Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Summer Nights!!!... -Grease-


Διαβάστε Περισσότερα...

Hot Summer Night!!!...


Διαβάστε Περισσότερα...

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου!...


Παραμονή Δεκαπενταύγουστου!...
Καλά να περάσετε τη βραδιά!!!
Ότι και αν κάνετε, όπως εσείς επιθυμείτε!!!
Βάλτε, έστω για λίγο, στην άκρη, σκοτούρες και προβλήματα...
Αυτά, άλλωστε, δεν τελειώνουν...
Όμως, ποτέ μη χάνεται την ελπίδα, την προσδοκία, την προσμονή!!!
Ένα είναι το μήνυμα:
Α ι σ ι ο δ ο ξ ί α!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ!...














Τις επόμενες μέρες...











Ανοιχτή Επιστολή
στους
Τοπικούς Άρχοντες!...





Μια δυναμική παρέμβαση του Trifylianews



που θα συζητηθεί...








"Καλές οι χαρές, οι γιορτές και τα πανηγύρια,



αλλά, με τα προβλήματα
τί γίνεται;;;..."









.


Διαβάστε Περισσότερα...

Μεγάλο σεισμό φοβούνται στη Τουρκία...



Ενας ισχυρός σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο σε περίπου 90.000 ανθρώπους εάν έπληττε την μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, που δοκιμάστηκε στο παρελθόν από καταστρεπτικούς σεισμούς, αναφέρεται σε έκθεση που έδωσε την Πέμπτη στην δημοσιότητα ο δήμος της πόλης.

Σε περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται ότι θα φτάσουν οι υλικές ζημιές εάν σημειωθεί σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και οι επιχειρήσεις διάσωσης θα πρέπει να καλύψουν ένα εκατομμύριο ανθρώπους, σύμφωνα με την έκθεση που είναι προϊόν μελέτης της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας και του δημοτικού συμβουλίου.

Να υπενθυμίσουμε πως τον Αύγουστο του 1999, περίπου 18.000 άνθρωποι-χίλιοι στην Κωνσταντινούπολη- σκοτώθηκαν σε σεισμό που σημειώθηκε στη βορειοδυτική Τουρκία,μεγέθους 7,4 βαθμών. Πολλοί από τους θανάτους αποδόθηκαν στις κακές κτιριακές κατασκευές. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, υπάρχει πιθανότητα 50% για ένα σεισμό μεγέθους τουλάχιστον επτά βαθμών να πλήξει την τουρκική μεγαλούπολη τα επόμενα τριάντα χρόνια.






Διαβάστε Περισσότερα...

Μειονότητα θα αποτελούν από το 2042 οι λευκοί στις ΗΠΑ!



Οι λευκοί δεν θα αποτελούν πια την πλειοψηφία των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2042, οκτώ χρόνια δηλαδή νωρίτερα από προηγούμενες προβλέψεις.Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Απογραφής, βασισμένης στα ποσοστά γέννησης, θανάτου και μετανάστευσης, υπολογίζεται ότι σύντομα οι μειονότητες θα αγγίξουν το 55% του πληθυσμού.
Οι Ισπανόφωνοι, που σήμερα φτάνουν περίπου στο 15%, υπολογίζεται ότι το 2050 θα αγγίξουν το 30%.
Οι μαύροι θα φτάσουν το 15%, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση, ενώ οι Ασιάτες θα αυξηθούν από 4% σε 9%.
Οι λευκοί μη Ισπανόφωνοι φτάνουν περίπου στα 2/3 του πληθυσμού, αλλά μόλις το 55% αυτών είναι ηλικίας κάτω των πέντε ετών.
Όπως αναφέρει το BBC, η Αμερική είναι ένα κράτος μεταναστών, αλλά στο παρελθόν η εισροή προερχόταν κυρίως από λευκούς Ευρωπαίους.
Στα μέσα αυτού του αιώνα, αυτή η ομάδα θα αποτελέσει μειονότητα για πρώτη φορά.
Είναι πιθανό οι δημογραφικές αλλαγές να εμφανιστούν σε ολόκληρη την ήπειρο και όχι μόνο σε αστικές περιοχές όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Συνολικά, ο πληθυσμός της Αμερικής αναμένεται να αυξηθεί από 305 εκατομμύρια σε 439 εκατομμύρια το 2050.
Ο λευκός πληθυσμός επίσης θα γερνά, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων πάνω από 85 χρονών θα τριπλασιαστεί στα επόμενα 40 χρόνια.
Η Υπηρεσία Απογραφών σημειώνει ότι οι προβλέψεις της αυτές εξαρτώνται από την μεταναστευτική πολιτική, τις πολιτιστικές αλλαγές και τις φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές.






