισσότερα...

Τζούλια Αλεξανδράτου: "Η σταρ της χρονιάς"!!!...


Έχουν αρρωστήσει όλες με την Τζούλια Αλεξανδράτου.

Μπορεί να μην το παραδέχεται καμία από τις κυρίες της πίστας, αλλά η πληροφορία είναι 100% σίγουρη.

Η ξανθιά κυρία, που εμφανίζεται ως τραγουδίστρια σε γνωστό κέντρο της λεωφόρου Συγγρού, αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα σε όλες τις παλαιές και νέες συναδέλφους της.

Από τη μια διάφορες εγχώριες σταρ της πασαρέλας αναρωτιούνται με ποιον τρόπο η Τζούλια έκανε την έκπληξη και από την άλλη πολλές τραγουδίστριες, ειδικά εκείνες που είναι στα αζήτητα, ζηλεύουν τον τρόπο με τον οποίο η πολυσυζητημένη κυρία επιχειρεί να κάνει φέτος τη διαφορά στην πίστα.



****Απολαύστε, τώρα, τη Τζούλια όπως φωτογραφήθηκε για το Nitro!!!...
Τη γδύσανε... νυφούλα!!!





Διαβάστε Περισσότερα...

Μalin Gudmundson: Η πιο sexy Σουηδέζα στην Ελλάδα!...


Θεωρείται ως η πιο σέξι Σουηδέζα. Ο λόγος... ορατός.


Η Μalin Gudmundson, τοπ μοντελ στην κρύα αυτή την περίοδο Σουηδία, καταφέρνει να ανεβάζει αισθητά τη θερμοκρασία.

Η 23χρονη σήμερα Μalin Gudmundson είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του Τύπου και δεκάδες προτάσεις από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και τις κορυφαίες διαφημιστικές εταιρείες. Εκείνη, ωστόσο, έχει από καιρό κάνει το πιο επικερδές deal, με τον Έλληνα σχεδιαστή που διαπρέπει στη Σουηδία Πάνο Παπαδόπουλο.
Την ερχόμενη εβδομάδα, εβδομάδα μόδας στη χώρα μας, ο Πάνος Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από το τοπ μόντελ θα βρεθεί στην Ελλάδα ως επίσημος προσκεκλημένος στις επιδείξεις μόδας γνωστών Ελλήνων σχεδιαστών και θα τις παρακολουθήσει από τις πρώτες θέσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μalin Gudmundson κατέχει και τίτλο ομορφιάς, καθώς στέφθηκε «Πιο Σέξι Σουηδέζα» το 2004 στρέφοντας επάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας και δικαιώνοντας τον Έλληνα σχεδιαστή, με τον οποίο είχε υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο.

Στα κοσμικά events θέμα συζήτησης δεν ήταν μόνο τα κάλλη της, αλλά και η ομοιότητά της με την Jeniffer Lopez! Και τα φλας άστραφταν ασταμάτητα.

Όταν μάλιστα μπήκε στο τηλεπαιχνίδι «Βig Βrother», μάγεψε τον ανδρικό πληθυσμό, κάνοντας ρεκόρ τηλεθέασης στις ηλικίες 15-44. Πού να την αφήσει λοιπόν η παραγωγή να φύγει;
Μετά από δύο εβδομάδες στο σπίτι του Σουηδού «Μεγάλου Αδερφού» η δημοσιότητά της ήταν τέτοια, που ο Πάνος Παπαδόπουλος δήλωσε πως «θα την κλέψει με ελικόπτερο», αν η παραγωγή δεν την αφήσει να αποχωρήσει, αφού οι φωτογραφήσεις και το promo της συλλογής του είχαν μείνει πολύ πίσω.

Η δήλωσή του προκάλεσε σάλο στα μέσα και ο θόρυβος γύρω από το όνομα του τοπ μόντελ κορυφώθηκε.

Στα σουηδικά fashion sites, όπου διεξάγεται ψηφοφορία προκειμένου να συνταχθεί η λίστα με τις ωραιότερες Σουηδέζες, ψηφίζεται ως η πιο όμορφη, όχι μόνο στη Σουηδία, αλλά και παγκοσμίως, ενώ μετά την επίσκεψή της στη χώρα μας, όπου θα... κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις, θα μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου της CD, μιας και λένε πως έχει μελωδική φωνή.

Αν κρίνουμε από την εικόνα, θα διαθέτει μάλλον και αγγελική φωνή!






Διαβάστε Περισσότερα...

Britney Spears "Circus"!!!...







Στις 2 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο, έκτο, album "Circus" της Britney Spears!...

Το πρώτο single από το δίσκο έχει τίτλο "Womanizer" και η παραγωγή του έγινε από την ανερχόμενη ομάδα παραγωγών The Outsyders.

Η κυκλοφορία του album συμπίπτει με τα 27α γενέθλια της Britney Spears.

Για την ηχογράφησή του, η Britney έχει στρατολογήσει μια ομάδα διάσημων και καθιερωμένων παραγωγών / συνθετών στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι εξής: Dr. Luke (ο οποίος επιμελήθηκε την παραγωγή και την σύνθεση του τραγουδιού Circus), Danja, Max Martin, Bloodshy & Avant και Guy Sigsworth (Madonna, Alanis Morissette, Bjork).

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Britney Spears εχει πουλήσει πάνω από 62 εκατομμύρια album παγκοσμίως, με τα: Baby One More Time (1999), Oops!...I Did It Again (2000), Britney (2001), In The Zone (2003), και Blackout (2007), ενώ έχει οκτώ #1 singles και τέσσερα συνεχόμενα #1 albums.



Διαβάστε Περισσότερα...