Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Την Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζει η Μεσσηνία




Με την καθιερωμένη θρησκευτική επισημότητα η Μεσσηνία εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Επίκεντρο του εορτασμού είναι και φέτος οι δυο ιστορικές Μονές της Παναγίας στο Βουλκάνο και τη Δήμιοβα.

Όπως κάθε χρόνο και στα δυο μοναστήρια αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες για να προσκυνήσουν τις εικόνες της Παναγίας και να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σήμερα στις 7 το απόγευμα, στη Μονή Δημιόβης, θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Την ίδια ώρα θα τελεστεί Εσπερινός και στη Μονή Βουλκάνου. Αύριο το πρωί, στη Μονή Βουλκάνου θα τελεστεί ο Όρθρος και θα ακολουθήσει Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Στον Όρθρο και στη Λειτουργία, που θα τελεστούν αύριο το πρωί στη Μονή Δημιόβης θα χοροστατήσει ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Μπίζας.




Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για Βουλκάνο και Δήμιοβα

Για τη διευκόλυνση της μετάβασης των προσκυνητών στο Βουλκάνο και στη Δήμιοβα η Τροχαία ανακοίνωσε έκτακτες ρυθμίσεις της κυκλοφορίας, που θα ισχύσουν από σήμερα τις 5:30 το απόγευμα μέχρι αύριο τις 2 μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα οχήματα που θα κατευθυνθούν προς τη Μονή Βουλκάνου θα πρέπει να ακολουθούν τις διαδρομές από Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη - Μονή Βουλκάνου, από Λάμπαινα - Κακοπέτρι (χωματόδρομος) - Μονή Βουλκάνου και από Μελιγαλά - Νεοχώρι - Αρχαία Μεσσήνη - Μονή Βουλκάνου. Η κάθοδος θα γίνεται από το δρόμο Μονή Βουλκάνου - Γέφυρα Βαλύρας. Επίσης από τις 6 σήμερα το απόγευμα μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι αύριο απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε τροχοφόρου προς το Καθολικό της Παλαιάς Μονής Βουλκάνου. Για την άνοδο στη Δήμιοβα τα οχήματα θα πρέπει να ακολουθούν τη διαδρομή από τα Γιαννιτσάνικα προς το μοναστήρι και για την κάθοδο το νέο δρόμο μέσω του οικισμού Περιβολάκια. Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των πινακίδων ρύθμισης της κυκλοφορίας και των τροχονόμων.