Διαβάστε Περισσότερα...

Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση Helios, δηλώνει ο Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου



Τη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στην αεροπορική τραγωδία του Heliοs, έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το πολύνεκρο δυστύχημα. Ο κ. Κληρίδης προέβλεψε εξελίξεις από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
«Εκεί που υπάρχουν μαρτυρία και στοιχεία θα γίνουν καταγγελίες και προσαγωγή των αιτίων ενώπιον της Δικαιοσύνης» είπε ο Γενικός Εισαγγελέας.
Πρόσθεσε ότι η νομική υπηρεσία συνεχίζει τη μελέτη της έκθεσης της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα πορίσματα των επιτροπών διερεύνησης του δυστυχήματος, προκειμένου να σχηματίσει σωστή εικόνα και να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές της.Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε πολύ δύσκολη και περίπλοκη.
Σε παρατήρηση ότι η δικαστική διαδικασία στην Ελλάδα έχει προχωρήσει περισσότερο και έχουν επιδοθεί ήδη κατηγορητήρια, ο κ. Κληρίδης είπε ότι αυτό που έγινε ήταν να κληθούν ορισμένα άτομα για ανάκριση, πράγμα που έγινε και στην Κύπρο.
Ο Πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής που διερεύνησε το δυστύχημα, Ακριβός Τσολάκης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι η Επιτροπή έκανε το καθήκον της και εξέδωσε το πόρισμά της σε βραχύ χρονικό διάστημα για ένα τέτοιο ατύχημα.
Με αφορμή την τρίτη επέτειο της τραγωδίας, οι συγγενείς των θυμάτων τέλεσαν το πρωί μνημόσυνο, σε εκκλησάκι που κτίστηκε στη μνήμη των θυμάτων, στην παρουσία του υπουργού Συγκοινωνιών Νίκου Νικολαΐδη.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ανεβαίνει ο υδράργυρος από την Παρασκευή, σε υψηλά επίπεδα έως τη Δευτέρα



Μπορεί αυτό το καλοκαίρι να γλιτώσαμε τον καύσωνα, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη ζέστη.
Από το Δεκαπενταύγουστο ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο και θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα έως τη Δευτέρα, με μέγιστη τιμή τους 39 βαθμούς σε αρκετές πόλεις της χώρας.
Για την Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, με βόρειους ανέμους, 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, και εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στην ηπειρωτική Ελλάδα θα φτάσει του 38 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο, η άνεμοι θα κοπάσουν -εκτός από το Ιόνιο μετά το μεσημέρι- και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φθάνοντας στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 39 βαθμούς.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 39 και πιθανώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Πλοίο με 500.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα στην Καλαμάτα



Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής κατήγαγαν νωρίς προχθες το πρωί οι συναρμόδιες Υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κι Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, προ 20μέρου περίπου στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δόθηκε η πληροφορία από συνεργαζόμενη αλλοδαπή Υπηρεσία σύμφωνα με την οποία το πλοίο «SVETLANA», σημαίας Παναμά, επρόκειτο τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, προερχόμενο από Αίγυπτο, να εκφορτώσει στις Ν.Δ. ακτές Πελοποννήσου, από Κυπαρισσία έως Καλαμάτα, σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση σε χώρες της Ε.Ε.
Στη συνέχεια από την ΕΥΠ ενημερώθηκαν η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να οργανώσουν επιχείρηση εντοπισμού του εν λόγω πλοίου.

Αφού πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες έρευνες και συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία οι παραπάνω Υπηρεσίες ενημέρωσαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και άρχισε συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του πλοίου.

Ο εντοπισμός και η επιχείρηση που στήθηκε

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες προχθες εντοπίστηκε το πλοίο από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή μεταξύ της νήσου Βενέτικο και των ακτών της Μεσσηνίας, ενώ στην παραλία Ριζόμυλος εντοπίστηκαν δύο φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα, καθ’ όσον οι πινακίδες τους αντιστοιχούσαν σε άλλα αυτοκίνητα.
Το εν λόγω πλοίο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από τα σκάφη του Λ.Σ. και διαπιστώθηκε ότι το προσέγγισε μικρότερο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο φόρτωσε ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα στις ακτές.
Τότε πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από ξηρά και θάλασσα με αποτέλεσμα σε ερημική τοποθεσία της ανωτέρω ακτής να συλληφθούν δύο άτομα, τα οποία ξεφόρτωναν λαθραία τσιγάρα από το ταχύπλοο στην ακτή, καθώς και να κατασχεθούν τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα βρέθηκε γεμάτο με λαθραία τσιγάρα και το άλλο είχε ποσότητα 500 λίτρων βενζίνη, προφανώς για τον εφοδιασμό του ταχύπλοου σκάφους.

500.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα!!!

Ταυτόχρονα κατά τη νηοψία που πραγματοποιήθηκε από τα σκάφη του Λ.Σ. στο προαναφερόμενο πλοίο, το οποίο έπλεε εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα χίλια χαρτοκιβώτια (περί τα 500.000 πακέτα), η καταμέτρηση των οποίων δεν είχε ολοκληρωθεί έως προχθες αργά. Το πλήρωμα του πλοίου, το οποίο αποτελείτο από ναυτικούς Ουκρανικής υπηκοότητας, συνελήφθη.
Το πλοίο οδηγήθηκε και φυλάσσεται στο Λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ οι συλληφθέντες με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Συγχαρητήρια από τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

Με αφορμή την επιτυχία των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, κατά την οποία ακινητοποιήθηκε και κατασχέθηκε φορτηγό πλοίο με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στην Καλαμάτα, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πάνος Καμμένος, συνεχάρη τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο, Θεόδωρο Ρεντζεπέρη, για την υψηλή προσφορά των Υπηρεσιών του Λ.Σ. και την αποτελεσματική τους συμβολή στις προσπάθειες καταπολέμησης έκνομων ενεργειών. Ο κ. υφυπουργός, λαμβάνοντας υπόψη και τις δραστηριότητες του Λιμενικού Σώματος κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2008, όπου συνελήφθησαν 7.263 λαθρομετανάστες και 131 διακινητές, κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συνελήφθησαν 184 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ παρασχέθηκε βοήθεια σε 4.419 άτομα που κινδύνευσαν στη θάλασσα, τόνισε το υψηλό αίσθημα ευθύνης, που επιδεικνύει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, αποδεικνύοντας έμπρακτα τόσο την αποτελεσματική περιφρούρηση και την πλήρη θωράκιση των χώρων αρμοδιότητάς του, μέσω των Λιμενικών Αρχών, όσο και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.






Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστρέφουν οι οδοιπόροι των "Δρόμων της Ελιάς"!



Μέσω Μόσχας επιστρέφουν στην Καλαμάτα οι μοτοσικλετιστές των “Δρόμων της Ελιάς”, μετά την άρνηση των Κινεζικών αρχών να τους χορηγήσουν βίζες και άδειες εισόδου στη χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Στη ρωσική πρωτεύουσα οι εκπρόσωποι των “Δρόμων της Ελιάς” έμειναν τρεις ημέρες για να προετοιμάσουν τις εκδηλώσεις για τη “Γιορτή της Ελλάδας και της Ελιάς”, που θα πραγματοποιηθεί από 23 μέχρι 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων.



http://tvradio.ert.gr/radio/local_details.asp?id=2183&newsid=412806



Διαβάστε Περισσότερα...

Πάμε δυνατά!... Geo da silva - I'll do like a truck!!!














.


Διαβάστε Περισσότερα...

Summer time!...



Διαβάστε Περισσότερα...

Ανοιξε τις πύλες του το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης στην Αυστραλία!



Μέχρι και την Αυστραλία ταξιδεύει πλέον η ελληνική ιστορία από την κλασική μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, μέσα από το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης το οποίο άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά την Τρίτη και λειτουργεί υπό την αιγίδα του ιδρύματος «Ναυσικά Σταμούλη».
Το Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Νομισματοκοπείου και βρίσκεται στο κέντρο της Μελβούρνης.
Τα εκθέματα του Ελληνικού Μουσείου απεικονίζουν τον κλασσικό πολιτισμό του 4ου και 5ου αιώνα π.Χ., αλλά και μεταγενέστερες εποχές της ελληνικής ιστορίας.
Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται και απεικονίσεις από την σύγχρονη ιστορία των Ελλήνων της διασποράς τόσο στην Αυστραλία, αλλά και στην Νότια Αμερική και Ανατολική Ασία.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού της Ελλάδος, καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, εκ μέρους των μελών του Συμβουλίου, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την λειτουργία του Μουσείου, που αποτελεί μία σπουδαία προσφορά, για το οποίο όλοι οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο θα είναι πολύ υπερήφανοι. Υποσχέθηκε, μάλιστα, άμεση συνεργασία και τόνισε πως το Μουσείο θα είναι πολύ χρήσιμο για τις γενεές του μέλλοντος.Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου, Χαράλαμπος Σταμούλης, αναφερόμενος στους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Μουσείου τόνισε τα εξής: «Το Ελληνικό Μουσείο, το πρώτο και μοναδικό στο είδος του στην Αυστραλία, ήταν ένα όνειρο ζωής για τον ιδρυτή του Σπύρο Σταμούλη, ο οποίος οραματίστηκε ένα κέντρο για την προώθηση και διαιώνιση του Ελληνικού Πολιτισμού στους Αντίποδες».




Διαβάστε Περισσότερα...

Πέθανε η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο...



Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, η Σάντι Άλεν, πέθανε στην πόλη Σέλμπιβιλ της Ιντιάνα, γράφουν οι τοπικές εφημερίδες.

Η 53χρονη γυναίκα με ύψος 2,31 μέτρα, αντιμετώπιζε αιματολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ έπασχε και από διαβήτη.

Σε ηλικία 10 ετών είχε ύψος 1,90 μέτρα.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως το μεγάλο ύψος της οφείλεται σε χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση καλοήθους όγκου όταν ήταν μικρή.

"Ήταν περήφανη για τον τίτλο της ψηλότερης γυναίκας στον κόσμο και έγινε ιδιαίτερα γνωστή ως Αντζελίνα στην ταινία του Φελίνι 'Καζανόβα' ", δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Βιβλίου Γκίνες.

Η Σάντι έραβε μόνη τα ρούχα της, ενώ παπούτσια της χάριζαν πολλοί διάσημοι μπασκετμπολίστες.



Διαβάστε Περισσότερα...

Δολοφονήθηκε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών του Άρκανσω...



Ο ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος στην πολιτεία του Αρκανσω έχασε τη ζωή του όταν πυροβολήθηκε από ένοπλο στην έδρα του κόμματος στο Λιτλ Ροκ, στην πρωτεύουσα της πολιτείας, ανακοινώθηκε από το γραφείο της Χίλαρι και του Μπιλ Κλίντον.

Ο Μπιλ Γκότνεϊ, 49 χρόνων πυροβολήθηκε τρεις φορές όταν ο ένοπλος του έκλεισε το δρόμο προς το γραφείο του.

Ο δράστης καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς και τους φρουρούς ασφαλείας οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν ακόμα το όνομα του δράστη της δολοφονίας παρά μόνο ότι πρόκειται για έναν 51χρονο τα κίνητρα του οποίου δεν έχουν διευκρινιστεί. Ένας 17χρονος εθελοντής του κόμματος δήλωσε ότι ο δράστης κατευθύνθηκε προς το γραφείο του Γκότνεϊ σπρώχνοντας το προσωπικό του γραφείου. " Μας είπε ότι ενδιαφερόταν να δηλώσει για εθελοντής αλλά ήταν προφανές ότι έλεγε ψέματα" είπε ο νεαρός.

Ο Γκότνεϊ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση όπου και εξέπνευσε.
Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Χάουαρντ Ντιν δήλωσε ότι είναι μια "παράλογη τραγωδία".

"Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την είδηση της απώλειας του Μπιλ Γκότνεϊ", αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση του ζεύγους Κλίντον.

Ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε "σοκαρισμένος και λυπημένος" από την είδηση του θανάτου του Γκότνεϊ.




Διαβάστε Περισσότερα...

Την Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζει η Μεσσηνία




Με την καθιερωμένη θρησκευτική επισημότητα η Μεσσηνία εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Επίκεντρο του εορτασμού είναι και φέτος οι δυο ιστορικές Μονές της Παναγίας στο Βουλκάνο και τη Δήμιοβα.

Όπως κάθε χρόνο και στα δυο μοναστήρια αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες για να προσκυνήσουν τις εικόνες της Παναγίας και να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σήμερα στις 7 το απόγευμα, στη Μονή Δημιόβης, θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Την ίδια ώρα θα τελεστεί Εσπερινός και στη Μονή Βουλκάνου. Αύριο το πρωί, στη Μονή Βουλκάνου θα τελεστεί ο Όρθρος και θα ακολουθήσει Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Στον Όρθρο και στη Λειτουργία, που θα τελεστούν αύριο το πρωί στη Μονή Δημιόβης θα χοροστατήσει ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Μπίζας.




Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για Βουλκάνο και Δήμιοβα

Για τη διευκόλυνση της μετάβασης των προσκυνητών στο Βουλκάνο και στη Δήμιοβα η Τροχαία ανακοίνωσε έκτακτες ρυθμίσεις της κυκλοφορίας, που θα ισχύσουν από σήμερα τις 5:30 το απόγευμα μέχρι αύριο τις 2 μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα οχήματα που θα κατευθυνθούν προς τη Μονή Βουλκάνου θα πρέπει να ακολουθούν τις διαδρομές από Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη - Μονή Βουλκάνου, από Λάμπαινα - Κακοπέτρι (χωματόδρομος) - Μονή Βουλκάνου και από Μελιγαλά - Νεοχώρι - Αρχαία Μεσσήνη - Μονή Βουλκάνου. Η κάθοδος θα γίνεται από το δρόμο Μονή Βουλκάνου - Γέφυρα Βαλύρας. Επίσης από τις 6 σήμερα το απόγευμα μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι αύριο απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε τροχοφόρου προς το Καθολικό της Παλαιάς Μονής Βουλκάνου. Για την άνοδο στη Δήμιοβα τα οχήματα θα πρέπει να ακολουθούν τη διαδρομή από τα Γιαννιτσάνικα προς το μοναστήρι και για την κάθοδο το νέο δρόμο μέσω του οικισμού Περιβολάκια. Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των πινακίδων ρύθμισης της κυκλοφορίας και των τροχονόμων.





Διαβάστε Περισσότερα...

Πλαφόν στα καύσιμα - Σήμερα η απόφαση...



Σήμερα θα ληφθεί η απόφαση για την επιβολή ανώτατης λιανικής τιμής στα καύσιμα.

Υπέρ του πλαφόν για 12 νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου παρατηρούνται μονοπωλιακές καταστάσεις, τάχθηκε με γνωμοδότησή της, την Τετάρτη, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, εν μέσω θέρους.

Η ανώτατη τιμή προσδιορίζεται περίπου το 1 ευρώ και 25 λεπτά το λίτρο .
Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα 18 του μηνός, θα αναρτάται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή καυσίμων της Αττικής, βάσει της οποίας θα υπολογίζεται και η ανώτατη τιμή των καυσίμων για τις νησιωτικές περιοχές.

Η ανώτατη τιμή θα υπολογίζεται με βάση τη μέση τιμή του νομού Αττικής, στην οποία θα προστίθενται 0,055 του Ευρώ. Το μέτρο θα ισχύσει έως τις 31 Αυγούστου.



***με πληροφορίες από http://www.athina984.gr/



Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Τύπου...


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρόβλημα με το νερό. Υποφέρουν πολλές περιοχές της χώρας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τον εφιάλτη της λειψυδρίας και του μολυσμένου νερού βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι τουλάχιστον τριών νομών της Ελλάδας, που είχαν την ατυχία να χτυπηθούν πρώτοι από τη μεγάλη απειλή του 21ου αιώνα".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τραβάνε το σχοινί Ουάσιγκτον και Μόσχα. Επιδεινώνονται οι σχέσεις των δύο μεγάλων δυνάμεων με αφορμή τη στήριξη των ΗΠΑ στην Τιφλίδα και την εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η επόμενη ημέρα της αναγγελθείσης παύσης των εχθροπραξιών βρήκε τη Γεωργία να προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της, την ΕΕ να συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για την εξεύρεση λύσης για τον Καύκασο και την Αμερική να ανακοινώνει μετά το αρχικό μούδιασμα την αποστολή της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών αλλά και ανθρωπιστικής βοήθειας με στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη στη Γεωργία".
Η ΑΥΓΗ: "Προς νέες διεθνείς ισορροπίες μετά τον πόλεμο στον Καύκασο. Εφαρμόζεται η εύθραυστη εκεχειρία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, " η έκβαση ενός τοπικού πολέμου, λίγων ημερών, είναι πιθανόν να σηματοδοτήσει την απαρχή νέων διεθνών ισορροπιών, τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης αμερικανικής παρέμβασης, όπως είχε επιβεβαιωθεί με την επίθεση και τον πόλεμο στο Ιράκ. Η εκεχειρία που εφαρμόζεται ήδη στη Γεωργία αναμφίβολα είναι εύθραυστη και τα μεγάλα προβλήματα στον Καύκασο παραμένουν σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για "παγωμένες καταστάσεις".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μαύρος Σεπτέμβρης για τους λαδωμένους από την Siemens".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μαύρος Σεπτέμβρης περιμένει του μιζαδόρους υπουργούς, βουλευτές, διοικητές ΔΕΚΟ και συνδικαλιστές, καθώς οι αποκαλύψεις για τα λαδώματα της
Siemens θα είναι καταιγιστικές και απειλούν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "ΗΠΑ και ΕΕ φοβούνται τα χειρότερα. Καλούν τη Ρωσία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "βαθιά ανησυχία έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση η νικηφόρα στρατιωτική προέλαση της Ρωσίας στον Καύκασο. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι καλούν την Μόσχα "να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα" της φιλοδυτικής Γεωργίας, αν και διαπιστώνουν ότι de facto πλέον οι επαρχίες της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας βρίσκονται στην αγκαλιά της "ρωσικής αρκούδας".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πόλεμος 6 ημερών με 2.000 νεκρούς και 100.000 πρόσφυγες. Οι αλλαγές στη γεωπολιτική σκακιέρα μετά την κρίση στον Καύκασο".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ζωή τους γκρεμίστηκε από τη μια στην άλλη. Αγαπημένα τους πρόσωπα χάθηκαν από τη ζωή, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα κατεστραμμένα, σε πολλές περιπτώσεις, από τις μάχες σπίτια τους και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στο άγνωστο. Πρόκειται για τους χιλιάδες αμάχους από τη Νότια Οσετία, την Αμπχαζία και τη Γεωργία που βρέθηκαν στη μέση της σύγκρουσης και κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσουν να συνυπάρξουν και πάλι στο μέλλον".
ΕΘΝΟΣ: "Βούλιαξε στην ακρίβεια ο τουρισμός. Μειώθηκαν οι επιβάτες των πλοίων λόγω υψηλών ναύλων".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κάμψη - καμπανάκι για τον τουρισμό τη φετινή σεζόν, αφού οι ανατιμήσεις στα ναύλα των πλοίων μείωσαν την επιβατική κίνηση, ενώ στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς ο τζίρος είναι περιορισμένος συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2007".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Άρχισε χθες τις χωριστές συνομιλίες με τον Έλληνα και τον Σκοπιανό αντιπρόσωπο ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, αλλά....Αντλεί εις πιθον Δαναΐδων ο Νίμιτς".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς άρχισε χθες τις συνομιλίες με τους αντιπροσώπους Ελλάδος και Σκοπίων. Πολιτικοί παρατηρητές διερωτώνται τι νόημα έχει αυτός ο νέος κύκλος συνομιλιών, αφού η σκοπιανή πλευρά δεν αρκείται σε διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας. Έτσι, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι και αυτή τη φορά ο Νίμιτς θα κάνει μια τρύπα στο νερό".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: " Λες ψέματα κύριε Χατζηδάκη, ενώ αμνηστεύεις τα λαμόγια, τους μιζαδόρους και τις ανίκανες διοικήσεις του ΟΣΕ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με κακόγουστη φάρσα, η οποία αποτελεί ουσιαστικά, τον στραγγαλισμό του
ΟΣΕ καθώς και την προαναγγελία της ιδιωτικοποίησής του, φαντάζει το σχέδιο μέτρων για τη δήθεν εξυγίανση του Οργανισμού, που ανακοίνωσε παραμονές Δεκαπενταύγουστου ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Στήνεται νέο... σιδηρούν παραπέτασμα. Διπλωματικός ψυχρός πόλεμος Μπους - Πούτιν διχάζει την Ε.Ε. Ουκρανικό "μπλόκο" στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας".
Η εφημερίδα γράφει ότι " τα όπλα στον Καύκασο σίγησαν, το διπλωματικό παιχνίδι μεταφέρεται όμως στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου όσοι τάσσονται υπέρ μιας σκληρής γραμμής απέναντι στη Ρωσία διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τους μετριοπαθείς".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: " Ταχυδρομείον το ...Μαξίμου. "Πήραμε την καταγγελία Μανούση και τη στείλαμε στον Παυλίδη".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δυο επιστολές έστειλε ο εφοπλιστής Μανούσης στο μέγαρο Μαξίμου και το πρωθυπουργικό γραφείο τις απέστειλε στον καταγγελλόμενο Αρ. Παυλίδη! Το Μαξίμου γνώριζε την ύπαρξη του σκανδάλου τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2007 και εποίησε την νήσσαν, ενόψει και των πρόωρων εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2007. Χθες ξέσπασε πόλεμος μεταξύ του Αρ. Παυλίδη και του Αν. Καραμάριου, που δήλωσε ότι ήταν ενήμερος από τον Νοέμβριο του 2006 για το θέμα".
ΕΣΤΙΑ: "Πως απαξιώθηκαν οι σιδηρόδρομοι. Σοβαρές ευθύνες κυβερνήσεων και συνδικαλιστών".
Η εφημερίδα τονίζει ότι " προχθές, ο υπουργός Μεταφορών κ. Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με τον πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Νίκο Εμπέογλου, ανεκοίνωσε το σχέδιο ανασυγκροτήσεως του ΟΣΕ και γενικώτερα των σιδηροδρόμων στην χώρα μας. Το σχέδιο είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο. Αφ΄ενός διότι προσπαθεί να περιορίση κάπως τα αστρονομικά ελλείμματα του ΟΣΕ και αφ΄ετέρου διότι καλείται να καλύψη την αδράνεια τριών τουλάχιστον δεκαετιών".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Υψηλοί τόνοι Μπους, άκαμπτη η Ρωσία. Η Ράις αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει τον Σαακασβίλι να μην κινηθεί".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " άκαμπτη στη στάση της παραμένει η Ρωσίας, επιμένοντας στους όρους που έχει θέσει για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή της Νότιας Οσετίας".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Πλαφόν στις τιμές καυσίμων. Σήμερα αναμένεται η οριστική απόφαση της κυβέρνησης".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, " σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της
ΡΑΕ η ανωτάτη τιμή θα φθάσει το 1,25 ευρώ για την αμόλυβδη βενζίνη, ενώ οι άλλοι τύποι καύσιμων θα μπορούν να πωλούνται έως και 5% επιπλέον από τη μέση τιμή του νομού Αττικής."
ΤΑ ΝΕΑ: "Ομολογία κλοπής ως 14 λεπτά στη βενζίνη! Εκθέτει την κυβέρνηση το πλαφόν".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "πλαφόν στην αμόλυβδη στα 1,247 ευρώ το λίτρο βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 νησιωτικούς νομούς κατόπιν εορτής και αφού η τιμή της βενζίνης έφθασε χθες έως και τα 1,39 ευρώ το λίτρο στις ίδιες περιοχές. Ομολογεί έτσι ότι μέχρι τώρα άφηνε τους κερδοσκόπους να βάζουν καπέλο έως 14 λεπτά το λίτρο".
Η ΝΙΚΗ: " Ομερτά 6 μήνες για τις μίζες. Ανταλλαγή πυρών Παυλίδη - Καραμάριου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τορπίλη στο επιχείρημα του Κ. Καραμανλής ότι η κυβέρνηση στέλνει όλες τις υποθέσεις διαφθοράς αμέσως στη Δικαιοσύνη, έριξαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου Αρ. Παυλίδης και Αν. Καραμάριος. Από τον αλληλοσπαραγμό τους που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, προκύπτει ότι οι καταγγελίες για εκβιασμούς και χρηματισμό έμειναν στο συρτάρι για 6 μήνες".
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Ο τορπιλισμός των ανταρτών. Σχέδιο για την αντιμετώπιση των διαφωνούντων στη ΝΔ".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τρόπο να ελέγξει τις ενοχλητικές φωνές και τα απρόοπτα τύπου Παυλίδη, που επηρεάζουν την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και "ευχάριστες ειδήσεις" ενόψει της
ΔΕΘ αναζητά ο πρωθυπουργός".
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Εκτός από καουμπόηδες υπάρχουν και ...αρκούδες. Στον Καύκασο αμφισβητήθηκε για πρώτη φορά από το '90 η μονοκρατορία των ΗΠΑ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αν επιχειρήσει κάποιος να αξιολογήσει τις συνέπειες από το ακατανόητο διάβημα του ηγέτη της Γεωργίας να αρχίσει μια αιφνιδιαστική επιχείρηση εθνοκάθαρσης στη Νότια Οσετία, προκαλώντας όχι μόνο αίμα και πόνο αλλά και την αστραπιαία και επίσης εξαιρετικά βίαιη αντίδραση της ρωσικής "αρκούδας", θα συνειδητοποιήσει με δέος πόσα αυτός ο πιστός φίλος των ΗΠΑ προσέφερε, σε μια μονάχα ματωμένη νύχτα, στον κύριο γεωστρατηγικό αντίπαλο των προστατών του".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ευρωπαϊκή Ένωση: Υποκριτικό προσωπείο ειρήνης για να κάνουν πόλεμο."
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το φιλειρηνικό προσωπείο που επιχειρεί να φορέσει η ΕΕ είναι ψεύτικο. Βασικής της επιδίωξη είναι να ενισχύσει τις θέσεις της στον σκληρό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο των δρόμων της ενέργειας, εγκαθιστώντας και δικές της στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Καυκάσου. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ συνέβαλαν ενεργά έως τώρα και μαζί και χωριστά από τις ΗΠΑ, στην όξυνση της αντιπαράθεσης στην περιοχή του Καυκάσου".
Η ΧΩΡΑ: " Αφεντικό. Απόφαση του Πούτιν, ο στρατηγικός έλεγχος της Μόσχας σε όλες τις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την απόλυτη κυριαρχία της στην ευαίσθητη περιοχή του Καυκάσου εδραίωσε η Ρωσία, με τις κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, την ίδια στιγμή που αναβιώνει το κλίμα ψυχρού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με αιχμηρές δηλώσεις εκατέρωθεν . Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο πόλεμος της προπαγάνδας".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σκουπίδια...στο πιάτο μας. Ψωμί με άλευρα για ζωοτροφές!".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:" Πρωτοφανής έξοδος για τη γιορτή της Παναγίας των Ελλήνων".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: " Η Ευρώπη έφερε ειρήνη στον Καύκασο με πρωτοβουλία Σαρκοζί".



http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/14/1551480.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά



Χιλιάδες πιστοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται και φέτος να επισκεφθούν την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά του Βερμίου, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Μεγαλόχαρης.

Οι εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν παραμονή και θα κορυφωθούν ανήμερα της Παναγίας, ξεκινούν το πρωί της παραμονής, με τον όρθρο και τη Θεία λειτουργία. Συνεχίζονται το απόγευμα με τη διανομή της πατροπαράδοτης νηστίσιμης σούπας και με το μέγα εσπερινό, ενώ το βράδυ θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας και θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με σημαντικότερη τη συναυλία του Μίμη Πλέσσα.

Οι εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά θα κορυφωθούν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, με το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βεροίας, Παντελεήμονος. Θα ακολουθήσει η επίσημη λιτάνευση της ιεράς εικόνας και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ομαλή η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου



Άρχισε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
Η φετινή έξοδος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Όλες οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή μέχρι και την Κυριακή 24 Αυγούστου, όπου και αναμένεται το μεγάλο κύμα της επιστροφής.
Από σήμερα θα απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, στο ρεύμα εξόδου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ για την είσοδο θα ισχύσει η απαγόρευση την Κυριακή, 17 Αυγούστου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ. Η κίνηση των φορτηγών θα απαγορεύεται για την έξοδο και την Παρασκευή 22 Αυγούστου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ και για την είσοδο την Κυριακή 24 Αυγούστου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ.
Αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί στο Πειραιά και την Ραφήνα, ενώ έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί από το Λιμενικό σε όλα τα λιμάνια της χώρας.





Διαβάστε Περισσότερα...

Thursday!...


Διαβάστε Περισσότερα...